Setari Cookie-uri

Cum sa ne pastram echilibrul in fata provocarilor zilnice

Cum sa faci fata provocarilor din viata ta

In societatea zilelor noastre, in care singura constanta este schimbarea, pare foarte dificil sa reusim sa facem fata cu succes provocarilor zilnice care apar in viata noastra.

Avem de indeplinit atat de multe roluri si responsabilitati, care ne solicita foarte mult, incat uneori ne simtim complesite si epuizate si avem impresia ca nu ne vom putea descurca cu toate.

In familie suntem fiice, surori, sotii, mame, in cercul social suntem prietene, confidente, sfatuitoare, in cariera suntem partenere, colege, manageri, sau subalterne, iar lista poate continua.

Asadar, cum reusim sa ne mentinem echilibrul in viata si sa facem fata provocarilor care apar in viata de zi cu zi?

In ziua de azi, femeile nu prea mai au timp sa faca ceea ce le bucura sufletul, caci ele sunt mereu ocupate cu serviciul, cu famillia, cu responsabilitatile vietii agitate in care sunt aruncate de catre societate.

Citește și:

Totul se intampla cu o repeziciune ametitoare. Ele uita sa fie femei, uita care este rolul lor si se imbarca in acest carusel al vietii, fara sa se intrebe daca isi doresc acest lucru cu adevarat, daca la sfarsitul zilei asta le va face fericite si implinite.

Se lupta cu responsabilitatile vietii, sunt mereu intr-o cursa infernala pentru a le rezolva pe toate, incearca sa faca totul cat mai bine; isi creaza o anumita imagine in fata celor din jur, iar apoi se solicita foarte mult, pentru a se mentine la nivelul asteptarilor.

sursa foto: depositphotos.com

Probabil este tendinta de perfectionism pe care o au femeile, ceea ce le impinge sa faca atat de multe lucruri, in cel mai bun mod posibil, mergand pana intr-acolo, incat renunta la ele, pentru a-i multumi pe cei din jur.

Am invatat de la viata, ca atunci cand incerci sa multumesti pe toata lumea, la final singurul nemultumit, vei fii chiar tu; daca incerci sa ii faci pe toti fericiti, singurul nefericit vei fi tot tu; daca incerci sa rezolvi problemele tuturor, nu vei reusi decat sa iti creezi mai multe probleme.

Citește și:

Nu de actiunile tale depinde fericirea celor din jur, in prima faza, ci de fericirea ta. Daca tu nu esti fericita si multumita cu tine insati, nu poti multumi si nu poti face fericiti pe cei din jur. Vei face un compromis prea mare, in urma caruia, cel mai mult de pierdut, vei avea chiar tu!

Pentru a reusi sa pastrezi echilibrul in viata ta si a reusi sa gestionezi cat mai bine, provocarile care apar zilnic, trebuie sa fii in armonie cu tine insati – sa existe un echilibru interior. Adica, sa existe o armonie intre ceea ce simti in interiorul tau si actiunile pe care le faci.

Daca tu nu simti sa faci ceva, si totusi o faci, atunci acest echilibru va fi zguduit si iti va provoca o stare de rau.

Cand tu esti fericita si multumita cu tine insati, in interiorul tau, provocarile care vor aparea, nu te vor mai afecta in mod direct si vei stii cum sa le gestionezi, in asa fel incat sa reusesti sa mentii echilibrul in viata ta, in toate rolurile pe care le ai de indeplinit.

Citește și:

Cu totii avem parte de provocari in viata, insa ceea ce face diferenta intre cei care reusesc sa le gestioneze cu bine fara sa le afecteze calitatea si echilibrul vietii, si cei care se lasa afectati de ele si se considera victime ale unei vieti nedrepte, este atitudinea pe care fiecare o are fata de viata.

Iar atitudinea, este o suma a gandurilor, emotiilor si actiunilor fiecaruia.

Alan Cimberg (unul dintre discipolii lui Dale Carnegie) spunea asa:

"O atitudine pozitiva este ca o adrenalina mentala care trece prin sistemul nostru si ne permite sa facem lucruri pe care in mod normal nu le putem face."

Atitudinea este reactia pe care o avem fata de tot ceea ce se intampla in jurul nostru, fata de oamenii cu care intram in contact si fata de toate provocarile pe care le intampinam.

Depinde de noi, daca alegem sa avem o atitudine negativa, sau una pozitiva.

Citește și:

O atitudine pozitiva este "combustibilul" unei vieti pline de satisfactii.

Vizionare placuta


Kudika
13 Martie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.