Setari Cookie-uri

Top 5 personaje negative din carti pe care le iubim

Baietii rai si femeile fatale din literatura

Tuturor ne plac baietii rai, fie ca vorbim de carti sau filme. Au un farmec aparte, in ciuda reactiilor lipsite de moralitate, hipnotizeaza si dau sare si piper operelor literare.

Iata 5 dintre antieroii nostri preferati.

1. Heathcliff – La rascruce de vanturi, Emily Bronte

De regula, dragostea este sentimentul inaltator care aduce mantuirea personajelor principale din carti.

Heathcliff este insa antieroul a carui pasiune nimiceste oamenii din jurul sau, incepand cu femeie pe care o iubeste. Patima lui distrugatoare il consuma din interior iar blestemul unei iubiri neimplinite se va intinde asupra celor 3 generatii din opera lui Bronte.

Adus in casa lui Catherine de catre tatal fetei, baiatul oaches creste alaturi de acesta insa este singuratic si are o fire salbatica. Acelasi foc arde insa si in singura lui prietena si cei doi, sunt indubitabil, suflete pereche.

Citește și:

Desi inca de la inceputul cartii, narataorul sugereaza ca in sufletul lui Heathcliff, samanta rautatii rodeste din copilarie, el ar mai fi putut fi salvat dupa moartea parintelui sau adoptiv.

Acest lucru nu se intampla iar actiunile sale violente si nedrepte ii vor chinui pe toti cei din jurul lui.

heathcliff

sursa foto captura youtube

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.