Setari Cookie-uri

Top 5 personaje negative din carti pe care le iubim

Baietii rai si femeile fatale din literatura

4. Marquise de Merteuil – Les liasones dangereuses, Pierre Chaderlos de Laclos

Ai auzit cu siguranta expresia “Razbunarea trebuie servita rece”. Ei bine, Marchiza de Merteuil intruchipeaza acest lucru exact.

Ea este diavolita din opera lui de Laclos care invarte lumea pe degete. Decadenta, imorala si extrem de senzuala, Isabelle de Merteuil isi foloseste sexualitatea pentru a obtine intotdeauna ce isi doreste. Ea intra intr-un joc periculos alaturi de Vicontele de Valmont. In schimbul unei nopti de pasiune, Isabelle il provoaca pe barbat sa o seduca pe tanara Cecile, abia iesita dintr-o manastire.

Acesta refuza initial propunerea insa o conjunctura interesanta il mana pana la urma sa isi duca sarcina la bun sfarsit.

Din cauza manipularilor si intrigilor celor doi, o serie de oameni nevinovati au de suferit. Antieroii platesc pana la urma pentru uneltiri si durerile provocate, fiecare cu ce are mai pretios: Valmont isi pierde viata iar Marchiza de Merteuil, frumusetea.

Citește și:

glenn close

foto YouTube

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.