Setari Cookie-uri

Top 5 personaje negative din carti pe care le iubim

Baietii rai si femeile fatale din literatura

2. Joffrey Baratheon – Urzeala tronurilor, George R.R. Martin

Game of Thrones (Urzeala Tronurilor) este unul dintre cele mai bune seriale ale ultimilor ani. Bazat pe cartile din seria A song of fire and ice de catre George R.R Martin, productia are milioane de fani in intreaga lumea.

Actiunea cartilor se petrece Westeros si Essos, doua continente fictive maturate de razboi in care viata obisnuita se impleteste cu magia si cu creaturile fantastice. Accentul nu cade insa pe mitologie ci pe relatiile dintre oameni si ravagiile pe care le poate face setea de putere.

Joffrey Baratheon este fiul reginei Cersei, casatorita cu Robert Baratheon. Tatal acestuia este insa Jamie Lannister, fratele lui Cersei. Atunci cand regele moare, Joffrey ii urmeaza la tron.

Acesta este insa de un sadism care depaseste orice imaginatie si nu il poate opri nimic. Capricios, crud si sangeros, tanarul rege comite crime si acte odioase care atrag rapid antipatia supusilor si a oamenilor de la curtea regala.

Citește și:

Personajul nu este insa lipsit de farmec si este construit in asa maniera incat sa-l detesti si sa il iubesti in acelasi timp.

joffrey

sursa foto captura YouTube

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.