Setari Cookie-uri

5 demoni sexuali care bantuie visele

Spiritele sexuale care invadeaza somnul

Legendele despre astfel de demoni au inceput sa circule ca metafore pentru sexualitatea umana si ca explicatii pentru obiceiurile erotice ale oamenilor. Cele mai cunoscute astfel de spirite in zona europeana sunt incubus si succubus, diavolii-pereche, barbat si femeie, care se hranesc din vitalitatea oamenilor prin acte sexuale nedorite de catre victimele lor.

Astfel de legenede apar pe toate continentele in diferite forme.

1. Popobawa

Uneori apara ca Popo Bawa. Indiferent de forma numelui, el este un spirit care apare in mitologie est-africana. Acesta se traduce prin „aripa liliacului”. Demonul isi poate schimba, insa, forma dupa voie si nu se infatiseaza doar sub chipul unui liliac.

In stare originala, are un corp alungit, urechi ascutite, aripi si un singur ochi in mijlocul fruntii. Victimele sale pot fi deopotriva barbati, femei sau copii. Cele mai groaznice povesti vorbesc despre violuri comise asupra unei intregi familii. Se crede ca demonul isi are originile in islam si leacul impotriva acestuia este citirea din Coran.

Citește și:

Oamenii de stiinta au insa o alta explicatie pentru aparitia lui Popobawa. In Zanzibar, de pilda, homosexualitatea este interzisa iar acest lucru este legat cu legendele despre demon si obiceiul acestuia de a sodomiza.

incubus

foto shutterstock barbat cu femeie in brate

2. Mitul Zburatorului

In folclorul romanesc, exista un demon sexual care poarta numele de Zburator. De altfel, George Calinescu plaseaza mitul initierii erotice de catre un astfel de spirit in randul celor 4 mituri fundamentale ale romanilor.

Acesta ia forma unui barbat frumos care tortureaza psihic femeile. El prefera insa fetele tinere, necasatorite, pe care le chinuie din pragul adolescentei. Foarte putine dintre victimele sale scapa cu viata dupa vizitele nocturne ale Zburatorului. Desi fizic nu le pricinuieste nimic, fetele mor consumate de sentimentul erotic neimplinit.

Citește și:

O astfel de idila intre un demon si o fata de la tara este surprinsa de Ion Heliade Radulescu in poemul Sburatorul.

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.