Setari Cookie-uri

Carbunele medicinal: 10 utilizari surprinzatoare

Carbunele medicinal este unul dintre cele mai clasice medicamente. Mie una imi aduce aminte de momentele in care incercam sa chiulesc de la ore in scoala generala spunand profesorilor ca merg la cabinetul medical unde aveau sa imi dea un carbune medicinal pentru aproape orice problema as fi avut. Astazi, am descoperit si alte utilizari ale acestuia. Tu ce parere ai despre ele?

foto: carbune medicinal, Shutterstock

Beneficiile carbunelui medicinal

1. Carbunele medicinal trateaza gastrita

Acest medicament are puterea de absorbtie a acidului gastric, principala sursa a simptomelor gastrice care sunt foarte pacatose. O singura pastila rezolva aceste prbleme imediat.

2. Benefic in cazul indigestiei

Sistemul nostru digestiv ne da uneori batai de cap si in cele mai multe dintre cazuri ne alegem cu o indigestie neplacuta. Simptomele acesteia pot fi combatute eficient cu un carbune medicinal care actioneaza exact la locul problemei.

3. Trateaza problemele respiratorii

Carbunele medicinal poate fi utilizat si de catre cei care sufera de astm. In cazul problemelor respiratorii acest medicament este unul dintre cele mai indicate. Se prepara un mix din doua linguri de pudra obtinuta din carbunele medicinal si un pahar de apa. Se bea timp de sapte zile consecutiv.

Citește și:

Citeste si Orezul: 7+1 utilizari surprinzatoare

4. Carbunele medicinal scade colesterolul

Se urmeaza un tratament de 7 zile in care se administreaza o pastila de carbune medicinal pe zi pentru a scade nivelul colesterolului din sange.

5. Reduce inflamatiile

In mod deosebit inflamatiile care apar in urma intepaturilor insectelor. Se piseaza foarte bine un carbune medicinal si se amesteca cu apa pana ce devine o pasta omogena. Se aplica pe rana acoperind cu un pansament timp de 12 ore. Citeste continuarea articolului in pagina 2 >>

Beneficiile carbunelui medicinal - continuare

6. Trateaza alcoolismul

Unul dintre cele mai pacatoase vicii isi are leacul in beneficiile carbunelui medicinal. Se urmeaza un tratament timp de o luna de zile in care se consuma zilnic o jumatate de cana cu apa in care s-a dizolvat o lingurita de praf de carbine medicinal.

Citește și:

7. Carbunele medicinal improspateaza respiratia

Daca respiratia este una urat mirositoare si gustul pe care il ai in gura este neplacut, ia un pic de pulbere de carbune medicinal si maseaza interiorul obrajilor, limba si gingiile. Clateste cu apa si rezulattul este uimitor.

Citeste si Ceapa: 15 utilizari surprinzatoare

8. Trateaza diareea

Stomacul nostru este adesea sensibil daca reusim sa combinam diferite feluri de mancare si se apara asa cum stie mai bine transmitandu-ne un semnal de alarma. Doua pastile de carbune medicinal rezolva problema imediat.

9. Combate flatulenta

Oricat de neplacuta este senzatia de gaze la stomac acesta este un lucru normal si chiar necesar. Desigur ca sunt si situatii in care acest lucru se agraveaza si trebuie sa intervenim cu un tratament medicamentos. Carbunele medicinal este foarte eficient in astfel de situatii.

Citește și:

beneficiile carbunelui medicinal

10. Carbunele medicinal trateaza intoxicatiile

Daca se intampla sa inghiti substante toxice fara sa iti dai seama sau sa iei mai multe patstile decat este cazul si incep sa apara reacti neplacute, combate-le prin administrarea unui carbune medicinal.

Citeste si Berea: 10+1 utilizari neobisnuite

foto prima pagina: carbune medicinal, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.