Setari Cookie-uri

Interviu cu Oana Cuzino: Alegeri potrivite, zile fara griji

Oana Cuzino este medic primar geriatru si doctor in stiinte medicale. De curand, Oana s-a alaturat noii campanii Always, "Fa-ti viata mai usoara cu alegerile potrivite", si ne vorbeste astazi despre cum isi face ea viata mai usoara si ce alegeri am putea face pentru a ne eficientiza munca si a ne bucura din plin de viata.

1. In zilele noastre, o viata sanatoasa inseamna o alimentatie sanatoasa si o activitate fizica sporita. Ce inseamna pentru tine o viata sanatoasa?

Pentru mine, o viata sanatoasa inseamna echilibru, moderatie, bucuria de a trai fiecare clipa. Si apropo de activitate fizica "sporita", recomandarea mea este activitatea fizica constanta, nu neaparat "sporita" - e bine sa facem sport in fiecare zi, sa gasesti un pic de timp pentru tine, printre celelalte activitati care te solicita. Stiu ca e greu pana iti formezi un obicei, dar se poate. Dincolo de asta, stiu ca exista o prejudecata conform careia activitatea fizica nu e recomandata in timpul menstruatiei - e important ca femeile sa stie ca activitatea fizica este recomandata in zilele delicate, nu exista motive sa se opreasca, decat daca intampina dureri mari sau un disconfort accentuat.

Citește și:

2. Se spune ca noi femeile ducem greutatile vietii pe umeri. Ce alegeri ar putea face o femeie pentru ca viata ei sa devina mai usoara?

Sunt lucruri care trebuie sa faca parte dintr-un ritual pe care sa-l executam aproape mecanic, cum ar fi igiena, ingrijirea, sportul zilnic, alimentatia corecta, astfel incat sa ne asiguram sanatatea, confortul, starea de "a fi bine in pielea noastra". Apoi, tehnologia, produsele moderne, gandite special pentru noi, ajuta enorm si simplifica viata femeii din ziua de azi. E pacat sa nu aflam cat mai multe despre ele si sa profitam.

Uite, de exemplu, in campania Always din acest an, le vorbim femeilor despre alegerile corecte care le fac viata mai usoara. Alaturi de experti medicali si specialisti cu renume, am creat o brosura cu o serie de recomandari si sfaturi care vizeaza toate aspectele importante din viata femeii, in special in timpul menstruatiei: cum si ce sa manance, ce activitate fizica este potrivita, cum sa isi ingrijreasca pielea, cum sa isi acorde mai mult timp etc.

Citește și:

3. Ce inseamna pentru tine o viata usoara?

O viata mai usoara inseamna o buna organizare, astfel incat sa nu neglijez niciun aspect atat ca mama, dar si ca femeie ce pretuieste mult o viata profesionala activa, diversa, plina de provocari. O buna organizare inseamna si sa apelez la cele mai moderne tehnologii de zi cu zi care sa imi simplifice viata cotidiana.

Ma veti regasi in acest an vorbind foarte mult despre feminitate, ingrijire si sanatate intima pentru ca m-am alaturat campaniei Always, "Fa-ti viata mai usoara cu alegerile potrivite!", care subliniaza exact aceste aspecte ale vietii si care informeaza femeile asupra unui obicei desuet - folosirea vatei peste absorbant. Ele trebuie sa stie ca exista produse moderne care le pot face viata mai usoara - cum este absorbantul Always si cum sunt atatea altele. Am spus mereu ca femeile trebuie sa invete sa capete incredere in ele insele si mai ales in corpurile lor.

Citește și:

4. Care sunt principiile de baza pentru o viata sanatoasa?

Pot doar sa vorbesc din punctul meu de vedere, nu sunt un expert al "vietii sanatoase". Pentru mine, sunt importante alimentatia echilibrata si diversa, monitorizarea sanatatii, miscarea, relaxarea si odihna, timp in care sa facem loc si pentru aspiratii spirituale si personale. Pe mine ma bucura lucrurile din jurul meu, arta, cultura, dar si afectiunea, dragostea, prietenii...

5. Esti cunoscuta pentru frumusetea ta naturala si pentru un trup de invidiat. Care sunt alegerile pe care le faci ca sa te mentii?

Multumesc! Tot ce fac este sa aleg din toate cate putin. Cum spuneam, echilibru si o atitudine buna fata de mine insami si fata de viata. Nu am un scop din a arata bine, ci mai degraba din a ma simti bine, pentru ca asta se va vedea. Imi asum alegerile pe care le fac si am grija sa lucrez in favoarea mea, a celor dragi, fara sa ma stresez.

Citește și:

6. Crezi in dietele minune care promit sa ne scape de kilogramele in plus peste noapte?

Nu. Insa nu contest rolul unei diete atunci cand este cu adevarat nevoie, problema este sa vina odata cu acel comutator care sa ajute apoi persoana respectiva sa nu mai cada in greseli si abuzuri.

7. Curele pentru detoxifiere sunt mai ok decat cele de slabire? De cate ori putem tine o astfel de cura pe parcursul unui an?

Curele de detoxifiere sunt altceva decat cele de slabire, chiar daca in timpul unora se pot pierde si kilograme in plus- de grasime sau de apa, restanta in tesuturi. Eu cred ca la aceste cure ar trebui sa apeleze doar cei care au urmat terapii dificile, pentru anumite afectiuni, care au facut excese diverse, nu sunt obligatorii. Prin definitie, ele ajuta insa organismul sa se regenereze, dar depinde ce problema urmaresti.

8. Care sunt cele mai importante trei lucruri pentru tine?

Citește și:

Fiica mea, sanatatea si bunastarea celor dragi, prietenia adevarata.

9. Care crezi ca este cel mai important lucru/cea mai buna alegere in drumul catre un stil de viata sanatos?

Dragostea si respectul de sine.

10. Cum reusesti sa impaci cariera si familia astfel incat sa mai ai si timp pentru tine?

Cred ca reusesc printr-o buna organizare, prin renuntarea la lucruri mai putin relevante in viata, cum ar fi uneori distractia facila sau timpul petrecut cu oameni pentru care contezi prea putin. In plus, imi place sa am timp pentru mine, sa imi gasesc energia, sa invat si sa ma bucur de ceea ce viata mi-a oferit.

Vizionare placuta


Kudika
9 Decembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.