Setari Cookie-uri

Cum sa gasesti partea frumoasa din sport. 5 sfaturi utile pentru femeile moderne

Alergatul pe banda si lucratul la aparate pot fi uneori monotone.

sport

Alergatul pe banda si lucratul la aparate pot fi uneori monotone. Plictiseala se numara printre cele mai utilizate scuze folosite de oameni atunci cand sunt intrebati de ce nu fac sport, asa ca ne-am gandit sa-ti aratam ca activitatea fizica este cu adevarat placuta si distractiva, daca iti alegi variantele potrivite pentru tine. Un alt secret este sa alternezi exercitiile practicate, iar noi iti vom arata cum poti face asta.

Incearca mai multe activitati pentru a-ti da seama ce iti place

Cand vine vorba despre miscare, cu totii ne gandim prima data la sala de fitness. Instantaneu iti vine in minte imaginea cu zeci de benzi de alergat si biciclete statice aliniate si oameni transpirand si tragand de greutati. Daca aceasta imagine nu ti se pare una atragatoare, poti sa incerci o multime de alte tipuri de exercitii.

Kangoo Jumps si Zumba implica muzica si sunt foarte dinamice si antrenante. Pilates este o alta alegere interesanta, care te va ajuta sa-ti tonifiezi tot corpul. Incearca si inotul, te va scapa de durerile de spate omniprezente in viata unei persoane care lucreaza la birou. Escalada este o alta activitate foarte interesanta, iar yoga iti va limpezi minte si te va ajuta sa scapi de stres. E limpede, deci, ca banda de alergat nu este singura ta optiune. Nu ai nevoie de abonamente la mai multe sali de sport, cu acest card le poti face pe toate intr-o singura saptamana, daca vrei, si poti merge chiar si la dans, alaturi de iubitul tau.

Citește și:

yoga

Ia-ti prietenii cu tine

Totul e mai distractiv alaturi de niste prieteni veseli si glumeti. Adun-i pe toti si mergeti sa faceti sport impreuna. Poti inchiria un teren de tenis sau de squash pentru asta si poti sa faci miscare si sa razi pe saturate cu cativa amici. Nu ti se va mai parea plictisitor, iar daca adaugi si un strop de competitie si o miza (o masa in oras pentru castigator) devine chiar mai interesanta decat o seara petrecuta in club.

Alterneaza tipul de activitate sportiva

Iti place pe stepper, insa ai descoperit o sala cu mai multe cursuri interesante. Sa alternezi tipuri de activitate sportiva nu este doar o iesire din rutina, ci este si foarte bine pentru corp si conditia fizica. Si este clar mult mai antrenant!

Uita-te prin zona in care locuiesti sau in zona unde lucrezi dupa o alta sala, s-ar putea sa descoperi un loc si mai bun de antrenament. O alta idee de luat in calcul este sa mergi o saptamana la o sala, iar in urmatoarea sa mergi la alta - poti face asta cu acelasi card, fara extra costuri!

Citește și:

fitness

Iesi in aer liber

Cand vremea iti permite acest lucru, joggingul in aer liber este o idee excelenta. Nu este la fel de monoton, pentru ca vezi chipurile oamenilor, observi mici schimbari din parcul in care alergi si imaginea pe care o ai in fata ochilor se schimba cu fiecare pas pe care il faci.

Robert Gotlin, un renumit specialist fizioterapeut din SUA, recomanda miscarea in aer liber pentru a combate plictiseala in timpul antrenamentelor. Mai mult, el explica si faptul ca atunci cand esti distrasa de diverse detalii din traseul tau, esti mai putin constienta de efortul pe care il faci si antrenamentul dureaza mai mult.

Alege momentul cel mai potrivit din zi ca sa faci sport

Stii ca este recomandat sa faci sport, insa dupa o zi de lucru esti foarte obosita si nu mai ai energie pentru sala? Trebuie sa afli ca sportul, contrar asteptarilor, te va energiza mai bine decat o cana de cafea. Dimineata este momentul cel mai bun din zi pentru a te pune in miscare, sugereaza mai multe studii, si este modalitatea perfecta de a-ti incepe ziua.

Citește și:

Un alt moment foarte bun pentru a te pune in miscare este chiar inaintea mesei de pranz. Ai la dispozitie o pauza de o ora pentru pranz, asa ca o poti imparti intre un antrenament scurt si masa. Avantajul unui antrenament in mijlocul zilei este ca nu te trezesti foarte dimineata si cel mai probabil esti deja in apropierea unei sali de sport. Mai mult, daca alegi sa mergi la o sala din apropierea biroului si chiar inainte de pranz, poti sa-ti iei si colegii cu tine.

Totusi, indiferent de momentul din zi pe care ti-l alegi pentru a face putin sport, cert este ca exercitiile fizice sunt imperative pentru a avea un organism puternic si sanatos. Nu sunt de lepadat nici beneficiile pe care ti le aduce sportul aspectului fizic, nu-i asa?

Tu mergi la sala, de obicei? Ce activitati iti plac cel mai mult?

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.