Setari Cookie-uri

4 semne ca trebuie sa iti regandesti granitele emotionale

Cum stii daca granitele tale emotionale sunt sanatoase si eficiente?

Dorinta de a ne conecta si forma o legatura intima cu o alta persoana este naturala, dar la fel este si dorinta de a ne proteja (fizic si emotional). Din punct de vedere psihologic, ambele dorinte sunt la fel de importante, iar oamenii sanatosi gasesc un echilibru intre nevoia lor de conexiune si nevoia lor de protectie. Acestia aleg calea de mijloc, permitandu-si sa fie vulnerabili in moduri care favoreizeaza intimitatea dar pastrand o forma de protectie care impiedica abuzurile. Cu alte cuvinte, stabilesc niste granite ”bune”.

Cum stii daca granitele tale emotionale sunt sanatoase si eficiente? Iata patru semne care arata ca este momentul sa le reevaluezi

Semne ca trebuie sa-ti reevaluezi granitele emotionale

granite emotionale Foto: Lightspring, Shutterstock

1. Te simti folosita de oamenii din viata ta

Daca vrei sa stii daca granitele tale sunt prea relaxate, cel mai simplu test este sa te intrebi: "Cum ma fac sa ma simt iubitul, prietenii si familia?" Daca simti ca te calca in picioare si sa nu te apreciaza, atunci ai putea dori sa iti regandesti granitele.

Citește și:

2. Viata ta este o carte deschisa, pentru toata lumea, tot timpul

Unii oameni impartasesc prea mult, prea repede, despre ei insisi si despre viata lor, si fac asta cu aproape toti cei pe care ii intalnesc. De obicei, aceasta indica o dorinta disperata de a avea o conexiune emotionala adevarata. Aceasta atitudine are insa efectul contrar, generand respingere din partea persoanelor sanatoase emotional. Adesea, profitorii si manipulatorii sunt dispusi sa intervina si sa umple vidul emotional si numai pentru a se putea folosi de o persoana vulnerabila din punct de vedere emotional.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.