Setari Cookie-uri

6 pasi pentru mai multa bucurie in viata ta

Atunci cand bucuria devine o alegere constienta in viata noastra, ea inceteaza sa depinda de alte persoane.

4. Actioneaza

Fa ceea ce te ajuta sa te simti puternica si nu neajutorata. Concentrezate mai mult asupra solutiilor si mai putin asupra problemelor. Schimbarea este adesea neplacuta pentru creier pentru ca nu ii este familiara.

5. Foloseste tehnica micsorarii

Frica te poate domina atunci cand te devii atat de concentrata asupra a ceea ce este in fata ta incat uiti imaginea de ansamblu. Aminteste-ti ca nu vedem lumea asa cum este ci o vedem asa cum suntem noi. Asadar, intreba-te daca situatia este, de fapt, chiar atat de rea.

6. Alege optimismul

Optimismul scade cortizolul hormonului de stres si calmeaza amigdala. Studiile arata ca optimistii sunt mai rapizi la rezolvarea problemelor dar si mai creativi in solutiile lor. Din fericire, optimismul este un obicei care poate fi invatat. Incepe prin alegerea unui gand sau raspuns mai pozitiv.

Citește și:

Recunostinta este o poarta foarte buna pentru optimism. Chiar si in mijlocul celei mai teribile crize, recunostinta este intotdeauna o optiune viabila. Iar creierul nu poate fi intr-o stare de frica si recunostinta in acelasi timp. Pentru ce esti recunoscatoare astazi? Fa-ti o lista chiar acum.

Foto prima pagina: epicseurope, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.