Setari Cookie-uri

5 pași pentru a-ți îmbunătăți stima de sine

Cultivarea recunoștiinței te încurajează să te concentrezi asupra lucrurilor bune pe care ți le-a dăruit viața și pe care, poate le-ai trecut cu vederea.

stima de sine foto: HBRH, Shutterstock

Stima de sine joacă un rol major în starea noastră de bine. Este dificil să ne bucurăm de viață, să avem relații armonioase și să trăim în abundență atunci când avem o stimă de sine scăzută. Iată ce poți face pentru a o îmbunătăți.

1. Fii conștientă de gândurile tale

Fii prezentă în fiecare clipă și observă-ți gândurile ca un observator detașat, fără să te identifici cu ele. Această atitudine este un instrument puternic în lucrul cu stima ta de sine pentru că te ajută să conștientizezi dialogul tău interior și modul în care vorbești cu tine însăți.

2. Elimină discursul negativ din mintea ta

Dacă descoperi că ești cel mai acerb critic al tău, oprește-te și schimbă tonul urgent. Recunoaște că ți-ai făcut rău singură, învață să accepți fiecare parte din tine, chiar și pe cele pentru care te critici și folosește afirmații pozitive.

Citește și:

Înlocuiește treptat gândurile negative cu cuvinte pozitive și iubitoare. Fii plină de compasiune față de tine, ca atunci când vorbești din inimă cu o persoană dragă. Ai răbdare și dă-ți timp pentru a deveni prietena ta cea mai bună.

3. Fii recunoscătoare întotdeauna

Cultivarea recunoștiinței te încurajează să te concentrezi asupra lucrurilor bune pe care ți le-a dăruit viața și pe care, poate le-ai trecut cu vederea.

Odată ce te deschizi la binecuvântările care te înconjoară, totul prinde viață. Un instrument util este să ții un jurnal de recunoștință în care să scrii toate lucrurile pentru care ești recunoscătoare pe parcursul unei zile.

stima de sine foto: Ollyy, Shutterstock

4. Planifică-ți ziua din timp

Deși lucrurile pot scăpa uneori de sub control, planificarea zilei viitoare este utilă pentru a te simți motivată și a duce la îndeplinire lucrurile de pe lista ta de priorități. Atunci, când, la sfârșitul zilei, o verifici și constați că le-ai dus la îndeplinire, te simți mai bine în pielea ta.

Citește și:

Cu cât atingi mai multe dintre obiectivele tale, cu atât mai mult crește încrederea ta în tine.

5. Fă fapte simple dar, pline de semnificație

Zâmbetul tău este cea mai valoroasă investiție care oferă recompense imediate. Un fapt atât de simplu face minuni pentru stima ta de sine și starea ta de spirit.

Cu cât faci mai mult lucruri conforme cu valorile tale de viață, cu atât mai mult crește stima ta de sine. Este nevoie de mai puțin de o oră pe zi pentru a-ți direcționa gândurile și a depune un efort conștient pentru a-ți îmbunătăți stima de sine.

Foto prima pagina: Prazis Images, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.