Setari Cookie-uri

4 Tehnici de respiratie pentru a reduce stresul

Un anumit tip de respiratie te poate ajuta sa reduci in mod semnificativ stresul. Afla cum!

3. Respira adanc

Nu este suficient sa respiri din abdomen. Cheia este sa respiri adanc. Adica, sa tragi cat de mult aer poti, cu incetinitorul, su sa expiri intreaga cantitate de aer. Astfel, organismul se relaxeaza si elibereaza endorfine, ceea ce duce la o stare de bine si bucurie. Respiratia profunda este unul din exercitiile practicate la cursurile de dictie.

4. Exerseaza

Pentru ca respiratia profunda ni se pare atat de lipsita de naturalete, este nevoie sa o exersam pana cand se transforma in reflex. Da-ti timp sa deprinzi aceasta tehnica. Oricat de ciudata sau complicata ti se pare, beneficiile sunt enorme. Ti-o pot confirma actorii, solistii vocali, sportivii. La fel ca orice altceva, si respiratia corecta are nevoie de timp si exercitiu pentru a putea fi stapanita. A respira constient inseamna a deveni constienta de felul in care respiri in diferite momente ale zilei. Vei incepe sa observi cand respiri superficial sau rapid sau chiar cand iti tii respiratia-aceasta se intampla, fara sa iti dai seama, atunci cand te concentrezi foarte tare asupra unei activitati anume.

Citește și:

Prin urmare, rezerva-ti timp dimineata si seara, in fiecare zi, pentru a practica tehnica respiratiei profunde. Chiar si cateva minute sunt suficiente pentru a-ti incarca bateriile, a intra intr-o stare de bine si calm.

Foto prima pagina: Antonio Guillem, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.