A savura mancarea este o arta pe care, desi o invatam in copilarie, o uitam de indata ce plecam din casa parinteasca. A te bucura de mancarea pe care ai norocul sa o ai pe masa, in fata ta, presupune sa fii prezenta suta la suta si iti pui la treaba simtul vazului, al mirosului, al gustului. Urmatoarele noua trucuri te vor ajuta sa te bucuri cu adevarat de fiecare masa si sa digeri mai bine alimentele.
9 trucuri pentru a te bucura de fiecare masa in partePozitia corpului trebuie sa fie una corecta. Nu rasucita, aplecata, sau inghesuita. Respira adanc de cateva ori inainte de a lua primul dumicat.
3. Fii atenta la gandurile si emotiile taleObserva orice sentiment de neliniste sau nerabdare care te impinge sa mananci pe nerasuflate. Inceteaza sa te gandesti la ceea ce ai de facut. Dedica acest timp bucuriei de a manca ceva ce iti place.
4. Priveste mancarea din farfurieApreciaza-i aspectul. Simte-i mirosul si trage pe nari aroma care te face sa iti lase gura apa. Aceasta atitudine te va ajuta sa te saturi mai repede dar si sa privesti in mod diferit actul gatitului. Data viitoare cand te vei aseza in fata aragazului, o vei face cu o atitudine diferita.
5. Fii atenta la cat de mari sunt ighititurile pe care le ieiDe fapt, cu cat mai mici, cu atat mai bine.
Spune-ti parerea!