Setari Cookie-uri

5 obiceiuri matinale care te vor face mai productiva

Atunci cand iti incepi ziua astfel, lumea devine mai prietenoasa si mai vesela.

ritualuri de dimineata foto: AlexMaster, Shutterstock

Productivitatea nu tine doar de planificare ci si de cat de bine ne simtim si de felul in care ne incepem ziua. Iata cinci obiceiuri matinale care te vor ajuta sa fii mai productiva.

Ritualuri de dimineata pentru a incepe ziua in forta

1. Creeaza-ti un ritual matinal de cafea

Nici o dimineata nu este perfecta fara cafea, nu-i asa? Insa savurarea bauturii preferate poate fi si mai placuta, si culmea, un ajutor pentru productivitatea ta, prin intermediul unui mic ritual. Poti cumpara, de exemplu, cafea boabe pe care le poti rasni. Imagineaza-ti mirosul irezistibil care iti va umple narile. Ce zici apoi de o cafea la ibric si la clipele in care o vei savura respirand aerul proaspat al diminetii?

2. Cinci minute de miscare

Inainte de orice altceva, dupa ce te trezesti, misca-ti corpul. Dupa o noapte de somn si nemiscare, acesta are nevoie sa revina la viata, sa se trezeasca. Aloca cinci minute in fiecare dimineata pentru posturi de yoga sau pentru stretching sau alte miscari blande care iti vor da un tonus pozitiv.

Citește și:

3. Fa-ti timp pentru a-ti exprima recunostinta

Iti amintesti secventele din filme in care copiii spun o rugaciune dimineata si seara? A-ti exprima recunostinta de dimineata, dupa ce te trezesti este pentu suflet ceea ce este baia pentru corp. Ai o multime de motive sa fii recunoscatoare. Faptul ca traiesti inca o zi, ca esti sanatoasa, ca ai un acoperis deasupra capului si un serviciu, ca ai ce pune pe masa si apa potabila in pahar. Atunci cand iti incepi ziua astfel, lumea devine mai prietenoasa si mai vesela.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.