Setari Cookie-uri

De ce mi se intampla mie asta? - O schimbare de perspectiva

5 lectii de viata care iti vor umple sufletul de fericire

Din contra, al doilea lucru pe care l-am invatat a fost ca MERIT AFECTIUNE, in toate formele in care aceasta exista. Suntem tentati sa asociem dragostea cu ideea unui partener de cuplu care, desigur, poate contribui la fericirea noastra. In acelasi timp, afectiunea poate veni din partea prietenilor si din partea familiei, lucru pentru care trebuie sa fim toti recunoscatori. Iar acest lucru ne duce la cea de-a treia concluzie importanta.

DRAGOSTEA IMBRACA NUMEROASE FORME. Asa cum spuneam mai sus, suntem tente si tentati sa tanjim in primul rand dupa afectiunea unui partener iar acest lucru este absolut firesc. Fiecare dintre noi merita sa se bucure de dragostea romantica, indiferent cat dureaza aceasta. Este de nepretuit si ne poate imbogati spiritual. Cu toate acestea, nu trebuie sa pierdem din vedere si sa ignoram toate celelalte forme de iubire. In mod paradoxal, e usor sa uiti dragostea cuiva care te iubeste neconditionat. E ca o constanta calda cu care te obisnuiesti dar pe care nu o constientizezi in egala masura in care nu constientizezi aerul pe care il respiri. Cu toate acestea, dragostea primita de la familie si de la prieteni este extrem de valoroasa si trebuie pretuita.

Citește și:

SUNT RECUNOSCATOARE PENTRU TOT CE AM este cea de-a patra lectie pe care am invatat-o si este strans legata de formele imbracate de iubire. Se spune ca sunt oameni atat de saraci pe lume incat singurul lucru pe care il au sunt banii. Oricat de bizar ar suna, e perfect adevarat. Bunurile tale cele mai de pret se afla in inima ta iar recunostinta ca le ai poate fi cel mai bun catalizator pentru fericire. De multe ori, atunci cand ma simt descumpanita, imi recit in gand toate motivele pentru care sunt recunoscatoare. In capul listei se afla intotdeauna oamenii importanti care m-au incurajat, m-au certat, m-au iubit si m-au criticat atunci cand am avut cea mai mare nevoie. Lucrurile materiale nu sunt de ignorat, cu siguranta. Nu vorbesc despre bijuterii costisitoare, parfumuri cu preturi exorbitante si cele mai noi telefoane. Vorbesc despre recunostinta pentru acoperisul de deasupra capului pe care multi nu il au, pentru hainele care ne incalzesc chiar si in cele mai friguroase ierni, pentru certitudinea zilei de maine.

Citește și:

In cele din urma, una dintre cele mai importante lectii invatate si care m-au ajutat sa imi schimb perspectiva asupra vietii a fost POT SA CONTRIBUI LA FERICIREA CELOR DIN JUR. Uneori, asa cum se spune in repetate randuri, lumea poate fi schimbata cu gesturi mici. Un zambet prietenos unui strain, un multumesc sincer sau o vorba blanda nu costa nimic. La schimb, aceste gesturi marunte pot aduce un strop de optimism celui care le primeste. De asemenea, generozitatea fata de cei care au avut parte de mai putine oportunitati poate fi un pas major in cautarea fericirii si a celei mai bune versiuni ale tale. Doneaza, implica-te in activitati de voluntariat si ofera fara sa astepti nimic in schimb decat bucuria de a face o fapta buna.

Desigur, invatam pe tot parcursul vietii dar aceste cateva repere pot fi punctele tale de pornire, asa cum au fost ale mele. Am invatat impreuna in aceste 50 de zile trucuri pentru mese sau gustari savuroase, mici exercitii pentru sanatatea trupului si mai ales, am facut schimb de incurajari pentru sanatatea sufletului. Eu imi inchei aici seria de sfaturi insa pe Almette.ro poti gasi mai multe articole, exercitii si retete care te vor ajuta in calatoria ta.

Citește și:

Cu drag, si sper eu, cu folos,

Alma

Foto interior si prima pagina Halfpoint/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.