Setari Cookie-uri

3 motive pentru care să încerci FIT PILATES

Una dintre clasele mele preferate la sală este Pilates. Dacă prin cardio ard caloriile în exces și țesutul adipos în exces, iar prin exercițiile de forță mă asigur că am suficient de multă masă musculară, Pilates mă ajută să am spatele drept, o flexibilitate și mobilitate mai mare.

Este uluitor cât de flexibili sunt în perioada prunciei și cât de țepeni devenim la douăzeci de ani (asta are legătură și cu gândirea, însă păstrez povestea pentru un alt articol). Stilul de viață așezat (în mașină, pe canapea, la birou, la film) are grijă de asta.

pilates

Desigur, nu este cazul să începem să ne cățărăm în copaci sau să facem alte nebunii. Este însă important să nu uităm să avem grija de mobilitatea și flexibilitatea corpului pentru a evita neplăcerile de mai târziu. Ca să nu mai spun că și sexul devine mai incitant și mai plăcut. Fit Pilates este exact ceea ce îți trebuie.Iată trei motive pentru care să îl încerci chiar de săptămâna asta.

1. Modelează și tonifiază. La Fit Pilates se lucrează cu greutăți mici și cu elastic. Carmen Ardeleanu, instructoarea mea preferată de Pilates, ne recomandă întotdeauna să folosim discurile cele mai mici (de 1.25 kilograme) pentru că scopul exercițiilor nu este acela de a ne transforma în niște body-builderi ci de a adăuga un mic element de dificultate asfel încât mușchii să lucreze mai mult și mai în profunzime.

Citește și:

2. Imbunătățește postura coporală și mobilitatea. Exercițiile efectuate cu ajutorul elasticului, de exemplu, sun un pic mai dificile decât cele normale. De asemenea, ai un control sporit asupra mișcărilor. Exercițiile vizează mobilitatea coloanei dar și îndreptarea acesteia, mobilitatea articulațiilor șoldului dar și a coapselor. Părți ale corpului tău cărora nu le acorzi prea mare atenție în general.

3. Este fun. Chiar este. Pornind de la discurile care cad cu zgomot pe jos atunci când participanții nu le mai pot ține între genunchi sau tălpi (mai ții cum era în generală când cădea un pix pe jos într-o tăcere mormântală?) până la faptul că ai la dispoziție niște jucării - accesoriile - cu care te poți delecta. In afară de asta, de multe ori exercițiile sunt diferite de la o clasă la alta.

Citește și:

sursa foto front page: shutterstock/syda productions

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.