Setari Cookie-uri

Cinci trucuri pentru un somn odihnitor

Un somn odinitor este absolut necesar indiferent de vârstă sau de sex.

Mulți oameni consideră că somnul este ceva normal care nu necesită prea multă atenție. Cu toate acestea, multe dintre femei se comportă cu tulburări legate de somn, care pot fi dificil de tratat sau de ameliorat.

Un somn odinitor este absolut necesar indiferent de vârstă sau de sex. Altfel, ziua următoare se poate transforma într-un coșmar iar tu, într-o persoană morocănoasă.

Un somn de calitate te poate ajuta să îți îmbunătățești sănătatea generală de sănătate. Iată cinci lucruri pe care le poți face pentru a te asigura că dormi bine și te reâncarci cu energie pe parcursul nopții.

1. Reduc aportul zilnic de cafeină

Cofeina acționează ca un stimulent asupra sistemului nervos central. Chiar dacă iubești cafeaua și ceaiul, trebuie să fii conștientă de faptul că excesul de cofeină te poate împiedica să dormi. Dacă ești în această situație, redu consumul de cofeină înainte de culcare. Este recomandabil să bei cafea sau ceai cu maxim șase ore înainte de culcare.

Citește și:

2. Redu consumul de alcool

Unii oameni spun că alcoolul îi ajută să doarmă. Cu toate acestea, consumul de alcool îți poate afecta calitatea somnului. Evită consumul de alcool noaptea si vei dormi mai bine.

3. Fă mișcare în mod regulat

Introducerea antrenamentelor în rutina ta zilnică îți poate îmbunătăți calitatea somnului și sănătatea generală de bine. Cu toate acestea, evită să faci mișcare cu câteva ore înainte de culcare. Mișcarea zilnică este o modalitate excelentă de a face față problemelor de sănătate precum anxietatea și depresia, care îți pot afecta somnul.

4. Creează-ți un mediu de somn liniștitor

Să ai cel mai bun pat, cea mai scumpă saltea și lenjerie de pat nu este suficient. O cameră întunecată, liniștită, cu o temperatură potrivită susține un somn bun. Asigură-te că reduci nivelul zgomotelor la minim. Folosește draperii pentru a bloca lumina sau utilizează o mască pentru ochi în timpul somnului.

Citește și:

5. Mănâncă o cină ușoară

O cină copioasă este total contraindicată dacă îți dorești un somn lin. O dietă sănătoasă și echilibrată te va ajuta să știi ce anume trebuie să mănânci la fiecare masă pentru a te sătura și a te simți excelent în fiecare moment al zilei.

Featured foto by popcorner via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.