Setari Cookie-uri

Patru factori surpriză care te împiedică să pierzi în greutate

Dacă ți-ai propus să scapi de cele câteva kilograme în plus pentru a arăta răvășitor, ține cont de acești factori care te pot împiedica să pierzi în greutate în timp util. 

1. Nu bei suficientă apă

Multe dintre noi tind să creadă că apa este pur și simplu benefică pentru sănătatea noastră internă sau pentru frumusețea pielii noastre. Insă o bună hidratare poate ameliora senzația de balonare, durerile corporale, durerile de cap și poate contribui major la pierderea în greutate pentru că ajută la o mai bună digestie.

2. Nu mănânci suficient

Infometarea sau consumul insuficient de alimente poate contribui la menținerea unei greutăți nedorite precum și sabota creșterea masei musculare.

Corpul fiecăreia dintre noi au o cerință calorică minimă: un anumit număr de calorii este nevoie doar pentru a fi în viață și asta deoarece corpul tău arde calorii chiar și atunci când respire și gândeești. Dacă mănânci sub acest număr, corpul tău începe, să se panicheze și să facă provizii ceea ce duce la menținerea greutății.

Citește și:

În plus, dacă vrei să îți tonifiezi corpul sau să îți crești masa musculară ai nevoie de o cantitate adecvată de mâncare pentru a alimenta această creștere.

3. Mănânci prea mult

Consumul excesiv de alimente, în special din cele rele, poate duce la creșterea în greutate. Mâncatul în exces înseamnă să consume mai multe calorii decât arzi zilnic. Așadar, dacă arzi zilnic multe calorii prin exerciții fizice și muncă fizică, consumul excesiv de alimente va fi mai puțin probabil. Dar dacă ai un job sedentar și nu faci mișcare deloc, este foarte posibil ca aportul zilnic de calorii să fie unul prea ridicat.

4. Faci prea mult cardio

Poate că unul dintre cele mai mari mituri legate de pierderea în greutate este idea că antrenamentele cardio sunt cel cel mai important factor în lupta cu kilogramele.

Citește și:

Deși acestea joacă un rol important, nu te vor ajuta neapărat să atingi forma fizică pe care ți-o dorești și nu își vor sculpta corpul.

Cel mai important factor în pierderea în greutate este reprezentat de un deficit caloric iar antrenamentele cardio reprezintă unul dintre multe instrumente care pot contribui la atingerea acestui deficit. Printre acestea se numără și antrenamentele cu greutăți care duc la creșterea masei musculare și a ratei metabolice.

Featured foto by Robert Hoetink via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.