Setari Cookie-uri

pro sau contra casatoriei

De la: Themis2008, la data 2008-09-26 15:34:00eu cred ca daca doi oameni se iubesc cu adevarat sfirsesc prin a se casatorii! casatoria ofera locul femeii in sufletul barbatului si in societate!ea nu mai este prezentata prietena,concubina etc.ea devine doamna si de aici respectul celor din jur!cei ce nu merg pe ideea casatoriei au bubele lor iar relatia scirtiie undeva! ceva le lipseste ! orice femeie normala doreste un piedestral al ei,doreste sa fie mai mult in relatia cu barbatul iubit!cind esti ceruta in casatorie si ea se infaptuieste ai certitudinea ca reprezinti mai mult decit celelalte femei care s-au perindat prin viata persoanei de linga tine!deoarece locul tau in inima lui este altul:ai o senzatie de unicitate .


Ai pus punctul pe i Themis! Multe din femeile care sunt contra casatoriei sunt divortate, parasite, ranite..
onutza1108
Postat pe 26 Septembrie 2008 16:17
De la: iulia_little, la data 2008-02-21 19:28:54din start spun contra. doar ca as vrea, daca se poate, sa inteleg si eu pe cei care sunt pro, si mai ales, de ce sunt pro. si ca sa nu fie dubii, trebuie sa precizez ca sunt contra relatiilor institutionalizate, prin semnarea acelei 'tzadule' la primarie, si nu a unor relatii indelungate, in general. as vrea sa aflu care sunt motivele pentru care oamenii -unii dintre ei- (mai) vor sa se casatoreasca. sau, si mai bine zis, ce le aduce in plus casatoria fata de relatia pe care o au deja. exclud din start casatoriile din interes, pentru bani etc. pornesc de la premisa ca oamenii vor sa se casatoreasca pentru ca se iubesc. si sa-mi explice si mie cineva de ce vor sa semneze hartia aia, cum ziceam, la primarie, sau ce le aduce hartiutza aia in plus...de simt nevoia s-o aiba acolo, acasa, intr-un dosar/sertar...
.

raspund inainte de a citi celelalte postari. si pe mine ma stresa "institutia", nu insa si continutul. mi se parea ca ma leaga cu o funie invizibila de picior. la o cearta mai aprinsa, una dintre mai multe la vremea aceea, imediat dupa oficializare, am raspuns unui spate intors in felul urmator: am facut certificatul bucati si i l-am dat sa il ia cu el, ca tot iesea pe usa. din momentul ala parca m-am racorit si calmat. noroc de copiile xerox si legalizate pe care le aveam, ca altfel nici acum nu mi-am scos duplicat, de cateva luni de cand s-a intamplat. cert este ca stam unul cu altu pt noi insine, cel putin in mintea si perceptia mea. in rest, nu scrie nicaieri, (nu la mine in casa) ca suntem casatoriti.

ma intereseaza fondul, nu forma.....

Postat pe 26 Septembrie 2008 17:49
De la: Amaruie, la data 2008-07-29 15:24:47 sunt contra hartiutei de la primariei ca multi altii.de ce? ptr ca o relatie in concubinaj are mult mai multe sanse de reusita, decat una pe hartie deoarece nici unul din parteneri nu se simte constrans si poate oricand sa`i puna capat fara durerea de cap care o impune un divort.
.

si casatoriei poti sa ii pui capat fara "durere de cap". pierzi insa din vedere ca separarea e separare pt toti, indiferent de forma sub care a existat relatia. si asta doare, nu ca te separa judele sau te separi singur. e drept ca dureaza mai mult,dar tot atata disconfort produce

Postat pe 26 Septembrie 2008 18:05
De la: anya79_angel, la data 2008-08-04 20:44:39 sunt total de acord cu tine, nu inteleg sensul unei hartii. daca exista iubire. nu ne trebuie un act.
sunt de parere ca un act mai rau ar face, faza ca trebuie sa iau numele lui mi se pare groaznica, nu vreau...sunt singura la parinti, vreau sa duc mai departe numele...
in plus o casatorie implica atatea...in primul rand fel de fel de oamnei care vin doar pentru ca au obligatie, nu e cel mai frumos lucru. atatea obiceiuri pe care nu as fi in stare sa le pastrez...


dragilor, casatoria are exact continutul pe care i-l dati voi. e un cadru legal si atata tot. e ca un blat de tort din comert. voi alegeti crema cu care il umpleti. nu vreau sa bat campii, dar ce pana mea au vazut acasa toti cei care exprima pareri de genu asta: e o afacere, sunt bani la mijloc, imi fac obligatii, vin unii din obligatie, bla bla, strica tot, etc."?
asta e in mintea omului: si sentimentu' fata de mariaj si cum alege sa dezvolte notiunea si sa o materializeze. nu vrei numele lui?
si? codul familiei zice ca ti-l pastrezi pe al tau sau il combinati, dupa moft. eu am facut la fel. nu vrei paranghelie si intrusi care vin din obligatie? ok, luati fraiele in maini si asumati-va maturitatea si pana mea: la nunta mea vine cine vreau eu. la noi am avut 8 pers. (parintii nostri, noi si martorii). reuniune privata, intima, convocata pe loc, pt ca nu am vrut din partea lor stres, obligatii si altceva decat bucurie si sa impartasim emotia si sa ne bucuram de eveniment si de o masa intre noi. nu vrei nunta cu lautari si rochie si crinolina? f bine. te mariti civil si gata. nu vrei nunta civila? ok, poti doar sa te logodesti la popa, tot in privat, sa fiti binecuvantati, si gata. respectul si relatia conteaza nu forma in care alegi sa o faci. nu conteaza o mega nunta ca vrea soacra daca dupa aia ma bat parte in parte cu fii-su, dupa cum nu ma simt altfel, daca fac o receptie/reuniune restransa si ma bucur de eveniment si de faptul ca il impart cu persoane de bun simt si pe care le aleg si invit eu.

Postat pe 26 Septembrie 2008 18:15
De la: gabriell82, la data 2008-07-28 01:02:51personal din punct de vedere moral casatoria e o prostie... pierzi totul cand te castoresti se pierde iubirea totul.. dar cred ca ma voi insura.. pt ca nu stiu daca exista feeie care nu vrea sa se casatoreasca:D in fond mereu femeia s-a luat dupa gura lumii si celel mai marii prostii ale umanitatii au pornit de la ele... no offence:P ganditiva la adam si eva;)) in orice caz.. la nivelul ideal ar fi anticasatorie... la continuarea unei relatii cred ca toti vom ajunge sa ne casatorim!
.

cum ar zice coman, un amic de pe alt forum, nu generaliza: exista femei care nu vor sa se marite. am fost una dintre ele. eram mai speriata de pierderea independentei decat o multime de barbati. ma afecta, in capu' meu, pierderea autonomiei administrative si nominale, si tot asa. decat sa nenorocesti o femeie, luand-o de nevasta si devenind indolent, pentru ca "se pierde totul", abtine-te. gaseste o formula sa fii armonios si implinit, nu conformist si indolent. daca mari prostii ale umanitatii au pornit de la femei, abtine-te de la ele si da-te la barbati. e si asta o alegere. e de vina sarpele ca iti ofera maru', sau tu ca musti din el ca fraieru'? sunt vinovata eu ca departez picioarele si te invit sau tu ca pici ca fluturele la bec?

Postat pe 26 Septembrie 2008 18:22
Eu spun DA CASATORIEI.Daca ai intalnit persoana potrivita cu care vrei sa ramai toata viata,nu vad de ce nu ti-ai dori sa te si casatoresti cu ea.daca tot acest act nu te leaga cu nimic,la fel as putea sa spun ca nu te incurca cu nimic.Iar in cazurile in care se spune ca dupa semnarea actului au aparut problemele.....sincer cred ca acestea axistau deja.
geany_9
Postat pe 26 Septembrie 2008 18:25
sa va spun o poveste am vorbit cu un baiat 3 luni ne-am casatorit am stat impreuna 1 an se ne-am despartit am reusit sa divortez de el dupa 4 ani cu toate ca noi nu mai eram impreuna ,acum va intreb pentru ce ne trebuie acte ? NUUUUUUUUUUUUUUUUUUU sunt total contra actelor .Am un iubit stam impreuna suntem o famile nu ne tin actele impreuna inca o data SUNT CONTRA ACTELOR
cristina_blondyy
Postat pe 26 Septembrie 2008 18:25
De la: witcher, la data 2008-08-25 16:14:09geta 82 eu nu inteleg o chestie ,de ce crezi ca hartia aia pe care scrie ca esti sotia lui te face mai speciala decat alte femei din viata lui ? tu trebuie sa fi mai speciala si fara o hartie nu? adica numa asa te-ai simti tu mai bine?
.

cred ca geta are in vedere ca pt ea casatoria inseamna ceva deosebit si ca nu ar numi sot decat pe cineva f.f. deosebit el insusi, dintre atatia barbati pe care i-ar putea avea, fara sa ii si faca "soti". pe cale de consecinta, presupune ca si cel cu care se va casatori va vedea in ea o femeie speciala, care spre deosebire de celelalte avute, chiar a fost demna, daca pot zice asa, de apelativul si calitatea de "sotie" a lui.

Postat pe 26 Septembrie 2008 18:33
DA DRAGA MEA,DAR NU TE CASATORESTI CU PRIMUL CARE ITI IESE IN CALE.NU STIU CAT DE BINE L-AI CUNOSCUT CA DUPA TREI LUNI SA TE SI CASATORESTI,MAI DEGRABA TE-AI LASAT PRADA SENTIMENTELOR(STII TU VALUL DE PE OCHI )DAR TREBUIE SA COBORAM CU PICIOARELE PE PAMANT SI SA CUNOASTEM CU ADEVARAT PERSOANA DE LANGA NOI.
geany_9
Postat pe 26 Septembrie 2008 18:34
de ce ai reusit sa divortezi abia dupa 4 ani?

Postat pe 26 Septembrie 2008 18:35
De la: heaven_gate, la data 2008-08-25 16:19:16sunt de acord cu casatoria dar sincer nu actele te tin intr-o relatie .........as face pasul asta cand voi decide ca e timpul sa am un copil deocamdata imi e bn asa fara acte.......iubirea nu e o hartie.........
.

partea misto ar fi sa afle si fii-tu cum gandesti si sa creada ca te-ai casatorit din cauza lui. cu accent pe "din cauza".

Postat pe 26 Septembrie 2008 18:37
De la: geta82, la data 2008-08-26 09:00:11...aici nu se mai pune problema daca o hartie te face mai speciala sau nu...barbatul in general are motivele lui ca si noi de altfel atunci cand ajungem sa ne gandim la o eventuala casatorie...si nu intotdeauna dragostea e factorul hotarator...si totul tre sa fie legal pentru a fi atat tu cat si el precum si copiii ce vor veni la adapost...poate acum gandesti asa din prisma unei femei indragostite, dar asta se cam duce si...poti avea incredere deplina in omul de langa tine???????ca nu ti da un sut in....cand ti e lumea mai draga???si sa ramai in strada mi se pare groaznic...eu una nu am incredere...nu sunt asa de naiva...si sincer nu mi voi cere scuze pentru modul in care gandesc...viata e o jungla...tre sa supravietuiesti....altfel.....
.

naspa tre sa fie sa traiesti in jungla. tu te relaxezi vreodata?
eu una nu prea sunt cu jumatatile de masura: ori am incredere si ma "investesc" toata in relatie, fara s-o iau pe miriste, ori.... pana mea: caut obiective care sa ma merite. decat sa traiesc toata viata cu rezerve si frici, ma lipsesc. nu stiu daca sunt chiar naive alea de cred in dragoste si partener. poate asa trebuie, si gresesti tu inchipuindu-ti-le naive. ar fi si asta o varianta. de ce tot ganditi ca va dau barbatii un sut si ramaneti pe drumuri? de unde si pana unde nu ramani ei in strada? eu una nu m-as vedea ever o victima a barbatului..... "tre' sa supravietuiesti......", de acord. si ce faceti: va fentati care pe care?

Postat pe 26 Septembrie 2008 18:43
De la: heaven_gate, la data 2008-08-26 17:48:55si concubinajul acum......daca te separi ai dreptul la jumatat dupa 5 ani locuiti impreuna
.

unde scrie? bunica-miu s-a despartit de o tipa, mega femeie de altfel, doar pt ca stia el, si stia aiurea, ca dupa 10 ani ar fi impartit bunurile ca sotii. which was wrong...

Postat pe 26 Septembrie 2008 18:51
De la: geta82, la data 2008-08-27 08:58:43...asta este cel mai sanatos mod de a gandi si de a vedea o casatorie...multe dintre prietenele mele considera ca sunt prea pesimista in ce priveste casatoria cu un barbat...insa eu cred ca punand raul in fata si fiind in garda ma protejez pe mine insami...si in mentalitatea romanilor casatoria este privita ca un mod de a ti face rost de o servitoare si femeie pentru satisfacerea dorintelor lor...bineinteles ca am vazut destul de rar si exceptii de barbati care isi ajutau sotiile, s au rupt de anturajul lor in momentul in care au facut pasul asta si multe alte lucruri pe care nu le mai faci atunci cand esti intr o astfel de situatie,dar poti stii ce nimeresti???...si atunci revii la intrebarea: de ce sa te casatoresti? de ce este necesar sa ai langa tine un barbat?de ce nu ti poti face viata singura fara sa fii condamnata sau fara sa provoci mila?saracutaaaaaaaa...nu a putut prosti pe nimeni sa o ia de nevasta...:))))))sincer atatea prejudecati...si ptr ce?pot spune ca sunt impotriva casatoriei pentru ceea ce presupune ea si pe de alta parte sunt pentru in cazul in care ai hotarat sa faci pasul de a fi impreuna cu un barbat...


nu ca ar fi important sa inteleg eu ceva, dar chiar sunt in ceata. tu nu ai pe cineva pe ca ai ales asa sau pt ca nu ai incotro? nu pricep. ca sa ai un barbat, trebuie musai sa ii prostesti? de buna voie si constient nu sta? nu e musai sa ai un barbat langa tine. si femeile sunt o optiune, sau ar mai fi solitudinea. e ok sa ai un barbat in caz ca te atrage, te completeaza, mai discutati, mai radeti, mai construiti ceva, va mai confruntati pareri, idei, va mai ciocaniti, va mai certati, va impacati, bla bla, ce se face de regula. "ce se nimereste?" dar tu iti castigi barbatu la loz in plic sau la ruleta sau il iei in cunostiinta de cauza? ii esti servitoare daca esti fraiera si il inveti. daca esti desteapta, il determini sa faca singur una alta de dragu' de a te rasfata sau menaja, pt mai mult timp liber impreuna. si ar mai fi multe........

Postat pe 26 Septembrie 2008 19:00
De la: sweetpink, la data 2008-09-12 14:08:33Sunt pro-inca din copilarie stiu cum va arata nunta mea,ce rochie voi purta...tot tot tot.Si asta nu doar ca vreau sa trec pe numele lui-de fapt as prefera sa treaca el pe al meu ca imi place...ci pt ca asa gasesc eu normal,probabil educatia e de vina,dar e ai usor si pt copii,oricum.In rest,da...e o formalitate.
.

sa inteleg ca vrei sa il iei pe el pe numele tau, de dragul conservarii numelui? poate dai de codul familiei si mai desoperi acolo variante: ar fi fiecare cu al lui, ca deh, fiecare are individualitate si identitate, al unuia dintre voi, al tau sau al lui, ale voastre reunite. deci ai de unde alege. si iubitul meu era asa de maleabil si dragut incat vroia chiar si doar numele meu. dar m-am gandit ca l-as castra oarecum, luandu-i dreptul la numele lui, asa incat le-am combinat. in felul asta, mariajul e ceea ce ar trebui sa fie de fapt: o alianta si un aliaj de personalitati, idei, nume, eforturi, impartasiri, afecte, etc, bla bla.

Postat pe 26 Septembrie 2008 19:08
De la: gio_georgiana, la data 2008-09-24 18:20:52Mie mi-a fost Ok si fara certificatul de casatorie dar mi-e ok si cu certificatul. In viata mea, nu a adus nimic negativ pana acum, ba din contra eu am fost tare euforica cand am facut cununia civila.
Si acum, hai sa fim seriosi, und eincap atatea hartii intr-un sertar, credeti ca n-ar eloc inca una?!
.


iti impartasesc sentimentele, draga mea. si eu mi-aduc aminte cu drag de cununie, de euforia din ziua aceea, desi a trecut f repede ceremonia propriu zisa. si daca unii nu mi-ar spune din cand in cand Doamna, chiar as uita ca sunt si maritata; m-as considera pur si simplu indragostita si doar atat.

Postat pe 26 Septembrie 2008 19:14
De la: cristinarudi, la data 2008-09-26 10:57:33[quote name=\\\\\\\\\\\\\\\'dulcik_ubita\\\\\\\\\\\\\\\' date=\\\\\\\\\\\\\\\'2008-09-25 18:18:51\\\\\\\\\\\\\\\']SI eu visez sa ma marit...poate din cauza ca asa am fost crescuta de parintii mei asa mi-au dat educatia...nu te tine o hartie dar nici rau nu iti face...


Ba iti face dragamea si inca cum...si ceea ce e mai rau...prea ades face barbatilor. Cred ca am ajuns sa cred ca acel moment e pentru ei similar momentului cand scoti cheia din contact!
Pentru fraierii care mai cred in povesti cu casatorii pe viata si fericiti pana la adanci batraneti! News flash: Nu suntem monogami! Nici mamiferele, nici stamosul comun din care si noi si maimuta am evoluat cu voia lui Dumnezeu. E vorba de un cod de disciplina morala impamantenit acum peste 2000 de ani cu scopuri precise: controlul demografiei, ocrotirea sociala, si nu in ultimul rand, preventia maladiilor! Dar sa nu ne mintim, nu suntem monogami! O dovedeste genomul uman.
Haida de, sa nu-mi spuna mie vreuna pe aici (sau vreunul), ca nu a simtit furmicutze dpdv fizic cand a vazut vreun alt barbat/femeie!
Atunci cu ce ar schimba o hartie ceva in acesta situatie! Mingea e la noi doamnele mele. Ne revine din pacate ponderea majoritara in efortul de a tine torta aprinsa. Fiti deosebite, sclipitoare, impredictibile, reactionati aleatoriu...si nu vor avea timp sa se plictisesca! Nu naufragiati in cratite! Desi le place haleala, le place mult mai mult altceva. Daca le dati asa ceva si multe altele...nici mancare nu le mai trebuie!
Tinand cont de acestea, cred ca trebuie sa va concentrati pe a avea o relatie lipsita de monotinie si cotidian. Daca ati avut 3 zile la fel...alarma!!!
Daca totul va merge perfect si variat intr-o astfel de combinatie, va conta mult mai mult daca copilul eventual rezultat, va avea o armonie in jurul lui decat un nume. legislatia se va schimba si la noi in cele din urma in concordanta cu UE si vom avea si deduceri si instrumente de credit si cam tot ceea ce afara e si la noi nu. De ce sa alergam pentru o hartie doamnelor? Un eminent profesor ...un adevarat savant in drept, pe care l-am avut in facultate, el insusi casatorit fericit de peste 38 de ani, afirma deschis in orele de ,,Dreptul familiei,, ca toate studiile juridice si de sociologie, duc la concluzia ca familia este perimata ca si institutie. Deci nota bene doamnelor si domnilor!
Ce il indreptatea sa afirme acest lucru?[/quote]

de curiozitate, draga rudi, care e cea mai lunga relatie pe care ai avut-o pana acum?
cu inovatii, cu tot...
si profu' meu de dreptu' familiei avea amanta; era chiar asistenta lui, dar macar mai avea bunu' simt sa nu faca prea multe afirmatii despre perimarea institutiei. sau poate n-oi fi fost eu la cursul ala.....

Postat pe 26 Septembrie 2008 19:25
100%PRO!! SI NU MA GANDESC LA HARTIUTA...CI LA BINECUVANTAREA LUI DUMNEZEU! SUNT F. FERICITA SA STAU CU JUMATATEA MEA SI SA SIMT CA TOTUL E ASA CUM TREBUIE SI NU CONCEP O VIATA FARA A FI CU INIMA SAU CU CONSTIINTA IMPACATA...DOAR ASA DORM LINISTITA NOAPTEA SI DOAR ASA SIMT MICILE BUCURII ALE VIETII....NU MA JUDECATI, ESTE PAREREA MEA, CUI NU-I PLACE, NU CITESTE!
mirra2006
Postat pe 27 Septembrie 2008 18:53
Eu clar sunt PRO. Sunt foarte fericita, tocmai pentru ca am ales persoana potrivita in fata careia sa zic un MARE "DAAAAAAAAAAAA". Ideea e sa nu faci acest pas fara a te gandi mai intai daca langa tine ai persoana care poate sa te faca fericita cu adevarat. Noi, de ex, nu putem sta certati nici macar o ora, si cand zic certati e ca ne sacaim, nu ne-am certat pe bune niciodata, desi am avut o suma de greutati. De doua luni suntem casatoriti si suntem extrem de fericiti, nimeni nu ne deranjeaza, ne intelegem super, si comunicam foarte mult, nimic nu s-a schimbat intre noi dupa ce am semnat actul,si asta dovedeste ca este iubire adevarata!
Succes si voua, si credeti ca inca mai exista "mister right", nu sunt toti superficiali.
d_ralucaa
Postat pe 27 Septembrie 2008 19:35
De la: onutza1108, la data 2008-09-26 16:17:46
De la: Themis2008, la data 2008-09-26 15:34:00eu cred ca daca doi oameni se iubesc cu adevarat sfirsesc prin a se casatorii! casatoria ofera locul femeii in sufletul barbatului si in societate!ea nu mai este prezentata prietena,concubina etc.ea devine doamna si de aici respectul celor din jur!cei ce nu merg pe ideea casatoriei au bubele lor iar relatia scirtiie undeva! ceva le lipseste ! orice femeie normala doreste un piedestral al ei,doreste sa fie mai mult in relatia cu barbatul iubit!cind esti ceruta in casatorie si ea se infaptuieste ai certitudinea ca reprezinti mai mult decit celelalte femei care s-au perindat prin viata persoanei de linga tine!deoarece locul tau in inima lui este altul:ai o senzatie de unicitate .


Ai pus punctul pe i Themis! Multe din femeile care sunt contra casatoriei sunt divortate, parasite, ranite..


Asa este "Onutza" si "Themis", aveti perfecta dreptate.
Cand cineva te-a ranit, este aproape imposibil sa mai crezi ca un altul/o alta mai pot fi sinceri.

Chiar si pentru cei mai optimisti, care mai pot incerca o dat, si poate inca o data ... NIMIC din toate aceste "hartii", si de fapt nici un alt "cuvant" NU mai are vre-o valoare.
Chiar asa, o hartie ce schimba ???
Oamenii SUNT aceeasi, nu-i schimba o hartie.
Daca este sa te insele, o face orisicum.
Daca este sa minta, sa fure, sa bea, sa ......... TOATE acelea tot le va face!

NU UN NUME TE SCHIMBA, si nici un act.

Doar ca acel "Vrei sa fii sotia mea?" ar trebui sa insemne ceva.
Ce te faci insa cand te intreaba de trei ori in decursul a 2 ani aceasta intrebare, DAR NU FACE NIMIC concret? Si a patra oara iti spune "Hai sa facem (acum, dupa fetita ce- avem) SI-un baiat si apoi sa ne casatorim!"
Normal ca-i spui in fata "Dar chiar ma crezi proasta ?!?"

Continuarea ... o puteti afla de la o "Daniela", sa traiasca sanatoasa!
Caci vad ca tot fara EL este !!! Oare pentru ca "o iubeste" ATAT DE MULT !!!!!!! Ca pe noi, amandoua - "tot o apa, si-un pamant!"
Nici o diferenta! Nici in pat, nici in "promisiuni", nici niciunde .....

Simply_i
Postat pe 28 Septembrie 2008 22:07
Concluzie:
Cine IUBESTE, doreste sa legalizeze acea relatie!
Restul, doar vorbe! Orice motiv ati cauta si ati gasi !!!



Sa va iubiti (daca voi considerati ca ACEEA este IUBIRE !!! ?)
Simply_i
Postat pe 28 Septembrie 2008 22:12
fetelor voi luati total gresit casatoria .
Casatoria nu a fost instituita de statu roman sau de oricare alt stat.A fost instituita de Dumnezeu.Nu stiu cate inca mai credeti in El ,eu cel putin cred.
Adevarul e ca trebuie sa ai actu cand te casatoresti in biserica.Daca ar fii dupa mine numai in biserica m-as casatori.
La fel ca unele din voi cred ca daca un cuplu se iubeste cu adevarat nimic nu-l poate impiedica de la casatorie.
Si cred ca si parintii mai deranjeaza eu sincer nu as locui nici cu ai mei nici cu ai lui.:)
All you girls need is LOVE!!!

Postat pe 6 Octombrie 2008 15:05
...nu ai prea inteles ceea ce am vrut eu sa subliniez...inca din copilarie ni se baga in cap ideea casatoriei ca si o datorie a femeii...absolut tot ceea ce trebuie sa stim pentru a fi bune sotii si mame...si sa nu mi spui ca in ziua de azi nu se mai practica fiindca ma faci sa rad...baietii sunt menajati in schimb de mame...asta este realitatea ca dupa casatorie nu mama este cea care are grija de saracutul baietel, ci sotia lui...asta este societatea in care traim...a ma arunca cu capul inainte doar de dragul hormonilor care o iau razna si indragostelii mi se pare o idiotenie...majoritatea au gandit asa candva si crede ma regretul si suferinta sunt enorme...e simplu ca buna ziua> cand te arzi sufli si in iaurt.si altceva:eu sunt foarte relaxata si foarte multumita de viata mea din punct de vedere profesional, al familiei si multe altele.am avut e adevarat si un iubit care mi a adus doar suferinta si ca sa fiu acida putin asta a fost pentru ca nu am fost destul de desteapta sa stiu cum sa l iau???????:)))))))ceea ce sugerezi tu este de fapt manipulare.nu asta mi am dorit o marioneta ci din contra am intrat in relatie optimista, zambitoare, plina de iubire si chiar incredere...si nu mai sunt dispusa sa risc...daca tu vrei asta fa o...dar nu judeca pe altul pentru ceea ce simt si pentru ceea ce gandesc daca nu ai trecut prin asa ceva...
geta82
Postat pe 8 Octombrie 2008 11:59
De la: dianagrk, la data 2008-10-06 15:05:51fetelor voi luati total gresit casatoria .
Casatoria nu a fost instituita de statu roman sau de oricare alt stat.A fost instituita de Dumnezeu.Nu stiu cate inca mai credeti in El ,eu cel putin cred.
Adevarul e ca trebuie sa ai actu cand te casatoresti in biserica.Daca ar fii dupa mine numai in biserica m-as casatori.
La fel ca unele din voi cred ca daca un cuplu se iubeste cu adevarat nimic nu-l poate impiedica de la casatorie.
Si cred ca si parintii mai deranjeaza eu sincer nu as locui nici cu ai mei nici cu ai lui.:)
All you girls need is LOVE!!!


unde dai si unde crapa.
iar i-L bagam pe Dumnezeu in pat cu noi????
sunt de acord ca e frumos sa crezi in institutia casatoriei dar... parca totusi mai bine e sa sti ce alegi...
pt mine 50% si 50% , de fapt m-as casatori doar pt copii, altfel...in ruptul capului.

dandanaua_reloaded
Postat pe 8 Octombrie 2008 12:05
De la: megas_moi, la data 2008-09-26 19:08:12
De la: sweetpink, la data 2008-09-12 14:08:33Sunt pro-inca din copilarie stiu cum va arata nunta mea,ce rochie voi purta...tot tot tot.Si asta nu doar ca vreau sa trec pe numele lui-de fapt as prefera sa treaca el pe al meu ca imi place...ci pt ca asa gasesc eu normal,probabil educatia e de vina,dar e ai usor si pt copii,oricum.In rest,da...e o formalitate.
.

sa inteleg ca vrei sa il iei pe el pe numele tau, de dragul conservarii numelui? poate dai de codul familiei si mai desoperi acolo variante: ar fi fiecare cu al lui, ca deh, fiecare are individualitate si identitate, al unuia dintre voi, al tau sau al lui, ale voastre reunite. deci ai de unde alege. si iubitul meu era asa de maleabil si dragut incat vroia chiar si doar numele meu. dar m-am gandit ca l-as castra oarecum, luandu-i dreptul la numele lui, asa incat le-am combinat. in felul asta, mariajul e ceea ce ar trebui sa fie de fapt: o alianta si un aliaj de personalitati, idei, nume, eforturi, impartasiri, afecte, etc, bla bla.


Stiam de toate astea,insa mi se pare o complicatie aiurea sa combini nimele-devin asa de lungi...-daca iti pastrezi tu numele tau si el al lui e...din nou naspa,mai ales pt copii,iar sa iti ia el numele...inca nu am intalnit barbat care sa fie de-acord cu asta,in caz ca nu il cheama Poponet sau Broscoi sau...un nume deosebit de urat...e mai greu.Oricum pana cand ma voi casatori...am timp sa ma gandesc la o solutie pt asta.Stai sa imi gasesc pe cineva cre sa vrea sa ma ia asa zvapaiata si neunatica cum sunt...
sweetpink
Postat pe 8 Octombrie 2008 12:07
pai fireste ca asa tre sa te ia, cum esti. altfel nu te ia pe tine. cat priveste numele, nu e lejer. asa e. ca sunt lungi. cel mai funny e cand vorbesti cu cineva, eventual la telef, care nu te cunoaste. si suna si zice: dna xy zw? daaaaaaaap. prezent. eu una asa imi mai aduc aminte cate nume am, pt ca altfel, spun doar 2. imi vine sa spun scurt: da, madam, xy la telefon, treci la subiect. dar astea sunt detalii, draga mea. ca doar nu in fiece zi completezi formulare sau te prezinti cu tot numele.

Postat pe 8 Octombrie 2008 16:33
Il bagam pe Dumnezeu in pat cu noi !!
daca tu vrei de ce nu.
ce femei independente pe aici;)
si draga daca te casatoresti numa pentru copii inseamna ca nu il iubesti .cum zic unele fete de pe aici daca chiar il iubesti te poti casatori cu el . Si da pe Dumnezeu il bag in viata mea,mi se pare mai usoara viata asa daca ai credinta in El.
ITi doresc succes in casatorie dar mai ales iubire multa!!

Postat pe 8 Octombrie 2008 18:42
si dupa aia apare nepasarea, certurile si fiecare se crede stapanul celuilalt!
mitzura
Postat pe 9 Octombrie 2008 11:22
De la: megas_moi, la data 2008-09-26 18:37:44
De la: heaven_gate, la data 2008-08-25 16:19:16sunt de acord cu casatoria dar sincer nu actele te tin intr-o relatie .........as face pasul asta cand voi decide ca e timpul sa am un copil deocamdata imi e bn asa fara acte.......iubirea nu e o hartie.........
.

partea misto ar fi sa afle si fii-tu cum gandesti si sa creada ca te-ai casatorit din cauza lui. cu accent pe "din cauza".
..........una e sa ramai gravida si apoi sa te casat......si alta e cand te casat sa faci un copil.............nu mi se pare o obligatie dragiutza........mai citeste o data plssss

Postat pe 9 Octombrie 2008 16:17
De la: dianagrk, la data 2008-10-08 18:42:40Il bagam pe Dumnezeu in pat cu noi !!
daca tu vrei de ce nu.
ce femei independente pe aici;)
si draga daca te casatoresti numa pentru copii inseamna ca nu il iubesti .cum zic unele fete de pe aici daca chiar il iubesti te poti casatori cu el . Si da pe Dumnezeu il bag in viata mea,mi se pare mai usoara viata asa daca ai credinta in El.
ITi doresc succes in casatorie dar mai ales iubire multa!!


nu pt mine in momentul in care am ales sa fac un copil cu un barbat inseamna ca il; iubesc atat de mult incat accept sa-mi fie sot.....
dar asta doar in fericitul caz in care voi avea un copil.... altfel.... sa fiu sincera , inca ma bucur de libertatea mea....de orele tarzii la care ajung acasa rupta de oboseala si nu trebuie sa dau socoteala nimanui si nici sa gadil orgolii ranite.....
inca.... nu se stie pt cat timp,insa....

dandanaua_reloaded
Postat pe 9 Octombrie 2008 17:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Scoaterea nervului la masea :-S 21 De la: madutzyk 6 Aprilie 2015 23:28
casatorie intre o moldoveanca si un turc 95 De la: osmaniyeli 7 Aprilie 2011 02:50
MONOTONIA IN CASNICIE 50 De la: kudika_1042305 18 Iulie 2021 09:53
Traditii la nunta 15 De la: bursuka 28 Septembrie 2009 16:40
SUNTEM DE 7 ANI IMPREUNA 8 De la: kudika157650 24 Februarie 2013 20:14