Mai multe
| cu un compromis salvam o relatie? e bine sa facem compromisuri intr o relatie? | ||
|
eugabi Postat pe 10 Mai 2008 18:51 |
||
|---|---|---|
| depinde de ce cauti in acea relatie si de ce fel de compromis vorbesti..cu siguranta uneori poti salva o relatie cu un compromis..dar nu stiu in ce masura e bine sa faci asta. Repet..depinde de ce fel de compromis e vorba si de ce relatie. | ||
|
oana81 Postat pe 10 Mai 2008 21:02 |
||
|
Are dreptate oana81.Ce fel de relatie?In afaceri sunt permise unele compromisuri,dar exista o limita. Poti face compromisuri,trebuie sa ai si solutii in caz ca nu ai reusita.Si ai grija sa nu uiti ca si alti au voie sa faca ce faci tu...compromisuri> |
||
|
|
||
|
OCTAIA Postat pe 10 Mai 2008 23:18 |
||
| daca sunt mici si daca dupa ce le faci te simti la fel de bine ca inainte si nu ai regrete, de altfel cred ca mici compromisuri facem toti zi de zi, pentru ca suntem diferiti | ||
|
8laura9 Postat pe 11 Mai 2008 15:29 |
||
| Compromisul intr-o relatie poate duce la dezamgire si despartire...asta dak ne referim la compromisuri importante...de cele marunte nu are rost sa vorbim pt ca acelea isi au rostul si dak stim sa le facem dau putin sare si piper relatiei :) | ||
|
Postat pe 11 Mai 2008 22:21 |
||
| da, e bine sa mai dai o sansa relatiei. Daca nici atunci nu merge...iti vezi de drumul tau. | ||
|
amme22 Postat pe 11 Mai 2008 22:51 |
||
|
depinde de cat si cum afecteaza compromisul respectiv. daca ne referim la chestii mai usor de suportat(diferente intre cei 2) care pot fi trecute cu vederea, se pot face compromisuri de ambele parti.daca ne referim la chestii mai grave, in nici un caz! de exemplu nu as accepta sa fiu inselata. compromisul asta nu las face in veci. |
||
|
Postat pe 12 Mai 2008 13:34 |
||
| uooof...mie imi este asa greu sa fac compromisuri intr`o relatie la cat de orgolioasa si incapatanata sunt :D ...dar macar unul trebuie sa mai cedeze ca sa fie bine ca daca nu s`ar duce totul pe apa sambetei . | ||
|
Kittynelle Postat pe 12 Mai 2008 18:21 |
||
| iubirea inseamna libertate, atunci cand iubesti omul de langa tine il aceepti cu bune si cu rele la fel si el pe tine, in momentul in care unul dintre parteneri incearca sa-l schimbe pe celalalt dispare iubirea, libertatea, dispare omul de care te-ai indragostit...caci atunci cand l-ai cunoscut era omul pe care nu-ti propusesei sa-l schimbi, era omul care-ti placea si de care te indragostisei...de ce ai vrea mai tarziu sa-l schimbi?...compromisul inseamna iubire doar din partea celui care-l face de frica sa nu piarda persoana iubita, dar orice compromis ai face daca iubirea dispare oricum nu mai exista doi si intr-o zi celalalt/a s-ar plictisi de cate compromisuri faci si ar cauta altceva...iubirea nu vede defecte, nu cauta sa schimbe, iubirea nu e oarba... e doar iubire... | ||
|
serghey1976 Postat pe 13 Mai 2008 00:57 |
||
| in orice rel serioasa se mai fac si compromisuri!bine, nu constant si nu majore!ca altfel e cam greu ca rel sa fie functionala dc fiecare dintre cei implicati raman incapatanati si de neclintit in idei si conceptii fixe!eu am invatat asta in timp.sunt destul de incapatanata ,da cand simt ca e cazul mai las " CLONTUL" si mai accept mici compromisuri de dragul... iubirii!DAR, totdeauna astept( si primesc) rasplata si recunoasterea pt ' faptele mele eroice'. | ||
|
Postat pe 13 Mai 2008 10:07 |
||
| parerea mea e ca putem sa fim sinceri si poate ca uneori suntem.dar sunt momente in viata cant din anumite probleme esti indemnat sa minti, inseli../ si cred ca dak oamenii sa_r stradui mai mult ar putea fii si sinceri tot mai des in orice situatie. dar eu personal stiu oameni care mint din placere si consider ca e f uracios si ne sanatos | ||
|
Postat pe 21 Mai 2008 02:08 |
||
| compromisurile mici si de o parte si de cealalta nu cred k ar fi o problema. dar daca se ajunge la compromisuri mai importante si din ce in ce mai multe nu cred k mai are rost sa pastram o astfel de relatie! | ||
|
Postat pe 21 Mai 2008 10:08 |
||
| offff...am facut multe compromisuri,si mari, si mici... dar cum sa nu faci cand si celalalt face?aici am noroc...pentru ca acele compromisuri au fost facute si de partea cealalta. | ||
|
Postat pe 21 Mai 2008 10:56 |
||
De la: eugabi, la data 2008-05-10 18:51:58cu un compromis salvam o relatie? e bine sa facem compromisuri intr o relatie? sa va spun eu ce cerd despre compromisuri......NU SE MERITA S AFACI NICI UN COMPROMISSS!!!!!!!!...Te indragostesti,faci compromisuri ,dai pe toata lumea la o parte lasi totul in urma ta ,dupa care pierzi,pt ce?... pt iubyre ,pt promisiuni,pt cuvinte,nu faceti compromisuri de nic o culoare,viata e o mare t...a.
|
||
|
Postat pe 7 Iulie 2008 11:56 |
||
|
depinde de relatie..depinde de compromis...uneori isi are rostul,daca sti k o sa dea roade..dar daca deja e inca un copromis in plus,nu-i vad rostul e bien sa sti cand e cazul sa 'pleci ' capul..si cand sa-t sustii punctul de vedere un compromis poate fi facut atata timp cat ntr-o relatie sunt implicati amandoi...nu cand unul trage sa fie bine,iar celelalt..viseaza. |
||
|
criss_a Postat pe 7 Iulie 2008 12:35 |
||
|
O relaþie implicã, fie cã ne dãm seama ori nu, un ºir întreg de compromisuri; altfel nu ar putea continua. Fiecare din noi vine într-o relaþie cu o mulþime de calitãþi dar ºi de defecte. Fiecare suntem unici în felul nostru ºi unicitatea noastrã ne face sã nu fim "perfect compatibili" cu partenera/ul. La începutul unei relaþii suntem parcã mai îngãduitori cu defectele celuilalt. Iubirea ne "orbeºte" uneori atât de mult încât oricine ar încerca "sã ne deschidã ochii" nu are nicio ºansã. Apoi, dacã relaþia dureazã ºi/sau se transformã în cãsnicie, începem sã ne punem problema compromisurilor, sã facem evaluãri ºi sã cântãrim cât de mari sunt compromisurile pe care le facem, dacã ºi el/ea fac la rândul lor compromisuri, dar acestea sunt doar compromisurile conºtientizate. Uneori e ºi greu sã defineºti compromisul. Dacã ea acceptã ca el sã se uite la meci în loc sã se uite la un film (amândoi) este compromis sau dovadã de înþelegere, de iubire? Dacã el e de acord sã facã vizita sãptãmânalã la soacrã deºi nu îi face o deosebitã plãcere e compromis sau bunã-creºtere? Aºadar compromisul e, dupã pãrerea mea foarte important într-o relaþie... |
||
|
adicon Postat pe 7 Iulie 2008 14:52 |
||
| adicon,dar la varsta a doua ,la 50-60 nu-i asa ca iar devii foarte ingaduitor si totul e mai frumos!? | ||
|
BALASICA55 Postat pe 9 Iulie 2008 13:17 |
||
|
||
|
BALASICA55 Postat pe 9 Iulie 2008 13:18 |
||
De la: eugabi, la data 2008-05-10 18:51:58cu un compromis salvam o relatie? e bine sa facem compromisuri intr o relatie? depinde ce compromis,ca atare depinde de cei doi.. sincer,eu cred ca ar fi bine sa facem compromisuri(depinde ce)..nu exista persoane cu caractere identice..si deaceea este imposibil sa fii cu o persoana fara sa faci vreun compromis.. |
||
|
dolcedoll Postat pe 9 Iulie 2008 13:27 |
||
De la: BALASICA55, la data 2008-07-09 13:17:15adicon,dar la varsta a doua ,la 50-60 nu-i asa ca iar devii foarte ingaduitor si totul e mai frumos!? La vârsta a doua se spune cã devii mai înþelept ºi, implicit, mai înþelegãtor. "Teritoriul" fiecãruia dintre parteneri e mult mai bine conturat iar experienþa îºi spune cuvântul ºi compromisurile reciproce devin deja obiºnuinþe. Desigur, atâta vreme cât unul dintre parteneri nu "sare calul"... |
||
|
adicon Postat pe 10 Iulie 2008 09:13 |
||
| nimeni nu e perfect si ca o relatie sa mearga trebuie sa lasam unul de la altul in limita bunului simt. | ||
|
Postat pe 13 Iulie 2008 08:50 |
||
De la: serghey1976, la data 2008-05-13 00:57:30iubirea inseamna libertate, atunci cand iubesti omul de langa tine il aceepti cu bune si cu rele la fel si el pe tine, in momentul in care unul dintre parteneri incearca sa-l schimbe pe celalalt dispare iubirea, libertatea, dispare omul de care te-ai indragostit...caci atunci cand l-ai cunoscut era omul pe care nu-ti propusesei sa-l schimbi, era omul care-ti placea si de care te indragostisei...de ce ai vrea mai tarziu sa-l schimbi?...compromisul inseamna iubire doar din partea celui care-l face de frica sa nu piarda persoana iubita, dar orice compromis ai face daca iubirea dispare oricum nu mai exista doi si intr-o zi celalalt/a s-ar plictisi de cate compromisuri faci si ar cauta altceva...iubirea nu vede defecte, nu cauta sa schimbe, iubirea nu e oarba... e doar iubire... Adevar graiesti
|
||
|
protopa Postat pe 14 Iulie 2008 12:22 |
||
|
ca barbat ii voi da dreptate lui adicon, si voi completa cu citeva detalii. iubirea autentica presupune a deschide fereastra sufletului tau catre un alt suflet si a-l invita inauntru, intr-un spatiu decorat special pt. sufletul invitat, cu pretuire, tandrete, duiosie, respect, pasiune, atentie si dublat de responsabilitatea asumata a invitatiei. alchimia aceasta se poate insa dezvolta doar daca cele 2 suflete au trecut deja de furcile caudiene ale indragostirii, si sint capabile acum de constructia trainica si temeinica a iubirii autentice. ceea ce, revenind la intrebarea ta, nu cred ca este cazul. in celalalt mesaj al meu, postat in urma cu putine minute, am detaliat deosebirile dintre indragostire si iubire, asa cum le inteleg eu, si din acea perspectiva cu compromisuri nu se poate construi o iubire ... caci la iubire ne referim, nu-i asa? |
||
|
Postat pe 14 Iulie 2008 18:56 |
||
|
daca prin compromis te gandesti la: "da, iubire, ne uitam la ce film vrei tu" sau "ok ok, ne luam masina sport, daca tu vrei" sau "bine, bine..sambata seara mergem la ai tai la cina, in loc sa mergem in oras" sau alte chestii din astea, tin sa te anunt ca atunci cand iubesti cu adevarat, nu le simti ca pe un compromis, ci iti face placere ca din cand in cand sa ii faci o bucurie celui drag. daca in schimb compromisul suna cam asa: "stiu ca aia s-a dat la tine, chiar daca ai cedat, te rog sa nu ma parasesti" sau "mi-a dat o palma (2, 3, 4....) dar nu vreau sa il pierd" sau "chiar daca uneori mai vorbeste urat cu mine si ma jigneste, dar mai are si perioade bune", eu una m-as gandi daca omul acela ma iubeste de fapt. asa ca depinde foarte mult de compromis....... |
||
|
dienuta_nou Postat pe 14 Iulie 2008 23:04 |
||
|
||
|
Postat pe 6 August 2008 16:06 |
||
| O relatie este bazata pe mai multe compromisuri!! | ||
|
Postat pe 10 Septembrie 2008 19:22 |
||
De la: adicon, la data 2008-07-07 14:52:39O relaþie implicã, fie cã ne dãm seama ori nu, un ºir întreg de compromisuri; altfel nu ar putea continua. Fiecare din noi vine într-o relaþie cu o mulþime de calitãþi dar ºi de defecte. Fiecare suntem unici în felul nostru ºi unicitatea noastrã ne face sã nu fim "perfect compatibili" cu partenera/ul. La începutul unei relaþii suntem parcã mai îngãduitori cu defectele celuilalt. Iubirea ne "orbeºte" uneori atât de mult încât oricine ar încerca "sã ne deschidã ochii" nu are nicio ºansã. Apoi, dacã relaþia dureazã ºi/sau se transformã în cãsnicie, începem sã ne punem problema compromisurilor, sã facem evaluãri ºi sã cântãrim cât de mari sunt compromisurile pe care le facem, dacã ºi el/ea fac la rândul lor compromisuri, dar acestea sunt doar compromisurile conºtientizate. Uneori e ºi greu sã defineºti compromisul. Dacã ea acceptã ca el sã se uite la meci în loc sã se uite la un film (amândoi) este compromis sau dovadã de înþelegere, de iubire? Dacã el e de acord sã facã vizita sãptãmânalã la soacrã deºi nu îi face o deosebitã plãcere e compromis sau bunã-creºtere? Sunt perfect de acord,se vede experienta.
|
||
|
annk48 Postat pe 11 Septembrie 2008 13:50 |
||
| salut!!!!parerea mea este ca o relatie o poti salva doar daca esti dispus sa continui acea relatie doar daca crezi ca merita iar facand un compromis nu te va ajuta poate doar pe moment in schimb va prelungi inevitabilul SFARSITUL RELATIEI oricum fi sincer | ||
|
Postat pe 16 Septembrie 2008 01:49 |
||
ai dreptate sex..7.............compromisuri se fac cand iubesti si crezi ca poate va continua dar si atunci nu ebn ca la un moment dat te saturi.............dar eu fac compromisuri...............
|
||
|
Postat pe 16 Septembrie 2008 02:14 |
||
|
||
|
darkwish Postat pe 16 Septembrie 2008 08:31 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Exhibiþionism? | 39 | De la: greierash 2 Iulie 2009 17:02 |
| E posibil ca iubitul meu sa fie posedat de diavol??? | 57 | De la: clau19 2 Februarie 2010 01:48 |
| Dragostea pt o alta femeie... | 114 | De la: leo_ 4 Mai 2011 23:12 |
|
|
||
| pt un gest nobil!!:) | 13 | De la: oana84onutza 23 Februarie 2010 18:08 |
| ghicitul in cafea | 49 | De la: kudika344248 26 Decembrie 2010 23:32 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.