Setari Cookie-uri

putem fii sinceri?

Se fac compromisuri mai mereu!!,ajoritatea relatiilor sunt bazate pe compromisuri!!

Postat pe 16 Septembrie 2008 16:42
sunt d acord cu adicon!
morticia_adams
Postat pe 24 Septembrie 2008 20:26
Intr-o relatie mereu vor exista compromisurii...

Postat pe 25 Septembrie 2008 18:06
De la: serghey1976, la data 2008-05-13 00:57:30iubirea inseamna libertate, atunci cand iubesti omul de langa tine il aceepti cu bune si cu rele la fel si el pe tine, in momentul in care unul dintre parteneri incearca sa-l schimbe pe celalalt dispare iubirea, libertatea, dispare omul de care te-ai indragostit...caci atunci cand l-ai cunoscut era omul pe care nu-ti propusesei sa-l schimbi, era omul care-ti placea si de care te indragostisei...de ce ai vrea mai tarziu sa-l schimbi?...compromisul inseamna iubire doar din partea celui care-l face de frica sa nu piarda persoana iubita, dar orice compromis ai face daca iubirea dispare oricum nu mai exista doi si intr-o zi celalalt/a s-ar plictisi de cate compromisuri faci si ar cauta altceva...iubirea nu vede defecte, nu cauta sa schimbe, iubirea nu e oarba... e doar iubire...

Tineti-o tot asa si .......sa fiti iubiti....Lionu'
lion_king
Postat pe 17 Octombrie 2008 00:27
De la: adicon, la data 2008-07-07 14:52:39O relaþie implicã, fie cã ne dãm seama ori nu, un ºir întreg de compromisuri; altfel nu ar putea continua. Fiecare din noi vine într-o relaþie cu o mulþime de calitãþi dar ºi de defecte. Fiecare suntem unici în felul nostru ºi unicitatea noastrã ne face sã nu fim "perfect compatibili" cu partenera/ul. La începutul unei relaþii suntem parcã mai îngãduitori cu defectele celuilalt. Iubirea ne "orbeºte" uneori atât de mult încât oricine ar încerca "sã ne deschidã ochii" nu are nicio ºansã. Apoi, dacã relaþia dureazã ºi/sau se transformã în cãsnicie, începem sã ne punem problema compromisurilor, sã facem evaluãri ºi sã cântãrim cât de mari sunt compromisurile pe care le facem, dacã ºi el/ea fac la rândul lor compromisuri, dar acestea sunt doar compromisurile conºtientizate. Uneori e ºi greu sã defineºti compromisul. Dacã ea acceptã ca el sã se uite la meci în loc sã se uite la un film (amândoi) este compromis sau dovadã de înþelegere, de iubire? Dacã el e de acord sã facã vizita sãptãmânalã la soacrã deºi nu îi face o deosebitã plãcere e compromis sau bunã-creºtere?
Aºadar compromisul e, dupã pãrerea mea foarte important într-o relaþie...

Interesant,as propune un subiect pe tema''Cine este beneficiarul compromisului?Pt. a ne fi noua mai bine sau pt. a-i fi celuilalt;sau poate pt. amandoi pe termen lung?CE spuneti?
lion_king
Postat pe 17 Octombrie 2008 00:35
TREBUIE SA TE GANDESTI DACA CEL DE LANGA TINE MERITA COMPROMISUL TAU,DEPINDE DE SITUATI
ETE_EU
Postat pe 30 Octombrie 2008 15:50
nu stiu daca cineva care iubeste se intreaba inainte "sa fac compromisul sau nu??" pur si simplu il face fara sa aiba habar ...il realizeaza dupa ceva timp
CMBSTPMN
Postat pe 17 Noiembrie 2008 17:22
Accepta sa faci compromisuri, atata timp cat acestea nu te schimba ca om! In momentul in care ajungi sa nu te mai recunosti, vei sti ca e timpul sa pleci pentru ca oricate compromisuri vei face, relatia nu va dura... asa ca nu-ti mai pierde vremea intr-o relatie care nu ti se "potriveste".

"Am înþeles cã adevãrata mãrime se aflã în suflet ºi nu în nume!"

Postat pe 18 Noiembrie 2008 09:07
http://www.kudika.ro/comunitate/forum/view_topic/20618/Cafeneaua-lui-Cassey/Cafeneaua-lui-Cassey-pagina-3.html
Cassey_Tarot
Postat pe 31 Decembrie 2008 13:54
Acceptarea defectelor la partener este insuri un compromis pe care il face ca relatia sa se dezvolte.
alexa_sandu
Postat pe 9 Ianuarie 2009 22:49
De la: alexa_sandu, la data 2009-01-09 22:49:56Acceptarea defectelor la partener este insuri un compromis pe care il face ca relatia sa se dezvolte.

Mare dreptate ! Cu asta incepe orice relatie...asta e startul pt ca o relatie sa mearga
liza24_84
Postat pe 9 Ianuarie 2009 22:51
De la: liza24_84, la data 2009-01-09 22:51:35
De la: alexa_sandu, la data 2009-01-09 22:49:56Acceptarea defectelor la partener este insuri un compromis pe care il face ca relatia sa se dezvolte.

Mare dreptate ! Cu asta incepe orice relatie...asta e startul pt ca o relatie sa mearga

si cand te trezesti la realitate, iti dai seama ce-ai putut face! ntz ntz ntz!!

Postat pe 9 Ianuarie 2009 22:52
poi sa intelegem ce este un compromis = Înþelegere, acord bazat pe cedãri reciproce...insa e diferenta de la compromis la delasare in nestire ,lasanu-te pe tine sa-i fie lui bine....depinde pana unde ajuge acest compromis sa nu uitam ca totul are o limita
sirena22
Postat pe 9 Ianuarie 2009 22:58
De la: geo_tz, la data 2009-01-09 22:52:45
De la: liza24_84, la data 2009-01-09 22:51:35

si cand te trezesti la realitate, iti dai seama ce-ai putut face! ntz ntz ntz!!

deh, mai iei un somnifer si adormi la loc!!
morticia_adams
Postat pe 9 Ianuarie 2009 23:00
De la: eugabi, la data 2008-05-10 18:51:58cu un compromis salvam o relatie? e bine sa facem compromisuri intr o relatie?

Numai daca te asiguri in prealabil daca nu iesi in pierdere mai tarziu un pic. Situatia trebuie analizata cu atentie maxima pentru ca pana la urma se investesc timp si sentimente in asa ceva.
ablazancadar
Postat pe 10 Ianuarie 2009 01:23
cand omul este f sincer fara sa vrea raneste,adevarul nu ne pica bine intotdeauna,e de preferat minciunii,darrrrrr...........nu mereu apreciem pe cel onest,minte -ma ,dar minte -ma frumos va suna cunoscut?

Postat pe 6 Februarie 2009 14:47
De la: 3n1gma, la data 2009-02-06 14:47:03cand omul este f sincer fara sa vrea raneste,adevarul nu ne pica bine intotdeauna,e de preferat minciunii,darrrrrr...........nu mereu apreciem pe cel onest,minte -ma ,dar minte -ma frumos va suna cunoscut?
si uite asa din minciuna frumoasa in minciuna frumoasa,ajungi sa minti tot timpul si nu tot timpul frumos.minciuna roade o relatie,chiar daca e o minciuna frumoasa.
dana_mv
Postat pe 6 Februarie 2009 19:19
da,ai dreptate draga mea,traiasca adevarul ,cine e puternic si corect sa aiba tot ce si doreste!

Postat pe 9 Februarie 2009 08:12
De la: adicon, la data 2008-07-07 14:52:39O relaþie implicã, fie cã ne dãm seama ori nu, un ºir întreg de compromisuri; altfel nu ar putea continua. Fiecare din noi vine într-o relaþie cu o mulþime de calitãþi dar ºi de defecte. Fiecare suntem unici în felul nostru ºi unicitatea noastrã ne face sã nu fim "perfect compatibili" cu partenera/ul. La începutul unei relaþii suntem parcã mai îngãduitori cu defectele celuilalt. Iubirea ne "orbeºte" uneori atât de mult încât oricine ar încerca "sã ne deschidã ochii" nu are nicio ºansã. Apoi, dacã relaþia dureazã ºi/sau se transformã în cãsnicie, începem sã ne punem problema compromisurilor, sã facem evaluãri ºi sã cântãrim cât de mari sunt compromisurile pe care le facem, dacã ºi el/ea fac la rândul lor compromisuri, dar acestea sunt doar compromisurile conºtientizate. Uneori e ºi greu sã defineºti compromisul. Dacã ea acceptã ca el sã se uite la meci în loc sã se uite la un film (amândoi) este compromis sau dovadã de înþelegere, de iubire? Dacã el e de acord sã facã vizita sãptãmânalã la soacrã deºi nu îi face o deosebitã plãcere e compromis sau bunã-creºtere?

Asha este. Eu nu stiu ce intelegeti voi prin compromis , fetelor, dar si faptul ca el accepta sa mearga prin magazine in mall cu voi, dupa pantofi, in loc sa stea la o bere cu prietenii, e tot compromis, si, din cate stiu eu,, nici unui barbat nu ii face placere umble vreo doua ore prin magazine de femeii. Si faptul ca prefera ea sa se ocupe de bucatarie, pentru ca el e un dezastru in ale gatitului, e tot un compromis.

E adevarat ca si acceptarea unei aventuri intra in categoria compromisuri, dar acum depinde de fiecare in parte, cat de multe ar accepta. Dar fara mici compromisuri, relatiile nu ar putea exista, nici macar relatiile de amicitie, prietenie.
Aladiah
Postat pe 9 Februarie 2009 08:32

Asa e.
ioana_2009
Postat pe 10 Februarie 2009 15:56
lore_dana_2
Postat pe 25 Februarie 2009 12:00
e adevarat,compromisurile sunt f importante intr-o relatie,dar uneori exista relatii ce nu mai pot fi salvate facand compromisuri.la un moment dat si despartirea poate deveni un compromis.
dana_mv
Postat pe 25 Februarie 2009 16:04
De la: dana_mv, la data 2009-02-25 16:04:35e adevarat,compromisurile sunt f importante intr-o relatie,dar uneori exista relatii ce nu mai pot fi salvate facand compromisuri.la un moment dat si despartirea poate deveni un compromis.

Subscriu
kristinaCT
Postat pe 25 Februarie 2009 16:08
COMPROMISURILE st chiar bune si utile intr-o relatie dar daca o relatie nu mai poate fii salvata ce rost mai au COMPROMISURILE?asta ar trebui sa dea de gandit si nu trebuie niciodata sa facem pe nimeni sau sa imfluentam pe cineva sa se schimbe doar ca noi sa fim fericitii pt ca fiecare om are calitati si defecte doar ca ele trebuie sa iasa la iveala in timp doar trebuie sa fim mai RABDATORI.
Mary004
Postat pe 5 Aprilie 2009 16:39
nu se merita nici un compromis intr-o relatie,pt ca de cele mai multe ori duce la dizolvarea acesteia
honeybrunette
Postat pe 5 Aprilie 2009 16:40
uneori chiar sa merita sa faci compromisuri.eu eram pe cale sa pierd dragostea din cauza tigarilor.aveam o sapt de cand ne despartiseram.acum el s-a intors...iar eu incerc sa ma las de fumat.:)
kudika006087
Postat pe 6 Aprilie 2009 09:36
uneori chiar sa merita sa faci compromisuri.eu eram pe cale sa pierd dragostea din cauza tigarilor.aveam o sapt de cand ne despartiseram.acum el s-a intors...iar eu incerc sa ma las de fumat.:)
kudika006087
Postat pe 6 Aprilie 2009 09:36
De la: eugabi, la data 2008-05-10 18:51:58cu un compromis salvam o relatie? e bine sa facem compromisuri intr o relatie?

O relatie de lunga durata,o casnicie,nu este altceva decat un lung sir de compromisuri,un mod de a ne adapta mereu la cerintele celuilalt,de a fi toleranti cu defectele celuilalt;ideea este sa nu faca doar unul dintre parteneri compromisuri,iar celalalt sa fie obisnuit sa fie in rolul privilegiatului ,care are doar de primit nu si de daruit !
lumimari
Postat pe 16 Iulie 2009 17:52
In orice relatie exista mai multe feluri de compromosuri .... cele mititele ...; las eu acu de la mine ca maine lasi tu de la tine .... de ex nu ne intalnim nici la 17 ca eu nu pot dar nici la 17,30 ca tu nu poti hai sa ne intalnim la 17,15 si sa putem amandoi...
Nu mergem azi la plimbare ca tu n-ai chef desi eu m-as duce cu o suta de km/ora ... etc
importsnt este echilibrul compromisului in orice relatie ...exista jaloane pe care trebuie sa le fixezi de la inceput, ele sa nu fie obiect de negocieri sau compromis... si in primul rand intr-o relatie trebuie sa te respecti pe tine insuti ca celalalt sa te respecte la randul lui... Cine pastreaza ehilibru stie cand sa cedeze si cand nu poatye avea parte de o relatie fericita daca, iubirea exista acolo cu adevarat
kudika052538
Postat pe 16 Iulie 2009 18:01

compromisurile sunt fara doar si poate inevitabile intr o rel care se doreste a fi de durata, insa depinde ce intelege ti voi prin compromisuri...compromisurile uzuale si elocvente tin de gelozie, certuri inutile , divergente banle, contre neadecvate,,, nicidecumde inselat,sau ceva de gen...
baiatfinut
Postat pe 17 Iulie 2009 02:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
SI MAI URGENT 5 De la: i_andra 12 August 2010 17:13
Un sfat urgent va rog 4 De la: kudika310661 29 Aprilie 2011 20:27
relatie la distanta 1 De la: 2 Decembrie 2009 12:57
Relatie berbec-peste 5 De la: yumalai 22 Mai 2009 19:10
Just Fun 4 De la: Shhh 17 Aprilie 2010 21:08