Setari Cookie-uri

ce nu am avut sau nu avem curajul de a spene partenerului/ei noastre

va invit sa facem pe acest forum un fel de jurnal intim al lucrurilor celor mai ascunse, al intrebarilor imposibile si al actelor ratate... tocmai din dorinta de a le gasi raspuns si rezolvare impreuna cu psihosexologul de serviciu:)
va astept!

Postat pe 28 Mai 2008 07:34
intrebare # 1 : cit de mult poate dura actul sexual?
si ce trebuie sa facem ca sa dureze mai mult?

Postat pe 28 Mai 2008 10:10
iata ce spun specialistii:


in ciuda a ceea ce ati putea crede, cele mai satisfacatoare partide de sex nu dureaza cateva zeci de minute, una sau mai multe ore. Specialistii spun ca actul sexual perfect dureaza intre 3 si 13 minute, lucru care contravine opiniilor clasice conform carora femeile in special au nevoie de ore in sir pentru a se simti complet satisfacute din punct de vedere sexual.

Doi cercetatatori americani, Eric Corty si Jenay Guardiani, au efectuat un studiu in randul a 50 de membri ai Society for Sex Therapy and Research, intre care medici chirurgi, psihologi, medici de familie, asistente medicale etc., care s-au confruntat cu sute de pacienti de-a lungul timpului.

68% dintre acestia au indicat patru coordonate in ceea ce priveste durata unui act sexual, incepand de la penetrare pana la ejaculare: adecvat, satisfacator, prea lung si prea scurt. In medie, s-a stabilit ca durata adecvata inseamna 3-7 minute, durata satisfacatoare inseamna 7-13 minute, durata prea scurta inseamna 1-2 minute, iar durata prea lunga inseamna 10-30 minute.

Cu toate acestea, specialistii declara ca modul in care un barbat sau o femeie determina durata optima a unui act sexual depinde de diverse criterii personale: cultura, educatie, conceptii, valori, influente sociale, relatii interpersonale etc. Si astazi exista stereotipuri in privinta educatiei sexuale - multe persoane tind sa creada, de exemplu, ca partidele de "hard-sex" promovate in productiile porno se aplica si in viata reala.

In trecut, sondajele aratau ca un numar mare de respondenti si-ar fi dorit ca sexul sa dureze in jur de 30 de minute sau mai mult. Insa atat timp cat barbatii si femeile viseaza la nopti intregi petrecute facand sex salbatic, in care erectiile si orgasmele se succed precum scenele unui film erotic, va exista intotdeauna si reversul medaliei: dezamagire, confuzie si chiar aparitia unor disfunctii sexuale.

Postat pe 28 Mai 2008 23:06
ca sa dureze mai mult un act sexual trebuie sa faceti un lucru foarte simplu: SA VA LUATI OCHII DE PE CEAS!

Postat pe 28 Mai 2008 23:10
Mai geannie..pe bune acum..nu am nimic cu nimeni ...dar e usor sa vorbim din carti ..din statistici si mai stiu eu ce sondaje..si foarte greu sa stim sa avem o parere personala ..care se formeaza ca urmare a cartilor..sau mai stiu eu ce scrieri ..Cu tot respectul pentru dod ..intrebare mai puerila decat asta..nu stiu daca am intalnit pe acest forum ...si mai cred ca intrebarea ta ...ce nu am avut curajul sa spunem partenerului(ei) ...cere cu totul altceva..Cred ca imi cadeai mai bine ...si nu ma simteam ca pe canapea la psiholog :))..daca in final ..ai fi spus..eu una imi iau ochii de pe ceas...:)))
mia_mia
Postat pe 29 Mai 2008 08:54
din asta deduc ca dod_6_7 nu prea a avut parte de o relatie adevarata ,daca i-a fost rusine sa-l intrebe asa ceva pe partener, pai nici asta sa nu discuti macar ???ca doar nu suntem animale ...
lief
Postat pe 29 Mai 2008 12:49
ma surprinde cat de usor ne este sa punem etichete....fiecare dintre noi avem o experienta mai bogata sau nu de viata...unii ne-am intalnit cu anumite situatii, altii suntem doar la inceput...macar sa avem intelepciunea de a-l intelege pe celalalt.


Postat pe 29 Mai 2008 18:22

n procesul devenirii de sine ca barbat sau ca femeie, fiecare dintre noi ne trezim bombardati de astfel de remarci ce se doresc adevarul absolut. Odata ajunsi in fata faptului implinit (adica barbat si femeie, fata in fata), descoperim ca suntem pregatiti pentru celalalt dar nu indeajuns si pentru noi sau invers.Ce am vrut sa spun prin asta?Faptul ca uneori ni se intampla sa fim luati prin surprindere de catre celalalt (cand tocmai am rasuflat usurati ca le stim pe toate) sau ne trezim “total” nepregatiti in fata propriilor noastre trairi, inimi.Cati dintre noi au avut surpriza sa se simta “intimidati” de hotararea, determinismul partenerului? De sexualitatea acestuia debordanta?!Sau cati dintre noi am ramas surprinsi de ceea ce s-a trezit sau se trezeste in noi in prezenta persoanei iubite?!Acele impulsuri, furnicaturi?! Acea eterna stare de beatitudine ce te determina adesea sa pierzi notiunea timpului sau sa renunti la propriile inhibitii, limite odata candva formulate?!De fapt ce se intampla?In primul caz uitam pur si simplu ca ceea ce se trezeste in celalalt are ca si obiect de atractie, stimulare si intretinere as putea spune, o imagine (suprapusa, expresie a nevoilor si fanteziilor persoanei in cauza).
Astfel sexul devine o placere, un prilej de sarbatorire in care goliciunea corporala si cea sufleteasca nu ne mai sperie, ci ne bucura si ne face sa ne dorim din ce in ce mai mult de la noi si de la celalalt.Teama, frica de abandon, neincrederea, incapacitatea pe care unii dintre noi o incercam in a ne bucura neconditionat de o astfel de experienta etc. sunt doar o parte a umbrelor ce se descriu intr-o viata de cuplu armonioasa.In momentul in care incepem sa fim sinceri cu noi, descoperindu-ne punctele fierbinti de rezistenta si incepem a le lucra ca fiind parte din noi ce poate fi rezolvata, nu parti care se nasc din vina celuilalt, pot spune ca suntem pe calea cea buna.A ne elibera de reguli, scheme, scenarii, tehnici inseamna a trai cu adevarat experienta comuniunii cu celalalt. Astfel jocul devine, dar ca si cuplu.In sex, poate fi doar unul si celalalt prin apropiere sau pot fi doi!

Postat pe 29 Mai 2008 18:24
cred ca mai bine ar fii ,, ce nu vreau sa ii spun partenerului,, :))))
oana81
Postat pe 29 Mai 2008 19:23
o idee buna

Postat pe 29 Mai 2008 22:28
Alte idei bune???? Cineva???? :)))
mia_mia
Postat pe 29 Mai 2008 23:24
dod_6_7, Acest utilizator nu mai exista ...asa ca.... :)) oare a existat vreodata ?
lief
Postat pe 30 Mai 2008 09:36
sau decat ce nu vreau sa -i spun partenerului,mai bine ce nu ar fi indicat sa-i spun...
lief
Postat pe 30 Mai 2008 15:54
de ce nu vrei sa faci tu un thread cu ideea respectiva? vad ca pe altii stii sa-i critici si sa-i judeci, si esti plina de "idei", priveste in oala ta mai bine, ca nimeni nu te-a intrebat..

Postat pe 31 Mai 2008 00:40
pe ce baze alegem ca este indicat sau nu este indicat sa ii spunem partenerului?

Postat pe 1 Iunie 2008 01:34
alegem pe bazele urmatoare : nu avem destula incredere in el, ne temem ca se va intoarce impotriva noastra la un moment dat, ca ne va parasi/eticheta , sau ca nu va intelege
lief
Postat pe 2 Iunie 2008 10:53
draga geannie,eu te-as completa ,alaturi de chestia cu "luati-va ochii de pe ceas" cu urmatoarele:"lasati stressul si inhibitia la usa dormitorului", "nu faceti din ajungerea la orgasm un lucru prioritar...nu alergati dupa el,ca vine el singur la voi","mai bine un act sexual scurt si bun,decat unul lung si prost".....

Postat pe 2 Iunie 2008 20:46
bravo etta70.sunt de acord cu tine.observ ca nimeni nu a tratat subiectul in discutie.toate persoanele se afla pe aici doar de dragul de a fi.Ce anume nu avem curajul sa spunem partenerului?Pai in primul rand cred ca nu poti sa ii spui atunci cand actul sexual nu a fost conform asteptarilor, :"Puteai si mai bine!"

Postat pe 5 Iunie 2008 16:41
Multumesc den.....si parerea mea este ca trebuie sa-i spui partenerului cand ceva nu e bine,cand ceva nu-ti convine....sa-i spui unde greseste,de ce greseste....sa-i spui care sunt zonele tale erogene,daca nu a reusit sa le descopere...aste se cheama comunicare....si alaturi de sinceritate,fac,impreuna ca viata intima sa fie mult mai frumoasa decat atunci cand ne ascundem dupa deget....pentru ca mie ,una, nu mi-ar place sa aflu ca sotul meu s-a prefacut si nu s-a simtit bine!!!.....si daca eu nu m-as simti bine,nu mi-ar conveni sa astept ,uneori poate mult si bine,ca acesta sa reuseasca sa ma cunoasca si sa afle ceea ce doresc doar din presupuneri!!!.....comunicarea in intimitate este foarte importanta....chiar "si cu vorbe",in timpul actului sexual propriu-zis!!!.....care uneori sporesc intensitatea placerii!!!....si sinceritatea.....eu una sunt foarte sincera,nu am ascuns nimic sotului meu si nici el mie...in nici o problema,cat de grava ar fi fost....si poate de aceea suntem impreuna de 20 de ani....

Postat pe 5 Iunie 2008 17:46
etta70 la ce virsta a fost primul tau orgazm vaginal? Cu cuniliguse si orgazmus clitoris ne facem cunostinta mai repede...si intrebare la geanni: daca muschi vaginale nu sunt sensibile, ce sa fac? Am citit undeva ca numai 30 % de femei obtin orgazm vaginal? e adevarat? Durata actului sexual are influenta asupra orgazmului vaginal?

Postat pe 6 Iunie 2008 16:03
ce pot sa-ti spun ,irinka,este ca a durat ceva timp pana la orgasmul vaginal.....cam pe la 23-24 de ani...deci la vreo 3 ani dupa primul contact sexual....si cred ca tine de comuncare si experienta....combinata si cu autosugestie,uneori,care ajuta ceva......daca ai muschii pelvini mai slabi sau mai putin sensibili ,este un exercitiu,care ,facut zi de zi,mai mult timp la rand,ajuta: strange acei muschi,ca si cum ai vrea sa opresti jetul urinar,de 15-20 de ori,cu pauze,.....de cate ori poti tu pe zi sau de cate ori iti aduci aminte.....si gaseste punctul G si stimuleaza-l....si combina cu excitatia clitoridiana,in acelasi timp.....si poate o sa ai succes....SUCCES....

Postat pe 9 Iunie 2008 21:14
mersi, etta70.

Postat pe 10 Iunie 2008 09:44
"va invit sa facem pe acest forum un fel de jurnal intim al lucrurilor celor mai ascunse, al intrebarilor imposibile si al actelor ratate..." ///// (asta inseamna paragraf nou) ///
Lucrurile cele mai ascunse in ce sens? Stiute de mine si pe care le ascund de ceilalti sau cele pe care ceva din interiorul meu le ascunde de mine?// "ce nu am avut sau nu avem curajul de a spune partenerului/ei noastre"
Paaiii, de la un timp i le spun. I le spuneam, de fapt, pentru ca asa sinceritati nu-s suficiente unei relatii a la longue, fie si intre doi amatori de sondari interioare. Parte din ele erau legate de tendintele sado-maso. Lumea se sparie la asa idei, dar am invatat ca a le recunoaste, a le comunica existenta nu e neaparat o invitatie la pus in practica. Chit ca poti da de persoana cu care sa le pui in practica, meditind apoi la tigara-de-dupa ce si cum asupra fenomenului...
Mircea_O
Postat pe 10 Iunie 2008 21:31
in cuplu cred ca falsele pudori trebuiesc lasate de-oparte. fiecare are fantezii si imaginatie( slava domnului!), pai dc nu experimentezi cu partenerul atunci cu cine???cu vecinu' sau cu instalatorul=)). fara gluma trebuie sa existe comunicare.pui in practica fanteziile, dc i-ti place repeti, dc nu, nu!eu cu sexul in trei am o problema( nu pot accepta ideea de a imparti patul cu inca doua persoane, una mi-e suficienta!). nici nu s-a pus problema, e adevarat!da am facut cam ce ne-a traznit prin minte. si nu e rau. asa ca dc se discuta in prealabil despre ce si-ar dori sau ce ti-ai dori in materie de" zex", cred ca am intalni oameni mai relaxati si mai fericiti.

Postat pe 11 Iunie 2008 14:39
societatea rominilor e destul de interesanta. Pina la casatoria, toata lumea, inclusiv mamele, soacre, etc/ vorbesc despre "puritatea" si "virginitatea" si Doamne fereste-) Dupa casatoria, iti dau sfaturi: daca vrei sado-mazo, spune, nu fi inchisa-))))lol

Postat pe 11 Iunie 2008 17:08
Pt Geannie: Esti desteapta...imi place de tine si sunt de acord cu tot ce ai spus!

Postat pe 14 Iunie 2008 02:28
Cand are loc primul orgasm? ce spun statisticile...
Pentru 23% dintre femei, inainte de 25 de ani; pentru 90%, inainte de 35 de ani. O femeie din doua crede ca este important sa ai orgasm in timpul raportului sexual. 40 de ani este varsta la care femeile se simt cel mai implinite. Se poate atinge mult mai usor orgasmul datorita unei mai bune experiente sexuale si a unei bune cunoasteri a propriului corp.

Postat pe 14 Iunie 2008 23:00
ce ne spune anatomo-fiziologia...orgasmul = reflex
In urma unei stimulari (stimulare genitala sau extragenitala), creierul trimite un mesaj care traverseaza coloana vertebrala si provoaca o serie de contractii ritmice in regiunea vaginala interna, mai exact in prima treime a vaginului, in uter si in regiunea anala. Trei grupe musculare intra in actiune: muschiul ridicator al anusului; muschii bulbo-cavernosi; sfincterul striat al uretrei si constrictorul vulvei.

Postat pe 14 Iunie 2008 23:04
ce spun specialistii...
Idei preconcepute

Nu durata penetrarii ii permite femeii sa ajunga la orgasm. De altfel, penetrarea nu este singura forma a sexualitatii... fiind adesea insuficienta pentru provocarea orgasmului. Trei femei din patru au nevoie de o stimulare directa a clitorisului, prin mangaieri orale sau prin masturbare, pentru a atinge orgasmul. Unele femei trebuie sa aiba o stimulare a sanilor: acest lucru mareste procentul hormanului ocitocina, raspunzator de contractia muschilor uterini.

Neatingerea orgasmului la fiecare raport sexual nu inseamna si un esec. 40% dintre femeile care nu ajung la orgasm cu ocazia fiecarui raport sexual se declara perfect satisfacute de sexualitatea lor.

Orgasmele multiple si cele simultane nu ar trebui sa fie un scop in sine. Controlul si vointa de sincronizare ii poate impiedica pe cei doi parteneri de a se lasa in voia placerii.

Femeile pot avea orgasm fara a simti placere.

Intensitatea orgasmului nu este direct proportionala cu aceea a gemetelor si a gesticulatiilor care il insotesc.

Trebuie sa stiti ca orgasmul face ca pielea sa fie stralucitoare si amelioreaza tonusul corpul, avand in acelasi timp efecte pozitive si pe plan cardiovascular.

O ultima stire senzationala: s-ar parea ca orgasmul are o functie mai mult utilitara decat aceea a unei simple placeri. Se pare ca femeia simte nevoia de a avea un orgasm de fiecare data cand corpul ei considera ca acesta i-ar optimiza sansele de fecundare. Schopenhauer a vorbit despre viclenia speciei. Sexualitatea nu vizeaza decat transmiterea capitalului nostru genetic. De altfel, femeile care au orgasm expulzeaza mai putini spermatozoizi in prima jumatate de ora care urmeaza insamantarii. Astfel, exista mai multi spermatozoizi care trec din vagin in canalul cervical si in uter.



Postat pe 14 Iunie 2008 23:14
AM MAI VAZUT CCEVA:CAND O STATISTICA SPUNE CA LA40 DE ANI O FEMEIE SE SIMTE CEA MAI IMLINITA ,ESTE CEA MAI MARE IDIOTENIEEEEEEEE!!!!!!!!!!!DRAGA GEANNIE NU MAI TRAI DIN REVISTE SI DACA NU MA CREZI PE MINE FA TU STATISTICA ORIUNDE IN BUC. SAUIN LIME SI VEI VEDEA CA :FEMEIILE DUPA 30 DE ANI, CATEVA RIDURI 5/6/10ANI DE CASNICIE,MUNCA, PROSTITUTIE,1/2 COPII, INCEP SA O IA RAZNA!!!!!! LA ZIUA EI LA 35 DE ANI 85 LA SUTA SE PLANGE MAI RAU CA LA 30.DUPA ASTA INCEPE DELASARE,POATE UN AMANT MAI TANAR SI CAT MAI MULTA NEFARICIRE.SUNT FEMEI CE NU VOR RECUNOASTE NICIODATA,VOR SPUNE CA AU BANI, COPII FANTASTICI, SOTI IUBITORI CARE AU SECRETARE DE 20 DE ANI ,MAREA MAJORITATE SE ASCUND IN SPATELE ACESTOR LUCRURI SI AL PUNGILOR DE SHOPPING PLINE CU COTROACE.
AM 2 EXEMLE DIN VIATA MEA DOAR:UNA A FOST SEFA MEA 4 ANI ,AM AVUT O POVESTE INCREDIBILA CARE AINCEPUT BINEINTELES CA AVENTURA SI A DEVENIT O DRAGOSTE POSESIVA SI OBOSITOARE.ACEA FEMAIE APSOLUT SUPERBA DE 30 DE ANI (9 MAI MULTI CA MINE)CASATORITA LA 20 CU UN COPIL DE 10 ANI,CU UN PLUTONIER CE A AJUNS ACUM GENERAL LA SECYRIUSTI ARE TOTUL PE LUMEA ASTA DAR A RECUNOSCUT DE 100 DE ORI CA AR DA TOTUL ,TOTI BANII DIN LUME PENTRU PACE INTERIOARA CARE VINE DOAR DIN NOROC DE LA SOTI.DE LA O CASNICIE FERICITA POZITIVA CU UN BARBAT CARE STIE SA FACA FEMEIA SA SE SIMTA UNICA SI FRUMOASA INTOTDEAUNA.ACEL SECURIST NU POATE.
AIA CARE STAU IN FOTOLIU MROSIND A BERE NU POT,AIA CARE MUNCESC TARZIU SI IN WEEKEND NU POT,AIA CARE NU EXISTA NU POT,MAMELUCII NU POT,DUPA 10/15 ANI DE CASNICIE NU MAI ESTE USOR IAR FEMEIA DEVINE DIN CE IN CE MAI SENSIBILA,IN CELE MAI FERICITE CAZURI SE TRAIESTE IMPREUNA DIN OBISNUINTA,COPII,VECINI,LUME,PARINTI.IN CELE MAI NEFERICITE SE STA IMPREUNA DIN NESIGURANTA,FOAME ,DELASARE,SI PROSTIE.
VIATA UNEI FEMEI LA 40 DE ANI MARITATA SAU NU, CU COPII SAU NU ,NU POATE SA FIE UNA FOARTE IMPLINITA.
FAC IO STATISTICI DE 10 ANI SI NU AM VAZUT DECAT CATEVA CAZURI IZOLATE CU ADEVARAT IMPLINITE,SI DOAR LA NEBUNII AIA DE AMERICANI SAU IN BRAZILIA UNDE SE DIVORTEAZA IN DRACI SI SE RECASATORESTE LUMEA IN DRACI DE DRAGUL INDRAGOSTELII
TREBUIE TRAITA VIATA CA PE ULTIMA ZI ,IAR IN TARA STA DEOSEBITA MENTALITATEA TREBUIE SCHIMBATA IN BINE NU CA TOATE PUSTOAICELE DE AZI CARE ALEARGA MAI TARE DECAT UN BMW
ANGELO NEDORMITU
CIAO

Postat pe 15 Iunie 2008 07:20

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
haideti sa deschidem ochii si sa vedem ceea ce este cu adevarat frunos 55 De la: Ramyta 4 Mai 2009 12:15
CUM TRAIM? 46 De la: ema_iordanescu 27 Mai 2008 23:02
Ho Ho Ho !! 187 De la: greierash_is_back 25 Decembrie 2009 19:16
ne nastem sau devenim oameni? 16 De la: luulya 7 Martie 2009 18:59
casa de avocatura Coltuc 2 De la: vivi_annna 3 Aprilie 2008 12:25