Setari Cookie-uri

gelozie pe trecut....e posibil?

PaPuShyKa_BarByE
Postat pe 18 Noiembrie 2008 12:24
l
PaPuShyKa_BarByE
Postat pe 18 Noiembrie 2008 12:32
Cred ca problema ta e ca nu te simti iubita si apreciata cu adevarat.Discuta cu el despre voi,spunei ce iti doresti..lasa-le pe fostele au fost si s-au dus.Fa din relatia ta una perfecta !
BUM27
Postat pe 3 Decembrie 2008 12:05
Gelozia,,,, este ,o boala grava, incurabila,, care, poate ,,ucide,! Geloasa,??? Ve-i fi mereu! Pe ,trecut ,prezent si,, viitor,! Trebuie sa-ti intre in cap ,un lucru,!O persoana serioasa, cand ,iubeste, atunci iubeste profund ,o persoana,! Iar daca este langa ,tine, inseamna ca ,pe tine ,te iubeste! Cu cat o sa te temi m-ai tare, cu atat o sa-l pierzi m-ai repede! Putina,gelozie, este necesara,dar, nu ,exagerata!! Am in familie,, o crima, din gelozie, nefondata!!Si-a omorat ,sotul, 2 fetite si s-a spanzurat, dandu-si sufletul la ,dracu, , El. 35, ea 31 fetele,8-9, i-a omorat dormind ,lovindu-i , in, cap,, cu securea de taiat ,oase, in ziua,cand ,aveau,,10 ani de casnicie,!! ,,Aveau, casa, masina, de ,toate,!!Ea a avut ,o gelozi nebuna,, care a dus la ,crima,!Asa ca,, atentie, gelosilor!Da, crima din .Bucuresti, cu amantul ,ciopartit! Mergeti ,l-a psiholog,!!
Rodri
Postat pe 13 Ianuarie 2009 04:12
De la: Serencse29, la data 2008-07-10 18:12:25Vai de capul tau!!!!!!!!!!!

Tu singura te chinui! L-ai intrebat de poze si jurnal, scrisori? Ce a facut cu ele? Ii faci scandal din cauza asta??
Daca el iti spune ca a uitat si nu mai conteaza, atunci TREBUIE sa-l crezi. Ptr. el trecutul a trecut, a fost f. frumos, dar era ceea ce gandea atunci!
ACUMA e mai matur, are alta gandire, nu iti scie ptr. ca se simte si asa aproape de tine, mai ales ca locuiti impreuna!!! Logic, sau? Daca stai sa te gandesti...

Esti nesigura pe tine, asta e toata problema, iar frica ta nascuta din prea multa curiozitate arata faptul ca ti-e teama ca-l pierzi. Normal ca esti nesigura cand vezi ca faci scene de gelozie cand tu de fapt ai dori sa petreci frumos cu el si sa-i arati de ce sa te vrea pe tine!

Schimba-ti atitudinea, altefel cu timpul se va distanta si-l vei pierde. Incearca sa accepti ceea ce oricum nu poti schimba...
,,,,,,,,,Eu am si ,azi,albumul meu din tinerete cu ,iubitii mei, de asemenea el , are albumul cu iubitele lui, adica, fostii si fostele!!aSunt aacasa,alaturi de celelalte ,albume, cu poze de ,familie! Pe , 1 februarie, sarbatori,,37ani de casnicie,,, !! Si?? Nu ne-au deranja de loc ,pozele!!,,,Daca,exista,,iubire curata, respect si intelegere!
Rodri
Postat pe 13 Ianuarie 2009 04:21
Salutare! Am citit cu zambetul pe buze toate mesajele postate acestui subiect. M-a captat indeosebi problema Alexandrei, deoarece ma regasesc complet. M-am mutat de curand in Germania si fara sa imi dau seama incepusem sa distrug o relatie de iubire frumoasa datorita geloziei si suspiciunilor mele. Cu timpul mi-am dat seama ca relatia se mai atarna de un fir de ata si este pe cale de a se rupe. Am inceput sa ma documentez despre problema mea si mi-am dat seama ca fac o prostie foarte mare, deoarece relatia incepuse sa se tensioneze si sa devina rece, ceea ce imi alimenta gelozia bineinteles. Mi-a trebuit ceva timp sa imi dau seama ca eu sunt motivul si nu el. Incepusem sa ma victimizez din ce in ce mai mult si sa-l acuz de deciziile luate de parca el m-ar fi silit sa iau vreo decizie. Nimeni nu este vinovat de dramele mele personale, asa ca de ce sa fac viata omului pe care il iubesc un chin? Da, aveti dreptate din lipsa de ocupatia se formeaza un intreg cinematorgraf in mintea unui om. Este adevarat ca, sunt frustrata cand vad ca el se trezeste in fiecare zi si se duce la lucru, iar eu raman acasa cautandu-mi ceva de facut numai ca sa treaca ziua. Imi este greu fara prietenii mei de acasa, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma apuc sa scormonesc prin lucrurile lui personale. Cand ii vad mobilul pe masa, efectiv ma gandesc ca, nu vreau sa stiu ce este in el, pt ca daca este sa se intample ceva, asa va fi sa fie. Dar deocamdata el este cu mine, si nu degeaba m-a luat din tara mea pt a putea cladi ceva impreuna. Este greu sa te stapanesti in mometele de gelozie, atunci cand te apuca tremurul acela necontrolat si vezi rosu in fata ochilor. Ma bucur mult ca am gasit pe acest site sfaturile voastre, deoarece m-au ajutat si pe mine mult si m-ati facut sa realizez ca si eu inca fac multe greseli. Sper sa pot avea taria sa ma schimb si sa ma linistesc in ceea ce priveste gelozia. Va pup!
Schnucki
Postat pe 13 Ianuarie 2009 16:25
Buna ziua din nou!A trecut ceva vreme de cand nu am mai postat aici.Am citit toate mesajele voastre si ma bucur poate greselilie pe care eu le-am facut pot ajuta pe cineva sa vada altfel situatia lor.Asa Taglight cred ca m.a inteles cel mai bine,asa se intampla cand lipseste ceva ocupatie,stai si faci scenarii.Mie mi-a cam trecut pot zice asa pentru ca efectiv mi-am dat seama ca nu are sens sa fiu geloasa pe ceva ce s-a intamplat cu ani inainte de a ma cunoaste pe mine.El este cu mine acum si practic nu imi da motive sa fiu geloasa.Ar fi normal sa fiu geloasa daca acum as simti ceva dar pur si simplu nu are nici timp si nici nu cred ca si-ar mai dori aventuri acum cand are in sfarsit familia pe care si-a dorit-o-Asa ca fetelor va multumesc pentru sfaturi si va citesc in continuare.
Taglight daca te pot ajuta cu ceva scrie-mi pe mail adresa este aceeasi pe yahoo.com.Pupici.
alex_andra_1970
Postat pe 15 Ianuarie 2009 18:12
Eu sunt f geloasa, nu stiu ce sa fac.Pt ca m-a mintit de multe ori , acum stau cu teama ca poate ma minte inca si ma insala.Detest gandul ca poate ma insala, si din cauza ca imi fac mii de idei ma cert cu pretenu. pt ca sunt tare geloasa

Postat pe 19 Ianuarie 2009 16:28
Si faza e ca e atent cu mine, imi e alaturi la probleme, dar in nici un fel nu sunt de acord cu enuntul:'' e barbat'' si tot cu mine ramane si e doar pt mine.daca e pt mine, nu insala.....asa ca fatelor daca prindeti prietenul vostru cu vreunasa stiti ca nu va iubeste si nu va merita..

Postat pe 19 Ianuarie 2009 16:32
poate ca trebuie sa vorbesti deschis cu el tot ce simti.... dar sa fi cat mai exacta,,,in sensul:
1- te iubesc prea mult si vreau sa te rog daca si tu ma iubesti la fel de mult sa excludem lucrurile din trecutul tau (sa aruncam/anulam/stergem pozele/scrisorile fostelor), daca te iubeste cu adevarat nu ar trebuii sa il deranjeze treaba asta....
2- dupa ce pleci la servici eu ma plictisesc acasa, ajuta-ma sa imi gasesc o activitate aici (asta nu inseamna neaparat servici, pot fi activitati sportive, cursuri de dans, ceva ce sa iti consume din energie si sa te faca sa iti umpli timpul intr-un mod placut).
3- cand ai timp liber sa incercam sa iesim cat mai mult pe afara, fie si la o plimbare pe alee/parc (daca material nu va permiteti altele).
in afara de cele mentionate mai sus este foarte important ca tu sa iti faci un cerc de prieteni acolo, poti eventual sa cauti pe net femei ce sunt si ele castorite acolo si poate ca puteti deveni atat prietene voi doua cat si prieteni de familie, sa va vizitati, sa mergeti impreuna la picnic sau alte activitati in familie, este greu sa fi ''printre straini'' dar crede-ma ca decat sa fi cu vreun nenorocit de pe la noi mai bine asa pentru tine si copilul tau.
Oricum trebuie sa fi constienta ca si el te iubeste, sunt sigura ca o sa reusesti sa stralucesti in fata lui...
girisci
Postat pe 19 Ianuarie 2009 22:41
Mersi girisci ,el nu a avut nimic impotriva inca de la inceput sa sterg sau sa arunc tot ce ma deranja si asta am si facut.Acum daca dau timpul inapoi regret ca am procedat asa, nu era drept si nici macar nu ar fi fost treaba mea ce facuse el inainte sa ma cunoasca pe mine.A fost reactie de moment pe care o regret.El face tot posibilul ca eu sa fac ceva, in week-enduri suntem mereu impreuna mai ales acum cand de cateva luni ne-am apucat de constructia unei case si asta ne solicita timp mult acum.Eu mi-am revenit total pentru ca stiu ca el m.a vrut pe mine altfle nu m-ar fi adus aici pe mine si copil si ne face toate poftele.Asa ca fetelor deschideti bine ochii si urechile si ganditi de mii de ori iniante sa deschideti gura si sa acuzati pe nedrept pe cineva.Va pup si va citesc mai departe.
alex_andra_1970
Postat pe 21 Ianuarie 2009 18:07
hmm da este grav dar ma regasesc si eu p acolo ...am si eu uneori fixuri cu fostele prietenului meu si ma enervez dak vad vreo poza cu ei si cu vreuna imi sta in gat ...si problema este k le mai si vad p afar din knd in cand si ma apuca dracii dar am incercat sa nu ma mai complik si sa ma impac cu gandu k ce a fost a fost.....dar uneori cum ziceam ma mai apuca piticii ...o sa reusesti nu te mai gandi la asta si accepta k trecut este trecut...bafta :D
bebelusha89
Postat pe 25 Ianuarie 2009 12:20
sunt de acord cu serencse29..intr-un fel e amuzant,dar it dau dreptate.mie mi se intampla la fel.asta e ca il iubesti cu adevarat si ai vrea ca tu sa fi fost si inainte....hmmmm si mai ales candfaci o scena de asta ca sa primesti ceva in schimb las ca stiu eu....oricum sa nu se faca un obicei din asta,ptr ca toate au o limita,nu?iubiti-va mult
aliona_larisa
Postat pe 26 Ianuarie 2009 19:10
De la: wdy, la data 2008-05-30 21:27:56vezi sa nu-l sufoci cu gelozia ta,drumul pana la aeroport e scurt
............................
erikahd2008
Postat pe 24 Februarie 2009 04:03
De la: BUM27, la data 2008-12-03 12:05:28 Cred ca problema ta e ca nu te simti iubita si apreciata cu adevarat.Discuta cu el despre voi,spunei ce iti doresti..lasa-le pe fostele au fost si s-au dus.Fa din relatia ta una perfecta !
.............................
erikahd2008
Postat pe 24 Februarie 2009 04:04
daca il iubesti cu adevarat , il accepti asha cum e. La urma urmei el te-a acceptat cu un copil, si cred ca el ar avea de asemenea destule motive sa fie gelos pe trecutul tau si sa itzi reproseze relatiile pe care le-ai avut....Important este ca itzi daruieste prezentul si viitorul..
Aladiah
Postat pe 24 Februarie 2009 04:07
Buna ,sunt noua in aceasta comunitate si plictisindu-ma am zis sa intru sa mai citesc cate ceva.Am gasit acest topic si rasuflarea mi s-a taiat,pentru ca de aceasta boala su far si eu de mai bine de 7 ani de zile.Pana acum 4 ani imi dadea motive,dar acum nu imi da nici unul,din contra imi spune ca sunt viata lui,visul lui frumos,si ca daca vreu sa ergem inainte sa nu mai privesc inapoi.E cumplit sa traiesti cu aceasta boala numita gelozie,si acum noaptea am cosmaruri,ma trezesc si cand il privesc am momente cand imi vine sa ii scot ochii,pentru ca prin ochii lui ii vad trecutul.Pentru pezent nu a nici un fel de problema,iese cu baietii,nu imi fac nici cea mai mica grija,dar pentru trecutul lui mi-am pierdut mintile.Am reusit sa il despart de familia lui,de vechii prieteni ptr ca tot timpul aveam senzatia ca discuta doar pe tema amintirilor pe care le-au trait impreuna(vacante,gratare,onomastici,sarbatori,tot).Cand eu liucrez sunt linistita stiind ca pierde timpul cu vreun prieten jucand table ,sau la o cafea,decat stiindu-l in casa singur.Ptr ca singur se plictiseste si incepe sa caute,in geamantanul cu amintiri,sau cu tehnologia din ziua de azi ,cu ajutorul internetului poti gasii foarte usor o persoana de care vrei sa mai stii cum o mai duce cu viata.Gandul asta ma omoara ca poate sa caute p
ersoana x in facebook,sau mai stiu eu unde si uite asa ca isi petreaca timpul fara ca eu sa stiu.
Stiu si sunt sigura ca ma iubeste si ca nu ar vrea sa rupem caruta,eu am incercat de cateva ori,am intins coarda ca sa vad pana unde tine,dar a facut tot posibilul ca sa a impace si sa imi demonstreze ca nu e asa cum cred eu.Dar totusi nu am remediu ca sa ies din gandurile mele,nu imi este frica ca il pierd ptr ca in final nu mai am ce pierde,chiar daca ne despartim stiu ca poate asa voi scapa de stresul asta.Nu stiu care este solutia,il iubesc ,ma iubeste ,dar trecutul lui nu imi da pace.Tot timpul il controlez sa vad daca a luat legatura cu vreo ex,sau cu un ex-prieten,sau chiar cu cineva din failia lui.Mess-ul controlat,e-mail-ul controlat,telefonul controlat,factura de telefon controlata,Acum 2 sapt a vb cu un fost coleg si prieten de familie pe mess,lucruri banale,dar de atunci nimic;acu vin intrebarile:dc nu au mai luat legatura de atunci?era un el sau o ea si in lipsa mea au vorbit si de frica altui scandal i-a interzis sa ii mai scrie?sau acel el a vrut sa ii aduca vreun mesaj sau vreo stire de la vreo ea?Va las ,acum sunt ocupata cu gasirea raspunsului
Pentru toate care suferim de aceasta boala doresc numai binje si insanatosire cat mai repede.
kudika011204
Postat pe 11 Februarie 2012 21:06
De ce nu iei lucrurile asa cum sunt si trebuie sa le complici, cu tot felul de scenarii si acuze?

Parerea mea: ai facut un lucru foarte urat ca l-ai fortat sa renunte la prietenii lui si la familia sa. Si, nu numai atat, ii controlezi intreaga viata, pornind de la cele mai marunte lucruri pana la persoanele cele mai importante pentru el.

Un singur lucru iti mai spun: o sa-l pierzi la un moment dat cu felul tau atat de exagerat si obsedat de control cum e comportamentul tau. Si o sa pierzi orice alt barbat cu care vei incerca sa ai o relatie, daca nu-ti vei schimba comportamentul. N-ai niciun drept sa controlezi pana in cel mai mic amanunt viata altora.
franziska_eu
Postat pe 12 Februarie 2012 09:14
De la: kudika011204, la data 2012-02-11 21:06:12Buna ,sunt noua in aceasta comunitate si plictisindu-ma am zis sa intru sa mai citesc cate ceva.Am gasit acest topic si rasuflarea mi s-a taiat,pentru ca de aceasta boala su far si eu de mai bine de 7 ani de zile.Pana acum 4 ani imi dadea motive,dar acum nu imi da nici unul,din contra imi spune ca sunt viata lui,visul lui frumos,si ca daca vreu sa ergem inainte sa nu mai privesc inapoi.E cumplit sa traiesti cu aceasta boala numita gelozie,si acum noaptea am cosmaruri,ma trezesc si cand il privesc am momente cand imi vine sa ii scot ochii,pentru ca prin ochii lui ii vad trecutul.Pentru pezent nu a nici un fel de problema,iese cu baietii,nu imi fac nici cea mai mica grija,dar pentru trecutul lui mi-am pierdut mintile.Am reusit sa il despart de familia lui,de vechii prieteni ptr ca tot timpul aveam senzatia ca discuta doar pe tema amintirilor pe care le-au trait impreuna(vacante,gratare,onomastici,sarbatori,tot).Cand eu liucrez sunt linistita stiind ca pierde timpul cu vreun prieten jucand table ,sau la o cafea,decat stiindu-l in casa singur.Ptr ca singur se plictiseste si incepe sa caute,in geamantanul cu amintiri,sau cu tehnologia din ziua de azi ,cu ajutorul internetului poti gasii foarte usor o persoana de care vrei sa mai stii cum o mai duce cu viata.Gandul asta ma omoara ca poate sa caute p
ersoana x in facebook,sau mai stiu eu unde si uite asa ca isi petreaca timpul fara ca eu sa stiu.
Stiu si sunt sigura ca ma iubeste si ca nu ar vrea sa rupem caruta,eu am incercat de cateva ori,am intins coarda ca sa vad pana unde tine,dar a facut tot posibilul ca sa a impace si sa imi demonstreze ca nu e asa cum cred eu.Dar totusi nu am remediu ca sa ies din gandurile mele,nu imi este frica ca il pierd ptr ca in final nu mai am ce pierde,chiar daca ne despartim stiu ca poate asa voi scapa de stresul asta.Nu stiu care este solutia,il iubesc ,ma iubeste ,dar trecutul lui nu imi da pace.Tot timpul il controlez sa vad daca a luat legatura cu vreo ex,sau cu un ex-prieten,sau chiar cu cineva din failia lui.Mess-ul controlat,e-mail-ul controlat,telefonul controlat,factura de telefon controlata,Acum 2 sapt a vb cu un fost coleg si prieten de familie pe mess,lucruri banale,dar de atunci nimic;acu vin intrebarile:dc nu au mai luat legatura de atunci?era un el sau o ea si in lipsa mea au vorbit si de frica altui scandal i-a interzis sa ii mai scrie?sau acel el a vrut sa ii aduca vreun mesaj sau vreo stire de la vreo ea?Va las ,acum sunt ocupata cu gasirea raspunsului
Pentru toate care suferim de aceasta boala doresc numai binje si insanatosire cat mai repede.


Eu daca as fi in locul lui as fugi cat as vedea cu ochii!Te sfatuiesc sa consulti un psiholog ca ai iesit din limita normalului.si la puscarie bietul om ar fi mai fericit!
kudika1993
Postat pe 12 Februarie 2012 10:05
De la: kudika011204, la data 2012-02-11 21:06:12Buna ,sunt noua in aceasta comunitate si plictisindu-ma am zis sa intru sa mai citesc cate ceva.Am gasit acest topic si rasuflarea mi s-a taiat,pentru ca de aceasta boala su far si eu de mai bine de 7 ani de zile.Pana acum 4 ani imi dadea motive,dar acum nu imi da nici unul,din contra imi spune ca sunt viata lui,visul lui frumos,si ca daca vreu sa ergem inainte sa nu mai privesc inapoi.E cumplit sa traiesti cu aceasta boala numita gelozie,si acum noaptea am cosmaruri,ma trezesc si cand il privesc am momente cand imi vine sa ii scot ochii,pentru ca prin ochii lui ii vad trecutul.Pentru pezent nu a nici un fel de problema,iese cu baietii,nu imi fac nici cea mai mica grija,dar pentru trecutul lui mi-am pierdut mintile.Am reusit sa il despart de familia lui,de vechii prieteni ptr ca tot timpul aveam senzatia ca discuta doar pe tema amintirilor pe care le-au trait impreuna(vacante,gratare,onomastici,sarbatori,tot).Cand eu liucrez sunt linistita stiind ca pierde timpul cu vreun prieten jucand table ,sau la o cafea,decat stiindu-l in casa singur.Ptr ca singur se plictiseste si incepe sa caute,in geamantanul cu amintiri,sau cu tehnologia din ziua de azi ,cu ajutorul internetului poti gasii foarte usor o persoana de care vrei sa mai stii cum o mai duce cu viata.Gandul asta ma omoara ca poate sa caute p
ersoana x in facebook,sau mai stiu eu unde si uite asa ca isi petreaca timpul fara ca eu sa stiu.
Stiu si sunt sigura ca ma iubeste si ca nu ar vrea sa rupem caruta,eu am incercat de cateva ori,am intins coarda ca sa vad pana unde tine,dar a facut tot posibilul ca sa a impace si sa imi demonstreze ca nu e asa cum cred eu.Dar totusi nu am remediu ca sa ies din gandurile mele,nu imi este frica ca il pierd ptr ca in final nu mai am ce pierde,chiar daca ne despartim stiu ca poate asa voi scapa de stresul asta.Nu stiu care este solutia,il iubesc ,ma iubeste ,dar trecutul lui nu imi da pace.Tot timpul il controlez sa vad daca a luat legatura cu vreo ex,sau cu un ex-prieten,sau chiar cu cineva din failia lui.Mess-ul controlat,e-mail-ul controlat,telefonul controlat,factura de telefon controlata,Acum 2 sapt a vb cu un fost coleg si prieten de familie pe mess,lucruri banale,dar de atunci nimic;acu vin intrebarile:dc nu au mai luat legatura de atunci?era un el sau o ea si in lipsa mea au vorbit si de frica altui scandal i-a interzis sa ii mai scrie?sau acel el a vrut sa ii aduca vreun mesaj sau vreo stire de la vreo ea?Va las ,acum sunt ocupata cu gasirea raspunsului
Pentru toate care suferim de aceasta boala doresc numai binje si insanatosire cat mai repede.


Si nu ai obosit sa controlezi totul asa tot timpul?
A i prea mult timp dupa parerea mea si nu ai ce face cu el, tu cum te-ai simti daca ai fi controlata asa?
Du-te la un psiholog.
alina
Postat pe 14 Februarie 2012 11:48
De la: kudika1993, la data 2012-02-12 10:05:28
De la: kudika011204, la data 2012-02-11 21:06:12Buna ,sunt noua in aceasta comunitate si plictisindu-ma am zis sa intru sa mai citesc cate ceva.Am gasit acest topic si rasuflarea mi s-a taiat,pentru ca de aceasta boala su far si eu de mai bine de 7 ani de zile.Pana acum 4 ani imi dadea motive,dar acum nu imi da nici unul,din contra imi spune ca sunt viata lui,visul lui frumos,si ca daca vreu sa ergem inainte sa nu mai privesc inapoi.E cumplit sa traiesti cu aceasta boala numita gelozie,si acum noaptea am cosmaruri,ma trezesc si cand il privesc am momente cand imi vine sa ii scot ochii,pentru ca prin ochii lui ii vad trecutul.Pentru pezent nu a nici un fel de problema,iese cu baietii,nu imi fac nici cea mai mica grija,dar pentru trecutul lui mi-am pierdut mintile.Am reusit sa il despart de familia lui,de vechii prieteni ptr ca tot timpul aveam senzatia ca discuta doar pe tema amintirilor pe care le-au trait impreuna(vacante,gratare,onomastici,sarbatori,tot).Cand eu liucrez sunt linistita stiind ca pierde timpul cu vreun prieten jucand table ,sau la o cafea,decat stiindu-l in casa singur.Ptr ca singur se plictiseste si incepe sa caute,in geamantanul cu amintiri,sau cu tehnologia din ziua de azi ,cu ajutorul internetului poti gasii foarte usor o persoana de care vrei sa mai stii cum o mai duce cu viata.Gandul asta ma omoara ca poate sa caute p
ersoana x in facebook,sau mai stiu eu unde si uite asa ca isi petreaca timpul fara ca eu sa stiu.
Stiu si sunt sigura ca ma iubeste si ca nu ar vrea sa rupem caruta,eu am incercat de cateva ori,am intins coarda ca sa vad pana unde tine,dar a facut tot posibilul ca sa a impace si sa imi demonstreze ca nu e asa cum cred eu.Dar totusi nu am remediu ca sa ies din gandurile mele,nu imi este frica ca il pierd ptr ca in final nu mai am ce pierde,chiar daca ne despartim stiu ca poate asa voi scapa de stresul asta.Nu stiu care este solutia,il iubesc ,ma iubeste ,dar trecutul lui nu imi da pace.Tot timpul il controlez sa vad daca a luat legatura cu vreo ex,sau cu un ex-prieten,sau chiar cu cineva din failia lui.Mess-ul controlat,e-mail-ul controlat,telefonul controlat,factura de telefon controlata,Acum 2 sapt a vb cu un fost coleg si prieten de familie pe mess,lucruri banale,dar de atunci nimic;acu vin intrebarile:dc nu au mai luat legatura de atunci?era un el sau o ea si in lipsa mea au vorbit si de frica altui scandal i-a interzis sa ii mai scrie?sau acel el a vrut sa ii aduca vreun mesaj sau vreo stire de la vreo ea?Va las ,acum sunt ocupata cu gasirea raspunsului
Pentru toate care suferim de aceasta boala doresc numai binje si insanatosire cat mai repede.


Eu daca as fi in locul lui as fugi cat as vedea cu ochii!Te sfatuiesc sa consulti un psiholog ca ai iesit din limita normalului.si la puscarie bietul om ar fi mai fericit!



Toate studile psihologice au aratat ca gelozia inseamna iubire, nu boala cum numesti tu si asa este ,daca intr-o relatie nu este gelozie inseamna ca nu e iubire, atentie sa nu se ajunga din gelozie in obsesie . Prin gelozie ii arati ca il iubesti ,prin simple vorbe ale lui doar ca sa te linisteasca nu ajunge , nu sunt de ajuns numai vorbele , conteaza si faptele ,pune-l la incercare si vezi cum se manifesta , daca si el e gelos inseamna ca te iubeste , daca nu inseamna ca esti doar o aventura ! O sa auzi cuvintele "ca intr-o relatie se merge pe incredere" da, dar un factor important al increderii este si gelozia ! Gelozie= iubire , asta e foarte important sa stii, si nu te mai autocondamna daca iubesti, atentie insa daca el merita asa iubire !
Tycu
Postat pe 14 Februarie 2012 11:55
De la: Tycu, la data 2012-02-14 11:55:31
De la: kudika1993, la data 2012-02-12 10:05:28
De la: kudika011204, la data 2012-02-11 21:06:12Buna ,sunt noua in aceasta comunitate si plictisindu-ma am zis sa intru sa mai citesc cate ceva.Am gasit acest topic si rasuflarea mi s-a taiat,pentru ca de aceasta boala su far si eu de mai bine de 7 ani de zile.Pana acum 4 ani imi dadea motive,dar acum nu imi da nici unul,din contra imi spune ca sunt viata lui,visul lui frumos,si ca daca vreu sa ergem inainte sa nu mai privesc inapoi.E cumplit sa traiesti cu aceasta boala numita gelozie,si acum noaptea am cosmaruri,ma trezesc si cand il privesc am momente cand imi vine sa ii scot ochii,pentru ca prin ochii lui ii vad trecutul.Pentru pezent nu a nici un fel de problema,iese cu baietii,nu imi fac nici cea mai mica grija,dar pentru trecutul lui mi-am pierdut mintile.Am reusit sa il despart de familia lui,de vechii prieteni ptr ca tot timpul aveam senzatia ca discuta doar pe tema amintirilor pe care le-au trait impreuna(vacante,gratare,onomastici,sarbatori,tot).Cand eu liucrez sunt linistita stiind ca pierde timpul cu vreun prieten jucand table ,sau la o cafea,decat stiindu-l in casa singur.Ptr ca singur se plictiseste si incepe sa caute,in geamantanul cu amintiri,sau cu tehnologia din ziua de azi ,cu ajutorul internetului poti gasii foarte usor o persoana de care vrei sa mai stii cum o mai duce cu viata.Gandul asta ma omoara ca poate sa caute p
ersoana x in facebook,sau mai stiu eu unde si uite asa ca isi petreaca timpul fara ca eu sa stiu.
Stiu si sunt sigura ca ma iubeste si ca nu ar vrea sa rupem caruta,eu am incercat de cateva ori,am intins coarda ca sa vad pana unde tine,dar a facut tot posibilul ca sa a impace si sa imi demonstreze ca nu e asa cum cred eu.Dar totusi nu am remediu ca sa ies din gandurile mele,nu imi este frica ca il pierd ptr ca in final nu mai am ce pierde,chiar daca ne despartim stiu ca poate asa voi scapa de stresul asta.Nu stiu care este solutia,il iubesc ,ma iubeste ,dar trecutul lui nu imi da pace.Tot timpul il controlez sa vad daca a luat legatura cu vreo ex,sau cu un ex-prieten,sau chiar cu cineva din failia lui.Mess-ul controlat,e-mail-ul controlat,telefonul controlat,factura de telefon controlata,Acum 2 sapt a vb cu un fost coleg si prieten de familie pe mess,lucruri banale,dar de atunci nimic;acu vin intrebarile:dc nu au mai luat legatura de atunci?era un el sau o ea si in lipsa mea au vorbit si de frica altui scandal i-a interzis sa ii mai scrie?sau acel el a vrut sa ii aduca vreun mesaj sau vreo stire de la vreo ea?Va las ,acum sunt ocupata cu gasirea raspunsului
Pentru toate care suferim de aceasta boala doresc numai binje si insanatosire cat mai repede.


Eu daca as fi in locul lui as fugi cat as vedea cu ochii!Te sfatuiesc sa consulti un psiholog ca ai iesit din limita normalului.si la puscarie bietul om ar fi mai fericit!



Toate studile psihologice au aratat ca gelozia inseamna iubire, nu boala cum numesti tu si asa este ,daca intr-o relatie nu este gelozie inseamna ca nu e iubire, atentie sa nu se ajunga din gelozie in obsesie . Prin gelozie ii arati ca il iubesti ,prin simple vorbe ale lui doar ca sa te linisteasca nu ajunge , nu sunt de ajuns numai vorbele , conteaza si faptele ,pune-l la incercare si vezi cum se manifesta , daca si el e gelos inseamna ca te iubeste , daca nu inseamna ca esti doar o aventura ! O sa auzi cuvintele "ca intr-o relatie se merge pe incredere" da, dar un factor important al increderii este si gelozia ! Gelozie= iubire , asta e foarte important sa stii, si nu te mai autocondamna daca iubesti, atentie insa daca el merita asa iubire !


Gelozia exagerata = boala

Vreau sa vad si eu studiile psihologice unde se arata ca gelozia exagerata inseamna iubire.
franziska_eu
Postat pe 14 Februarie 2012 11:57
De la: franziska_eu, la data 2012-02-14 11:57:41
De la: Tycu, la data 2012-02-14 11:55:31
De la: kudika1993, la data 2012-02-12 10:05:28
De la: kudika011204, la data 2012-02-11 21:06:12Buna ,sunt noua in aceasta comunitate si plictisindu-ma am zis sa intru sa mai citesc cate ceva.Am gasit acest topic si rasuflarea mi s-a taiat,pentru ca de aceasta boala su far si eu de mai bine de 7 ani de zile.Pana acum 4 ani imi dadea motive,dar acum nu imi da nici unul,din contra imi spune ca sunt viata lui,visul lui frumos,si ca daca vreu sa ergem inainte sa nu mai privesc inapoi.E cumplit sa traiesti cu aceasta boala numita gelozie,si acum noaptea am cosmaruri,ma trezesc si cand il privesc am momente cand imi vine sa ii scot ochii,pentru ca prin ochii lui ii vad trecutul.Pentru pezent nu a nici un fel de problema,iese cu baietii,nu imi fac nici cea mai mica grija,dar pentru trecutul lui mi-am pierdut mintile.Am reusit sa il despart de familia lui,de vechii prieteni ptr ca tot timpul aveam senzatia ca discuta doar pe tema amintirilor pe care le-au trait impreuna(vacante,gratare,onomastici,sarbatori,tot).Cand eu liucrez sunt linistita stiind ca pierde timpul cu vreun prieten jucand table ,sau la o cafea,decat stiindu-l in casa singur.Ptr ca singur se plictiseste si incepe sa caute,in geamantanul cu amintiri,sau cu tehnologia din ziua de azi ,cu ajutorul internetului poti gasii foarte usor o persoana de care vrei sa mai stii cum o mai duce cu viata.Gandul asta ma omoara ca poate sa caute p
ersoana x in facebook,sau mai stiu eu unde si uite asa ca isi petreaca timpul fara ca eu sa stiu.
Stiu si sunt sigura ca ma iubeste si ca nu ar vrea sa rupem caruta,eu am incercat de cateva ori,am intins coarda ca sa vad pana unde tine,dar a facut tot posibilul ca sa a impace si sa imi demonstreze ca nu e asa cum cred eu.Dar totusi nu am remediu ca sa ies din gandurile mele,nu imi este frica ca il pierd ptr ca in final nu mai am ce pierde,chiar daca ne despartim stiu ca poate asa voi scapa de stresul asta.Nu stiu care este solutia,il iubesc ,ma iubeste ,dar trecutul lui nu imi da pace.Tot timpul il controlez sa vad daca a luat legatura cu vreo ex,sau cu un ex-prieten,sau chiar cu cineva din failia lui.Mess-ul controlat,e-mail-ul controlat,telefonul controlat,factura de telefon controlata,Acum 2 sapt a vb cu un fost coleg si prieten de familie pe mess,lucruri banale,dar de atunci nimic;acu vin intrebarile:dc nu au mai luat legatura de atunci?era un el sau o ea si in lipsa mea au vorbit si de frica altui scandal i-a interzis sa ii mai scrie?sau acel el a vrut sa ii aduca vreun mesaj sau vreo stire de la vreo ea?Va las ,acum sunt ocupata cu gasirea raspunsului
Pentru toate care suferim de aceasta boala doresc numai binje si insanatosire cat mai repede.


Eu daca as fi in locul lui as fugi cat as vedea cu ochii!Te sfatuiesc sa consulti un psiholog ca ai iesit din limita normalului.si la puscarie bietul om ar fi mai fericit!



Toate studile psihologice au aratat ca gelozia inseamna iubire, nu boala cum numesti tu si asa este ,daca intr-o relatie nu este gelozie inseamna ca nu e iubire, atentie sa nu se ajunga din gelozie in obsesie . Prin gelozie ii arati ca il iubesti ,prin simple vorbe ale lui doar ca sa te linisteasca nu ajunge , nu sunt de ajuns numai vorbele , conteaza si faptele ,pune-l la incercare si vezi cum se manifesta , daca si el e gelos inseamna ca te iubeste , daca nu inseamna ca esti doar o aventura ! O sa auzi cuvintele "ca intr-o relatie se merge pe incredere" da, dar un factor important al increderii este si gelozia ! Gelozie= iubire , asta e foarte important sa stii, si nu te mai autocondamna daca iubesti, atentie insa daca el merita asa iubire !


Gelozia exagerata = boala

Vreau sa vad si eu studiile psihologice unde se arata ca gelozia exagerata inseamna iubire.




Poate o "boala "dar frumoasa a iubirii ! cum este sa iubesti o persoana dar sa nu ai gelozie pe ea !? Ori e iubire adica si gelozie , ori nu e decat o simpla prietenie sau interes , aici nici gelozie nu e ! nu exista iubire din asta , nu confunda iubirea cu prietenia dintre doua persoane. !sunt sentimente total diferite ! Si nu "gelozie exagerata ", ca asta e obsesie, ceva cu psihicul , gelozie si atat ! sunt lucrari prin biblioteci ale marilor pshihologi !
Tycu
Postat pe 14 Februarie 2012 13:19
De la: Tycu, la data 2012-02-14 13:19:51
De la: franziska_eu, la data 2012-02-14 11:57:41
De la: Tycu, la data 2012-02-14 11:55:31
De la: kudika1993, la data 2012-02-12 10:05:28
De la: kudika011204, la data 2012-02-11 21:06:12Buna ,sunt noua in aceasta comunitate si plictisindu-ma am zis sa intru sa mai citesc cate ceva.Am gasit acest topic si rasuflarea mi s-a taiat,pentru ca de aceasta boala su far si eu de mai bine de 7 ani de zile.Pana acum 4 ani imi dadea motive,dar acum nu imi da nici unul,din contra imi spune ca sunt viata lui,visul lui frumos,si ca daca vreu sa ergem inainte sa nu mai privesc inapoi.E cumplit sa traiesti cu aceasta boala numita gelozie,si acum noaptea am cosmaruri,ma trezesc si cand il privesc am momente cand imi vine sa ii scot ochii,pentru ca prin ochii lui ii vad trecutul.Pentru pezent nu a nici un fel de problema,iese cu baietii,nu imi fac nici cea mai mica grija,dar pentru trecutul lui mi-am pierdut mintile.Am reusit sa il despart de familia lui,de vechii prieteni ptr ca tot timpul aveam senzatia ca discuta doar pe tema amintirilor pe care le-au trait impreuna(vacante,gratare,onomastici,sarbatori,tot).Cand eu liucrez sunt linistita stiind ca pierde timpul cu vreun prieten jucand table ,sau la o cafea,decat stiindu-l in casa singur.Ptr ca singur se plictiseste si incepe sa caute,in geamantanul cu amintiri,sau cu tehnologia din ziua de azi ,cu ajutorul internetului poti gasii foarte usor o persoana de care vrei sa mai stii cum o mai duce cu viata.Gandul asta ma omoara ca poate sa caute p
ersoana x in facebook,sau mai stiu eu unde si uite asa ca isi petreaca timpul fara ca eu sa stiu.
Stiu si sunt sigura ca ma iubeste si ca nu ar vrea sa rupem caruta,eu am incercat de cateva ori,am intins coarda ca sa vad pana unde tine,dar a facut tot posibilul ca sa a impace si sa imi demonstreze ca nu e asa cum cred eu.Dar totusi nu am remediu ca sa ies din gandurile mele,nu imi este frica ca il pierd ptr ca in final nu mai am ce pierde,chiar daca ne despartim stiu ca poate asa voi scapa de stresul asta.Nu stiu care este solutia,il iubesc ,ma iubeste ,dar trecutul lui nu imi da pace.Tot timpul il controlez sa vad daca a luat legatura cu vreo ex,sau cu un ex-prieten,sau chiar cu cineva din failia lui.Mess-ul controlat,e-mail-ul controlat,telefonul controlat,factura de telefon controlata,Acum 2 sapt a vb cu un fost coleg si prieten de familie pe mess,lucruri banale,dar de atunci nimic;acu vin intrebarile:dc nu au mai luat legatura de atunci?era un el sau o ea si in lipsa mea au vorbit si de frica altui scandal i-a interzis sa ii mai scrie?sau acel el a vrut sa ii aduca vreun mesaj sau vreo stire de la vreo ea?Va las ,acum sunt ocupata cu gasirea raspunsului
Pentru toate care suferim de aceasta boala doresc numai binje si insanatosire cat mai repede.


Eu daca as fi in locul lui as fugi cat as vedea cu ochii!Te sfatuiesc sa consulti un psiholog ca ai iesit din limita normalului.si la puscarie bietul om ar fi mai fericit!



Toate studile psihologice au aratat ca gelozia inseamna iubire, nu boala cum numesti tu si asa este ,daca intr-o relatie nu este gelozie inseamna ca nu e iubire, atentie sa nu se ajunga din gelozie in obsesie . Prin gelozie ii arati ca il iubesti ,prin simple vorbe ale lui doar ca sa te linisteasca nu ajunge , nu sunt de ajuns numai vorbele , conteaza si faptele ,pune-l la incercare si vezi cum se manifesta , daca si el e gelos inseamna ca te iubeste , daca nu inseamna ca esti doar o aventura ! O sa auzi cuvintele "ca intr-o relatie se merge pe incredere" da, dar un factor important al increderii este si gelozia ! Gelozie= iubire , asta e foarte important sa stii, si nu te mai autocondamna daca iubesti, atentie insa daca el merita asa iubire !


Gelozia exagerata = boala

Vreau sa vad si eu studiile psihologice unde se arata ca gelozia exagerata inseamna iubire.




Poate o "boala "dar frumoasa a iubirii ! cum este sa iubesti o persoana dar sa nu ai gelozie pe ea !? Ori e iubire adica si gelozie , ori nu e decat o simpla prietenie sau interes , aici nici gelozie nu e ! nu exista iubire din asta , nu confunda iubirea cu prietenia dintre doua persoane. !sunt sentimente total diferite ! Si nu "gelozie exagerata ", ca asta e obsesie, ceva cu psihicul , gelozie si atat ! sunt lucrari prin biblioteci ale marilor pshihologi !


Gelozia exagerata inseamna neincredere in propria persoana si in persoana draga, dar si in persoanele cu care persoana iubita interactioneaza.

O doza MINIMA de gelozie e perfect normala intr-o relatie, dar in momentul in care iti iei la intrebari partenerul de cuplu din orice motiv, ii verifici corespondenta, chiar si pe cea electronica, ii ingradesti dreptul de a discuta si de a interactiona cu alti oameni, ii interzici sa mai iasa in oras cu prietenii etc, asta-i deja gelozie bolnava.

O relatie normala, functioneaza si pe baza de incredere, insa daca acea relatie devine o relatie de genul in care unul e chestionat, iar celalalt pune intrebarile si ii controleaza viata partenerului de cuplu, acolo nu mai e vorba de iubire, ci de "iubire" bolnava, obsesiva chiar.

PS: Da-mi, te rog, numele acelor studii psihologice sau ale psihologilor care au initiat acele studii.
franziska_eu
Postat pe 14 Februarie 2012 13:30
Domnule Ticu, orice psiholog stie ca gelozia nu inseamna iubire. Episoadele trecatoare de gelozie minima reprezinta doar o dovada ca acordam o anume atentie persoanei dragi, insa gelozia permanenta, bolnavicioasa, obsesiva denota lipsa increderii in sine a partenerului gelos, frica ca persoana iubita va abandona relatia, frica de singuratate a partenerului gelos, complexe de natura fizica din partea lui ori exista si posibilitatea ca persoana bolnava de gelozie sa aiba o personalitate extrem de dominanta si orgolioasa si sa fie dominata de dorinta de control, pana in cele mai mici amanunte a partenerului de cuplu, unii pacienti pot simti nevoia sa controleze si gandurile persoanei dragi, sunt gelosi pana si pe gandurile acelei persoane cu care au o relatie. De multe ori poti recunoaste in comportamentul unei persoane bolnave de gelozie atitudinea unei persoane paranoice, persoana extrem de geloasa suspectandu-si partenerul ca ii inseala increderea, chiar si cand face cele mai nevinovate chestii, spre exemplu, partenerul de cuplu al gelosului se duce sa-si cumpere un ziar, zaboveste de vorba cu vreun vecin, partenerul extrem de gelos numaidecat se va gandi ca este inselat chiar in acele momente de catre iubit/a si nu va crede nicio macar o iota din justificarile persoanei in jurul careia se invarte gelozia persoanei cu comportament obsesiv.

Ca sa fie totul clar: gelozia nu reprezinta iubirea, ci reprezinta teama celui gelos de a pierde atentia si afectiunea persoanei iubite in detrimentul altcuiva, iar gelozia mai reprezinta si furia celui gelos la acest gand, al pierderii controlului asupra persoanei gelozite. Gelozia este doar o urmare a nesigurantei celei gelos in sine. Gelozia este doar o stare de insericutate si de nesiguranta in sine a celui extrem de gelos, iar prin controlul persoanei din cuplu se incearca compensarea acestei stari de insecuritate si nesiguranta.

Niciun psiholog de pe lumea asta nu a sustinut vreodata si nici n-o sa sustina ca gelozia obsesiva, bolnava, este o dovada de iubire si ca gelozia extrema ar reprezenta iubirea, din contra, multi dintre pacienti care bat la usile psihologilor sunt persoane bolnave de gelozie. De asemeni, printre pacientii psihologilor se numara si victimele acestor persoane extrem de geloase, iar acesti pacienti raman traumatizati sufleteste in urma unei legaturi sentimentale cu o persoana bolnava de gelozie. Din moment ce gelozia si urmarile geloziei asupra celor implicati se trateaza la psiholog sau la psihoterapeut, NICIODATA, dar ABSOLUT NICIODATA, vreun psiholog care se respecta n-o sa sustina ca gelozia reprezinta o dovada de iubire sau insasi iubirea.

Asa ca, domnule Ticu, teoria dumneavoastra nu este sustinuta nici de psihologi, dar nici de psihologie. Nu exista studii care sa ateste ca gelozia e o dovada de dragoste sau ca ar reprezenta iubirea, de aceea v-am si intrebat de acele studii sau carti in care sunt mentionate studiile de care pomeneati dumneavoastra, pentru ca stiu sigur ca nu exista nici studii si nici carti care sa ateste ca gelozia obsesiva reprezinta o dovada incontestabila de iubire. Din contra, oamenii gelosi sau victimele acestor oameni se trateaza la psiholog.

Inchei cu ceea ce spune La Rochefoucauld despre gelozie: "Gelozia reprezinta mai mult amor propriu decat amor propriu-zis."

franziska_eu
Postat pe 15 Februarie 2012 19:41
De la: franziska_eu, la data 2012-02-15 19:41:54Domnule Ticu, orice psiholog stie ca gelozia nu inseamna iubire. Episoadele trecatoare de gelozie minima reprezinta doar o dovada ca acordam o anume atentie persoanei dragi, insa gelozia permanenta, bolnavicioasa, obsesiva denota lipsa increderii in sine a partenerului gelos, frica ca persoana iubita va abandona relatia, frica de singuratate a partenerului gelos, complexe de natura fizica din partea lui ori exista si posibilitatea ca persoana bolnava de gelozie sa aiba o personalitate extrem de dominanta si orgolioasa si sa fie dominata de dorinta de control, pana in cele mai mici amanunte a partenerului de cuplu, unii pacienti pot simti nevoia sa controleze si gandurile persoanei dragi, sunt gelosi pana si pe gandurile acelei persoane cu care au o relatie. De multe ori poti recunoaste in comportamentul unei persoane bolnave de gelozie atitudinea unei persoane paranoice, persoana extrem de geloasa suspectandu-si partenerul ca ii inseala increderea, chiar si cand face cele mai nevinovate chestii, spre exemplu, partenerul de cuplu al gelosului se duce sa-si cumpere un ziar, zaboveste de vorba cu vreun vecin, partenerul extrem de gelos numaidecat se va gandi ca este inselat chiar in acele momente de catre iubit/a si nu va crede nicio macar o iota din justificarile persoanei in jurul careia se invarte gelozia persoanei cu comportament obsesiv.

Ca sa fie totul clar: gelozia nu reprezinta iubirea, ci reprezinta teama celui gelos de a pierde atentia si afectiunea persoanei iubite in detrimentul altcuiva, iar gelozia mai reprezinta si furia celui gelos la acest gand, al pierderii controlului asupra persoanei gelozite. Gelozia este doar o urmare a nesigurantei celei gelos in sine. Gelozia este doar o stare de insericutate si de nesiguranta in sine a celui extrem de gelos, iar prin controlul persoanei din cuplu se incearca compensarea acestei stari de insecuritate si nesiguranta.

Niciun psiholog de pe lumea asta nu a sustinut vreodata si nici n-o sa sustina ca gelozia obsesiva, bolnava, este o dovada de iubire si ca gelozia extrema ar reprezenta iubirea, din contra, multi dintre pacienti care bat la usile psihologilor sunt persoane bolnave de gelozie. De asemeni, printre pacientii psihologilor se numara si victimele acestor persoane extrem de geloase, iar acesti pacienti raman traumatizati sufleteste in urma unei legaturi sentimentale cu o persoana bolnava de gelozie. Din moment ce gelozia si urmarile geloziei asupra celor implicati se trateaza la psiholog sau la psihoterapeut, NICIODATA, dar ABSOLUT NICIODATA, vreun psiholog care se respecta n-o sa sustina ca gelozia reprezinta o dovada de iubire sau insasi iubirea.

Asa ca, domnule Ticu, teoria dumneavoastra nu este sustinuta nici de psihologi, dar nici de psihologie. Nu exista studii care sa ateste ca gelozia e o dovada de dragoste sau ca ar reprezenta iubirea, de aceea v-am si intrebat de acele studii sau carti in care sunt mentionate studiile de care pomeneati dumneavoastra, pentru ca stiu sigur ca nu exista nici studii si nici carti care sa ateste ca gelozia obsesiva reprezinta o dovada incontestabila de iubire. Din contra, oamenii gelosi sau victimele acestor oameni se trateaza la psiholog.

Inchei cu ceea ce spune La Rochefoucauld despre gelozie: "Gelozia reprezinta mai mult amor propriu decat amor propriu-zis."



*gelozia este o stare de insecuritate
franziska_eu
Postat pe 15 Februarie 2012 19:43
De la: franziska_eu, la data 2012-02-15 19:41:54Domnule Ticu, orice psiholog stie ca gelozia nu inseamna iubire. Episoadele trecatoare de gelozie minima reprezinta doar o dovada ca acordam o anume atentie persoanei dragi, insa gelozia permanenta, bolnavicioasa, obsesiva denota lipsa increderii in sine a partenerului gelos, frica ca persoana iubita va abandona relatia, frica de singuratate a partenerului gelos, complexe de natura fizica din partea lui ori exista si posibilitatea ca persoana bolnava de gelozie sa aiba o personalitate extrem de dominanta si orgolioasa si sa fie dominata de dorinta de control, pana in cele mai mici amanunte a partenerului de cuplu, unii pacienti pot simti nevoia sa controleze si gandurile persoanei dragi, sunt gelosi pana si pe gandurile acelei persoane cu care au o relatie. De multe ori poti recunoaste in comportamentul unei persoane bolnave de gelozie atitudinea unei persoane paranoice, persoana extrem de geloasa suspectandu-si partenerul ca ii inseala increderea, chiar si cand face cele mai nevinovate chestii, spre exemplu, partenerul de cuplu al gelosului se duce sa-si cumpere un ziar, zaboveste de vorba cu vreun vecin, partenerul extrem de gelos numaidecat se va gandi ca este inselat chiar in acele momente de catre iubit/a si nu va crede nicio macar o iota din justificarile persoanei in jurul careia se invarte gelozia persoanei cu comportament obsesiv.

Ca sa fie totul clar: gelozia nu reprezinta iubirea, ci reprezinta teama celui gelos de a pierde atentia si afectiunea persoanei iubite in detrimentul altcuiva, iar gelozia mai reprezinta si furia celui gelos la acest gand, al pierderii controlului asupra persoanei gelozite. Gelozia este doar o urmare a nesigurantei celei gelos in sine. Gelozia este doar o stare de insericutate si de nesiguranta in sine a celui extrem de gelos, iar prin controlul persoanei din cuplu se incearca compensarea acestei stari de insecuritate si nesiguranta.

Niciun psiholog de pe lumea asta nu a sustinut vreodata si nici n-o sa sustina ca gelozia obsesiva, bolnava, este o dovada de iubire si ca gelozia extrema ar reprezenta iubirea, din contra, multi dintre pacienti care bat la usile psihologilor sunt persoane bolnave de gelozie. De asemeni, printre pacientii psihologilor se numara si victimele acestor persoane extrem de geloase, iar acesti pacienti raman traumatizati sufleteste in urma unei legaturi sentimentale cu o persoana bolnava de gelozie. Din moment ce gelozia si urmarile geloziei asupra celor implicati se trateaza la psiholog sau la psihoterapeut, NICIODATA, dar ABSOLUT NICIODATA, vreun psiholog care se respecta n-o sa sustina ca gelozia reprezinta o dovada de iubire sau insasi iubirea.

Asa ca, domnule Ticu, teoria dumneavoastra nu este sustinuta nici de psihologi, dar nici de psihologie. Nu exista studii care sa ateste ca gelozia e o dovada de dragoste sau ca ar reprezenta iubirea, de aceea v-am si intrebat de acele studii sau carti in care sunt mentionate studiile de care pomeneati dumneavoastra, pentru ca stiu sigur ca nu exista nici studii si nici carti care sa ateste ca gelozia obsesiva reprezinta o dovada incontestabila de iubire. Din contra, oamenii gelosi sau victimele acestor oameni se trateaza la psiholog.

Inchei cu ceea ce spune La Rochefoucauld despre gelozie: "Gelozia reprezinta mai mult amor propriu decat amor propriu-zis."




Am mai precizat asta cu gelozia obsesiva, in general se spune Obsesie pentu o persoana ,asa este, frica ca persoana va abandona relatia, orgoliu persoanei obsedate,nevoia de a controla totul, gandurile , comportamentul , chiar folosirea fortei pentru a o obliga sa faca ce vrea obsedatul ,impresia fara dovada ca e in permanenta tradat ,sunt atitudini paranoice !Si asta e tot o iubire ,ca e imposibil ca o persoana sa fie obsedata pe alta persoana daca nu o iubeste ,dar o iubire posesiva si asta eu cred ca are legatura si cu psihiatria ! Spui ca "gelozia nu inseamna iubire."- in cazul asta explica-mi si mie cum se manifesta sentimentele astea: sa iubesti o persoana , dar sa nu ai gelozie pe ea, adica stai cu ea in relatie,o iubesti, dar nu te intereseaza ce face, cu cine umbla, cum esti tu considerat in sufletul ei , ignori dovezile care le ai si sa nu te manifesti in nici un fel ? Si sa nu iubesti persoana din relatie dar sa fii gelos pe ea ? eu nu inteleg !!! Iubirea adevarata fara obsesie este gelozie si aici gelozia nu inseamna frica de a fi parasit ,tradat , ci o dovada ca iubesti cu adevarat ! Sa iti spun ce am vazut intr-o lucrare si cred in ea ca si exemplele din viata asa au aratat ! Multi confunda gresit "a ține " la o persoana cu "a iubi " aceea persoana,sunt sentimente diferite, -iubirea este ireversibila, in fiecare tip de relatie o persoana poate sa iubeasca o singura si numai una persoana sau nici una . nu ai sa vezi pe nimeni iubind la fel doua (sau mai multe) persoane in acelasi tip de relatie ( parinti copii, sot sotie , iubiti concubini , frati intre ei ..)- iubirea tine pe viata si o data intrata in om ramane toata viata in el,ea nu se schimba la alta persoana ! Teoria asta ai citito la psihologi ? Putem discuta zile intregi despre psihologie , planning, relatie de cuplu ,,,!
Tycu
Postat pe 16 Februarie 2012 10:50
Domnule Ticu, gelozia, mai ales cea obsesiva, reprezinta doar teama, furie, dorinta de control a partenerului/partenerei de cuplu si mai reprezinta neincredere in sine, neincredere proiectata si asupra persoanelor care se invart in jurul persoanei bolnave de gelozie, dar in mod special asupra partenerului/partenerei de cuplu. Toate aceste sentimente negative n-au nimic de-a face cu iubirea, pentru ca iubirea inseamna a-l iubi si respecta pe celalalt, fara sa-i ingradesti personalitatea si libertatea de miscare, fara sa-i controlezi fiece pas sau gand, pentru ca iubirea inseamna incredere acordata persoanei dragi, tocmai pentru ca avem siguranta ca ne iubeste si ca persoana iubita e un om de cuvant.
franziska_eu
Postat pe 16 Februarie 2012 11:37
De la: Tycu, la data 2012-02-14 11:55:31
De la: kudika1993, la data 2012-02-12 10:05:28
De la: kudika011204, la data 2012-02-11 21:06:12Buna ,sunt noua in aceasta comunitate si plictisindu-ma am zis sa intru sa mai citesc cate ceva.Am gasit acest topic si rasuflarea mi s-a taiat,pentru ca de aceasta boala su far si eu de mai bine de 7 ani de zile.Pana acum 4 ani imi dadea motive,dar acum nu imi da nici unul,din contra imi spune ca sunt viata lui,visul lui frumos,si ca daca vreu sa ergem inainte sa nu mai privesc inapoi.E cumplit sa traiesti cu aceasta boala numita gelozie,si acum noaptea am cosmaruri,ma trezesc si cand il privesc am momente cand imi vine sa ii scot ochii,pentru ca prin ochii lui ii vad trecutul.Pentru pezent nu a nici un fel de problema,iese cu baietii,nu imi fac nici cea mai mica grija,dar pentru trecutul lui mi-am pierdut mintile.Am reusit sa il despart de familia lui,de vechii prieteni ptr ca tot timpul aveam senzatia ca discuta doar pe tema amintirilor pe care le-au trait impreuna(vacante,gratare,onomastici,sarbatori,tot).Cand eu liucrez sunt linistita stiind ca pierde timpul cu vreun prieten jucand table ,sau la o cafea,decat stiindu-l in casa singur.Ptr ca singur se plictiseste si incepe sa caute,in geamantanul cu amintiri,sau cu tehnologia din ziua de azi ,cu ajutorul internetului poti gasii foarte usor o persoana de care vrei sa mai stii cum o mai duce cu viata.Gandul asta ma omoara ca poate sa caute p
ersoana x in facebook,sau mai stiu eu unde si uite asa ca isi petreaca timpul fara ca eu sa stiu.
Stiu si sunt sigura ca ma iubeste si ca nu ar vrea sa rupem caruta,eu am incercat de cateva ori,am intins coarda ca sa vad pana unde tine,dar a facut tot posibilul ca sa a impace si sa imi demonstreze ca nu e asa cum cred eu.Dar totusi nu am remediu ca sa ies din gandurile mele,nu imi este frica ca il pierd ptr ca in final nu mai am ce pierde,chiar daca ne despartim stiu ca poate asa voi scapa de stresul asta.Nu stiu care este solutia,il iubesc ,ma iubeste ,dar trecutul lui nu imi da pace.Tot timpul il controlez sa vad daca a luat legatura cu vreo ex,sau cu un ex-prieten,sau chiar cu cineva din failia lui.Mess-ul controlat,e-mail-ul controlat,telefonul controlat,factura de telefon controlata,Acum 2 sapt a vb cu un fost coleg si prieten de familie pe mess,lucruri banale,dar de atunci nimic;acu vin intrebarile:dc nu au mai luat legatura de atunci?era un el sau o ea si in lipsa mea au vorbit si de frica altui scandal i-a interzis sa ii mai scrie?sau acel el a vrut sa ii aduca vreun mesaj sau vreo stire de la vreo ea?Va las ,acum sunt ocupata cu gasirea raspunsului
Pentru toate care suferim de aceasta boala doresc numai binje si insanatosire cat mai repede.


Eu daca as fi in locul lui as fugi cat as vedea cu ochii!Te sfatuiesc sa consulti un psiholog ca ai iesit din limita normalului.si la puscarie bietul om ar fi mai fericit!



Toate studile psihologice au aratat ca gelozia inseamna iubire, nu boala cum numesti tu si asa este ,daca intr-o relatie nu este gelozie inseamna ca nu e iubire, atentie sa nu se ajunga din gelozie in obsesie . Prin gelozie ii arati ca il iubesti ,prin simple vorbe ale lui doar ca sa te linisteasca nu ajunge , nu sunt de ajuns numai vorbele , conteaza si faptele ,pune-l la incercare si vezi cum se manifesta , daca si el e gelos inseamna ca te iubeste , daca nu inseamna ca esti doar o aventura ! O sa auzi cuvintele "ca intr-o relatie se merge pe incredere" da, dar un factor important al increderii este si gelozia ! Gelozie= iubire , asta e foarte important sa stii, si nu te mai autocondamna daca iubesti, atentie insa daca el merita asa iubire !


Nu stiu ce studii ai citit , dar cred ca ai nimerit cartea de bucate.Numai un Neandertahal poate numi gelozia iubire.Gelozia se naste din probleme psihice nu din altceva.
Thais13
Postat pe 16 Februarie 2012 11:42
De la: franziska_eu, la data 2012-02-16 11:37:38Domnule Ticu, gelozia, mai ales cea obsesiva, reprezinta doar teama, furie, dorinta de control a partenerului/partenerei de cuplu si mai reprezinta neincredere in sine, neincredere proiectata si asupra persoanelor care se invart in jurul persoanei bolnave de gelozie, dar in mod special asupra partenerului/partenerei de cuplu. Toate aceste sentimente negative n-au nimic de-a face cu iubirea, pentru ca iubirea inseamna a-l iubi si respecta pe celalalt, fara sa-i ingradesti personalitatea si libertatea de miscare, fara sa-i controlezi fiece pas sau gand, pentru ca iubirea inseamna incredere acordata persoanei dragi, tocmai pentru ca avem siguranta ca ne iubeste si ca persoana iubita e un om de cuvant.



Si in legatura cu obsesia pentru o persoana e mai complicat, e mai mult de discutat , ca nu in toate cazurile trebuie privita ca ceva rau,ea este o iubire altfel inteleasa , adica obsedatul are teama ca nu e inteles de persoana iubita si conceptia lui este ca numai prin control posesiv ii devine "stapan "! Dar gelozia adevarata este ceva frumos , este iubire ! D.franzika , iubirea e un sentiment si atat ,nu are legatura cu respectul , cu ingradirea personalitatii, si nici cu increderea in persoana iubita . Poti foarte bine sa nu iubesti persoana dar sa ai respect pentru ea , respectul este doar o obligatie a persoanei care iubeste pentru persoana iubita,ingradirea cum am spus este o obsesie , dar tot iubire este, iar increderea este in functie de comportamentul persoanei iubite , ca poate persoana care iubeste sa fie pacalita de cealalta , sa aiba alt comportament, ca sa ai incredere in cineva trebuie ca persoana respectiva sa iti demonstreze prin fapte ca merita increderea , siguranta de care spui numai prin dovezi o ai !!!
Tycu
Postat pe 16 Februarie 2012 17:45

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
am nevoie de un sfat... 30 De la: Eva32 18 Mai 2011 01:28
gelozia nu exista in vocabularul meu... 10 De la: Sabrina_Nede 2 Decembrie 2009 14:01
Pot avea femeile cariere de succes? 39 De la: Eva32 18 Mai 2011 01:32
Incotro...fara el 36 De la: Narcisa_Ana 1 Iunie 2009 16:48
ce conteaza de fapt intr-o relatie? 8 De la: pickard 4 Decembrie 2010 17:31