Setari Cookie-uri

de ce nu ma cere in casatorie?

Buna. Sunt noua pe acest forum. Citesc de ceva timp subiectele, dar pana acum am ezitat sa scriu.
Am aproape 25 ani si sunt impreuna cu iubitil meu inca din liceu ( suntem impreuna de 6 ani si jumatate). Toate bune si frumoase, ne intelegem foarte bine, nu ne certam aproape deloc, iar atunci cand o facem este din motive minore ca si uitam de la ce a pornit totul. In prezent, avem amandoi slujbe stabile si destul de bine platite, dar inca stam cu parintii ( ai lui sunt plecati de acasa 10 luni din 12 pe an, asa ca petrecem destul de mult timp impreuna). Toti prietenii comuni deja si-au oficializat relatiile sau s-au mutat impreuna, dar iubitul meu parca nici nu are de gand acest lucru.
De ceva timp ma framanta ideea, de ce nu ma cere in casatorie? Ce il impiedica sa faca acest pas?mai ales ca ne intelegem bine, parintii lui ma plac, chiar mama lui m-a intrebat noi ce avem de gand sa facem?
Cum sa imi dau seama daca ma iubeste cu adevarat si ma vrea alaturi de el petru toata viata?
Astept sfaturi de la voi.
eu_lorelei
Postat pe 22 Iulie 2008 17:05
vb direct cu el!e timpul sa afli daca are ganduri serioase cu tine sau nu.si daca are, dar ii lipseste curajul..cere l tu:P...dar daca nu..la ce sa mai stati impreuna?timpul trece pentru amandoi...
lil_mariuk
Postat pe 23 Iulie 2008 19:31
Poate ca ar fii bine sa-i spui exact cand se asteapta mai putin ca sa-i vezi o reactie cat mai sincera ,si i spui ceva de genul ,ce ganduri de viitor are cu tine,vezi ce spune si daca bate campii i deschizi ochii putin, sa vada ca tu nu dormi .I spui ca nu ai timp sa pierzi langa cineva care nu are ganduri serioase, ca nu trebuie decat sa-ti spuna cum stau lucrurile deoarece in modul acesta ai stii si tu ce sa faci spre ce curtenitor sa te indrepti daca este cazul.El probabil sta linistit ca totul e ok dar trebuie sa stie ca nu o sa-l astepti o vesnicie,trebuie sa sperii putin.

Postat pe 26 Iulie 2008 21:18
S-ar putea sa il sperii cerandu-l tu.....poate ii este teama..poate vrea stabilitate finaciara mai inatai- eu stiu o casa a voastra-.....sau poate nu crede in actul ala ..ca pana la urma nu actul va tine impreuna ci dragostea, respectul ...etc...
Fiind cu el de atat timp...poate ai idee macar ce gandeste el despre un astfel de pas...si atunci o sa stii cum sa initiezi o discutie in sensul asta.
Putini barbati se mai casatoresc la varsta lui....ai grija sa nu pierzi....
imw25
Postat pe 27 Iulie 2008 11:47
Ia-l la un interviu.. cum te vezi peste 5 ani? Asa vezi ce are de gand si profesional si pe plan personal. Isi doreste copii? Isi doreste sa se mute cu tine? Poate nu ati terminat scoala, nu stiu, dar macar ceva vise are si el in ce te priveste. Pt ca ati inceput o relatie foarte devreme, erati pustani, acum ati devenit adulti.. Ma bucur pt voi, ca aveti o relatie asa frumoasa si care a rezistat transformarilor voastre. nu e nimic mai frumos decat sa vezi ca relatia se maturizeaza odata cu voi. Astept vesti bune!

Postat pe 29 Iulie 2008 11:23
nu te mai framanta in idee ca oricum n-o sa ramaneti impreuna iar daca te ambitionezi in idee asta nu-ti va asigura fericirea!
marianciko
Postat pe 29 Iulie 2008 18:33
Au trecut cateva zile de cand am postat pe forum topicul. Va multumesc pentru raspunsuri( mai incurajatoare sau mai triste). In aceste cateva zile am stat mai mult cu iubitul meu si am avut ocazia sa vorbim despre diferite subiecte; chiar am iesit cu niste prieteni mai vechi, iar toti ne-au intrebat cand ne casatorim. Reactia iubitului meu a fost una favorabila si a raspuns ca o sa ne casatorim, dar nu acum. Oricum, mi-am dat seama ca ma include in toate planurile sale pe termen lung, asa ca nu ma mai framanta asa de tare aceasta problema. M-am gandit sa traim prezentul si apoi vom vedea ce se intampla in viitor.
Oricum o sa mai anunt din cand in cand ce se intampla cu noi.
eu_lorelei
Postat pe 30 Iulie 2008 12:35
cred ca trebuie sa iti traiesti viata asa cum este..stiu cum te simti ca nu esti ceruta in casatorie..dar..actele nu fac totul..stii cum se spune nu conteaza anii care au trecut din viata ta ci viata din anii tai..sa auzim de bine

Postat pe 30 Iulie 2008 12:47
sincera sa fiu situatiile noastre sunt foarte asemanatoare. sfatul meu este sa stai de vorba cu el si sa-i spui ce te framanta, din acea discutie iti vei da seama daca el este pregatit inca sau nu.unul dintre raspunsuri ar putea fii "este surprinza! ai incredere in mine ! ", dar sub nici o forma sa nu tii in tine ceea ce te framanta.
iacobralucateodora
Postat pe 1 August 2008 07:45
e ceva la mijloc cred eu.....
ce motiv ar avea????


mai gandestete...
yvy73
Postat pe 2 August 2008 16:07
De la: camelia2007, la data 2008-07-22 17:05:57Buna. Sunt noua pe acest forum. Citesc de ceva timp subiectele, dar pana acum am ezitat sa scriu.
Am aproape 25 ani si sunt impreuna cu iubitil meu inca din liceu ( suntem impreuna de 6 ani si jumatate). Toate bune si frumoase, ne intelegem foarte bine, nu ne certam aproape deloc, iar atunci cand o facem este din motive minore ca si uitam de la ce a pornit totul. In prezent, avem amandoi slujbe stabile si destul de bine platite, dar inca stam cu parintii ( ai lui sunt plecati de acasa 10 luni din 12 pe an, asa ca petrecem destul de mult timp impreuna). Toti prietenii comuni deja si-au oficializat relatiile sau s-au mutat impreuna, dar iubitul meu parca nici nu are de gand acest lucru.
De ceva timp ma framanta ideea, de ce nu ma cere in casatorie? Ce il impiedica sa faca acest pas?mai ales ca ne intelegem bine, parintii lui ma plac, chiar mama lui m-a intrebat noi ce avem de gand sa facem?
Cum sa imi dau seama daca ma iubeste cu adevarat si ma vrea alaturi de el petru toata viata?
Astept sfaturi de la voi.




Vai ce "tragedie"!!! Nu te cere de nevasta ca sa intri si tu in randu lumii!!Doamne, ce minti traditionaliste mai aveti!
curcubeu12
Postat pe 8 August 2008 11:21
Mai baiete, da tu esti tare suparat pe viata, nu? Ai fost abuzat de mamata cind erai mic? Sau de surioarele tale cele multe?Mi-e mila de tine si de singuratatea ta baiete si te vad batrin , uscat ca o pruna , singur si mai catranit decit catranul iadului.Si nu-i pacat, ca esti baiat tinar, cam uritel ce-i drept, si ai putea sa te bucuri de viata!!!

Postat pe 9 August 2008 07:31
Draga Camelia, daca chiar vrei sa te casatoresti, ca deh, asa e rinduit crestinului, vorbeste cu el despre asta, fii tu cu initiativa ca se pare ca pe tine te doare nu pe el.Si daca el nu vrea nu ai decit doua solutii:1.sa accepti compromisul de a locui cu el in continuare asa sau 2. sa va despartiti si sa cauti pe unul care vrea o familie la fel de mult ca si tine.
Succes!

Postat pe 9 August 2008 07:34

Vai ce "tragedie"!!! Nu te cere de nevasta ca sa intri si tu in randu lumii!!Doamne, ce minti traditionaliste mai aveti![/quote]


foarte tare:)))))))))))))))) corcubeu12:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
cici_bibi
Postat pe 12 August 2008 11:03
imi place raspunsul tau camelia!!!asa e trebuie sa traiesti prezentul si peurma sa te gandesti la viitor!!iar daca nu erai inclusa in planurile lui de viitor te parasea de mult!!!asa ca capul sus si ai rabdare ca va veni si momentul ala cand iti va pune inelul pe deget.eu am stat cu actualul logodinic 4 ani si am tot asteptat momentul imi era teama pt ca era si la facultate si venea acasa la sf de saptamana dar el a asteptat sa aiba o situatie a lui sa poata sa isi faca o famile si apoi a venit momentul cand mia pus inelul pe deget si eram extrem de mandra ca la toata lumea spunea acest lucru!!!succes!!!
aurrorandreea
Postat pe 15 August 2008 14:33
Camelia 2007, un sfat, nu te grabi. Eu am avut initiativa, nu am fost ceruta, dar am insistat si s-a si intamplat. Acum regret. Mi-a zis dupa 2 ani de casatorie ca el nu vroia sa se intample atunci(desi inainte am fost 5 ani impreuna- ca tine, din liceu), ci altadata. Eu curioasa l-am intrebat "Dar cand ai fi vrut?", iar el "Nu stiu. Poate peste un an, 2 sau poate mai multi....". Asa ca, gandeste-te bine la ce vrei de la voi, ca si cuplu, si sper sa obtii ce doresti.
Inca ceva, pentru curcubeu12, sunt oameni care iubesc si care-si doresc sa fie iubiti, sa-si intemeieze o familie, sa faca copii,etc. Asta nu inseamna ca sunt traditionalisti.
camelia_m
Postat pe 26 August 2008 14:57
camelia parerea mea e ca voi avand o relatie de ceva ani s-a obisnuit cu gandul ca il iubesti si nu se gandeste ca acest aspect al casatoriei poate fi pentru tine atat de important. multi barbati daca au o relati stabila si se inteleg ff bine cu iubita nu considera ca e nevoie si de acte.......astfel ca eu cred ca daca ai incepe sa-i dai idei despre asta sau sa il plimbi in magazine de specialitate sau pe langa vitrine cu rochii de mireasa sau inele mai mult l-ai speria .....daca el crede ca e bine inca asa si tu simti ca relatia voastra e buna asteapta si nu aborda deloc tema poate asa o sa ii vina idei de genul " uite nu zice nimik despre... oare ar vrea?
..." o zi buna
yanny
Postat pe 26 August 2008 15:51
mda stiu pe cineva in aceeasi situatie. el are 30 si totusi nu vrea sa se insoare. vrea copii, isi cunosc reciproc familiile, viseaza sa mearga impreuna in vacanta nu stiu unde, sa se mute impreuna, o suna mereu, vrea sa stea cu ea mereu, nu vede alta femeie. mereu ii spune ca e singura din viata lui, ca nu stie cum sa faca sa nu se gandeasca la ea mereu. de la inceput ei au vb sa nu se minta niciodata, orice ar fi. si asa au facut.

dar cand ea i.a spus de o relatie serioasa si asta inainte sa se mute impreuna, el a inceput sa fie nervos, sa se poarte mai rece. de cate ori se deschidea subiectul, iesea mare cearta.

tipa ce.a facut. a renuntat sa mai gandeasca aceasta problema pt ea. e tanara, are tot timpul in fata a zis. se poarta foarte independent, se duce mai rar pe la el.

tipul si.a revenit, iar e dragastos, ii cere sa se mute cu el, ii spune mereu ca o iubeste, mereu vrea sa ii cumpere ceva - dar ea refuza. spune ca are si ea bani si se descurca perfect singura. isi vede de viata ei si afiseaza mereu zambet, desi este foarte trista cand e singura, pt k ea il iubeste mult. si stiu asta. se simte frustrata pt ca isi doreste ceva serios cu el, o logodna, nu neaparat casatorie acum. el acum se supara cand tipa nu ii accepta ajutorul, spune ca el este barbatul ei si ca trebuie sa aiba grija de ea, si ea este femeia lui si nu vrea sa duca lipsa de nimic.

la un mom dat a zis el ceva ca afacerea nu merge bine acum si nu vrea sa o ia langa el si sa ii ofere stres si nopti de munca. si vrea sa fie ceva cu totul special, ca ea e unica si nu merita ceva banal. a zis.o la o cearta si ea nu a mai intrebat nimic despre asta. si el apoi i.a pus o intrebare retorica. "de ce crezi ca am stat cu tine pana acum, daca nu aveam ganduri serioase cu tine? cand psun ca esti sufletul meu asa e. eu nu mint. nu este momentul.". si de atunci prietena asta a mea nu a mai deschis subiectul. totul a revenit la normal, el se poarta la fel, o rasfata, o faca sa se simte cea mai frumoasa, mereu ii face complimente, el face planuri pt amandoi.

eu cred k tipul chiar nu poate acum sa ii ofere ce isi doreste el pt ea. cred ca o priveste ca urcata pe un piedestal si vrea s aii ofere ceva de vis.

nu il suna. eu zic sa ii trimiti mesaj, sa ii spui ca ce ai spus a fost dintr.o prostie de moment, ca vazusei tu un film gasesti tu ceva, si ca trebuie sa va vedeti amandoi de cariere, ca nu e momentul pt asa ceva, ca nu esi pregatita si ca iti era bine cum era inainte. atsa daca vrei sa te impaci cu el. daca nu, las.o balta. dar trebuie sa vezi si urmarea, daca a putut sa renunte la tine, e clar ca nu prea vrea sa te aiba langa el si la un mom dat o sa fuga atunci cand o sa vada ca e prea serioasa relatia.

lasa.l in pace. vezi.ti de cariera ta. fii mereu fericita, daca te intalnesti cu prieteni comuni, spune,le ce bine iti merge, fi mereu radioasa si aranjata, lauda.te cu ce realizari ai avut, ca iti este perfect asa, ai timp de tine. etc o sa vezi urmarea :)
elena_22
Postat pe 4 Septembrie 2008 15:43
De la: camelia2007, la data 2008-07-22 17:05:57Buna. Sunt noua pe acest forum. Citesc de ceva timp subiectele, dar pana acum am ezitat sa scriu.
Am aproape 25 ani si sunt impreuna cu iubitil meu inca din liceu ( suntem impreuna de 6 ani si jumatate). Toate bune si frumoase, ne intelegem foarte bine, nu ne certam aproape deloc, iar atunci cand o facem este din motive minore ca si uitam de la ce a pornit totul. In prezent, avem amandoi slujbe stabile si destul de bine platite, dar inca stam cu parintii ( ai lui sunt plecati de acasa 10 luni din 12 pe an, asa ca petrecem destul de mult timp impreuna). Toti prietenii comuni deja si-au oficializat relatiile sau s-au mutat impreuna, dar iubitul meu parca nici nu are de gand acest lucru.
De ceva timp ma framanta ideea, de ce nu ma cere in casatorie? Ce il impiedica sa faca acest pas?mai ales ca ne intelegem bine, parintii lui ma plac, chiar mama lui m-a intrebat noi ce avem de gand sa facem?
Cum sa imi dau seama daca ma iubeste cu adevarat si ma vrea alaturi de el petru toata viata?
Astept sfaturi de la voi.
Intzeleg ca vrei sa aflii parerea tuturor in privintza mentalitatzii iubitului tau. Ei bine , eu spun in felul urmator.

Poate ca inca nu e pregatit , sau totushi simte pe deoparte ca inca mai trebuie sa continuatzi asha , vrea shi el partea lui de "libertate" , sa profite cat mai mult , acum cat mai mare timp . Ideea e sa nu te panici , ci doar sa-i batzi apropo-uri ABRUPTE , fara sa-shi dea seama ca urmareshti ceva . Incearca sa-l duci intr-un punct X cat mai apropiat , poate shi-o da seama ca tu totushi vrei ceva de la el . Daca , comportamentul lui persista , nu ai alta oportunitate decat sa continui , shi sa-l lashi sa traiasca cum shtie , sau in cel mai rau caz , daca tu itzi doreshti cel mai mult sa te casatoreshti , shi vezi ca nu da rezultate ... paraseshte-l.
Dangereux
Postat pe 5 Septembrie 2008 19:49
vede in viitorul apropiat o casa o masina si o mica afacere toate ale noastre iar peste vreo 3 ani o nunta si un baietel pina acum totul se refera la noi doi dar o mica diferenta de varsta dintre noi ma face sa ma indoiesc de visurile lui

Postat pe 18 Decembrie 2008 15:31
Cunosc oameni care sunt de 8 ani impreuna si.. inca nimic. Ea a prind buchetul de 3 ori la nunti pe unde au fost ei impreuna ca sa vezi..superstitia . Asteapta, cere-l tu, desparte-te, spune-i povestea cu ceasul biologic al oricarei femei ..etc . Am si u iubit de 2 ani, stau cu el totul e bine .. daca in 2009 nu vad inel..
ralu2323
Postat pe 19 Decembrie 2008 02:39
Si cu ce va ajuta actul ala maret? Credeti ca nu se poate divorta? Pffff, se divorteaza in romania in 2 luni lejer. De ce va conditionati fericirea de cuplu de o hirtoaga? De gura lumii? Chiar va inchipuiti ca o sa aveti o relatie mai solida in urma unei casatorii? Ginditi-va numai ca rochia de mireasa sare de voie de 1000€.
leto
Postat pe 19 Decembrie 2008 22:46
Cere-l tu in casatorie!

Postat pe 14 Ianuarie 2009 17:53
poate tine la u dar poate nu e pregatit pt a te cere..poate mai vrea sa ,,copilareasca,,..sau poate nu te iubeste cu adevarat..eu cred ca ar trebui sa ai o discutie cu el sa bati niste apropouri despre subiectu asta sa vezi ce zice comunicarea face mult intr o relatie chiar si cand e vb de sex
daniela_vijulie
Postat pe 6 Februarie 2009 19:56
si eu trec printr-o situatie asemanatoare, dar intr-un fel ma gandesc ca aceasta decizie ar trebui sa vina de la el, nu sa il presezi.Mai asteapta un pic si incearca sa vorbesti cu el.Eu am vorbit cu el si a zis sa mai astept un pic pt-ca el crede ca inca nu este momentul desi avem 5 ani si jumatate.daca te iubeste cu adevarat tu iti dai seama oricum, pt-ca il cunosti.Eu asa fac.
kudika001808
Postat pe 11 Martie 2009 10:00
De la: lil_mariuk, la data 2008-07-23 19:31:57vb direct cu el!e timpul sa afli daca are ganduri serioase cu tine sau nu.si daca are, dar ii lipseste curajul..cere l tu:P...dar daca nu..la ce sa mai stati impreuna?timpul trece pentru amandoi...



draga mea, daca nu o cere in casatorie nu inseamna ca nu are "ganduri serioase" cu ea. de unde naiba scot femeile chestiile astea???
si apoi tu, cea care pare destul de sidperata sa fie ceruta... de ce vrei sa fii ceruta, pt ca toti prietenii vostri au facut-o, pt ca te intreaba mama/ etc??? e cea mai mare greseala!
plus ca un certificat roz nu garanteaza ca peste trei ani/ zece ani te va iubi la fel sau il vei iubi la randul tau... As zice sa incepeti prin a va muta impreuna... cand sta fiecare acasa la mama si la tata, totul pare mai frumos... stai sa vezi cum va fi sa fiti doar voi, permanent, constientizand asta...

in fine, ce vreau sa zic e ca nu are rost sa te amarasti... ce daca nu te cere? te iubeste mai putin daca nu te cere?? important e ceea ce simtiti, nu daca vei fi pe numele lui sau nu!
ralukama
Postat pe 13 Martie 2009 19:31
salut! si eu am o relatie asemanatoare cu a ta , de aproape 7 ani suntem impreuna tot din liceu si relatia a decurs intr-un mod cat se poate de normal, ne iubim , ne intelegm bine, ne respectam , avem maxima incredere unul in celalalt dar nu, nu am facut pasul cel mare .Motivul? pai nu m-a cerut. M-am framantat si eu ca tine o perioada pana am discutat cu el. Pur si simplu nu era pregatit, asta nu inseamna k nu ma iubeste si sincer in urma discutiei purtate mi-am dat seama ca nici eu nu eram si nici nu sunt pregatita cu toate ca suntem amandoi angajati cu salarii un pic peste mediu, deci nu cred ca s-ar pune problema banilor.
Asa , ca , curaj, discuta cu el , s-ar putea sa iti dai seama k poate nu e timpul nici pt tine pt casatorie, in plus, sa nu uitam ca barbatii se maturizaza psihic mult mai tarziu deca fetele (unii cel putin),acesta fiind motivul pentru care fetele de 24,25 de ani se gandesc deja la casatorie, familie, copii in timp ce barbatii de 24, 25 inca sunt cu gandul la ......orice altceva in afara de casatorie si copii.
In rest iti urez multa bafta in relatie si in viata in general.
zi frumoasa sa ai!
b_adelaid
Postat pe 27 August 2009 15:24
nimic mai adevarat!!!!
bravo!!!!!
nu e decat o amarata de hartie care din punctul meu de vedere nu valoareaza absolut nimic!
importanta e iubirea si increderea dintre un cuplu !
b_adelaid
Postat pe 27 August 2009 15:27
asta e problema relatiilor care incep la varste fragedesi dureaza ani , barbatul se obisnuieste asa si nu simte neaparat nevoia de a face pasul. Eu vazand cazuri si cazuri pot sa dau un sfat fetelor care isi doresc sa se marite : daca nu te cere dupa 1 an jumate e o problema.
Noella
Postat pe 7 Septembrie 2009 20:38
buna, sincer eu nu crd k daca nu te cere dupa o anumita perioada exista probleme in aceea relatie...de ce ar trebuie sa existe?
un cuplu poate fii fericit ani de zile si fara casatorie, cunosc cuplu care dupa 9 ani de relatie au facut nunta si se iubesc la fel de mult si se inteleg la fel de bine ...deci....care e problema?
Plus k pot intervenii o gramada de factori care te pot impiedica sa faci o nunta...
in orice caz de ce conteaza asa mult actul ala?
eu zic k ma degraba conteaza sentimentele, increderea, comunicarea.
b_adelaid
Postat pe 9 Septembrie 2009 14:53

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
nu reusesc sa creez o atmosfera placuta in casnicia mea, decat atunci cand fac multe compromisuri si m-am saturat sa mai fac asta 12 De la: Animaa 11 August 2009 09:06
Casatorie intre persoane de acelasi sex 1 De la: kudika_1033628 4 August 2018 23:18
imi este cu adevarat prietena? 40 De la: kudika_3447 26 Martie 2012 02:51
Sprancenele.. 16 De la: kudika074314 10 Noiembrie 2009 21:34
Nu gasim nasi:( 13 De la: krisma29 25 August 2011 18:34