Mai multe
|
Nu vreau neaparat raspunsuri la ceea ce scriu aici.Incerc mai mult sa ma descarc,pt ca nu am cui sa ma plang acum.Prietenul meu se desparte mereu de mine pt niste nimicuri pe care nu le pot intelege.Ma depasesc!De ex ceea ce scriu eu pe forum sau parerea mea despre "a insela",pt micile glumitze pe care le am cu Geo...Ma considera infantila si imatura.Tocmai s-a despartit iar de mine...si sta si se uita la mine si eu incerc sa nu plang si sa par ocupata aici la calculator. De fapt eu care tt trambit aici pe net despre incredere...tre sa spun ca nu a avut niciodata incredere in mine si ca in fiecare zi treuie sa platesc pt trecutul meu,pt gesturile mele,pt firea mea....pt tot ceea ce sunt.Si are dreptate sa se desparta de mine pt ca are dreptate,daca nu cu altceva,cu faptul ca nu ne potrivim,avem conceptii si pareri total diferte. Si ma doare...ma doare asa de tare,ma doare sa il vad ca nu ii pasa ca http://www.kudika.ro/comunitate/forum/new_topic/99.html#ma doare.Cred ca v-am plictisit deja si nu mai aveti chef sa cititi jurnalul vietii mele...eh. .Stiu ca nu sunt nici prima si nici ultima care se desparte de persoana iubita,stiu ca toti trecem prin asta,doar ca la mine acum e mai acuta durerea si am simtit nevoia sa imi spun of-ul... |
||
|
sweetpink Postat pe 5 August 2008 02:34 |
||
|---|---|---|
|
Iubita te inteleg,il iubesti,dar nu trebuie sa ii accepti insultele.O relatie care nu se bazeaza pe incredere si respect reciproc nu mai este relatie. Iar el,de ce s-a complicat cu tine de la inceput,daca nu i-a placut felu' tau de a fi,daca stia ca ai un anumit trecut,daca nu era sigur ca poate sa treaca peste toate astea..?Numa de dragu' de a arunca sare-n ochi??Of of,mare ti-e gradina,Doamne. Si in al doilea rand,tu chiar nu ai dreptu' la o viata personala,la un fragment intim,in care sa nu-si bage el nasu' cand il apuca strechea? Zau acum,poarta o ultima discutie cu el,fa-l sa inteleaga ca totul are o limita,ca ai dreptul la prieteni,ca nu trebuie sa iti impuna EL acele limite,ci ca ti le poti forma tu singura. Nici nu stiu ce sa mai zic,defapt,da' stiu,ca e la fel de banuitor si de gelos,cum este si prietenul meu,si urasc chestia asta.Diferentza e ca imediat ce incepe cu apropouri rautacioase,sau chestii de genu',ii tai eo craca de sub picioare,ii urez un calduros "mucles" insotit de "cauta-ma cand te maturizezi putin " si am terminat discutia.Apoi ghici cine vine cu impacarea..? In final,nu stiu cum sa te mai ajut,dar incearca sa lasi deoparte atitudinea umila de genul "am gresit o data,si ai dreptu' sa ma crucifici o viata intreaga,asa ca da-i drumu' " sii fii mai sigura pe tine.Daca nu se calmeaza,inseamna ca intr-adevar nu merita,si ca e timpu' sa iti faci o viata cu cineva care chiar merita Bafta multa!!!
|
||
|
Postat pe 5 August 2008 03:45 |
||
Mersi mult JuSt_MeG pt sfaturile pe care mi le dai,nu numai acesta ci si celelalte...In cazul asta vezi tu,teoria e simpla,practica e omoara...De ex,el e de parere ca tot ceea ce am scris eu aici e doar ca sa ma pun in postura de victima si de dragul de a imi spune lumea ca "vai ce om minunat sunt eu...si ce nenorocit e el ca m-a lasat pe mine".El percepe altfel lucrurile,ma leg de forum ca e ceva cunoscut-e de parere ca mesajele postate de mine pe forum sunt ... anormale sau deplasate pt o fata care ar prieten.Mie nu mi se pare nimic nelalocul lui.Deci pana la urma e vb de perceptie si fie ce-o fi,in ochii lui sunt un om de nimic cu un caracter de kko-asa ma percepe el,desi eu inca mai cred ca am dat ce am avut mai bun in mine in relatia asta.Si desi sunt impacata cu mine,ma doare si ma doare rau...Cu atat mai mult cu cat tocmai mi-am pierdut slujba si sunt cam singura in lumea larga ,sunt falita si problemele de sanatate mi le-ai citit in alt topic...Of ca iar ma plang...Mersi de raspuns!Voi incerca sa il folosesc in mod constructiv!
|
||
|
|
||
|
sweetpink Postat pe 5 August 2008 14:01 |
||
|
Cum adik mesajele tale de pe forum sunt anormale, nepotrivie pt o fata care are prieten? adica? Ce sa intelegem din asta? Ca fetele ce au prieten trebuie sa nu intre pe forum? sa nu glumeasca, sa nu raspunda la intrebari, atat cat pot? Mie imi pare (desi am stat fff putin pe forum) o fire comunicativa si energica, careia ii place sa rada cand e de ras si care poate fi si serioasa cand e cazul. Ceea ce faci cu geo sunt glume, atat...iar daca lui i se pare a fi altceva...imi pare rau pt el. Inseamna ca nu stie sa aprecieze ce are langa el...si poate, si mai rau decat asta e ca te face sa nu ai incredere in tine, sa te desconsideri. Si inca ceva...el chiar citeste tot ce postezi tu? Nu are deloc incredere in tine, sau pur si simplu...nu are altceva mai bun de facut? Mi se pare destul de aiurea situatia ta...cum zicea si Meg, poarta o discutie serioasa cu el, si explica-i, pe un ton calm ca intrece limita, si ca ar trebui sa aiba grija cu ceea ce spune, pentru ca te raneste, mult mai mult decat e cazul si decat meriti. Bafta!
|
||
|
ralukiss Postat pe 5 August 2008 14:48 |
||
|
Ralukiss,e vorba de perceptie,la fel cum pt el "daca stai de vorba pe mess cu un ablt baiat si mie imi spui ca ai fost la piata,inseamna ca m-ai inselat".El vede altfel lucrurile decat mine,si cred si decat tine.E aiurea situatia pt ca sufar si lui nu ii pasa...Nu mai incerc sa am acea discutie cu el ca face ce face si le intoarce pe toate im potriva mea in asa fel incat sunt vinovata si pt dezatrele naturale din Africa. Si de ce citeste,scuze citea,ce scriam eu pe forum era nu din lipsa de ocupatie ca are multe de facut,ci din acelasi motiv pt care imi verifica mailul,mess-ul...si tot ce prinde-pt ca nu are incredere in mine.Nu intru in detalii ca e long storry.Mersi mult! |
||
|
sweetpink Postat pe 5 August 2008 15:01 |
||
|
Pai ce ai facut mai de nu are deloc incredere in tine? Ce relatie e asta? Unde vrea sa ajunga? de fapt, din ce citesc...a cam ajuns...uff...barbatii astia....nu o sa ii intelegem niciodata. Apropo, stii ce mi-ai spus, la alt topic, ieri? Ca nu ii vom intelege niciodata, pt ca vin de pe alta planeta ;) bun...atunci (stiu, stiu, sunt ff rautacioasa), trimite-l de unde vine, pt ca se pare ca acolo e locul lui. Lasand gluma la o parte, mi se parte total anormal ce face, orice ai fi facut tu, felul in care pana la urma te controleaza in tot ce faci e o maniera de tortura. Si tu o accepti, pentru ca il iubesti. Stai o clipa si gandeste-te bine...merita? |
||
|
ralukiss Postat pe 5 August 2008 15:13 |
||
|
asa fetele...va simtiti bine in mica voastra comunitate? Sa ma prezint..sunt marele nesimtit. V-as lasa sa va distrati in liniste dar ma plictisesc si as vrea sa iau si eu parte. Despre sweetpink nu vreau sa comentez..mi-a zis sa nu ne spalam rufele in public(ceea ce ea oricum face) insa voi domnisoarelor, unde ati invatat sa judecati oamenii fara sa aveti nici cea mai de bun simt cantitate de informatii? Daca vreti sa faceti un bine, credeti ca fata sufera si are nevoie de un sfat bun, dati-l, dar fiti ori moderate si pastrati-va impartialitatea..ori studiati problema in caz ca nu aveti nimic mai bun de facut si apoi spuneti sa ma duc eu de unde am venit. Cred ca oamenii trec uneori prin momente cand un astfel de forum poate aduce un aport pozitiv la starea de spirit...insa nu exagerati, e o realitate virtuala in care lumea lasa sa se vada doar o cantitate infima din caracterul lor si se da mare cu un limbaj elevat si citate din literatura. |
||
|
Postat pe 5 August 2008 15:34 |
||
| Wow...de ce esti rau?E vorba de dreptul la opinie...pana la urma.Si sper ca la citate si incultura nu te refereai la mine ca...nu ar fi tare dragutz sa zicem asa...si la partea infima de caracter.Of... | ||
|
sweetpink Postat pe 5 August 2008 15:38 |
||
|
...si totusi nu ai ajuns sa ma cunosti deloc..daca nici tu, ce sa ma astept de la altele. Observi ca nu am dat nici un detaliu, desi as vrea sa spun clar..motivul despartirii nu e activitatea ta de pe forum cum ai prezentat-o, iar asta ti-am zis-o si tie si e nedrept sa expui astfel situatia iar eu nu ma pot apara pentru ca...nu ne spalam rufele in public. Nu am avut niciodata intentia sa te jignesc si cu atat mai putin as face-o pe un forum. Chestia cu citatele nici macar nu era in sens peiorativ. Imi place ca exista oameni care vorbesc frumos si corect gramatical..ceea ce mai rar intalnesti pe net in ziua de azi (asta era toata ideea) |
||
|
Postat pe 5 August 2008 15:47 |
||
Si pana la urma,Andrrei,ce vrei sa demonstrezi tu aici...bine,poate am un deficit de intelegere,dar mi-ar placea sa o spui clar si raspicat
|
||
|
Postat pe 5 August 2008 16:23 |
||
|
Nu vreau sa demonstrez nimic..ci sa va rog sa coborati cu picioarele pe pamant..sa va luati un moment de pauza si sa va ganditi bine inainte de a exprima o opinie (a da un sfat). Poti foarte usor sa jignesti sau chiar sa faci rau daca tragi concluzii fara sa ai habar despre ce este vorba. Din punctul meu de vedere acest topic este inutil..povestea se denatureaza si nu are nici o parte pozitiva..sper sa va dati si voi seama si sa il incheiatzi. |
||
|
Postat pe 5 August 2008 19:12 |
||
De la: andrrei84, la data 2008-08-05 19:12:42Nu vreau sa demonstrez nimic..ci sa va rog sa coborati cu picioarele pe pamant..sa va luati un moment de pauza si sa va ganditi bine inainte de a exprima o opinie (a da un sfat). Poti foarte usor sa jignesti sau chiar sa faci rau daca tragi concluzii fara sa ai habar despre ce este vorba. Filozofule..fata asta,a vrut sa isi spuna of-ul,noi am ascultat-o si i-am dat un sfat,ceva care sa o poata ajuta.Asta e si scopu' site-ului,sa construiesti amicitii,sa faci schimb de idei,sa te ajuti,si sa ajuti pe altu' sa isi recapete echilibrul. Si topicu' asta va continua atata timp cat avem un anumit subiect de discutie,nu conteaza care...ca doar vezi tu bine,de la una la alta se ajunge foatre usor ..azi vorbim de imaturitate si de intoleranta...maine vorbim de regrete si de greseli pe care unii le fac si isi dau seama prea tarziu...intelegi tu,,chestii de-astea,care se discuta in familia Kudika.Si toate ca sa ajungem la concluzia ca rufele chiar s-au spalat in familie Hai v-am pupat dragii mei,si astept sa ma incantati cu din alea noi
|
||
|
Postat pe 5 August 2008 20:10 |
||
| ok. imi pare rau sweet pink pentru problemele pe care ti le-am creat. | ||
|
Postat pe 5 August 2008 20:34 |
||
De la: geo32, la data 2008-08-05 20:34:11ok. imi pare rau sweet pink pentru problemele pe care ti le-am creat. Hai ma Geo,da-o-ncolo de treaba,da' ce vina ai tu sau saraca fata ca domnu' nu stie de gluma? |
||
|
Postat pe 5 August 2008 20:50 |
||
| Singurul lucru bun pe care l-ati zis a fost "dar ce ai facut de n-are incredere in tine?"..dar mai mult nu v-a interesat sa aflati. Opinia voastra este "nu te merita, nu stie sa pretuiasca ceea ce are", sfatul este "trimite-l de unde a venit si mergi mai departe". Asta intelegeti voi prin ajutor, dar nu v-a trecut prin cap ca poate nu e ea asa perfecta si nici eu atat de nenorocit. Nu ati sfatuit-o nici una: fato..poate trb sa schimbi ceva in comportamentul tau, noi nu stim ca nu te cunoastem..dar ne punem si aceasta intrebare. Dar de ce sa faceti voi asta..doar sunteti prietene, scumpele de voi :* | ||
|
Postat pe 5 August 2008 20:51 |
||
| Sweetpink.. imi pare rau ca treci prin asta ,,live,, si sper sa iti revii cat de repede. Nu uita ca oricate necazuri ai avea acum, toate vor trece.. tot raul aduce un bine. Cauta de fiecare data picatura pozitiva! Totusi, Andrei are dreptate intr-o mare masura. Hai sa fim seriosi.. nu cred ca cineva se desparte de altcineva numai din cauza unui forum, ar fi absurd.. In mod sigur sunt alte lucruri la mijloc, lucruri cu vechime si care pe noi pur si simplu nu ne privesc.. Intotdeauna exista 2 variante pt o despartire.. Si pana nu cunosti ambele teorii, nu e corect sa judeci. Asa ca, hai sa ii lasam pe ei doi sa isi rezolve problema.. | ||
|
Postat pe 5 August 2008 20:55 |
||
|
Andrei,in primu' rand,scumpele de noi nu voiau sa intre neaparat in detaliu,fata asta a zis ceea ce a simtit si vrut, nu a fost cazu' sa o descoasem noi.In al doilea rand,lasand ironia la o parte desi ma mananca dejtele de nu mai pot si as mai zice vreo doua,atunci cand incepi o relatie,o incepi pentru ca iti place persoana respectiva,si nu ma refer numai infatisarea,o accepti cu bune si cu rele,asa cum este ea,adica iti asumi un risc.Odat ce ai inceput sa ai anumite pretentii,odata ce vrei sa o schimbi,inseamna ca nu este ceea ce ai cautat TU,nu este nimic din ceea ce ai nevoie. Si daca zici ca fata asta a gresit atat de mult, de ce ai acceptat o impacare?De ce ai continuat,stiind ca poate o sa greseasca si a doua oara,a treia,etc?Ca sa traiesti in certuri,inconjurat vesnic de suspiciuni,care dupa mintea mea "scumpa" nu aduce nimic bun..? In orice caz,eo va las sa va spalati rufele nu in familie,ci in 2 .Exceptie atunci cand ma simt provocata Scumpa de mine tocmai o sa-si caute un alt topic,impreuna cu prietenele ei
|
||
|
Postat pe 5 August 2008 21:16 |
||
|
Imi pare rau ca s-a mers asa de departe cu toata chestia asta.Era mai bine daca nu incepeam de loc sa imi dezvalui of-urile pe forum.Eh...prea tarziu! Geo,nu ai de ce sa iti ceri scuzesi imi pare rau ca am dat exemplul cu tine.In rest multumesc de sustinere! |
||
|
sweetpink Postat pe 5 August 2008 21:17 |
||
| Discutia care s-a incins aici a devenit mai interesanta decat topic-ul in sine...Stiu ca cele mai multe dintre utilizatoarele de forum nu vor fi de acord cu mine, dar trebuie sa spun ca daca stam sa judecam un pic Andrei are dreptate...In primul rand ca intr-adevar un astfel de topic nu prea isi are rostul, dar sweetpink a spus de la inceput ca e doar o descarcare si ca nu asteapta raspunsuri, si in al doilea rand pentru ca e destul de greu sa dai sfaturi cuiva intr-o astfel de situatie. Personal consider ca pt a putea sa ai o parere cat de cat pertinenta despre o problema de natura asta trebuie mai intai de toate sa auzi ambele variante ale povestii si,de asemenea,e de preferat sa cunosti persoanele implicate si din propria ta perspectiva nu numai din cea construita de ei, unul altuia, pentru ca fiecare isi va sustine cauza denigrandu-l, mai mult sau mai putin constient, pe celalalt, ori conditiile astea sunt destul de greu de indeplinit pe un forum...Asta e si motivul pentru care sfaturile atat de radicale, de genul \"trimite-l de unde a venit!\" imi par usor deplasate si nici rolul de a ridica moralul cuiva nu il au... | ||
|
Lor3l4y Postat pe 5 August 2008 21:57 |
||
| Am spus deja ca imi pare rau ca s-a ajuns aici.Nu sunt nici prima mici ultima care isi spune oful pe un forum,ca in principiu de-asta sunt forum-urile,doar ca asta e deja disputa... | ||
|
sweetpink Postat pe 5 August 2008 22:06 |
||
|
[quote name=\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'andrrei84\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\' date=\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'2008-08-05 15:34:36\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'] \\\" ....mi-a zis sa nu ne spalam rufele in public\\\" [/quote] ...te-a deranjat ca si-a spus problema aici si... ca si-a "spalat rufele" in alta familie? Tu nu faci , prin postarea ta,acelasi lucru? [quote name=\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'andrrei84\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\' date=\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'2008-08-05 15:34:36\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'] \\\\\\\\\\\\\\\"Cred ca oamenii trec uneori prin momente cand un astfel de forum poate aduce un aport pozitiv la starea de spirit...insa nu exagerati, e o realitate virtuala in care lumea lasa sa se vada doar o cantitate infima din caracterul lor si se da mare cu un limbaj elevat si citate din literatura.\\\\\\\\\\\\\\\" [/quote] ..uneori un forum, tocmai ca e virtual, poate sa aduca unele rezolvari la problemele noastre ,fapt pe care si tu il recunosti .Eu cred ca aici cei care posteaza, sau ma rog marea lor majoritate , o fac fara sa tina cont de conveniente si spun exact ceea ce gandesc , sincer si fara urma de meschinarie. Inteleg ca relatia voastra nu e prea roza . Ceea ce nu inteleg este de ce mai continuati? Indiferent care din voi are mai mare vina, in situatia asta lucrurile nu pot decat sa degenereze. Tu , nu poti sa accepti anumite"defecte" ale ei , ea sufera..etc. Ce rost are sa va mai chinuiti?? Nu mi se pare normal ceea ce se intampla intre voi, si cred ca luati separat , sunteti grozavi, dar impreuna..o calamitate. Puneti punct si..de la capat ! Succes!
|
||
|
ance32 Postat pe 5 August 2008 22:38 |
||
| Mersi ance32 | ||
|
sweetpink Postat pe 5 August 2008 23:19 |
||
| acy_mik,aici s-a dezbatut mai mult subiectul...Ne-am despartit,cred ca irevocabil...Daca sufar,daca ma doare...da,rau,si nici nu ma pot razbuma pe ciocolata ca sunt alergica :)!Da nu sunt nici prima nici ultima,viata merge inainte.Ma ajuta mult sa vad ca nu ii pasa...La un moment dat vom putea sa fim si prieteni.. | ||
|
sweetpink Postat pe 7 August 2008 14:05 |
||
| ok.. toate ca toate.. dar nu inteleg de ce exista 2 ,,confesiuni,, ? | ||
|
Postat pe 7 August 2008 14:33 |
||
De la: sweetpink, la data 2008-08-07 14:05:31acy_mik,aici s-a dezbatut mai mult subiectul...Ne-am despartit,cred ca irevocabil...Daca sufar,daca ma doare...da,rau,si nici nu ma pot razbuma pe ciocolata ca sunt alergica :)!Da nu sunt nici prima nici ultima,viata merge inainte.Ma ajuta mult sa vad ca nu ii pasa...La un moment dat vom putea sa fim si prieteni.. cred k este cea mai buna decizie pt tine si ar trebui sa fie irevocabila.stiu k doare si doare al naiba de tare,mai ales cand ai pus suflet in aceasta relatie,iar el pur si simplu si-a batut joc.dc stia ceva din trecutultau sau ai facut ceva ce l-a deranjat,nu vad de dc a mentinut o relatie k tine dc nu te vedea k ochi buni.oricum,cum ai spus-o si tu ,faptul k el nu te-a cautat si nu ii pasa k v-ati despartit te ajuta sa treci mai repede peste ruptura si iti dai seama k nu merita sa mai suferi pt el.asa k nu mai fi supi
|
||
|
acy_mik Postat pe 7 August 2008 15:36 |
||
| Pt cei care au inteles gresit-mi s-a transmis ca lumea intelege gresit din cauza ca am prezentat eu aceasta despartire gresit,sa nu se inteleaga ca motivul principal al despartirii a fost forum-ul,a fost doar picatura care a umplut paharul.Concluzia generala e ca nu era fericit cu ,pt toate cele enumerate mai sus.Nu are sens sa o mai lungim,mai bine o lasam asa. | ||
|
sweetpink Postat pe 7 August 2008 16:02 |
||
| terminati oameni buni, in fiecare zi apare cate o acy_mik cu maxime de genul "si-a batut joc bla bla". Voi chiar nu aveti ceva mai bun de facut? (eu recunosc..momentan n-am :P ) | ||
|
Postat pe 7 August 2008 20:30 |
||
Andrei...te rog hai sa incheiem...!
|
||
|
sweetpink Postat pe 7 August 2008 21:11 |
||
| Este dificil sa mentii o relatie. Tu insuti reprezinti o multime, o multitudine. Trebuie doar sa privesti mai indeaproape, mai profund, si vei gasi inlauntrul tau mai multe persoane, care pretind - toate - ca sunt "eu". Cand esti furios, o anumita personalitate te ia in stapinire si pretinde ca este "eu". Cand esti plin de iubire, o alta personalitate te domina, pretinzind ca este eul tau. Acest joc nu te induce in eroare numai pe tine, ci si pe toti ceilalti care intra in relatie cu tine, deoarece ei nu reusesc sa desluseasca cine esti de fapt. Iar ei poarta in interiorul lor - la fel - o intreaga multime. Astfel, orice relatie implica nu doua persoane, ci doua multimi. In aceste conditii, razboiul devine permanent, deoarece foarte rar se intimpla ca eul iubitor al unei persoane sa se intilneasca cu eul iubitor al celeilalte. Si astfel, ratezi mereu. Tu esti plin de iubire, insa celalalt e trist, nervos sau ingrijorat. Atunci cand el este plin de iubire, tu nu esti. Si nu exista nici o cale de a face aceste personalitati sa se intilneasca; ele se misca independent una de alta. | ||
|
Postat pe 7 August 2008 22:48 |
||
| Am scris asta nu personal pt autoarea acestui topic, ci pentru toti cei care au probleme in relatii. Incetati sa va mai invinovatiti reciproc.. | ||
|
Postat pe 7 August 2008 22:49 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| iubirea mea | 27 | De la: circusprincess 1 Noiembrie 2010 14:39 |
| povestea mea de iubire a inceput sa sune cu o manea.... | 13 | De la: Borntobewild 30 Martie 2010 21:25 |
| Ajutooorrr!!!!! | 18 | De la: kudika_1008256 30 Mai 2016 17:27 |
|
|
||
| santajati de proprii copii | 4 | De la: kudika143709 14 Martie 2010 10:17 |
| iubiri imposibile | 9 | De la: battleofwits 17 Noiembrie 2010 19:19 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.