Setari Cookie-uri

ce e mai bine...avort sau abandonul copilului

voi ce parere aveti....daca ati fi pusi in situatia de a alege intre un avort si pastrarea copilului desi nedorit cu gandul de a-l abandona la nastere? Va spun din proprie experienta ca sunt multe cazuri de genul acesta multe fete tinere ce iau masuri radicale pentru ca nu au un sfat sau un sprijin....voi ce credeti?
izvolinschi
Postat pe 12 August 2008 20:38
in ziua de azi cel mai bine e sa te protejezi de asa ceva, iar daca ajungi si in situatii extreme eu consider ca avortul e cea mai buna solutie, ca se umple lumea de copii abandonati
dancer
Postat pe 12 August 2008 20:41
Clar avortul desi nu sunt de acord cu el dar in cazul in care as avea de ales intre cele doua in mod sigur as alege avortul.

Nu le inteleg pe fetele care accepta sa creasca un copilas timp de 9 luni pentru ca apoi sa-l abandoneze ......
Consider ca fiind cea mai mare crima sa dai nastere unui copil si sa nu-i poti asigura strictul necesar bunei cresteri....moral sau material , ambele sunt la fel de grave din punctul meu de vedere.
iris_4_ever
Postat pe 12 August 2008 21:00
aceasta intrebare mie mi se pare incredibil de sadica.. ca si cum ai spune.. il strang de gat cu mana mea sau il las sa se inece singur..?
anyway.. daca tot se asteapta un raspuns: avortul. Fara nici o urma de indoiala.

Postat pe 12 August 2008 21:02
mi se pare cea mai mare crima, pentru care pana la urma noi femeile in fata lui Dumnezeu tot platim. nici cu abandonul nu sunt de acord. s-ar putea mai tarziu cand vei vrea tu , sa nu se mai poata.lasa-l sa se nasca si sa creasca ca este un suflet nevinovat si-----------mai bine previi o chestie ca asta, decat sa tragi mai tarziu
oana1801
Postat pe 12 August 2008 22:37
Sunt foarte multe modalitati de protejare, dar daca as alege intre cele doua sigur as alege avortul, cum sa te chinui 9 luni cu bebelul in burtica si dupa ce a venit clipa sa vina pe lume sa-l abandonezi chiar mai mult decat sadica sa fii sa lasi un suflet pe strada sau la casa de copii
iuliana_me
Postat pe 12 August 2008 23:05
nici nu as sta pe ganduri , avortul ar fi optiunea mea, de abandonat nici nu se pune problema. eu am facut voluntariat la o casa de copii cand eram in liceu si ce am vazut acolo m-a marcat pe viatza. daca as avea o situatie materiala f buna as adopta un copil . nici io nu le inteleg pe femeile alea care ii abandoneaza, adica cum poti dupe ce il simti cum da cu piciorusele si manutele , cum creste in tine sa il abandonezi ca pe un obiect.
witcher
Postat pe 13 August 2008 11:27
si eu stiu foarte bine cum e intr-o casa de copii sau sa cresti intr-un centru de plasament pentru ca lucrez in astfel de medii....de aceea am si intrebat nu e o intrebare sadica...e o intrebare pe care si-o pun mii de fete si femei zilnic. Sunt fete tinere care nu vor sau inca nu stiu sa se protejeze din pacate....sau care iau in ras metodele de contraceptie. Stiati ca in mediul rural chiar si in acest moment sunt femei care raman insarcinate isi ucid fatul cu otet....si care nu accepta ideea de contraceptie....femei din mediul urban care au o facultate chiar si mai mult si totusi sunt batute de partener daca folosesc mijloace contraceptive....
izvolinschi
Postat pe 14 August 2008 11:54
Eu cunosc o persoana care a ramas insarcinata cu toate ca a folosit cu exactitate pastilele anticonceptionale.Totusi la varsta de 18 ani a fost pusa in fata unei decizii grele de luat,in privinta copilului.Desi partenerul ei a zis ca o sustine oricare ar fi decizia ei,ea a fost curajoasa si a zis ca va pastra copilul ori ce s-ar intampla.Parintii fetei afland vestea i-a zis ca ii vor da ei bani ca sa avorteze,numai sa poata avea o viata normala ca toate fetele de varsta ei.Insa fata a ramas ferma,si a refuzat orice "ajutor" de acest gen din partea lor,chiar cu riscul de a o da afara din casa.Iar acum bunicii copilasului ii multumesc lui Dumnezeu ca fata lor nu a ascultat atunci de sfatul lor nebunesc,iar acum se pot bucura de nepotica lor pe care o iubesc mai ceva decat propria lor viata.Intre timp cei doi proaspeti parinti au facut nunta,si sunt fericiti alaturi de fetita lor care a inplinit 8 luni de viata.Sper ca aceasta povestioara sa va puna pe ganduri,si sa nu va grabiti in luarea unei decizii,care are la baza viata unui copilas.Oricare ar fii situatia,ganditi-va ca orice problema are o rezolvare.

Postat pe 15 August 2008 21:40
Nu sunt de acord nici cu una, nici cu alta. Totusi, decat un copil abandonat si pedepsit fara vina, mai bine un avort. Dar mai bine sa previi. Asta o spun eu care lucrez in obstetrica-ginecologie si care refuz sa ajut orice femeie care isi face o intrerupere de sarcina. Bine, la modul elegant, in sensul ca lucrez pe bloc operator unde nu ne ocupam cu asa ceva, iar celor care imi solicita ajutorul in acest sens le spun frumos ca nu ajut si nu incurajez asa ceva.
Sunt de acord ca asta a fost o intrebare criminala, gen: cum sa-l omor? Repede si fara chinuri sau incet si chinuit?
Lucia1971
Postat pe 16 August 2008 18:31
wow....ce situatie dificila....chiar nu as stii ce sa aleg........................dar intai as evita o asemenea situatie...nici nu se face sa-ti lasi copilul abandonat(poate va ajunge asa un viitor vagabond)si nici nu se face sa il omori ca totusi e copilul tau.............daca as avea siguranta ca ajunge copilul pe maini bune si va fi un OM(in adevaratul sens al cuv)..atunci da..eu l-as parasi....in caz contrar nici nu vreau sa ma gandesc..................deci trebuie evitate situatiile de genu".......va sarut!
butterly
Postat pe 20 August 2008 21:08
ambele cazuri sunt la fel de marcante. din punctul meu de vedere cred ca avortul e optiunea corecta. important este sa te protejezi sa nu ajungi in situtia asta.
antonescu_mihaela
Postat pe 22 August 2008 13:52
Nu-mi vine sã cred ochilor! Nu vreau sã cred cã voi v-aþi gândit de douã ori înainte de a scrie aºa uºor cã aþi prefera avortul. Desigur, ca sã puteþi da un rãspuns corect ºi cinstit ar fi trebuit sã fiþi vreodatã în situaþia de a vã pune o asemenea întrebare îngrozitoare: sã fiþi însãrcinate ºi într-o asemenea posturã care sã vã facã sã vã gândiþi la abandon. Dacã aþi fi în aceastã situaþie, copilul din pântecul vostru ºi-ar spune cuvântul ºi nu aþi mai spune "avort" la prima strigare. Hormonii ºi avalanºa de sentimente v-ar împiedica sã fiþi aºa de ferme. Acel copil are un destin iar viaþa lui nu ar trebui sã fie în mâinile voastre. Cum vã puteþi numi creºtine (nu practicante asidue sau bigote), ci femei care au fost botezate ºi au intrat mãcar o datã în viaþa lor într-o bisericã, ºi sã susþineþi avortul???

oandree
Postat pe 22 August 2008 13:58
intradevar se scrie destul de usor as face avort...si de asemenea nu e o situatie usoara deloc in cazul in care vreuna din noi s-ar afla in vreun moment. Poate ar trebui sa stim mai multe despre avort pentru a ne convinge ca nu e chiar cea mai buna solutie, bineinteles abandonul copilului nu e nici pe departe o solutie adecvata...de aceea eram foarte curioasa sa citesc si parerile voastre. Ma bucur mult sa vad ca sunt si medici care refuza sa faca opretii de intrerupere de sarcina, dar ce parere aveti de medicii care fac intreruperi de sarcina la minore fara acordul parintilor.....
izvolinschi
Postat pe 22 August 2008 15:04
Avortul - mai ales ca in zilele noastre nu mai este o proceduca invaziva.
Kathara
Postat pe 22 August 2008 15:54
De la: oandree, la data 2008-08-22 13:58:21 Nu-mi vine sã cred ochilor! Nu vreau sã cred cã voi v-aþi gândit de douã ori înainte de a scrie aºa uºor cã aþi prefera avortul. Desigur, ca sã puteþi da un rãspuns corect ºi cinstit ar fi trebuit sã fiþi vreodatã în situaþia de a vã pune o asemenea întrebare îngrozitoare: sã fiþi însãrcinate ºi într-o asemenea posturã care sã vã facã sã vã gândiþi la abandon. Dacã aþi fi în aceastã situaþie, copilul din pântecul vostru ºi-ar spune cuvântul ºi nu aþi mai spune "avort" la prima strigare. Hormonii ºi avalanºa de sentimente v-ar împiedica sã fiþi aºa de ferme. Acel copil are un destin iar viaþa lui nu ar trebui sã fie în mâinile voastre. Cum vã puteþi numi creºtine (nu practicante asidue sau bigote), ci femei care au fost botezate ºi au intrat mãcar o datã în viaþa lor într-o bisericã, ºi sã susþineþi avortul???


arata-mi si mie cati crestini ai vazut tu ca au infiat copii abandonati pe strada , era vorba intre doua obtiuni ce ai alege , nu ceea ce ai face daca te-ai afla in situatia data
dancer
Postat pe 22 August 2008 16:21
@izvolinschi: Te felicit pentru deschiderea acestui topic, care a primit 5 steluþe de la mine! Cred cã este foarte important ca sã fie luatã o atitudine fermã împotriva acestui uºurinþe cu care se apeleazã la avort. De asemenea, trebuie spus clar ºi rãspicat cã avortul este o crimã iar cele care se ascund în spatele unei situaþii materiale precare pentru a o comite, nu sunt "mai puþin" criminale, ci chiar mai laºe în fapta lor!
Interesantã întrebarea ta cu medicii care chiureteazã minore fãrã acordul pãrinþilor, dar aº vrea sã rãmânem la subiectul iniþial, ca sã fie înþeles pentru totdeauna: în momentul în care rãmâi însãrcinatã, corpul tãu nu-þi mai aparþine, ci ai doar o sarcinã pe care trebuie sã o duci la bun sfârºit. Cu atât mai puþin îþi aparþine corpul ºi destinul celui pe care urmeazã sã-l aduci pe lume...
Lejeritatea cu care se fac astãzi avorturile este datã de lipsa de educaþie ºi de încurajarea libertinajului în rândul adolescenþilor. Cum se explicã altfel cã sunt atâtea cazuri de femei de peste 30 de ani (printre care mã numãr), care nu au fãcut niciun avort ºi fete de pânã în 15 ani, care au deja la "activ" câteva întreruperi de sarcinã?!?
oandree
Postat pe 23 August 2008 02:56
@Kathara: Din câte am înþeles eu "rãsfoind" topicul, tu ai 25 de ani ºi eºti virginã: Felicitãri! Dar asta nu îþi dã dreptul, ci mai degrabã þi-l neagã, de a spune cã avortul este o procedurã neinvazivã!!! Cum ai ajuns la aceastã concluzie? Ai impresia cã este similarã cu cãderea unui fir de pãr??? ªi extracþia unui dinte este o procedurã invazivã, darãmite scoaterea (de multe ori în bucãþi!!!) a unui fetus uman din corpul unei femei. Sunt numeroase site-uri unde poþi vedea aceastã procedurã, inclusiv youtube (eu nu pot nici mãcar sã mã uit )
Nu am ce sã-þi povestesc din proprie experienþã, dar ºi sora ºi cumnata mea au trecut prin chiuretaj, deoarece au pierdut sarcina. Sora mea nici acum nu are copii (la aproape 31 de ani) iar cumnata nici nu mai vrea sã rãmânã gravidã de teama unui alt chiuretaj. Ambele experienþe au fost profund traumatizante, deºi s-au petrecut în primele 3 luni de sarcinã. Deci???
oandree
Postat pe 23 August 2008 03:09
@dancer: Interesant cã un bãrbat de 40 de ani (oare?) îºi dã cu pãrerea pe acest subiect: ultima oarã când am verificat eu, bãrbaþii nu puteau avorta!!! Dar, hai sã zicem cã ai (Fereascã sfântu'!) o partenerã sau o rudã care se aflã în aceastã dilemã ºi ea are doar aceste douã opþiuni (nu "obþiuni"): sã înþeleg cã tu ai sfãtui-o sã avorteze, nu? Îþi rãpesc puþin din timpul tãu preþios, sfãtuindu-te sã citeºti cele de mai jos:


Turnurile abandonului
Cuplu si familie - Clara STÃNESCU

Din cauza sãrãciei sau a bolilor, România continuã sã aibã foarte mulþi copii abandonaþi în centre speciale. Consiliul Europei recomandã legi permisive pentru mamele care vor sã-ºi recupereze copiii. În Occident, existã „cutii pentru bebeluºi“ pentru abandonul anonim.

România are în continuare foarte mulþi copii abandonaþi în centre speciale, dupã cum aratã un raport al Consiliului Europei, precizeazã newsin.ro. Documentul cere þãrilor europene sã adopte legi transparente ºi sã fie permisivi în cazul mamelor care se rãzgândesc ºi vin sã îºi recupereze copiii. În raport se mai aratã cã, în general, femeile care renunþã la micuþi sunt mai ales din rândul celor tinere ºi lipsite de o educaþie sexualã. Copiii sunt abandonaþi în pubele sau diverse locuri publice. În þãri precum Germania, Elveþia, Austria, Italia sau Ungaria, existã locuri speciale unde mamele îºi pot lãsa copiii imediat dupã naºtere ºi au o perioadã de graþie în care se pot întoarce sã îºi recupereze micuþii. În cazul în care mama nu vine sã îºi ia copilul înapoi în perioada stabilitã prin lege, abia atunci acesta va fi dat spre adopþie. Documentul mai subliniazã cã adopþia în þara de origine a copilului trebuie sã aibã prioritate în faþa celei internaþionale, pentru a împiedica în acest fel traficul de copii.

Incitare la infracþiune

În Ucraina, abandonul se explicã prin presiunile familiale asupra mamelor. Existã ºi cazuri de mame care au virusul HIV ºi care renunþã la bebeluºul care ar putea avea la rândul sãu virusul, cazuri de acest gen înregistrându-se mai ales în Rusia, Ucraina sau Georgia. Dacã nou-nãscuþii abandonaþi sunt deseori gãsiþi în pubele sau locuri publice, alþii, mai puþini la numãr, sunt abandonaþi într-o structurã specialã, reminiscenþã a „turnurilor pentru bebeluºi“ sau „turnurilor abandonului“, larg rãspândite în Evul Mediu. „Asistãm la revenirea constroversatã a acestor turnuri cu bebeluºi“, a declarat parlamentarul britanic Michael Hanckok, autorul raportului. În Germania, Elveþia, Austria, Ungaria, Slovacia, Belgia, Italia, „cutiile pentru bebeluºi“ au fost instalate în ultimii ani. Accesibile din exterior, acolo se poate abandona anonim un copil, care apoi va fi încredinþat unor asistenþi maternali, în aºteptarea unei adopþii. Înregistrat imediat, chiar dacã mama sa dispune de un termen pentru a-l cere înapoi, bebeluºul primeºte un nume ºi un prenume. „Cutia pentru bebeluºi“ provoacã o controversã: în multe þãri abandonul la întâmplare este considerat o infracþiune ºi acest sistem este perceput, ca „o incitare la comiterea unei infracþiuni“.

Fenomenul ia amploare

Cealaltã tabãrã, susþinãtorii sistemului, prezintã argumente etice: lupta împotriva avortului, prevenirea abandonurilor la întâmplare, a infanticidelor ºi lipsei de îngrijire.

„Este un rãu mai mic, pentru cã viaþa copilului nu este pusã în pericol ºi poate fi adoptat“, a rezumat parlamentarul francez Andre Schneider. Aceleaºi argumente sunt prezentate în favoarea naºterii anonime, puþin rãspânditã, cu excepþia Franþei, care înregistreazã circa 500 de astfel de naºteri pe an. Raportul, cu statistici puþine pe acest subiect sensibil, aratã cã fenomenul abandonului „este departe de a se diminua în Europa Centralã ºi de Est ºi este foarte real ºi în Occident“. Se pare cã mamele care se separã de bebeluºi sunt cel mai adesea tinere, în multe cazuri de origine strãinã, fãrã autonomie (imigrante ilegale, prostituate, tinere din lumea musulmanã), care nu au putut recurge la contracepþie sau la avort.

.....................................................................

ªi, da, multe persoane care adoptã sunt creºtine... sau musulmane... sau budiste... nu conteazã religia! Eu doar m-am referit la respondentele de pe acest topic, care s-au ºi grãbit sã spunã "AVORT", cu toate cã pe alte topic-uri se dau creºtine, dacã nu chiar evlavioase...

ªi cred cu tãrie cã poþi alege cu adevãrat doar dacã te afli într-o anumitã situaþie, nu privind aºa, de la distanþã, asupra unei probleme atât de intime!
oandree
Postat pe 23 August 2008 03:34
multumesc pentru aprecieri mai intai, apoi cred ca e bine sa mai fie discutate si astfel de subiecte desi parerile sunt impartite asa cum este si normal. am intrat in multe centre de palsament, in casa oamenilor ce au adoptat copii dar si in casele celor ce vor sa-si dea copii spre adoptie. nu va puteti imagina cu cata usurinta unele persoane isi dau copii din brate si spun nu e al meu pentru ca nu la-m vrut e o greseala. in maternitati in fiecare zi vin cate 5 copii abandonati si asta intr-un judet mic. arareori sunt gasite mamele pentru a se incerca sa se discute cu ele si chiar cu ceva ajutoare multe sau putine nici nu vor sa auda de copii. apoi se merge la familia extinsa in incercarea de a convinge ca aceea faptura e doar un copil nevinovat si.........nimic. avortul e adevarat e o crima si asa va ramane mereu indiferent de secol sau timpurile prin care trecem, contraceptie evolueaza si totusi nr avorturilor nu scad ci cresc....dc?
izvolinschi
Postat pe 23 August 2008 16:18
imi da fiori sb asta!!! nu st de acord cu niciuna din variante, adica ar fi mult mai bine sa nu se ajunga la situatzii dintr`astea! alegerea depinde si de varsta pe care o ai, shi de sanatate! am avut o colega care era insarcinata in luna a 5`a. shi-a dat prea tarziu seama ca e insarcinata! nu era nimic ciudat pt ea sa-i intarzie atat de mult ciclul pt ca avea si dereglari hormonale ft puternice! a fost nevoita sa pastreze copilul, pt k, daca facea avort isi punea sanatatea in pericol! pana la urma l-a dat spre adoptzie! life goes on...
ankutzikaa
Postat pe 23 August 2008 16:50
Doamne ,ce intrebare grea!!!!Multumesc Celui-de-Sus ca nu mi-a fost dat sa traiesc vreuna din cele 2 situatii pt ca amandoua sunt de neconceput in viziunea mea...Daca as consimti avortul ar fi ca si cum l-as omori cu mana mea....daca l-as face ca sa-l abandonez...nu cred ca m-as mai putea numi OM...Nici animalele nu-si abandoneaza progeniturile!!!!Nu cred/stiu sigur ca nu as putea trai cu gandul ca,undeva in lume exista cineva,sange din sangele meu si carne din carnea mea,lasat in voia sortii...De fapt n-as putea trai impacata cu mine in nici unul din cazuri tocmai pt ca am o constiinta prezenta,care ma mustra...Dar pt ca ai adresat o intrebare si trebuie sa raspund macar ipotetic....l-as da spre adoptie cuiva,nu l-as abandona in sensul debarasarii ca de un obiect nefolositor...I-as cauta din timp o familie care sa-l doreasca.........dar la cum ma stiu pe mine,cred ca odata depasite problemele m-as duce sa-l caut si sa incerc sa-l recuperez..Si pt toate femeile/fetele puse in dilema o LECTIE DE VIATA:de curand la stiri se prezenta cazul unei gorile de la gradina zoo...umbla de 3 zile cu puiul mort in brate,il mangaia,il strangea la piept,nelasand ingrijitorii sa se apropie sa il ia...mi-a venit sa lacrimez si m-am gandit la gorila respectiva ca la un exemplu de....mama...caci sunt pline jurnalele de stiri despre copii aruncati la tomberoane... Bravo si felicitari inca o data lui Oandree pt parerile si argumentele puternic sustinute!!
mell_30
Postat pe 23 August 2008 16:58
Dumnezeule! nici una nici alta desi am observat ca in ziua de azi fetele merg sa-si faca chiuretaj ca si la dentist,nu au nici o mustrare,efectiv oribil! sau sa il nasti si sa il abandonezi asta este cel mai tampit lucru pe care poate sa il faca cineva,nu exista nici o scuza pentru asa ceva!!!!sper sa se gandeasca de 100 de ori toate fetele care ajung intr-o asemenea situatie mai ales cele tinere si neexperimentate care de frica si disperare ajung sa faca cele mai mari prostii.

Postat pe 23 August 2008 17:00
inainte de a ajunge la avort sau la a da un copil spre adoptie sau a-l abandona intr-un centru de plasament fie el si de tip familial exista foarte multe metode de contraceptie. Parerea mea de c se ajunge la neprotejare si implicit avortul este lipsa de comunicare a partenerilor, iar mai apoi cand se ajunge la sarcina nedorita exista teama partenerei pt ca nu stie cum v-a reactiona partenerul sau este nedorit de ambii pt ca le este frica sa isi i-a viata in mainii si sa razbata amundoi in viata pentru binele lor si al copilului pt ai oferii un viitor chiar daca in rom e putin mai greu.
Ar fi multe de discutat pe tema asta si nu este o intrebare sadica asa cum am mai citit pforum important ar fi ca femeile si barbatii inainte de a se simti bn in pat sa se gandeasca si la c poate fi p viitor si sa nu ajunga la avort sau in cel mai rau caz sa nenoroceasca viata unui copil de a-l abandona in maternitati sau intr-un centru de plasament pt k el poate fi viitorul tarii

Postat pe 23 August 2008 17:15
De la: oandree, la data 2008-08-23 03:09:42@Kathara: Din câte am înþeles eu "rãsfoind" topicul, tu ai 25 de ani ºi eºti virginã: Felicitãri! Dar asta nu îþi dã dreptul, ci mai degrabã þi-l neagã, de a spune cã avortul este o procedurã neinvazivã!!! Cum ai ajuns la aceastã concluzie? Ai impresia cã este similarã cu cãderea unui fir de pãr??? ªi extracþia unui dinte este o procedurã invazivã, darãmite scoaterea (de multe ori în bucãþi!!!) a unui fetus uman din corpul unei femei. Sunt numeroase site-uri unde poþi vedea aceastã procedurã, inclusiv youtube (eu nu pot nici mãcar sã mã uit )
Nu am ce sã-þi povestesc din proprie experienþã, dar ºi sora ºi cumnata mea au trecut prin chiuretaj, deoarece au pierdut sarcina. Sora mea nici acum nu are copii (la aproape 31 de ani) iar cumnata nici nu mai vrea sã rãmânã gravidã de teama unui alt chiuretaj. Ambele experienþe au fost profund traumatizante, deºi s-au petrecut în primele 3 luni de sarcinã. Deci???


Ceea ce am vrut sa spun - si reactia ta e fost previzibila - este ca in vest cel putin exista niste pastile pe care le poti lua si care provoaca avortul (care apare ca o menstruatie mai abundenta). Deci nu mai e necesar chiuretajul.
Kathara
Postat pe 24 August 2008 23:13
Kathara,din kate shtiu eu, acele pastile de care zici u se pot lua numai in prima luna, maxim a2a de sarcina!!
ankutzikaa
Postat pe 25 August 2008 07:26
De la: ankutzikaa, la data 2008-08-25 07:26:41 Kathara,din kate shtiu eu, acele pastile de care zici u se pot lua numai in prima luna, maxim a2a de sarcina!!


Da, n-am zis ca se pot folosi pe tot parcursul sarcinii ... evident, au niste restrictii serioase.
Kathara
Postat pe 25 August 2008 16:15
De la: ankutzikaa, la data 2008-08-25 07:26:41 Kathara,din kate shtiu eu, acele pastile de care zici u se pot lua numai in prima luna, maxim a2a de sarcina!!


Da, n-am zis ca se pot folosi pe tot parcursul sarcinii ... evident, au niste restrictii serioase.
Kathara
Postat pe 25 August 2008 16:16
Oameni buni,io ma gandesc ca nu sunt chiar toate femeile atat de crude incat sa poarte o sarcina 9 luni si sa nu iubeasca fiinta ce ce creste in ea...Sunt cazuri de exceptie,ce vedem pe la tv si ce auzim,care nu se pot numi ''fiinte'', iar Dumnezeu se supara la actiunile astea,cand noi refuzam ceea ce ne-a daruit el, fiindca este un dar, chit ca vrem ori ba, el stie ce face si cand face. Amandoua cazurile sunt grave,dar totusi cred ca cel mai odios lucru e sa abandonezi o mana de om care n-are nici o vina ca noi si partenerii nostri nu suntem aténti si nu gandim in perspectiva.
emyia
Postat pe 26 August 2008 09:24
Buna!Recent am vazut la TV cum doi tineri au hotarat sa-si ucida propriul copil,l-au legat de un bolovan si l-au aruncat in apa...imi pare rau ca zic asta,nu as vrea sa supar pe nimeni,dar crima infaptuita de cei doi este egala cu avortul.
urmarind stirea,ma intrebam de ce nu l-au lasat intr-un bloc de scara sau intr-un loc unde ar fost gasit la timp,de ce a trebuit sa-l omoare....aceeasi consternare o am de fiecare data cand vad sau aud o asemenea stire...multi zic de contraceptie,insa degeaba vorbim de contraceptie dupa ce faptul e implinit...de curand o buna prietena de-a mea a ramas insarcinata.mi-a cerut sfatul,daca sa faca avort sau nu...eu stiu ca nu e bine sa dai cuiva sfaturi in aceasta privinta si nu am facut acest lucru,insa am incercat sa-i arat ca daca ar vrea sa-l pastreze,ar avea cine sa o ajute...insa probabil rusinea,frica au facut-o sa ia hotararea de a face avort.am fost alaturi de ea,pt ca eram singura care stia de aceasta situatie,insa eu imi simteam sufletul gol ca nu am putut sa fac mai mult...
in concluzie nu sunt de acord cu avortul,iar despre abandon...sunt ONG-uri care primesc mamele cu bebelusii lor si le ajuta,trebuie doar sa te interesezi...
Bafta in continuare!
melycrys
Postat pe 18 Septembrie 2008 23:27

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Un pic de ajutor!! 1 De la: kudika400460 6 Martie 2012 17:17
iartama 11 De la: kudika_979773 14 Februarie 2015 15:04
Am iubit pe cine nu trebuia 79 De la: kudika_26099 11 Mai 2013 03:41
buna 32 De la: vitamina_c 20 Aprilie 2011 22:09
SIENA...ORASUL IN CARE MA SIMT SINGURA...! 24 De la: ferero 24 Octombrie 2013 14:20