Setari Cookie-uri

ce e mai bine...avort sau abandonul copilului

avortul.. desi si asta e un mare pacat.. da` decat sa`l abondonezi.. mai bine avortezi...
Diavolyta_
Postat pe 23 Martie 2009 19:06
De la: luulya, la data 2009-02-16 11:00:17Deci:
faci avort doar cand nu doresti sa faci un copil, si din cine stie ce graba sau greseala nu te-ai protejat. o data.
IN ZILELE NOASTRE SUNT O GRAMADA DE METODE CONTRACEPTIVE....nu mai e ca pe vremea mamelor noastre...
Le consider iresponsabile pe femeile care nu se protejeaza dupa ce au gresit o data...
sunt mai ieftine contraceptivele decat un avort.
Apoi:
nu mi se pare normal sa sai nastere unui copil, si sa-l abandonezi.
tu poate nu ai sentimentul de vina, dar copilul va trai toata viata lui chinuit daca de altceva nu doar de gandul ca nu a fost dorit.

nu inteleg ce fel de om esti cred ca esti un dracusor
lourdess
Postat pe 23 Martie 2009 19:08
De la: kudika001175, la data 2009-03-05 14:44:42eu una nu consider ca avortul e singura scapare.mai ales daca ar fi primul copil eu una nu as face asa ceva , dar ceva e cert am pe cineva cine sa ma sprijine si sa ma ajute daca nu ar fi cred ca mi-ar fi greu sa i-au o decizie.

bv nici eu nu sunt de acord cu avortul bravo Dumnezeu te-a binecuvantat cu un dar divin cu un copil si nu trebuie sa il refuzi avortandul ci sa te bucuri de el
lourdess
Postat pe 23 Martie 2009 19:10
da ia si fa un copil si apoi ce`i dai de mancare?? cu ce`l cresti? cu ce`l imbraci?
ce viitor ii asiguri tu?? unui copil ii trebuie atatea
ce`ai sa faci ai sa`l dai la o casa de copii? cine stie ce soarta mai are si acolo....
Diavolyta_
Postat pe 23 Martie 2009 19:13
De la: DiavolytaTa, la data 2009-03-23 19:13:28da ia si fa un copil si apoi ce`i dai de mancare?? cu ce`l cresti? cu ce`l imbraci?
ce viitor ii asiguri tu?? unui copil ii trebuie atatea
ce`ai sa faci ai sa`l dai la o casa de copii? cine stie ce soarta mai are si acolo....

Si eu zic ca ai dreptate, insa cine sa ma creada daca unora li se pare ca sunt sfinti doar pt simplul fapt ca toarna copchii si-i lasa pe drumuri la mila strainilor. Buna treaba, n-am ce zice... mai bine plozi marcati pe viata din cauza ca nu isi cunosc parintii decat o intrerupere de sarcina atunci cand trebuie.
Parerea mea? Nu te crezi in stare sa ai grija de el, nu il faci. Simplu. Nu imi vine sa cred ca asta e cel mai mare pacat de pe lume, mai ales intr-o lume unde fiecare traieste pt el, cautand sa profite cat mai mult de pe urma celor slabi si fara aparare.
Majoritatea spun ca avortul e o crima. Ok. De acord. Insa abandonul e o crima si mai mare.
amme22
Postat pe 23 Martie 2009 19:23
De la: amme22, la data 2009-03-23 19:23:00
Majoritatea spun ca avortul e o crima. Ok. De acord. Insa abandonul e o crima si mai mare.


sunt 110% de acord

asta apropo de atotcunoscatoarea lourdess pe care o invit la un orfelinat sa faca o vizita....
Lourdess, raspunde sincer, tu vei adopta un copil in viata asta??? Ca daca nu, atunci nu mai da lectii pe aici; avortul este o optiune personala, nu poate nimeni, dar NIMENI sa-i spuna unei femei ce e bine si ce rau in aceasta privinta.
kitty_krieger
Postat pe 23 Martie 2009 20:20
Eu cred ca trebuie sa ne gandim la toate consecintele inainte chiar de primul sarut; daca toti stim ca un contact sexual neprotejat duce la nasterea unui copil.... avem 2 posibilitati ca sa nu regretam : protejarea ( si cred ca abunda internetul si literatura de specialitate cu privire la contraceptie , prevenirea BTS-urilor) sau abstinenta; Eu cred dupa ce am citit mai mult, ca fetele si baietii, ca sa aiba o dezvoltare armonioasa fizica si psihica e bine sa nu inceapa viata sexuala inainte de 18 ani...
alina02
Postat pe 24 Martie 2009 19:32
si daca sa zicem ca avortam si dupa numai putem sa facem alt copil ce faci... nu regreti mai tarziu?sunt unele mame care ar da orice sa aiba un copil iar altele fac copii si ii abandoneaza sau mai rau ii avorteaza... cel mai bine e sa ne protejam
_dulcik_
Postat pe 24 Martie 2009 21:25
De la: izvolinschi, la data 2008-08-12 20:38:07voi ce parere aveti....daca ati fi pusi in situatia de a alege intre un avort si pastrarea copilului desi nedorit cu gandul de a-l abandona la nastere? Va spun din proprie experienta ca sunt multe cazuri de genul acesta multe fete tinere ce iau masuri radicale pentru ca nu au un sfat sau un sprijin....voi ce credeti?


draga mea sincer sa fiu eu cred ca multe femei nu se gandesc vreodata la consecintele care le asteapta, fie ele de natura fizica sau spirituala, eu unul sunt de parere ca nu trebuie sa alegi nici avortul si nici abandonul daca tu spui ca mai si lucrezi in domeniu ar trebui sa sti ca intr-o directie generala pt protectia drepturilor copilului exista anumite servicii menite sa vina in ajutorul mamicilor care nu au cu ce sa-si creasca copilul etc. eu unul iti vb din propria experienta si cand spun asta gandestete ca eu am crescut in case de copii, centre de plasament etc pana la varsta de 25 de ani si sincer sa fiu nu este deloc placut. odata ce ai ajuns sa intretii relatii sexuale fara masuri de protectie din start ti-ai asumat anumite responsabilitati. pe langa toate astea din punctul meu de vedere cine a ajuns sa faca unul sau mai multe avorturi nu se deosebeste cu nimic de criminalii care infunda puscariile. o mamaliguta daca o faci acolo, o ceapa daca o spargi, acel copil va sti sa te aprecieze si sa te respecte mai tarziu. daca ajungi sa abandonezi un copil trebuie sa te gandesti ca mai tarziu cand iti vei da seama ca ai facut o gresala el nu va mai vrea sa auda nicio explicatie (nu ai fost langa el atunci cand a avut nevoie de tine, pa) nu vreau sa fiu pre dur dar sincer iti spun asa zisii mei parinti pt mine nu exista si nu vor exista vreodata. bafta
ciuby_33
Postat pe 25 Martie 2009 08:01
este un subiect mult discutat si foarte sensibil, dar este un drept al femeilor de a alege!
avortul este o crima, dar cele care trec prin asta platesc toata viata, prin procese de constiinta, sunt sigura! nimeni nu face asta de drag!
sunt si femei care nu gandesc, care apeleaza la avort ca la un mijloc de contraceptie! asta ma sperie, mai ales ca exista multe variante in zilele noastre!
insa, problemele vin din educatie! parintii nostri nu au fost in stare sa vb cu noi despre asta, de rusine, pt ca asa au fost invatati.... unii dintre noi au stiut sa se documenteze, altii, nu!!
si apoi, si sistemul social este de vina, esti blamata daca ai un copil "din flori", ca sa zic asa, de parca singura l-ai facut! oamenii sunt de vina, nu doar cele care apeleaza la avort! asta e felul in care gandim! ar trebui sa ne fie rusine!

eu m-am gandit asa: imi incep viata sexuala atunci cand sunt oarecum pregatita ca, in caz ca se intampla sa raman gravida, sa nu fiu nevoita sa fac ceva neplacut! asa ca am asteptat pana am gasit partenerul potrivit, pana la 20 de ani, si nu a fost asa de greu!
nu stiu de ce se grabesc tinerele din ziua de azi ca la 14 ani sa experimenteze toate pozitiile vazute pe youtube!? sunt inconstienti! si platesc scump pt asta!
sunt cu prietenul meu de 6 ani, ne gandim sa ne casatorim si poate sa facem un bebe, desi inca ne protejam, daca s-ar intampla, am fi foarte fericiti amandoi!
asa ca nu trebuie sa aleg!
dar daca ar trebui sa sfatuiesc pe cineva intre avort si a-si abandona/neglija copilul, cred ca as alege prima varianta! vad prea multi copii ai strazi ca sa cred ca este un lucru bun abandonul!
eu as prefera sa nu exist decat sa traiesc intr-un centru de plasament sau pe strada!
ina84
Postat pe 3 Aprilie 2009 10:56
IMI PARE RAU CA NU`TI POT DA DREPTATE ciuby_33 LA RASPUNSUL TAU..REFERITOR CA ELE NU SE GANDESC LA CONSECINTE..ITI SPUN K SE GANDESC..SI EU IN MOMENTUL IN CARE AM ALES AVORTUL..TOT FELU DE TAMPENII MI-AU TRECUT PRIN CAP, DAK O SA MAI POT AVEA COPII, DAKA AM ALES BINE SAU NU...SI DUPA, CAND AM IESIT DIN CABINET...FARA NICI UN MOTIV AM PLANS O ORA SI JUMATATE, SI NICI NU M`AM GANDIT PRIN CE TOCMAI AM TRECUT..PUR SI SIMPLU INSTANTANEU MI`AU INCEPUT SA CURGA LACRIMILE.DE FIECARE DATA CAND VAD UN COPIL MA EMOTOPNEZ, SAU IS MULT MAI SENSIBILA DECAT ERAM INAINTE...SI DA, PREFER SA ALEG VARIANTA ACEASTA, DECAT COPILUL MEU SA GANDEASCA CUM GANDESTI TU, SA NUREA SA MA CUNOASCA SAU SA NU EXIST PENTRU EL.DA SI EXISTA SI CENTRE PENTRU AMME CARE LE AJUTA, DAR NU E ACELASI LUCRU CU VARIANTA DE A FI PE PICIOARELE TALE, SI SA-I POTI OFERI COPILULUI TAU CE-SI DORESTE, SI SA-I FACI VIATA MINUNATA, SI MAI ALES SA FIE FERICIT CA S-A NASCUT IN LUMEA ASTA.
sweetkat
Postat pe 3 Aprilie 2009 16:43
ce aiurea suna numele topikului.... de park ai intreba ce preferi,ciocolata sau inghetzata???
eu as alege a 3 a varianta,prezervativul,care te scapa de cele 2 mentionate plus de BTS...
SweetHappyButterfly
Postat pe 3 Aprilie 2009 16:46
De la: oandree, la data 2008-08-22 13:58:21 Nu-mi vine sã cred ochilor! Nu vreau sã cred cã voi v-aþi gândit de douã ori înainte de a scrie aºa uºor cã aþi prefera avortul. Desigur, ca sã puteþi da un rãspuns corect ºi cinstit ar fi trebuit sã fiþi vreodatã în situaþia de a vã pune o asemenea întrebare îngrozitoare: sã fiþi însãrcinate ºi într-o asemenea posturã care sã vã facã sã vã gândiþi la abandon. Dacã aþi fi în aceastã situaþie, copilul din pântecul vostru ºi-ar spune cuvântul ºi nu aþi mai spune "avort" la prima strigare. Hormonii ºi avalanºa de sentimente v-ar împiedica sã fiþi aºa de ferme. Acel copil are un destin iar viaþa lui nu ar trebui sã fie în mâinile voastre. Cum vã puteþi numi creºtine (nu practicante asidue sau bigote), ci femei care au fost botezate ºi au intrat mãcar o datã în viaþa lor într-o bisericã, ºi sã susþineþi avortul???







sa inteleg ca u esti de acord mai degraba cu acei copii amarati care ajung pe strada???????eu consider ca este de 10000 de ori mai pacat sa lasi un suflet chinuit abandonat pe strada!!!!!!!!!!!!
miky_kapy
Postat pe 3 Aprilie 2009 16:54
De la: erikahd2008, la data 2009-02-14 18:28:48
De la: Roco, la data 2009-02-14 18:17:04
De la: Georgia99, la data 2009-02-14 17:56:17
De la: Roco, la data 2009-02-14 17:53:37Ce suflet tembel de iresponsabila sifilitica la cap poti sa ai sa abandonezi un copil !!!
Pune-ti un sterilet de 2 lei sau ia o pastila sau un cauciuc sau fa avort.

Va mai dati si credincioase, vai sufletul vostru!!!

nu ai auzit draga ca are Dzeu grija de copil ?

Niste iresponsabile habotnice. Auzi, sa faci copii si sa-i lasi in grija statului ca tu crezi ca ii creste si educa dumnezeu, prin internet !???
O sa ardeti in focul sufletului vostru !
...................................IARASI TE IEI DE SUFLETUL MEU ROCO...EU AM 6 COPII SI TOTI SUNT ..OK///MAI SANATOSI ...CA TINE SI VOI LUCRA ANTRUN ORFELINAT CRESTIN CUM NAI TU CONDITII AN CASA TA si acum vrei sa ancurajezi avortul? i
Draguta.........eu am una bucata copil si una bucata barbat si abia ma descurc sa am grija de ei,sa gatesc de trei ori pe zi,sa calc ,sa spal,sa fac curatenie si sa ma duc si la serviciu! tu vi cu teste ieftine aci ca ai sase copii si vei si lucra ...........pai ai facut copii sa ii creasca Domnul? .............se cresc unii pe altii .........ce puii mei nevoie mai au de copilarie?...................................................concluzia :nu mai judeca pe altii care nu vor sa chinuie suflete nevinovate ci priveste in gradina ta! vezi-ti de copiii tai ca la sase copii nu ai timp nici sa te duci la toaleta daramite sa stai pe net aruncind cu pietre!......................................................................................pentru prima oara in viata mea sint in asentimentul lui Roco
FRANNNCE
Postat pe 3 Aprilie 2009 17:46
De la: miky_kapy, la data 2009-04-03 16:54:54
De la: oandree, la data 2008-08-22 13:58:21 Nu-mi vine sã cred ochilor! Nu vreau sã cred cã voi v-aþi gândit de douã ori înainte de a scrie aºa uºor cã aþi prefera avortul. Desigur, ca sã puteþi da un rãspuns corect ºi cinstit ar fi trebuit sã fiþi vreodatã în situaþia de a vã pune o asemenea întrebare îngrozitoare: sã fiþi însãrcinate ºi într-o asemenea posturã care sã vã facã sã vã gândiþi la abandon. Dacã aþi fi în aceastã situaþie, copilul din pântecul vostru ºi-ar spune cuvântul ºi nu aþi mai spune "avort" la prima strigare. Hormonii ºi avalanºa de sentimente v-ar împiedica sã fiþi aºa de ferme. Acel copil are un destin iar viaþa lui nu ar trebui sã fie în mâinile voastre. Cum vã puteþi numi creºtine (nu practicante asidue sau bigote), ci femei care au fost botezate ºi au intrat mãcar o datã în viaþa lor într-o bisericã, ºi sã susþineþi avortul???







sa inteleg ca u esti de acord mai degraba cu acei copii amarati care ajung pe strada???????eu consider ca este de 10000 de ori mai pacat sa lasi un suflet chinuit abandonat pe strada!!!!!!!!!!!!
auzi oandre? citi copii infiasi draga de stai asa bine la teorie?...................................................................daca tot dati sfaturi si avortul este crima puneti mina si ajutati societatea..........mergi si viziteaza caminul de copii din Trivale...........stii ce vorbesc ca esti din Pitesti..........;;si in urma vizitei o sa -ti treaca pofta de a sfatui pe altele sa abandoneze copii!
FRANNNCE
Postat pe 3 Aprilie 2009 17:51
De la: sweetkat, la data 2009-04-03 16:43:33IMI PARE RAU CA NU`TI POT DA DREPTATE ciuby_33 LA RASPUNSUL TAU..REFERITOR CA ELE NU SE GANDESC LA CONSECINTE..ITI SPUN K SE GANDESC..SI EU IN MOMENTUL IN CARE AM ALES AVORTUL..TOT FELU DE TAMPENII MI-AU TRECUT PRIN CAP, DAK O SA MAI POT AVEA COPII, DAKA AM ALES BINE SAU NU...SI DUPA, CAND AM IESIT DIN CABINET...FARA NICI UN MOTIV AM PLANS O ORA SI JUMATATE, SI NICI NU M`AM GANDIT PRIN CE TOCMAI AM TRECUT..PUR SI SIMPLU INSTANTANEU MI`AU INCEPUT SA CURGA LACRIMILE.DE FIECARE DATA CAND VAD UN COPIL MA EMOTOPNEZ, SAU IS MULT MAI SENSIBILA DECAT ERAM INAINTE...SI DA, PREFER SA ALEG VARIANTA ACEASTA, DECAT COPILUL MEU SA GANDEASCA CUM GANDESTI TU, SA NUREA SA MA CUNOASCA SAU SA NU EXIST PENTRU EL.DA SI EXISTA SI CENTRE PENTRU AMME CARE LE AJUTA, DAR NU E ACELASI LUCRU CU VARIANTA DE A FI PE PICIOARELE TALE, SI SA-I POTI OFERI COPILULUI TAU CE-SI DORESTE, SI SA-I FACI VIATA MINUNATA, SI MAI ALES SA FIE FERICIT CA S-A NASCUT IN LUMEA ASTA.


draga mea, eu vorbeam ca voi femeile chiar si noi barbatii ar trebui sa ne gandim serios inainte de a lua parte la un contact sexual. in special voi femeile ar trebui sa va ganditi de 10 ori inainte sa faceti prostia de a va culca cu un barbat mai ales daca acesta nu ar dorii ca pe viitor sa isi asume anumite responsabilitati. eu cred ca nu este greu sa umbli cu un prezervativ in geanta, pt protectia ta, cand vb mai devreme de consecinte, de fapt despre asta vb intelegi? este bine sa nu fi pusa in situatia de a "decide" soarta copilului, asa daca te-ai protejat nu o sa ajungi in situatia de a aleg. bafta
ciuby_33
Postat pe 5 Aprilie 2009 10:00
ciuby, si daca se rupe prezervativul si contraceptia de urgenta nu-si face efectul?
kitty_krieger
Postat pe 5 Aprilie 2009 11:10
De la: pisicuta_razboinica, la data 2009-04-05 11:10:20ciuby, si daca se rupe prezervativul si contraceptia de urgenta nu-si face efectul?


inseamna ca este un semn de sus si atunci trebuie sa pastrezi copilul. macar ai incercat
ciuby_33
Postat pe 6 Aprilie 2009 07:05
De la: Roco, la data 2009-02-14 17:53:37

Ce suflet tembel de iresponsabila sifilitica la cap poti sa ai sa abandonezi un copil !!!
Pune-ti un sterilet de 2 lei sau ia o pastila sau un cauciuc sau fa avort.

Va mai dati si credincioase, vai sufletul vostru!!!

nu ai auzit draga ca are Dzeu grija de copil ?

Niste iresponsabile habotnice. Auzi, sa faci copii si sa-i lasi in grija statului ca tu crezi ca ii creste si educa dumnezeu, prin internet !???
O sa ardeti in focul sufletului vostru !


roco, roco, roco sincer nici nu vreau sa stiu de cand n-ai mai fost pe la biserica, daca ai un preot la care te spovedesti intreaba-l cum este vazut avortul de catre biserica. nu prea am inteles care este faza, este oare pacat sa lasi copilul in grija statului. tu spui ca ai dat un sfat si ai mai si criticat cica mai bine faci avort ca daca abandonezi copilul este pacat. interesant punct de vedere. eu zic sa te mai documentezi inainte de a mai "ajuta" cu un sfat
ciuby_33
Postat pe 6 Aprilie 2009 07:17
De la: ciuby_33, la data 2009-04-06 07:17:01De la: Roco, la data 2009-02-14 17:53:37

Ce suflet tembel de iresponsabila sifilitica la cap poti sa ai sa abandonezi un copil !!!
Pune-ti un sterilet de 2 lei sau ia o pastila sau un cauciuc sau fa avort.

Va mai dati si credincioase, vai sufletul vostru!!!

nu ai auzit draga ca are Dzeu grija de copil ?

Niste iresponsabile habotnice. Auzi, sa faci copii si sa-i lasi in grija statului ca tu crezi ca ii creste si educa dumnezeu, prin internet !???
O sa ardeti in focul sufletului vostru !


roco, roco, roco sincer nici nu vreau sa stiu de cand n-ai mai fost pe la biserica, daca ai un preot la care te spovedesti intreaba-l cum este vazut avortul de catre biserica. nu prea am inteles care este faza, este oare pacat sa lasi copilul in grija statului. tu spui ca ai dat un sfat si ai mai si criticat cica mai bine faci avort ca daca abandonezi copilul este pacat. interesant punct de vedere. eu zic sa te mai documentezi inainte de a mai "ajuta" cu un sfat

Bai Ciuby,
Avortul se practica de 12,000 de ani pentru ca mama sau cuplul respectiv trebuie sa poata sa-si creasca copii cum trebuie. Crestinismul se induce si se practica de 1,600 de ani. tu crezi ca inainte de crestinism (ca de asta ai pomenit) oamnii traiau asa incuiati, cam prosti asa?
Daca pe tine religia ta te invata sa faci copii si sa-i abandonezi, poti sa te stergi la fund cu cartuliile alea de povesti pentru oameni cu o minte mai putin dezvoltata pe care le citesti tu si ti le povesteste atat de amuzant preotul tau.
Ma sfatuiesti sa ma duc sa ma sfatuiesc la un preot, adica sa ma duc la un golan mai mare ca mine si sa-i mai dau si bani dupa ce oricum ii platesc salariul...bravo ma!

Salutari lui Frannnce!

Postat pe 6 Aprilie 2009 08:40
ciubi draga, inteleg ca este mai usor sa vorbesti si sa faci acuzatii cand esti barbat, tu nu trebuie sa nasti, sa ai grija de copil...la o adica, poti sa zici ca nu e al tau!
si daca e sa o discuti d.p.d.v religios, subiectul e prea complicat! biserica zice multe, in general, dar sincer, nu stiu pe cati ajuta! desi se strang multi bani, biserica nu trebuie sa dea socoteala ce face cu ei! de ce oare? n-avem dreptul sa stim? uite, daca as sti exact ce se face cu banii, poate ca as da mai multi! si apoi, e o diferenta intre a crede in Dumnezeu si a crede in biserica! a merge la biserica nu te face credincios automat, sa stii!
am vazut "babutze" care se calcau in picioare in biserica pt te miri ce, care barfesc ca la usa cortului (sa nu mai zic ce parere ar avea despre o fata nemaritata care a ramas gravida), dar in rest se cred sfinte!

eu consider un om ca este credincios in functie de cat este de bun, nu de cat de des merge la biserica!

si apoi este o optiune!
si vorba aia, daca doamne fereste e sa se intample? prezervativele se mai rup! ce faci? daca tu ai 18 ani si ea 16? de ex.....iti zic eu, orice ti-ar zice tie preotul, te-ai gandi care este cea mai buna varianta, nu daca pacatuiesti sau nu!
ina84
Postat pe 6 Aprilie 2009 08:50
mai bine te chinui tu o zi doua duap avort decat sa cinui un copil pe care il nasti si poate mai tarziu n-ai cu ce sa-l hranesti
o interzice biserica asa ceva dar nu te ajuta in cresterea unui copil
cel pitin asta-i parerea mea
ingerasul_noptii
Postat pe 6 Aprilie 2009 10:29
De la: ciuby_33, la data 2009-04-06 07:17:01De la: Roco, la data 2009-02-14 17:53:37

Ce suflet tembel de iresponsabila sifilitica la cap poti sa ai sa abandonezi un copil !!!
Pune-ti un sterilet de 2 lei sau ia o pastila sau un cauciuc sau fa avort.

Va mai dati si credincioase, vai sufletul vostru!!!

nu ai auzit draga ca are Dzeu grija de copil ?

Niste iresponsabile habotnice. Auzi, sa faci copii si sa-i lasi in grija statului ca tu crezi ca ii creste si educa dumnezeu, prin internet !???
O sa ardeti in focul sufletului vostru !


roco, roco, roco sincer nici nu vreau sa stiu de cand n-ai mai fost pe la biserica, daca ai un preot la care te spovedesti intreaba-l cum este vazut avortul de catre biserica. nu prea am inteles care este faza, este oare pacat sa lasi copilul in grija statului. tu spui ca ai dat un sfat si ai mai si criticat cica mai bine faci avort ca daca abandonezi copilul este pacat. interesant punct de vedere. eu zic sa te mai documentezi inainte de a mai "ajuta" cu un sfat
daca o luam din punct de vedere religios si contraceptia este un pacat!.......................concluzia care este? facem echipe de fotbal si le dam la stat? ca ce traieste creste! de ce nu se implica biserica sa creasca copiii abandonati?.........................si voi astia asa religiosi de ce nu infiati frate copiii astia ?apoi sinteti indreptatiti sa dati sfaturi! pina una alta voi traiti bine merci iar sufletele nevinovate se chinuie ca au fost lasati de izbeliste! se intreaba cineva citi din copiii abandonati au avut norocul sa fie luati de o familie? stiti voi cite fete sint violate si agresate de cei ce trebuie sa le ofere ingrijire? a privit cineva in ochii unui copil abandonat sa vada privirea unui ciine fugarit?.....vi se pare ca nu sint suficienti copii ai strazii?..................
FRANNNCE
Postat pe 6 Aprilie 2009 10:44
De la: ciuby_33, la data 2009-04-06 07:05:23
De la: pisicuta_razboinica, la data 2009-04-05 11:10:20ciuby, si daca se rupe prezervativul si contraceptia de urgenta nu-si face efectul?


inseamna ca este un semn de sus si atunci trebuie sa pastrezi copilul. macar ai incercat



De sus de unde mah ? De la vecinii de la etajul 2? Aoleo
Esti pastilat, nu gluma

Postat pe 6 Aprilie 2009 10:48
De la: ciuby_33, la data 2009-04-06 07:05:23
De la: pisicuta_razboinica, la data 2009-04-05 11:10:20ciuby, si daca se rupe prezervativul si contraceptia de urgenta nu-si face efectul?


inseamna ca este un semn de sus si atunci trebuie sa pastrezi copilul. macar ai incercat

chiar si in conditiile in care nu esti casatorit, pertenerul nu e cel cu care sa o faci, stai cu chirie si nu-ti poti permite sa renunti la serviciu (ca nu te poti descurca cu chirie din 8 mil) si nu ai cu cine sa stai sau sa lasi copilul?

sa nu-mi spui ca e scenariu fantezist, pentru ca se intampla prea des

si mai ales: daca nu iti doresti acel copil, nu esti pregatita sa fii mama (stiu ca esti baiat, vb ipotetic)??? realizezi ca o data devenit parinte nu mai ai cum sa te intorci din drum? nu e ca la serviciu, nu-ti convine, pleci

esti cam naiv, ca sa nu spun altfel
kitty_krieger
Postat pe 6 Aprilie 2009 15:07
De la: FRANNNCE, la data 2009-04-03 17:46:39
De la: erikahd2008, la data 2009-02-14 18:28:48
De la: Roco, la data 2009-02-14 18:17:04
De la: Georgia99, la data 2009-02-14 17:56:17
De la: Roco, la data 2009-02-14 17:53:37Ce suflet tembel de iresponsabila sifilitica la cap poti sa ai sa abandonezi un copil !!!
Pune-ti un sterilet de 2 lei sau ia o pastila sau un cauciuc sau fa avort.

Va mai dati si credincioase, vai sufletul vostru!!!

nu ai auzit draga ca are Dzeu grija de copil ?

Niste iresponsabile habotnice. Auzi, sa faci copii si sa-i lasi in grija statului ca tu crezi ca ii creste si educa dumnezeu, prin internet !???
O sa ardeti in focul sufletului vostru !
...................................IARASI TE IEI DE SUFLETUL MEU ROCO...EU AM 6 COPII SI TOTI SUNT ..OK///MAI SANATOSI ...CA TINE SI VOI LUCRA ANTRUN ORFELINAT CRESTIN CUM NAI TU CONDITII AN CASA TA si acum vrei sa ancurajezi avortul? i
Draguta.........eu am una bucata copil si una bucata barbat si abia ma descurc sa am grija de ei,sa gatesc de trei ori pe zi,sa calc ,sa spal,sa fac curatenie si sa ma duc si la serviciu! tu vi cu teste ieftine aci ca ai sase copii si vei si lucra ...........pai ai facut copii sa ii creasca Domnul? .............se cresc unii pe altii .........ce puii mei nevoie mai au de copilarie?...................................................concluzia :nu mai judeca pe altii care nu vor sa chinuie suflete nevinovate ci priveste in gradina ta! vezi-ti de copiii tai ca la sase copii nu ai timp nici sa te duci la toaleta daramite sa stai pe net aruncind cu pietre!......................................................................................pentru prima oara in viata mea sint in asentimentul lui Roco
draga mea,daca nu faci fata unui copil,este grav.eu am doi,dintre care cea mica are 6 luni,un sot foarte comod,locuiesc in casa cu mama care are si ea servici si care nu vrea sa aiba grija de nici un copil,si am serviciu cu norma intreaga.dar,multumesc lui dumnezeu,caci nu ma plang deloc.imi place viata pe care o am si apreciez fiecare secunda pe care o tariesc alaturi de familia mea.nu incurajez avortul,dar nici nu sunt de acord cu parasirea copiilor in orfelinate.mi se pare inuman parasirea copiilor,am stat in spital in aceeasi camera cu un copil parasit,cand fiica mea avea rujeola.am plans si plang si acum de mila acelui suflet nevinovat,care era ca un ingeras.avea un an si jumatate si nu mergea inca,pentru ca nu fusese nimeni langa el sa-l ajute.manca atunci cand isi aduceau aminte asistentele de el,si nu se satura niciodata,manca singur,nu statea nimeni sa-i dea cu biberonul,nu era nimeni langa el cand se trezea,se ridica linistit si privea printre zabrelele patutului cum ceilalti copii erau mangaiati.si zambea atunci cand te vedea ca te uiti la el.nu va doresc sa treceti prin experiente de genul asta,si sfatuiesc pe toate femeile sa se gandeasca mai bine inainte de a face sex.poate ca daca s-ar face o campanie mai agresiva in media de promovare a anticonceptionalelor si de difuzare a reportajelor din orfelinate si din procedee folosite in cazul avorturilor,poate ca se vor vedea rezultate.dar...indiferenta ucide mici minuni!
gabriela_35ct
Postat pe 7 Aprilie 2009 01:36
De la: FRANNNCE, la data 2009-04-03 17:51:42
De la: miky_kapy, la data 2009-04-03 16:54:54
De la: oandree, la data 2008-08-22 13:58:21 Nu-mi vine sã cred ochilor! Nu vreau sã cred cã voi v-aþi gândit de douã ori înainte de a scrie aºa uºor cã aþi prefera avortul. Desigur, ca sã puteþi da un rãspuns corect ºi cinstit ar fi trebuit sã fiþi vreodatã în situaþia de a vã pune o asemenea întrebare îngrozitoare: sã fiþi însãrcinate ºi într-o asemenea posturã care sã vã facã sã vã gândiþi la abandon. Dacã aþi fi în aceastã situaþie, copilul din pântecul vostru ºi-ar spune cuvântul ºi nu aþi mai spune "avort" la prima strigare. Hormonii ºi avalanºa de sentimente v-ar împiedica sã fiþi aºa de ferme. Acel copil are un destin iar viaþa lui nu ar trebui sã fie în mâinile voastre. Cum vã puteþi numi creºtine (nu practicante asidue sau bigote), ci femei care au fost botezate ºi au intrat mãcar o datã în viaþa lor într-o bisericã, ºi sã susþineþi avortul???







sa inteleg ca u esti de acord mai degraba cu acei copii amarati care ajung pe strada???????eu consider ca este de 10000 de ori mai pacat sa lasi un suflet chinuit abandonat pe strada!!!!!!!!!!!!
auzi oandre? citi copii infiasi draga de stai asa bine la teorie?...................................................................daca tot dati sfaturi si avortul este crima puneti mina si ajutati societatea..........mergi si viziteaza caminul de copii din Trivale...........stii ce vorbesc ca esti din Pitesti..........;;si in urma vizitei o sa -ti treaca pofta de a sfatui pe altele sa abandoneze copii!
gabriela_35ct
Postat pe 7 Aprilie 2009 01:37
De la: gabriela_35ct, la data 2009-04-07 01:36:08
De la: FRANNNCE, la data 2009-04-03 17:46:39
De la: erikahd2008, la data 2009-02-14 18:28:48
De la: Roco, la data 2009-02-14 18:17:04
De la: Georgia99, la data 2009-02-14 17:56:17
De la: Roco, la data 2009-02-14 17:53:37Ce suflet tembel de iresponsabila sifilitica la cap poti sa ai sa abandonezi un copil !!!
Pune-ti un sterilet de 2 lei sau ia o pastila sau un cauciuc sau fa avort.

Va mai dati si credincioase, vai sufletul vostru!!!

nu ai auzit draga ca are Dzeu grija de copil ?

Niste iresponsabile habotnice. Auzi, sa faci copii si sa-i lasi in grija statului ca tu crezi ca ii creste si educa dumnezeu, prin internet !???
O sa ardeti in focul sufletului vostru !
...................................IARASI TE IEI DE SUFLETUL MEU ROCO...EU AM 6 COPII SI TOTI SUNT ..OK///MAI SANATOSI ...CA TINE SI VOI LUCRA ANTRUN ORFELINAT CRESTIN CUM NAI TU CONDITII AN CASA TA si acum vrei sa ancurajezi avortul? i
Draguta.........eu am una bucata copil si una bucata barbat si abia ma descurc sa am grija de ei,sa gatesc de trei ori pe zi,sa calc ,sa spal,sa fac curatenie si sa ma duc si la serviciu! tu vi cu teste ieftine aci ca ai sase copii si vei si lucra ...........pai ai facut copii sa ii creasca Domnul? .............se cresc unii pe altii .........ce puii mei nevoie mai au de copilarie?...................................................concluzia :nu mai judeca pe altii care nu vor sa chinuie suflete nevinovate ci priveste in gradina ta! vezi-ti de copiii tai ca la sase copii nu ai timp nici sa te duci la toaleta daramite sa stai pe net aruncind cu pietre!......................................................................................pentru prima oara in viata mea sint in asentimentul lui Roco
draga mea,daca nu faci fata unui copil,este grav.eu am doi,dintre care cea mica are 6 luni,un sot foarte comod,locuiesc in casa cu mama care are si ea servici si care nu vrea sa aiba grija de nici un copil,si am serviciu cu norma intreaga.dar,multumesc lui dumnezeu,caci nu ma plang deloc.imi place viata pe care o am si apreciez fiecare secunda pe care o tariesc alaturi de familia mea.nu incurajez avortul,dar nici nu sunt de acord cu parasirea copiilor in orfelinate.mi se pare inuman parasirea copiilor,am stat in spital in aceeasi camera cu un copil parasit,cand fiica mea avea rujeola.am plans si plang si acum de mila acelui suflet nevinovat,care era ca un ingeras.avea un an si jumatate si nu mergea inca,pentru ca nu fusese nimeni langa el sa-l ajute.manca atunci cand isi aduceau aminte asistentele de el,si nu se satura niciodata,manca singur,nu statea nimeni sa-i dea cu biberonul,nu era nimeni langa el cand se trezea,se ridica linistit si privea printre zabrelele patutului cum ceilalti copii erau mangaiati.si zambea atunci cand te vedea ca te uiti la el.nu va doresc sa treceti prin experiente de genul asta,si sfatuiesc pe toate femeile sa se gandeasca mai bine inainte de a face sex.poate ca daca s-ar face o campanie mai agresiva in media de promovare a anticonceptionalelor si de difuzare a reportajelor din orfelinate si din procedee folosite in cazul avorturilor,poate ca se vor vedea rezultate.dar...indiferenta ucide mici minuni!
Gabriela ideea era alta ...........nicidecum ca imi este greu cu famila mea deoarece putini se pot lauda cu o familie ca a mea.........; daca eu abia am timp cum poate sa spuna tipa cu sase copiii ca are timp suficient sa lucreze pentru copiii abandonati? tu ai idee cite asa zise mame isi lasa copiii singuri ,nemincati,cu pipi pe ei ..........;copii care se cresc unul pe altul?copii fara copilarie? pentru a face cica acte caritabile?..................eu iubesc foarte mult copiii si ma doare cind vad asemenea specimene care fac copiii sa ii chinuie ,sa nu le ofere nimic! .............la mine este totul pina la copii!
FRANNNCE
Postat pe 7 Aprilie 2009 09:48
Consider ca e mult pana te hotarasti sa pastrezi bebelusul...apoi toate vin de la sine...
O sa te bucuri de decizia luata si nu vei mai avea tu puterea sa renunti la el.
E simpul sa vorbesti despre avort,mai ales daca nu ai trecut prin asta.Ar trebui sa stie toate femeile ca nu e durere mai mare si mai persistenta decat aceea de a te gandi ca moartea are chipul tau...ca tu,"mama",ai sapat groapa bebelusului cu propriile maini...
Nu spun ca solutia este aceea de a abandona copiii dupa nastere ca pe caini,ci ca daca chiar nu exista posibilitatea de a-i pastra,sa incercam sa le facem un viitor alaturi de alta familie.
Repet insa,pentru oricine care are o casa,o masa,un sprijin material cat de mic,dar mai ales moral,exista posibilitatea de a creste un copil.Pentru ca unui copil nu-i trebuie lux,ci minimul de decenta si mai ales iubire.
Sa fii puternica inseamna sa te descurci in orice situatie si sa muti muntii din loc pt copiii tai...Eu am fost slaba...va spun asadar din experienta,nu spuneti DA avortului inainte de a stii exact ce presupune acesta.
AlyMary
Postat pe 7 Aprilie 2009 21:37
Nu te chinui "o zi sau doua",ci toata viata.Imi dau seama ca nu ai facut avort si nu stii despre ce e vorba.E vorba sa iei o viata(care exista in momentul fecundarii).Crezi ca remuscarile trec in doua zile?
Eu cred ca as face tot posibilul ca bebelusului meu sa-i fie bine,daca nu as fi luat decizia aceea nenorocita pe care o voi regreta o viata.
Nu zic DA abandonului,dar clar spun NU avortului.
Tre' sa fie undeva o cale de mijloc.
AlyMary
Postat pe 7 Aprilie 2009 21:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
saluatre 9 De la: mihai_sufletist 31 Martie 2012 12:45
am facut un avort acum cateva saptamani si visez copilul 871 De la: mikela_4u 8 Mai 2014 23:39
Love Moon - absorbante terapeutice 1 De la: kudika028076 30 Iunie 2009 19:56
CAUT GRAVIBINON 7 De la: kudika_nikole 15 Ianuarie 2012 19:08
Please help! Ce stiti despre cursurile pentru gravide? 40 De la: kudika_nikole 15 Ianuarie 2012 02:10