Setari Cookie-uri

De ce se despart atat de des oamenii in ziua de azi?

De la: dandanaua_reloaded, la data 2008-11-06 20:47:38
De la: Lucia1971, la data 2008-11-06 20:44:47Bineeeeeee maaaaaaaa... Da' ce, inainte de casatorie nu stiu sa citesca sa vada ca nu-s compatibile zodiile?

vaaaai tu luci dar numai dupa casatorieincepi sa vizionezi "hoscoroape si emisiuni cu zodii"
inainte se uita la "tembelovele" sa viseze cu ochii deschisi cum va fii casnicia lor plina de intrigi si reantalniri mai ceva ca i filele indiene (lantul amintirilor)
apropo care are "lantul amintirilor" ca eu nu il gasesc pe nicaieri, a fost o icoana a cinematografiei in copilaria mea .... filmul ma refer.

Nu gasesti "Yaadon Ki Baaraat" pe net

De la: Lucia1971, la data 2008-11-06 20:44:47Bineeeeeee maaaaaaaa... Da' ce, inainte de casatorie nu stiu sa citesca sa vada ca nu-s compatibile zodiile?

Inainte de casatorie citesc carti teoretice despre sex:
The first time. Orgasm and pleasure Este o enciclopedie de 17 vol. Parca deja o recomandase cineva
Full_Metal_Jacket
Postat pe 6 Noiembrie 2008 20:58
Totul e bine ,atat cat tine...
samsonics
Postat pe 6 Noiembrie 2008 23:26
Nu iti dori prea mult un lucu pt ca ti se va intampla... dar nu va fi asa cum iti doresti tu!!!
Lorena21
Postat pe 7 Noiembrie 2008 06:53
Multe ispite ......asta e
butterflies
Postat pe 13 Noiembrie 2008 19:59
De la: fly10, la data 2008-09-29 10:58:25Sa incepem cu ,....inceputul: de ce ne casatorim? Din dragoste, din interes, din naivitate, din comoditate, poate chiar din curiozitate sau graba etc.... Iata cel putin tot atâtea motive din cauza carora divortam.
Dragostea se poate stinge sau poate fi o iluzie. Iar multimea de probleme si probe la care este supus acest sentiment pe durata unei vieti în doi ori va produce o întarire continua sau o alterare a relatiei.
Multe dintre aceste probleme sunt arhicunoscute, dar am sa amintesc câteva:
Compromisuri fiecare membru al cuplului iese vrând-nevrând din spatiul sau de comfort creat de un cadru familial, de o viata cunoscuta, renunta la obiceiurile zilnice în favoarea unor compromisuri, accepta si îsi însuseste un nou stil de viata, adopta alte reguli.
Toate acestea, daca vin brusc, îi pot face vulnerabili pe cei doi, deveniti acum o familie. În plus, sunt situatii în care doar unul dintre soti face aceste compromisuri, încercând sa se adapteze la cerintele celuilalt, iar aceasta duce la frustrari care deterioreaza in timp relatia.
Celalalt se schimba - stim cu totii ca oamenii se schimba de-a lungul timpului, iar aceasta poate fi o noua sursa de conflicte.
Lipsa timpului - cum stim ca ne aflam în secolul vitezei, aceasta este destul de des întâlnita: amândoi cu serviciu stabil si multi prieteni de multumit. Eventual si un serviciu suplimentar care sa îi ajute sa achite onorabil toate darile si taxele care îi preseaza. Datorita limitarea timpului liber, cei doi soti se pot trezi la un moment dat ca abia se mai cunosc, iar dragostea dintre ei s-a pierdut undeva... în timp.
Interesele... despre ele stim cu totii. Atunci când sunt prezente doar la una din partile implicate, rezultatul poate fi divortul.Imaturitate sentimentala - naivitatea corelata cu o curioziatate în ceea ce priveste casatoria poate face lucrurile sa se precipite nejustificat. Astfel se pot lua hotarâri care nu se bazeaza pe nimic solid si cum stim ca o casa cu o temelie îndoielnica se va darâma pâna la urma, asa putem sti si despre o casatorie facuta dintr-un moft ca se va destrama.

"DACA DRAGOSTE NU E,NIMIC NU E"....de aici pleaca totul.(valabil pentru ambele partzi)Iar cand spun TOT,ma refer la tentatii,compromisuri,interese,mofturi,vulnerabilitate, diferentze intre cei 2 de educatie,cultura,principii,religie,varsta,nationalitate etc.La inceput parca nu avem ochi decat pentru calitatile celui de langa noi,ca mai apoi sa-l punem sub lupa si sa vedem si restul...adica si defecte...de ce oare?ceasul rau?ziua oarba?sa fim seriosi...pt. ca nu am dorit sa vedem decat ceea ce am vrut noi sa vedem.(cu toate ca, poate cei dragi noua,deseori ne-au tras de maneca si ne-au atentionat) In lumea asta exista cu sigutantza un echilibru...nu le putem avea pe toate,nu-i asa?ar fi muuult rea simplu si prea frumos...si vb aceea "cainele de prea bine turba"...deci...
magda_65
Postat pe 12 Decembrie 2008 16:33
sentiment de inferioritate
dupa multi ani realizezi k defapt persoana de langa tine nu se ridica la nivelul asteptarillor si incepi sa crezi k poti sa il ajuti sa sa ridice...nu poti k el asa e ...asa k apare clasica despartire
ce sa facem asa e viata trebuie sa suferim k sa ajungem sus
desi de multe ori facem sa sufere destule persoane dragi noua de dragul de a a ne gasi pe noi insane
bestiuitza
Postat pe 12 Decembrie 2008 16:57
lipsa de incredere ,,,,,minciuni care sunt la tot pasul ,,,,,,,iubirea care se destrama incetul cu incetul ,,,pentru ca nu este comunicare si mai ales cind ai o problema nu o vrb cu persoana in cauza ,,,si altceva ,,,,,baniiiiiiii,,saracia face omul sa fuga in lume,,,,,
sarutama
Postat pe 12 Decembrie 2008 17:06
De la: dandanaua_reloaded, la data 2008-11-06 20:47:38

vaaaai tu luci dar numai dupa casatorieincepi sa vizionezi "hoscoroape si emisiuni cu zodii"
inainte se uita la "tembelovele" sa viseze cu ochii deschisi cum va fii casnicia lor plina de intrigi si reantalniri mai ceva ca i filele indiene (lantul amintirilor)
apropo care are "lantul amintirilor" ca eu nu il gasesc pe nicaieri, a fost o icoana a cinematografiei in copilaria mea .... filmul ma refer.

cu programul Strong DC il poti descarca
diana_dragos
Postat pe 12 Decembrie 2008 18:09
o fi casatoria si divortul la moda dar si democratia asta care te lasa cam fara principii e la moda...fiecare face ce vrea si cum vrea...responsabilitatile nu prea mai exista intr-un cuplu ...libertatea de care cred k sufera unii pe care de fapt o putem avea chiar dc suntem casatoriti sau intr-o relatie...ar mai fi multe de zis...
va pup si aveti grija de voi!
dlaura
Postat pe 12 Decembrie 2008 18:16
De la: dandanaua_reloaded, la data 2008-10-15 10:14:03pt ca in ziua de azi societatea nu mai ostracizeaza atat de mult o femeie divortata ...pt ca in ziua de azi o sotie nu mai e nevoita sa ii suporte sotului loviturile si injuriile si pt ca legislatia s-a mai schimbat pe ici pe colo .

nu e vb numai si numai de iubire sau de intelegere ci si de libertatile pe care le avem, in epoca de aur, era imperuos necesar sa fii casatorit sa primesti casa...etc ...dar ...mai era si doctrina de asemenea natura cum ca institutia familiei este sfanta...o fii ea sfanta dar nu cu un barbat care te loveste te injura si "din greseala" mai loveste si copiii cu salbaticie.

apoi mai e si faptul ca acum cuplurrile se formeaza la fel de repede pe cat se si destrama...parca e la moda sa fii divortat. cine stie...asa o fii.

mai bine singura cuc decat in companie proasta e una din devizele pe care eu personal prefer sa le urmaez.

imi sustin in continuare parerea exprimata pe pagina anterioara.... societatea in care traim se modifica ...deci asta este si cursul muntalitatii persoanelor care traiesc in respectiva societate.... pt unii mai lent pt altii in pas de melc turbat....
dandanaua_reloaded
Postat pe 12 Decembrie 2008 18:50
foarte sipmlu...in zilele noastre, comparativ cu timpurile mai vechi, deja democratia ni s-a urcat in cap, si nu mai exista retinerea aceea pentru "ce va crede lumea" daca dupa 10 ani il parasesti/te paraseste, ... deja ni se pare ceva normal sa incercam ceva nou, chiar daca ceea ce avem ni se potriveste...parerea mea, din prostie exista atat de multe despartiri si divorturi...
lusha_ubitik
Postat pe 8 Ianuarie 2009 19:08
n-am idee ! sincer, la subiectu asta chiar nu stiu! ...
eu as vrea sa-mi gasesc pe cnv deosebit si sa stau cu el "until the end of time" ... daca o sa se si intample, ramane de vazut
morticia_adams
Postat pe 9 Ianuarie 2009 22:22
De la: Lusha_ubitik, la data 2009-01-08 19:08:23foarte sipmlu...in zilele noastre, comparativ cu timpurile mai vechi, deja democratia ni s-a urcat in cap, si nu mai exista retinerea aceea pentru "ce va crede lumea" daca dupa 10 ani il parasesti/te paraseste, ... deja ni se pare ceva normal sa incercam ceva nou, chiar daca ceea ce avem ni se potriveste...parerea mea, din prostie exista atat de multe despartiri si divorturi...

cum adica ni s-a urcat la cap democratia???
vrei sa spui ca nu mai sunt femeile supuse si lis-a urcat la cap?
uite din cauza unor mostre de gandire similare ne gasim in mijlocul unei societati cvasi-medievale, cu prejudecati si alte alea.
pfff
googoodoll
Postat pe 9 Ianuarie 2009 22:27
se rezuma totul la Nepotrivire de caracter
in ziua de azi femeia e independenta adesea ea are tendinta ca un batbat daca nu se ridica la rangul ei o trage in jos si cate si mai cate
sirena22
Postat pe 9 Ianuarie 2009 23:10
nu e chiar asa greu de raspuns - poate iti alegi omul nepotrivit in conditiile in care nu ti-ai gasit jumatatea sau ti-ai gasit-o si i-ai dat cu piciorul. De fapt asta inseamna "nepotrivirea de caracter".Fiecare om isi are jumatatea sa ,nu ? Cel sortit, cea sortita ; daca n-ai nimerit-o din prima,a 2-a sau a 3-a mai astepti sau nu, soarta tot se-mplineste
nocturnalia
Postat pe 19 Ianuarie 2009 14:08
PT CA MULTE FEMEI NU MAI DEPIND DE BARBATI.
NU SUNT DE ACORD SA TRAIESTI INTRO CASATORIE UNDE SOTUL TE BATE TE UMILESTE.
DAR IN ZIUA DE AZI MULTE DESPARTIRI SINT DIN CAUZA MANDRIEI ,BANII ,GRASIMII (SOTIA SA INGRASAT NUMI MAI PLACE)SI ALTE MULTE PROSTIOARE.
SINT CASATORITA DOAR DE 2 ANI DAR AM LOCUIT CU SOTUL MEU DIN 2002.
PRI CITE AM TRECUT ALTE FEMEI AR FI RENUNTAT.DE 2 ANI AM AFLAT CA SOTUL MEU ARE O BOALA LA CAP(NU DE MOARTE,DE NEBUNIE).SA RENUNT LA CASNICIE??MAS COSIDERA CEA MAI LASA FEMEIE.
SA TRAIESC CU EL TOATA VIATA ASA???NUMAI DOMNUL ISUS STIE DAR VOI INCERCA.
NOI AM UITAT CA MAI EXSISTA UN DUMNEZEU LA CARE PUTEM APELA.
EU AM APELAT SI MIA RASPUNS.IN EL IMI GASESC TOATA TARIA.
ballerrina
Postat pe 24 Ianuarie 2009 13:52
poate nu e el omul potrivit sau nu este sufletul tau pereche sau poate ti-ai gasit jumatatea si nu ai stiut sa o tii langa tine sau un alt motiv des intalnit ce duce la despartire este incalcarea obligatiei de fidelitate intre parteneri care poate a dus si va duce inca la multe despartiri
ilyescorina
Postat pe 24 Ianuarie 2009 14:04
lipsa de comunicare e cea mai mare problema.de aici se nasc toate celelalte probleme.
dana_mv
Postat pe 25 Ianuarie 2009 00:33
Deoarece femeilor le-a intrat democratia in cap. Unde sunt femeile de altadata? carora le trageai una pe spinare si treceau la cratita sau matura .
costelino1967
Postat pe 25 Ianuarie 2009 09:13
De la: costelino1967, la data 2009-01-25 09:13:59Deoarece femeilor le-a intrat democratia in cap. Unde sunt femeile de altadata? carora le trageai una pe spinare si treceau la cratita sau matura .
nu e vorba de democratie,ci de bun simt.pe care ar trebui sa-l avem cu totii,femei sau barbati.cu conceptiile pe care le ai nici o femeie nu va sta langa tine.si bine face.
dana_mv
Postat pe 25 Ianuarie 2009 11:49

pentru ca omul este o fiinta dualista respectiv ,,conserva placerea si evita durerea,,
iar cu privire la casniciile de azi va anunt oficial ca:
DACA NU TRAIESTI MULT CASNICIA POATE SA TINA TOATA VIATA

sunt prea multe de spus aici, chiar as zice ca asta nu este un subiect de forum mai degraba as putea face o lucrare de doctorat si va anunt cand o lansez pe piata :)))
maxy_mai25
Postat pe 25 Ianuarie 2009 20:58
In opinia mea, deoarece firea umana nu se va fi modificat tare in ultima suta de ani, este de banuit ca s-au schimbat conditiile sociale... Bunicul si bunica ar fi facut si ei taman ca tinerii de azi daca ar fi avut aceeasi educatie si aceleasi conditii - adica o societate care nu te blameaza tare mult daca divortezi.
Totul a plecat, cred, cam de la controlul natalitatii, adica de la anticonceptionale. Poate si de la independenta economica a femeii. O femeie poate acum sa iubeasca nemaritata fiind, deoarece pe de o parte nu ramine (ma refer la una cu scaun la cap...) insarcinata daca nu vrea ea..., iar daca are un copil - totusi material va razbi... Aceeasi independneta materiala o face pe femeie si sa, vorba aia, nu suporte orice de la un barbat. Dea colo despartiri.
Pe de alta parte, ginditi ca anormale fura lucrurile in vremea bunicilor (si inainte). Cel putin barbatul este, din fire, poligam...
Mircea_O
Postat pe 26 Ianuarie 2009 23:06
De la: Lusha_ubitik, la data 2009-01-08 19:08:23foarte sipmlu...in zilele noastre, comparativ cu timpurile mai vechi, deja democratia ni s-a urcat in cap, si nu mai exista retinerea aceea pentru "ce va crede lumea" daca dupa 10 ani il parasesti/te paraseste, ... deja ni se pare ceva normal sa incercam ceva nou, chiar daca ceea ce avem ni se potriveste...parerea mea, din prostie exista atat de multe despartiri si divorturi...

Sa ma ierte Lusha, insa eu cred ca vremurile cind "democratia nu ni se urcase la cap" erau totusi pentru persoane limitate... Nu vad de ce trebuie sa ascult ce spune Lumea... Una la mina, pentru ca nu oi fi eu cel mai prost de sub Soare. Apoi, nici Lumea aceea nu a batut recordul de intelepciune - exemple sint girla...
Mircea_O
Postat pe 26 Ianuarie 2009 23:15
De la: googoodoll, la data 2009-01-09 22:27:16

cum adica ni s-a urcat la cap democratia???
vrei sa spui ca nu mai sunt femeile supuse si lis-a urcat la cap?
uite din cauza unor mostre de gandire similare ne gasim in mijlocul unei societati cvasi-medievale, cu prejudecati si alte alea.
pfff

Nu nu nu nu nu nu nu ...nu se vorbea despre femeie.."Ni s-a urcat democratia la cap" in sensul ca acum divorturile se fac mult mai usor...si nu mai exista mentalitatea aceea "dupa vremuri" ... scuze pentru exprimarea mea gresita..
Nu va suparati pe mine
lusha_ubitik
Postat pe 27 Ianuarie 2009 10:20
despartirile exista de cand lumea.intotdeauna au existat.poate ca acum sunt mai multe,dar si stresul in ziua de azi e mult mai mare.stresul,problemele de zi cu zi au crescut f mult si asta poate eroda orice relatie in timp.si atunci cand nu se mai inteleg oamenii se despart.inainte existau multe cupluri care rabdau in nefericire o viata,cu certuri,poate cu batai si asta pt ca pe atunci nu exista atata libertate de exprimare.deci existau,dar nu aveau curajul sa se elibereze.si asta inseamna ca era mai bine atunci?
dana_mv
Postat pe 28 Ianuarie 2009 11:30
De la: Un_Domn, la data 2008-11-06 20:50:10
De la: onuta81, la data 2008-09-24 10:54:32Salut...nu stiu cati dintre voi si-au pus aceasta intrebare....
Cu toate ca unele cupluri(casnicii,etc)au petrecut foarte multi ani impreuna si totusi ajung sa-si spuna adio....chiar si cei care stat mai putin timp impreuna...la fel....
De ce in zilele noastre( comparativ cu alte generatii) despartirea,divortul se intampla atat de des?...si pare a fi la "moda"......
Voi ce parere aveti?

Pentru ca am evoluat si nu mai stam sa inghitim multe de dragul celulei mama a societatii de pe vremuri - familia ...

esti tare tipule. ne bucuram ca ai evoluat.
morticia_adams
Postat pe 4 Februarie 2009 20:42
Nu au ce face...daia se despart!ce post mai e si asta...
BogdanPaul
Postat pe 27 Februarie 2009 06:18
poate pt ca au curaj.oamenii nu stiu sa renunte la suferinta,de teama necunoscutului prefera suferinta ,care le este deja familiara.poate ca acum au mai mult curaj si renunta la suferinta.pt ca ceea ce nu te ucide,nu te face mai puternic...te face sclav al durerii.
dana_mv
Postat pe 27 Februarie 2009 12:16
De la: dana_mv, la data 2009-02-27 12:16:53poate pt ca au curaj.oamenii nu stiu sa renunte la suferinta,de teama necunoscutului prefera suferinta ,care le este deja familiara.poate ca acum au mai mult curaj si renunta la suferinta.pt ca ceea ce nu te ucide,nu te face mai puternic...te face sclav al durerii.

e si asta un mod de a pune punctul pe i ... ...
morticia_adams
Postat pe 23 Mai 2009 21:32
Cassey_
Postat pe 24 Mai 2009 14:18

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
un an pierdut....sau nu? 11 De la: Stripes 13 August 2009 05:58
M -a inselat...viata mea nu mai are rost..... 24 De la: dalilapink 29 Mai 2014 20:30
neam despartit...eu am fost de vina..am ranit-o rau 63 De la: catalina69 3 Decembrie 2009 14:15
5 ani de relatie sau distrus din cauza mea si regret enorm !!! 24 De la: Stroia_Paul_1 10 Martie 2016 17:49
cred ca nu stie ce vrea acum... 8 De la: kudika052198 6 Mai 2010 11:43