Setari Cookie-uri

Cum scapam de grasimea din sange?

da ROCO scria ,dar pentru alte afectiuni, daca vrei ti le trimit
camelya957
Postat pe 25 Februarie 2009 13:38
da ROCO scria, dar pentru alte afectiuni,daca te intereseaza ti le trimit
camelya957
Postat pe 25 Februarie 2009 13:47
colesterol si trigiceride crescute,se diminueaza prin regim alimentar,fara grasimi,carne de porc oua, eventual arzatori pe baza de l_carnitina un aminoacid care e utilizat in scaderea colesterolului si arderea grasimilor.nu tre sa fie gras sa aiba colesterol.fara porc si fara prajeli!!!!
lacrasar
Postat pe 25 Februarie 2009 13:53
Doua feluri de colesterol
Diferentele de comportament manifestate de colesterol sint determinate de proteina de care este legat. Lipoproteinele sint cele care transporta colesterolul in sistemul nostru circulator.
Cele de joasa densitate - LDL (low density proteins) transporta aproximativ 65 la suta din colesterolul sangvin, fiind responsabile de depunerile din artere.
Lipoproteinele de inalta densitate – HDL (high density proteins) sint un fel de eroi, deoarece ele distrug depozitele de grasimi de pe vasele sangvine si asigura circulatia colesterolului, fara a bloca arterele.

Ce alimente reduc nivelul de colesterol
Printre alimentele care reduc nivelul de colesterol se numara: cerealele complete, care permit evacuarea colesterolului in exces la nivel intestinal, vegetalele din familia cruciferelor (conopida), vinetele, lintea, fasolea, soia, ceapa si usturoiul.
Licopenul continut in tomate este de asemenea un antioxidant foarte eficient, mai ales daca tomatele sint fierte.
Fructele si legumele contin si ele principalele vitamine antioxidante: provitamina A, vitamina C si vitamina E.

Cresterea colesterolului e generata si de multi alti factori
Colesterolul nostru nu provine numai din alimentatie.
Exista numeroase cauze care produc cresterea nivelului de colesterol: fumatul, cofeina, stresul, medicamentele, aditivii alimentari sau poluarea mediului inconjurator.

camelya957
Postat pe 25 Februarie 2009 16:17
Ceaiul verde contribuie la fluidizarea sângelui si permite arterelor sa se relaxeze, a declarat Charalambos Vlachopoulus, specialist cardiolog la Scoala Medicala din Atena, unul dintre autorii studiului.

Ceaiul verde este mai eficient decât cel negru, întrucât contine un nivel mai mare de compusi benefici, numiti flavonoizi.

Ceea ce este important este faptul ca aceste efecte sunt chiar rapide, în 30 de minute se pot vedea rezultatele.

Ceaiul verde contine in abundenta vitaminele A, B, E, C, precum si minerale ca fier, calciu, fosfor si potasiu.

Actiunile binefacatoare ale ceaiului verde
Combate efectele imbatranirii - Ceaiul verde este cunoscut pentru combaterea eficienta a efectelor imbatranirii. Din acest motiv, el este unul dintre ingredientele principale in compozitia celor mai noi creme de fata impotriva ridurilor si lotiuni pentru corp. Ceaiul verde ajuta pielea sa se apere de factorii nocivi din mediu, de excesul de raze solare si lupta in acelasi timp impotriva radicalilor liberi.

Are efect diuretic si detoxifiant - Un alt efect binefacator al ceaiului verde este cel diuretic si dezintoxicant. De aceea, ceaiul verde este utilizat cu succes in curele de slabire. Atunci cand este baut cu regularitate, ceaiul verde mentine nivelul scazut al trigliceridelor si al colesterolului.

Scade riscul aparitiei cariilor - O alta substanta continuta de ceaiul verde este fluorina, care ajuta la mentinerea sanatatii dintilor. Daca bem zilnic o ceasca de ceai verde, riscul aparitiei cariilor este injumatatit.

Regleaza digestia - Un alt efect binecunoscut al ceaiului verde este efectul laxativ. Ceaiul verde este recomandat de medici in constipatia cronica.

Are efect energizant - Desi are un continut mult mai scazut de teina decat ceaiul negru, ceaiul verde are efect energizant si este utilizat in tratarea oboselii cronice. Este mai de efect decat cafeaua si se pare ca are ca efect si cresterea capacitatii de concentrare.

camelya957
Postat pe 25 Februarie 2009 16:30
Aloe Vera accelereaza si normalizeaza metabolismul, regenereaza vilozitatile intestinale si detoxifica organismul. In plus, planta are efect antiseptic, dezinfectant, antiinflamator si poate chiar stimula regenerarea celulara. Prin efectele benefice, ea asigura combaterea numeroaselor probleme de sanatate si este capabila sa vindece si sa amelioreze multe boli si anomalii. Aloe Vera hraneste, detoxifica, normalizeaza tractul digestiv si favorizeaza absorbtia alimentelor. Traversand organismul, echilibreaza starea generala.

Datorita compozitiei sale naturale, vegetale, tine corpul intr-o stare fiziologica sanatoasa, creeaza organismului posibilitatea de a se regenera. Prin intarirea sistemului imunitar, are un efect preventiv durabil asupra organismului, acesta fiind capabil sa valorifice cele 240 de substante active, conform necesitatilor sale.

Aloe vera contine 6 agenti antiseptici care distrug sau tin sub control bacterii, ciuperci si virusi, iar continutul de lupeol si acid salicilic explica de ce planta este un bun tranchilizant.

Aloe vera contine cel putin trei acizi grasi antiinflamatori a caror prezenta explica eficienta ridicata in tratarea arsurilor, taieturilor, juliturilor, reactiilor alergice, artritei reumatoide, ulcerului si a indigestiilor. De asemenea B-sisterolul ajuta la scaderea nivelului colesterolului “nociv”.

Aloe vera contine 23 de polipeptide (stimulatori ai imunitatii), si acest lucru explica de ce sucul de aloe tine sub control un sepctru larg de boli care afecteaza sistemul imunitar, inclusiv virusul HIV. Iar polipeptidele in combinatie cu agentii antitumorali explica eficienta tratamentului cu aloe in cazul cancerului.

Aloe Vera este utilizata in terapia diferitelor afectiuni:

alergie, astm, anemie, artrite, artroze, afectiuni ale prostatei, afectiuni ale unghiilor, abcese, boli carentiale, bronsite, colita intestinala, cefalee, cistite, crampe musculare, combaterea efectelor secundare ale chimioterapiei si radioterapiei, cataracta, constipatie cronica, diabet zaharat, depresii, entorse, escoriatii, eruptii cutanate, foliculite, furunculoze, faringite, gingivite, hemoroizi, herpes, hepatita cronica, insomnie, inflamatii cutanate, infectii fungice, intinderi musculare, ligamente, intepaturi de insecte, keratroza, keratite, pancreatita cronica, psoriazis, piele uscata, scleroza multipla, unghie incarnata, urticarie, viroze, vergeturi, varice, zona zoster.

camelya957
Postat pe 25 Februarie 2009 16:36
ptr cine mai este interesat as putea spune reteta sotului meu de la un medic specialist...Lagosa si Vasilip 4mg,cica ar fi cele mai bune impotriva colesteolului si a ficatului marit...
Geanina2
Postat pe 26 Februarie 2009 12:10
De la: kittycrys, la data 2009-01-13 12:53:39Buna fetelor! Am si eu o problema si sincera sa fiu sunt cam nedumerita.nici macar medicul nu mi-a explicat ce trebuie si ce nu trebuie facut pentru a scapa de asta.
Acum o luna logodnicul meu a aflat ca are "grasime in sange". Asta e expresia medicului....nici tu reteta nici tu nik nik pentru alte lamuriri...cica ingrijeste-te....ca e delicata treaba....
lamuriti-ma si pe mine de la ce a aparut asta, cum se trateaza, ceva tratamente mai ales naturiste si mai ales cum sa o previn pe viitor..sunt cam ingrijorata pentru sanatatea lui...
aaa...fff important: nu e gras deloc, chiar arata fff bine si asta ma nedumereste: stiam ca asta ar aparea la persoanele care sufera de obezitate sau ceva de genul asta, oricum persoanele mai plinutze. ce riscuri impune aceasta afectiune?
poate stie careva si ma poate lamuri si pe mine....o zi cat mai insorita fetelor

Grasimea aia are un nume si se cheama colesterol....care se depune pe vasele de sange si le ingroasa, le rigidizeaza si la un moment dat vor face "poc"....cauta si tu pe net informatii despre colesterol - se tine sub control prin alimentatie...si vezi ca se "leaga" si de glicemie - adica zahar in sange...de obicei cand e una mare e si cealalta....
ocs
Postat pe 26 Februarie 2009 19:31
Draga mea,am sa-ti las si eu o parere........nu pt ca as fi persoana avizata,nici pt ca m-as pricepe f tare,ci pur si simplu din motivul ca,mi-am facut de curand analizele si ma confrunt cu aceeasi problema!! si pt ca veni vorba........doctorul a folosit un limbaj ,,de lemn,, sperand sa se faca mai bine inteles......cred.....desi nu prea a reusit,pt ca sub limbajul folosit se pot ascunde mai multe,nu doar simptome de colesterol........Eu am trigliceridele f mari (lucru care in limbaj ,,popular,, s-ar situa tot pe acolo)dar colesterolul la valori normale.......asta ca sa contrazic pe un predecesor care sustinea ca ar fi ,,in simbioza,, iata ca nu neaparat!!! Ceea ce conteaza este faptul ca,daca valorile se situeaza peste limita superioara admisa trebuie facut ceva,adica dieta si tratament naturist!Desigur,nu te obliga nimeni sa urmezi tratament (am vazut ca cineva iti contraindica cu ardoare tratamentul medicamentos)dar risti pe pielea ta probleme cardiovasculare,finalizate adesea cu stop cardiac!!Altceva.........colesterolul si trigliceridele nu au absolut nici o legatura cu cat de slab/gras esti........eu de exemplu sunt slaba si totusi am valori ridicate,cel mai probabil din cauza alimentatiei nesanatoase(prajeli in exces,oua......anumite tipuri de alimente care favorizeaza aceste grasimi ) si tocmai de aceea in astfel de cazuri se impun dieta si preparatele care contin grasimi ,,benefice,, adica asa zisul ulei de peste,care se regaseste in Omegacol 3,6,9 pe care personal si eu il iau,desi este oribil!!!
Concluzie:mergeti la medic cereti explicatii adecvate/lamuritoare despre analiza concreta si tratamentul care se impune!!! pt ca nu se cade sa ne tratam dupa ureche,in functie de sfaturile prietenilor,cu atat mai mult cu cat problemele difera si nu toate persoanele sunt avizate sa faca acest lucru!!! eu in locul tau asa as face.......(sper ca opinia mea te-a lamurit cat de cat,rezolvarea insa ti-o poate da numai medicul!!) Multa sanatate!!
mell_30
Postat pe 2 Martie 2009 23:26
Va multumesc mult tuturor . Stiam ca e vb despre colesterol, dar am folosit limbajul doctorului Am fost la alt medic, deoarece nu eram convinsa de rezultatele analizelor, l-am fortat practic sa si le facadin nou, si stupoare!! nu mai avea nimik, nimik...Oricum va bea numai ceai timp de doua luni, desi tare greu e cu barbatii ....nu vor si pace! tot il va bea fortat, il bag pe gat ..iar in ceea ce priveste regimul, n-am nici o sansa...fumeaza, si cu asta nu pot lupta, mai ales ca lucreaza de dimineatza pana seara si nu am cum sa-l bat la cap tota ziua sa le reduca, iar de la friptura sa-mi iau eu gandul ca nu-l pot face sa manance numai gratr si carne fiarta...Il mai pacalesc eu cu supele dar nu tine mult...
Asa ca..sa dea Domnul sa fie sanatos in continuare si sa nu fie nevoie sa tina vreun regim ca nu am nici o sansa cu el...
Va multumesc inca o data pentru sfaturi si pe viitor le voi lua in considerare
kittycrys
Postat pe 17 Martie 2009 11:43
hi
Cassey
Postat pe 17 Mai 2009 18:22
Buna!ce este grasimea in sange? grasimea in sange este colesterolul...cred ca ti-am mai raspuns cu ceva timp in urma...sunt organisme ce fabrica grasime, cred ca asta se intampla ci aici.Sa bea ceai pt colesterol cu multa lamaie, tyrebuie sa fie foarte atent la ce mananca sa nu contina grasime animala...cat se poate sa aiba grasine de 0.1 %, poate consuma grasime din nuci, alune sau ulei de masline.poate lua OMEGA 3 care este facut din peste.mergi la plafar, acolo vei gasi foarte multe ceaiuri pt colesterol...sunt cele mai bune, sa consume cam 1.5 kg pe zi...eu beau seara, dupa ce ajung de la birou.este foarte bine sa treaca pe salate, fara ulei,branza grasa, da? acum gasim si braznza dietetica, care este foarte buna, sa incerce sa nu consume foarte multa carne,da?sa incerce sa manance mai mult legume la gratar sau fierte.carnea sa consume de vita nu manzat, da? de pui ,dar fara pielita si peste foarte slab, da? atat carnea de vita, pui sau peste sa fie pregatita la cuptor cu foarte multa lamaie sau pur si simplu pusa pe gratar, da?nu are voie nimic prajit,da?foert , la cuptor sau pusa pe gratar, numai asa poate manca, da? hai ,sa auzim de bine! o zi buna!
mayasimona
Postat pe 18 Mai 2009 16:21
nu e nimic din ce nu se poate trata.regim alimentar,fara alimente grase,pe cat posibil carne slaba,fara sosuri si tocanite,fara dulciuri,grasimi animale,produse de patiserie,multe legume si atentie la alimente cu indice glicemic ridicat.
dorina_77
Postat pe 5 Septembrie 2009 19:28
Buna.
Si eu am colesterul si din aceasta cauza iau Crom (este un mineral care nu se gaseste in alimente prea des) de la o firma Numita Calivita. Acest crom regleaza grasimile din sange si regleaza alte functii. Ar putea de asemenea sa ia si Omega 3, de la aceeasi firma care regleaza tot grasimile.Iti sugerez ca sa ia tratament deoarece nu e de joaca...succes
love_strike
Postat pe 9 Ianuarie 2010 16:40
Pentru scãderea colesterolului RÃU se pot folosi ºi tratamente naturiste, pe lângã medicaþia alopatã. NORMOCOLESTEROL, se gãseºte la magazinele naturiste. ªI scorþiºoara scade colesterolul. Dietã vegetarianã. Intrã pe http://emigratiirtv.jubjub.ro/sanatate/dieta-vegetariana/ sã vezi cum aratã artera coronarianã la o persoanã care a avut infarct ºi cum aratã aceeaºi persoanã la câþiva ani de dietã vegetarianã.
Ana_Armanca
Postat pe 27 Martie 2010 15:12
o fi el slab, da daca mananca gras...conteaza ce mananca..pt ca la o persoana tletica..poate sa manance un berbec intreg..ca nu se pune pe el..dar...grasimea...isi zice cuvantul mai tarziu..solutia-sa manance vegetal..naturall.legume, fructe cat mai crude-sa faca asa o cura de jumate de an..si pe urma sa se duca la doctor..sunt convinsa ca asta da roade..ca a mai dat si la altii
kudika075442
Postat pe 27 Martie 2010 16:31
Există o mulțime de produse naturale acum. Întrebare: Cât de eficiente sunt acestea? Din experiența mea, pot recomanda Cardiform. Este un supliment pentru persoanele cu hipertensiune arterială, dar ajută la reducerea colesterolului. După curs, a revenit la normal!

kudika_1045226
Postat pe 27 Martie 2023 19:07
Nutriția trebuie revizuită în orice caz. Dacă doriți să reduceți colesterolul - alimentați-vă corect. Puteți lua ceva în plus. Tensital, de exemplu. Acesta este un supliment, dar colesterolul meu a scăzut odată cu acesta.
kudika_1045226
Postat pe 5 Aprilie 2023 17:49

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Anticoncepționalele belusha eficiențã 1 De la: kudika_1020588 20 Noiembrie 2016 18:07
numai cure de slabire dar de ingrasat nici una? 11 De la: Dy_Maria 6 Octombrie 2009 18:47
Cum pot depasi decesul unicului meu fiu? 27 De la: mia2400 13 Decembrie 2013 10:33
help!amenoree secundara 9 De la: adrianaflo 22 Aprilie 2010 21:35
sanatate 4 De la: Barbie30_ 31 Decembrie 2010 06:03