Setari Cookie-uri

Concurs: Care este povestea alunitei tale?

De cand ma stiu am fost adepta principiului ca o personalitate de invingator transforma si defectele in calitati si priveste doar partea plina a paharului, cu umor si optimism. Acelasi principiu il aplic si cand e vorba de aceste mici imperfectiuni pe piele care ma personalizeaza , adica puzderia mea de alunite, imprastiate pe tot corpul, mai mici, mai mari, unele de cand ma stiu, altele aparute in timp...
deci, asa cum se spune, cand viata iti ofera lamii, bucura-te de limonada...aplic sintagma aceasta si in ceea ce priveste puriceii de pe pielea mea, ii port cu gratie si nonsalanta. Am grija sa nu ma afecteze ca stil de viata sau ca incredere in mine, ma bucur de soare, la mare, dar cu moderatie, in orele bune pentru plaja, cu produse de protectie solara, Ca orice condiment, cand e prea mult, si soarele strica.
Sunt destul de informata in general despre riscurile diferitilor factori asupra sanatatii, dar sunt constienta ca ceea ce citesc eu pe net nu inlocuieste consultul medicului. Eu nu am de unde sa stiu care tip de alunite au risc de malignizare, si chiar daca as sti, remediul tot medicul mi-l ofera.Am fost de 3 ori pana acum la dermatolog, si consultatiile au fost foarte agreabile. Pe langa faptul ca m-am linistit complet asupra diagnsticului, am capatat si cateva recomandari foarte bune in ceea ce priveste produsele cosmetice pentru plaja, ba chiar si cate va mostre AVENE, care m-au convins sa merg in farmacie si sa aleg Avene din gramada de produse pentru protectie solara cu factor ridicat, pe criteriul cel mai important: recomandarea dermatologului si propria tolerabilitate.
Produsele cosmetice de protectie solara sunt dovada clara ca de la an la an razele soarelui devin din ce in ce mai nocive, iar noi ar trebui sa fim din ce in ce mai atenti, cu ceea ce facem atat cu corpul nostru cat si cu mediul, ambele fiind din ce in ce mai expuse din cauza incalzirii globale.
eu sunt convinsa ca multitudinea de cazuri de melanom are mare legatura cu incalzirea globala si cu gradul de cultura medicala scazut a marei mase a populatiei. De aceea ,de ziua Melanomului, imi voi face un consult dermatologic, si nu pentru ca e gratuit, ca gratuitatea o obtin oricum avand trimitere de la medicul de familie in tot timpul anului, ci pentru ca in restul anului , in societatea si mediul extrem de solicitant in care traim, nu gasim niciodata timp pentru lucrurile care se pot amana. De aceea, daca de 8 martie e public ca trebuie sa o sarbatoresc pe mama, atunci aceeasi programare fac si de 25 mai pentru linistea pielii mele,ca reper stabilit, asa cum, de 16 noiembrie, ziua mondiala antitutun, a fost reperul meu pentru a ma lasa de fumat.

Va salut, cu fiecare din cele osutadouazecisi...poate chiar mai multe, alunite sanatoase ale pielii mele!
psihofericire
Postat pe 21 Mai 2009 23:42
neata fetele,am si eu alunite,ce numai voi sa va laudati,mai mici ,mai mari,mai la vedere,mai intime dar sanatoase ,frumoase,in stare de functionare.ma mandresc cu ele (la soare)dar nu prea tare...mai dam cu creme, mai acoperim ,,ca de ,nu vrem sa "degeneram".
VIORICA27
Postat pe 22 Mai 2009 00:53
Eu sunt plina de alunite.... ceam mai importanta este cea de pe sanul stang cu care vara, am unele probleme, de la soare si astfel tot timpul cand ies cu un decolteu, incerc sa o apar cu un strat protector de crema, a2a ca importanta este pe sapte, intre "gropite", care la un blug cu talie joasa, face ravagii , si inca o alunita cu care ma mandresc este pe umarul drept, cu care cand merg intr_un club si imi iau o bluza cu umarul dezgolit arata . Restul alunitelor pe care le am pe maini si in jurul buricului sunt mai micute, dar de efect, deoarece sunt inchise la culoare si eu am pielea deschisa, contrastul care reiese este unul extraordinar.
pupi21
Postat pe 22 Mai 2009 10:29
Eu am pe putin 50 de alunite de diverse marimi, repartizate pe tot corpul. Din nastere am 2 alunite mai proeminente, avand un diametru de cca. 7 mm, situate : uana pe obraz, sub pometul drept, bine conturata si care pot spune ca ma reprezinta si cea de a doua pe bratul drept, la cca. 10 cm de axila. Tot pe fata mai am inca 5 alunite,de cca.2 - 3 mm, aparute- pe rand - dupa varsta de 19-20 de ani, cantonate pe partea stanga a fetei : pe nas aproape de varf, pe obraz, pe buza superioara aproape de coltul gurii si la jumatatea distantei dintre buza inferioara si barbie. Nu sunt incantata de toate alunitele pt. ca mi se par prea multe totusi. Nu le-am protejat niciodata in mod special.Folosesc - de cand ma stiu - mai ales vara, creme cu factor de protectie destul de ridicat pt. ca am o piele f. sensibila. Din fericire nu am avut niciodata probleme cu ele si imi doresc nici sa nu am.
Mi-ar prinde bine totusi un kit de produse pt. alunitele mele...
kudika025601
Postat pe 22 Mai 2009 13:11
Eu am atat de multe alunite incat atunci cand sunt in costum de baie atrag atentia oricui prin acest fapt si nu datorita aspectului mei fizic. Uneori este stanjenitor dar de cele mai multe ma bucura faptul ca atrag si eu privirile tuturor prin ceva. Merg la mare aproape in fiecare an si ies la plaja insa folosesc o crema de plaja obisnuita. Stiu ca nu este bine sa le expun la soare insa eu sunt foarte deschisa la ten si cu acea multitudine de alunite inchise la culoare, va dati seama ce contrast se creeaza!
o_moaka
Postat pe 22 Mai 2009 14:25
Marturisesc cu sinceritate ca e unul dintre cele mai nebunesti concursuri pe care le-am vazut vreodata...Bun..pentru ca inceputurile sunt plictisitoare fac o trecere subita la subiect, alunitze.Eu, personal , ma bucur de cateva zeci de alunitze micutze si dragalashe. Sunt mandra de existenta celor 2 din jurul gatului , a celor 5 de pe antebratul drept , a celor 4 de pe antebratul stang, a celor 3 din zona abdominala , a celor de pe picioare( nu stiu cate sunt exact dar nici nu vreau sa ma apuc de numarat din varii motive si considerente), si.....a celor 4 din zona intima( de care de altfel sunt foarte mandra, si mai mult decat atat le tratez cu foarte mare atentie). Imi plac foarte mult alunitzele mele, imi place forma lor, sunt micutze si imprimate in piele in asa maniera incat in contact cu , culoarea pielii creole imi da un aer foarte sexy. Destul de persuasiva?...nici pe departe . Doar destul de norocoasa purtatoare a unor alunitze unice.
kudika028775
Postat pe 23 Mai 2009 11:38
salutare
eu am doua alunite una mai mare si una mai mica cea mai mare este pe sanul drept e iesit un pic inafara de acea se mai intampla sa agat sutienul sau cand ma spal sa o mai zgarii cu unghia , si cea mai mica este pe piciorul stang era in copilarie era imi de tot dar in vacantele de vara mergeam la bunici si ma ciupeau pui de gaina de ea si a crescut destul de mult
sarade
Postat pe 23 Mai 2009 12:02
Povestea alunitei mele incepe odata cu nasterea mea si cu prima raza de soare cat despre valoarea pe care a capatat-o pe parcurs,a depins doar de iubitul meu si de magicele raze de soare...Nu am foarte multe alunite,ba chiar as putea spune ca ma numar printre posesoarele de putine alunite, insa eu sunt mandra de ceea ce am, pentru ca asa sunt unik si asta ma face mai speciala!am o alunitza pe sanul drept, alunitza cu care ii face placere iubitului meu sa se joace si care starneste imaginatia oricarui barbat cand se furiseaza afara din decolteu;o alta alunitza se remarca pe spatele meu si "iti face cu ochiul" stangace....in rest mai posed cateva alunitze micutze si finutze pe spate si piciorul drept!
Va pup si va doresc alunitze sanatose si frumoase!!!!!!
fairy_tooth89
Postat pe 24 Mai 2009 01:43
hmm. eu a o lunita i talpa nu stiu cum... dar acolo este ea.. ni se pare un loc ciudat pt o alunita.... mai am cateva alunite pe btate.. micute si dragute.....si inca una micuta sub un san...drept....dar mie imi placea cel mai mult de o colega de liceu ea avea o alunita pe mas exact in locul unde se pune cercelul... ii statea foarte bine si o prindea..era ceva natural si simpatic..
nn_oanna
Postat pe 24 Mai 2009 14:11
hmm..am o multime de alunite..cred ca este ceva ereditar am una foarte mare pe spate iar pe fata am 3 una sub alta ..problema este ca la soare ele se cam inmultesc pe tot corpul oricum sunt mandra de alunitele mele
alessia22
Postat pe 24 Mai 2009 21:52
Eu am multe alunite, niciodata nu am putut sa mi le numar pe toate... Am pe degete, pe gat, pe spate, pe fund nu ma deranjeaza deloc.. pentru ca nu sunt din acelea crescute in afara .. ci intinse pe piele.. cred ca daca erau din acelea.. imi era putina teama sa nu le rup si ma duceam la medic sa mi le scoata .. asa nu am nicio problema... majoritatea sunt mititele .. dar am si una mai mare la lomba stanga. Nu am observat sa se fi inmultit de la soare.. adevarul e ca imi mai apar cate una .. dar rar. Alunitele fac parte din .. personalitatea mea si ne intelegem bine.
Se spune ca o alunita mare iti apare daca mama ta a furat ceva cand era gravida cu tine .. si unde a pus mana .. acolo iti va iesi tie o alunita .. a pus pe nas.. pe nas iti va iesi .. oare ce a furat mama ?
desyre
Postat pe 25 Mai 2009 11:33
Recunosc! Nu dau prea multa importanta alunitelor!
In materie de alunite in familia mea este o traditie: Pe spate avem 3 alunite care formeaza un triunghi usor isoscel...
Piesa de rezistenta dintre toate alunitele pe care le am si cea mai maricica dintre ele este una care o am pe gat putin mai jos sub ceafa...E simpatica si destul de greu de descoperit dar de fiecare data cand a fost descoperita pot zice ca "m-a ajutat" si mi-a completat farmecul persoanal. Este si o parte rea in toata povestea in sensul ca vara la soare devine putin suparatoare ma ustura oarecum si simt ca o inntepatura repetata dar evit acest lucru purtant cat mai des parul pe spate cand fac plaja...
In rest ce pot sa spun am o groaza de alunite... Am doua mici mici pe urechi ca si cum as avea cercei.... Oricum in total cred ca am vreo 23-25 norocul meu ca nu sunt mari!
Inyo
Postat pe 25 Mai 2009 11:51
IO am destule alunitze p spate mai am una p burtica mai jos d burik si imi place s o arath adre frik k este destul d mare si din cate am inteleadak t`i se rupe poti face canceriele..dm piele e adevara??
kudika029351
Postat pe 25 Mai 2009 16:10
Sunt o `norocoasa `si` o fericita ` din nastere! Spun acest lucru cu ghilimele, deoarece acestea sunt afirmatiile pe care maicuta mea si prietenii mi le spun ori de cate ori imi` expun` deja faimoasele mele alunite la vedere. Acestea sunt localizate majoritatea in zona decolteului, chiar pot spune ca am desenata o inima din alunite, si pe fata totodata.Am apelat si la dermatolog, atunci cand, din nesiguranta, am vrut sa aflu daca totul este in regula cu ele. Momentan, totul este `la locul lui`, insa multumesc domnilor doctori dermatologi pentru sfaturile date. Un `nu` hotarat saloaneler de bronzat - oricum n-am apelat si n-as fi facut-o vreodata - insa mi s-a recomandat folosirea cremelor si lotiunilor cu protectie antisolara pe perioada intregii veri. Sunt o norocoasa posesoare a alunitelor si mandria mea de a arata inimioara desenata parca cu stiloul! O vara minunata si protejare pe masura ! S-auzim numai de bine!
spike_a
Postat pe 26 Mai 2009 09:13
La fel ca majoritatea alunitelor din lume si ale mele au aparut in lume o data cu venirea mea pe acest pamant. Doua dintre ele au avut parte de multe aventuri inca de cand erau fragede copile. Prima mea alunita s-a asezat exact pe ceafa, dar in asa fel incat sa fie admirata de toata lumea. Nu e nici prea mare dar nici prea mica, e tocmai buna , si tot ea a avut cele mai multe patanii, de la a fi confundata cu un mic puricel de diferite persoane pana la interactionarea cu lanturile care o cam incomodeaza. Insa a trecut cu bine peste toate aceste patanii si e bine sanatoasa. Cealalta alunita norocoasa ,care e si mostenire de familie, nu a avut foarte multe patanii insa mi se pare ca da un farmec anume obrazului meu drept. Plus ca e chiar indragita de iubitul meu si alintata mai tot timpul.
Mai exista si o a treia alunita,tot micuta si dragalasa care se afla sub sanul drept si care arata bine mai ales la mare. In rest mai exista pe tot corpul niste alunite mititele, dragalele care imi sunt la fel de dragi ca doar sunt tot ale mele. Asta e povestea veche , antica de cand sunt eu a alunelelor mele
whitemagnolia09
Postat pe 26 Mai 2009 12:24
Dragele mele, asa cum v-am promis, am revenit dupa controlul la dermatolog. Am fost ieri, mi-au fost examinate, si din fericire nu am probleme cu ele. Cu toate astea, 2 dintre ele, care sunt destul de marisoare, si sunt localizate pe spate, trebuiesc verificate din nou peste 6 luni.

Dna doctor mi-a explicat exact care este treaba cu soarele, si cu influenta lui asupra alunitelor. Expunerea la soare, si in consecinta, arsurile solare, provoaca marirea alunitelor existente si aparitia altora. Din aceasta cauza este atat de daunator. In primele zile de expunere, se recomanda folosirea cremelor protectie cu SPF 50, urmand ca ulterior sa se treaca la SPF 20-40, in functie de sensibilitatea si pigmentul pielii.

Ceea ce va pot recomanda este sa aveti mare grija atunci cand va expuneti la soare, si pe cat posibili evitati intervalul orar 12-16, pentru ca acesta este cel mai daunator.

Va pup si va urez o bronzare cat mai frumoasa si mai sanatoasa :)
andreiaaa
Postat pe 26 Mai 2009 14:43
huh ..am o multime de alunite pe maini de toate marimile dar nu va ganditi k sunt gigantice sunt normale si ciar dragute ,una pe sanul stang care se vede foarte sexy sunt mandra de ele si de cele 7 de pe spate :)
tanya19_88
Postat pe 26 Mai 2009 15:40
Am foarte multe alunite din nastere si sunt mandra de ele,fac parte din sarmul meu.Vara le protejez cu creme speciale si evit sa stau prea mult la soare.
bobbo
Postat pe 26 Mai 2009 19:18
Hello! Eu am o alunita sub ochiul stang...nu a fost acolo mereu caci nu am regasit-o in pozele de cand eram micutza, dar parca o am avut-o tot timpul....Imi da o imagine unica...si, de vreo 2 ani imi iubesc alunita si mai mult, caci exact sub ochiul stang i-a aparut o alunita similara si iubitului meu dupa ce am inceput sa iesim impreuna...Acum...e ca un simbol al nostru! Asa ca, evident, avem grija de ea !
Mimozza20
Postat pe 27 Mai 2009 19:22
io am cel putin 100 de alunite. pe fata, in palma, la....trandafir etc...le ador! sunt micutze si dragalase!
l_diana_c
Postat pe 27 Mai 2009 19:23
salutare...eu am o multime de alunite,dar ma mandresc cel mai mult cu 4: una e in forma de zmeura..o am de la nastere,pt ca din spusele mamei, ar fi furat zmeure cand eram in burtik ei;)) si profit cu orice ocazie sa-mi arata zmeurica de pe mana :D O alta alunita...de fapt 2,sunt cele de pe gat, tot din nastere;)) stau foarte bine,se asorteaza cu orice bluzita:D Mai am 2, aparute pe parcurs,de vreo 2-3 anishori...am inteles ca alunitele,expuse in soare,se inmultesc :) una este aproape de laba piciorului,neagra neagra, micutza si sexy:> si ink una in palma, care zic eu,imi poarta noroc de cand o am :D Le protejez cu crema de protectie ce contine SPF, dar chiar si fara crema,nu am probleme cu ele;)) indiferent de cat as sta la soare :D
nicoletazb
Postat pe 27 Mai 2009 21:58
Cu multi ani in urma aveam doar 2 alunite mici mai sus de piet una in partea dreapta, una in partea stanga,cu trecerea anilor mi s-au mai marit un pic si a mai aparut una langa ele, plus cateva de marimi diferite in diverse locuri ,in ultimii doi ani, dupa ce am facut un tratament pentru ten, cu pastile destul de puternice.Pentu fata folosesc o crema cu toate filtrele posibile fara de care nu ies afara. Mie nu imi plac alunitele mari si chiar ma ingrijoreaza aparitia lor, plus ca nu am voie sa ma expun la soare prea mult, asa ca cu urmatoarea ocazie cand ma duc la dermatolog o sa pun problema...As vrea tare mult sa pot sa merg mai des si sa stau mai mult la plaja, mai ales ca ii place mult prietenului meu pielea bronzata si anul trecut nu am fost deloc
Anira12
Postat pe 29 Mai 2009 12:11
Am foarte multe alunite pe fata cred ca 10 dar sunt foarte mici,pe brate,abdomen si pe picioare,iar pe umar am una maricica care se vede foarte frumos vara daca port ceva cu spatele gol sau costum de baie si ma mandresc cu ea:D:D
dana37
Postat pe 29 Mai 2009 16:06
Fiecare dintre noi are una sau mai multe alunite raspandite pe corp. Nu o singura data m-am intrebat daca aceastea au potential cancerigen sau nu. Raspunsul corect nu poate veni decat din partea specialistului.Ca urmare o data pe an merg la un specialist pentru un control.
Nu am reusit inca sa numar toate alunitele pe care le am.Cert este ca sunt multe,dar 12 dintre ele sunt proeminente si se afla pe zona abdominala..
Acum cand vara deja s-a instalat incerc sa le protejez cum pot mai bine.Este normal sa mergi la plaja, este natural sa te bronzezi. Dar trebuie sa avem niste limite.La plaja merg rar, dar niciodata intre orele 10-16, port costum de baie intreg.Folosesc creme cu factor de protectie corespunzator, ma dau cu o cremã hidratantã dupã expunerea la soare.
Ma uit mereu la ele ca sa observ din timp orice modificare.Am mare grija sa nu le agat sau sa la rup.Cand vine vorba de precautii insa, niciodata nu este suficient!
madi17
Postat pe 29 Mai 2009 21:18
iupyyyyy
imi iubesc alunitele
am cea mai mare grija de ele
ingerasul_noptii
Postat pe 29 Mai 2009 21:21
alunitele mele cele mai simpatice sunt 3 sub sanul stang,asezate ca un trifoi.
de priveliste se bucura doar cei priveligiati:)
jamilla
Postat pe 30 Mai 2009 11:52
pe mine mama natura m-a inzestrat cu multe alunite,nu ma plang pt ca imi plac,...eu le consider sexy.ideea este ca de la soare mi-au mai aparut ,micute dar sunt,si cu cat stau mai mult la soare,ele se tot maresc.si chiar iubesc soarele...am alunite si ma mandresc cu ele
LARISUK_24
Postat pe 30 Mai 2009 15:06
Eu am foarte multe alunite. Vara e un pic mai incomod, ca se umfla si cresc. Le protejez cat pot de soare insa cateodata nu e suficient. Mi-as dori sa existe o crema speciala pentru alunite, care sa le protejeze de soare.
kudika18121981
Postat pe 31 Mai 2009 23:34
Eu am doua alunite mai mari una pe piciorul drept si alta pe piciorul stang. Altele sunt mai micute si mai am una intr-un loci total neobisnuit: in talpa piciorului. Nu am avut niciodata probleme cu alunitele.
cojocariudnl
Postat pe 1 Iunie 2009 11:16
Ce sweet..Povestea alunitei tale!
Well.. nu le stiu povestea tuturor,dar le stiu pe cele mai importante.Cele de pe gat care sunt 3 la rand,si lumea mereu imi zice ca am niste furnici pe gat Nu ma mai sperii de mult Cele de pe spate,care una desi e mai mare,chiar nu ma deranjeaza,plus cele 10 mititele care mi-au aparut de curand pe brate,pe fata,micutze dragalase ..Una care mi-a iesit in talpa Am s-o intreb ce cauta acolo Si ar mai fi dar inchei aici... Mai sunt de venit,cu siguranta.Le astept caci mi se par semne de frumusete si nu ma deranjeaza cu nimic pe oriunde ar iesi
S0phia
Postat pe 1 Iunie 2009 15:12

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Spune-i ''Esti Extraordinara'' si poti castiga o bijuterie si un kit cu iaurturi Activia 148 De la: concursKudika 13 Iunie 2015 17:14
Castiga unul din cele 3 costume de Craciunita oferite de 4passion.ro 1240 De la: kudika087112 3 Ianuarie 2011 17:57
Castiga un abonament pe 6 luni la revista Casa Mea! 594 De la: ad__83 12 Iulie 2011 17:21
Concurs: Castiga noul roman de Isabel Allende! 136 De la: anamaria_corina 9 Martie 2012 12:40
Castiga cadoul personalizat pe care il vrei tu de la Tiparo.ro 271 De la: concursKudika 5 Septembrie 2013 19:39