Setari Cookie-uri

De ce romanii nu iubesc animalele?

Ma cuprinde, nu tristetea, ci disperarea, cand vad zilnic, pe aproape toate strazile Bucurestiului, animale infometate, ranite, caini si pisici abandonati, de la varste prea mici, ca sa poata sa supravietuiasca, unii mutilati, cu ochisorii scosi si, daca ii mai au, se uita in ochii nostri, de fiinte atotputernice, (asa cred ei), implorandu-ne, mustrandu-ne, incercand parca sa inteleaga de ce acest "stapan" al animalelor ramane nepasator la sarmanele lor dorinte si necesitati: un culcus cald, o bucatica de mancare si putina afectiune, pe care ei ne-ar intoarce-o inmiit. Noi suntem un fel de dumnezei pentru animale si, de fapt, ce facem pentru ele? In loc sa-i tratam ca pe un fel de copii necuvantatori, dar inteligenti, poate mai inteligenti decat noi, caci ei stiu sa-si arate gratitudinea fata de binefacatorii lor, ii lasam la voia intamplarii, atunci cand nu ii chinuim sau nu ii omoram de-a dreptul. Ce parere aveti despre nepasarea romanilor fata de animale si despre lipsa unor servicii de protectie a animalelor abandonate, asa cum exista in tarile cu adevarat civilizate? Personal, sunt o mare iubitoare de animale si trebuie sa recunosc ca situatia intalnita in Romania nu numai ca ma dezgusta, dar ma si deprima. Fac tot ce pot, ca sa mai salvez o viata de animalut, gasit pe strada si inca unul, si uneori imi reuseste, alteori le vad murind sub ochii mei si ma simt parca inutila si fara putere in fata unor drame "mici", dintr-o lume mica, parca paralela cu a noastra, atat de putin ne implicam, cand am putea face atat de multe, de nu ar fi comoditatea tipic romaneasca si dispretul omului meschin fata de ceea ce, de fapt, nu intelege indeajuns.

Postat pe 9 Iulie 2009 23:20
Iti inteleg tristetea,observ aceleasi lucruri ca si tine-dar ce e de facut?Am vazut copii chinuind pisici ,tragand de ele,oameni ce lovesc animalele nevinovate,nu stiu daca de fapt ii pot numi oameni.Pot intelege faptul ca cineva e alergic,sau ca pur si simplu nu le iubeste,dar nu accept sa vad animale chinuite sau mutilate.Romanii sunt si iubitori de animale,nu putem generaliza-eu am 3rotweilleri,1motan si 2 porcusori-stau la curte si daca nu as sta in sect 1cu vecini fitzosi (ai mei asa sunt)-sincer as umple curtea de pisici si caini abandonati care au nevoie doar de putina mancare si dragoste.Ador animalutele mele-motanul vine la 6 cand ne trezim ,cum simte miscare in casa-apare si el,ne jucam,il hranesc si apoi e ffff obosit-merge la somnic.Porcusorii cand ma trezesc eu incep sa faca un scandal imens-si primul lucru-le dau sa manance,ii bag si pe ei in seama,ca altfel nu ne mai intelegem din cauza galagiei.Cainii sunt cei mai buni paznici,noi plecam de acasa si usile raman deschise -de 2 ani de cand ne-am mutat,nu am avut niciun incident,deci pot spune ca noi avem grija si iubim animalutzele noastre si ele ne rasplatesc cu atentia si dragalasenia lor.
Mi-as dori ca multi sa invete sa respecte animalele si mai ales mi-as dori o lege dura care sa pedepseasca abuzurile de orice fel savarsite asupra animalelor si atunci sa vedem carui frustrat o sa-i mai arda sa chinuie un sufletel cand va stii sigur ca pt asa ceva risca puscaria?
luyyzz
Postat pe 10 Iulie 2009 02:43
Nu generaliza spunand ca romanii nu iubesc animalele pentru ca nu este adevarat .

Ai mentionat tarile civilizate , Sua este considerata a fi o tara civilizata ?
Daca da , hai sa-ti spun sta treaba cu animalele de aici :(

Oricine gaseste un animal care nu are placuta de identificare la gat il duce la adapost sau in cazuri fericite il pastreaza .

Am fost la un adapost de unde am luat doi catei , am platit pentru fiecare catel 70 $ bani in care este inclusa operatia de castrare si primul vaccin cred.
DUpa aceea , d-zeu cu mila , niste preturi de te doare mintea , daca nu le faci asigurare medicala si vrei totusi sa ii vaccinezi ai pus-o ca tre sa scoti din buzunar o multime de bani .

Zilele trecute am avut neplacuta surpriza sa stau de vorba cu un coleg vis a vis de prietenii necuvantatori.
A avut o pisica ce a fost lovita de masina si cum baietelul lui tot plangea ca-si vrea matza inapoi s-a gandit sa ia una de la adapost.

Suna la adapost si cand a auzit cat costa sa iei un animalut de la ei nu prea i-a picat bine pentru ca aici 70 $ sunt considerati o caruta de bani .

A intrebat-o pe tanti daca nu exista vreo sansa sa ia o matza fara sa plateasca atatia bani , tipa ii spune ca nu la care el o intreaba ce se intampla cu animalele care nu sunt infiate de cineva,

Raspunsul a fost groaznic , le tin doua saptamani de zile si daca nu le ia nimeni le omoara

Colegul meu o intreaba pe tanti de la telefon daca nu are cumva pe lista mortii o pisica .....decat sa o omoare nu e mai bine sa i-o dea lui ?
Raspunsul la fel de groaznic : nu , daca nu platiti taxa de 70 $ nu avem voie sa dam nimic

Nu stiu ce e de dorit in acest caz ....sa il lasi pe strada si sa aibe sansa de a fi luat de cineva sau sa il duci la adapost unde dupa doua saptamani e ucis ?

Azi .....m-am trezit cu un caine in curte ,desi era plin de pureci si am deja doi catei l-am luat si pe asta si-s romanca
iris_4_ever
Postat pe 10 Iulie 2009 06:04
Si eu am fost curioasa cum e intr-o tara numita civilizata (din punctul asta de vedere). Si in Spania.. animalele de companie se cumpara de la magazine de specialitate. Cam 100 euro o mitza (pui) deparazitata, dar nu castrata. Este adevarat ca vad foarte rar maidanezi pe strada, si asa cum ii vad asa si dispar.... (nu stiu unde). In schimb.. pisicile sunt cam peste tot. Au grija cei din zona de ele cu mancare speciala, cu apa.. dar tot pe strada sunt lasate.
Ceea ce vreau sa spun, ca raspuns la topic... este ca si aici exista uriase campanii importiva abandonului sau maltratarii animalelor. Nu stiu daca e mai grav ca nu-i castram in RO si ii lasam sa se inmulteasca in nestire pentru a putea apoi justifica uciderea lor in masa..... sau, abandonul masiv din Spania a propriilor catei pe strazi.. pentru ca devine imposibil sa ii mai cresti, hranesti etc etc. Asa cum spunea si iris.. costa enorm. Cu siguranta tot la sapun ajung si aici cand nu mai sunt doriti de nimeni.
Personal.. ii ador, asta e!
rashela
Postat pe 10 Iulie 2009 06:17
Sincera sa fiu mie nici nu mi-a trecut prin minte sa ma intreb ce se intampla cu ceilalati catei & matze de la adapost .....eu i-am vazut acolo si am zis ca sunt in regula .
Daca stiam ,probabil ca vroiam sa iau acasa ceilalati 6 frati ai lui Sasha si Casey .

Aici nu am vazut nici o matza abandonata iar singura data cand am vazut un caine pe strada a fost cand am fost la adapost sa caut catei si am vazut un nene care aducea cainele.
Ne-a spus ca l-a gasit pe strada si l-a adus acolo .....

Azi a fost a doua oara cand am vazut un caine abandonat , tocmai am pus poze cu ea , nu-mi dau seama cum au fost in stare stapanii lui sa o abandoneze pentru ca e atat de jucausa si iubitoare ca-ti intra imediat la suflet

In privinta costului ...castrarea pentru un singur catel costa 550 $ daca nu ai asigurare .
Ai mei au asigurare medicala asa ca a costat doar 85 $ .
iris_4_ever
Postat pe 10 Iulie 2009 06:37
Se facea mare caz de o fundatie pentru protectia animalelor, de fapt, un adapost, numit SPERANTA, acum vreo cativa ani, in Romania. Am luat-o de buna si am apreciat statutul si preocuparea lor pentru animalele abandonate. Aveam o pisica, gasita cand era pui, in curtea mea, am crescut-o si cand era destul de marisoara ca sa supravietuiasca, am vrut sa o duc la fundatia "Speranta", ca sa o stiu in siguranta. Trebuia sa plec la Los Angeles si nici nu mai aveam spatiu pentru pui si nicio cunostinta careia sa i-l las in grija, caci urma sa lipsesc destul de mult. Am vorbit cu o angajata de la Speranta si i-am prezentat problema. Mi-a spus, in primul rand, ca ele nu accepta pisici, numai caini abandonati, iar cand am intrebat-o care ar fi sansa pentru pisicuta mea, mi-a raspuns cu cinism: "Aruncati-o in strada, ca se descurca ea! Noi nu ne ocupam cu asa ceva!". Apoi, ca sa remedieze, mi-a cerut numarul de mobil, ca ar fi urmat, vezi doamne!, sa ma sune o alta colega, cu "solutii salvatoare". Bineinteles ca n-am primit niciun telefon si m-am lamurit definitiv. Am decis sa pastrez pisicuta, care urma sa creasca, pana la revenirea mea IN tara si am transportat-o in provincie, la familia mea. Acum ma felicit pentru idee, pentru ca Sushi a mea e o splendida pisicuta neagra, jucausa si inteligenta si, in mod sigur, cea mai buna prietena si confidenta a mea, de care ma bucur in fiecare zi. Cand plec din tara, o las in grija prietenului meu actual, iar ea ma asteapta cuminte si rabdatoare.
Aseara am avut o ciocnre cu niste femei in varsta, vecine, foarte acrite de viata si care ma urmareau de mult cum hraneam niste pisicute splendide, de rasa, si abandonate, care mai aveau si puisori si traiau intr-o curte cu un catelus la fel de simpatic. Zilnic ma duc cu mancare la ei si ma intampina fericiti. Ei bine, aceste femei batrane si respectabile s-au luat de mine, "interzicandu-mi" sa mai hranesc animalutele, pe motiv ca raman resturi de mancare, care le-ar fi adus lor...sobolani. Am intors spatele conflictului cu cetatenele si am decis sa le ignor si sa-mi continui actiunea ceva mai departe de curtea cu pricina, adica in strada. Deci, iar in strada ajungem. Fara indoiala ca exista cetateni cumsecade si inimosi in Bucuresti, care ingrijesc bietii maidanezi, dar cei mai multi locuitori nu numai ca ii neglijeaza, dar le fac si rau, ca sa fie tacamul complet. Dar problema este alta. De ce nu exista adaposturi adevarate pentru animalele bolnave si abandonate, cu o organizare buna, cu manageri implicati si interesati de salvarea lor. De ce exista mentalitatea asta primitiva despre animale, ca ele nu ar merita osteneala si cheltuiala noastra, pentru ca nu aduc beneficii?!!! Eu nu am auzit in Romania decat de eutanasieri, castrari, hingheri, etc. De ce nu exista si aici "Politia animalelor", ca in America si de ce nu exista emisiuni televizate, care sa sensibilizeze populatia si sa o educe???

Postat pe 10 Iulie 2009 10:56
asta este o generalizare care pare facuta sa nu zici ca n-ai facut nimic

stiu ca par dura, chiar n-am nimic cu tine, sincer
insa uite
http://www.4animals.ro/
http://www.cutu-cutu.ro/
http://www.spca.ro/
http://www.protectiaanimalelor.ro/
http://www.protectiaanimalelor.org/

in legatura cu mentalitatea generala a romanului, e de ajuns sa te uiti putin in jur... si eu vreau un animal, dar cat de corect e sa-l inchid intre 4 pereti, sa-l las la prieteni de fiecare data cand plec din tara?
Multi de-abia daca au ce sa puna copiilor pe masa, de unde bani si pentru pisica/catel?
Multi inca au mentalitatea de la tara, animalul nu este de companie, ci de munca; de ce ar lua unul in casa?

Da, adevarat ca sunt multi oameni haini, care chinuie animalele, le lovesc, dar asta nu tine de nationalitate (ai vazut emisiunile cu SPCA de pe Animal Planet?)

Cat despre Politia Animalelor, in primul rand ar trebui o legislatie in domeniu; sa fim seriosi, nu e o prioritate pentru Romania. Noi inca avem nevoie de legi sociale sanatoase pana sa ajungem la cele pentru animale. Politia Animalelor trebuia instituita acum cateva luni; nu sunt bani nici pentru politistii care se lupta cu cei ce omor oameni, de unde bani pentru inca o Politie? (desi eu personal, cred ca un sufletel nevinovat al unei necuvantatoare nu ar trebui sa cantareasca mai putin decat al unui cuvantator, dar na!)

In concluzie daca vrei intr-adevar sa faci ceva, poti intra pe acele site-uri si sa te hotarasti cum poti actiona pentru animalute
kitty_krieger
Postat pe 10 Iulie 2009 11:21
Spre deosebire de tine, eu consider ca grija fata de animale e INTOTDEAUNA o prioritate pentru niste oameni sau o comunitate care se respecta. Intr-adevaR, tine de educatie si de respectul fata de tine, de cat de evoluata este societatea respectiva, e un fel de oglinda, daca vrei, o dovada in plus. Cu alte cuvinte, fara asta (protectia animalelor), ca si in cazul copiilor abandonati sau al batranilor singuri, etc., nu ne putem numi o societate sanatoasa, indiferent de criza, banii din buget, etc. Niciodata circumstantele nu vor fi perfecte pentru a initia o preocupare importanta, a o sustine, a te dedica ei, totdeauna vor aparea "alte prioritati", deci ce facem, o lasam mereu la o parte, ca avem alte prioritati? Daca nu acum, atunci cand, vorba unui personaj din "Angels and Demons", de Dan Brown. Iti multumesc pentru adresele pe care mi le-ai trimis, dar iti pot spune cu multa franchete ca nu urmaream sa ma "aflu in treaba", ci pur si simplu, chiar il consider un subiect important si un aspect al Romaniei de astazi, aspect pe care nu-l voi caracteriza, caci vad ca starnesc sensibilitati. Am urmarit nu numai emisiunile despre care ma intrebi tu, ci si multe altele, deoarece o parte din timp sunt in America. Cat despre faptul ca imi las pisica in grija cuiva, atunci cand sunt plecata, scuza-ma, dar e o solutie mai buna, decat sa ma debarasez de ea sau decat sa ma feresc sa tin animale doar pentru ca am de facut deplasari. Te inteleg daca nu te omori dupa animale, fiecare cu preferintele si cu ocupatiile lui; intamplator eu chiar sunt pasionata, imi plac aproape toate animalele, poate cu exceptia sobolanilor sau mai stiu eu ce exceptii, deci mai adaug doar ca subiectul se adresa iubitorilor de animale. A propos de generalizari, atunci cand cineva deschide un subiect, e normal sa se inceapa cu o generalizare, pentru a se ajunge la fapte particulare, in legatura cu care fiecare isi spune parerea, exemplifica, citeaza din experienta personala, ajunge la diverse concluzii. Inca o data, multumesc pentru interventii.

Postat pe 10 Iulie 2009 14:35
si eu multumesc pentru caracteziarea din titlu (intamplator sunt romanca si chiar iubesc animalele, de aceea nu as putea sa-mi las animalul cateva luni la altcineva, pentru ca stiu prin ce trece; nu te judec pe tine daca tu doresti sa faci asta, e strict alegerea ta)
kitty_krieger
Postat pe 10 Iulie 2009 14:45
Orice titlu de topic e, de fapt, o remarca sau o intrebare retorica, menita sa provoace diverse reactii si asa cum am mai spus, de la o generalizare porneste o discutie, (sau nu), care sa reflecte aspectele particulare ale problemei, exemplificari, concluzii. Eu nu ma disculp acum, ca nu am de ce. Iar titlul nu e o caracterizare, ci o interogatie, repet, retorica. Chiar nu am inteles anumite reactii, dar cred ca ma bucur, intr-un fel, ca le-am provocat. E mai bine sa vezi dezaprobare, decat indiferenta. Inseamna ca intr-adevar e un subiect care preocupa pe romani, pe unii, deci, repet, ma bucur ca, intr-un fel, mi-am atins scopul, acela de a sensibiliza in legatura cu subiectul, chiar daca nu duce la rezultate practice neaparat, macar testezi opinia publica. Doar acesta e scopul forumurilor.

Postat pe 10 Iulie 2009 15:58
De la: Nolwenn, la data 2009-07-09 23:20:38Ma cuprinde, nu tristetea, ci disperarea, cand vad zilnic, pe aproape toate strazile Bucurestiului, animale infometate, ranite, caini si pisici abandonati, de la varste prea mici, ca sa poata sa supravietuiasca, unii mutilati, cu ochisorii scosi si, daca ii mai au, se uita in ochii nostri, de fiinte atotputernice, (asa cred ei), implorandu-ne, mustrandu-ne, incercand parca sa inteleaga de ce acest "stapan" al animalelor ramane nepasator la sarmanele lor dorinte si necesitati: un culcus cald, o bucatica de mancare si putina afectiune, pe care ei ne-ar intoarce-o inmiit. Noi suntem un fel de dumnezei pentru animale si, de fapt, ce facem pentru ele? In loc sa-i tratam ca pe un fel de copii necuvantatori, dar inteligenti, poate mai inteligenti decat noi, caci ei stiu sa-si arate gratitudinea fata de binefacatorii lor, ii lasam la voia intamplarii, atunci cand nu ii chinuim sau nu ii omoram de-a dreptul. Ce parere aveti despre nepasarea romanilor fata de animale si despre lipsa unor servicii de protectie a animalelor abandonate, asa cum exista in tarile cu adevarat civilizate? Personal, sunt o mare iubitoare de animale si trebuie sa recunosc ca situatia intalnita in Romania nu numai ca ma dezgusta, dar ma si deprima. Fac tot ce pot, ca sa mai salvez o viata de animalut, gasit pe strada si inca unul, si uneori imi reuseste, alteori le vad murind sub ochii mei si ma simt parca inutila si fara putere in fata unor drame "mici", dintr-o lume mica, parca paralela cu a noastra, atat de putin ne implicam, cand am putea face atat de multe, de nu ar fi comoditatea tipic romaneasca si dispretul omului meschin fata de ceea ce, de fapt, nu intelege indeajuns.


de copiii abandonati......nu iti e mila?
care cersesc .....pt o bucata de paine.....de cei parasiti prin orfelinate...............?
totul se rezuma la animale.....dar ingerasii fara viitor oare cui sa le fie mila?
mai bine cresteti copiii..........
heaven_2906
Postat pe 10 Iulie 2009 16:01
Topicul se referea la ceea ce se precizeaza in titlu. Faptul ca am deschis discutia despre animale abandonate nu inseamna ca nu mi-ar fi mila de copiii fara parinti si abandonati, intrucat una n-o exclude pe cealalta. Poate voi deschide un topic despre subiectul copiilor abandonati sau o poti face chiar tu. Daca iti este intr-adevar mila de ei. In ce priveste viata mea personala, daca am sau nu copii sau ca de ce nu cresc copii, nu e treaba ta. Totul se admite pana la imvazia in viata privata a cuiva. Exista legi, in sensul asta. Fiecare are dreptul la opinie, dar nu la amestecul in viata altcuiva.

Postat pe 10 Iulie 2009 17:12
De la: heaven_2906, la data 2009-07-10 16:01:51
De la: Nolwenn, la data 2009-07-09 23:20:38Ma cuprinde, nu tristetea, ci disperarea, cand vad zilnic, pe aproape toate strazile Bucurestiului, animale infometate, ranite, caini si pisici abandonati, de la varste prea mici, ca sa poata sa supravietuiasca, unii mutilati, cu ochisorii scosi si, daca ii mai au, se uita in ochii nostri, de fiinte atotputernice, (asa cred ei), implorandu-ne, mustrandu-ne, incercand parca sa inteleaga de ce acest "stapan" al animalelor ramane nepasator la sarmanele lor dorinte si necesitati: un culcus cald, o bucatica de mancare si putina afectiune, pe care ei ne-ar intoarce-o inmiit. Noi suntem un fel de dumnezei pentru animale si, de fapt, ce facem pentru ele? In loc sa-i tratam ca pe un fel de copii necuvantatori, dar inteligenti, poate mai inteligenti decat noi, caci ei stiu sa-si arate gratitudinea fata de binefacatorii lor, ii lasam la voia intamplarii, atunci cand nu ii chinuim sau nu ii omoram de-a dreptul. Ce parere aveti despre nepasarea romanilor fata de animale si despre lipsa unor servicii de protectie a animalelor abandonate, asa cum exista in tarile cu adevarat civilizate? Personal, sunt o mare iubitoare de animale si trebuie sa recunosc ca situatia intalnita in Romania nu numai ca ma dezgusta, dar ma si deprima. Fac tot ce pot, ca sa mai salvez o viata de animalut, gasit pe strada si inca unul, si uneori imi reuseste, alteori le vad murind sub ochii mei si ma simt parca inutila si fara putere in fata unor drame "mici", dintr-o lume mica, parca paralela cu a noastra, atat de putin ne implicam, cand am putea face atat de multe, de nu ar fi comoditatea tipic romaneasca si dispretul omului meschin fata de ceea ce, de fapt, nu intelege indeajuns.


de copiii abandonati......nu iti e mila?
care cersesc .....pt o bucata de paine.....de cei parasiti prin orfelinate...............?
totul se rezuma la animale.....dar ingerasii fara viitor oare cui sa le fie mila?
mai bine cresteti copiii..........
sunt internate pentru copii ..unde este mancarea pentru ei...daca fug si stau afara pentru ca asa le place...oameni pot lua grija de ei....animalele- nu...omul s-a transformat intr-un monster adevarat fara suflet si inima...animalele raman naivi si deschisi, plini de speranta in sufletele lor
_Ira28_
Postat pe 20 Iulie 2009 16:35
draga nowlenn
te intrebi de ce nu exista o politie a animalelor, pai in conditiile in care nu exista bani suficienti nici pt salariile politistilor, de une ai avea pretentia sa ii plateasca si pe acestia?daca guvernul a blocat exmenele finale la toate institutiile MAI, studentiielevii intrnad in vacanta pt ca asta e singura situatie cand nu sunt platiti, tu ai mai dori acum o noua politie? situatia economica in romania este deplorabila si unii dintre noi au probleme existentiale cand altii nu au o bucata de paine sa puan copiilor pe masa. nu sunt de acord cu cei ce maltrateaza animalele, dar sunt alte probleme mai grave decat asta pt care sa imi fac griji
laiyila_88
Postat pe 20 Iulie 2009 16:37
Cum adica "romanilor" nu le plac animalele ??? Crezi ca e corect sa generalizezi ?

daca vrei sa ajuti cu ceva situatia animalelor doneaza aia 2 % din venitul tau unei fundatii pentru animale .

Si sa stii ca in japonia , toti mosii din cartierul langa care locuiesc eu, chai daca stau la case cu gradina, chiar urasc animalele ; nu au caini vagabonzi, dar au pisici semi- vaganboande, pentru ca ei nu le hranesc. daca cineva este vazut hranind pisicile , este avertizat sa nu le mai hraneasca.
de curand am aflat si motivul. daca animalul moare, trebuie chemata o firma speciala sa l ridice si sa dezinfecteze, si consta enorm. daca te vede cineva hraninf pisicile , se presupune ca ti iei responsabilitatea sa platesti in caz ca mor .

Mai mult , de frica sa nu moara vreun aminal pe langa casa lor sau nici macar sa nu se apropie, in locurile pe unde ar putea sa stea o pisica, peste tot ei pun niste covorase de plastic cu tepi de plastic ca nici o pisica sa nu poata sta pe treptele casei lor sau pe langa zidul casei lor.

Totusi nu am tras concluzia ca toti japonezii urasc pisicile , pentru ca am stat la o familie care avea 3 pisici in casa. si eu fiind romanca am avut acasa in romania in decursul timpului cel putin 7 pisoi abandonati pe care i am vaccinat si deparazitat, hranit cu seringa si dat spre adoptie.

te rog, atentie cu generalizarea!


kudika052198
Postat pe 21 Iulie 2009 05:03
De la: _Ira28_, la data 2009-07-20 16:35:00
De la: heaven_2906, la data 2009-07-10 16:01:51
De la: Nolwenn, la data 2009-07-09 23:20:38Ma cuprinde, nu tristetea, ci disperarea, cand vad zilnic, pe aproape toate strazile Bucurestiului, animale infometate, ranite, caini si pisici abandonati, de la varste prea mici, ca sa poata sa supravietuiasca, unii mutilati, cu ochisorii scosi si, daca ii mai au, se uita in ochii nostri, de fiinte atotputernice, (asa cred ei), implorandu-ne, mustrandu-ne, incercand parca sa inteleaga de ce acest "stapan" al animalelor ramane nepasator la sarmanele lor dorinte si necesitati: un culcus cald, o bucatica de mancare si putina afectiune, pe care ei ne-ar intoarce-o inmiit. Noi suntem un fel de dumnezei pentru animale si, de fapt, ce facem pentru ele? In loc sa-i tratam ca pe un fel de copii necuvantatori, dar inteligenti, poate mai inteligenti decat noi, caci ei stiu sa-si arate gratitudinea fata de binefacatorii lor, ii lasam la voia intamplarii, atunci cand nu ii chinuim sau nu ii omoram de-a dreptul. Ce parere aveti despre nepasarea romanilor fata de animale si despre lipsa unor servicii de protectie a animalelor abandonate, asa cum exista in tarile cu adevarat civilizate? Personal, sunt o mare iubitoare de animale si trebuie sa recunosc ca situatia intalnita in Romania nu numai ca ma dezgusta, dar ma si deprima. Fac tot ce pot, ca sa mai salvez o viata de animalut, gasit pe strada si inca unul, si uneori imi reuseste, alteori le vad murind sub ochii mei si ma simt parca inutila si fara putere in fata unor drame "mici", dintr-o lume mica, parca paralela cu a noastra, atat de putin ne implicam, cand am putea face atat de multe, de nu ar fi comoditatea tipic romaneasca si dispretul omului meschin fata de ceea ce, de fapt, nu intelege indeajuns.


de copiii abandonati......nu iti e mila?
care cersesc .....pt o bucata de paine.....de cei parasiti prin orfelinate...............?
totul se rezuma la animale.....dar ingerasii fara viitor oare cui sa le fie mila?
mai bine cresteti copiii..........
sunt internate pentru copii ..unde este mancarea pentru ei...daca fug si stau afara pentru ca asa le place...oameni pot lua grija de ei....animalele- nu...omul s-a transformat intr-un monster adevarat fara suflet si inima...animalele raman naivi si deschisi, plini de speranta in sufletele lor

Daa.........ai zis-o....,Am si o casa la tara, f. aproape de ortas. Acum citi-va ani, am renovat casa de la tara, am mutat o parte din lucruri+mobila, pentru a moderniza si apartamentul. Aveam o catelusa si un puiut al ei, care i-am dus la tara. Acolo pentru acesti catelusi era 'raiul'',Dar, un vecin a vazut cum il ingrijesc si mai ales cum il hranesc; baita, mincarica (cumpar tacim de pui, special pentru ei,+ fel de fel, de granule cu vitamine), si mai ales , atit eu cit si sotul meu, din dragoste pentru catelusi, ii hraneam uneori din mina ca , pe copii. Acelasi lucru mi-a zis si vecinul; 'de ce nu hranesc un copil'. La nici 2 saptamini, catelusa a fost ucisa.
Mentionez, am crescut doi copii , i-am educat, acum au o cariera frumoasa, sunt sanatosi, frumosi, destepti si la casa lor(au propiile lor locatii), mai mult am ajutat si doua fetite semiabandonate de parinti sa gaseasca un rost in viata, acum sunt la casa lor si ma iubesc ca pe o mama, fac parte din familia mea, doar ca, nu sunt infiate oficial. De ce cred unii ca, daca iubesti animalutele si le ingrijesti ca pe niste copii, frustezi adevaratii nenorociti care bintuie pe strazi?.Orice om care iubeste animalele, iubeste in general vietatile. Fie copil, fie animal. Dar, intrebarea mea este , cine are curajul sa aduca acasa un copil de pe strada?, nu musca?. Legal , sa infiezi un copil , ne stricat de strada, este imposibil. Personal am gasit un copil care dormea la usa apartamentului. La-m invitat in casa sa-l hranesc si sa-i dau ceva imbracaminte de ale copiilor mei, Nu a vrut sa manince, dar, i-am pus pachetel cu senvisuri/o zi.. imbracaminte si 50 roni,. Cind am iesit din casa sa merg la serviciu, am gasit in fata liftului sacosa cu mincare si imbracaminte. A luat cu el doar banii. Un alt caz, mergeam la gara cu doua genti pline cu mincare pentru copii mei care pe atunci erau la facultate in iasi. Desi gentile erau foarte grele, am renuntat la taxi, pentru a oferi ultimii bani care ii aveam in poseta, unui copil al strazii, cersetor f, f, insistent. M-a urmarit si la un moment dat , mi-a smucit poseta de pe umeri, crezind ca mai am bani.
Acum la tara am un catelus al meu si inca trei salvati in timp, de la moarte, fiecaruia a trebuit sa le fac tratament sa-si revina. Acum sunt foarte jucausi, tandrii si ascultatori.
Concluzie; copilul strazii MUSCA'
catelul -//- nu MUSCA' .
dorina27
Postat pe 21 Iulie 2009 08:13
De la: dorina27, la data 2009-07-21 08:13:00
De la: _Ira28_, la data 2009-07-20 16:35:00
De la: heaven_2906, la data 2009-07-10 16:01:51
De la: Nolwenn, la data 2009-07-09 23:20:38Ma cuprinde, nu tristetea, ci disperarea, cand vad zilnic, pe aproape toate strazile Bucurestiului, animale infometate, ranite, caini si pisici abandonati, de la varste prea mici, ca sa poata sa supravietuiasca, unii mutilati, cu ochisorii scosi si, daca ii mai au, se uita in ochii nostri, de fiinte atotputernice, (asa cred ei), implorandu-ne, mustrandu-ne, incercand parca sa inteleaga de ce acest "stapan" al animalelor ramane nepasator la sarmanele lor dorinte si necesitati: un culcus cald, o bucatica de mancare si putina afectiune, pe care ei ne-ar intoarce-o inmiit. Noi suntem un fel de dumnezei pentru animale si, de fapt, ce facem pentru ele? In loc sa-i tratam ca pe un fel de copii necuvantatori, dar inteligenti, poate mai inteligenti decat noi, caci ei stiu sa-si arate gratitudinea fata de binefacatorii lor, ii lasam la voia intamplarii, atunci cand nu ii chinuim sau nu ii omoram de-a dreptul. Ce parere aveti despre nepasarea romanilor fata de animale si despre lipsa unor servicii de protectie a animalelor abandonate, asa cum exista in tarile cu adevarat civilizate? Personal, sunt o mare iubitoare de animale si trebuie sa recunosc ca situatia intalnita in Romania nu numai ca ma dezgusta, dar ma si deprima. Fac tot ce pot, ca sa mai salvez o viata de animalut, gasit pe strada si inca unul, si uneori imi reuseste, alteori le vad murind sub ochii mei si ma simt parca inutila si fara putere in fata unor drame "mici", dintr-o lume mica, parca paralela cu a noastra, atat de putin ne implicam, cand am putea face atat de multe, de nu ar fi comoditatea tipic romaneasca si dispretul omului meschin fata de ceea ce, de fapt, nu intelege indeajuns.


de copiii abandonati......nu iti e mila?
care cersesc .....pt o bucata de paine.....de cei parasiti prin orfelinate...............?
totul se rezuma la animale.....dar ingerasii fara viitor oare cui sa le fie mila?
mai bine cresteti copiii..........
sunt internate pentru copii ..unde este mancarea pentru ei...daca fug si stau afara pentru ca asa le place...oameni pot lua grija de ei....animalele- nu...omul s-a transformat intr-un monster adevarat fara suflet si inima...animalele raman naivi si deschisi, plini de speranta in sufletele lor

Daa.........ai zis-o....,Am si o casa la tara, f. aproape de ortas. Acum citi-va ani, am renovat casa de la tara, am mutat o parte din lucruri+mobila, pentru a moderniza si apartamentul. Aveam o catelusa si un puiut al ei, care i-am dus la tara. Acolo pentru acesti catelusi era 'raiul'',Dar, un vecin a vazut cum il ingrijesc si mai ales cum il hranesc; baita, mincarica (cumpar tacim de pui, special pentru ei,+ fel de fel, de granule cu vitamine), si mai ales , atit eu cit si sotul meu, din dragoste pentru catelusi, ii hraneam uneori din mina ca , pe copii. Acelasi lucru mi-a zis si vecinul; 'de ce nu hranesc un copil'. La nici 2 saptamini, catelusa a fost ucisa.
Mentionez, am crescut doi copii , i-am educat, acum au o cariera frumoasa, sunt sanatosi, frumosi, destepti si la casa lor(au propiile lor locatii), mai mult am ajutat si doua fetite semiabandonate de parinti sa gaseasca un rost in viata, acum sunt la casa lor si ma iubesc ca pe o mama, fac parte din familia mea, doar ca, nu sunt infiate oficial. De ce cred unii ca, daca iubesti animalutele si le ingrijesti ca pe niste copii, frustezi adevaratii nenorociti care bintuie pe strazi?.Orice om care iubeste animalele, iubeste in general vietatile. Fie copil, fie animal. Dar, intrebarea mea este , cine are curajul sa aduca acasa un copil de pe strada?, nu musca?. Legal , sa infiezi un copil , ne stricat de strada, este imposibil. Personal am gasit un copil care dormea la usa apartamentului. La-m invitat in casa sa-l hranesc si sa-i dau ceva imbracaminte de ale copiilor mei, Nu a vrut sa manince, dar, i-am pus pachetel cu senvisuri/o zi.. imbracaminte si 50 roni,. Cind am iesit din casa sa merg la serviciu, am gasit in fata liftului sacosa cu mincare si imbracaminte. A luat cu el doar banii. Un alt caz, mergeam la gara cu doua genti pline cu mincare pentru copii mei care pe atunci erau la facultate in iasi. Desi gentile erau foarte grele, am renuntat la taxi, pentru a oferi ultimii bani care ii aveam in poseta, unui copil al strazii, cersetor f, f, insistent. M-a urmarit si la un moment dat , mi-a smucit poseta de pe umeri, crezind ca mai am bani.
Acum la tara am un catelus al meu si inca trei salvati in timp, de la moarte, fiecaruia a trebuit sa le fac tratament sa-si revina. Acum sunt foarte jucausi, tandrii si ascultatori.
Concluzie; copilul strazii MUSCA'
catelul -//- nu MUSCA' .

Si apropo; cei 2%, sunt repartizati, pentru copii orfani, iar copii mei i-au repartizat copiilor bolnavi de leucemie, pentru care guvernul nu are banii sa-i trateze.
dorina27
Postat pe 21 Iulie 2009 08:21
Concluzie; copilul strazii MUSCA'
catelul -//- nu MUSCA' .


doamne tu chiar ai gandit cand ai spus asa ceva?cum mama drak un copil al strazii sa faca una ca asta?cat de mult ati ajutat aceste suflete inocente......nimeni nu spune de animalele parasite ca nu ar trebui ajutate.....dar cam mare interesul pt animale si pt copiii ioc......stiti cati copiii,statistic vorbind,sunt parasiti si nimeni nu ii ajuta...chiar daca sunt centre ,nu toate au personal care sa ii ajute....cu ce ati venit in ajutorul lor?
la noi a devenit o moda ,hai sa ajutam cainii vagabonzi,neinteresandu-ne de soarta acestor suflete care stau pe strada,nu au cu ce se hrani,imbraca.....umbla prin tomberoane....stau sub canale.....dar asa e omul, tot copilul e de vina ca sta pe strada,tot copilul e de vina in tot........dar animalul nu?
cata iubire si laudarosenie atribuiti ?cata vanitate........si pt ce?
aaaaaaaaa...........intr-un fel aveti dreptate e mai usor de ingrijit un caine decat un copil.......poate ca de asta o faceti.....
copiii acestia stau pe strada din cauza familiile lor......din cauza abuzurilor sexuale,fizice,verbale....izgoniti de acasa din cauza foametei.........un caine e pe strada ca ii place libertatea............
heaven_2906
Postat pe 21 Iulie 2009 08:27
Este trist ca sunt pe strada atat copii,cat si animale nefericite.
De toti trebuie sa ne preocupam si visavi de toti trebuie sa avem sentimente umane.
Cine spune ca iubeste copiii de numai poate dar detesta animalele ori ca iubeste animalele,in schimb nu sufera copiii...eu zic ca acea persoana nu iubeste,in realitate,pe nimeni nu adevarat.
Isi iubeste,eventual propriile conceptii despre viata,isi acopera niste goluri sufletesti cu diverse surogate si cam atat.
Acum,revenind la capitolul animalele strazii...principala vina o poarta autoritatile,care,in cazul cainilor comunitari,in loc sa ia masuri cu adevarat,prefera sa ingrase mafia ecarisajelor,care impreuna cu primariile papa bani grei pe spinarea bietilor maidanezi.
De fapt,ei sunt cei care nu doresc sa dispara acesti caini de pe strazi,pentru ca atunci toti acei banutzi nu ar mai intra in buzunarul lor.Sunt cazuri in care vorbim de zeci de mii de euro si nu este nici o exagerare,credeti-ma!
Ati fi uimiti sa stiti ce mafie este in spatele acestor ecarisaje!
In ce priveste fundatiile pentru protectia animalelor,ele nu sunt atat de numeroase,iar de cele mai multe ori sunt arhipline de animale,autoritatile nu le sustin nicicum,iar sponsorizarile sunt aproape inexistente.
In general,aceasta protectie a animalelor semnifica niste oameni,persoane fizice ori fundatii/asociatii,care fac mai mult pe timpul si banii proprii eforturi supraomenesti pentru a salva acesti caini,dar niciodata nu vor putea fi salvati toti.
Procentul in care cresc ei pe strazi depaseste puterea de actiune a acestor oameni.
Lipsa unor legi corespunzatoare,lipsa de implicare a autoritatilor,lipsa civilizatiei romanului au ca rezultat abandonuri pe banda rulanta a animalelor de companie,care odata ajunse in strada continua sa se inmulteasca.
Inconstienta si lipsa repsonsabilitatii anumitor "iubitori" a facut ca anul acesta sa avem cel mai mare numar de caini de rasa abandonati pe strazile Romaniei si in ecarisaje.
Acum,intorcandu-ne la persoanele indignate de aceasta situatie:puteti incepe sa va implicati in masura in care puteti pentru aceste animale nefericite.
Absolut oricine doreste sa faca acest lucru poate! Nu necesita o filozofie,trebuie sa ai doar iubire si disponibilitate sufleteasca.
Dupa cum am spus,multe persoane implicate in ceea ce se numeste protectia animalelor sunt persoane fizice.
Asta nu presupune musai sa te aglomerezi de tone de animale,ci,pot da un exemplu simplu:
-vedeti un catel/pisica pe care simtiti sa il/o ajutati
-il suiti intr-o masina si il duceti la veterinar,il tratati daca e cazul,vaccinare,iar ulterior,cand va decide medicul sterilizare/castrare
-gasit adapost temporar pentru e l( cazare intr-un cabinet veterinar,pensiune canina,la un cunoscut) sau la dvs acasa (o solutie poate fi si un garaj,un loc amenajat in curte,un balcon)
-facut poze,facut anunt atractiv pentru adoptie,postat pe internet si ziare locale
-selectare potentiali adoptatori
-dupa ce v-ati hotarat asupra unui adoptator care vi s-a parut suficient de responsabil,adoptia propriu-zisa (de preferat ar fi sa tineti legatura cu o asociatie pentru protectia animalelor pentru a incheia prin intermediul lor niste contracte de adoptie cu potentialii stapani)
-monitorizarea animalului (tinerea legaturii cu adoptatorul prin internet,telefon,cand se poate,in limita timpului si distantei vizite la domiciliu).
Daca doriti mai multe amanunte si indrumari,pentru cei ce doresc,eu pot ajuta in acest sens.
Ideea este ca nu e suficient sa fim doar indignati de ce se petrece pe strazi,indiferent ca vorbim de animale ori copii,ci,daca dorim ca situatia sa se schimbe,cu totii ar trebui sa punem umarul sa ne implicam.
Si,credeti-ma,ca nimic nu se compara cand vezi un animalutz care era la un pas de moarte sau nefericit,ca e iubit,ingrijit si ca se bucura de viata.
Si cred ca nimic nu se compara cu zambetul unui copil de pe chipul caruia s-a sters tristetea!
heaven2007
Postat pe 21 Iulie 2009 09:19
ia atitudine si in privinta copiilor........cum poti iubi animalele si vrei sa le ajuti asa poti sa o faci si cu aceste suflete......
eu nu am zis ca nu iubesc animalele.......le ador ,dar mai multa nevoie au copiii de o mana de ajutor decat un catelus.
un caine il iau acasa il spal,aplic tratament,il hranesc si il fac membru al familiei,un copil e altceva........
aaa...........la pisici ce le faceti?la caii care stau pe camp fara stapan?la diversele specii de animale....cu ce argumente sau solutii veniti?
sau e vb doar de caini...............


heaven_2906
Postat pe 21 Iulie 2009 09:23
Parerea mea este ca, intradevar, este mult mai dificil sa ai de-a face cu un copil abandonat sau din orfelinat......, este extrem de greu sa il mai poti educa cat de cat ca lumea. La animalute este altfel, sunt mult mai inteligente, apreciaza un pic de mancare, un pic de afectiune, un pic de omenie.
Si sunt foarte de acord cu cea care a deschis subiectul, aceeasi parere o am si eu, romanii sunt mai salbatici si mai inapoiati in multe privinte printre care si cea a animalelor. Nu spun prin asta ca strainii nu au si ei uscaturile lor, dar romanii mai au multe de recuperat la capitolul civilizatie, respect, omenie, inteligenta.
sand8
Postat pe 21 Iulie 2009 09:37

Multumesc initiatoarei subiectului... si daca tot va bateti cu pumnii in piept ca iubiti animalele... cine ma ajuta sa cresc 3 pui de matza gasiti in strada? nu au ochi, iar o cutie de lapte praf de 200g costa 30 lei, pe care il papa in 3-4 zile. nu cer bani, nu am nevoie, dar vreau sa vad cati imi ajuta... laptele se numeste Gimpet.
crissa_909
Postat pe 21 Iulie 2009 10:03
nu bat niciun apropo, si nu fac referire la nimeni, dar tin sa mentionez ca nu iau copii de pe strada, pentru ca subiectul e cu dus si intors... marea majoritate sunt copii de tigani, care fac un trai din asta... asta=cersit... subiectul e mult prea amplu pentru a putea fi discutat in cateva randuri, pe un forum...
crissa_909
Postat pe 21 Iulie 2009 10:06
De la: sand8, la data 2009-07-21 09:37:02Parerea mea este ca, intradevar, este mult mai dificil sa ai de-a face cu un copil abandonat sau din orfelinat......, este extrem de greu sa il mai poti educa cat de cat ca lumea. La animalute este altfel, sunt mult mai inteligente, apreciaza un pic de mancare, un pic de afectiune, un pic de omenie.
Si sunt foarte de acord cu cea care a deschis subiectul, aceeasi parere o am si eu, romanii sunt mai salbatici si mai inapoiati in multe privinte printre care si cea a animalelor. Nu spun prin asta ca strainii nu au si ei uscaturile lor, dar romanii mai au multe de recuperat la capitolul civilizatie, respect, omenie, inteligenta.


"romanii mai au de recuperat la capit civ ,respect,omenie....."bla bla bla......unde e respectul vostru fata de semeni
unde e omenia ?aaaaaaaaaaaa............puricand un caine.................
cat patriotism exista in voi.........ufff............si intreb din nou.....unde e o haina pt un copil sarac.....o mancare calda.......o mana de ajutor....?
cainii.........hai sa ajutam si caii,pisicile.......sobolanii....tot animale sunt................
inca ,ceva...bla bla bla.......aratati-mi la voi daca exista civilizatie,respect,omenie........
inteligenta animalica vad ca exista.......
si totusi ce are un caine si nu are un copil?!
sau cainele linge bine.......copilul isi da seama prin inocenta lui......cu ce pers stau de vorba,.......
heaven_2906
Postat pe 21 Iulie 2009 10:08
De la: heaven_2906, la data 2009-07-21 09:23:42ia atitudine si in privinta copiilor........cum poti iubi animalele si vrei sa le ajuti asa poti sa o faci si cu aceste suflete......
eu nu am zis ca nu iubesc animalele.......le ador ,dar mai multa nevoie au copiii de o mana de ajutor decat un catelus.
un caine il iau acasa il spal,aplic tratament,il hranesc si il fac membru al familiei,un copil e altceva........
aaa...........la pisici ce le faceti?la caii care stau pe camp fara stapan?la diversele specii de animale....cu ce argumente sau solutii veniti?
sau e vb doar de caini...............



Au nevoie cu totii de ajutor,numai Dumnezeu stie cat si in ce masura are fiecare,crede-ma.
S-a discutat cu precadere despre caini,nu pentru ca alte animale nu ar fi importante ori nu ar avea nevoie de ajutor,insa situatia cainilor strazii este cea mai pregnanta in prezent,deoarece numarul lor este imens pe strazile Romaniei,iar soarta lor este una foarte cruda.
(Sa stii ca libertatea unui animal nu inseamna sa piara sub rotile masinii,sub batele hingherilor,sfasiindu-se intre ei de foame ori pierind datorita bolilor!)
Deasemenea,probabil nu ai citit cu atentie ce s-a scris: nimeni nu te obliga sa iei un caine acasa sau un pisic daca nu simti.
Vrei si simti sa te implici pentru copii,minunat,admirabil,dar fa-o!
Ceea ce am spus eu a fost ca,daca fiecare dintre noi ar face macar acel minim posibil,pentru copii,semeni,in general,animale,lumea ar fi cu totul alta!
heaven2007
Postat pe 21 Iulie 2009 10:18
parca vii de-acasa........s nu discutam doar ce-am face pt un caine ci ce-am face pt a schimba orice situatie.......fie animale fie copiii...si dc nu ,fie oamenii.....cati batrani nu stau pe strazi,dati afara din locuintele lor....
cata saracie exista in tara asta,dar ne-am invatat sa ignoram,sa trecem ca si cum aceste situatii nu ar exista....
in orice stat exista uscaturi..nu numai in romania......titlul pus acestui topic e impertinent,daca eutanasiem un caine nu inseamna ca nu il iubim.......peste tot se practica acest lucru.....
problema de fapt sta in noi...doar noi putem schimba ceva.........
pe mine m-a deranjat ca prea o tineti una si buna cu animalelel...ca trebuiesc salvate etc.......orice fiinta care are nevoie de ajutor trebuie ajutata........
nu zic sa va dati averea .....ci o bucata de paine.....si ar insemna pt ei totul
heaven_2906
Postat pe 21 Iulie 2009 10:27
De la: heaven_2906, la data 2009-07-21 10:27:46parca vii de-acasa........s nu discutam doar ce-am face pt un caine ci ce-am face pt a schimba orice situatie.......fie animale fie copiii...si dc nu ,fie oamenii.....cati batrani nu stau pe strazi,dati afara din locuintele lor....
cata saracie exista in tara asta,dar ne-am invatat sa ignoram,sa trecem ca si cum aceste situatii nu ar exista....
in orice stat exista uscaturi..nu numai in romania......titlul pus acestui topic e impertinent,daca eutanasiem un caine nu inseamna ca nu il iubim.......peste tot se practica acest lucru.....
problema de fapt sta in noi...doar noi putem schimba ceva.........
pe mine m-a deranjat ca prea o tineti una si buna cu animalelel...ca trebuiesc salvate etc.......orice fiinta care are nevoie de ajutor trebuie ajutata........
nu zic sa va dati averea .....ci o bucata de paine.....si ar insemna pt ei totul


stii de cate ori am fost injurata pe strada de "amaratii" astia care sunt "parasiti" pentru ca le-am dat ceva de mancare si nu bani? stii de cate ori mi s-a intamplat sa vad cum veneau "smecherii" sa stranga ce primeau batranii pe strada? stii ca mi s-a intamplat sa vad un batran descult si jerpelit la semafor, cersind si a doua zi era imbracat cum nu multi isi permit? stii ca acei copii despre care spui ca au nevoie de o bucata de paine, daca au ocazia te fura si daca nu ai noroc, cand vor creste un pic te vor bate si te vor viola? un caine niciodata nu va face asta... sau un pisic... nu spun ca nu ai dreptate, spun doar ca lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par... acum 4 ani m-am luptat 6 luni de zile cu statul pentru a reusi sa adopt un copil "amarat"... am reusit... stii ce a facut? a furat tot ce a gasit aur si a fugit... l-am gasit exact in acelasi loc de unde il culesesem, cersea... mi-a zis ca nu are nevoie de puscarie... asta pentru ca am incercat sa il duc la scoala... si avea doar 8 ani... daca avea 15, pariu ca imi lua gatul daca mai comentam mult... asa ca sa nu aruncam cu noroi in cei care iubesc animalele, si da, eu mai repede as adopta un catel sau o pisica decat sa mai incerc sa fac ce statul nu face... a, ce draq, daca nu putem ajuta un animal, hai sa-l eutanasiem, esti de acord cu aceeasi varianta si pt copii? bleah...
crissa_909
Postat pe 21 Iulie 2009 10:56
stii cata lume a fost muscata de caini?
stii cata lume putea sa moara din cauza lor?

cam asta e situatia........schimb-o....nu doar judeca.....
heaven_2906
Postat pe 21 Iulie 2009 10:58
cand am vazut topicul eram sigura ca vine careva cu intrebarea da copiii si batranii abandonati .copiii si batranii abadonati sunt oameni in primul rand care de bine de rau tot se pot descurca singuri si au ajutor destul desi multi nu vor sa fie ajutati, insa animalele nu pot sa se ajute singure , nu se pot steriliza ele ca sa nu fie atat de multi pe strada si nici nu isi abandoneaza puii cum fac oamenii asa ca eu prefer sa ajut animalele si sa fac tot ce pot ptr ele. daca fiecare ar duce macar un animalut la sterilizat nu ar mai fi atatia pe strazi. va dau un exemplu , la mine la bloc cand m-am mutat erau cam 50 de pisici fara exagerare, intr-un an impreuna cu cei de la o asociatie din cluj am sterilizat cate pisici am putut si acum nu mai sunt mai mult de 15. la fel si cu cateii . ideea e ca la noi in romania niciodata nu va fi momentul ca sa bagam bani in adaposturi si in programe pentru ajutorarea animalelor fara stapan dar multi sunt cei care se plang.si sincer mai degraba dau bani sa duc un animal la sterilizat si sa il hranesc decat la un copil al strazii ptr ca acel copil de cele mai multe ori e pus de parinti sau familie sa cerseasca .
witcher
Postat pe 21 Iulie 2009 11:10
stiti zicala"tara ia foc si baba se scarpina?"
cam asa suna la voi din postari.....dar dc sa ajutam semenii nostri ..mai bine cainii vagabonti.......offf....mai mai
heaven_2906
Postat pe 21 Iulie 2009 11:12

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cele mai bune spitale private din bucuresti 13 De la: kudika356404 21 Ianuarie 2011 23:02
Nopti albe... 33 De la: cocoyonela 31 Martie 2009 22:13
bataitzaaaaaaaaa 56 De la: Cotoiu_ucigas 24 Februarie 2014 08:52
Fii tu insati 13 De la: -Dyna- 4 Martie 2015 12:50
Gradinita Cami - Reduceri de sarbatori 1 De la: gradinitacami 3 Decembrie 2009 19:46