Setari Cookie-uri

De ce romanii nu iubesc animalele?

Si ca sa fiu si mai clara... pentru mine ideea de Forum inseamna a comenta DOAR tema propusa.. si, desigur opiniile exprimate. Nu si persoana de dincolo de monitor. Eu nu ma voi referi niciodata la x sau y.. daca acesta nu o cere in mod expres... "Ce parere ai despre mine? "...
Ideile se pot schimba.. oamenii .. mai greu
rashela
Postat pe 24 Iulie 2009 18:32
De la: rashela, la data 2009-07-24 18:28:53Era absolut la modul general.. Am folosit "eu" referindu-ma la persoanele care iubesc animalele.. si am folosit "tu" referindu-ma.. la celelalte.
In ultima fraza intrebam (mai mult retoric) de ce nu isi vede fiecare tabara de preocuparea ei. Si, din nou la modul general... intreb de ce cand eu construiesc ceva.. tu vrei cu orice pret sa distrugi?

Cam asta era ideea ..

Ideile de genul asta mi se par si mie extremiste dar ti-as putea spune cateva motive pertinente pentru care unii ajung pana acolo incat sa spuna ca iubesc animalele si oamenii nu. Sunt oameni care au fost raniti de alti oameni de multe ori si si-au pierdut complet increderea in umanitate. Nu este cazul meu.

Apropo de fiecare "tabara", depinde ce intelegi prin "preocuparea" ei. Daca imi spui mie sa trec cu vederea faptul ca bunica aia a facut asa ceva in parc, poti sa te astepti la raspuns. Eu NU accept indiferenta si mai ales NU accept nesimtirea. Sa accept inseamna sa devin eu insami indiferenta incet incet. Sa nu crezi ca asta n-o sa se intample. Si daca stam cu totii cu mainile in san si acceptam sa se comporte asa nu stiu unde o sa ajungem si daca o sa ajungem vreodata undeva.
liliana2005
Postat pe 24 Iulie 2009 18:37
In teorie ai dreptate.. Banuiesc ca in practica ai suferit doar esecuri. Acea bunica te va face nesimtita, iti va spune sa-ti vezi de treaba ta... si iti va intoarce spatele. Desigur ca va continua sa alunge cu pietrele animalele si isi va educa nepotul in acelasi mod.
Care ar fi treaba mea? Aceea de a mentine in stare de functionare adaposturile, de a le face cunoscute (reclama), de a sensibiliza pe cei indecisi, de a urni pe cei lenesi.. si asa mai departe.
Cu tabara adversa .. ma indoiesc ca as avea succes vreodata. Cine l-a luat pe NU in brate.. nu-i mai da drumul (nu toate se termina ca in poveste).

Si ca sa iti mai dau un exemplu de "preocupare".. Iti amintesti de acel individ (fireste, nedescoperit).. care lucra la un adapost de animale si care a aruncat in cazanul cu smoala clocotita cativa catei?
Ei bine, pe acestia nu ii inteleg!!!
rashela
Postat pe 24 Iulie 2009 18:47
De la: rashela, la data 2009-07-24 18:32:40Si ca sa fiu si mai clara... pentru mine ideea de Forum inseamna a comenta DOAR tema propusa.. si, desigur opiniile exprimate. Nu si persoana de dincolo de monitor. Eu nu ma voi referi niciodata la x sau y.. daca acesta nu o cere in mod expres... "Ce parere ai despre mine? "...
Ideile se pot schimba.. oamenii .. mai greu

Uneori lucrurile pot degenera iar motivul este simplu. Divergente, pareri diferite. Iar cand e vorba despre un lucru pe care il consideri extrem de important, se pot intampla chiar mai multe.
Eu nu inteleg cum unii oameni ii urmaresc pe ceilalti iar cand scriu, nu o fac decat din dorinta de a provoca cearta, de a se lua de ei. Chiar m-a atentionat cineva in privinta asta aseara, mi-a scris sa ma uit pe unde mai postasera anumite persoane si ce magarii scriau si pe acolo.

Pentru mine un forum inseamna o posibilitate de a impartasi opinii, de a cere o parere si nimic mai mult. E normal ca daca citesti ineptii vei reactiona, n-ai cum sa nu o faci si uneori ajungi sa implici si persoana de dincolo de monitor pentru ca scrie anumite lucruri. Se intampla.
liliana2005
Postat pe 24 Iulie 2009 18:51
De la: rashela, la data 2009-07-24 18:47:36In teorie ai dreptate.. Banuiesc ca in practica ai suferit doar esecuri. Acea bunica te va face nesimtita, iti va spune sa-ti vezi de treaba ta... si iti va intoarce spatele. Desigur ca va continua sa alunge cu pietrele animalele si isi va educa nepotul in acelasi mod.
Care ar fi treaba mea? Aceea de a mentine in stare de functionare adaposturile, de a le face cunoscute (reclama), de a sensibiliza pe cei indecisi, de a urni pe cei lenesi.. si asa mai departe.
Cu tabara adversa .. ma indoiesc ca as avea succes vreodata. Cine l-a luat pe NU in brate.. nu-i mai da drumul (nu toate se termina ca in poveste).

Si ca sa iti mai dau un exemplu de "preocupare".. Iti amintesti de acel individ (fireste, nedescoperit).. care lucra la un adapost de animale si care a aruncat in cazanul cu smoala clocotita cativa catei?
Ei bine, pe acestia nu ii inteleg!!!

Da, imi amintesc, cam in perioada aia am incetat eu sa ma mai uit la TV.
In tabara celor "lenesi" se afla si batranica aia care chiar nu se asteapta probabil sa vada ca cineva are o parere diferita de a ei. S-ar putea sa o socheze si s-ar putea sa se gandeasca de doua ori referitor la animale. S-ar putea la fel de bine sa nu ii pese deloc. Oricum, eu n-o sa tac. Nu tip la ea, nu sunt deloc o persoana care tipa, dar prin cateva vorbe o fac sa-i fie rusine de ce a facut. Sau macar incerc. Cu cei care am ocazia discut mai mult.

trebuie sa plec
liliana2005
Postat pe 24 Iulie 2009 18:57
Am urmarit, in ultimele 3 zile, deci cu o oarecare intarziere, raspunsurile de pe topic. Din motive tehnice, se pare ca nu am mai fost avertizata de noi postari pe acest topic. Ma bucura participarea dumneavoastra, a tuturor si sunteti oricand bineveniti pe orice topic al meu, intrucat sigur ca intentionez sa mai deschid si alte subiecte de discutii. Am citit cu atentie toate postarile si am remarcat exprimari pline de bun simt, de logica, bunavointa, decenta si acordare la subiect, la fel am remarcat si mult entuziasm si interes pentru subiectul propus, pe scurt, totul s-a desfasurat in mod civilizat si personal am fost foarte multumita de aceasta dezbatere, care se pare ca a ajuns la 26 de "pagini". Deci iata, pentru mine inseamna deja foarte mult si sunt incantata de rezultat. Va mai astept si cu alte pareri/propuneri, deoarece am observat ca majoritatea celor care au postat au o inteligenta superioara. E adevarat ca nu toate persoanele au inteles subiectul sau scopul topicului, dar le-am apreciat parerile, in mod egal si ii mai astept si pe ei cu sugestii. Tin sa le multumesc si sa le arat toata consideratia si simpatia mea urmatorilor: liliana2005, rashela, crissa909, smigal, heaven 2007, RF, deea 20, roricelli, witcher, kitu athena, iris 4 ever, ira28, dorina27, sand 8, adina 29. Liliana2005, te sarut si ramane sa mai vorbim. Succes cu animalutele pe care le ai in grija! adina 29, te voi contacta in zilele imediat urmatoare. crissa909, multumesc pentru interventii si bravo pentru preocuparea ta fata de animalute. Tuturor celor amintiti le doresc un WE placut si ii imbratisez cu drag. Nolwenn.

Postat pe 25 Iulie 2009 03:15
De la: redline, la data 2009-07-21 12:24:22
De la: kitu_athena, la data 2009-07-21 12:10:22
De la: redline, la data 2009-07-21 11:30:55adevarul ca este mult mai usor sa ai grija de un animal!
adesea ma uit la babele alea senile de vb cu cainii de parca ar fi oameni si..pe care ii imbraca de te ia durerea de minte!
hai mamica acasa...hai pufi..ai auzit?! hai acasa!
sunt suflete nimic de spus..si probabil ca daca am avea o situatie financiara mai buna nu s-ar ajunge aici! dar cand abia ai ce manca tu cum sa mai iei si un caine?!

si ce sa iti spun witcher iti pasa mai mult de animale decat de copii abandonati! felicitari!

sti de ce vorbeste baba cu cainele ? pt ca daca cumva are copii.. astia vin la ea din an in Paste..(sau eventual abia dupa ce moare baba , ca doar trebuie sa vada cum impart apartamentul in care a stat baba cu cainele) ... si trebuie sa vorbeasca si ea cu cineva, ca doar nu vrei sa ia un copil de strada sa-l creasca la 80 de ani... ?

asta-i o presupunere!sau gandirea ta! deci sa nu generalizam!
cunosc persoane batrane care au copii care o viziteaza si ii fac menajul in casa!
da de la a avea grija de un animal si pana la a exagera este o diferenta!

NU am inteles nimic din cate ati scris... oricum nu e vb de generalizare, ci despre babele nebune care vorbesc cu animalele
kitu_athena
Postat pe 25 Iulie 2009 19:30
De la: kitu_athena, la data 2009-07-25 19:30:18
De la: redline, la data 2009-07-21 11:30:55adevarul ca este mult mai usor sa ai grija de un animal!
adesea ma uit la babele alea senile de vb cu cainii de parca ar fi oameni si..pe care ii imbraca de te ia durerea de minte!
sunt suflete nimic de spus..si probabil ca daca am avea o situatie financiara mai buna nu s-ar ajunge aici! dar cand abia ai ce manca tu cum sa mai iei si un caine?!

si ce sa iti spun witcher iti pasa mai mult de animale decat de copii abandonati! felicitari!

sti de ce vorbeste baba cu cainele ? pt ca daca cumva are copii.. astia vin la ea din an in Paste..(sau eventual abia dupa ce moare baba , ca doar trebuie sa vada cum impart apartamentul in care a stat baba cu cainele) ... si trebuie sa vorbeasca si ea cu cineva, ca doar nu vrei sa ia un copil de strada sa-l creasca la 80 de ani... ?

cunosc persoane batrane care au copii care o viziteaza si ii fac menajul in casa!

NU am inteles nimic din cate ati scris... oricum nu e vb de generalizare, ci despre babele nebune care vorbesc cu animalele

Sa numesti o femeie batrana a carei singura "avere" e un catel pe care-l are de vreo 10 ani...nebuna, sa-i spui ca e nebuna ca vorbeste cu el...pentru mine e cel putin bizar sa citesc ca cineva chiar gandeste asa ceva. Eu cand vad o femeie de 70 de ani cu catelul dupa ea ma gandesc uneori "uite saraca, mai are cativa ani de trait si dupa toate probabilitatile abia ii ajung banii sa-si plateasca iarna intretinerea, dar totusi cumva cumva a gasit forta si CURAJUL sa ia in grija un animal si inca mai vrea sa aibe grija de o alta fiinta". Cat mi-as dori si eu sa ajung la 70 si ceva de ani si sa mai am puterea de a avea grija de alta vietate. Asta tinand cont de faptul ca la varsta aia abia mai poti sa ai grija de tine.
liliana2005
Postat pe 25 Iulie 2009 20:33
De la: aniela_cat, la data 2009-07-22 20:49:40amr2009,

la varsta ta da, te cred ca nu te gandesti decat la binele propriei persoane. mai tarziu sper ca vei gandi altfel.

Asa, si? Ce-i rau in asta?
amr2009
Postat pe 25 Iulie 2009 22:18
^ Ar fi anormal sa nu fie asa.
Kathara
Postat pe 25 Iulie 2009 22:38
De la: liliana2005, la data 2009-07-25 20:33:35

Sa numesti o femeie batrana a carei singura "avere" e un catel pe care-l are de vreo 10 ani...nebuna, sa-i spui ca e nebuna ca vorbeste cu el...pentru mine e cel putin bizar sa citesc ca cineva chiar gandeste asa ceva. Eu cand vad o femeie de 70 de ani cu catelul dupa ea ma gandesc uneori "uite saraca, mai are cativa ani de trait si dupa toate probabilitatile abia ii ajung banii sa-si plateasca iarna intretinerea, dar totusi cumva cumva a gasit forta si CURAJUL sa ia in grija un animal si inca mai vrea sa aibe grija de o alta fiinta". Cat mi-as dori si eu sa ajung la 70 si ceva de ani si sa mai am puterea de a avea grija de alta vietate. Asta tinand cont de faptul ca la varsta aia abia mai poti sa ai grija de tine.
Sunt de aceeasi parere cu tine, Lili, in legatura cu batranii care au curajul si dorinta sa tina un animal de companie, desi poate venitul lor nu le permite prea multe. Se stie care e situatia majoritatii batranilor din Romania. Mi se pare normal sa ii vorbesti animalului tau, mai ales cand esti singur, parasit de toata lumea, din cauza varstei. Dar nu numai batranii vorbesc cu animalele lor. Eu ii vorbesc pisicii mele ca unei prietene, pentru ca am studiat volume despre comportamentul animalelor si psihologii demonstreaza ca faptul ca ii vorbesti animalutului tau e benefic si pentru tine si pentru el. Pe tine te elibereaza de stres, iar pe animalut il ajuta sa se dezvolte mai bine, avand astfel parte de afectiunea stapanului. Niciun animal nu creste si nu se dezvolta normal, atunci cand e privat de afectiune, chiar daca il hranesti sanatos si ii dai de toate. Cunosc cazuri in care pisici sau caini s-au imbolnavit treptat si au murit, din cauza lipsei de atentie si de interes din partea stapanului. Acesta a regretat ulterior ca nu s-a ocupat mai mult de bietul animal si si-a amintit tardiv cum animalul a inceput sa refuze mancarea, slabea pe zi ce trecea si nu mai dorea sa traiasca, dar isi iubea stapanul in continuare. De aceea voia sa moara, pentru ca nu se putea face iubit de stapan. Paradoxal, batranii mai instariti nu accepta animale, desi sunt singuri, iar cei mai saraci fac tot posibilul sa ingrijeasca un animal pe langa casa, desi le este greu sa se descurce cu banii. Am cunoscut multe asemenea cazuri. O sa mai adaug doar ca un animal de companie ne face mai putin predispusi la bolile de inima, de nervi sau cancer.

Postat pe 26 Iulie 2009 00:53
Si eu "vorbesc " cu cateii mei si de fapt cu toate animalele mele si chiar inteleg din tonul vocii probabil ce le spun.Pisica de ex cand ii spun "hai Mutz sa mananci!",coboara imediat scarile si vine la bucatarie,porcusorii ma simt cand urc cu ceva bun pt ei si incep sa "vorbeasca" si uite ca ne intelegem.In plus animalele comunica si telepatic in sensul ca simt ceea ce gandim(uneori cand nu prea aveam chef sa ies cu catelul de 10ani pe afara ,imi faceam de lucru prin casa si el statea cuminte la locul lui.Apoi eu din alta camera,ma gandeam-gata ies acum cu cainele ca deh,are si el urgente si la nici 20 de secunde catelul era langa mine bucuros,topaia,imi arata usa-lucru care m-a facut sa cred ca ei nu numai ca inteleg ceea ce spunem,dar simt si ceea ce nu spunem).
Legat de faptul ca aduc multa bucurie si sunt ajutoare in anumite boli-pisica de ex se spune ca este cea care se aseaza pe tine intr-un loc afectat de o boala ;cainele de asemenea face acest lucru-stim asta din lunga experienta pe care o avem cu cresterea animalelor.
luyyzz
Postat pe 26 Iulie 2009 01:38
De la: just_laura, la data 2009-07-24 11:57:21cine vrea sa fie azi animalutzul meu..?????

Laura, ne luam animaluuuutz? Adica vorbim cu Kathara sa ne imprumute unul de fo doua'shcinci de anishori, nu? Ce draguuutz!
Dor_a
Postat pe 26 Iulie 2009 10:00
la douashcinci e cam batraior, nu crezi?
o prospatura de 18-20 eu zic c-ar merge mai bine...
Lucia38
Postat pe 26 Iulie 2009 10:02
De la: Kathara, la data 2009-07-24 13:26:27^ Toti lasii se ascund in spatele unei multimi care-i aproba.

Si da, suntem pe forum ca sa ne dstram, ce ai fi vrut sa facem sa plagem?

'Neatza, Kathara... Vad io ca lumea tot in sabii se uita sa se taie... Sau in lupta, ca-i mai dreapta

Tocmai ce-am terminat micul dejun, da' promit sa ma intorc mai incolo'sha cu floricele sa va spectacolu'.

De la: liliana2005, la data 2009-07-24 12:50:07Abia va bucurati si voi sa intrati pe un site sa batjocoriti tot ce prindeti. Asta e toata distractia voastra in viata?

Nu, Truli, mama, am multe distractii in viata, asta e doar una dintre ele.

Dor_a
Postat pe 26 Iulie 2009 10:04
De la: Lucia38, la data 2009-07-26 10:02:30la douashcinci e cam batraior, nu crezi?

Neata fetele!

Hai, 22 e bine?
Kathara
Postat pe 26 Iulie 2009 10:06
De la: Lucia38, la data 2009-07-26 10:02:30la douashcinci e cam batraior, nu crezi?

'Neatza, Lucia...
... Da' ma gandeam ca la optashpe prea e "de lapte", zau!
Da' bine, fie! 20 -25, p'acolo
Dor_a
Postat pe 26 Iulie 2009 10:06
De la: Kathara, la data 2009-07-26 10:06:37

Neata fetele!

Hai, 22 e bine?

'Neatza, Kathara!
Io zic sa ne bucuram de orgie cat avem timp, ca acusi vine Truli si ne cearta ca nu ne punem cenusa in cap si nu ne sfasiem hainele de suparare...

Auziti, da' de bosimanii mei de ce nu plange niminea, a? Ca ie si ei suflete!
Dor_a
Postat pe 26 Iulie 2009 10:09
Kathara draga, la varsta mea, unul de 22 e numai bun, dar la tineretea ta eu zic ca ar trebui daca tot ar fi de 22 sa vina si cu alte dotari, pe langa animalutzul de care se tot vorbeste aici...
Lucia38
Postat pe 26 Iulie 2009 10:11
De la: Dor_a, la data 2009-07-26 10:09:31

Neata fetele!

Hai, 22 e bine?

'Neatza, Kathara!
Io zic sa ne bucuram de orgie cat avem timp, ca acusi vine Truli si ne cearta ca nu ne punem cenusa in cap si nu ne sfasiem hainele de suparare...

Da' de ce sa va sfasiati voi hainele cand pun pariu ca sunt o gramada de astia de 20-25 care ar vrea sa va scuteasca de efort...
Lucia38
Postat pe 26 Iulie 2009 10:12
De la: Lucia38, la data 2009-07-26 10:12:17
De la: Dor_a, la data 2009-07-26 10:09:31

Neata fetele!

Hai, 22 e bine?

'Neatza, Kathara!

Da' de ce sa va sfasiati voi hainele cand pun pariu ca sunt o gramada de astia de 20-25 care ar vrea sa va scuteasca de efort...

Uite ceea ce numesc eu idee inteleapta, scoasa din brainstorming. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate
Dor_a
Postat pe 26 Iulie 2009 10:46
Nu uitati deviza principala: you tear it, you buy it!

Aaa, sunt prea binedispusa astazi, am hotarat ce fac de ziua mea~
Kathara
Postat pe 26 Iulie 2009 11:26
De la: Nolwenn, la data 2009-07-26 00:53:24
De la: liliana2005, la data 2009-07-25 20:33:35

Sunt de aceeasi parere cu tine, Lili, in legatura cu batranii care au curajul si dorinta sa tina un animal de companie, desi poate venitul lor nu le permite prea multe. Se stie care e situatia majoritatii batranilor din Romania. Mi se pare normal sa ii vorbesti animalului tau, mai ales cand esti singur, parasit de toata lumea, din cauza varstei. Dar nu numai batranii vorbesc cu animalele lor. Eu ii vorbesc pisicii mele ca unei prietene, pentru ca am studiat volume despre comportamentul animalelor si psihologii demonstreaza ca faptul ca ii vorbesti animalutului tau e benefic si pentru tine si pentru el. Pe tine te elibereaza de stres, iar pe animalut il ajuta sa se dezvolte mai bine, avand astfel parte de afectiunea stapanului. Niciun animal nu creste si nu se dezvolta normal, atunci cand e privat de afectiune, chiar daca il hranesti sanatos si ii dai de toate. Cunosc cazuri in care pisici sau caini s-au imbolnavit treptat si au murit, din cauza lipsei de atentie si de interes din partea stapanului. Acesta a regretat ulterior ca nu s-a ocupat mai mult de bietul animal si si-a amintit tardiv cum animalul a inceput sa refuze mancarea, slabea pe zi ce trecea si nu mai dorea sa traiasca, dar isi iubea stapanul in continuare. De aceea voia sa moara, pentru ca nu se putea face iubit de stapan. Paradoxal, batranii mai instariti nu accepta animale, desi sunt singuri, iar cei mai saraci fac tot posibilul sa ingrijeasca un animal pe langa casa, desi le este greu sa se descurce cu banii. Am cunoscut multe asemenea cazuri. O sa mai adaug doar ca un animal de companie ne face mai putin predispusi la bolile de inima, de nervi sau cancer.

Si eu vorbesc non stop cu toti, ai mei sunt niste zapacite de animale si numai prostii fac. Sa le vezi cum se comporta cand aud sunetul masinii ca se apropie, sa vezi ce zgomote fac cand ma dau jos din masina si inca n-am ajuns la usa sa le deschid, urla disperati, toti vecinii rad. Sa vezi schelalaituri de la 3 caini si ce mai miauna pisicile..si asta vreo jumate de ora dupa ce am ajuns noi. Le-am obisnuit sa le aducem ceva bun de fiecare data si nah, au ajuns niste cersetori

Apropo de batranii instariti, am observat si eu ca nu prea multi accepta animale, prefera sa faca lucruri pentru ei, sa mearga in excursii de pilda sau orice altceva de genul. Chiar eu am dat un catelus unei tanti care spunea ca vrea un cutu sa-i apere casa si sa nu se simta asa de singura si m-am trezit ca dupa jumatate de an l-a dat la altcineva. Dar nu pot avea certitudinea ca asta a facut.
liliana2005
Postat pe 26 Iulie 2009 11:57

De la: liliana2005, la data 2009-07-24 12:50:07Abia va bucurati si voi sa intrati pe un site sa batjocoriti tot ce prindeti. Asta e toata distractia voastra in viata?

Nu, Truli, mama, am multe distractii in viata, asta e doar una dintre ele.

Nu te plictisesti sa-mi dai tot felul de porecle? Te fac sa te simti superioara? N-ai nici o alta modalitate de a te face sa te simti superioara? Sa taci ar fi o idee buna, asta daca n-ai nimic de spus evident, daca ai esti binevenita.

liliana2005
Postat pe 26 Iulie 2009 12:03
De la: Kathara, la data 2009-07-26 11:26:04Nu uitati deviza principala: you tear it, you buy it!

Aaa, sunt prea binedispusa astazi, am hotarat ce fac de ziua mea~

Si ne tii in suspence, a?

Spune-ne, spune-ne!
Dor_a
Postat pe 26 Iulie 2009 12:07
Sicilly, baby!

Si de ziua mea vreu sa urc pe Etna.
Kathara
Postat pe 26 Iulie 2009 12:15
De la: Kathara, la data 2009-07-26 12:15:37Sicilly, baby!

Si de ziua mea vreu sa urc pe Etna.

In Sudul Italiei... Cand, exact... Nu uita, Sicilia e destul de fierbinte in vara...
Etna... asta tre' sa fie superb!
Dor_a
Postat pe 26 Iulie 2009 12:30
poate pentru ca de mici sunt invatati cu haitele de caini care ii fugaresc pe la bloc.
DayC
Postat pe 26 Iulie 2009 12:57
De la: DayC, la data 2009-07-26 12:57:42poate pentru ca de mici sunt invatati cu haitele de caini care ii fugaresc pe la bloc.

Uff, ti-ai castigat un bilet la sapuneala sfintei!
Dor_a
Postat pe 26 Iulie 2009 12:59
De la: DayC, la data 2009-07-26 12:57:42poate pentru ca de mici sunt invatati cu haitele de caini care ii fugaresc pe la bloc.

cui i te-ai adresat?
Lucia38
Postat pe 26 Iulie 2009 13:00

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Bai, spuneti-mi si mie ce sa fac cu o vecina care si-a montat hota in compartimentul de scurgere a blocului ca sa vina la mine mirosul de la ce gateste? 15 De la: ROSSDA 19 Iulie 2009 19:15
animale de companie 32 De la: Cherry_bob 14 Iunie 2009 20:14
Astrologie 24 De la: kudika198647 22 Iunie 2010 11:04
caut colega... 1 De la: love_is_precious 5 Septembrie 2009 10:22
termenii si conditiile de utilizare a site-ului Kudika 18 De la: maria_palaria 16 Iulie 2011 11:28