Mai multe
| Daca tot vreti sa dat explicatii, luati-o in ordine corecta: cine produce boala, ce manifestari are, cum se trateaza... | ||
|
Lucia38 Postat pe 27 Iulie 2009 17:04 |
||
|---|---|---|
De la: liliana2005, la data 2009-07-27 16:58:57De la: andreea1976, la data 2009-07-27 16:57:10De la: liliana2005, la data 2009-07-27 16:53:04De la: andreea1976, la data 2009-07-27 16:49:28Da da....bla bla bla..... De la orice animal.....dar in special de la pisica multumita? |
||
|
andreea1976 Postat pe 27 Iulie 2009 17:06 |
||
liliana fata.....c unosc ca sunt operata de 2 luni la git de ganglioni laterocervicali care ai am de la toxoplasmoza...asa ca nu ma invata tu pe mine... stiu prin ce am trecut si cit de periculoase sunt animalele...
|
||
|
|
||
|
cristiana_cris Postat pe 27 Iulie 2009 17:06 |
||
De la: cristiana_cris, la data 2009-07-27 17:06:12liliana fata.....c unosc ca sunt operata de 2 luni la git de ganglioni laterocervicali care ai am de la toxoplasmoza...asa ca nu ma invata tu pe mine... Am inteles. Imi pare rau ca ti s-a intamplat asta. Esti unul dintre oamenii pe care cineva a ales sa-i avertizeze in felul asta. E treaba ta cum iei avertismentul. Toxoplasmoza ai luat-o de la pisici, iti place/placea sa te joci cu ele sau ai luat-o din mancare? Se poate lua cel mai usor din carne sau de pe legume/fructe nespalate cum trebuie. |
||
|
liliana2005 Postat pe 27 Iulie 2009 17:09 |
||
De la: andreea1976, la data 2009-07-27 17:06:06De la: liliana2005, la data 2009-07-27 16:58:57De la: andreea1976, la data 2009-07-27 16:57:10De la: liliana2005, la data 2009-07-27 16:53:04De la: andreea1976, la data 2009-07-27 16:49:28Da da....bla bla bla..... NUMAI pisica e purator direct. Nici un alt animal viu nu este. Carnea este foarte periculoasa; Transmiterea: * pe cale digestiva, prin consumul carnii de porc, oaie, bovine, pasari care contine chisturi de toxoplasme, sau a altor alimente contaminate cu oochisti eliminati de pisica * contact cu excremente de pisici (miini murdare) |
||
|
liliana2005 Postat pe 27 Iulie 2009 17:11 |
||
|
Deci tu zici ca doar pisica e purtator direct....hmm....nu numai pisica "Toxoplasmoza este o boala cauzata de catre un protozor parazit numit Toxoplasma gondii, dupa numele rozatorului african la care a fost gasit. Acest parazit infecteaza o varietate foarte mare de specii si foarte multe dintre tipurile celulare ale gazdei. Gazde pot fi probabil toate animalele cu sange cald, incluzand oamenii si animalele domestice. De o mare importanta este pisica, membra a familiei felinelor, gazdele definitive ale parazitului." http://www.eva.ro/sanatate/medicina-generala/toxoplasmoza-o-boala-periculoasa-pentru-viitorul-tau-copil-articol-4178.html |
||
|
andreea1976 Postat pe 27 Iulie 2009 17:15 |
||
Liliana,
|
||
|
Lucia38 Postat pe 27 Iulie 2009 17:15 |
||
De la: andreea1976, la data 2009-07-27 17:15:21Deci tu zici ca doar pisica e purtator direct....hmm....nu numai pisica Bine ai zis!!!
|
||
|
Lucia38 Postat pe 27 Iulie 2009 17:16 |
||
De la: liliana2005, la data 2009-07-27 17:09:34De la: cristiana_cris, la data 2009-07-27 17:06:12liliana fata.....c unosc ca sunt operata de 2 luni la git de ganglioni laterocervicali care ai am de la toxoplasmoza...asa ca nu ma invata tu pe mine... Toxoplasmoza este una dintre cele mai frecvente infec�ii parazitare, fiind produs� de protozoarul Toxoplasma gondii, care la om se manifest� sub 2 forme: congenital� �i dob�ndit�. Transmiterea toxoplasmozei are loc pe cale digestiv� (consumul de carne insuficient tratat� termic, consumul de alimente contaminate cu oochi�ti de toxoplasm�), fie prin contactul cu excremente de pisici parazitate (prin folosirea de m�ini murdare), sau pe cale aerian� (aer contaminat) sau pe cale transplacentar� (dac� infec�ia survine �n perioada sarcinii), prin s�nge sau transplant de organe. |
||
|
andreea1976 Postat pe 27 Iulie 2009 17:17 |
||
De la: Lucia38, la data 2009-07-27 17:04:47Daca tot vreti sa dat explicatii, luati-o in ordine corecta: cine produce boala, ce manifestari are, cum se trateaza... Prea multe de spus, in mare este una dintre cele mai "simple" boli. Cel putin 70% din femei o fac, chiar nu stiu procentul exact, ideea e ca nu se manifesta nicicum si intr-un an doi din momentul in care iei microbul dezvolti anticorpi si nu mai ai nici pe naiba. Asta daca n-ai ghinionul sa faci forma severa cu ganglioni si nu stiu ce alte manifestari. Un singur caz urat cunosc, mama fostului meu prieten...are cam 50 si ceva de ani si pe vremea aia nu existau tratamente ca acum..a pierdut 7 sarcini daca imi amintesc bine din cauza toxoplasmozei. N-o sa ma credeti niciodata dar e un om care nu suporta animalele, de fiecare data cand ma duceam cu unul dintre catei la ei ma punea sa-l las afara. Era o femeie foarte foarte afurisita, in viata ei n-a pus mana pe animale...eu mi-am tras singura concluziile, voi faceti ce vreti. |
||
|
liliana2005 Postat pe 27 Iulie 2009 17:18 |
||
Multumesc pentru explicatii. Acuma am inteles.
|
||
|
Lucia38 Postat pe 27 Iulie 2009 17:21 |
||
|
Uite altceva.... Copiii se contamineaz� de la c�ini �i pisici Exist� dou� surse de infec�ie, omul bolnav �i ciupercile din mediul extern, luate de la animale sau din sol. Microsporum canis poate fi luat de la c�ine, dar �i de la pisic�, at�t prin contact direct cu animalul bolnav, c�t �i prin contactul cu carpeta, pledul, podeaua sau obiectele de mobilier pe care acestea stau de obicei. Ca urmare a acestei infec�ii se observ� o c�dere a p�rului sub forma unui b�nu� cu aspect de "m�ncat de molii". Uneori inflama�ia local� este foarte intens� �i apar leziuni asem�n�toare cu co�urile, grupate pe zona lipsit� de p�r. Aspectul se observ� adesea la copiii care �i-au petrecut vacan�a la �ar� sau tr�iesc �ntr-un mediu �n care sunt animale. Alteori apar pe corp leziuni ro�iatice rotunde, ca un b�nu�, care se m�resc spre periferie. Ele sunt produse tot de infec�ia cu dermatofi�i a pielii.Zona inghinal� este locul unde ciupercile se a�az� cu u�urin�� din cauza transpira�iei �i frec�rii locale. Placardul ro�u dantelat care se �ntinde la stinghia picioarelor este �nso�it de m�nc�rime �i uneori durere, dac� pielea se macereaz�. Deci nu numai pisicile sunt responsabile de aparitia infectiilor
|
||
|
andreea1976 Postat pe 27 Iulie 2009 17:26 |
||
De la: Lucia38, la data 2009-07-27 17:21:23Multumesc pentru explicatii. Acuma am inteles. Intreaba femei care au facut un bebe. Testul asta se face automat in momentul in care ramai insarcinata, ti-l face medicul imediat. Majoritatea iti vor spune ca au avut toxoplasmoza dar au anticorpi deci nu li se da nici un fel de tratament. "Boala" e practic in aer si nu numai in Romania. Exceptand cazurile grave care sincer nefiind medic, nu ti le pot explica. Trebuie sa fie acolo altceva decat un simplu animal. |
||
|
liliana2005 Postat pe 27 Iulie 2009 17:26 |
||
|
||
|
Totaia Postat pe 27 Iulie 2009 17:33 |
||
De la: andreea1976, la data 2009-07-27 17:26:16Uite altceva.... OOO dar sunt o groaza de animale care sunt purtatoare de microbi dar ce ai vrea sa-ti spun? Hai sa le omoram pe toate sau macar hai sa nu le mai dam de mancare, mama lor de paraziti ce sunt! Tare as vrea sa ne trezim odata si sa realizam ca tot ce facem si tot ce gandim ni se va intoarce. Nu sunt ele vinovate, suntem noi vinovati sau cel mult nu este nimeni vinovat. Eu tind sa dau vina pe oameni pentru ca noi avem ceva ce se numeste gandire si totusi n-o prea folosim. |
||
|
liliana2005 Postat pe 27 Iulie 2009 17:34 |
||
Liliana, iti multumesc mult pentru explicatii.
|
||
|
Lucia38 Postat pe 27 Iulie 2009 17:43 |
||
De la: cristiana_cris, la data 2009-07-27 15:21:47nu am nimik cu animalele..isa nu sunt de acord cu ce se intimpla din cauza lor...sunt oameni care tin caine,pisica in casa..bun...insa pe strada sau in parcuri ai vezi cum isi lasa animalul sa faca treaba mare si trec cu nesimtire mai departe...sunt copii in parcuri care se joaca in nisip si iau boli de la aceste animale....sunt oameni la diferite virste de iau boli de la ele...nu era indeajuns ca sunt caini vagabonzi care sunt plini de microbi.....asta nu sufar Vad ca esti suparata si aici..pe oameni evident, pe nesimtirea lor caracteristica, te cred si eu sunt! Animalele nu sunt vinovate, noi trebuie sa luam masuri si sa facem in asa fel incat sa ne fie viata mai usoara. Nu e o solutie sa existe animale pe strazi la infinit, sa se inmulteasca mereu, sa-i vedem cum se chinuie morti de foame si de sete si noua sa nu ne pese. De asta suntem oameni, pentru ca putem face ceva. Se pot steriliza, cei care au posibilitatea sa tina un animal ii pot adopta. Daca fiecare si-ar face partea lui n-ar mai fi atat de multa mizerie si atatea animale care sufera si atatae care mor zi de zi. |
||
|
liliana2005 Postat pe 27 Iulie 2009 17:54 |
||
De la: Lucia38, la data 2009-07-27 17:43:08Liliana, iti multumesc mult pentru explicatii. N-ai pentru ce. Tot ce spun e din proprie experienta, sau sunt lucruri pe care le aud de la cei din jurul meu. Eu as vrea sa stiu exact ce s-a intamplat cu dra care a fost operata de ganglioni. De unde anume a luat boala, s-a jucat cu pisici sau din mancare? Ca nu mi-a raspuns.. |
||
|
liliana2005 Postat pe 27 Iulie 2009 17:56 |
||
De la: Kathara, la data 2009-07-27 16:37:03De la: cristiana_cris, la data 2009-07-27 16:26:45ce sa imi arda.....ca numai eu stiu cit am tras sa ma fac bine din cauza unui microb...doar sa indrazneasca Apropo de asta, animalele NU se pupa in bot. Cunosc si eu oameni care fac asta si este problema lor, vor suporta cu siguranta consecintele. Animalul este animal si omul este om. Diferenta este mare si nu e cazul sa intram in detalii. Eu iubesc animalele din tot sufletul dar NU le strang in brate non stop, nu le pup, nu le smotocesc decat daca am posibilitatea sa ajung la o baie in urmatoarele 5 minute. Cand intru in curtea alor mei am echipament de protectie ca altfel sansele sunt mari sa ajung cu hainele facute bucati. Sunt exagerat de jucausi si gelosi unul pe altul. Cainii de pe strada ii hranesc dar NU ii ating, nu-mi arde de injectii antitetanos ca sunt eu vaca si ii sperii. Animalul se vede daca este prietenos sau este fricos. Din nou, suntem oameni, deci ar trebui sa gandim inainte sa facem tampenii sau sa le scoatem pe gura. |
||
|
liliana2005 Postat pe 27 Iulie 2009 18:18 |
||
De la: liliana2005, la data 2009-07-27 16:51:41De la: redline, la data 2009-07-27 16:01:14De la: Kathara, la data 2009-07-27 15:52:28De la: liliana2005, la data 2009-07-27 15:13:22De la: rashela, la data 2009-07-27 13:12:44Eu cred ca ar fi momentul sa incetati. si tu chiar crezi ceea ce ai scris aici? si ti-ai dori sa ma enervez,nu? da sa iti repet daca nu te interesa ce postez nu ma citai si nu comentai...este atat de greu pt mintea ta? si crede-ma ca nu ma intereseaza parerea ta despre mine! vai de capul tau..crezi ca o sa dispar cand iti doresti tu sau altcineva? |
||
|
redline Postat pe 27 Iulie 2009 20:34 |
||
De la: cristiana_cris, la data 2009-07-27 16:55:56andreea iti zic eu...toxoplasmoza se ia de la pisica....si uite asa am o ditamai taietura pe git din cauza asta...da liliana nu stie... uofff sper sa fii bine in viitor..iar cu liliana nu o sa o scoti la capat! am si eu o prietena care a avut catel in casa si na s-a urcat pe pat...si uite asa a ajuns sa faca in zona genitala o ciuperca de toata frumusetea...dar ea o sa dea inainte ca este tot vina ta! uofff uneori nu stie frate cand sa se opreasca cu fanatismul asta... sper sa faci bebe la anul
|
||
|
redline Postat pe 27 Iulie 2009 20:43 |
||
liliana draga vad ca esti singura care contrazici tot forumul...cu aberatiile tale....te cred esti genul de om care tii in casa poate 10 pisici..si vro 5 caini...si pt tine asta se numeste viata... au mai fost cazuri pe la tv de mirosea a mortaciune si tot felul de la diversi de au atitea animale in casa...sunt de acord cu ele undeva la curte...insa nu la bloc.... ..repet nu am nimik cu animalele...sunt fiinte care care traiesc la fel ca si noi....insa niciodata nu le-asi lua in casa...si oricum prefer copil....copii decit animale.....sunt atitia copii abandonati care au nevoie de ajutor....si care dupa parerea multora...mai bine ajut copii saraci si bolnavi decit animale..si gata inchei ....
|
||
|
cristiana_cris Postat pe 27 Iulie 2009 21:41 |
||
si sa sti ca ca asta nu inseamna ca nu avem suflet...ca suntem rai......ce tu esti rea ca nu iubesti copii?....ca vad ca nu zici nimik de copii
|
||
|
cristiana_cris Postat pe 27 Iulie 2009 21:47 |
||
De la: cristiana_cris, la data 2009-07-27 21:47:07si sa sti ca ca asta nu inseamna ca nu avem suflet...ca suntem rai......ce tu esti rea ca nu iubesti copii?....ca vad ca nu zici nimik de copii Nu inteleg cum iti permiti sa vorbesti pe un forum fara sa sti despre ce vorbesti. Daca nu ai chef sa citesti e treaba ta, nu veni sa debitezi. Intai citeste.
|
||
|
liliana2005 Postat pe 27 Iulie 2009 22:24 |
||
De la: cristiana_cris, la data 2009-07-27 21:41:48liliana draga vad ca esti singura care contrazici tot forumul...cu aberatiile tale....te cred esti genul de om care tii in casa poate 10 pisici..si vro 5 caini...si pt tine asta se numeste viata... Nu tin animale in apartament fatuca. Citeste!!! |
||
|
liliana2005 Postat pe 27 Iulie 2009 22:25 |
||
nu imi zice mie fatuca...ca nu ne-am tras de sirwete amindoua...ok?...vad ca nu sti decit sa jignesti pe toata lumea...mai bine invata sa te porti si dupa posteaza....invata sa respecti parerile tuturor oamenilor..daca unor oameni nu le este dragi animalele este problema lor nu a ta,...fiecare cu ce ai place...ok...
|
||
|
cristiana_cris Postat pe 27 Iulie 2009 22:37 |
||
si nu te contrazice ca ai poze cu pisici ...doar nu sunt ale mele nu zice nimeni nimik daca ai pisici acasa..treaba ta....insa nu poti sa iti zici mie ca nu am suflet doar ca nu ma intereseaza animalele...si de aceea a tras boala la mine...gindeste inainte sa scrii ceva :sml-happy0144...avem dreptul sa postam ce vrem...orice nu ne convine...asta nu inseamna ca suntem rai...suntem diferiti ca oameni..
|
||
|
cristiana_cris Postat pe 27 Iulie 2009 22:42 |
||
De la: cristiana_cris, la data 2009-07-27 22:37:57nu imi zice mie fatuca...ca nu ne-am tras de sirwete amindoua...ok?...vad ca nu sti decit sa jignesti pe toata lumea...mai bine invata sa te porti si dupa posteaza....invata sa respecti parerile tuturor oamenilor..daca unor oameni nu le este dragi animalele este problema lor nu a ta,...fiecare cu ce ai place...ok... O sa invat sa respect parerile celor care CITESC inainte de a scrie. Ceea ce tu n-ai facut. INCA. Si tot continui. |
||
|
liliana2005 Postat pe 27 Iulie 2009 22:46 |
||
De la: cristiana_cris, la data 2009-07-27 22:42:12si nu te contrazice ca ai poze cu pisici ...doar nu sunt ale mele |
||
|
liliana2005 Postat pe 27 Iulie 2009 22:47 |
||
ti-am raspuns si din urma....si ai spus mai multe...insa cred ca tu chiar ai o problema...esti prea singura...nu sti ce mai scrii?....oricum nu mai conteaza..ca eu nu sunt aici sa ma cert cu tine....
|
||
|
cristiana_cris Postat pe 27 Iulie 2009 22:54 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Ironia sortii | 13 | De la: kudika098645 2 Mai 2010 12:20 |
| ce mai facetii!!!!!! | 8 | De la: kudika_975425 23 Octombrie 2014 20:23 |
| Help! | 10 | De la: lilianagr 13 Iulie 2009 17:54 |
|
|
||
| re all! | 2 | De la: valivieru96 11 Noiembrie 2009 15:45 |
| Opinii/pareri/reactii/note - "meciul" (confruntarea TV) GEOANA-BASESCU! | 17 | De la: dandanaua_reloaded 5 Decembrie 2009 21:06 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la [email protected]
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email [email protected]
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.