Setari Cookie-uri

De ce romanii nu iubesc animalele?

De la: liliana2005, la data 2009-07-25 20:33:35
De la: kitu_athena, la data 2009-07-25 19:30:18
De la: redline, la data 2009-07-21 12:24:22
De la: kitu_athena, la data 2009-07-21 12:10:22
De la: redline, la data 2009-07-21 11:30:55adevarul ca este mult mai usor sa ai grija de un animal!
adesea ma uit la babele alea senile de vb cu cainii de parca ar fi oameni si..pe care ii imbraca de te ia durerea de minte!
hai mamica acasa...hai pufi..ai auzit?! hai acasa!
sunt suflete nimic de spus..si probabil ca daca am avea o situatie financiara mai buna nu s-ar ajunge aici! dar cand abia ai ce manca tu cum sa mai iei si un caine?!

si ce sa iti spun witcher iti pasa mai mult de animale decat de copii abandonati! felicitari!

sti de ce vorbeste baba cu cainele ? pt ca daca cumva are copii.. astia vin la ea din an in Paste..(sau eventual abia dupa ce moare baba , ca doar trebuie sa vada cum impart apartamentul in care a stat baba cu cainele) ... si trebuie sa vorbeasca si ea cu cineva, ca doar nu vrei sa ia un copil de strada sa-l creasca la 80 de ani... ?

asta-i o presupunere!sau gandirea ta! deci sa nu generalizam!
cunosc persoane batrane care au copii care o viziteaza si ii fac menajul in casa!
da de la a avea grija de un animal si pana la a exagera este o diferenta!

NU am inteles nimic din cate ati scris... oricum nu e vb de generalizare, ci despre babele nebune care vorbesc cu animalele

Sa numesti o femeie batrana a carei singura "avere" e un catel pe care-l are de vreo 10 ani...nebuna, sa-i spui ca e nebuna ca vorbeste cu el...pentru mine e cel putin bizar sa citesc ca cineva chiar gandeste asa ceva. Eu cand vad o femeie de 70 de ani cu catelul dupa ea ma gandesc uneori "uite saraca, mai are cativa ani de trait si dupa toate probabilitatile abia ii ajung banii sa-si plateasca iarna intretinerea, dar totusi cumva cumva a gasit forta si CURAJUL sa ia in grija un animal si inca mai vrea sa aibe grija de o alta fiinta". Cat mi-as dori si eu sa ajung la 70 si ceva de ani si sa mai am puterea de a avea grija de alta vietate. Asta tinand cont de faptul ca la varsta aia abia mai poti sa ai grija de tine.

Tin sa precizez ca babe nebune este un termen in ghilimele si faceam referire la ceea ce a spus redline, cum ca se uita la "babele senile" ... care vorbesc cu cainii.. specific pt ca nu vreau sa creada cineva ca eu critic oamenii care isi gasesc drept companie un animalut... mai ales ca eu vorbesc cu toti cainii care-mi ies in cale .. si nu ma simt batrana ..
kitu_athena
Postat pe 26 Iulie 2009 20:44
De la: Nolwenn, la data 2009-07-09 23:20:38Ma cuprinde, nu tristetea, ci disperarea, cand vad zilnic, pe aproape toate strazile Bucurestiului, animale infometate, ranite, caini si pisici abandonati, de la varste prea mici, ca sa poata sa supravietuiasca, unii mutilati, cu ochisorii scosi si, daca ii mai au, se uita in ochii nostri, de fiinte atotputernice, (asa cred ei), implorandu-ne, mustrandu-ne, incercand parca sa inteleaga de ce acest "stapan" al animalelor ramane nepasator la sarmanele lor dorinte si necesitati: un culcus cald, o bucatica de mancare si putina afectiune, pe care ei ne-ar intoarce-o inmiit. Noi suntem un fel de dumnezei pentru animale si, de fapt, ce facem pentru ele? In loc sa-i tratam ca pe un fel de copii necuvantatori, dar inteligenti, poate mai inteligenti decat noi, caci ei stiu sa-si arate gratitudinea fata de binefacatorii lor, ii lasam la voia intamplarii, atunci cand nu ii chinuim sau nu ii omoram de-a dreptul. Ce parere aveti despre nepasarea romanilor fata de animale si despre lipsa unor servicii de protectie a animalelor abandonate, asa cum exista in tarile cu adevarat civilizate? Personal, sunt o mare iubitoare de animale si trebuie sa recunosc ca situatia intalnita in Romania nu numai ca ma dezgusta, dar ma si deprima. Fac tot ce pot, ca sa mai salvez o viata de animalut, gasit pe strada si inca unul, si uneori imi reuseste, alteori le vad murind sub ochii mei si ma simt parca inutila si fara putere in fata unor drame "mici", dintr-o lume mica, parca paralela cu a noastra, atat de putin ne implicam, cand am putea face atat de multe, de nu ar fi comoditatea tipic romaneasca si dispretul omului meschin fata de ceea ce, de fapt, nu intelege indeajuns.

asa este.....si la mine in iasi e plin de catei abandonati...nu mai zic ce e la PADOC.....(e locul unde duc hingherii cainii stransi de pe strada)...deci sa fereasca cum se poarta cu ei...a fost dat si la tv un reprtaj cum acei oameni omorau cu bestialitate cainii dusi acolo......cu batele ii omorau....e crunt....daca s-ar putea face ceva....sa le oferim o viatza mai buna....eu una m-as oferi voluntar....sa ajut....IUBESC CAINII...si mai ales pe cei vagabonzi care saracii mor de foame sau de sete....
monaq
Postat pe 26 Iulie 2009 20:51
De la: monaram, la data 2009-07-26 20:51:50
De la: Nolwenn, la data 2009-07-09 23:20:38Ma cuprinde, nu tristetea, ci disperarea, cand vad zilnic, pe aproape toate strazile Bucurestiului, animale infometate, ranite, caini si pisici abandonati, de la varste prea mici, ca sa poata sa supravietuiasca, unii mutilati, cu ochisorii scosi si, daca ii mai au, se uita in ochii nostri, de fiinte atotputernice, (asa cred ei), implorandu-ne, mustrandu-ne, incercand parca sa inteleaga de ce acest "stapan" al animalelor ramane nepasator la sarmanele lor dorinte si necesitati: un culcus cald, o bucatica de mancare si putina afectiune, pe care ei ne-ar intoarce-o inmiit. Noi suntem un fel de dumnezei pentru animale si, de fapt, ce facem pentru ele? In loc sa-i tratam ca pe un fel de copii necuvantatori, dar inteligenti, poate mai inteligenti decat noi, caci ei stiu sa-si arate gratitudinea fata de binefacatorii lor, ii lasam la voia intamplarii, atunci cand nu ii chinuim sau nu ii omoram de-a dreptul. Ce parere aveti despre nepasarea romanilor fata de animale si despre lipsa unor servicii de protectie a animalelor abandonate, asa cum exista in tarile cu adevarat civilizate? Personal, sunt o mare iubitoare de animale si trebuie sa recunosc ca situatia intalnita in Romania nu numai ca ma dezgusta, dar ma si deprima. Fac tot ce pot, ca sa mai salvez o viata de animalut, gasit pe strada si inca unul, si uneori imi reuseste, alteori le vad murind sub ochii mei si ma simt parca inutila si fara putere in fata unor drame "mici", dintr-o lume mica, parca paralela cu a noastra, atat de putin ne implicam, cand am putea face atat de multe, de nu ar fi comoditatea tipic romaneasca si dispretul omului meschin fata de ceea ce, de fapt, nu intelege indeajuns.

asa este.....si la mine in iasi e plin de catei abandonati...nu mai zic ce e la PADOC.....(e locul unde duc hingherii cainii stransi de pe strada)...deci sa fereasca cum se poarta cu ei...a fost dat si la tv un reprtaj cum acei oameni omorau cu bestialitate cainii dusi acolo......cu batele ii omorau....e crunt....daca s-ar putea face ceva....sa le oferim o viatza mai buna....eu una m-as oferi voluntar....sa ajut....IUBESC CAINII...si mai ales pe cei vagabonzi care saracii mor de foame sau de sete....

Fiecare dintre noi putem face ceva, putem avea cu noi o sticla de apa de jumate de litru si un paharel de unica folosinta, putem duce cu noi in poseta jumate de kilogram de mancare de catei..costa 2 lei, daca ii avem si vrem sa facem ceva, putem!! Iar daca avem masina, un kilogram de mancare in portbagaj si o sticla de apa de la pompa nu strica niciodata

Nimic nu va va face sa va simtiti mai bine decat sa hrantiti un cutu sau un pisu infometat pe strada sau sa le lasati un pahar cu apa....incercati! Nu apuc sa fac asta chiar un fiecare zi, dar cand o fac simt efectiv ca am facut ceva in ziua aia, ca n-a fost inca o zi pierduta.
liliana2005
Postat pe 26 Iulie 2009 23:40
Test de fidelitate:
1. Ia cainele si nevasta si baga-i in portbagaj.
2. lasa-i acolo 2 ore.
3. vezi cine se bucura ca te vede!
rashela
Postat pe 27 Iulie 2009 00:46
De la: redline, la data 2009-07-21 11:30:55adevarul ca este mult mai usor sa ai grija de un animal!
adesea ma uit la babele alea senile de vb cu cainii de parca ar fi oameni si..pe care ii imbraca de te ia durerea de minte!
sunt suflete nimic de spus..si probabil ca daca am avea o situatie financiara mai buna nu s-ar ajunge aici! dar cand abia ai ce manca tu cum sa mai iei si un caine?!

si ce sa iti spun witcher iti pasa mai mult de animale decat de copii abandonati! felicitari!

sti de ce vorbeste baba cu cainele ? pt ca daca cumva are copii.. astia vin la ea din an in Paste..(sau eventual abia dupa ce moare baba , ca doar trebuie sa vada cum impart apartamentul in care a stat baba cu cainele) ... si trebuie sa vorbeasca si ea cu cineva, ca doar nu vrei sa ia un copil de strada sa-l creasca la 80 de ani... ?

cunosc persoane batrane care au copii care o viziteaza si ii fac menajul in casa!

NU am inteles nimic din cate ati scris... oricum nu e vb de generalizare, ci despre babele nebune care vorbesc cu animalele

Sa numesti o femeie batrana a carei singura "avere" e un catel pe care-l are de vreo 10 ani...nebuna, sa-i spui ca e nebuna ca vorbeste cu el...pentru mine e cel putin bizar sa citesc ca cineva chiar gandeste asa ceva. Eu cand vad o femeie de 70 de ani cu catelul dupa ea ma gandesc uneori "uite saraca, mai are cativa ani de trait si dupa toate probabilitatile abia ii ajung banii sa-si plateasca iarna intretinerea, dar totusi cumva cumva a gasit forta si CURAJUL sa ia in grija un animal si inca mai vrea sa aibe grija de o alta fiinta". Cat mi-as dori si eu sa ajung la 70 si ceva de ani si sa mai am puterea de a avea grija de alta vietate. Asta tinand cont de faptul ca la varsta aia abia mai poti sa ai grija de tine.

da sa fii atata de handicapata sa nu stii sa citesti printre randuri...si sa incepi sa analizezi doar ceea ce spune o persoana si faci presupuneri in viitor mi se pare cea mai mare absurditate!
si apropo te-am lasat cateva zile in pace si simteai nevoia sa ma iau iar de tine,nu?
redline
Postat pe 27 Iulie 2009 09:09
E clar ca femeile in varsta care-si iau o gramada de animale in casa pur si simplu compenseaza lipsa de interactiune umana.
Kathara
Postat pe 27 Iulie 2009 09:13
De la: Dor_a, la data 2009-07-26 12:30:55
De la: Kathara, la data 2009-07-26 12:15:37Sicilly, baby!

Si de ziua mea vreu sa urc pe Etna.

In Sudul Italiei... Cand, exact... Nu uita, Sicilia e destul de fierbinte in vara...
Etna... asta tre' sa fie superb!

Stiu, dar io mi-s nascuta taman in mijlocul toamnei.

A, si ma marit in aprilie in Bali!
Kathara
Postat pe 27 Iulie 2009 09:14
De la: Kathara, la data 2009-07-27 09:13:25E clar ca femeile in varsta care-si iau o gramada de animale in casa pur si simplu compenseaza lipsa de interactiune umana.

da foarte bine ca isi iau animale!
dar sa auzi discutie..cu ce gatim astazi?facem piure cu carnitza sau sarmale?si alte discutii mi se pare aiurea!
si in loc sa faci ceva pt bietii batrani...,incepi si protejezi doar cainii si pisicile ca doar alea-s animale! mi se pare o tampenie!
redline
Postat pe 27 Iulie 2009 09:22
De la: rashela, la data 2009-07-27 00:46:14Test de fidelitate:
2. lasa-i acolo 2 ore.

redline
Postat pe 27 Iulie 2009 09:23
2. lasa-i acolo 2 ore.

=))=))=))
monaq
Postat pe 27 Iulie 2009 09:26
De la: monaram, la data 2009-07-27 09:26:54
2. lasa-i acolo 2 ore.

=))=))=))

aici era mona ce doru mi-a fost de tine
yumy
Postat pe 27 Iulie 2009 09:28
De la: yumalai, la data 2009-07-27 09:28:10
2. lasa-i acolo 2 ore.

=))=))=))

si mie de tine frumoasa ........ eu mai mult prin cafenea umblu.....mai treci si pe acolo.....
monaq
Postat pe 27 Iulie 2009 09:31

Fiecare dintre noi putem face ceva, putem avea cu noi o sticla de apa de jumate de litru si un paharel de unica folosinta, putem duce cu noi in poseta jumate de kilogram de mancare de catei..costa 2 lei, daca ii avem si vrem sa facem ceva, putem!! Iar daca avem masina, un kilogram de mancare in portbagaj si o sticla de apa de la pompa nu strica niciodata

Nimic nu va va face sa va simtiti mai bine decat sa hrantiti un cutu sau un pisu infometat pe strada sau sa le lasati un pahar cu apa....incercati! Nu apuc sa fac asta chiar un fiecare zi, dar cand o fac simt efectiv ca am facut ceva in ziua aia, ca n-a fost inca o zi pierduta. [/quote]

am la scara blocului vreo 6 caini...la serviciu in fatza vreo 3 ...crede ma ca le dau.....si nu neaparat mancare de-a lor...le mai cumpar si oase ....si cate un carnat....etc...
monaq
Postat pe 27 Iulie 2009 09:34
De la: monaram, la data 2009-07-27 09:31:04
2. lasa-i acolo 2 ore.

=))=))=))

si mie de tine frumoasa ........ eu mai mult prin cafenea umblu.....mai treci si pe acolo.....

nu ai observat eu sunt peste tot
yumy
Postat pe 27 Iulie 2009 09:36
De la: yumalai, la data 2009-07-27 09:36:29
De la: monaram, la data 2009-07-27 09:31:04
2. lasa-i acolo 2 ore.

=))=))=))

nu ai observat eu sunt peste tot

ooo da peste tot si mai putin unde trebuie!
redline
Postat pe 27 Iulie 2009 09:37
De la: yumalai, la data 2009-07-27 09:36:29[quote name='monaram' date='2009-07-27

nu ai observat eu sunt peste tot [/quote]

BA AM VZT....dar f putin in cafenea......
monaq
Postat pe 27 Iulie 2009 09:40
De la: redline, la data 2009-07-27 09:09:37

da sa fii atata de handicapata sa nu stii sa citesti printre randuri...si sa incepi sa analizezi doar ceea ce spune o persoana si faci presupuneri in viitor mi se pare cea mai mare absurditate!
si apropo te-am lasat cateva zile in pace si simteai nevoia sa ma iau iar de tine,nu?

Poti sa te iei de un miliard de ori de mine si de absolut oricine poftesti. Eu n-o sa iti spun ca esti handicapata asa cum o faci tu mereu. Pentru mine tu nu existi.
liliana2005
Postat pe 27 Iulie 2009 13:04
De la: liliana2005, la data 2009-07-27 13:04:57
De la: redline, la data 2009-07-27 09:09:37

Poti sa te iei de un miliard de ori de mine si de absolut oricine poftesti. Eu n-o sa iti spun ca esti handicapata asa cum o faci tu mereu. Pentru mine tu nu existi.

si tu vb cu cineva care nu exista?
chiar ai nevoie de consiliere! mai lipseste sa zici ca auzi si voci!

da te cam simti asa un pic, nu?si nu m-as lua de tine daca nu te-ai lauda atat si daca nu ti-ai impune punctu de vedere..chiar nu intelegi?greu ..greu cu gandirea la tine!
la pariu ca iar ai sa vb cu mine adica eu care nu exist?
redline
Postat pe 27 Iulie 2009 13:08
Eu cred ca ar fi momentul sa incetati. Nimanui nu-i place sa vada la infinit o asemena "discutie"... Cred ca ce ati avut sa va reprosati.. ati facut-o de 10 pagini incoace... A venit si momentul sa va ignorati reciproc.
rashela
Postat pe 27 Iulie 2009 13:12
De la: rashela, la data 2009-07-27 13:12:44Eu cred ca ar fi momentul sa incetati. Nimanui nu-i place sa vada la infinit o asemena "discutie"... Cred ca ce ati avut sa va reprosati.. ati facut-o de 10 pagini incoace... A venit si momentul sa va ignorati reciproc.

nu crezi ca asta decid eu sau ea?
si apopo i-am dat cateva zile liber...dar insista si insista...
redline
Postat pe 27 Iulie 2009 13:14
De la: redline, la data 2009-07-27 13:14:17
De la: rashela, la data 2009-07-27 13:12:44Eu cred ca ar fi momentul sa incetati. Nimanui nu-i place sa vada la infinit o asemena "discutie"... Cred ca ce ati avut sa va reprosati.. ati facut-o de 10 pagini incoace... A venit si momentul sa va ignorati reciproc.

Ok, voi decideti... Am si spus "cred". nu am dat ordine. Era doar o sugestie, daca vrei. De bun simt. Sa spunem ca mingea este in terenul tau acum... Eu doar sper ca una dintre voi sa cedeze.. Stim foarte bine care.
rashela
Postat pe 27 Iulie 2009 13:17

mai redule ce le faci tu la fetele astea de te divinizeaza in asa hal incat nu se pot abtzine sa nu se lege de "fundul"tau?
anybody
Postat pe 27 Iulie 2009 13:20
De la: rashela, la data 2009-07-27 13:17:10

Ok, voi decideti... Am si spus "cred". nu am dat ordine. Era doar o sugestie, daca vrei. De bun simt. Sa spunem ca mingea este in terenul tau acum... Eu doar sper ca una dintre voi sa cedeze.. Stim foarte bine care.

nici nu am zis ca era un ordin!
da poate cedeaza ea nervos!
si apoi de ce vrei sa renunt la jucaria asta care este in verva?
redline
Postat pe 27 Iulie 2009 13:27
De la: anybody, la data 2009-07-27 13:20:09

mai redule ce le faci tu la fetele astea de te divinizeaza in asa hal incat nu se pot abtzine sa nu se lege de "fundul"tau?

mister...
redline
Postat pe 27 Iulie 2009 13:27
ha????
fund la orizont????
matracucu
Postat pe 27 Iulie 2009 13:53
De la: just_laura, la data 2009-07-27 13:53:35ha????
fund la orizont????

si inca ce "fund" lauriciule
anybody
Postat pe 27 Iulie 2009 14:04
De la: anybody, la data 2009-07-27 14:04:10
De la: just_laura, la data 2009-07-27 13:53:35ha????
fund la orizont????

si inca ce "fund" lauriciule

une?
cat?
acu?
matracucu
Postat pe 27 Iulie 2009 14:05

Eu nu am absolut nimic sa-i reprosez pentru ca nu ma (mai) intereseaza un astfel de om. As vrea sa aibe bunul simt sa inceteze.
liliana2005
Postat pe 27 Iulie 2009 15:13
nu am nimik cu animalele..isa nu sunt de acord cu ce se intimpla din cauza lor...sunt oameni care tin caine,pisica in casa..bun...insa pe strada sau in parcuri ai vezi cum isi lasa animalul sa faca treaba mare si trec cu nesimtire mai departe...sunt copii in parcuri care se joaca in nisip si iau boli de la aceste animale....sunt oameni la diferite virste de iau boli de la ele...nu era indeajuns ca sunt caini vagabonzi care sunt plini de microbi.....asta nu sufar
cristiana_cris
Postat pe 27 Iulie 2009 15:21
De la: liliana2005, la data 2009-07-27 15:13:22

Eu nu am absolut nimic sa-i reprosez pentru ca nu ma (mai) intereseaza un astfel de om. As vrea sa aibe bunul simt sa inceteze.

si daca nu incetez sa inteleg ca nu posed bun simt?
dragutza invata sa nu mai vezi precum calu' doar inainte si sa intelegi ca daca am o opinie nu tre' sa ma judeci tu cum sunt
si zau ca nu pot sa te las!
redline
Postat pe 27 Iulie 2009 15:48

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
bilet de avion 26 De la: kudika_pudika 18 Iunie 2011 18:35
ANIMALE - SPUNE NU TESTELOR PE ANIMALE! 4 De la: inna_1688 15 Iunie 2009 15:05
licenta sociologie 1 De la: scumpick 10 Martie 2010 13:00
Casa de copii orfani Bucuresti 2 De la: kudika_3377 1 Martie 2012 10:41
STRESIUNE 4 De la: scorpyoW 16 Iunie 2009 22:50