Setari Cookie-uri

toata viata fara copii ?

ce parere aveti despre cei care nu vor sa aiba copii? deloc...
unii oameni nu vor sa isi "complice" existenta cu un copil, vor sa traiasca doar pt ei si prefera un animal de companie pe care il ingrijesc ca pe propriul copil sau nu au nici macar atat
ce ziceti de asta?
adina_black
Postat pe 29 Septembrie 2009 10:48
e treaba lor daca nu vor copii nu vor si basta nu-i obliga nimeni sa faca
yumy
Postat pe 29 Septembrie 2009 10:49
De la: adina_black, la data 2009-09-29 10:48:20ce parere aveti despre cei care nu vor sa aiba copii? deloc...
unii oameni nu vor sa isi "complice" existenta cu un copil, vor sa traiasca doar pt ei si prefera un animal de companie pe care il ingrijesc ca pe propriul copil sau nu au nici macar atat
ce ziceti de asta?

Mie mi se pare foarte trist si destul de putin omenesc.Cred ca astfel de persoane sunt " gresite" genetic,
ca nu au instinctele necesare pentru a avea si creste un copil si nici nu ar trebui sa-l aiba,ar fi un copil marcat pe viata cu astfel de parinti.

Postat pe 29 Septembrie 2009 10:54
hm....la un moment dat in viatza eu zic ca toti ne dorim copii....Este ca un fel de scop pe care noi il avem,nu putem refuza o asa bucurie.Bine,sunt tanara,deocamdata nici prin cele mai urate cosmaruri nu ma gandesc la un copil..... ...dar o sa vina si momentul acela..cand copiii o sa fie o mare prioritate zic eu,acum.Iar pe cei care nu doresc deloc copii....nu pot decat sa-i compatimesc....
AlexandraDAlly
Postat pe 29 Septembrie 2009 10:54
am deschis subiectul asta pt ca am intalnit un cuplu (sot si sotie) la vreo 40 de ani care au o pisica ce le tine loc de copil
nici in ruptul capului nu vor sa auda de copii... li se pare un chin si spun ca se simt foarte bine si ca au mai mult timp pt ei

mie mi se pare egoism - acum na... parerea mea
eram curioasa daca ati intalnit si voi astfel de cupluri.... si ce motive au
adina_black
Postat pe 29 Septembrie 2009 17:28
Cunosc un cuplu care acum 3 ani nu vruiau sa auda de copii..ii scotea din minti subiectul asta. Dar aveau un caine, pe care il iubeau foarte mult. Acum un an si jumatate cainele a murit calcat de o masina, iar la scurt timp tipa a ramas insarcinata. In prezent isi adora copilul, tipa e din nou insarcinata si vor sa umple casa de copii. Concluzia e ca lumea se schimba, in unele cazuri, iar in alte cazuri e viata lor si oricum suntem destui care sa consumam resursele planetei
simonycik
Postat pe 29 Septembrie 2009 17:55
cazuri deastea au fost multe.mame care i i-au abandonat in spital fiindca nu vroiau sa creasca.intrebarea de ce ii fac atunci?de ce nu folosesc prezervativul si de ce nu iau postinor niste pastile pentru a nu ramane insarcinata.oricum trebuie intai sa se faca o vizita la ginecolog nu se pot lua de capu lor.
iulia069834
Postat pe 6 Octombrie 2009 10:15
acu sincer vezii tu eu sant mamica si vad pe unii copii cum ai ignora pe parinti cat de urat le vb culm le antorc spatele si tu ca parinte cate sacrifici acii ptr el nu tot tinpu sant banii dar ptr copil ereu gasessti ,mereu cei mai bun ai dai copilului ,o jucarie ,o haina noua ai ei tu poti purta ce mai ai dar asta tot gandidute ca la batranete ai sprijin si eu am trecut prin perioada aia adolescetina cand eram cu capu an nori si eam raspuns mamei de mia tras o batae de mia bagat mintile an cap ,eiiiii posibil cas egoisti posibil ca nusi doresc sa se conplice .posibil ca nu pot face asta e doar a lor problema..
claudia_mami
Postat pe 6 Octombrie 2009 13:23
De la: kudika069834, la data 2009-10-06 10:15:18cazuri deastea au fost multe.mame care i i-au abandonat in spital fiindca nu vroiau sa creasca.intrebarea de ce ii fac atunci?de ce nu folosesc prezervativul si de ce nu iau postinor niste pastile pentru a nu ramane insarcinata.oricum trebuie intai sa se faca o vizita la ginecolog nu se pot lua de capu lor.

asa e, dar nu faceam referire la cei care abandoneaza un copil, asta deja mi se pare crima - josnic!
vorbeam despre cei care nu ii fac deloc, pt ca nu isi doresc.

vad k nu sunteti chiar asa impotriva ideii (de a nu face copii)
adina_black
Postat pe 6 Octombrie 2009 17:37
De la: adina_black, la data 2009-10-06 17:37:35
De la: kudika069834, la data 2009-10-06 10:15:18cazuri deastea au fost multe.mame care i i-au abandonat in spital fiindca nu vroiau sa creasca.intrebarea de ce ii fac atunci?de ce nu folosesc prezervativul si de ce nu iau postinor niste pastile pentru a nu ramane insarcinata.oricum trebuie intai sa se faca o vizita la ginecolog nu se pot lua de capu lor.

asa e, dar nu faceam referire la cei care abandoneaza un copil, asta deja mi se pare crima - josnic!

Ba eu sunt,Prefera o haita de javre sau pisici in casa pentru care isi rup gatul in loc sa creasca un copil.Eu nici nu-i consider oameni pe astia.

Postat pe 8 Octombrie 2009 14:31
Vai fetelor da ce rele sunteti. Daca oamenii nu simt nevoia de a avea copii, de ce sa i judecam noi? Cine stie ce experiente nefericite au avut ei ca copii, cine stie care este defapt motivatia lor. Eu cred ca nu e dreptul nimanui sa i judece. Pentru cine si i doreste, copiii pot fi o binecuvantare, cine nu si i doreste mai bine nu i face, ca sa nu i chinuie.Suntem toti diferiti, si ne dorim chestii diferite de la viata, nu inseamna ca unii sunt mai buni doar pentru ca isi doresc copii, si altii "nici nu se pot numi oameni"...
inamina
Postat pe 9 Octombrie 2009 09:59
De la: adina_black, la data 2009-09-29 10:48:20ce parere aveti despre cei care nu vor sa aiba copii? deloc...
ce ziceti de asta?

e alegerea lor si ar trebui sa le respecti alegerea si sa ai intelegere fata de ei. in fond, nici ei nu cer socoteala celor ce se decid sa faca copii. :)
franziska_eu
Postat pe 9 Octombrie 2009 10:42
De la: Franzi, la data 2009-10-09 10:42:57
ce ziceti de asta?

e alegerea lor si ar trebui sa le respecti alegerea si sa ai intelegere fata de ei. in fond, nici ei nu cer socoteala celor ce se decid sa faca copii. :)

faza e ca nu aveam nici o parere despre cuplurile astea si vroiam sa imi formez una... chiar nu intalnisem persoane care nu isi doresc copii ... vroiam cateva argumente si sa stiu daca sunt priviti ALTFEL decat un cuplu normal - daca sunt blamati
adina_black
Postat pe 9 Octombrie 2009 22:59
Sunt oameni care pur si simplu nu simt sa aiba copii si nu este treaba noastra sa ii judecam.
Un copil il faci cand si daca simti,nu pentru ca asa spune lumea ca trebuie.
heaven2007
Postat pe 10 Octombrie 2009 19:37
De la: inamina, la data 2009-10-09 09:59:23Vai fetelor da ce rele sunteti. Daca oamenii nu simt nevoia de a avea copii, de ce sa i judecam noi? Cine stie ce experiente nefericite au avut ei ca copii, cine stie care este defapt motivatia lor. Eu cred ca nu e dreptul nimanui sa i judece. Pentru cine si i doreste, copiii pot fi o binecuvantare, cine nu si i doreste mai bine nu i face, ca sa nu i chinuie.Suntem toti diferiti, si ne dorim chestii diferite de la viata, nu inseamna ca unii sunt mai buni doar pentru ca isi doresc copii, si altii "nici nu se pot numi oameni"...

Nu nu sunt oameni decat cu numele .Pentru ce traiesti ,ca sa nu lasi nimic in urma ta,pentru ca existenta ta egoista sa se termine in nimic,pentru ca dupa ce ai murit sa nu te mai tina minte lumea ca ai fi existat?
Cum se zicea pe undeva :Un pom, o casa, un copil.

Postat pe 11 Octombrie 2009 09:34
se numesc EGOCENTRISTI, e una din bolile firii umane ca si homosexualitatea.
stefanant
Postat pe 18 Octombrie 2009 19:01
ce ziceti de asta?

din partea mea amu' o sa-mi sara lumea in cap! na ho nitzel sa ma explic! decat sa-i faca la batjcura, sa le puna cordonu ombilical de gat, sa-i paraseasca pe la tomberoane, sa-i trimita la cersit etc, mai bine asa!!!!! de o mie de ori mai bine!
greierash_is_back
Postat pe 18 Octombrie 2009 19:06
Poate nu faptul ca nu sunt egocentristi ii opreste sa faca copii ... poate totusi se gandesc ca n-o sa poate sa le ofere tot ce au nevoie copii sau o educatie mai normala. Intr-un fel e mai bine asa decat sa ii faca si sa ii lase a nimanui, sa ajunge niste betivi sau niste curve ...
botyk
Postat pe 18 Octombrie 2009 19:31
1. exista pesoane care NU POT sa faca copii .. si atunci se prefac de ochii lumii ca "nu le trebuie ""
2a. exista persoane care au avut o trauma in copilarie si care cred ca nu vor fi parinti buni , sau etc.. si atunci prefera sa nu aiba copii ca sa nu i chinuie . ( ipotetic vorbind)

2b sunt persoane care au avut relatii foarte tensionate cu parintii lor si chiar au fugit de acasa in adolescenta.. poate ca regreta in timp dar nu si doresc ca acel lucru sa li se intample si lor dupa ce investesc 19-20 de ani de munca intru -un plod , ala sa fuga de acasa sau sa le vanda lucrurile din casa pentru ca a intrat intr o gasca care ii cere bani pentru haine de marca sau tigari.

3, si sunt persoane care sunt foarte pragmatice : daca considera ca nu au suficient( timp , rabdare, bani etc energie ), pentru a asigura toate conditiile , nu se apuca de facut copii ca sa- i chinuie, si asta nu inseamna ca nu le plac copiii sau ca nu nu au suflet ( si eu ador cainii si as vrea sa am unul, dar pentru ca nu am timp / energie si bani si spatiu la curte, nu -mi voi cumpara unul; si asta nu inseamna ca nu am suflet ....)

in afara de motivele astea, sunt alte multe motive pe care cineva din afara nu le cunoaste , si observe ca e mai usor sa judece si sa dea cu piatra...

kudika052198
Postat pe 19 Octombrie 2009 16:47
Buna... Am citit cateva mesaje postate... Stiti... cateodata este atat de usor sa judeci... ai dreptate "inamina"... Mda... si eu stiu un cuplu cam de vreo 40 de ani, cu o catelusa... Nu stiu de ce nu au, insa este treaba lor... Acuma vin si va intreb: v-ati gandit pentru o secunda, ca, un motiv fooarte intemeiat poate fi si acela ca NU TI-AI GASIT PARTENERA/PARTENERUL pe care sa o/il simti ca poate fi mama/tatal copilului tau? Pentru ca, e usor... vorba vine... sa te mariti/insori, unii pot s-o faca si din disperare... si sa faci copii, cu totul ca simti ca nu este cea/cel ales.... Sau mai sunt si cazuri ca nu il poti creset... Simplu.... Nu tu salariu, nu tu ajutor de la parinti, nu tu mosteniri.... Ce spuneti? Este trist.... dar credeti-ma sunt muulte cazuri.... Ce poti face in acest caz? Si cand vezi ce se intampla in spitale, si cand vezi nivelul de trai.... si "ia de sus" mai vorbesc de NATALITATE.... Dureros...
princesa_j
Postat pe 19 Octombrie 2009 18:43
De ce nu?

Unii oameni chiar nu sunt facuti sa fie parinti, decat sa ai copii si sa-i chinuiesti, mai bine deloc.
Kathara
Postat pe 19 Octombrie 2009 19:24
ce ziceti de asta?

Uite,eu nu vreau copii.Iubesc copii,dar nu vreau sa am eu unul...sau doi...sau mai stiu eu cati.Probabil imi e frica,probabil am impresia ca nu le pot oferi orice as vrea,probabil sunt prea egoista...nu stiu. Si da, am un catel.
ayyryynn
Postat pe 19 Octombrie 2009 19:27
este trist..cei care pot avea nu vor copii iar cei care vor cu adevarat nu pot avea..saptamana trecuta am fost la ginecolog,deoarece am avut problema cu menstruatia...medicul mi'a spus ca am uterul foarte mic,si daca nu fac tratament nu pot avea copii..iau medicamentele in fiecare zii si astept rezultatul..poate nici medicamentele nu ma vor ajuta :|...eu zic sa nu ratati sansa de avea copii :)
kudika044996
Postat pe 19 Octombrie 2009 19:44
ADINA
POATE AI INTALNIT UN CUPLU ASA CUM SPUI
DAR INAINTE TREBUIE SA AFLII CONCRET CE ANUME AU TRAIT SI CUM AU LUAT O ASTFEL DE DECIZIE
ESTE IMPORTANT SA NU MAI DISCUTATI PROBLEMELE ALTORA
FARA SA STITI CUM ESTE SA TRAITI IN PIELEA LOR
E GREU SA IEI O ASTFEL DE DECIZIE
IAR DACA ADEVARUL DOARE FOARTE TARE E BINE SA JOCI DUR IN FATA ASTORA CA TINE
NU VREM COPII!!!!!!!!!!
SI CRE-I TREABA TA ??
NU POTI DORMI NOAPTEA DE FOCUL ALTORA ??
RAC_EU
Postat pe 19 Octombrie 2009 20:03
SCORPIO
SPER SA NU AJUNGI NICIODATA NICI TU NICI COII TAI SA VRETI SA SPUNETI LUMI CA NU VRETI COPII.
CE FEL DE OAMENI SUNTETI VOI SA ARUNCATI CU PIETRE??
SUTEM MULT MAI DESTEPTI NOI ROMANI CARE AVEM O GRADINITA ACASA DAR NU AVEM BANI VA ROG AJUTATI-NE ...NU AVEM BANI SA NE CRFESTEM COPII..
NU MERGEM LA SERVICI CA NU AM FACUT SCOLII SI NU SUNTEM CALIFICATII..CAND TREBUIA SA MERGEM LA SCOALA AVEAM TREABA FACEAM COPII..

DA ASA E SCORPIO ACESTIA SUNT OAMENI
AI DREPTATE...!!
RAC_EU
Postat pe 19 Octombrie 2009 20:11
ce ziceti de asta?

pai sincer e treaba lor daca vor sau nu copii...nu scrie undeva ca e obligatoriu sa ai copii ca daca nu..vezi Doamne . Eu sunt de parere ca mai bine sa fi liber, sa nu trebuiasca sa iti faci griji ce-i pui la copil in ghiozdanel la scoala...sau ca nu poti iesi in oras pt ca tre` sa stai cu ala mic. Sa muncesti ca un rob pt copilul tau, sa nu-i lipseasca nimic...si peste cativa ani iti intoarce spatele , (mai sunt copii corecti care isi respecta parintii si isi dau seama cat au muncit pt ei). Oricum nu asta ii face pe oameni diferiti daca au sau nu copii.
mda....fiecare gandeste altfel
clau19
Postat pe 19 Octombrie 2009 22:15
De la: adina_black, la data 2009-10-06 17:37:35

tocmai asta este ideea, sunt oameni responsabili, nu fac copii de gura lumii, sa fie in rand cu lumea, ca apoi, chiar daca nu-i abandoneaza, cel putin nu se ocupa suficient de ei. Respect decizia acestor persoane. Ar mai fi si varianta ca unul din cei doi, nu poate avea copii, sau e bolnav. Si asta este un motiv foarte intemeiat care-i face sa zica ca nu-si doresc copii, punct, fara sa ofere detalii. Parerea mea este ca nu trebuie sa judecam, doar cei doi stiu ce e mai bine pt ei.

taiko_delia
Postat pe 19 Octombrie 2009 22:26
De la: inamina, la data 2009-10-09 09:59:23Vai fetelor da ce rele sunteti. Daca oamenii nu simt nevoia de a avea copii, de ce sa i judecam noi? Cine stie ce experiente nefericite au avut ei ca copii, cine stie care este defapt motivatia lor. Eu cred ca nu e dreptul nimanui sa i judece. Pentru cine si i doreste, copiii pot fi o binecuvantare, cine nu si i doreste mai bine nu i face, ca sa nu i chinuie.Suntem toti diferiti, si ne dorim chestii diferite de la viata, nu inseamna ca unii sunt mai buni doar pentru ca isi doresc copii, si altii "nici nu se pot numi oameni"...

imi place cum gandesti ;)
un exemplu sunt eu... desi sunt tanara, ma gandesc cu teroare in ce mediu vor creste copiii mei... copiii nostrii... ce este in inima unui parinte knd afla ca copilul sau se drogheaza? sau sa aflu k este emo... sau cine shtie ce mai apare... Eu una nu stiu daca as putea face fata daca as fi parinte, nu zic k sunt impotriva copiilor, pur si simplu mi-e scarba in ce lume si tara as creste.
Parerea mea, va poop
10nails
Postat pe 19 Octombrie 2009 22:29
De la: princesa_j, la data 2009-10-19 18:43:50Buna... Am citit cateva mesaje postate... Stiti... cateodata este atat de usor sa judeci... ai dreptate "inamina"... Mda... si eu stiu un cuplu cam de vreo 40 de ani, cu o catelusa... Nu stiu de ce nu au, insa este treaba lor... Acuma vin si va intreb: v-ati gandit pentru o secunda, ca, un motiv fooarte intemeiat poate fi si acela ca NU TI-AI GASIT PARTENERA/PARTENERUL pe care sa o/il simti ca poate fi mama/tatal copilului tau? Pentru ca, e usor... vorba vine... sa te mariti/insori, unii pot s-o faca si din disperare... si sa faci copii, cu totul ca simti ca nu este cea/cel ales.... Sau mai sunt si cazuri ca nu il poti creset... Simplu.... Nu tu salariu, nu tu ajutor de la parinti, nu tu mosteniri.... Ce spuneti? Este trist.... dar credeti-ma sunt muulte cazuri.... Ce poti face in acest caz? Si cand vezi ce se intampla in spitale, si cand vezi nivelul de trai.... si "ia de sus" mai vorbesc de NATALITATE.... Dureros...

subscriu.....DUREROS
taiko_delia
Postat pe 19 Octombrie 2009 22:30
De la: princesa_j, la data 2009-10-19 18:43:50Buna... Am citit cateva mesaje postate... Stiti... cateodata este atat de usor sa judeci... ai dreptate "inamina"... Mda... si eu stiu un cuplu cam de vreo 40 de ani, cu o catelusa... Nu stiu de ce nu au, insa este treaba lor... Acuma vin si va intreb: v-ati gandit pentru o secunda, ca, un motiv fooarte intemeiat poate fi si acela ca NU TI-AI GASIT PARTENERA/PARTENERUL pe care sa o/il simti ca poate fi mama/tatal copilului tau? Pentru ca, e usor... vorba vine... sa te mariti/insori, unii pot s-o faca si din disperare... si sa faci copii, cu totul ca simti ca nu este cea/cel ales....

eu cred ca ai mare dreptate, princesa. cel putin in cazul meu asa a fost.

prietenele mele isi doreau copii de cand se stiau chiar si cand erau singure. in timp ce eu ma miram de ce nu simt nici o dorinta ...pana cand am intalnit omul potrivit. cred ca unele femei vad un copil ca scopul vietii iar altele ca implinirea iubirii....si oricum, in romania se pun prea multe intrebari indiscrete in privinta asta din partea tuturor...un obicei nu prea frumos.
DayC
Postat pe 19 Octombrie 2009 23:46

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cum poti sa-i mai tai din nas unei scorpioance super rele 9 De la: piper 26 Septembrie 2009 00:46
fara cuvinte 6 De la: maimai_no1 11 August 2011 18:54
parintii, orice opinie e binevenita 23 De la: mirelacm 18 Mai 2009 12:34
Care e cea mai frumoasa amintire pe care o aveti cu iubitul vostru? 33 De la: adrianoo33 9 Noiembrie 2009 00:10
ce ziceti 25 De la: Barbie30 30 Septembrie 2010 09:53