Setari Cookie-uri

toata viata fara copii ?

@ scorpio67
am observat si eu ca tinerii nu se grabesc sa faca vreun copil inainte de 30 de ani + ca se gandesc la casatorie tot in jurul varstei de 30 eu am doar 23 de ani si nu ma gandesc sa fac vreo nunta prea curand

iar legat de Japonia - laaaasa ca are de unde scadea indicele - cum au "dublat" nr populatiei de la 70 la 125 de milioane, o pot face inca o data sa nu ne facem griji pt ei
adina_black
Postat pe 28 Octombrie 2009 11:18
De la: adina_black, la data 2009-10-28 11:18:03@ scorpio67
am observat si eu ca tinerii nu se grabesc sa faca vreun copil inainte de 30 de ani + ca se gandesc la casatorie tot in jurul varstei de 30 eu am doar 23 de ani si nu ma gandesc sa fac vreo nunta prea curand

iar legat de Japonia - laaaasa ca are de unde scadea indicele - cum au "dublat" nr populatiei de la 70 la 125 de milioane, o pot face inca o data sa nu ne facem griji pt ei

Lasa tu ca eu mi-am programat copilul pe la vreo 25 de ani
Summer_
Postat pe 28 Octombrie 2009 11:23
oooooooooooo
de unde ai copiat acest articol?
e diferenta foarte mare intre mahalagioaca de la inceputul topicului si aceasta mare doamna a culturii din zilele urmatoare ..
si apropo stai linistita am reluat ce ai spus doar pentru a intelege mai bine nivelul scazut de intelegere al altor oameni pe care dai dovada de la inceput ca -l detii...
stii ce

...................................felicitari .........egoistii traiesc mai mult !!
RAC_EU
Postat pe 28 Octombrie 2009 18:59
De la: RAC_EU, la data 2009-10-28 18:59:50oooooooooooo
de unde ai copiat acest articol?
e diferenta foarte mare intre mahalagioaca de la inceputul topicului si aceasta mare doamna a culturii din zilele urmatoare ..
si apropo stai linistita am reluat ce ai spus doar pentru a intelege mai bine nivelul scazut de intelegere al altor oameni pe care dai dovada de la inceput ca -l detii...
stii ce

...................................felicitari .........egoistii traiesc mai mult !!

Nu esti decat o frustrata ca toate care improasca cu venin pe forum ,am incercat sa-ti vorbesc omeneste dar insisti sa jignesti.bine ca sunteti putine voi turbatele.Nu sunt poate mai buna ca tine dar stiu sigur ca mai prejos n-am cum sa fiu.Probabil ca si ru esti una dintre frustratele care nu sunt in stare sa aiba copii si-ti versi veninul aici.Imi faceti scarba voi cu spitalul vostru de nebuni numit Kudika.

Postat pe 28 Octombrie 2009 19:14
ooo Summer vezi ca nu mai ai mult pan la 25

si daca intre timp iti schimbi parerea si consideri ca inca nu esti pregatita la 25 de ani? prelungesti perioada de asteptare a berzei?
adina_black
Postat pe 28 Octombrie 2009 19:20
pt scorpio67: tata mi-a zis: "prostia nu trebuie intretinuta!" deci ignora, treci peste, nu te consuma pt cine nu trebuie
adina_black
Postat pe 28 Octombrie 2009 19:23
scorpio67, e bine sa vorbesti in numele tau. Ma refer la faptul ca "e omeneste" sa faci copii sau ca asa trebuie. Asa cum spuneai chiar tu, unii NU sunt construiti sa fie parinti, asa cum altii nu sunt sa fie avocati, de exemplu. Incearca sa iti deschizi un pic mintea si sa intelegi ca toti suntem lasati de natura cu un scop, dar nu e musai sa avem toti aceeasi misiune in viata, de a face copii. Asta nu inseamna ca noi cei fara copii nu suntem Oameni !! Suntem deja enorm de multi pe planeta asta, chiar trebuie o pauza in procreere. Uita-te la cei din Africa, crezi ca o duc bine copiii aia odata ce sunt adusi pe lume? Si daca nu o duc bine, acei parinti cu ce se mandresc, doar cu simplul fapt ca nu au folosit contraceptive si au mai condamnat un suflet la suferinta?
woman33
Postat pe 29 Octombrie 2009 10:55
De la: woman33, la data 2009-10-29 10:55:19scorpio67, e bine sa vorbesti in numele tau. Ma refer la faptul ca "e omeneste" sa faci copii sau ca asa trebuie. Asa cum spuneai chiar tu, unii NU sunt construiti sa fie parinti, asa cum altii nu sunt sa fie avocati, de exemplu. Incearca sa iti deschizi un pic mintea si sa intelegi ca toti suntem lasati de natura cu un scop, dar nu e musai sa avem toti aceeasi misiune in viata, de a face copii. Asta nu inseamna ca noi cei fara copii nu suntem Oameni !! Suntem deja enorm de multi pe planeta asta, chiar trebuie o pauza in procreere. Uita-te la cei din Africa, crezi ca o duc bine copiii aia odata ce sunt adusi pe lume? Si daca nu o duc bine, acei parinti cu ce se mandresc, doar cu simplul fapt ca nu au folosit contraceptive si au mai condamnat un suflet la suferinta?

Nu-mi amintesc sa fi vorbit in numele altcuiva si n-am facut decat sa redau o statistica care contrazice pe undeva ideea suprapopularii .Atat.

Postat pe 1 Noiembrie 2009 10:11
eu una mi-as dori sa ma mut in curand cu prietenul meu pt ca exista ceva frumos impreuna, imi plac f mult copii si imi doresc unul dar peste cativa ani, totusi am o teama de casatorie, parca am alergie l actul acela semnat
kudika_bibi
Postat pe 8 Noiembrie 2009 16:08
De la: adina_black, la data 2009-09-29 10:48:20ce parere aveti despre cei care nu vor sa aiba copii? deloc...

nici una, nu ma afecteaza cu nimic
daca era vorba de cupluri care nu voiau sa aiba copii, dar tot ii turnau, se schimbau datele problemei.
kitty_krieger
Postat pe 28 Noiembrie 2009 00:45
De la: adina_black, la data 2009-10-28 19:20:10ooo Summer vezi ca nu mai ai mult pan la 25

si daca intre timp iti schimbi parerea si consideri ca inca nu esti pregatita la 25 de ani? prelungesti perioada de asteptare a berzei?

Pregatita sunt si acum :) insa deocamdata am o facultate de terminat, si nu se impaca cu un bebe.
Prietenul este si el incatat de idee, abia asteptam sa avem un puisor de om
Summer_
Postat pe 28 Noiembrie 2009 00:54
De la: pisicuta_razboinica, la data 2009-11-28 00:45:53
De la: adina_black, la data 2009-09-29 10:48:20ce parere aveti despre cei care nu vor sa aiba copii? deloc...

daca era vorba de cupluri care nu voiau sa aiba copii, dar tot ii turnau, se schimbau datele problemei.

vroiam sa stiu daca ii privesti altfel decat o pereche care isi doreste
daca ii judeci in vreun fel
adina_black
Postat pe 28 Noiembrie 2009 00:56
De la: adina_black, la data 2009-11-28 00:56:58
De la: pisicuta_razboinica, la data 2009-11-28 00:45:53

vroiam sa stiu daca ii privesti altfel decat o pereche care isi doreste
daca ii judeci in vreun fel

nu, nu ii privesc altfel
nu, nu ii judec. N-are nimeni nici un drept sa judece (in sensul negativ al cuvantului) pe cineva pe care nu-l cunosc si care nu le face nici un rau.
kitty_krieger
Postat pe 28 Noiembrie 2009 10:53
Si dorinta de a face copii se bazeaza in mare masura pe egoism si dragoste de sine. Un act mult mai generos este adoptia.
kudika073773
Postat pe 28 Noiembrie 2009 11:13
Eu am 31 de ani si nu simt si nu am simtit niciodata dorinta sau nevoia de a avea un copil, desi fizic, as putea sa-i torn pe banda. La fel si cel de langa mine. Iar dragostea de sine nu este deloc un lucru rau, dimpotriva este ceva firesc (la urma urmei si ca parinte trebuie sa ai o doza de egoism, daca nu esti in stare sa te iubesti pe tine, nu vei fi in stare sa-ti iubesti nici copiii). Si nici nu am permis nimanui sa ma judece pt ca nu iubesc si nu doresc copii, n-are nimeni dreptul asta.
darksukkubus69
Postat pe 28 Noiembrie 2009 17:15
Cred ca este mai bine pentru unele persoane sa nu faca copii,decat sa faca si sa-i abandoneze sau sa nu aiba grija de ei.Sigur ca mie mi se pare foarte trist,dar am o prietena care are 35 de ani si
este o persoana extaordinara,iubeste copii altora,dar nu isi doreste un copil al ei,nu simte ca ar putea fi mama.
annk48
Postat pe 1 Decembrie 2009 14:07
De la: scorpio67, la data 2009-09-29 10:54:44
unii oameni nu vor sa isi "complice" existenta cu un copil, vor sa traiasca doar pt ei si prefera un animal de companie pe care il ingrijesc ca pe propriul copil sau nu au nici macar atat
ce ziceti de asta?

Mie mi se pare foarte trist si destul de putin omenesc.Cred ca astfel de persoane sunt " gresite" genetic,
ca nu au instinctele necesare pentru a avea si creste un copil si nici nu ar trebui sa-l aiba,ar fi un copil marcat pe viata cu astfel de parinti.

Scorpio, ai o gandire superficiala si limitata. Oamenii pot avea "n" motive pentru care sa nu-si doreasca copii: lipsa resurselor materiale, lipsa timpului liber, alte optiuni in viata, dorinta de libertate etc. Nu poti sa-i bagi pe toti in aceeasi oala si sa le pui eticheta"gresiti genetic". Ce ti se pare mai condamnabil: un cuplu decis sa nu faca copii sau un cuplu care face copii indiferent de situatie , dar pe care-i creste in mari lipsuri materiale, lipsiti de afectiune, eventual si agresati (sunt muulte cazuri in Ro). Nu crezi ca mai responsabil e primul cuplu care decide sa nu aiba copii (sa zicem din cauza lipsei banilor)?

In fine, situatia difera de la caz la caz, insa e mult mai usor sa aruncam cu pietre si sa-i judecam (pe cei fara copii) decat sa incercam sa-i intelegem. A avea copii ar trebui sa fie o optiune nu o obligatie (la presiunea sociala) insa multi fac copii mecanic, pt ca asa trebuie, ce va zice gura lumii? etc si fara sa resimta dorinta ca vine din ei. Mai grav e ca-i fac si fara sa fie pregatiti psihic si material. Si asta inevitabil se repercuteaza asupra acelor amarati de copii.

Parrerea mea e ca copiii ar trebui facuti atunci cand:
- esti pregatit psihic (matur, responsabil, echilibrat, disponibil pt a oferi afectiune etc)
- ii poti oferi copilului siguranta materiala
- iti doresti TU copilul, nu-l faci la presiunea celor din jur (neamuri, colegi, prieteni etc)

Dar probabil ca daca toate aceste conditii ar fi indeplinite, romanii ar fi o specie pe cale de disparitie.
goanga2000
Postat pe 27 Decembrie 2009 11:48
Ceea ce nu ar fi tocmai rau pt tarisoara asta... sa fie un pic mai putin populata!
darksukkubus69
Postat pe 27 Decembrie 2009 18:48
De la: goanga2000, la data 2009-12-27 11:48:25
De la: scorpio67, la data 2009-09-29 10:54:44
unii oameni nu vor sa isi "complice" existenta cu un copil, vor sa traiasca doar pt ei si prefera un animal de companie pe care il ingrijesc ca pe propriul copil sau nu au nici macar atat
ce ziceti de asta?

Mie mi se pare foarte trist si destul de putin omenesc.Cred ca astfel de persoane sunt " gresite" genetic,
ca nu au instinctele necesare pentru a avea si creste un copil si nici nu ar trebui sa-l aiba,ar fi un copil marcat pe viata cu astfel de parinti.

Scorpio, ai o gandire superficiala si limitata. Oamenii pot avea "n" motive pentru care sa nu-si doreasca copii: lipsa resurselor materiale, lipsa timpului liber, alte optiuni in viata, dorinta de libertate etc. Nu poti sa-i bagi pe toti in aceeasi oala si sa le pui eticheta"gresiti genetic". Ce ti se pare mai condamnabil: un cuplu decis sa nu faca copii sau un cuplu care face copii indiferent de situatie , dar pe care-i creste in mari lipsuri materiale, lipsiti de afectiune, eventual si agresati (sunt muulte cazuri in Ro). Nu crezi ca mai responsabil e primul cuplu care decide sa nu aiba copii (sa zicem din cauza lipsei banilor)?

In fine, situatia difera de la caz la caz, insa e mult mai usor sa aruncam cu pietre si sa-i judecam (pe cei fara copii) decat sa incercam sa-i intelegem. A avea copii ar trebui sa fie o optiune nu o obligatie (la presiunea sociala) insa multi fac copii mecanic, pt ca asa trebuie, ce va zice gura lumii? etc si fara sa resimta dorinta ca vine din ei. Mai grav e ca-i fac si fara sa fie pregatiti psihic si material. Si asta inevitabil se repercuteaza asupra acelor amarati de copii.

Parrerea mea e ca copiii ar trebui facuti atunci cand:
- esti pregatit psihic (matur, responsabil, echilibrat, disponibil pt a oferi afectiune etc)
- ii poti oferi copilului siguranta materiala
- iti doresti TU copilul, nu-l faci la presiunea celor din jur (neamuri, colegi, prieteni etc)

Dar probabil ca daca toate aceste conditii ar fi indeplinite, romanii ar fi o specie pe cale de disparitie.

Te-as ruga sa nu ma mai categorisesti tu dupa 2 pareri.Habar nu ai cine sunt asa baga-ti constatarile unde vrei tu.Daca exista cineva care va combate pe voi astea care tot gasiti scuze ieftine sa nu devenitzi femei pana la capat , care-i problema ? Nu, nu va obliga nimeni sa faceti copii, stati linistite, cu parinti ca voi , ar fi arhipline orfelinatele.

Postat pe 28 Decembrie 2009 08:10
Scorpio, trebuie sa completez: ai o gandire limitata, superficiala si rigida (nu o schimbi oricate argumente ti-as aduce) legat de subiectul asta. Nu zic ca asa esti in general, deci nu te categorisesc.
goanga2000
Postat pe 29 Decembrie 2009 21:16
ce ziceti de asta?
pai ca sa faci copiii,,trebuie sa intalnesti si persoana potrivita cu care sa ii faci...La cat de seriosi mai sunt barbatii ca daca gasesc alta femeie,pleaca.....Eu zic ca daca un om nu vrea ceva serios,,si responsabil mai bine sa nu faca copiii sa nu chinuie copiii aia....Pt ca omul isi poate schimba ideea daca apare cineva potrivit,,,cum s-ar zice iubirea,jumatatea daca mai exista asa ceva...Pt ca in general in ziua de azi mai mult exista interes decat iubire...si responsabilitate
carina01
Postat pe 29 Decembrie 2009 21:25
nu poti judeca pe nimeni, e alegerea fiecaruia,unii fac o groaza de copii, si cand sunt mari nu au nici un sprijin de la ei,deci fiecare face ce vrea.
monalisa81
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:44
De la: goanga2000, la data 2009-12-29 21:16:46Scorpio, trebuie sa completez: ai o gandire limitata, superficiala si rigida (nu o schimbi oricate argumente ti-as aduce) legat de subiectul asta. Nu zic ca asa esti in general, deci nu te categorisesc.

Stii ceva dragutza, daca toata lumea ar astepta sa fie indeplinite conditile alea faimoase, n-ar mai exista copii pe planeta.Repet sunt scuze ieftine si atat.

Postat pe 3 Ianuarie 2010 11:12
De la: scorpio67, la data 2010-01-03 11:12:14
De la: goanga2000, la data 2009-12-29 21:16:46Scorpio, trebuie sa completez: ai o gandire limitata, superficiala si rigida (nu o schimbi oricate argumente ti-as aduce) legat de subiectul asta. Nu zic ca asa esti in general, deci nu te categorisesc.

Stii ceva dragutza, daca toata lumea ar astepta sa fie indeplinite conditile alea faimoase, n-ar mai exista copii pe planeta.Repet sunt scuze ieftine si atat.

Scuzele sunt de foarte bun simt: cine nu tine cont de ele (primele doua macar, sa fii pregatit psihic si sa ai un minim confort material) e inconstient si iresponsabil. Si la cat de multi copii saraci, agresati, agresivi, nefericiti sunt pe lumea asta...dar nu conteaza asta, ideea e sa ne-nmultim ca bacteriile, fara discernamant si indiferent de conditii

Nu zic ca nu-mi plac copiii, ca nu-s dragalasi, dar mai trebuie sa ne gandim si la ei cand ii facem.

Ramona, imi place cum gandesti.
goanga2000
Postat pe 3 Ianuarie 2010 17:33
daca toata lumea care vrea sa aiba copii s-ar gandi intai la copii si pe urma la ei insisi, ar fi o lume mai buna (chiar daca poate cu o populatie mai mica).
DayC
Postat pe 3 Ianuarie 2010 22:58
De la: goanga2000, la data 2010-01-03 17:33:53
De la: scorpio67, la data 2010-01-03 11:12:14

Scuzele sunt de foarte bun simt: cine nu tine cont de ele (primele doua macar, sa fii pregatit psihic si sa ai un minim confort material) e inconstient si iresponsabil. Si la cat de multi copii saraci, agresati, agresivi, nefericiti sunt pe lumea asta...dar nu conteaza asta, ideea e sa ne-nmultim ca bacteriile, fara discernamant si indiferent de conditii

Nu zic ca nu-mi plac copiii, ca nu-s dragalasi, dar mai trebuie sa ne gandim si la ei cand ii facem.

Ramona, imi place cum gandesti.

Nu stiam ca atunci cand faci tu un copil trebuie luate in calcul soarta tuturor copiilor dupa planeta, suprapopularea, saracia , iresponsabilitatea altora in ai creste asa cum trebuie.De aia nu trebuie sa fac un copil pentru ca in Somalia mor aia pe capete din cauza bolilor si a saraciei, sau e China suprapopulata.Ce are sula cu prefectura? Daca eu personal nu fac coplilul pe motivele astea Traiesc altii mai bine sau are alt copil mai multe sanse la o viatza mai buna ? Nu prea cred!!!!!!!!!!!!!!!
Nu toata lumea are creier de rama , sa stii , cunosc foarte multe cupluri care s-au gandit foarte bine , din toate punctele de vedere inainte sa aiba un copil, asa ca nu tine figura cu lipsa de discernamant, cel putin nu mai e valabila in conditiile actuale.Mai lasa-ma cu falsul altruism si falsa solidaritate pe care o afisezi.

Postat pe 4 Ianuarie 2010 07:18
Cine nu face un copil, nu il face pt ca nu vrea. Si nu trebuie sa se simta vinovat/a pt asta, fiindca nu are de ce. Iar cine face trebuie sa-l vrea, nu sa-l faca de gura lumii.
darksukkubus69
Postat pe 4 Ianuarie 2010 12:22
De la: darksukkubus69, la data 2010-01-04 12:22:32Cine nu face un copil, nu il face pt ca nu vrea. Si nu trebuie sa se simta vinovat/a pt asta, fiindca nu are de ce. Iar cine face trebuie sa-l vrea, nu sa-l faca de gura lumii.

Sunt perfect de acord .Asta ma chinui sa scot de la doamnele care imi servesc cauze si scopuri umanitare si nu motivul real: simplul fapt ca nu-l vor, ca nu vor sa-si asume responsabilitati atat de mari pentru toata viatza,vor doar sa traiasca bine mersi doar pentru sufletelul lor si atat.

Postat pe 4 Ianuarie 2010 14:44
De la: scorpio67, la data 2010-01-04 14:44:37
De la: darksukkubus69, la data 2010-01-04 12:22:32Cine nu face un copil, nu il face pt ca nu vrea. Si nu trebuie sa se simta vinovat/a pt asta, fiindca nu are de ce. Iar cine face trebuie sa-l vrea, nu sa-l faca de gura lumii.

Sunt perfect de acord .Asta ma chinui sa scot de la doamnele care imi servesc cauze si scopuri umanitare si nu motivul real: simplul fapt ca nu-l vor, ca nu vor sa-si asume responsabilitati atat de mari pentru toata viatza,vor doar sa traiasca bine mersi doar pentru sufletelul lor si atat.Repet , nu ma refer la cele care din motive medicale nu-l pot avea sau o sarcina le-ar periclita viatza.

Postat pe 4 Ianuarie 2010 14:45
Exact asa cum traiesc eu. Nu vreau, deci nu fac... o sa vreau, o sa fac. Dar ca sa il fac sa ma aflu in treaba, ... NU.
darksukkubus69
Postat pe 4 Ianuarie 2010 16:19

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ce sa fac? 10 De la: Papusikmika 24 Iunie 2009 16:50
sondaj sa-i zicem 27 De la: roz5blue6lila7 13 Februarie 2012 12:02
NU MAI VAD MESAJELE DE PE FORUM DE LA RECLAME SI "ULTIMELE STIRI" 3 De la: bestdevilinside 10 Noiembrie 2008 20:01
ma minte... 25 De la: kudika174040 29 Martie 2013 03:19
Criza varstei de mijloc la femei 21 De la: Barbie30_ 28 Noiembrie 2010 20:02