Setari Cookie-uri

Concurs: Castiga una dintre cele 7 biciclete oferite de Brillance

merg pe jos, folosesc produse ecologice, plantez flori si plante, reciclez deseurile si incerc sa ii conving si pe altii sa faca la fel
maria_ion55
Postat pe 25 Noiembrie 2009 12:33
Am inlocuit becurile obisnuite cu unele eco (nomice); reciclez tot ce ste posibil:hartia, plasticul, sticlele; Am investit intr-o masina de spalat, economisesc astfel apa si energie; am renuntat la a mai face baie in cada, in favoarea dusului; cand ma spal pe dinti inchid apa; Am renuntat la bateriile reincarcabile in favoarea acumulatorilor.

Sa traim frumos !
mioritza40
Postat pe 25 Noiembrie 2009 13:00
Consider ca e foarte important sa avem un mediu curat si sa respiram un aer sanatos ata noi cat si generatiile ce vor urma. De cate ori am avut ocazia, am participat la campaniile de protejare a mediului. Chiar in vara trecuta am participat impreuna cu parintii la curatarea de deseuri a albiei unui rau, program initiat de o asociatie franceza, in localitatea buniciilor mei.
Nu arunc gunoiul pe jos, il duc la cos intotdeauna, fierul vechi il duc la centre specializate, iar in ceea ce priveste mersul pe jos, il practic destul de des, imi place sa ma plimb prin aer liber decat in masina.
Mersul pe bicileta nu l am experimentat pana akum, deoarece nu am avut niciodata bicicleta, nici in copilarie. Avea doar fratele meu, dar nu mi o imprumuta niciodata.
Mi as dori sa invat sa merg pe bicicleta, macar akum, niciodata nu e prea tarziu!!!
issa85
Postat pe 25 Noiembrie 2009 13:12
Reciclarea deseurilor, folosirea produselor ecologice, calatoriile cu bicileta.
Trebuie sa ne gandim la dezvoltarea durabila, deci la resursele epuizabile, la apa fara de care nu exista viata, la reciclarea deseurilor, la folosirea produselor ecologice, la sursele de energie neconventionale. Sa constientizam faptul ca o plimbare cu bicileta este mai frumoasa si mai sanatoasa decat o plimbare cu masina.Toate pentru a le permite generatiilor care vor veni sa se bucure de ceea ce ne-am bucurat si noi : apa, aer curat, soare, locuri minunate in care sa-ti petreci vacantele.
puiut05
Postat pe 25 Noiembrie 2009 14:10
Anul acesta am plantat copaci intr-o zona despadurita si am participat la o actiune de ecologizare a crangului din apropierea orasului.
topolino_18
Postat pe 25 Noiembrie 2009 14:17
economisiti apa si resursele energetice, mergeti mai mult pe jos, cu bicicleta sau folositi mijloacele de transport in comun,Reciclarea deseurilor
pescarul_sa
Postat pe 25 Noiembrie 2009 14:37

Politica de protectie a mediului este o prioritate, o datorie civica si este integrata in strategia de afaceri si promovata tuturor factorilor implicati.
Este prioritara adoptarea unui ansamblu de masuri a caror aplicare sa asigure mentinerea si imbunatatirea calitatii mediului, corespunzator cerintelor ocrotirii naturii si desfasurarii armonioase a vietii umane.
Pentru acest deziderat se iau in calcul urmatoarele:1.Protejarea, punerea în valoare ºi exploatarea raþionalã a mediului inconjurator ºi a capitalului natural ale României.2. Metode, tehnologii, instrumente, sisteme ºi echipamente pentru protejarea, reabilitarea ºi monitorizarea mediului înconjurãtor ºi a capitalului natural.3.Identificarea si caracterizarea proceselor fundamentale si a variabilitatii in sistemul climatic .4.Metode, tehnologii, instrumente ºi sisteme de previziune ºi monitorizare a factorilor de risc natural sau antropic ºi a situaþiilor de risc sau a dezastrelor naturale sau antropice.5.Cresterea eficientei intregului lant de producere si exploatare a energiei si integrarea sectorului energetic in standardele UE .7.Metode, tehnologii, instrumente ºi sisteme de prevenire, protectie si interventie în cazul situaþiilor de risc sau de dezastre naturale sau antropice .8.Conversia si integrarea aplicativa a surselor regenerabile de energie.9.Stabilirea si reevaluarea potentialului national de resurse energetice si minerale 10.Modele si metode noi sau perfectionate pentru studiul proceselor si fenomenelor din mediul înconjurãtor 11Acumularea de cunoºtinþe noi privind metode avansate pentru controlul ºi evaluarea calitãþii mediului.12.Identificarea, abordarea ºi soluþionarea situaþiilor referitoare la asigurarea continuitãþii sociale ºi a viabilitãþii durabile a economiilor locale .13.Sustenabilitatea economicã a exploataþiilor agricole ºi a fermelor zootehnice în scopul obþinerii de produse cu valoare adãugatã ridicatã 14Compararea cunoºtinþelor noi dobândite cu cele clasice ºi tradiþionale în vederea identificãrii relaþiilor dintre acestea, necesare dezvoltãrii profesiei .15.Modernizarea, ecologizarea si cresterea eficientei în producerea, conversia, stocarea, recuperarea si transportul energiei ……si lista poate continua.
In ceea ce ma priveste acord o mare importanta mediului inconjurator fiind atenta la tot ceea ce implica risipa inutila: de apa, de energie,de gaze. Sunt de regula o persoana chibzuita , ca atare nu necesita eforturi mari din partea mea evitarea risipei de orice fel.Folosesc becuri economice, deconectez aparatele electrocasnice de la sursa cand nu le folosesc ,recicland toate aparatele vechi, sau defecte in cadrul actiunilor de colectare organizate la nivel local.Depozitarea corecta a gunoiul menajer in spatiul special amenajat cu respectarea regulilor de triere este o alta preocupare civica a mea.De asemenea inserarea regulilor de protectie a mediului in educatia copiilor mei a fost foarte importanta ,noua generatie trebuie sa deprinda din mers ocrotirea mediului inconjurator si folosirea rationala a resurselor naturale.Este binecunoscuta „axioma” potrivit careia suntem datori sa nastem si sa educam cel putin un copil si sa plantam cel putin un pom.Regenerarea florei asigura armonia ecosistemelor .Iubim plantele si noi romanii suntem cu totii mici gradinari si mici agricultori .
Eu personal sunt o impatimita a florilor ambientale si de gradina pe care le cultiv cu dragoste. Cultivam si arbori fructiferi , legume si cereale pentru familia noastra , folosind doar ingrasamant natural.Iubim miscarea in aer liber, facem excursii si drumetii pe tot parcursul anului.
Este o datorie ,cetateni fiind ,sa constientizam importanta ce trebuie acordata mediului inconjurator , sa-l protejam , sa-i exploatam rational resursele si sa promovam politici sanatoase de ecologizare , toate in scopul imbunatatirii calitatii vietii.
ANELY
Postat pe 25 Noiembrie 2009 15:02
ce poate face un singur om pentru a proteja mediul in care traieste? ar putea face destul de mult daca ar vrea... cel mai important este sa vrei ca restul vine de la sine.. eu limitez consumul de electricitate apeland la becurile ecologice, la spalatul manual -oricum nu am masina de spalat si nici nu doresc; limitez consumul de apa doar la strictul necesar; am renuntat la cumparatul sucurilor si apei imbuletiate (pet-urile astea au invadat pana si marginile drumurilor- e de groaza prostia si nesimtirea altora, ar fi putut sa le depoziteze macar intr-un mod corespunzator ca doar exista atatea pubele specifice); am renuntat la cumparatul pungilor de plastic maia les ca acum la orice supermarket ai posibilitatea sa alegi un produs biodegradabil; merg foarte mult pe jos -nu am masina personala, bicicleta, foarte rar folosesc microbuzul mai ales ca programul lor de circulare e foarte rar, nu arunc gunoiul menajer la intamplare ci in locurile special amenajate, primavara si vara plantez foarte multe flori
luckyofme
Postat pe 25 Noiembrie 2009 15:33
in primul rand nu las apa sa curga fara rost, ma uit rar la televizor, ma deplasez cu mijloace de transport in comun, nu arunc niciodata gunoiul, ambalajele pe jos si reciclez hartia
malustm
Postat pe 25 Noiembrie 2009 17:06
Trebuie sa ne gandim la dezvoltarea durabila, deci la resursele epuizabile, la apa fara de care nu exista viata, la reciclarea deseurilor, la folosirea produselor ecologice, la sursele de energie neconventionale. Sa constientizam faptul ca o plimbare cu bicileta este mai frumoasa si mai sanatoasa decat o plimbare cu masina.Toate pentru a le permite generatiilor care vor veni sa se bucure de ceea ce ne-am bucurat si noi : apa, aer curat, soare, locuri minunate in care sa-ti petreci vacantele
puiut05
Postat pe 25 Noiembrie 2009 17:23
economisiti apa si resursele energetice, mergeti mai mult pe jos, cu bicicleta sau folositi mijloacele de transport in comun,Reciclarea deseurilor
pescarul_sa
Postat pe 25 Noiembrie 2009 17:26
Reciclez deseurile,economisesc apa si resursele energetice, mergeti mai mult pe jos, cu bicicleta ,plantez pomi si flori.
maryyyana10
Postat pe 25 Noiembrie 2009 19:37
pescarul_sa
Postat pe 25 Noiembrie 2009 19:43
Partea buna e ca protejez de multa vreme mediul..si incerc sa ii conving si pe ceilalti sa o faca.

Nu consum fara rost apa, energia electrica.
Nu arunc peturi, pungi, deseuri , decat in zonele amenajate.
Am convins-o pe mama sa nu mai fumeze si plantez in fiecare primavara 5 copaci!
carme_si_atat
Postat pe 25 Noiembrie 2009 19:45
Folosesc numai becuri economice, ii sfatuiesc pe cunoscuti sa nu lase apartele TV, PC-urile, apa de la robinet sa mearga in gol, etc.
mihakudika
Postat pe 25 Noiembrie 2009 19:48
De la: carme_si_atat, la data 2009-11-25 19:45:29Partea buna e ca protejez de multa vreme mediul..si incerc sa ii conving si pe ceilalti sa o faca.

Nu consum fara rost apa, energia electrica.
Nu arunc peturi, pungi, deseuri , decat in zonele amenajate.
Am convins-o pe mama sa nu mai fumeze si plantez in fiecare primavara 5 copaci!

Iar eu sunt Maica Tereza in cazul in care voi faceti tot ce spunetzi aici.

Postat pe 25 Noiembrie 2009 19:48
De la: pescarul_sa, la data 2009-11-25 19:43:57economisiti apa si resursele energetice, mergeti mai mult pe jos, cu bicicleta sau folositi mijloacele de transport in comun,Reciclarea deseurilor

bravoooo....tineo sau tineti o tot asa....ca politia va crede....dar fiind vba de biciclete...normal sa mai mintim si noi nu.....???? .

OK hai sa zic si eu ceva....eu dupa ce ma uit la tev si vreau sa MA culc...opresc tv de la buton....dar nu ca sa economisesc energie....desi consuma f putin cand sta in stend bai....ci pt ca nu mai emite radiatii atunci cand este oprit....iar durata de viata este mai mare la tv....daca nu tin mereu in el curent....si pe deasupra la fiecare 4 ani de stat in stend bai....(nu radeti de engleza ca va tai)....se arde o rezistenta si trebuie dus la reparat....nu costa mult reparatia....dar nu merita deplasarea ....nu s a r intampla asta daca l a m stinge fiecare de la buton...seara inainte de culcare ...sau cand nu vrem sa ne uitam la el.......
gratuit89
Postat pe 25 Noiembrie 2009 20:03
Trebuie sa ne gandim la dezvoltarea durabila, deci la resursele epuizabile, la apa fara de care nu exista viata, la reciclarea deseurilor, la folosirea produselor ecologice, la sursele de energie neconventionale. Sa constientizam faptul ca o plimbare cu bicileta este mai frumoasa si mai sanatoasa decat o plimbare cu masina.Toate pentru a le permite generatiilor care vor veni sa se bucure de ceea ce ne-am bucurat si noi : apa, aer curat, soare, locuri minunate in care sa-ti petreci vacantele.
puiut05
Postat pe 25 Noiembrie 2009 21:51
merg pe jos, folosesc produse ecologice, plantez flori si plante, reciclez deseurile si incerc sa ii conving si pe altii sa faca la fel
y_ADELAYDE_79
Postat pe 25 Noiembrie 2009 23:24
y_ADELAYDE_79
Postat pe 25 Noiembrie 2009 23:24
NU merg pe jos, ca e obositor, NU plantez plante ca mor(plantele), NU reciclez nimic ca n-am unde!
miss_darine
Postat pe 25 Noiembrie 2009 23:27
De la: miss_darine, la data 2009-11-25 23:27:45NU merg pe jos, ca e obositor, NU plantez plante ca mor(plantele), NU reciclez nimic ca n-am unde!

ciuciu bicicleta
mitura
Postat pe 25 Noiembrie 2009 23:28
De la: mitura, la data 2009-11-25 23:28:47
De la: miss_darine, la data 2009-11-25 23:27:45NU merg pe jos, ca e obositor, NU plantez plante ca mor(plantele), NU reciclez nimic ca n-am unde!

ciuciu bicicleta

Am trotineta, sac!
miss_darine
Postat pe 25 Noiembrie 2009 23:30
Reciclez peturi , nu irosesc resursele planetei , nu arunc gunoaie proprii pe strada merg pe jos si plantez plante
alina06
Postat pe 25 Noiembrie 2009 23:33
De multi ani dezile am renuntat la becurile cu incandescenta in favoarea celor economice si stiu foarte bine ca economisesc aproape 80% din ce consumam acum 8-9 ani.
ispasion22
Postat pe 26 Noiembrie 2009 00:36
Am renuntat sa folosesc masina sa maduc la serviciu, folosesc autobuzul, nu-mi place sa las resturi de nici-un fel in urma mea , oriunde as fi.
alindumitru46
Postat pe 26 Noiembrie 2009 00:50
Folosim cateva produse de generatie noua, cu consum redus de curent: masina de spalat , frigider si becuri economice.
froge_2003
Postat pe 26 Noiembrie 2009 00:53
Am inlocuit vechiul sistem de incalzire al casei cu unul mai economic, mai eficient.
gabriela_stanica
Postat pe 26 Noiembrie 2009 00:55
Am abandonat la utilizarea vechilor becuri si am trecut la becuri economice. Traind la casa , in provincie, pentru mine este la indemana si chiar este o placere sa plantez pomi, mai ales fructiferi, care-ti aduc si multumire sufleteasca atunci cand culegi roadele lor.
ispas_ion
Postat pe 26 Noiembrie 2009 08:28
Nu sant atat de capabila sau nu am posibilitatea sa fac atatea cate se spun aici dar am invatat si eu multe lucruri care aduc economie de energie sau resurse, cum arfi becuri economice sau mai multa atentie cu consumul de apa sau caldura. Problema intervine insa si la nivelul furnizorului, mai ales de apa, care nu-si limiteza pierderile , facand economiile noastre usor puerile.
georgianatita
Postat pe 26 Noiembrie 2009 08:30

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Castiga unul dintre cele 5 kituri cu geluri de dus Palmolive! 494 De la: concursKudika 28 Octombrie 2013 06:24
Castiga unul dintre cele 6 parfumuri BIO Acorelle 129 De la: concursKudika 8 Martie 2011 14:10
Castiga doua invitatii duble la concertul Antarctica in Club Control! 4 De la: grace009421 20 Decembrie 2011 14:20
Castiga unul dintre cele trei vouchere in valoare de 100 ron oferite de Bio-Cosmetics! 599 De la: concursKudika 22 Iulie 2011 16:05
Castiga un voucher de 500 RON oferit de Zega Store! 640 De la: concursKudika 5 Aprilie 2013 19:34