Setari Cookie-uri

Kudika si Always te invita la rasfat si premii

Kudika si Always lanseaza un concurs pentru acelea dintre voi care stiu cum sa isi aloce timp din zi deconectarii de la probleme si stres. Spune-ne ce tips & tricks ai recomanda pentru un somn linistit si participa la concurs!

Durata concursului este de 2 saptamani (11 noiembrie-25 noiembrie 2009), timp in care kudiforumistele au timp sa raspunda pe indelete. Daca ne-ai impresionat, vei fi premiata!

Premilei constau in: perna, masca somn, breloc si produse Always - iar castigatoarele vor fi in numar de 12. Asadar, sfatuieste-ne cum sa iesim din rutina zilnica pentru un somn cu adevarat relaxant - pentru ca, se stie, cu toate avem nevoie de beauty sleep!

concursKudika
Postat pe 10 Noiembrie 2009 16:22
un dush fierbinte si un pahar cu lapte si dorm ca un ingerash ....iar cand am mai mult timp la dispozitie si nu sunt foarte obosita vad un film de dragoste inainte de somn...face minuni
bibstrocel21
Postat pe 11 Noiembrie 2009 05:34
Sare de baie lemon Refan
Producator: Refan
Gramaj: 250g

Descriere: Se recomanda a se folosi pentru stimularea digestiei și a criculatiei sângelui, pentru reducerea tensiunii arteriale, pentru durerile de cap și a migrenelor.De asemenea este tonica, antitoxica, stimulatoare și antimicotica.

Are efect purificator pentru minte si corp, iar datorita proprietãților sale de tonifiere, revigorare si purificare este indicat persoanelor care traverseazã perioade încãrcate, pentru a se simți mai încrezãtori în propriile forte.

Combate depresia, tristețea, frica, blocajele mentale, stãrile de confuzie, resentimentele, apatia, neîncrederea. Conferã sentimente de dragoste, prietenie.

Mod de folosire: Se dizolva 100 gr. de sare in cada cu apa calda intre 35-45 grade C. Nu se va sta mai mult de 15 minute.
Pentru profilaxie se fac 3 serii a câte 15 minute in decursul unui an.
Pentru baia mâinilor si a picioarelor se folosesc 1-2 lingurițe in 5 l de apa. !

Precauții: Nu este recomandata inaintea expunerii la soare sau a folosirii solarelor, deoarece poate provoca inflamații ale pieii



Sare de baie lavander Refan
Producator: Refan
Gramaj: 250g

Descriere: Uleiul de lavanda linisteste sistemul nervos, este analgezic, tonifiant, spasmolitic, avand si efect dezinfectant. Reduce tensiunea arteriala si stimuleaza activitatea arteriala. Netezeste pielea si elimina toxinele.Este benefic in cazuri de depresii, insomnii, raceala, gripa, laringita, sinuzita, astm, bronsita, tuse, hipertensiune, palpitatii, tahicardie, colici, lumbago, dureri rematice, insomnie.De asemenea este anticelulitic, antiinflamator, diuretic, stimulator.

Uleiul hidrateaza si regenereaza pielea, ajuta la eliminarea toxinelor neutralizand mirosurile neplacute.
Induce un sentiment de fidelitate, dragoste, pace, fericire si protectie.

Mod de folosire: Se dizolva 100 gr. de sare in cada cu apa calda intre 35-45 grade C. Nu se va sta mai mult de 15 minute.
Pentru profilaxie se fac 3 serii a cate 15 minute in decursul unui an.
Pentru baia mainilor si a picioarelor se folosesc 1-2 lingurite in 5 l de apa. !

Precautii: A nu se folosi de persoanele alergice, gravide si epileptici. .
ddsv97
Postat pe 11 Noiembrie 2009 07:47
Intotdeauna cand nu pot dormi, magandesc la ceva care imi face placere: la ce vreau sa fac sau ceva care s-a petrecut si imi face placere sa imi amintesc.Acestea linistesc si adorm imediat.In nici un caz nu trebuie sa ma gandesc la ceva neplacut sau sa imi fac griji pentru ceva caci altfel ma agit si nu mai pot dormi.
mysa20
Postat pe 11 Noiembrie 2009 07:52
o baie relaxanta cu multa spuma ,apoi un masaj si un pahar cu lapte aceste 3 trucuri le folosesc de fiecare data cand nu pot sa adorm .
claudia_mami
Postat pe 11 Noiembrie 2009 08:05
DUPA O ZI AGITATA,AJUNG ACASA SI PRIMUL LUCRU PE CARE IL FAC IMI PREGATESC O BAIE CU MULTA SPUMA...APOI AM UN INTREG RITUAL...IMI CURAT TENUL SI MI-L HIDRATEZ...MA DAU CU CREMA PE TOT CORPUL SI DEJA SIMT CUM MOS ENE VINE PE LA GENE...SECRETUL...IN TOT ACEST TIMP ASCULT MUZICA PREFERATA...IMI PUN PIJAMALUTELE SI AM GRIJA K PATUL SA FIE PREGATIT PT UN SOMN DULCE...IMI BAG UN FILM PE DVD SI NU APUC SA VAD DEKT INCEPUTUL K DEJA DORM!
GANDACEL1988
Postat pe 11 Noiembrie 2009 09:28
Stresul si tensiunea zilnica sunt doar doua dintre motivele pentru care nu poti adormi decat foarte tarziu. Un pahar de vin inainte de culcare sau somniferele nu mai sunt demult un remediu eficient, ba dimpotriva, iti agraveaza aceste stari.
Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa adormi usor si sa ai totodata un somn odihnitor:
1.Incearca sa iti faci un program si sa iti obisnuiesti organismul cu o anumita disciplina.
2.Citeste o carte inainte sa adormi
3.Fa-ti dusul obisnuit seara, inainte de culcare si nu ziua.Obisnuinta se va instala in doar cateva zile, iar organismul tau va sti ca dusul este un semn al incheierii serii pentru tine
4.Poti practica si cateva metode de relaxare, pentru a adormi mai repede.
5.Gandeste-te la ceva frumos atunci cand te-ai asezat in pat. Viseaza cu ochii deschisi. Vei vedea ca treptat ei se vor inchide si te vei trezi dimineata.
6.Poti lasa muzica de relaxare sa te adoarma si ea. Volumul va fi scazut, aproape insesizabil, dar atat cat trebuie pentru a te ajuta sa adormi.
7.Nu uita de metodele de aromoterapie, eficiente in aceste cazuri. Picura putin ulei esential de levantica pe perna ta. Te va calma imediat si vei putea dormi pana dimineata.
8.Daca ai asezat televizorul in dormitor, cu siguranta te-ai convins ca nu este o alegere potrivita. Nu te poti abtine sa nu il pornesti inainte de culcare si astfel adormi tarziu.
9.Incearca sa ii gasesti un alt loc. Te vei convinge in timp ca este cea mai buna hotarare. Daca nu suferi de claustrofobie, o camera intunecata este perfecta pentru inducerea starii de somn. Daca ai aceasta sensibilitate insa, lasa lumina sa patrunda la tine in camera, fara sa aprinzi veioza insa.
10.Renunta la culorile inchise sau foarte puternice pentru dormitorul tau. Albul, albastrul, verdele sau galbenul sunt nuantele care te linistesc si te ajuta sa adormi mai repede.
lumi_ni_ta
Postat pe 11 Noiembrie 2009 09:33
ce poate fi mai placut decat sa asculti muzica si sa te relaxezi, sa te gandesti la ceva frumos si placut si daca mos ene ne da "tarcoale" poate reusim sa citim si cateva pagini dintr-o carte ........
kudika075323
Postat pe 11 Noiembrie 2009 09:35
Dupa o zi agitata de munca ajung acasa, imi fac o baie fierbinte cu multa spuma de baie stau un pic ca sa ma relaxez, ma demachez, folesesc cremele de seara care te relaxeaza si ele la randul lor iti da elasticitate pieli si asta conteaza foarte mult dupa aceea iau fetita sa o culc, o iau in brate si atunci intradevar te relaxezi enorm de mult cand ai un ingers micut langa tine :) nu iti mai trebuie nici intradevar am un somn linistit.
zamfiririna86
Postat pe 11 Noiembrie 2009 09:48
Buna cred ca am postat bine . Eu ma relaxez in stilul meu original . Dupa o zi de servici ma duc acasa unde sunt intimpinata de la poarta de ciinele Spirache si de cel 4 mite, 2 mai batrine si 2 pisoi Albinosul si Balnosul, care imi spun daca fata ,Roxana i-a batut sau nu .Asa ca va dati seama cum sunt primita, cu latraturi si miorlaituri .Dupa ce ii potolesc, o cert pe Roxi ca i-a batut sau ce dumnezeu le-a facut ma duc ma schimb si ii servesc lu Gigel, purcelul ,masa . Fac curatenie , spal vase ,fac focul in centrala ,ca e pe lemne ,bag rufele in masina de spalat ,fac mincare si in sfirsit am terminat .Am o sala lunga de 13metri si 2,5 metri latime plina cu flori
Cind intra cineva pe sala si nu stie, spune ca este in jungla ,ca asteapta sa se repeada serpii sau maimutele pe el . Am multe flori pe care le cresc de 20 de ani numai pentru mine .Si va pot spune ca am facut multe experiente, pe bani grei pentru a-mi reusi sa am acum asa o jungla numai pentru mine ,Am toate felurile ,palmieri, abutiloni,aloee vera ,trandafiri chinezesti,si reginele reginelor brugmansiile care si acum in noiembrie ma intimpina cu parfumul florilor exotice .Este un regal de flori la mine in casa, dar si mult de munca .Dupa ce imi termin treburile casnice, ma asez in fotoliu, dau drumul la muzica ,de obicei EuropaFm sau pun cd cu muzica simfonica si cos goblen .In momentul in care ma asez pe fotoliu se da o adevarata batalie intre Albinuta ,Blanos si cele 2 mite batrine, care sa vina sa mi se aseze in poala .De obicei cistiga Albinuta fiind cel mai mic si rizgiit, dar nici Blanosul nu se lasa mai prejos ,virindu-se si el prin cutele halatului sau bagindu-se prin buzunare . Anul asta mi-a reusit o experienta cu o aloe vera .Acum 2 ani am prins-o intr-un vas de 5 kg si anul asta am mutat-o in vas de 20 kg, mai la umbra stersinii casei si am si udat-o un pic .A iesit ,acum cind le-am bagat in casa ,spectaculoasa dar, efectiv spectaculoasa . E superba aloeea mea vera .A crescut a umplut vasul de 20 kg cu plante si este o adevarata adevaraciune . Cu goblenul termin pe la 12 sau 1 noaptea dupa care imi fac un dus si ma culc ca un bebelus ., binenteles dupa ce dau de mincare la mite .Ce poate fi mai relaxant decit sa dai iubire neconditionata unor necuvintatoare ?De ce sa dam bani sa ne relaxam prin cine stie ce spa sau psihcologi sau sali de fitness cind e mai simplu sa dam iubire contra iubire . Totul depinde de noi . Daca vrem sa bocim ne asezam si bocim ore in sir .Eu una iau cei mai frumos de la viata ,dragostea . Atit de la copii, de la barbat cit si de la ceace este in jurul meu . Am o viata plina fara sa ma plictisesc sau sa dau in greu deoarce fac cu placere si pasiune Anul acesta am scris la o firma din Dusseldorf sa imi trimita brugmansii batute colorate in portocaliu si roz. Eu am galben roz si alb dar cu flori simple . Lungimea unei flori poate ajunge si la ½ metri daca sunt ingrijite bine .Aceste flori trebuie iubite, ca sa ai rezultate cu ele , trebuie sa le rizgii ca pe niste fiinte sa le uzi la timpsa le muti in vase din ce in ce mai mari. Eu am ajuns la vase de 100 de kg . dar va pot spune ca sunt minunate . Uf, de-abia astept sa imi infloreasca cele batute . Cind le scot afara in primavara ,ca la noi nu rezista pe timpul iernii afara ,toata lumea din urbe le admira .Anul asta am avut 4 rinduri de flori de la ele si sunt si mirositoare .Eu am o matusa cre sta linga mine si seara dupa o zi calduroasa isi ia scaunul si se asza sa miroase brugmansiile Acum am mai experimentat si cu fuchsiile asa zisii cercelusi .I-am pus in vase de 10 kg si au crescut inalti de 1 metru . Au fost pina de curind plini de flori .La anul, vreau sa vorbesc cu cei de la Anna _Kirchener din Dusseldorf sa imi trimita si cercelusi de marime cit palma (floarea ) deoarce acum am simpli alb cu roz, roz cu mov , alb batut dar cu floare mica .Eu iubesc toate florile . Mi se intimpla sa ma uit urit citeodata la agave si sa stiti ca ma simt ,ca incep sa se ofileasca . Daca vad ma duc le alint ,le tai frunzele ofilite si isi revin .Anul asta mi-au facut 10 pui de agave . Cred ca este cea mai minunata metoda de relaxare. Floroterapia cum ii zic eu .Goblenul iar este o metoda de relaxare deorece te capteaza . Cind incepi un goblen ai mult elan gindindu-te ce va iesii cin ajungi la final , cind faci ultima inbufatura te gindesti cit de frumos este si sa incepi altul. Eu lucrez goblen de 15 ani si am ceva goblene in casa .se cearta fetle pe ele care sa o i ape Gioconda care pe Mater Dolores.Am si Iarna si Batrinul Pescar . Batrinul pescar o consider capodopera mea deoarce are 45 de culori si este foarte frumos tabloul .Citeodata imi este mila ca sta caracul pescae aplceta si sa uita la undita si ma gindesc ca il doare salele asa in tablou .Mi-a placet mult sa lucrez la Florile de floarea soarelui de Van Gogh.Eu am inceput sa cos de la scoala de prin a 2° ca aveam o dirigista care ne-a invata cu daruire multe : si sa coasem si sa inglitam si sa impletim. Si uite asa dupa multi ani am redescoperit pasiunea pentru goblen . E dar cred ca v-am plictisit. Cred ca mai las si pe alti sa va spuna cum se relaxeaza .
geodezia
Postat pe 11 Noiembrie 2009 10:08
Seara , de obicei facem putina miscare.O plimbare cu bebe prin imprejurimi , ne asigura tuturor un somn odihnitor.Apoi, dupa o cina usoara, urmeaza un program de spus povesti copiilor.Abia dupa ce ei adorm, am timp de rasfat si pentru mine, care consta intr-un dus proaspat , un masaj cu o crema de corp pentru femitate si vizionat o comedie.
gabrielamoca
Postat pe 11 Noiembrie 2009 10:13
Cel mai important este linistea si intimitatea. Daca in camera mea este ordine si o atmosfera relaxata este forte probabil sa ma relaxez. In functie de cat de obosita vin acasa pot sa aleg una din urmatoarele lucruri sau pe toate :) : aprind un betisor parfumat si deschid geamul ca aereul sa circule, in loc de becuri folosesc lampi si aprind una sau doua depinde cat de multa lumina vreau. laptele cal sau ceaiul de sunatoare nu lipsesc in nici o seara. De asemenea nici execitiile de respiratie si/sau pilates, alteori daca am mai mult timp practic si ceva eercitii de imaginatie, pentru o atmosfera si mai buna (fie ca este dimineata, zi sau seara) am cateva biletele cu citate care ma motiveaza si ma binedispun, expuse in locuri pe care le frecventez (oglinda, sifonier chiar si deasupra intrerupatorului de lumina. un lucru esential sunt pozele cu cei dargi in momente fericite (am una cu iubitul meu chiar pe masuta de langa pat). cam asta ar fi tot daca mai gasesc ceva va spun si voua. Oricuma r fi si un singur lucru daca am incerca sa facem viata noastra s-ar imbunatati considerabil, a mea cel putin s-a imbunatatit si acum ma declar fericita.
nitura
Postat pe 11 Noiembrie 2009 10:18
Buna ziua,
Nu cred ca exista un secret sau o reteta pentru a avea un somn linistit. Depinde de fiecare in parte, de ritualul fiecaruia, de organismul nostru.
Pentru a avea un somn linistit, in primul rand nu mananc dupa ora 18 decat ceva usor (o salata) sau un fruct, o regula pe care mi-am impus-o si o respect. Apelez totusi la unele trucuri, si anume:
1. fac un dus cald apoi pun pe mine halatul de baie roz si pufos, culoare care mereu ma binedispune, ma ocup de demachierea tenului si plicarea unei creme potrivite dupa care imi rasfat corpul cu un masaj usor prin aplicarea unei creme hidratante; toate acestea dureaza 15-20 de minute; inainte de culcare beau o cana cu ceai de tei care ma calmeaza si stiu ca voi adormi ca un copilas.
2. uneori pentru relaxare si pentru a avea un somn linistit savurez un pahar de vin in cada plina cu apa calda, spuma, cateva picaturi de ulei de trandafiri sau lavanda, sare de mare,iar in jur am cateva lumanarele parfumate (lumina becului este stinsa desigur).
Secretul este acela ca nu apelez la aceste trucuri tot timpul ci doar din cand in cand. Totusi, nu renunt la un lucru: in fiecare seara pun capul pe umarul iubitului meu si il iau in barte, ii dau un pupic de noapte buna si , sigur, adorm ca un copilas.
Pupici,
Mirela
interpiaf
Postat pe 11 Noiembrie 2009 12:39
o baie relaxata cu aromaterapie,un ceai sau o cana de lapte indulcit cu miere,o muzica relxanta
pescarul_sa
Postat pe 11 Noiembrie 2009 12:42
- eu va recomand sa faceti un copil....:)
dupa o zi cu bebe...se doarme absolut perfect

- pt cine nu are copii:
un somn linistit se obtine dupa cateva minute de relaxare: inainte de culcare iti poti rezerva cateva minute numai pt tine: bei un ceai calmant, faci o baie, te dai cu o crema, iti rogi sotul sa iti faca un masaj......si vei dormi foarte linistita si multumita

- si pt cine nu are copii dar isi doreste:
o partida de sex de calitate iti va asigura un somn linistit
mihaelamicu2001
Postat pe 11 Noiembrie 2009 12:46
Putem observa cã stresul atacã din ce in ce mai mulþi oameni, iar melodiile ascultate în surdinã parcã nu mai au acelaºi efect ca în vremurile trecute, când acestea ne calmau instantaneu.
Azi trebuie sã ne folosim de soluþiile pe care le avem la îndemanã: sport, timp organizat, alimentaþie potrivitã ºi zâmbetul cu care am fost înzestraþi.

Fãrã stres în timpul liber - cu alte cuvinte, dacã locul tãu de munca este mai important pentru cã acolo iþi petreci cea mai mare parte a timpului, atunci acasã sau în timpul liber detaºeazã-te de problemele pe care le întâmpini la serviciu.
Sã ne organizãm timpul astfel încât sã ne mai ramânã timp! Nu este uºor sã facem acest lucru atunci când suntem presaþi la serviciu cu proiecte ce au termen limitã. Este important sã avem timp suficient pentru ca sã le facem pe toate, dar ºi mai mulþumitor ar fi sã ne mai rãmânã timp în plus. Timpul rãmas îl putem folosi în diferite scopuri: sã ne destindem, sã ieºim în oraº, la cinema. Stresul de peste zi se poate resimþi noaptea prin insomnii sau prin coºmaruri. În momentul când suferim de insomnii este bine sã luãm mãsuri ºi sã ne creãm ordinea necesara unui somn placut: sã folosim cât mai multe lactate, sã ne relaxãm în cadã sau sã convingem pe cineva drag nouã sã ne rãsfeþe cu un masaj relaxant.
Alimentaþia potrivitã, somnul dulce, sportul sau miºcarea zilnicã ajutã la reducerea momentelor de stres, aºadar, sã profitãm de aceste ºanse ºi sã încercãm sã ne încadrãm între cele doua extreme: sã nu fim nici indiferenþi, dar nici sã nu exagerãm.
Atunci când facem loc pentru momentele de stres, trebuie sã ne gândim ºi la urmãri.
Cum combatem stresul?
Nu avem nevoie de cãrþi pentru a lua mãsuri împotriva stresului. Rãspunsurile nu se aflã printre rândurile lor; rãspunsul se aflã în fiecare dintre noi, ºi acesta e simplu: ambiþie. Putem da dovadã de ambiþie ºi fãrã sfaturi din tratatele despre stres. Aºadar, sã ne ambiþionãm ºi sã scãpãm de rutinã, sã gândim pozitiv ºi sã încercãm sã facem haz de necaz atunci când se poate.

puiut05
Postat pe 11 Noiembrie 2009 12:50
Inafara de dusurile sau baile relaxante sau aromaterapii,un lucru esential , pe care eu il fac in fiecare seara ,inainte de a adormi, ar putea fi si cateva minute de stat cu ochii inchisi, intinsa, si de a-ti goli pur si simplu capul de gandurile, problemele si ceea ce te-a framantat peste zi , apoi , inainte de a adormi imagineaza-ti ca esti pregatita sa dormi intr-un loc feeric (exact acolo unde visezi de mult sa adormi), de ex: eu imi imaginez ca ma aflu in tr-o poiana ca acelea din basme cu zane si incerc sa imi imaginez fiecar sunet din natura, sunt tot felul de exercitii de relaxare, ca sa nu mai zic ca si o seara romantica alaturi de cel pe care il iubesti te poate face sa adormi la fel de linistita.
sleeping well!
adyna28
Postat pe 11 Noiembrie 2009 13:20
-o plimbare calma, odihnitoare, ajuta la pregatirea odihnei nocturne.
-inainte sa adormi poti asculta o muzica linistitoare, citi o lectura placuta, sau poti bea o ceasca de lapte cald, indulcit cu miere, un ceai calmant de tei sau valeriana.
-mediul in care se doarme este foarte important pentru un somn odihnitor. Dormitorul trebuie sa fie racoros, intunecat si linistit. O saltea confortabila este deasemenea vitala.
-si apeleaza daca poti la perne, lenjerii, paturi.. etc ecologice.
munequita
Postat pe 11 Noiembrie 2009 13:25
http://www.youtube.com/watch?v=rauj
kudika051748
Postat pe 11 Noiembrie 2009 13:56
Insomnia este o problemã cu care majoritatea oamenilor se confruntã la un moment dat.Lipsa de somn este de multe ori asociatã cu stresul pe termen scurt. În astfel de cazuri, insomnia poate dura de la câteva zile la sãptãmâni întregi, însã, de cele mai multe ori, ea se amelioreazã în mai puþin de o lunã. Iata cateva sfaturi de combatere a insomniei:

1. Eliminaþi sau limitaþi consumul de cofeinã, alcool ºi tutun. Evitaþi folosirea stimulentelor de acest gen în special în a doua parte a zilei.
2. Pãstraþi, pe cât posibil, un program regulat de somn. Mersul la culcare ºi trezirea la aceeaºi orã în fiecare zi vã pot ajuta sã reglaþi ritmul organismului.
3. Mâncaþi regulat ºi evitaþi gustãrile înainte de culcare.
4. Rezervaþi-vã patul pentru somn ºi sex. Încercaþi sã nu vã mutaþi toate activitãþile în pat, chiar dacã cititul, privitul la televizorul sau lucrul pe laptop sunt mai comode aºa.
5. Faceþi exerciþii regulate, însã evitaþi efortul fizic cu cel puþin patru ore înainte de culcare.
6. Nu staþi în pat mai mult de opt ore ºi evitaþi sã trageþi câte un pui de somn în timpul zilei.
7. Folosiþi seara pentru a vã liniºti. Când sunteþi în pat, relaxaþi-vã ºi ghidaþi-vã mintea cãtre lucruri plãcute. Specialiºtii recomandã folosirea tehnicilor de relaxare, printre care masajul extremitãþilor.
8. Aveþi grijã ca în dormitor sã fie liniºte, întuneric ºi rãcoare.
9. Ieºiþi la aer. Soarele dupã-amiezii ºi plimbãrile pe jos vã fac foarte bine.
10. Limitaþi consumul de lichide seara, pentru a reduce nevoia de a urina în timpul nopþii. Aveþi însã grijã sã nu mergeþi la culcare însetat.
Urmeaza o rutina pentru a-ti relaxa organismul, fa exercitii usoare, nu merge la culcare daca nu iti este somn.

I nainte de a te pregati de culcare, asigura-te ca esti linistita, calma si relaxata si ca mintea ta s-a eliberat de stresul si problemele acumulate peste zi. Asculta muzica lenta, aeriseste bine camera si evita sa te uiti la televizor. Stinge lumina, lasand doar o veioza si citeste ceva placut - dar nu un roman captivant, pentru ca efectul va fi exact opus!
Incearca sa-ti stabilesti un program zilnic in privinta orei de culcare si de trezire. Stim ca uneori este imposibil, dar straduieste-te sa-l respecti cat mai des. Organismul se va adapta ritmului impus de tine si cu timpul vei observa ca, pe masura ce se apropie ora stabilita pentru culcare, ti se face somn. Ceasul tau biologic functioneaza! Si, pentru ca a venit vorba de ceas - daca ai unul cu cadran luminos, ai grija sa nu se afle in aria ta vizuala.
Daca "ai dat stingerea" de peste 15 minute si continui sa te foiesti in pat, in asteptarea somnului, renunta pe moment. Nu vei face decat sa te iriti si sa te enervezi inutil. Aprinde veioza si incearca sa citesti ceva. Eventual bea un pahar de lapte cald sau o ceasca de ceai de tei. Foarte probabil, nici nu vei sti cand te-a "furat" somnul..
Ia o cina usoara, evita alimentele consistente sau bogate in grasimi - procesul de digestie va fi de lunga durata si organismul nu se va putea relaxa. Si, bineinteles, evita cofeina, ceaiul si tigara dupa ora 18. Un pahar de vin rosu? Te va ajuta sa te relaxezi si vei avea un somn profund, dar nu uita ca tot ce e mult strica. Daca exagerezi, te vei trezi cu o durere de cap cumplita.
Exercitiul fizic va contribui la oxigenarea creierului si te va ajuta sa dormi linistita, insa numai daca momentul ales este potrivit. Cu alte cuvinte, sportul este ideal la primele ore ale diminetii. Daca vei iesi la jogging sau la sala de fitness spre sfarsitul zilei, risti sa suferi de insomnie in noaptea respectiva. Explicatia este ca, prin exercitiu, organismul are mai multa energie.
Somnul insuficient sau neodihnitor poate cauza probleme de sanatate mai serioase decat am crede. De asemenea, vor scadea memoria si capacitatea de concentrare, depresia isi va gasi un "teren" solid pentru a se instala si vom fi expusi la diferite afectiuni - deoarece imunitatea organismului va scadea.
Daca observi ca problema insomniei persista mai mult de o luna - chiar daca ai aplicat sfaturile anterioare - este recomandabil sa ceri sfatul unui medic. Dar probabil ca nu va fi cazul, asa incat va doresc somn usor!

maryyyana10
Postat pe 11 Noiembrie 2009 14:19
Ca sa ma relaxez, eu fac o baie fierbinte si beau un ceai calmant cu miere. Si uneori pun pe cineva sa-mi faca masaj :X Cred ca as putea sta 10 ore incontinuu la masaj...
didi_18
Postat pe 11 Noiembrie 2009 14:19
Sa inchizi cand ajungi acasa telefonul, calculatorul....
Frumos.... dar daca lucrezi acasa (o profesie liberala)?.... Nu poti sa inchizi nici telefonul, nici calculatorul, de multe ori pana foarte tarziu....
Dar, avem si noi nevoie de relaxare....
Deci: faci agenda pe ziua urmatoare (de multe ori la ore destul de inaintate), dupa care poate urma relasul pentru tine: daca poti si ai timp, o mica plimbare (am iesit la plimbare si la ora 23); apoi o cina buna, buna alaturi de cei dragi (cam rar reusesc sa iau cina normal, pe la ora 19, asa ca....), si apoi, te simti ca nou cu o baita parfumata in care adaugi si cateva picaturi de ulei esential de levantica... face minuni, (nici somnul nu te reconforteaza atat de repede si de bine....)
Apoi un masaj cu o crema (oricare, in care insa ai adaugat si aici cateva picaturi de ulei de lavanda),
dupa care... somnel....
Baita cu lavanda este valabila si in timpul zilei, cand simti ca te doboara oboseala. Doar 20 min si esti ca nou. Garantat.
Aceasta este reteta mea si ma simt excelent. Este uimitor ce efect are acest miraculos ulei de lavanda.
Ei, si mai luam si vitamine....fructe...legume....papa bun....
etyl
Postat pe 11 Noiembrie 2009 14:20
Cele mai simple metode pentru a avea un somn linistit tin de adoptarea unor obiceiuri sanatoase si a unei alimentatii corespunzatoare.
Rutina este cea mai importata in aceste cazuri. Obisnuiste-te sa te asezi in pat la o anumita ora si sa nu te ridici decat dupa cele opt ore de somn absolut necesare.

Creeaza-ti in camera ta un ambient placut, propice somnului. Lumina difuza, muzica in surdina, asternuturile moi si proaspete, cu un miros placut sunt detalii care fac diferenta in astfel de cazuri.

Obiceiurile zilnice isi pun amprenta asupra somnului tau. Cafeaua prelungita, sedentarismul si petrecerea putinor ore afara, in aer liber, sunt complet daunatoare somnului tau.

Stresul este principala cauza a multor afectiuni psihice si organice. Din acest motiv, cateva metode de relaxare inainte de culcare te pot ajuta sa te linistesti imediat.
Poti include in noul tau stil de viata sedintele de yoga, recomandate de catre o persona specializata. Realizate zilnic, ele fac minuni pentru organismul tau obosit si stresat.

Relaxarea musculara ajuta si ea la detensionare si vei putea sa adormi mai repede, fara sa te trezesti in timpul noptii sau sa fii obosit dupa o noapte de somn.
Poti incerca sedintele de meditatie care induc o stare de liniste, premergatoare somnului. Imaginatia te poate ajuta sa scapi de stresul cotidian. Implineste-ti toate visele in gand, alcatuieste-ti un plan pentru obtinerea lor si vei putea adormi linistit si optimist.

In tot acest timp, nu uita de sedintele de aromaterapie, baile relaxante cu uleiuri esentiale, masajul zilnic sau raspandirea miresmelor favorite in toata camera. Ele sunt foarte importante pentru pregatirea unui somn benefic pentru sanatatea ta.
Metode naturale pentru un somn linistit

Plantele te pot ajuta sa depasesti insomniile sau somnul agitat. Valeriana este o planta folosita din cele mai vechi timpuri pentru depasirea starilor de agitatie si tensiune.

Tratamentul naturist cu valeriana isi va face primele efecte dupa doua saptamani. Inaintea orei de culcare, poti folosi valeriana pentru a avea un somn linistit. Daca te hotarasti la un astfel de tratament naturist pentru a avea un somn sanatos, consulta mai intai medicul tau.

Valeriana interactioneaza cu anumite tratamente medicamentoase si tocmai de aceea sfatul specialistului este absolut necesar.

Extractul de pin este si el eficient pentru tratarea insomniilor. Sub forma bailor relaxante in care ai adaugat ulei esential de pin, acesta este un tratament eficient pentru tratarea starilor tale de agitatie care te impiedica sa dormi linistit.
Dieta bogata in alimente care contin o cantitate mare de magneziu si calciu este si ea un remediu impotriva somnului agitat. Deci nu evita legumele verzi, fructele bogate in vitamina C si cei doi litri de apa de zi.

Uita un timp de ciocolata si prajiturile consumate la fiecare masa si vei vedea ca in mai putin de o luna te vei odihni corespunzator si vei avea un psihic bun.
pescarul_sa
Postat pe 11 Noiembrie 2009 14:51
hey fetelor
intru si eu in concurs

pentru un somn bun recomand o baie fierbinte si o muzica linistita pe fundal
si un masaj relaxant de la un el fain

si sa uiti de tot ce tea suparat intro zi. sa lasi munca si grijile si scoale si sa te intinzi pe spate si sa visezi tu cu tine si sa lasi lumea cu grijile ei

asta si o perna buna si moale primita ca premiu de la concrusu kudika
angel_nico
Postat pe 11 Noiembrie 2009 16:01
Pentru un somn relaxant, primul sfat este sa lasi grijile deoparte, sa nu incerci sa adormi cu gandul la problemele de peste zi.
Apoi, foarte important este sa nu te culci niociodata certata cu iubitul sau cu sotul tau, asta te va necaji si somnul nu va mai fi linistit.
Un dus fierbinte sau o baie relaxanta cu saruri de baie si cu spumant, te va atrage incet, incet spre pat.
Din dormitor poti urmari un film usor sau poti asculta muzica ce stii ca iti place si iti da o stare de bine, sau poti citi cateva pagini dintr-o carte care te pasioneaza..
De asemenea poti incerca aromoterapia si iata cateva arome care ne relaxeaza :
Iasomia - mirosul dulce florilor ei te face sa te simti fericita si in siguranta.
Levantica te calmeaza si iti alunga grijile.
Portocala - in ciuda mirosului puternic, te poate face sa te simti somnoroasa.
Petalele de trandafir - mirosul lor incantator te face sa te simti fericita.
Deci aprinde cateva lumanari parfumate sau incinge niste ulei aromat.
Daca iubitul tau sau sotul tau este cu tine roaga-l sa iti faca un masaj usor si nu uita sa adormi in bratele lui.
In acest fel sigur vei avea un somn odihnitor si cu vise frumoase.
kudika029927
Postat pe 11 Noiembrie 2009 16:05
Pentru un somn linistit ai nevoie de un dus caldut, un gel de dus de levanda, o crema de corp cu miros placut, si apoi sa fi tinuta in brate de cel pe care il iubesti si care te iubeste...
Cel putin la mine tot timpul functioneaza metoda asta: simplu, rapid, eficient, fara pagini intregi de instructiuni de folosire....
Va pup!
clauditzuka
Postat pe 11 Noiembrie 2009 16:37
Fiecare dintre noi are cate o metoda de a scapa de stresul acumulat in timpul zilei!!
In incercare de a ne incarca bateriile pentru ziua care urmeaza, primul pas ar fi sa te debarasezi de tot ce inseamna griji,probleme ,,sa patrunzi in cuibusorul tau si :p incepe ritualul.....!!!! dus parfumat ,,,unt de corp aromat ,,, si un masaj relaxant !!! Bineinteles,,nu lipseste muzika preferata dintr-o ambianta frumos mirositoare ! iar un ceai cald de fructe,,inainte de a merge la nany,, face minuni pentru un somnik linistit!!! va pup!
smokeme_oana
Postat pe 11 Noiembrie 2009 17:44
pentru a avea un somn relaxant si odihnitor,eu cred ca ar trebui, in primul rand,sa faci miscare,sa alergi la padure o jumatate de ora macar,sa te plimbi in aer curat cateva zeci de minute iar seara,inainte de a te pune in pat,sa faci o baie fierbinte cu multa spuma...dupa care...momente de tandrete cu iubitul ...efectul este garantat-somn ca al unui prunc ...incercati si-mi veti da dreptate...
cyucy
Postat pe 11 Noiembrie 2009 17:55
Sare de baie lavander Refan
Producator: Refan
Gramaj: 250g
malustm
Postat pe 11 Noiembrie 2009 19:16
buna!
ce miscare ?ce baie ferbinte?
nu................!
eu cred ca cel mai bun la un somn relaxant este sa faci sex.si a inainte un masaj............si dupa aceaaaia dormiti foarte bine....cred ca asta e remediul...............
nicole_11november
Postat pe 11 Noiembrie 2009 19:16

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Castiga de la Plafar produse ColonHelp pentru o cura completa de detoxifiere! 173 De la: dragan_danutza 26 Aprilie 2011 15:26
Concurs: Cum ai petrecut Ziua Indragostitilor? 212 De la: luckyyyLuke 14 Martie 2009 02:42
Castiga cadoul personalizat pe care il vrei tu de la Tiparo.ro 271 De la: concursKudika 5 Septembrie 2013 19:39
Castiga o invitatie dubla la deschiderea stagiunii 2011-201 a Operei Nationale Bucuresti! 69 De la: concursKudika 14 Octombrie 2011 15:11
Castiga una dintre cele 21 de bratari Diva Universal! - saptamana 1 488 De la: kudika_3483 19 Octombrie 2015 10:29