Setari Cookie-uri

Ce ati face in locul meu?

Buna ziua la toata lumea. Sunt noua pe forum. Citindu-va adesea, am observat ca se dau sfaturi pertinente.
Am si eu o problema.
De 10 ani am o relatie, locuiesc cu iubitul meu. Nu ne-am casatorit din ratiuni religioase, el este de origine araba. Tata arab, mama romanca. Traieste in Romania de 17 ani.
Totul a fost bine si frumos pana cand a aparut inca o colega la el la firma. Are o activitate in Romania. Aceasta fata a intrat sub pielea lui. Este din Moldova.... Am avut nenumarate discutii cu el pe tema aceasta, el a ajutat-o de o gramada de ori......i-a ajutat familia, ei fiind extrem de saraci. El spune ca ea nu are pe nimeni, nu are prieteni........Am fost la un pas sa ma despart de el din cauza ei. Am eu o idee in cap,o fixatie, ce-o fi: NU pot sa inteleg o astfel de prietenie, intre o femeie si un barbat. Intre sef si subalterna. Nu pot. Va exista mereu ceva ....ceva ascuns.....macar din partea unuia dintre ei. EL sustine ca sunt doar prieteni. Ea mai are 2 surori in oras, iar el vine azi acasa si imi spune ca ambele surori ale fetei au vandut apartamentele si se muta din oras. Ciudat! Amandoua deodata! Fata a stat la una dintre surori. Ea nu are studii, nu are o calificare. Prin urmare, nici nu salariul ei nu este mare ..... Prietenul meu mai are un apartament in oras, neinchiriat (nu e finisat, la 2 blocuri de al nostru) , iar azi mi-a spus ca aceasta persoana- fata- se va muta in apartamentul lui. Se muta urgent! Nu stiu, voua vi se pare normal asa ceva?! Va sta acolo gratis, desigur. Pana cand??? Pana la infinit. Banuiesc ca nu isi va putea permite sa se mute in chirie prea curand.... Nu inteleg, nu e capabila sa se descurce singura?? Nu are parinti, prieteni?
Am inceput o discutie cu el, iar el imi spune ca ajuta pe cine si cand vrea, ca acel apart.este casa lui si face ce vrea.
Eu.....eu am niste indoieli in suflet. Demult. Insa astea nu conteaza......Face ce vrea.

Ce pareri aveti? Despre tot.....
mayra31
Postat pe 27 Iunie 2010 11:00
ceva e putred la mijloc...
normal ar trebui sa ai incredere in sotul tau...si sa discutati mai amanuntit subiectul,ce te deranjeaza pe tine,etc.ar trebui sa tina cont de tine si parerea ta...
... poate doar are un suflet bun si vrea sa o ajute neconditionat pe fata...desi mi-e greu sa cred
alina_constantin88
Postat pe 27 Iunie 2010 11:08
Alina, am incercat sa vb calm, insa el incepe sa tipe, sa urle, ca nu e adevarat, ca eu sunt geloasa si invidioasa!

Parerea mea e ca cine nu are ceva de-ascuns nu reactioneaza chiar atat de dur....

Nu mi se pare normal ce a facut el, mai ales ca e vorba despre fata a carei moralitate a fost pusa sub semnul intrebarii mai demult........
Asta e.....
mayra31
Postat pe 27 Iunie 2010 11:14
Poate sa existe si o frumoasa prietenie intre un barbat si o femeie si iti spun asta din proprie experienta.Am avut un foarte bun prieten,eram ca fratii,ce era al meu era si al lui etc,am avut o perioada in care amundoi eram singuri,nu aveam pe nimeni si ieseam in fiecare zi in oras,nu a existat nici macar un sarut cu toate ca toti credeau ca suntem un cuplu.El o placea pe o tipa careia ii era frica sa vorbeasca cu el crezand ca eu sunt iubita lui,am vorbit cu ea si i-am explicat cum sta treaba si parea ca a inteles,dar surpriza dupa cateva luni i-a interzis sa mai vorbeasca cu mine.Am hotarat de comun acord sa punem punct cu toate ca m-a durut sufletul,dar am pus fericirea lui mai presus de noi doi!
Nu spun ca e asa si cu iubitul tau,dar intotdeauna e bine sa mai aruncam si o a doua privire,cauta sa afli mai multe de la el.Daca nu ai nici o dovada nu poti sa il invinovatesti aiurea.Bafta!
Barbie30
Postat pe 27 Iunie 2010 12:02
Te inteleg. Insa in cazul meu este vorba despre mai multe lucruri:

1. Acum ceva ani, s-au auzit vorbe in dreapta si-n stanga cum ca ei 2 ar fi impreuna. El a negat vehement.Scandal, tot tacamul. Cu toate acestea, ea lucreaza inca la el.

2. Daca el stia ca pe mine ma deranjeaza, de ce a continuat...?! i-a oferit ajutoare n si n, acum apartamentul, pt a locui gratis, desigur! La mine nu s-a gandit?! la ceea ce simt eu?

3. El este sponsorul ei, iar ea este o PROFITOARE, care calca peste cadavre pt a-si atinge scopul.
mayra31
Postat pe 27 Iunie 2010 12:10
Si la noi se auzise ca suntem impreuna asta nu inseamna ca si eram. Pana nu vezi cu ochii tai sau sa auzi cu urechiusele tale eu zic sa nu sari asa pe el.Lasa gelozia la o parte si incearca sa descoperi care este adevarul!
Barbie30
Postat pe 27 Iunie 2010 12:53
As angaja un detectiv
ioana17_bibi
Postat pe 30 Iunie 2010 20:42
De la: ioana17_bibi, la data 2010-06-30 20:42:24As angaja un detectiv


grabeste-te ca era aseara unu” pe-aici de-si dadea si numar de tel
mitura
Postat pe 30 Iunie 2010 20:43
De la: mayra31, la data 2010-06-27 11:00:51 Nu stiu, voua vi se pare normal asa ceva?!

NU

De la: mayra31, la data 2010-06-27 11:00:51
.....Ce pareri aveti? Despre tot.....

Ca e ceva putred la mijloc. Sa fim seriosi, daca ar fi doar prietenie intre ei doi, nu ar fi sarit el asa cu gura pe tine, cea cu care are o relatie de 10 ani!!! Si de ce fel de motive religioase nu v-ati casatorit? Chiar ai spus ca mama lui e romanca, iar tatal arab...ma gandesc ca parintii lui sunt casatoriti, nu-i asa? Daca da, atunci voi de ce nu v-ati putea casatori?
tematoare
Postat pe 30 Iunie 2010 20:59
Da....asa este....plus ca povestea acestei "prietenii" "pure", "sincere" si "platonice" nu este tocmai de azi, de ieri...
El insista ca nu este nimic mai mult, insa deja cred ca s-a ajuns prea departe, sa stea in casa lui. Oricum, trebuie o apropiere destul de mare fata de cineva ca sa ajungi la un asemenea stadiu.
Nu inteleg, desi sunt o femeie deschisa si toleranta.
Aceasta fata nu are prieteni, familie, parinti ca sa o ajute la nevoie?! A trebuit sa apeleze la un barbat aproape casatorit?! Ea nu se pune in locul meu?! Nu cred ca o duce capul atat de departe.
Si inca ceva....el ar fi putut sa fie mult mai discret: de exemplu, sa-i fi imprumutat o suma de bani, daca ea nu avea bani de chirie. Iar din punctul ei de vedere, ea are un salariu, lunar, ca toata lumea: daca stia ca nu va mai avea unde sa locuiasca, cum si de ce nu si-a pus niste bani la o parte pentru zilele negre?!
Da, evident este mai avantajos sa ai un sponsor, sa locuiesti gratis!!! Acum sa vedem pana cand.
Nu inteleg, repet, nu am mai intalnit asa ceva. Ma intreb daca el s-a pus in locul meu....ce ar simti el.
Cu el nu se poate discuta nimic pentru ca incepe sa urle, sa tipe ca eu sunt geloasa, invidioasa....
Apartamentul este la 2 blocuri de al nostru, si se vede inauntru, la parter fiind....
A fost aprinsa lumina la ea, o vedeam inauntru......si asa mi-au revenit simtamintele astea!
Este ciudat!

Am vrut sa va impartasesc toate astea.....

O seara placuta.


P.S. Nu ne-am casatorit din ratiuni religioase, la inceput din cauza asta, apoi au aparut alte probeleme... Dar in aceasta problema, nu cred ca ar fi avut vreo importanta daca eram sau nu casatoriti,pt ca el spune mereu ca face ce vrea atat cu banii sai cat si cu apartamentul sau!

mayra31
Postat pe 30 Iunie 2010 21:56
De la: Barbie30, la data 2010-06-27 12:02:57Poate sa existe si o frumoasa prietenie intre un barbat si o femeie si iti spun asta din proprie experienta.Am avut un foarte bun prieten,eram ca fratii,ce era al meu era si al lui etc,am avut o perioada in care amundoi eram singuri,nu aveam pe nimeni si ieseam in fiecare zi in oras,nu a existat nici macar un sarut cu toate ca toti credeau ca suntem un cuplu.El o placea pe o tipa careia ii era frica sa vorbeasca cu el crezand ca eu sunt iubita lui,am vorbit cu ea si i-am explicat cum sta treaba si parea ca a inteles,dar surpriza dupa cateva luni i-a interzis sa mai vorbeasca cu mine.Am hotarat de comun acord sa punem punct cu toate ca m-a durut sufletul,dar am pus fericirea lui mai presus de noi doi!
Nu spun ca e asa si cu iubitul tau,dar intotdeauna e bine sa mai aruncam si o a doua privire,cauta sa afli mai multe de la el.Daca nu ai nici o dovada nu poti sa il invinovatesti aiurea.Bafta!

Barbi, sigur ca exista, insa la aceasta fata prietenul ei tipa, stie sa-i " arunce" vorbe..." e apartamentul meu, nu-i treaba ta ce fac cu el"
Daca n-ar fi ceva " putred" la mijloc, se consulta cu ea cum fac amandoi sa ajute un om necajit, respectiv pe aceasta fata, care e necajita in felul ei.
Nu?
stem_29
Postat pe 1 Iulie 2010 09:53
Habar nu am cum sta treaba in relatia lor,dar ma gandesc ca atata timp cat stia ca ea este geloasa pe tipa, s-a gandit ca pune si mai rau paie pe foc daca se consulta cu ea.Eu doar m-am dat ca exemplu ca sa vada ca poate exista si asa ceva,ce e intre ei eu nu am de unde sa stiu,poate e mai mult de atat sau poate nu......
Barbie30
Postat pe 1 Iulie 2010 09:58
Ciao,

Mie nu-mi place deloc cum suna povestea asta dar nu poti exclude posibilitatea ca sunt intra-devar amici si ca omu chiar vrea s-o ajute.
De obicei am replica la astfel de postari dar de data asta chiar nu stiu ce sa te sfatuiesc sa faci. e barbatul tau, tu stii cel mai bine ce-i poate capu iar daca tu simti ca te insala...poate ar trebui sa te interesezi mai mult de relatia lor si sa incerci sa descoperi daca intr-adevar te insala sau nu.

Un exemplu din viata mea...exul meu avea o prietena foarte buna care era indragostita de el. El o tot ajuta cu diverse chestii, o plimbam cu noi pe la discoteci, pe la terase, cafele...Niciodata n-am comentat sau sau argumentat nimic la adresa ei desi nu-mi placea deloc tipa. Intr-o seara cand eram la club, tipa a baut putin cam peste masura si a inceput sa-i faca avansuri la al meu prieten ba chiar a inceput sa si planga. N-am zis nimic pana acasa cand am avut o discutie calma cu prietena-miu si i-am explicat sa mie nu-mi place comportamentul ei. A mai trecut putin timp si tipa a disparut din viata noastra, nu ma intrebati de ce ca nu stiu. Ideea e ca n-am aflat niciodata daca era ceva intre ea si el dar nici nu m-am obosit sa aflu. Nu pot spune ca a fost mai bine asa sau nu dar noi am ramas impreuna si cred ca aia a contat cel mai mult atunci.

Draga mea..eu zic sa faci ce-ti dicteaza sufletu pentru ca numai tu il cunosti si iti poti da seama daca este intr-adevar ceva intre ei sau nu. Nu, nu este normal sa o tina la el in casa dar daca fata chiar are nevoie de ajutor si daca lucrurile stau asa cum sustine el ar fi pacat sa ii faci rau. Parerea mea
_Cryssa_
Postat pe 1 Iulie 2010 12:18
De la: mayra31, la data 2010-06-30 21:56:29Cu el nu se poate discuta nimic pentru ca incepe sa urle, sa tipe ca eu sunt geloasa, invidioasa....
....el spune mereu ca face ce vrea atat cu banii sai cat si cu apartamentul sau!


Si uite cum din pacate o femeie ca tipa ,,problema'' din subiectul asta baga intrigi intre cei doi membri ai unui cuplu. Imi pare rau pentru tine.:(
tematoare
Postat pe 2 Iulie 2010 01:41
Asa este fetelor. El argumenteaza tot timpul prin faptul ca si alti prieteni au stat in acel apartament cand nu aveau unde sa doarma....Nimic de zis,prietenul meu este un om foarte bun si generos, numai ca acum e cam dubios totul....

Va pup!
mayra31
Postat pe 3 Iulie 2010 10:10
mayra.........parerea mea este k prietenul u o intretine pur si simplu pe fata aceea ..... si sunt sigura k nu pe gratis dak intelegi ce vreau sa spun. dak poti avea vreodata vre-o discutie cu el in legatura cu asta spune-i scurt si la subiect......... ori intelege k u nu esti de acord cu lucrurile pe care le face el nici makr nu-ti cere si tie o parere.....nu este deschis fata de u ori o lasati balta . dak te iubeste iti va intelege si tie dorintele si asteptarile iar daka o sa continue asa nu mai este de statcu o asa o pers.......chiar nu vreau sa te descurajez pt k totusi aveti o relatie de 10 ani ai investit niste sentimente in tot timpul asta si este normal sa fie greu dar nici asa nu se face. intr-o rel treb sa fii deschis unul fata de altul nu sa te ascunzi si sa faci doar ce te taie pe u capul asa cum face prietenul u.....eu mi-am spus parerea.....akum faci cum crezi u k e mai bn

kudika149571
Postat pe 4 Iulie 2010 13:28
Bai fata dar de ce nu mergi sa vorbesti cu ea sa vezi ce are in cap??
Daca tot nu au nimic impreuna, banuiesc ca amorezul tau nu va reactiona nicicum decat cu zambetul pe buze nu??
OneLove
Postat pe 4 Iulie 2010 18:50
Buna!
Onelove, am vorbit cu ea, ca a fost o problema si acum vreo 3 ani, ea spunea ca nu are nimic absolut cu el, dar nici el cu ea. Dar eu tot nu inteleg cateva aspecte:
1. Este super ciudat ca o fata de 28 de ani cat o avea ea sa NU aiba niciun prieten, iubit de ani de zile.
2. Tot la fel de ciudat este ca nu are pe nimeni care sa o ajute in acest oras.... Prieteni, prietene, avea doua surori in oras, de ce nu o ajuta familia, parintii, surorile?
mayra31
Postat pe 5 Iulie 2010 10:42
Ceea ce nu exista in mentalitatea romaneasca este ajutorul dezinteresat.

Romanii pur si simplu nu pot sa inteleaga ca poate sa existe si ajutor pur dezinteresat, pornit din suflet, din compasiune.

In Romania toata lumea se gandeste doar la sex si la bani daca ajuta pe cineva.
ioana17_bibi
Postat pe 5 Iulie 2010 21:27
Tu de unde stiii Ioano?

Myra, ai dreptate, ceva nu e clar .
Dar ar trebui sa simti daca omul asta te iubeste ori ba. Daca ai fi sigura de asta problema ta nu ar exista. Ceva imi spune mie insa ca nu-i asa...
Si...vestea proasta e, ca nimeni nu-i proprietatea nimanui. ( zic proasta pt ca tu asa ai tendinta sa crezi)
blanca_healthy
Postat pe 5 Iulie 2010 21:44
'neatza, Bianco !

Am spus asta pt ca romanii nu pot concepe ca exista si prietenie platonica intre femeie si barbat fara sex, si exista ajutor dezinteresat. Asta e mentalitatea romanilor in general, zic. Pt ca romanii cred ca omul daca ajuta o femeie ea sigur face sex cu el pe bani sau ca multumire pt intretinere. Vorbesc la modul general, ca toata lumea i-a zis Mayrei ca sigur este ceva acolo..
Asta nu am de unde sa stiu sigur.
Mai ales ca barbatul este arab, iar arabii au asta in sange: ajutorul, compasiunea.Ei sunt altfel.
ioana17_bibi
Postat pe 6 Iulie 2010 10:20
De la: ioana17_bibi, la data 2010-07-06 10:20:16'neatza, Bianco !

Am spus asta pt ca romanii nu pot concepe ca exista si prietenie platonica intre femeie si barbat fara sex, si exista ajutor dezinteresat. Asta e mentalitatea romanilor in general, zic. Pt ca romanii cred ca omul daca ajuta o femeie ea sigur face sex cu el pe bani sau ca multumire pt intretinere. Vorbesc la modul general, ca toata lumea i-a zis Mayrei ca sigur este ceva acolo..
Asta nu am de unde sa stiu sigur.
Mai ales ca barbatul este arab, iar arabii au asta in sange: ajutorul, compasiunea.Ei sunt altfel.


Dar de unde stii tu ce au in sange arabii?
Le-ai citit cultura sau te-a ajutat si pe tine unul " dezinteresat"........ avand familia lui familie?
Mai fato, ma faci sa rad! Nimeni in lumea asta mare atata timp cat esti sanatos nu-ti face un serviciu gratuit! si-ti zic si de ce: pt. ca un om normal, femeie, barbat, atata timp cat e sanatos, e aberant sa ceara ajutor fara alt serviciu sau platit ( pecuniar) in schimb.
Ia zi-ne o tara in care am putea merge si prin " cultura" ei, ne-ar ajuta cetateni, dezinteresat. Ia zi-ne pe cine ai auzit mergand intr-o tara straina si i s-a pus pe tava casa gratis, doar ca asaaaa, e omul amarat.
stem_29
Postat pe 6 Iulie 2010 11:12
si sotul meu a avut astfel de prietena care are o fata de 17 ani care profita la maxim de bunatatea lui .mi-a luat pernele din casa ca sa-i le duca lor ..ca saracele nu au. le-a dat cardul meu de cumparaturi sa-si cumpere celei mica de incaltat ca era iarma si umbla in tenesi.dar am avut eu grija sa ii deschid ochii sa vada cat de mult profita de el!
tipa are sa-mi de200 de lei de un an de zile ...si imi spune sa astept ..ca nu are de unde!
roz5blue6lila7
Postat pe 6 Iulie 2010 11:17
Nu, Stem, nu m-a ajutat nimeni. Eu mi-am cladit singura tot pana acum.
Asa am auzit, ca arabii sunt f generosi, buni la suflet.
Prin prisma a ceea ce a scris Mayra aici, ca iubitul ei este un om bun, care a ajutat si femei si barbati-prieteni fiind.
Daca nu l-a prins clar pe om , nu poate sa-l acuze.
A scris parca ca in acel apart. au stat atat prieteni femei cat si prieteni barbati. Nu stiu, poate el se scoate la faza asta.
Si parca zicea ca acea fata e colega lui, poate se ajuta la serviciu.
Eu nu incerc sa va arat contrariul a ceea ce ar putea sa fie, ci ca poate mai exista si umanitate pe lumea aceasta.....
ioana17_bibi
Postat pe 6 Iulie 2010 11:49
Roz-blue-Lilla, cate greseli faci in scris!
Si ce avea acea femeie cu sotul tau?
ioana17_bibi
Postat pe 6 Iulie 2010 11:51
Arabul si Ioana , doua persoane cu suflet mare iar restul lumii e nebuna si suspicioasa
iris_4_ever
Postat pe 6 Iulie 2010 17:32
Si totusi, ce am face in locul ei?
Necasatorita, desi traiesc de 10 ani cu acelasi barbat, povestea cu inselatul de la job, ajutor nefiresc catre o fetiscana care culmineaza cu mutatul ei in apartamentul LUI (si nu al nostru), cuvinte grele de genul "banii mei, fac ce vreau cu ei".

Mi-as lua valijoara si m-as muta. Daca nu are nicio reactie pozitiva la actul meu, macar nu mai sunt tratata drept imbecila din relatie care accepta orice si nu zice nici pas.
Chiar ma gandeam citind povestea, comportamentul lui o tine tot de obiceiul arabilor de a avea mai multe neveste? Fiecare cu casa ei, dar cu acelasi suport material si .. sentimental. Poate de aceea pentru el este absolut firesc sa aiba grija de mai multe femei in acelasi timp, fara a da socoteala despre asta.
rashela
Postat pe 6 Iulie 2010 18:03
Rashela, hai sa lasam unica mentalitate pe care o avem despre arabi.

Nu e chiar asa in zilele noastre in societatea lor. Plus ca Mayra a spus ca el sta in Romania de 17 ani.
Si unde a scris ca o inseala la job? A zis ca e colega de la job. Pana nu-l prinde, nu poate sa-l acuze asa, aiurea.
Plus ca Mayra a spus si ca in acel apartament stateau uneori si prieteni femei si prieteni barbati....
In fine, o sa ziceti ca el se scoate cu asta.
Da, poate,na, in mod exceptional.....el vrea sa o ajute. Ca ea e o profitoare, e clar!
ioana17_bibi
Postat pe 7 Iulie 2010 11:12
mie mi se pare ciudat ca tipa, dupa cum zici tu nu a umblat pana acum cu vreun barbat. asta chiar trezeste semne de intrebare. eu te sfatuiesc sa te imprietenesti cu ea sa vezi ce-i poate capul, vino la ea in vizita cu diverse cadouri etc. sau ma rog spune-i ca sti ca nu are prietene si ca ai vrea sa va apropiati, din moment ce are o relatie de prietenie frumoasa alaturi de iubitul tau, asta inseamna ca si voi 2 v-ati putea intelege
diana3289
Postat pe 7 Iulie 2010 11:38
Iubitul asta al tau este in primul rind cam nesimtit deoarece dupa zece ani de convietuit nu ar trebui sa foloseasca exprimarea "casa mea "etc(chiar daca in acte nu exista casa ta atita timp cit sinteti impreuna de un amar de ani ar putea sa se exprime mai diplomat)Pe mine ma dezgusta oamenii astia cu simtul proprietatii.Cu privire la tipa pripasita stii ce as face in locul tau? i-as urmarii si sigur i-as si prinde! Faptul ca tie nu ti-a cerut parerea nu mi se pare normal si vreau sa sti ca nu exista prietenie intre un barbat si o femeie.Din pacate pentru tine mai este si musulman ceea ce spune multe despre caracterul lui si observ ca individul stie clar ce vrea: aseaza pe fiecare la casa ei incepind sa formeze un harem!(nici o problema ca tu fiind prima o sa ai un rol de sefa ceva)
kudika1993
Postat pe 7 Iulie 2010 11:56

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
De la prietenie-La ceva mai mult? 12 De la: Metal_spell 17 Decembrie 2009 11:51
psiholog 11 De la: tonim69 20 Noiembrie 2011 17:12
O mare intrebare!!!!!!! 40 De la: oana84onutza 24 Noiembrie 2009 18:34
da asa e 15 De la: dandanaua_reloaded 20 Ianuarie 2010 20:19
click 1 De la: mmar_cella 6 Iulie 2009 10:25