Setari Cookie-uri

Avort la Marie Stopes

Am o prietena de 22 de ani. Are un prieten de mult timp si nu stiu cum au reusit insa ea a ramas insarcinata. Parintii ei sunt conservatori, astfel ca daca ar fi aflat in primul rand tatal ei ar fi batut-o mar iar mama ei din cuvinte urate nu ar fi scos-o. Ma rog... disperata a venit la mine, sa facem ceva, caci testul ii iesise pozitiv. Am cautat o clinica unde se faceau ecografii mai ieftine, la Doris, dupa ce dadusem peste 50 de telefoane la toate clinicile care faceau intrerupere de sarcina. Am fost cu ea la Babes si doctorita de acolo a tratat-o ca pe un caine, desi consultatia costa un milion. Ma rog, fata lua anticonceptionale, nu ne putem explica ce s-a intamplat. La doris era un medic foarte bland, a linistit-o si a vb cu ea, i-a facut ecografia si sarcina avea o luna. Ne-a zis sa mergem la marie stopes, ne-a dat adresa si am facut o programare acolo. medicul de la marie stopes intai a cosnultat-o, a avut grija sa o incurajeze, sa o sfatuiasca cum e mai bine sa nu o doara si tot in acea zi, peste 3 ore a facut intreruperea de sarcina cu anestezie generala superficiala. A avut sangerari minore, cateva picaturi, timp de trei zile, insa nici macar o durere. Doar sechelele psihice i-au ramas, insa e sistinuta de iubit. Am povestit asta pentru ca stiu ca mai sunt si alte fete in situatia asta si au nevoie sa stie unde sa se duca.
dibu_iulia
Postat pe 21 August 2008 12:31
buna ziua ,am fost si eu la MARIE STOP dar eram insarcinata in 4 luni deci la mine nu era vorba de o intrerupere de sarcina ,acolo ma consultat o doctorita batrana ,era o nesuferita in concluzie asa sunt ei construiti din nastere nesuferiti.
stavila mihaela
Postat pe 10 Septembrie 2008 13:09
lariul cat femeia de serviciu din mall ...asa ca gandeste-te un pic si nu fii atat de acida si transanta !in rest sa fii sanatoasa si pe viitor sa nu mai ai nevoie ca nesuferitii sa te ajute (asa rai cum sunt ei)
fritzaneta
Postat pe 6 Octombrie 2008 14:29
nu stiu de ce dar nu am reusit sa trimit mesajul complet..era insa legat de afirmatia ca medicii sunt nesuferiti din nastere
fritzaneta
Postat pe 6 Octombrie 2008 14:31
spuneam ca eu am terminat recent medicina si sunt nesuferita pt ca am un salariu cat femeia de serv de la mall cu care nu imi pot acoperi decat chiria ,nu si mancare cheltuieli de intretinere haine ..nici macar un abonament la telefon.m-as casatori dar nu am bani sa fac o nunta..am 27 de ani si nu imi permit sa fac un copil ..pt ca nu am cu ce sa-l cresc .Da sunt nesuferita recunosc (si nu am nici un motiv pt care sa fiu, viata mea e minunata si in fiecare zi am toata nevoia din lume sa vad multe vieti la fel)
fritzaneta
Postat pe 6 Octombrie 2008 14:36
Draga ralucasp, iti inteleg foarte bine frustrarea, insa pe de alta parte, cand ai ales sa te faci medic stiai foarte bine ca salariile in Romania, cel putin la inceput, sunt foarte mici !!! Puteai sa iti alegi o meserie mai banoasa. Un medic in primul rand trebuie sa fie OM ! Iar daca te porti urat cu pacientii, nu o sa iti creasca salariul si mai ales nu o sa primesti referinte bune de la pacienti. Asa ca ai toate sansele sa castigi putin si in viitor !
catalina_popoi
Postat pe 17 Octombrie 2008 10:17
Salutare fetelor - si eu din pacate a tb sa fac o intrerupere de sarcina (cluj) , insa cand am descoperit asta nu am fost tratata neplacut. am vizitat doi medici , amandoi s-au comportat frumos cu mine mentionez ca a fost o femeie si un barbat care m-au consultat; complicatii: nu am eliminat tot sangele in prima faza, a necesitat tratament suplimentar,dureri , insa traumele psihice le am si acum si cred ca le voi avea toata viata mea, de atunci incoace ; nu exista cuvinte care sa exprime durerea din sufletul meu de atunci , pe care am ascuns-o si o ascund in continuare .langa mine nu a fost alaturi "iubitul" care m-a lasat insarcinata , la varsta(34 ani ) pe care o are , nu pot sa-mi explic de ce a fost asa papa lapte -acum ii este rusine sa ma intalneasca,; intre timp eu am umplut acel gol cu multa ura , o ura care ma oboseste. As vrea sa-l iert , dar nu pot uita momentele de atunci si de asemenea comportamentul lui . Daca voi stiti cum as putea face asta , va rog sa-mid dati un sfat!
Printre altele ...aveti multa grija de voi si de sanatatea voastra , ajutati-va prietenele , surorile, fiicele, fiti alaturi de ele!!! Conteaza enorm!. Langa mine a fost un strain , dar a fost cineva si a contat!Numai bine !
krystiana
Postat pe 18 Octombrie 2008 23:03
Multe femei au astfel de stari dupa un avort. Se simt vinovate, nu se pot ierta singure, au cosmaruri cu bebelusul avortat. Sfatul meu este sa cauti o consiliera crestina buna.De preferat la o biserica libera,carismatica sau baptista,unde poti primi consiliere Post-Avort.E important sa fie o consiliera crestina pentru ca starea ta sufleteasca e afectata si ai nevoie de cineva care sa te indrume pas cu pas cum sa accepti ceea ce s-a intamplat in trecut, cum sa te ierti pe tine insusi si pe fostul tau iubit. Iertarea e posibila daca ai credinta cat un bob de mustar. Fa primul pas, cauta ajutor si vei vedea ca viata ta va fi diferita.Trecutul e trecut dar ne afecteaza asa de mult si nu putem trai in prezent daca nu ne impacam cu trecutul.
Sper sa fi incurajata de ceea ce ti-am sris. Totul depinde de tine. Cauta ajutor, vei gasi.
Daca doresti sa vorbim mai mult despre lucrul acesta,scrie-mi.Adresa mea e office@casavietii.com
mia45ro@yahoo.com
Postat pe 3 Noiembrie 2008 08:20
si eu am facut o intrerupere la marie stopes si am fost ft multumita...adica fara durere, fara complicatii after, mai mult intr-o jumatate de ora dupa -45 min am plecat acasa pe picioare si apoi m-am comportat normal fara sa imi afecteze tabieturile, programul etc. Sa dea Dzeu sa nu aveti nevoie de a apela la serviciile lor in aceasta materie dar in caz ca se vi se intampla ...vi-i recomand.
severuus
Postat pe 5 Noiembrie 2008 16:37
buna vroiam sa va zic ca eu am fost la prima intrerupere de sarcina si am fost la aceasta clinica indrumata de o prietena.am facut anestezie generala si nu am simtit nimic nici atunci nici dupa am fost intradevar putin ametita dar mi-am revenit destul de repede.binenteles la doamna doctor Niculescu e cea ma buna!!! va pup si sper sa va incurajeze mesajul meu...
andraalexandra
Postat pe 5 Noiembrie 2008 19:27
bravo catalina te felicit pt raspunsul tau asa este in primul rand sa fii om indiferent unde lucrezi si sa stii draguta ca si eu am facut asistent generalist si nu sunt nesuferita din contra sunt chiar f amabila
stavila mihaela
Postat pe 7 Noiembrie 2008 09:59
eu sincer nu cred ca ai salariul cat o femeie de servici din mall...am avut colega de faculatate care este asistenta medicala si nu se plangea ca castiga asa prost precum spui tu,am verisoara asistenta medicala si la fel zice si mai ales ca peste tto se da spaga ,dar daca esti acra atunci chiar ca nu mai primesti nimic, din contra si asta e valabil PESTE TOT...daca esti prost dispus si vezi pe cineva vesel nu te binedispui? eu cred ca da...si inca ceva, in spitale se fac garzi si sunt tot felul de sporuri, sunt opameni care traiesc cu salarii mici si nu s emai plang asa cum faci tu...asa ca fii mai optimista si cu zambetul pe buze sa vezi ce bine va fi....
izab33lla
Postat pe 12 Noiembrie 2008 14:20
Si eu am facut o intrerupere,dr mi'a zis ca am colul marit si e riscul sa ajung 'unde nu trebuie' m'a durut ingrozitor si timp de 6 sapt am avut dureri ingrozitoare de abia puteam sa merg pe picioare .. ma intreb daca intr'adevar era asa risc mare si trebuia neaparat sa il fac ... dar psihicul meu a ramas la pamant desi a trecut aproape un an. As da orice sa poata trece un barbat prin ce trecem noi .. poate asa ne v'or aprecia 'problemele feminine' mai mult ..
GossipGirl_healthy
Postat pe 13 Noiembrie 2008 11:08
am facut si eu de curand o intrerupere de sarcina la marie stopes...ce pot sa spun este ca am fost tratata impecabil,m-am simtit ok,nu am avt nicio problema dupa,totul a decurs normal.nici dureri nu am avt prea mari..desi am optat pt anestezie locala.nu va doresc insa sa aveti o astfel de experienta..dak totusi aveti nevoie de ajutor,apelati la ei cu incredere.
alexa_aim
Postat pe 19 Noiembrie 2008 21:27
Pt fata care nu e d acord k medicii sunt nesuferiti,adica domnisoara recent absolventa d medicina,ar fi bine sa-ti insusesti ideea ca nu este vina noastra,a pacientilor,ca nu aveti salarii mari.Parca ai depus un juramant inainte sa devii medic,iar motivatia ta pt aceasta meserie nu a fost una intrinseca,adik nu ti-ai dorit sa ajuti oamenii ci credeai k o sa ai multi bani,numai k dak tu esti asa nesuferita cu pacientii precum ai recunoscut,normal k omul s lasa pagubas.Omul are nevoie d o vorba buna,d incurajare d sprijin,nu de frustrarile tale materiale.Nu o sa castigi nimic in viatza cu atitudinea ta si din pacate sunt multi ca tine...:-j
kudika193441
Postat pe 20 Noiembrie 2008 00:21
buna. am trecut si eu prin clinica marie stopes.am facut si chiuretaje si controale simple.am fost tratata si respectata.iar alaturi de mine a fost fostul meu sot(pe atunci eram studenti) si am trecut fara probleme mari peste asemenea traume.nu este indicat sa ajungi sa avortezi din diferite cauze, dar uite ca se intampla.macar sa avem ce invata din ele.
cioroba
Postat pe 20 Noiembrie 2008 08:13
draga eliutza...si dragele mele doamne/domnisoare de pe forum ...legat de textul postat de mine frustrata(nesuferita),am sa va aduc la cunostinta ca medicina nu e ceva nobil si nu e o arta, pt ca vremurile in care traim au facut din ea ceva economic si lipsit de orice parte sentimentala..insusi ministrul sanatatii la o intalnire cu studentii care cereau locuri anul acesta a zis ca "ministerul sanatatii nu este centru de ajutor social".asa ca treziti-va si voi la realitatea de zi cu zi si incetati cu fraze siropoase de genul juramantul lui hipocrate(al carui continut apropos habar nu aveti ce contine)...suntem oameni ca toti oamenii cu bune si cu rele cu greutati si necazuri ,traim printre greutati si necazuri zilnic,ne facem o MESERIE pt ca daca oiam sa acord oamnenilor mangaiere spirituala ma calugaream..si tot asa.iar dintre voi toate cea care intr-un moment al vietii ei nu s-a ganit la bani sa arunce prima cu piatra
fritzaneta
Postat pe 20 Noiembrie 2008 15:18
De la: ralucasp, la data 2008-11-20 15:18:26draga eliutza...si dragele mele doamne/domnisoare de pe forum ...legat de textul postat de mine frustrata(nesuferita),am sa va aduc la cunostinta ca medicina nu e ceva nobil si nu e o arta, pt ca vremurile in care traim au facut din ea ceva economic si lipsit de orice parte sentimentala..insusi ministrul sanatatii la o intalnire cu studentii care cereau locuri anul acesta a zis ca "ministerul sanatatii nu este centru de ajutor social".asa ca treziti-va si voi la realitatea de zi cu zi si incetati cu fraze siropoase de genul juramantul lui hipocrate(al carui continut apropos habar nu aveti ce contine)...suntem oameni ca toti oamenii cu bune si cu rele cu greutati si necazuri ,traim printre greutati si necazuri zilnic,ne facem o MESERIE pt ca daca oiam sa acord oamnenilor mangaiere spirituala ma calugaream..si tot asa.iar dintre voi toate cea care intr-un moment al vietii ei nu s-a ganit la bani sa arunce prima cu piatra


Nu-mi vine sa cred ca poti sa spui asa ceva. Transformarea asta economica a meseriei de doctor se refera la faptul ca daca un om nu are bani nu te uiti la el?
Probabil tu esti una din persoanele care si-au ales aceasta meserie ca-i "banoasa", constatind ca nu-i asa ai uitat ca nu te-a obligat nimeni sa o alegi. Meseria asta se alege in primul rind cu sufletul pentru ca lucrezi cu oameni nu cu obiecte. Si-ti mai spun ceva in nici o meserie nu se cistiga foarte bine la inceput, doar pe parcurs daca dovedesti ca esti bun esti rasplatit, dar pentru asta trebuie multa munca.
Eu am un respect deosebit pentru doctorii adevarati, putini ce-i drept care mai sunt, este o meserie grea, si daca nu o faci si cu sufletul nu merge.
Angeluca
Postat pe 27 Noiembrie 2008 11:30
buna!
eu mi-am inceput viata sexuala acum cateva luni, insa nu stiu cum imi dau seama daca am ramas insarcinata.Mi se pare ca m-am ingrasat si ca mi s-au marit sanii,ca am facut burtica, nu mai am pofta de mancare, dar nu am avut ameteli sau stari de greata accentuate.Singura mea problema este ca imi este foarte frica sa nu raman insarcinata.Am facut-o acum 2 luni fara prezervativ, el a zis ca e ok, mie mi-a venit ciclul, doar ca...mi-e frica!
Am facut un test de sarcina..mi-a iesit negativ, dar totusi...
Am o singura intrebare pentru cele care au facut avort:
-Care sunt primele semnne ale sarcinii(in special in primele 2 luni)?
Va rog din suflet sa-mi raspundeti, am mare nevoie de voi!Multumesc!
little_irynuk
Postat pe 27 Noiembrie 2008 21:33
draga angela...am zis eu ceva de spaga? daca as lua spaga as mai fi "nesuferita"ca am probleme financiare? ...discutia a devenit mult prea "dramatizata"...scrieti doar depre avorturi si lasati alte probleme deoparte
fritzaneta
Postat pe 28 Noiembrie 2008 11:18
De la: ralucasp, la data 2008-11-28 11:18:20draga angela...am zis eu ceva de spaga? daca as lua spaga as mai fi "nesuferita"ca am probleme financiare? ...discutia a devenit mult prea "dramatizata"...scrieti doar depre avorturi si lasati alte probleme deoparte


Sa stii ca nimic nu functioneaza cum trebuie in tara asta a noastra, sistemul in sine este bolnav, si inevitabil cei care sufera cel mai mult nu au nici o vina. Important este sa nu ne pierdem omenia si demnitatea.Ti-am mai zis am un respect deosebit pentru doctori, e o meserie nobila si consider ca doar cei alesi o pot practica. Eu iti doresc sa-ti gaseti linistea sufleteasca si sa numai fie nevoie sa fii "nesuferita", pentru ca daca ai reusit sa termini o facultate ca medicina cu siguranta esti o persoana deosebita.
Angeluca
Postat pe 28 Noiembrie 2008 15:32
si eu am tecut printr-o experienta similara.aveam 21 de ani si din neglijenta am ramas insarcinata.problema era ca eram studenta si fara nici o sursa de venit,iar cel cu care eram atunci vroia sa pastrez sarcina dar nu din prea multa dragoste.am avut noroc cu prietenele mele care m-au ajutat.la nivel mental durerea ramane oricum.acum sunt casatorita cu un om minunat care stie toata povestea,care ma intelege si ma iubeste.el m-a ajutat sa trec peste asta.am inceput o viata noua si sunt fericita.imi iubesc sotul,dar fostului ii doresc tot raul din lume.coincidenta:sotul meu si fostul au acelasi prenume.
misha88
Postat pe 2 Decembrie 2008 10:32
De la: dark_chocolate, la data 2008-11-27 21:33:07buna!
eu mi-am inceput viata sexuala acum cateva luni, insa nu stiu cum imi dau seama daca am ramas insarcinata.Mi se pare ca m-am ingrasat si ca mi s-au marit sanii,ca am facut burtica, nu mai am pofta de mancare, dar nu am avut ameteli sau stari de greata accentuate.Singura mea problema este ca imi este foarte frica sa nu raman insarcinata.Am facut-o acum 2 luni fara prezervativ, el a zis ca e ok, mie mi-a venit ciclul, doar ca...mi-e frica!
Am facut un test de sarcina..mi-a iesit negativ, dar totusi...
Am o singura intrebare pentru cele care au facut avort:
-Care sunt primele semnne ale sarcinii(in special in primele 2 luni)?
Va rog din suflet sa-mi raspundeti, am mare nevoie de voi!Multumesc!
daca te mai gandesti mult ca ai ramas insarcinata desi e clar ca nu esti , o sa ajungi sa ai simptomele specifice unei sarcini. mai bine protejeaza-te ca doar traim intr-o era moderna si avem multe mijloace de contraceptie la indemana!
pisyt
Postat pe 16 Decembrie 2008 13:15
mie scarba de voi...de toate...sa va fie rusine....va dati voi bune prietene...prietene de incredere....si cum se manifesta aceasta prietenie??? in loc sa le convingati pe alea sa nu avorteze k sunt copiii lor si sa fiti alaturi de ele pe tot parcursul sarcinii si in momentele importante din viata copilasului le plimbati pe la toti cretinii de medici...
sunteti constiente de ce rau le-ati facut?
parca spuneati k e vorba de persoane importante pentru voi...persoane la care tineti...IPOCRITELOR!!!!
glumeataa
Postat pe 17 Decembrie 2008 15:12
pentru toate care ati facut avorturi....haideti sa va arat eu ce grozave sunteti...http://totuldespresarcina2008.wordpress.com/prima-luna-de-sarcina/...
HAIDETI CITITI TOT SITUL....SA VA VAD....CURAJOASELOR!!!

sa nu-mi spuneti k va e frica sa vedeti cum arata un copil avortat..nu va cred...
haideti...va invit...intrati pe site....sa vedeti si voi ce mame extraordinare sunteti....
sau...ink ceva....ce prietene *minunate*....!!!!!!!!!!
sa ma fereasca dumnezeu de o asa *prietena*.....
glumeataa
Postat pe 17 Decembrie 2008 15:29
si mai recomandati si altora sa avorteze...va anunt k nu are nimeni nevoie de sfaturile voastre de doi lei...nici de adrese de clinici infecte....unde sa ne ucidem copiii....copiii nostri pe care ii iubim mai mult decat orice pe lume....
CRIMINALELOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
glumeataa
Postat pe 17 Decembrie 2008 15:49
fereste-ma ,Doamne de prieteni k de dusmani ma feresc singura!
se aplica in cazul vostru!
glumeataa
Postat pe 17 Decembrie 2008 16:52
Nu suntem criminale,dar pt ca am fost inconstiente si nu ne-am protejat la timp am ajuns aici...eu nu vreau sa fac un copil fara sa am ce sa-i ofer sau ca sa se chinui in viata cum m-am chinuit eu.am intrat pe site-ul recomandat de tine...dap imagini socante dar le stiam pt ca inainte sa fac acel pas m-am documentat si am vazut.tu ai impresia ca mie mi-e bine ca am facut lucrul acesta?nu exista zi in care sa nu ma gandesc la asta dar faptul e consumat.ai fi vrut sa-l nasc si dupa aia sa-l abandonez cine stie pe la ce usa sau spital pt ca nu am cum sa-l cresc?doar ca nu-l omoram nu mai eram "criminala" cum spui tu si ajungea prin orfelinat batut si chinuit!!!e problema ta daca iti permiti sa faci mai multi si ai posibilitatea sa-i si cresti bravo tie!!dar nu ne judeca tu pe noi pentru asta nu ai nici un drept sa faci asta.si daca am recomantat clinica asta cuiva,nu am facut-o stiind ca ar vrea sa pastreze copilul,nu am zis ceva de genul"ramaneti gravide veniti sa faceti avort aici,sa nu indrazniti sa pastrati copilul!!!"esti prea pornita pe noi "criminalele"dar nu stii ce probleme are fiecare in parte sau ce ne-a determinat sa facem acest lucru!te intreb de curiozitate cati ani ai?
andraalexandra
Postat pe 18 Decembrie 2008 13:56
Ioana 19 ma vaffanculo! din dobitoace ca tine ies copii amarati care cersesc pe strazi.Cine pana mea te crezi tu? Dumnezeu ? ca sa ne judeci?las sa ne judece dzeu si vezi'ti tu de viata ta criminala ejti tu ca iti chinui copilu'... nu ejti mai prejos ca noi.dak vrei sa sti intra pe avort.ro sau .com ca sa vezi ce e acol' si eu am citit tot ... dar cu un tata care nu ii pasa si nu poate sa ii ofere nici macar o bomboana si eu fara nici o situatie ..vezi de drumu tau si de viata ta... ca roata se intoarce .. nu fa pe altu criminal...ai grija sa nu ajungi si tu ... asa ziceam si eu la 15 ani .. si am ajuns sa vad cum e ....
GossipGirl_healthy
Postat pe 18 Decembrie 2008 14:39
as fi dorit din tot sufletul sa il tin...dar ce sa fac sg cu un copil cand parinti iti spun ori faci .. ori pleci de acasa... ce sa fac sg cu un copil? fara nimic ... si acum cand vad copii ma gand la el... psihic sunt daramata desi a trecut 1 an.. voi avea grija pe viitor sa nu mai fac si sa am pers potrivita langa mine.Asa ca nu ma judeca,pt ca nu ai nici un drept .. nu ai de unde sa sti prin ce am trecut eu ..
GossipGirl_healthy
Postat pe 18 Decembrie 2008 14:52

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
atacuri de panica 97 De la: danielavarghes 26 Martie 2013 11:46
poate fi sarcina? 27 De la: kudika_1012859 7 Decembrie 2016 13:05
Consultatii gratuite - Fibrom Uterin 2 De la: CentreleAres 17 Martie 2016 13:21
vaginita 9 De la: cmonikdulcik 31 Ianuarie 2010 17:39
Nu mi.a venit menstruația 2 luni 1 De la: kudika_1024348 11 Martie 2017 19:31