Setari Cookie-uri

Avort la Marie Stopes

deci...dak mai vreti vreodata sa avortati sa aveti mai intai inaintea ochilor imaginea unui copil taiat in bucati(si.... ATENTIE!!!-DE VIU)...o sa gasiti imediat solutii...
orice ati alege e mai bine decat asta....
si nu va mai ganditi la ce zic astea...copil super sarac....chiar credeti k o sa ajungeti sarace?...k nu o sa faceti nimik in viata?...chiar credeti k o sa ajungeti cersetoare sau prostituate?....poi atunci de ce ati mai facut liceu sau facultate?...chiar nu va permiteti sa va angajati pe nicaieri?...si nu va veti permite niciodata?
glumeataa
Postat pe 20 Decembrie 2008 18:36
De la: ababei_angela, la data 2008-11-27 11:30:26
De la: ralucasp, la data 2008-11-20 15:18:26draga eliutza...si dragele mele doamne/domnisoare de pe forum ...legat de textul postat de mine frustrata(nesuferita),am sa va aduc la cunostinta ca medicina nu e ceva nobil si nu e o arta, pt ca vremurile in care traim au facut din ea ceva economic si lipsit de orice parte sentimentala..insusi ministrul sanatatii la o intalnire cu studentii care cereau locuri anul acesta a zis ca "ministerul sanatatii nu este centru de ajutor social".asa ca treziti-va si voi la realitatea de zi cu zi si incetati cu fraze siropoase de genul juramantul lui hipocrate(al carui continut apropos habar nu aveti ce contine)...suntem oameni ca toti oamenii cu bune si cu rele cu greutati si necazuri ,traim printre greutati si necazuri zilnic,ne facem o MESERIE pt ca daca oiam sa acord oamnenilor mangaiere spirituala ma calugaream..si tot asa.iar dintre voi toate cea care intr-un moment al vietii ei nu s-a ganit la bani sa arunce prima cu piatra

Draga dna dr. Frustrata (cu toate ca titulatura de "doctor" evient nu ti se potriveste),in primul rand tin sa iti spun ca ingamfarea ta si superioritatea cu care afirmi ca noi nu avem habar de contine juramantul lui Hipocrate dovedesc, alaturi de celelalte afirmatii ale tale,nimicnicia caracterului tau. Din pacate, din cauza unor Corporate-Pitzi ca tine, care se asteapta ca la 27 de ani sa castige mii de euro, profesionistii idn toate domeniile au inceput sa fie fie din ce in ce mai rari si, din pacate, mai ales in domeniul medical. II deplang pe cei care iti sunt pacienti si te deplang pe tine, care esti nefericita si frustrata ca nu ai bani. Meseria dse doctor este una care trebuie aleasa din pasiunea de a face ceva bun, ceva maret, de a ajuta, de a lasa ceva in urma ta, de a fi cautat de oameni, de a castiga increderea oamenilor, de a-ti castiga respectul acestora datorita preofesionalismului si calitatii de OM.. Daca asa cum se intelege sin mesajele tale,la tine totul se reduce la bani si esti o acritura cu un comportament infect si abject din cauza ca veniturile tale nu au suficient de multe cifre, si daca acesta este unicul tau scop in viata, atunci, nefericito, iti recomand nu sa te calugaresti ci sa te apuci de prostitutie - e o meserie in care castigi repede si bine, nu iti trebuie carte si nici nu este nevoie sa aduci "mangaiere spirituala" oamenilor. Imi este MILA si SILA de tine! Si ramane intrebarea - cum poi fi reusit sa faci tu facultatea de medicina? Ce credeai ca este, cheia spre o meserie in care ploua cu bani? E limpede ca nu ai vocatie pentru asa ceva! Renunta acum, pentru binele omenirii!
agrigora
Postat pe 21 Decembrie 2008 16:03
draga agrigora,observ ca fiecare stie cat castiga in meseria lui : tu prostitutie(pe care vad ca o recomanzi datorita castigurilor frumoase)eu medicina(in care am un salariu de sub 10 mil net)..ce sa-i faci asa mi-a trebuit daca am invatat.altceva nu mai adaug pt ca cel destept cedeaza primul. fac totusi o ultima precizare legata de subiectul "ce rea si ce nenorocta sunt eu":iata ce contine juramantul lui hipocrate ca tu sigur habar nu ai si de asta vorbesti (ca sa te trezesti in treaba) : primul paragraf(nu mai preamareste nimeni zeii si daca biserica s-ar supara un pic ar considera asta blasfemie)al doilea paragraf(total de acord..am sa -mi respect mentorii,DAR daca ar fi pe bune respectat juramantul si nu ar fi o ineptie din o mie noua sute toamna profii universitari nu ar tb platiti pt cursurile tinute ..ia incearca o scrisoare la ministerul invatamantului poate le dai idei bune)nu le voi face rau pacientilor (pt ca sunt oricum numai criminala nu)avort nu o sa provoc nimanui pt ca nu sta in pregatirea mea,dau cezarului ce easte al cezarului (adica las chirurgul sa taie )nu voi face sex ,stai linistita nici cu familia bolnavului si nici cu sclavii lui(ca asa am jurat doar ce naiba)o sa pastrez confidentialitatea stai linistita...si gata juramantul .Daca voi vedeti relevanta actuala a acestui juramant sa mi-o ziceti si mie (oricum orice persoana cu toate facultatile isi respecta profii nu face voit rau cuiva,pastreaza confidentialitatea si isi respecta patratica lui adica atat stiu aia fac).Pentru ce eram acuzata ca vezi doamne am depus un juramant si hau si bau si nu il respect?(ca toata lumea mi-a sarit in cap pe acest motiv " vai ,ai depus juramant cum de nu-l respecti?eu ma plangeam de salariul mic, pus in balanta cu anii de pregatire ,atata tot) ...mai jos este textul juramantului daca are cineva curiozitatea si rabdarea.
http://www.univermed-cdgm.ro/img/cnt/jurHipocrate.html
fritzaneta
Postat pe 21 Decembrie 2008 17:45
De la: ioana19, la data 2008-12-20 18:36:30deci...dak mai vreti vreodata sa avortati sa aveti mai intai inaintea ochilor imaginea unui copil taiat in bucati(si.... ATENTIE!!!-DE VIU)...o sa gasiti imediat solutii...
orice ati alege e mai bine decat asta....
si nu va mai ganditi la ce zic astea...copil super sarac....chiar credeti k o sa ajungeti sarace?...k nu o sa faceti nimik in viata?...chiar credeti k o sa ajungeti cersetoare sau prostituate?....poi atunci de ce ati mai facut liceu sau facultate?...chiar nu va permiteti sa va angajati pe nicaieri?...si nu va veti permite niciodata?
ioana ,iti urez sa faci o casa de copii si sa fii fericita alaturi de ei;in orice caz poti sa te isterizezi pe aici cat vrei, nu poti schimba tu lumea.se stie ca avortul este legalizat nu insa si agreat,dar fiecare face ceea ce il taie capul ca sa folosesc o expresie din popor..bine ca era mai ok pe vremea lui ceausescu cand erau saracele femei obligate sa nasca la norma(de aici probabil si lipsa de educatie sexuala reflectata prin fetele lor)sau isi introduceau in uter crengute de leandru care era toxic si-si dadeau duhul in spitale(cum ne povestea proful de cardiologie )nespunand medicului ce au facut de frica inchisorii..bine ca erau mai ok acele case de "tortura" unde erau inchisi copii cu handicapati(ca ce naiba, nu facusera femeile avort dar avea sistemul grija sa-i omoare)...bine ca e mai ok sa-i vezi cu punga-n bot si cu adidasi rupti iarna si fara sosete in picioare pe strazi..am vazut si eu filmul ala cu strigatul mut si stii ce varsa aveam? eram clasa a treia sau a patra si pt toata viata mi-a ramas in minte,iar cand am desfacut picioarele am cascat si ochii cat cepele si m-am protejat (pt ca repet metodele contraceptive sunt f sigure,nu sunt de acord cu avortul dar nici cu faptul ca micutului tau sa nu ii oferi macar strictul necesar sau sa mergi dupa principiul eu il fac statul mi-l creste).Ti se pare mai ok conceptia fac copilul il botez ca sa ajunga in rai apoi naiba sa-l ia ca eu nu am ce sa-i mai dau ,i-am dat viata ce vrea mai mult? uite tu zici ca daca eu lucrez o sa reusesc sa cresc un copil care a venit fara ca eu sa imi pot permite asta ...calculeaza te rog : fie un salariu brut de 10 mil,fie conditia mea de rezident care daca stau mai mult de 3 luni cu copilul pierd anul si nu mai pot da ex de specialist cu colegii)pune faptul ca rezul se face numai in centru universitar unde chiria te rupe la propriu ,pune baba pe care o sa o las ca si doica copilului ca eu nu pot lipsi de la serviciu ca sa nu-l pierd,pune si faptul ca ambii parinti sunt pensionari cu pensie cumulata de 9 mil(tata 7 si mama pensie de boala de 2 mil), sora la facultate de intretinut si vezi perspectivele.daca tu oi fi sora lui "poponet" de economisesti in 3 ani cat altii intr-o viata sau ai vreun salariu de 30 mil(ca in bucuresti cam asa sunt salariile)daca ai un serviciu mai permisiv ca al meu ..apoi nu folosi nici metode contraceptive si fa-ti mama si 12 copii,dar nu judeca tu pe toata lumea si nici nu zice daca ai trait intr-un glob de cristal ca vezi doamne am imaginatie bolnava.pe lumea asta nimeni nu-ti baga in traista si decat sa faci un copil si sa pleci la capsuni iar el sa spanzure in urma ta , sa isi violeze colegul la scoala sau sa se imbolnaveasca de dorul tau...mai bine nu-l mai faci(dar repet nu il omori pur si simplu te protejezi).
fritzaneta
Postat pe 21 Decembrie 2008 18:16
aaaa ioana 19 si inca ceva..din respect pentru tine si nu pentru altcineva cand te adresezi persoanelor din jurul tau nu o face spunand"astea"are tenta de mahala si nu se cade la pregatirea ta de "in 3 ani ma fac cu casa la pariu , mai dorule mai!"
fritzaneta
Postat pe 21 Decembrie 2008 22:29
http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-se-trezesc-singuri-intr-o-lumea-prea-mare-pentru-ei.html. ioana draga ,pt ei este bine?au fost facuti si dati la stat..ca si copilul ala care a cerut presedintelui sa fie eutanasiat...si dupa ce vezi reportajul nu-mi zice mie ca am o minte bolnava.

http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-lungul-drum-spre-casa-al-copiilor-abandonati.html

http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-afla-drama-copiilor-reintegrati-in-propria-familie.html

http://stirileprotv.ro/romania-te-iubesc-chighid-lagarul-de-exterminare-a-copiilor-cu-handicap.html (la asta nu mai plangi?? pentru ca sa stii la reportajul asta se poate palnge cu adevarat pentru ca nu stiu ce este mai rau...)nu mai continui pentru ca nu mai pot..
fritzaneta
Postat pe 21 Decembrie 2008 23:00
daca nu se deschid intrati pe pagina principala" romania te iubesc "apoi cautati in arhiva(este in josul paginii in partea stanga.
fritzaneta
Postat pe 21 Decembrie 2008 23:23
draga raluca...acei copii nu au ajuns asa datorita parintilor lor care i-au abndonat ci datorita personalului de acolo....ai vazut ce spunea baiatul de 27 de ani?...nu ii acuza deloc pe parintii lui....spunea k i-ar fii placut si lui viata si si-ar fii dorit sa fie fericit....nu a fost datorita personalului de acolo ...a fost  batut...tinut nemaincat(pentru k toti kr lucrau acolo i-au furat banii)...intr-adevar sunt niste bestii...in loc sa-i ingrijasca pe copii(pentru k primesc salariu pentru asta) le fura banii,mincarea si hainutele...de asemenea o mai acuza si pe prietena lui kr l-a parasit si pe doctorii kr l-au imbolnavit....dar nu pe parinti....voia sa traiasca...voia sa fie fericit alaturi de prietena lui...nu a fost datorita rautatii oamenilor...aaa....nici voi nu sunteti departe de acei oamenii...cum puteti voi sa-i acuzati ca exista? va dati mari iubitoare de copii cand voi ati vrea de fapt sa-i exterminati pe toti...considerati ca toti copiii care cresc in orfelinate nu merita sa traiasca(la asta se referea acel baiat cand vorbea de rautatea acestei lumi)...cum puteti sa spuneti k acei copii ar merita ucisi in chinuri groaznice(taiati usor cu un fierastrau)??? de ce nu ii lasati si pe ei sa traiasca?...ce rau v-au facut?
vedeti...asta inseamna rautate si din cauza unora ca voi sufera ei... cu siguranta dak legea ar permite-o va-ti duce la ei si i-ati taia pe toti in bucati...k sa le scurtati *suferinta*...astea sunteti voi...deschideti ochii....datorita unora ca voi(eu promovez dreptul la viata...voi-moartea tuturor saracilor) ajungn copiii din orfelinate ca ala care cerea sa fie eutanasit...
cat despre mine...NU-MI VOI OMORI VREODATA COPILUL....indiferent ce se va intampla...omoratii voi pe ai voastri dak atat va lasa inima(bietii de ei )...nu le dati nici o sansa de a-si trai si ei viata...de a cunoaste si ei bucuriile acestei lumi... ucidetii in cele mai mari chinuri...scapati foarte usor de ei...insa va garantez eu k veti suferi....habar nu aveti ce faceti!!!!!!!!
ps:cred k discutia nu ar trebui sa fie despre cat de *inculta* sunt eu!
pentru cine are insa curiozitati de-astea...sunt studenta la universitatea Bucuresti la facultatea de istorie si la litere(specializarea romana-engleza)
deci...eventualele greseli gramaticale au fost fiindca m-am grabit...
viata mea urmeaza sa fie una frumoasa...fara bebelusi omorati....
glumeataa
Postat pe 22 Decembrie 2008 10:41
vorbeai de metodele de bariera kr trebuie folosite....da....folositi prezervativul cand aveti un contact sexual...aveti mare grija sa nu ramaneti insarcinate...cu asta nu puteti glumi si nu puteti spune..nu am fost atenta...
dak insa ramaneti vreodata din gresala insarcinate(aproape toti copiii din lume apar din gresala) NU II OMORITI!....cum ati putea fii asa rele? cum ati mai putea dupa aceea sa mai tineti la altcineva....nu o sa mai iubiti pe nimeni...o sa va uscati in interior....
ca sa nu mai vorbesc de bolile cu care o sa va alegeti dupa avort..chisturi,infertilitate...chiar cancer de col uterin(si lasati timpenia cu vaccinul)
deci...pentru ultima data....dak ati facut avorturi deja-NU MAI FACETI SI ALTELE,sfatuiti-le pe cele la care tineti sa nu-si omoare copiii(ajutati-le cat de mult puteti pe tot parcursul sarcinii si dupa aceea)...iar dak nu ati facut nicioadata un avort pana acum...nici sa nu va ganditi...e copilul vostru...datoria voastra (ca mame) este sa luptati cat de mult puteti pentru viata lui...
dak nici la propriul copil nu tineti (si acceptati pentru el o moarte in chinuri) atunci la cine ?...mai tineti la cineva pe lumea asta?...mai iubiti pe cineva?...va-ti uscat cu totul,am dreptate?..demonstrati-mi k nu..
urari pentru voi acum k vin sarbatorile...sa fiti fericite,sa aveti parte de multa iubire,sa lasti rautatea la o parte si sa nu mai doriti moartea nimanui...
craciun fericit si sper k noul an sa va aduca implinirea tuturor dorintelor!
glumeataa
Postat pe 22 Decembrie 2008 11:08
m-am mai gandit la ceva...raluca tu te plangi ca ai salariu mic si nu poti intretine din el un copil...cand crezi k vei castiga in romania 30 de milioane?...niciodata...asta inseamna k niciodata nu vei avea un copil...nu...asta inseamna k cu timpul o sa inveti sa economisesti banii astfel incat sa faci loc si unui copil in viata ta.....
asta este...suntem saraci cu totii....trebuie sa invatam sa traim din putin...si acel putin pe care il avem sa-l impartim cu altii....asta e soarta noastra....ma intreb insa dak putem fii ferici si asa saraci cum suntem....raspunsul este...categoric DA....un om impacat cu sine si cu lumea din jur este un om fericit...
avortul lasa urme pentru toata viata...s-a dus naibii fericirea...nu ii dati cu piciorul....nu va omoriti bebelusii...
in rest...alte lucruri nu mai am sa va zic ...sarbatori fericite!
glumeataa
Postat pe 22 Decembrie 2008 11:22
buna...v-am mai gasit ceva.. Soluþii alternative la avort

Existã soluþii alternative la avort, propuse de asociaþii pentru viaþã, în decursul consilierii pre-avort (înainte de avort). Douã asociaþii de acest fel sunt în Iaºi:

a)Asociaþia de caritate „Primul Pas”, Iaºi, bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 89, bloc 89, scara A, parter, ap.2, cod 700401; telefon 0232 / 277.901;
e-mail: primpas@mail.dntis.ro
adresa web:
http://www.primulpas.ro.org/
Serviciile asociaþiei sunt oferite de cãtre specialiºti în domeniu: asistenþi sociali, medici, psihologi. Asociaþia „Primul Pas” oferã gratuit urmãtoarele servicii:
- Teste de sarcinã;
- Trimiteri pentru consultaþii ginecologice ºi ecografii gratuite;
- Consiliere pre-avort ºi post-avort, direct sau prin e-mail;
- Informare cu privire la implicaþiile ºi alternativele unui avort;
- Oferire de ajutor material de urgenþã, atât înainte, cât ºi dupã naºtere;
- Gãzduire;
- Grup de suport pentru mãmici;
- Informare despre alte servicii de îngrijire.

Iatã unele dintre soluþiile alternative la avort oferite de asociaþiile pentru apãrarea vieþii:
- Ajutor material atât înainte, cât ºi dupã naºtere;
- Centre maternale unde sunt primite femeile, tinerele ºi adolescentele însãrcinate. Ele pot ramâne în aceste centre maternale cu masa ºi cazarea gratuite, pânã la un anumit timp dupã naºtere, iar apoi sunt ajutate material pentru a-ºi putea creºte mai uºor copilul;
- Asistenþã maternalã a copilului (încredinþarea lui pentru un timp unei familii care vrea sã ia un copil în îngrijire). Aceasta înseamnã cã mama realã are dreptul legal sã-ºi ia copilul înapoi oricând doreºte acest lucru (când se simte în stare sã-l creascã) ;
- Încredinþarea copilului spre adopþie unor familii care nu pot avea copii sau care au, dar vor sã ºi adopte. Decât sã-l ucidã prin avort, este clar cã e preferabil ca mama sã-l nascã pe copil ºi sã-l aºeze în braþele unor pãrinþi adoptivi, care îl vor îngriji cu dragoste. Adopþiile, dupã cum se ºtie, se fac pe cale legalã. Mama poate sã-ºi viziteze copilul oricând, dacã doreºte. În fiecare an, peste 50.000 de femei din America fac aceatã alegere. Iatã ce spunea o femeie: „Datoritã faptului cã nu am putut sã-i ofer minimul necesar, cea mai bunã decizie pe care am luat-o vreodatã a fost sã-i gãsesc fiicei mele o familie adoptivã care sã o iubeascã ºi sã o creascã. În prezent îºi iubeºte familia adoptivã ºi mã iubeºte ºi pe mine. Fãrã sã renunþ la ea, i-am oferit mult mai mult.”
- ªi alte soluþii.
Deci, dacã existã bunãvoinþã, existã ºi soluþii alternative la avort.


b) Fundaþia Solidaritate ºi Speranþã – Centrul InfoAdolescent, Iaºi, str. Costache Negri nr. 48, cod 700071, telefon 0232 / 220.548; 0232 / 271.228 sau 0332 / 805.750; e-mail: infoadolescent@yahoo.com
Serviciile sunt aceleaºi ca ºi la Asociaþia Primul Pas ºi sunt tot gratuite.

Pentru consiliere spiritualã, un preot din Iaºi vã poate rãspunde la urmãtoarea adresã de e-mail:
pentruviata_iasi@yahoo.com

Un alt preot ortodox, Tãnase Nicolae, a înfiinþat Asociaþia Pro Vita (pentru viaþã) ºi a construit mai multe aºezãminte unde primeºte copii spre creºtere, în satele Valea Plopului ºi Valea Screzii, comuna Poseºti, judeþul Prahova. Tel. 0244 / 421.208; 0244 / 420.589; 0722 / 384.794; 0746 / 014.605. Toate serviciile Asociaþiei Pro Vita sunt gratuite. Pãrintele Tãnase primeºte, de asemenea, ºi copii ai strãzii. În creºterea copiilor este ajutat ºi de oamenii din sat. Multe femei care au renunþat la avort ºi au nãscut copiii, i-au încredinþat pãrintelui Tãnase Nicolae pentru un timp sau definitiv.

Recomand ºi urmãtoarele site-uri ºi cãrþi pentru viaþã:

- Site-ul Asociaþiei Darul Vieþii
http://www.darulvietii.cnet.ro/

- Inregistrari video si audio foarte interesante despre dezvoltarea copilului si pentru apararea vietii:
http://www.vreausaaflu.ro/camp/?page_id=11

- Site-ul http://www.avort.ro/ ce contine posibilitatea de consiliere prin e-mail din partea a doua maici (maica Sofronia si maica Rafaela care au fost prezentate si la TV) de la Centrul de Formare si Consiliere « Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil », precum si articole, documentare, marturii si sfaturi :
http://www.avort.ro/consiliere.php

- Site-ul avort.info cu multe informaþii pentru viaþã :
http://www.avort.info/

- Alte inregistrari video si audio foarte interesante pentru viaþã. Cele mai multe dintre ele sunt in limba romana:
http://www.provita.org.ro/

Site-ul Asociaþiei FAMILIA ªI VIAÞA, centru de consiliere pentru familie http://www.familiasiviata.ro/

- Accesând linkul urmãtor, gãsiþi o colecþie foarte interesantã de înregistrãri video ºi documentare pentru viaþã:
http://www.catholicdigitalstudio.com/prolifevideos.htm

- Accesând urmãtorul link, puteþi citi o carte direct pe internet, despre probleme fundamentale de bioeticã:
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?omulafi

- Puteþi citi direct pe internet cartea intititulatã „Manual de bioeticã”, scrisã de doi autori italieni, în care se vorbeºte foarte pe larg despre avort, dacã accesaþi urmãtorul link:
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?manual

- Site-ul Asociaþiei Pro Vita de la Valea Plopului, unde sunt gãzduþi copiii primiþi de parintele Nicolae Tãnase:
http://hometown.aol.com/tanasenicolae/pvrom.htm

- Site-ul Asociaþiei Ortodoxe Frãþia Franco-Româna despre Pro-Vita:
http://aoffr.free.fr/html/provita_ro.html

- Site-ul Asociaþiei Pro Vita Bucureºti:
http://www.provitabucuresti.ro/
(de aici puteþi primi ºi CD-uri gratuite cu filme ºi alte materiale pentru viaþã)

- Un site foarte interesant al Miºcãrii Pentru Viaþã, poate fi accesat pe linkul urmãtor:
http://pentru-viata.org/

- Un alt site pentru viaþã:
http://www.avort.net/

- Site-ul Asociaþiei Pro Vita Media
http://www.provita.ro/

- Informaþii foarte interesante pentru viaþã, difuzate de Altermedia:
http://ro.altermedia.info/news/cultura-vietii/

- Site-ul Asociaþiei Pro Vita Craiova
http://www.provitacraiova.ro/

- Site-ul Asociaþiei Pro Vita Galaþi
http://www.provitagalati.ro/

- Un site deosebit de interesant care conþine multe cãrþi (care pot fi citite direct pe internet), reviste despre cãsãtorie, apãrarea vieþii, familie, adolescenþã, sãnãtate, recenzii de filme, precum ºi legãturi cu alte site-uri:
http://www.profamilia.ro/

- Alt site al Asociaþiei Pro Vita de la Valea Plopului
http://www.valeaplopului.ro/

- Existã organizaþii pentru apãrarea vieþii umane ºi la nivel internaþional, cum ar fi organizaþia Human Life International, cu site-ul urmãtor:
http://www.hli.org/

- Un site despre Sfânta Gianna Beretta Molla, o martirã pentru viaþã:
http://www.hli.org/gianna_molla/

- Despre Marºul vieþii, manifestare publicã împotriva avortului http://provitabucuresti.ro/2006/06/02/pro-vita-bucuresti-a-participat-la-marsul-vietii-la-iasi/

Pe un afiº erau fotografiaþi copii tãiaþi în bucãþi în urma avortului, iar lângã ei era reprezentat un copil în uterul unei femei care se pregãtea pentru avort. Lângã acel copil din uter scria simbolic, ca ºi cum ar spune el: „Vã rog, vã implor, nu-mi faceþi aceasta! Sunt alte soluþii!”

Dacã a pãcãtuit având relaþii sexuale fãrã a fi cãsãtoritã creºtineºte ºi a rãmas însãrcinatã, femeia sã nu aleagã avortul, indiferent ce vârstã are. Chiar dacã a avut relaþii sexuale înainte de cãsãtoria creºtinã (relaþii sexuale pre – maritale) sau, mai rãu, în afara cãsãtoriei creºtine (relaþii sexuale extra – maritale), nu trebuie sã-ºi ucidã copilul, ci trebuie sã-l nascã ºi, dacã nu-l poate creºte, sã aleagã una sau mai multe dintre soluþiile alternative descrise mai sus. Dacã îl poate creºte ea însãºi, nu trebuie sã se teamã cã se va cãsãtori greu din cauzã cã are copil, cãci sunt atâþia bãrbaþi care iau în cãsãtorie femei cu copii, fie cã au ºi ei copii, fie cã nu au. Dacã va apela la asociaþiile de mai sus sau la alte asociaþii pentru apãrarea veþii în alte oraºe, va primi ajutor material ºi, dacã va dori, va putea locui la un centru maternal pânã la un timp dupã naºtere ºi apoi va putea lãsa copilul la o familie care acordã asistenþã maternalã sau la un centru de plasament, pentru un timp sau chiar definitiv. Dacã mama este elevã sau studentã poate sã meargã la ºcoalã ºi cât timp este însãrcinatã ºi dupã ce naºte. Dupã cum am vãzut, cel mult dupã câteva luni de la concepþie, mama aproape întotdeauna trece de la împotrivire la acceptare ºi de la acceptare la iubire. Acest lucru este valabil ºi pentru pãrinþii tinerei mame necãsãtorite: chiar dacã, poate, la început unii dintre ei se împotrivesc naºterii copilului, cel mult dupã câteva luni de la concepþie se obiºnuiesc cu gândul cã fiica lor va naºte copilul. ªi, oricum, fata nu trebuie sã asculte de pãrinþi dacã aceºtia ar îndemna-o la avort sau la oricare alt lucru rãu. Chiar dacã au viaþa mai grea, totuºi ºi copiii orfani au mijloace de existenþã cu ajutorul lui Dumnezeu, cu atât mai mult copiii care au pãrinþi.

4. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii

Pe lângã faptul cã este uciderea unui copil fãrã apãrare, avortul are ºi numeroase consecinþe asupra sãnãtãþii ºi uneori asupra vieþii femeii, chiar dacã este fãcut de medic, cu aparaturã medicalã, oricât ar fi aceasta de sterilã. Dupã un avort, cele mai multe femei se confruntã cu una sau mai multe dintre urmãtoarele consecinþe (unele dintre aceste consecinþe sunt imediate, iar altele pot apãrea ºi dupã câþiva ani):

a) Consecinþe fizice
- Hemoragii - complicaþii hemoragice - de multe ori atât de greu de stãpânit, încât necesitã extirparea chirurgicalã a uterului ºi permanentizarea unei infirmitãþi serioase pentru femeie;
- Infecþii ale aparatului genital feminin, cu reducerea pânã la dispariþie a capacitãþii de procreare;
- Infecþii pelviene acute ºi cronice;
- Perforaþii uterine însoþite uneori ºi de lezarea organelor din vecinãtate: vezicã, rect, intestin subþire, peritoneu . De cele mai multe ori, consecinþele sunt catastrofale, chiar dacã nu sunt constatate de la început. Perforaþiile mici, neobservate, evolueazã lent ºi pot produce infecþii grave, cangrenã uterinã;
- Sterilitate;
- Complicaþii particulare legate de diverse manevre;
- Accidente neurologice datorate diverselor embolii ;
- Tetanus post-avort (încã prezent, în ciuda profilaxiei);
- Dureri abdominale acute ºi prelungite (mai ales dupã dispariþia anesteziei), ameþeli,
dureri de cap;
- Rãni cervicale (tãierea sau ruperea colului uterin de cãtre instrumentele folosite pentru avort);
- Rãni cicatriciale permanente ale mucoasei uterine;
- Inflamarea trompelor uterine;
- Infecþii datorate rãmânerii în uter a unor resturi ale fãtului sau ale placentei;
- Sinechii uterine ;
- Conflicte serologice Rh ;
- Infectarea cu virus hepatic datoritã transfuziei din cauza hemoragiei dupã avort;
- Cancer la sân. O legãturã între cancerul de sân ºi avort a fost precizatã de medici încã din anul 1957. Pornindu-se de la faptul cã hormonii produºi în timpul sarcinii au un efect protector, s-a ajuns la concluzia cã avortul induce o schimbare hormonalã bruscã. Efectul acestei violenþe afectezã celulele sânului, schimbare care, pânã la urmã, provoacã apariþia cancerului. Un studiu publicat în 1994 în „Jurnalul Institutului Naþional de Cercetare a Cancerului” constata: „Riscul cancerului de sân pentru femeile care au fãcut un avort este cu 50% mai mare decât în cazul altor femei”.
- Creºterea incidenþei hipertensiunii. Un studiu efectuat în California (S.U.A.) a arãtat cã „în comparaþie cu femeile care au nãscut, femeile care au avut un avort au un risc mai mare, din punct de vedere statistic, de deces cerebro – vascular. Aceasta este o dovadã cã avortul provocat creºte incidenþa de hipertensiune la femei.” („A Record Linkage Study of 173, 279 Low Income American Women”, în „Clinical Medicine & Health Research”, 25 aprilie 2001).
- Creºterea frecvenþei avorturilor spontane;
- Creºterea frecvenþei sarcinilor extrauterine ;
- Naºteri premature, naºteri de copii morþi;
- Dereglãri menstruale;
- Atac de cord ºi convulsii datoritã reacþiei alergice faþã de anestezie;
- Embolismul lichidului amniotic : este o boalã catastrofalã ºi înseamnã o infectare a sângelui femeii cu lichid amniotic din conþinutul placentei sau cu fragmente din þesuturile fãtului. Asemenea cazuri sunt deseori mortale.
- Febrã ridicatã, blocaj renal , convulsii, ºoc septic , comã;
- Moarte. Nimeni nu va ºti exact numãrul femeilor care mor din cauza avortului. Motivul tãcerii este „reputaþia”, atât a medicului, cât ºi a familiei în care are loc decesul. În general, drept cauzã a decesului nu se trece cea realã, adicã avortul, ci complicaþiile care rezultã din avort, de exemplu hemoragie, hepatitã, etc. Se considerã cã numãrul real al deceselor provenite din avort este cel puþin de zece ori mai mare decât cel indicat oficial de statistici. În publicaþia „The Scotsman”, la 9 martie 1970, s-au scris urmãtoarele cuvinte: „Putem sã considerãm cã avortul legal este cauza principalã a morþii femeilor tinere” (ºi nu numai a celor tinere – n. n.)
Existã o corespondenþã aproape matematicã între rata avorturilor ºi rata mortalitãþii materne. România a fost mai mulþi ani pe primul loc în Europa la rata avorturilor (ºi în primii ani de dupã 1989 chiar pe primul loc în lume) ºi a ajuns pe locul doi în Europa la rata mortalitãþii materne. Se poate muri ºi de la primul avort, chiar dacã e fãcut de medic cu aparate oricât de sterile.
De asemenea, vaccinurile avortive ºi pilula avortivã RU486, prezintã consecinþe fizice mai mari chiar decât consecinþele avortului chirurgical, enumerate mai sus.
Douã exemple:
- Injecþia intrauterinã a diverselor lichide în scop avortiv (încã extrem de frecventã) are risc foarte mare de apariþie a aºa-numitului avort toxico-septic cu evoluþie rapidã ºi violentã ºi cu sfârºit în general mortal;
- Ingestia diverselor substanþe avortive afecteazã în special ficatul ºi rinichii, iar doza avortivã este foarte apropiatã de cea mortalã.
În ceea ce priveºte sterilitatea femeilor în urma avortului, un material apãrut în 20 noiembrie 1997 în „Evenimentul Zilei” începea cu titlul „Alarmã de gradul zero”, arãtând cã fertilitatea româncelor cunoaºte o scãdere evidentã. Avortul determinã consecinþe grave, iar statisticile evidenþiazã cã „morbiditatea cauzatã de complicaþiile avortului a devenit semnificativã” (Dr. Bartoº Daniela, „Sãnãtatea femeii ºi a copilului ºi protecþia familiei în viziunea Ministerului Sãnãtãþii ºi Familiei din România” în Congresul Internaþional „Familia ºi viaþa la începutul unui nou mileniu creºtin”, Bucureºti, 2002).

b) Consecinþe emoþionale (sindromul post – avort care poate apãrea imediat sau la câþiva ani dupã avort ºi care constã în emoþii negative)
- Sentimente de vinovãþie, mânie, teamã;
- Tristeþe, mâhnire, depresie;
- Plâns frecvent;
- Tulburãri ale somnului (insomnii, coºmaruri) ;
- Teama de sarcini viitoare;
- Pierderea respectului de sine;
- Dificultãþi de relaþionare cu ceilalþi;
- Comportament agresiv faþã de sine însãºi, faþã de tatãl copilului ºi faþã de cei implicaþi în avort;
- Incapacitatea / diminuarea implicãrii în activitatea sexualã;
- Abuz de alcool, consum de droguri;
-Gândul de suicid. Precizãm aici cã cine se sinucide ajunge în suferinþa veºnicã a iadului, pentru cã moare cu acest pãcat al sinuciderii pe suflet. Diavolul, în viclenia lui, dupã ce îi introduce femeii gândul avortului, dacã ea face avort încearcã sã o împingã la descurajare ºi sinucidere, pentru a ajunge în suferinþa veºnicã a iadului.

Aºa cum am amintit deja, pentru femeile care au fãcut deja avort ºi se confruntã cu a doua serie de consecinþe prezentate (emoþionale) existã ºi consilierea post-avort (dupã avort) care se poate face la asociaþiile pentru viaþã ºi despre care am amintit ºi mai sus.

Despre consecinþele emoþionale, douã femei mãrturisesc urmãtoarele : (Din revista pentru elevi „Schreibenkleister”, Bad Neustadt / Baurische, Rhon, Germania):

„Toþi cei care m-au sfãtuit sã fac avortul în urmã cu doi ani – doctorul, consilierul, pãrinþii, prietenii, prietenele ºi soþul meu – m-au asigurat cã aºa e cel mai bine pentru mine ºi pentru copilul meu! Acum copilul meu este mort iar eu sunt disperatã! Nu mai pot sã dorm noaptea, nu mai pot sã râd. Nimeni nu mã înþelege! Vã rog, spuneþi tuturor oamenilor cât de groaznic este un avort! Dureri cumplite îmi chinuie trupul ºi sufletul. De ce nu mi-a spus nimeni ce va urma?” (Jutta)

„Mi-am avortat copilul. Astãzi nu aº mai lua o asemenea hotãrâre, indiferent ce ar spune cei din jur. Trãiesc cu o fricã în mine de care nu mai pot scãpa. Am coºmaruri în care îmi apare o fetiþã care fuge spre mine cu braþele întinse ºi întreabã mereu: «De ce mãmico? De ce?» Apoi mã trezesc udã de transpiraþie. Acest vis ºi privirea fetiþei mã urmãresc continuu de când am avut acea intervenþie._Relatez acest lucru pentru folosul tuturor femeilor ºi tinerelor fete care se aflã în aceeaºi situaþie. Gândiþi-vã foarte bine ce faceþi, pentru cã vã vor chinui visele ºi vã vor urmãri privirile copiilor avortaþi. Veþi simþi o singurãtate copleºitoare, durere ºi jale, când veþi vedea o mamã cu copilul ei. Voi veþi suporta consecinþele acestei intervenþii, nu partenerul vostru. El nu vã poate lua teama, regretul sau însingurarea. De aceea gândiþi-vã bine înainte de a alege avortul ºi nu permiteþi nimãnui sã vã constrângã, pentru cã viaþa voastrã va fi distrusã. Existã numeroase organizaþii care vã pot ajuta. Nu faceþi aceeaºi greºealã ca ºi mine!” (Judith)

Avortul nu înlãturã neliniºtea, angoasa femeii în dificultate, ci i-o sporeºte ºi i-o prelungeºte. Sunt douã forme de angoasã: una pe termen scurt care dureazã pânã la avort, alta pe termen lung, care începe la avort sau dupã avort. Toate greutãþile ºi durerile maternitãþii se uitã, dar angoasa provocatã de avort dureazã la multe femei chiar ºi toatã viaþa. Dacã ºi tatãl a fost de acord cu avortul, pot apãrea ºi la el consecinþe emoþionale, precum ºi la alte persoane. Cei care au participat la avort, cum ar fi unii medici, asistente medicale, rude sau prieteni care au contribuit la avort, au îndemnat la avort sau au fost de acord cu avortul, pot fi afectaþi de consecinþe emoþionale. De aceea consilierea post-avort se adreseazã într-o anumitã mãsurã ºi bãrbaþilor. Doctorul Mina Minovici, care a fost profesor de medicinã legalã la Facultatea de Medicinã ºi directorul Institutului Medico-Legal din Bucureºti, în „Tratat complet de medicinã legalã” aratã la rândul sãu urmãrile dezastruoase ale avortului.

deci...exista solutii dak nu vreti sa va omoriti bebelusul si nici nu vreti sa-l abandonati...alegeti pentru el viata....sa-l iubiti mult!

sarbatori fericite!
la multi ani!
glumeataa
Postat pe 23 Decembrie 2008 12:26
ati vazut...solutii alternative exista...nu trebuie sa va omoriti copiii si nici sa-i abandonati!
luati aminte!

la multi ani!
glumeataa
Postat pe 23 Decembrie 2008 16:34
De la: ralucasp, la data 2008-12-21 17:45:07draga agrigora,observ ca fiecare stie cat castiga in meseria lui : tu prostitutie(pe care vad ca o recomanzi datorita castigurilor frumoase)eu medicina(in care am un salariu de sub 10 mil net)..ce sa-i faci asa mi-a trebuit daca am invatat.altceva nu mai adaug pt ca cel destept cedeaza primul. fac totusi o ultima precizare legata de subiectul "ce rea si ce nenorocta sunt eu":iata ce contine juramantul lui hipocrate ca tu sigur habar nu ai si de asta vorbesti (ca sa te trezesti in treaba) : primul paragraf(nu mai preamareste nimeni zeii si daca biserica s-ar supara un pic ar considera asta blasfemie)al doilea paragraf(total de acord..am sa -mi respect mentorii,DAR daca ar fi pe bune respectat juramantul si nu ar fi o ineptie din o mie noua sute toamna profii universitari nu ar tb platiti pt cursurile tinute ..ia incearca o scrisoare la ministerul invatamantului poate le dai idei bune)nu le voi face rau pacientilor (pt ca sunt oricum numai criminala nu)avort nu o sa provoc nimanui pt ca nu sta in pregatirea mea,dau cezarului ce easte al cezarului (adica las chirurgul sa taie )nu voi face sex ,stai linistita nici cu familia bolnavului si nici cu sclavii lui(ca asa am jurat doar ce naiba)o sa pastrez confidentialitatea stai linistita...si gata juramantul .Daca voi vedeti relevanta actuala a acestui juramant sa mi-o ziceti si mie (oricum orice persoana cu toate facultatile isi respecta profii nu face voit rau cuiva,pastreaza confidentialitatea si isi respecta patratica lui adica atat stiu aia fac).Pentru ce eram acuzata ca vezi doamne am depus un juramant si hau si bau si nu il respect?(ca toata lumea mi-a sarit in cap pe acest motiv " vai ,ai depus juramant cum de nu-l respecti?eu ma plangeam de salariul mic, pus in balanta cu anii de pregatire ,atata tot) ...mai jos este textul juramantului daca are cineva curiozitatea si rabdarea.
http://www.univermed-cdgm.ro/img/cnt/jurHipocrate.html


raluca, ar fi interesant de aflat care este baza presupunerilor tale legate de meseria mea - sa inteleg ca de cate ori pana la aceasta varsta cineva ti-a sugerat sa te faci, sa zicem , profesor sau avocat, acel cineva era la randul lui profesor sau avocat? Continui sa demonstrezi ca esti superficiala si ca ai o minte ingusta. Cred ca oricine stie ce inseamna prostitutie, la fel de bine cum stie ce inseamna meseria de profesor, avocat, medic, etc....Asta nu inseamna ca daca cineva stie ce presupune exercitarea unei anumite meserii, o si practica, nu-i asa, isteato?Presupun ca si mama ta stie ce inseamna meseria de prostitutie, dar cred ca nu o practica, nu (sau poate ca da, cine stie?) Si sa inteleg ca in toti anii de facultate pe care pretinzi ca i-ai facut, asta e tot ce ai invatat, juramantul lui Hipocrate? Ha ha ha!! Si pentru ca asta e tot ce stii, ai pretentia la un salariu mai mare? Esti chiar hazlie, zau!! Si lasa scenariile, te rog, si accepta realitatea - nu esti nici pe departe medic, ci doar o biata infirmiera care adulmeca mirosurile pestilentiale ale pacientilor atunci cand le pui plosca pentru a-si face nevoile, cand ii speli la fund sau vomita pe tine...si in acest caz, salariul tau este chiar prea mare. Si draga intelectuala care emani atata cultura si stiinta incat ai o aura deasupra capului, nu exista expresia "ca sa te trezesti in treaba", ci corect este "ca sa te afli in treaba". Stiu ca ai invatat foarte mult, respectiv juramantul lui Hipocrat, care este foarte complex si nu are mai mult de o pagina, nu oricine poate avea acces la asemenea informatii cu caracter secret (ca doar internetul sau cartile nu sunt la indemana oricui), dar nu ti-ar strica sa mai citesti si DEX-ul din cand in cand.Cred ca la tine la tara a ajuns destul de curand aceasta tehnologie moderna numita "internet" si de aceea ai senzatia ca numai tu ai acces la informatii, nu-i asa?SI apropo de asta, daca vrei, iti mai trimit si eu vreo suta de link-uri in care gasesti atat juramantul lui Hipocrat, dar si expresii romanesti. gen "a se afla in treaba". Doar spune-mi daca ai nevoie si te ajut. Nimic nu ma bucura mai mult decat sa ajut o ignoranta incompetenta sa mai invete ceva.....simt ca asa fac ceva util, respectiv,contribui la minimizarea prostiei. Trezeste-te la realitate, scumpete, internetul exista de multi ani si poti afla ORICE doar folosind motorul de cautare "google". OFF, e prea complicat pentru tine, sunt termeni pe care nu ii intelegi, cum ar fi "motor de cautare", nu-i asa? Nu-i nimic, mai ai timp sa inveti!! Si trebuie sa iti mai spun ca stiu care este sursa nefericirii si frustrarilor tale, a vietii tale cenusii, plina de neajunsuri materiale, intr-un cuvant - MIZERABILA - nerespectarea acestui juramant pe care pretinzi ca l-ai depus (cu toate ca ma indoiesc f tare, pentru ca infirmierele nu trebuie sa il depuna):"DACA VOI PASTRA ACEST JURAMANT CU CREDINTA SA MA POT BUCURA DE VIATA SI SA IMI POT PRACTICA ARTA, RESPECTAT DE TOTI OAMENII SI DE-A PURURI, IAR DACA IL VOI NESOCOTI SAU IL VOI INCALCA, SOARTA SA IMI ADUCA DOAR NENOROCIRI". HA HA HA HA !! NU e haios cum acest juramant de care tot vorbesti (si doar de asta), ti-a adus atatea necazuri??? :))))) LOSER!!! P.S Daca nu stii ce inseamna "loser" si vrei sa profiti de ocazia de a mai afla ceva nou, poti sa cauti pe google "dictionar englez-roman" si dai coy - paste la acest cuvant si.....surpriza - o sa iti afiseze traducerea!! :)))
agrigora
Postat pe 25 Decembrie 2008 21:25
AGRIGORA DRAGA IMI PLACE NATURA TA LUPTATOARE ,COMPETITIVA ESTI O SCUMPA !!!TINE-O TOT ASA!!!SI CUM ACUM SUNT ZILE DE CRACIUN (PE CARE TU ORICUM LA MODUL IN CARE VORBESTI,NU LE SIMTI ,NU LE TRAIESI .{.AI AJUNS SA IMI JIGNESTI MAMA} CAUTA TE ROG CONFORM PASIUNII TALE INTERESANTE UN CUVANT CARE SA TE DEFINEASCA ...ESTI O DULCE .TE PUP CU DRAG
fritzaneta
Postat pe 26 Decembrie 2008 16:53
De la: ralucasp, la data 2008-12-26 16:53:01AGRIGORA DRAGA IMI PLACE NATURA TA LUPTATOARE ,COMPETITIVA ESTI O SCUMPA !!!TINE-O TOT ASA!!!SI CUM ACUM SUNT ZILE DE CRACIUN (PE CARE TU ORICUM LA MODUL IN CARE VORBESTI,NU LE SIMTI ,NU LE TRAIESI .{.AI AJUNS SA IMI JIGNESTI MAMA} CAUTA TE ROG CONFORM PASIUNII TALE INTERESANTE UN CUVANT CARE SA TE DEFINEASCA ...ESTI O DULCE .TE PUP CU DRAG

AAA SI INCA CEVA ..AM INTRAT PE ACEST FORUM PENTRU A VEDEA CUM GANDESC FEMEILE ..AUZISEM POVESTI DAR NU LE CREDEAM ..RELE MAI SUNTETI DRAGELOR!!!!AA SI LA MINE LA TARA A AJUNS NU MOTOR DE CAUTARE CI SEARCH ENGINE ...:)) sunteti micutze mai ,mai cresteti ,mai maturizati-va si gasiti pe careva sa va dezisterizeze!!!:))
fritzaneta
Postat pe 26 Decembrie 2008 17:35
AAA SI INCA CEVA ..AM INTRAT PE ACEST FORUM PENTRU A VEDEA CUM GANDESC FEMEILE ..AUZISEM POVESTI DAR NU LE CREDEAM ..RELE MAI SUNTETI DRAGELOR!!!!AA SI LA MINE LA TARA A AJUNS NU MOTOR DE CAUTARE CI SEARCH ENGINE ...:)) sunteti micutze mai ,mai cresteti ,mai maturizati-va si gasiti pe careva sa va dezisterizeze!!!:))



Scumpete, dar oare unde ai crescut tu pana la varsta asta, in jungla sau te-au tinut parintii tai prizoniera in vreo pivinita pana de curand? Te intreb asta pentru ca nu imi explic cum altfel poti afirma la - cati ani spuneai ca ai, 27? - ca "AM INTRAT PE ACEST FORUM PENTRU A VEDEA CUM GANDESC FEMEILE ..AUZISEM POVESTI DAR NU LE CREDEAM ..". Macar cineva a avut suficienta grija de tine incat sa iti mai spuna si povesti....ulterior, te-ai imprietenit cu calculatorul, ai descoperit internetul si uite asa ai aflat si de juramantul lui Hipocrat si de "search engine"....waw!! Esti uimitoare si ai o memorie prodigioasa(hai ca nu te vad, poti cauta relaxata acest termen pe internet : www.dexonline.ro - asta pentru ca nu prea stii cum sa cauti in dictionarul real, mai ales daca nu ai unul prin casa)daca ai reusit tu sa inveti asa cuvinte sofisticate - "search engine" .....waw! NU am mai auzit asa ceva pana la tine! Ce minte brilianta ai, scumpete!
Si draguto, in afara de tine, nu se mai lamenteaza nimeni pe acest site in legatura cu viata mizera pe care o are din cauza meseriei pe care o practica cu un total dezgust si a salariului infect, care ,in cazul tau, apreciez ca este pe masura efortului depus si pasiunii cu care iti exerciti aceasta meserie(care zici tu, in timp ce mulgi vaca in grajdul casei in care locuiesti undeva izolata, la tara) ca nu ar fi o arta (cu toate ca Juramantul lui Hipocrat asa defineste medicina), asa ca, sugestia este sa gasesti tu pe cineva care sa iti indulceasca viata si sa te faca sa vezi ca sunt milioane de lucruri frumoase in jurul tau, si care sa fie dispus sa faca sex cu tine, asa incat nu mai fi asa o acritura cum tu insati te-ai caracterizat, asa ca,de ce nu te-am crede? Si daca tii neaparat sa ma pupi cu drag, cu acelasi drag iti ofer partea mea dorsala.....
agrigora
Postat pe 26 Decembrie 2008 20:43
De la: agrigora, la data 2008-12-26 20:43:30AAA SI INCA CEVA ..AM INTRAT PE ACEST FORUM PENTRU A VEDEA CUM GANDESC FEMEILE ..AUZISEM POVESTI DAR NU LE CREDEAM ..RELE MAI SUNTETI DRAGELOR!!!!AA SI LA MINE LA TARA A AJUNS NU MOTOR DE CAUTARE CI SEARCH ENGINE ...:)) sunteti micutze mai ,mai cresteti ,mai maturizati-va si gasiti pe careva sa va dezisterizeze!!!:))



Scumpete, dar oare unde ai crescut tu pana la varsta asta, in jungla sau te-au tinut parintii tai prizoniera in vreo pivinita pana de curand? Te intreb asta pentru ca nu imi explic cum altfel poti afirma la - cati ani spuneai ca ai, 27? - ca "AM INTRAT PE ACEST FORUM PENTRU A VEDEA CUM GANDESC FEMEILE ..AUZISEM POVESTI DAR NU LE CREDEAM ..". Macar cineva a avut suficienta grija de tine incat sa iti mai spuna si povesti....ulterior, te-ai imprietenit cu calculatorul, ai descoperit internetul si uite asa ai aflat si de juramantul lui Hipocrat si de "search engine"....waw!! Esti uimitoare si ai o memorie prodigioasa(hai ca nu te vad, poti cauta relaxata acest termen pe internet : www.dexonline.ro - asta pentru ca nu prea stii cum sa cauti in dictionarul real, mai ales daca nu ai unul prin casa)daca ai reusit tu sa inveti asa cuvinte sofisticate - "search engine" .....waw! NU am mai auzit asa ceva pana la tine! Ce minte brilianta ai, scumpete!
Si draguto, in afara de tine, nu se mai lamenteaza nimeni pe acest site in legatura cu viata mizera pe care o are din cauza meseriei pe care o practica cu un total dezgust si a salariului infect, care ,in cazul tau, apreciez ca este pe masura efortului depus si pasiunii cu care iti exerciti aceasta meserie(care zici tu, in timp ce mulgi vaca in grajdul casei in care locuiesti undeva izolata, la tara) ca nu ar fi o arta (cu toate ca Juramantul lui Hipocrat asa defineste medicina), asa ca, sugestia este sa gasesti tu pe cineva care sa iti indulceasca viata si sa te faca sa vezi ca sunt milioane de lucruri frumoase in jurul tau, si care sa fie dispus sa faca sex cu tine, asa incat nu mai fi asa o acritura cum tu insati te-ai caracterizat, asa ca,de ce nu te-am crede? Si daca tii neaparat sa ma pupi cu drag, cu acelasi drag iti ofer partea mea dorsala.....

FEMEIE NEBUNA SUNT BARBAT!!!! CHIAR CA ESTI CRETINA!!! DE ASTA AM ZIS CA DE CURIOZITATE AM VRUT SA VAD CE VORBESC FEMEILE ...IAR DACA VREI O INJURATURA BARBATEASCA (CA DE ALE VOASTRE AM TOT AUZIT )IA SUGE-MI TU PU;A UN PIC POATE ITI REVII
fritzaneta
Postat pe 27 Decembrie 2008 13:37
De la: ralucasp, la data 2008-12-27 13:37:07
De la: agrigora, la data 2008-12-26 20:43:30AAA SI INCA CEVA ..AM INTRAT PE ACEST FORUM PENTRU A VEDEA CUM GANDESC FEMEILE ..AUZISEM POVESTI DAR NU LE CREDEAM ..RELE MAI SUNTETI DRAGELOR!!!!AA SI LA MINE LA TARA A AJUNS NU MOTOR DE CAUTARE CI SEARCH ENGINE ...:)) sunteti micutze mai ,mai cresteti ,mai maturizati-va si gasiti pe careva sa va dezisterizeze!!!:))



Scumpete, dar oare unde ai crescut tu pana la varsta asta, in jungla sau te-au tinut parintii tai prizoniera in vreo pivinita pana de curand? Te intreb asta pentru ca nu imi explic cum altfel poti afirma la - cati ani spuneai ca ai, 27? - ca "AM INTRAT PE ACEST FORUM PENTRU A VEDEA CUM GANDESC FEMEILE ..AUZISEM POVESTI DAR NU LE CREDEAM ..". Macar cineva a avut suficienta grija de tine incat sa iti mai spuna si povesti....ulterior, te-ai imprietenit cu calculatorul, ai descoperit internetul si uite asa ai aflat si de juramantul lui Hipocrat si de "search engine"....waw!! Esti uimitoare si ai o memorie prodigioasa(hai ca nu te vad, poti cauta relaxata acest termen pe internet : www.dexonline.ro - asta pentru ca nu prea stii cum sa cauti in dictionarul real, mai ales daca nu ai unul prin casa)daca ai reusit tu sa inveti asa cuvinte sofisticate - "search engine" .....waw! NU am mai auzit asa ceva pana la tine! Ce minte brilianta ai, scumpete!
Si draguto, in afara de tine, nu se mai lamenteaza nimeni pe acest site in legatura cu viata mizera pe care o are din cauza meseriei pe care o practica cu un total dezgust si a salariului infect, care ,in cazul tau, apreciez ca este pe masura efortului depus si pasiunii cu care iti exerciti aceasta meserie(care zici tu, in timp ce mulgi vaca in grajdul casei in care locuiesti undeva izolata, la tara) ca nu ar fi o arta (cu toate ca Juramantul lui Hipocrat asa defineste medicina), asa ca, sugestia este sa gasesti tu pe cineva care sa iti indulceasca viata si sa te faca sa vezi ca sunt milioane de lucruri frumoase in jurul tau, si care sa fie dispus sa faca sex cu tine, asa incat nu mai fi asa o acritura cum tu insati te-ai caracterizat, asa ca,de ce nu te-am crede? Si daca tii neaparat sa ma pupi cu drag, cu acelasi drag iti ofer partea mea dorsala.....

FEMEIE NEBUNA SUNT BARBAT!!!! CHIAR CA ESTI CRETINA!!! DE ASTA AM ZIS CA DE CURIOZITATE AM VRUT SA VAD CE VORBESC FEMEILE ...IAR DACA VREI O INJURATURA BARBATEASCA (CA DE ALE VOASTRE AM TOT AUZIT )IA SUGE-MI TU PU;A UN PIC POATE ITI REVII

SI CA O COMPLETARE A COMPLETARII CRED CA PARTEA TA DORSALA E URIASA DIN MOMENT CE DADEAI SFATURI CUM SA SLABESTI(TESTAT DE TINE) ..OBEZO COMPLEXATA CARE-TI DESCARCI FRUSTARILE JIGNIND OAMENII
fritzaneta
Postat pe 27 Decembrie 2008 13:42
De la: ralucasp, la data 2008-12-27 13:42:07
De la: ralucasp, la data 2008-12-27 13:37:07
De la: agrigora, la data 2008-12-26 20:43:30AAA SI INCA CEVA ..AM INTRAT PE ACEST FORUM PENTRU A VEDEA CUM GANDESC FEMEILE ..AUZISEM POVESTI DAR NU LE CREDEAM ..RELE MAI SUNTETI DRAGELOR!!!!AA SI LA MINE LA TARA A AJUNS NU MOTOR DE CAUTARE CI SEARCH ENGINE ...:)) sunteti micutze mai ,mai cresteti ,mai maturizati-va si gasiti pe careva sa va dezisterizeze!!!:))



Scumpete, dar oare unde ai crescut tu pana la varsta asta, in jungla sau te-au tinut parintii tai prizoniera in vreo pivinita pana de curand? Te intreb asta pentru ca nu imi explic cum altfel poti afirma la - cati ani spuneai ca ai, 27? - ca "AM INTRAT PE ACEST FORUM PENTRU A VEDEA CUM GANDESC FEMEILE ..AUZISEM POVESTI DAR NU LE CREDEAM ..". Macar cineva a avut suficienta grija de tine incat sa iti mai spuna si povesti....ulterior, te-ai imprietenit cu calculatorul, ai descoperit internetul si uite asa ai aflat si de juramantul lui Hipocrat si de "search engine"....waw!! Esti uimitoare si ai o memorie prodigioasa(hai ca nu te vad, poti cauta relaxata acest termen pe internet : www.dexonline.ro - asta pentru ca nu prea stii cum sa cauti in dictionarul real, mai ales daca nu ai unul prin casa)daca ai reusit tu sa inveti asa cuvinte sofisticate - "search engine" .....waw! NU am mai auzit asa ceva pana la tine! Ce minte brilianta ai, scumpete!
Si draguto, in afara de tine, nu se mai lamenteaza nimeni pe acest site in legatura cu viata mizera pe care o are din cauza meseriei pe care o practica cu un total dezgust si a salariului infect, care ,in cazul tau, apreciez ca este pe masura efortului depus si pasiunii cu care iti exerciti aceasta meserie(care zici tu, in timp ce mulgi vaca in grajdul casei in care locuiesti undeva izolata, la tara) ca nu ar fi o arta (cu toate ca Juramantul lui Hipocrat asa defineste medicina), asa ca, sugestia este sa gasesti tu pe cineva care sa iti indulceasca viata si sa te faca sa vezi ca sunt milioane de lucruri frumoase in jurul tau, si care sa fie dispus sa faca sex cu tine, asa incat nu mai fi asa o acritura cum tu insati te-ai caracterizat, asa ca,de ce nu te-am crede? Si daca tii neaparat sa ma pupi cu drag, cu acelasi drag iti ofer partea mea dorsala.....

FEMEIE NEBUNA SUNT BARBAT!!!! CHIAR CA ESTI CRETINA!!! DE ASTA AM ZIS CA DE CURIOZITATE AM VRUT SA VAD CE VORBESC FEMEILE ...IAR DACA VREI O INJURATURA BARBATEASCA (CA DE ALE VOASTRE AM TOT AUZIT )IA SUGE-MI TU PU;A UN PIC POATE ITI REVII

SI CA O COMPLETARE A COMPLETARII CRED CA PARTEA TA DORSALA E URIASA DIN MOMENT CE DADEAI SFATURI CUM SA SLABESTI(TESTAT DE TINE) ..OBEZO COMPLEXATA CARE-TI DESCARCI FRUSTARILE JIGNIND OAMENII

CUM ERA AIA CU MILA SI CU SILA??? VOIAI SA APLICI CHESTIILE ALEA RELIGIOASE IARTA CA SA FII IERTAT ADAPTAT LA TINE COMPATIMESTE CA SA FII COMPATIMIT ?? ...MICA DE TINE
fritzaneta
Postat pe 27 Decembrie 2008 13:44
DRAGA AGRIGORA FELICITARI TE-AI CONTRAZIS CU UN PUSTI DE CLASA A 10 .AM INTRAT PE ACEST FORUM CAND CREDEAM CA PRIETENA MEA A RAMAS INSARCINATA(DAR ALARMA A FOST FALSA)SA VAD CE ZIC FEMEILE CE ZIC CELE CARE AU TRECUT PRIN EXPERIENTA ASEMANATOARE TOCMAI PENTRU A NU LUA O DECIZIE GRESITA.CAND S-A DOVEDIT A NU FI NIMIC (TEST DE SARCINA NEGATIV)AM INTERVENIT IN DISCUTIE CU O SIMLA CONSTATARE (TATAL MEU FIIND POSTAS SI STIIND CE PENSII AU FOSTII MEDICI)CA AIA DOCTORITA CU INTRERUPEREA A VB URAT CIUFUTA FIIND CA N-O FI AVAND CE MANCA...AM ARUNCAT MANUSA INSA SUB ALTA FORMA SA VAD CE PARERE ARE LUMEA..
fritzaneta
Postat pe 27 Decembrie 2008 14:09
SI TOATE AU FOST BUNE SI FRUMOASA PANA CAND "FARA GRIGORA ASTA" A RASARIT SI A INCEPUT SA SE ISTERIZEZE DOVEDIND UN PSIHIC LABIL (UITE CA MAI STIU SI EU CUVINTE)..SI CUM MAI ZICEAM EU CEVA CUM EA ISI PUNEA OCHELARII DE CAL (CA VACILE INCA NU POARTA..DAR POTI INTRODUCE TU NOUA MODA)CUM APLICA VERSUL "PE COPITE IAU IN FUGA FATA NEGRULUI PAMANT"..SI JIGNEA SI ISI SMULGEA PARUL...
fritzaneta
Postat pe 27 Decembrie 2008 14:12
PARCA O SI VAD .. FLOCAITA TOATA CU TIGARA INTRE GHEARELE EI DE ZGRIPSOR CU UNGHIILE FALSE TORSIONANDU-I -SE PE TASTE .. ARUNCADR FLACARI PE NARI PRECUM CALULU LUI HARAP ALB..TARE RAU E SA FII DUS DOAMNE APARA SI PAZESTE DE TOTI NEBUNII VAZUTI SAU NEVAZUTI ..
fritzaneta
Postat pe 27 Decembrie 2008 14:14
BAI DINT TOT AMALGAMUL ALA DE INTELIGENTA CARE TI-A IESIT PE NAS UN SINGUR TERMEN M-A DAT PE SPATE "NIMICNICIE"..NU STIU CAT TI-A LUAT CA SA-L VOMITI DAR AM AVUT O STARE DE CATARSIS CAND L-AM VAZUT SI ATUNCI (DE FAPT IN SECUNDA DOI CA IN PRIMA SECUNDA INCA MAI MULGEAM VACA NU?...CA SA NU MAI AI CE ADAUGA SI PRIN ASTA SA-TI FIU CU UN PAS INAINTE CA ORICUM ESTI DE JALE )M-A TRZNIT UN GAND VAI MIE ..DESDEMONA CONTEMPORANA FU MARCATA DE EMINESCU ...STII TU INTR-O CIREADA TOATE VACILE SUNT MARCATE CU UN FIER INCINS (SAU ERAU DRACU STIE ) CA SA NU SE INCURCE ...ASA CA ..TZUPINICA SCUMPA SI MICA DE ANI (SI NU MA CONTRAZICE CA AR FI GRAV ,DACA NU AI FI MICA DE ANI AI FI MICA DE "IQ")(ASTA ERA CITAT DIN JAN CONSTANTIN)NOTEAZA-TI CELE SCRISE DE MINE CA IN MOMENTUL CAND INCEPI SA RUMEGI IAR STOMACUL TAU TETRACAMERAL SA TRIMITA ERUCTATII ..SA AI CU CE SA TE DELECTEZI..EU SCRIU CU DUHUL CELOR "SUGUBATI" TU SCRII CU PROSTIA CELOR COMPLEXATI..SI AM INCALECAT PE OO SA SI AM TRASO-N GURA TA (ASA SUNTEM NOI TARANII NE-AM NASCUT POETI AAA SI VESNICIA CICA TOT LA SAT S-A NASCUT..SI CREANGA SI EMINESCU TOT DIN TARANI SE TRAG ..TU AI RESPECTAT REGULA DIN ORASENI RETARDATI TE TRAGI SI ...CE NASTE DIN PISICA SOARECI MANANCA)....UNA HIRUNDA NON FACIT VER
fritzaneta
Postat pe 27 Decembrie 2008 14:25
De la: ralucasp, la data 2008-12-27 14:25:22BAI DINT TOT AMALGAMUL ALA DE INTELIGENTA CARE TI-A IESIT PE NAS UN SINGUR TERMEN M-A DAT PE SPATE "NIMICNICIE"..NU STIU CAT TI-A LUAT CA SA-L VOMITI DAR AM AVUT O STARE DE CATARSIS CAND L-AM VAZUT SI ATUNCI (DE FAPT IN SECUNDA DOI CA IN PRIMA SECUNDA INCA MAI MULGEAM VACA NU?...CA SA NU MAI AI CE ADAUGA SI PRIN ASTA SA-TI FIU CU UN PAS INAINTE CA ORICUM ESTI DE JALE )M-A TRZNIT UN GAND VAI MIE ..DESDEMONA CONTEMPORANA FU MARCATA DE EMINESCU ...STII TU INTR-O CIREADA TOATE VACILE SUNT MARCATE CU UN FIER INCINS (SAU ERAU DRACU STIE ) CA SA NU SE INCURCE ...ASA CA ..TZUPINICA SCUMPA SI MICA DE ANI (SI NU MA CONTRAZICE CA AR FI GRAV ,DACA NU AI FI MICA DE ANI AI FI MICA DE "IQ")(ASTA ERA CITAT DIN JAN CONSTANTIN)NOTEAZA-TI CELE SCRISE DE MINE CA IN MOMENTUL CAND INCEPI SA RUMEGI IAR STOMACUL TAU TETRACAMERAL SA TRIMITA ERUCTATII ..SA AI CU CE SA TE DELECTEZI..EU SCRIU CU DUHUL CELOR "SUGUBATI" TU SCRII CU PROSTIA CELOR COMPLEXATI..SI AM INCALECAT PE OO SA SI AM TRASO-N GURA TA (ASA SUNTEM NOI TARANII NE-AM NASCUT POETI AAA SI VESNICIA CICA TOT LA SAT S-A NASCUT..SI CREANGA SI EMINESCU TOT DIN TARANI SE TRAG ..TU AI RESPECTAT REGULA DIN ORASENI RETARDATI TE TRAGI SI ...CE NASTE DIN PISICA SOARECI MANANCA)....UNA HIRUNDA NON FACIT VER



Habar nu am ce ai scris, pentru ca mi se pare nu doar plictisitor, dar si amuzant sa vad cat de tare am reusit sa scot din sarite un papagal:))) Ha ha ha !!! Sau sa zic homosexual?? Ca e evident ca asta esti de vreme ce intai te dai drept femeie zicand ca vrei sa te mariti dar nu ai bani. Deci, iti place la fund, nu-i asa?
agrigora
Postat pe 27 Decembrie 2008 23:26
Poponel, care din noi scoate, de fapt, flacari pe nas in timp ce tasteaza? :)))) Cine trimite n'spe mesaje unul dupa celalalt , tradand o stare de isterie? Ah, si sa nu uit, sa stii ca nici cuvantul "dezisterizare" nu exista. Sau la voi la tara se folosesc astfel de cuvinte care nu exista? Si zici ca esti clasa a-X-a, nu? Intrebarea mea fireasca este: de cat timp? Adica, ca sa fie mai pe intelesul tau, de cati ani esti tot in clasa a-X-a? Deci nu mai esti nici femeie, nu mai ai nici 27 de ani si nu mai esti nici medic.....foarte interesant! Deci esti un homosexual frustrat, care nu e capabil sa poarte o discutie civilizata si cand este "prins la inghesuiala", in lipsa unor replici intelgiente, apeleaza la un limbaj vulgar.Ceea ce nu inteleg este cum de "prietena" ta ar fi putut ramane insarcinata - tu nu stii, baietel, ca baietii nu pot ramane "insarcinati"? Offf,nu stiu in ce staul te-au crescut parintii tai, androginule (hai, repede: www.dexinline.ro, ca sa mai inveti ceva nou), dar esti amuzant, patetic si bolnav de nervi........Si apropos de partea mea dorsala, cred ca nici in visele tale nu ai vazut ceva mai frumos decat ce am eu.....dar cum tu nu ai vazut decat funduri paroase de barbati si fundul maica-tii care depaseste ecranul unui TV cu diagonala de 82 cm, e normal sa crezi ca toate partile dorsale sunt asemenea celui al mamei tale.
Da-i cu popoul in continuare si mai exerseaza cu felatiile (e termen medical, "dna doctor" - ah, cred ca asta e rolul pe care il joci cu iubitul tau,tu esti medicul si el e pacientul, nu?:))))))))) Sau este o "ea" - chiar, care din voi e pasivul si care activul? Sa i-o pupi......
agrigora
Postat pe 28 Decembrie 2008 00:01
Si ca o completare, ma bucur ca am reusit sa iti starnesc interesul intr-atat de tare incat sa imi vizionezi profilul si sa cauti tot ce am mai postat eu pe forum. Trebuie sa te fi enervat f tare, nu-i asa , Cocosel?
agrigora
Postat pe 28 Decembrie 2008 00:03
"fara grigora"pentru cunostintele tale personale am trimis mesajele unul dupa celalalt nu din isterie ci pt ca initial scrisesem totul intr-unul lug care nu era acceptat. in rest ce sa zic despre discutii civilizate ..hmmm ia citeste inca o data ceea ce ai postat tu ..mama prostituata,taran care n-a vazut netul pana acum ,mila sila ..un nimic ..sa mai continui ..eu nu te jignisem in acel moment cu nimic...sa stii insa ca eu nu adopt jocul tau "cine zice ala este ..hmmm mama ..si scot mucii si-i inghit "ci pur si simplu ti-am raspuns cu aceeasi moneda(nu din razbunarea arma prostului " ci din nu lasa toate fufele de doi bani sa te calce-n picioare cat despre partea cu eu taran tu fata rasata te intreb numai ..tu ce naiba mananci?sau de la ce producatori iti asiguri hrana ?(oare tarani? aa nu.. cred esti singura primata de pe planeta care face fotosinteza sau tu cu maica-ta cultivati legumele si fructele prin tufisurile corpului si asigurati productia de morcovi din toate gaurile scosi??)eu alta explicatie n-am..sa stii de la mine duditza ca persoanele de la tara asa de la coada vacii cum le zici tu sunt de un bun simt proverbial(lucru cu care eu nu ma laud sincer sa fiu dar asta e )
fritzaneta
Postat pe 28 Decembrie 2008 20:09
De la: agrigora, la data 2008-12-28 00:03:43Si ca o completare, ma bucur ca am reusit sa iti starnesc interesul intr-atat de tare incat sa imi vizionezi profilul si sa cauti tot ce am mai postat eu pe forum. Trebuie sa te fi enervat f tare, nu-i asa , Cocosel?

nu te simti flatata ca nu am cautat intentionat ceea ce ai postat tu ci doar am primit pe mail de la healthy ce noutati au mai aparut am intrat pe discutia respectiva si am vazut cum te bagai in seama si acolo..cat despre cat interes imi starnesti...
fritzaneta
Postat pe 28 Decembrie 2008 20:15
SOLUÞII ALTERNATIVE LA AVORT, ADRESE ªI NUMERE DE TELEFON ALE UNOR ASOCIAÞII DIN IAªI ªI DIN ALTE ORAªE CARE OFERÃ SOLUÞII ALTERNATIVE (SERVICII GRATUITE) ªI CONSILIERE.
RECOMANDÃRI DE SITE-URI PENTRU VIAÞÃ


1. ASOCIAÞII DIN IAªI CARE OFERÃ SOLUÞII ALTERNATIVE (SERVICII GRATUITE) ªI CONSILIERE

Existã soluþii alternative la avort, propuse de asociaþii pentru viaþã, în decursul consilierii pre-avort (înainte de avort). Douã astfel de asociaþii sunt în Iaºi:

Asociaþia de caritate „Primul Pas”, Iaºi, bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 89, bloc 89, scara A, parter, ap.2, cod 700401; telefon 0232 / 277.901;
e-mail: primpas@mail.dntis.ro
adresa web: http://www.primulpas.ro.org/
Serviciile asociaþiei sunt oferite de cãtre specialiºti în domeniu: asistenþi sociali, medici, psihologi. Asociaþia „Primul Pas” oferã gratuit urmãtoarele servicii:
- Teste de sarcinã;
- Trimiteri pentru consultaþii ginecologice ºi ecografii gratuite;
- Consiliere pre-avort ºi post-avort, direct sau prin e-mail;
- Informare cu privire la implicaþiile ºi alternativele unui avort;
- Oferire de ajutor material de urgenþã, atât înainte, cât ºi dupã naºtere;
- Gãzduire;
- Grup de suport pentru mãmici;
- Informare despre alte servicii de îngrijire.

Iatã unele dintre soluþiile alternative la avort oferite de asociaþiile pentru viaþã :
- Ajutor material atât înainte, cât ºi dupã naºtere;

- Centre maternale unde sunt primite femeile, tinerele ºi adolescentele însãrcinate. Ele pot ramâne în aceste centre maternale cu masa ºi cazarea gratuite, pânã la un anumit timp dupã naºtere, iar apoi sunt ajutate material pentru a-ºi putea creºte mai uºor copilul;

- Asistenþã maternalã a copilului (încredinþarea lui pentru un timp unei familii care vrea sã ia un copil în îngrijire). Aceasta înseamnã cã mama realã are dreptul legal sã-ºi ia copilul înapoi oricând doreºte acest lucru (când se simte în stare sã-l creascã);

- Încredinþarea copilului spre adopþie unor familii care nu pot avea copii sau care au, dar vor sã ºi adopte. Decât sã-l ucidã prin avort, este clar cã e preferabil ca mama sã-l nascã pe copil ºi sã-l aºeze în braþele unor pãrinþi adoptivi, care îl vor îngriji cu dragoste. Adopþiile, dupã cum se ºtie, se fac pe cale legalã. Mama poate sã-ºi viziteze copilul oricând, dacã doreºte. În fiecare an, peste 50.000 de femei din America fac aceatã alegere. Iatã ce spunea o femeie: „Datoritã faptului cã nu am putut sã-i ofer minimul necesar, cea mai bunã decizie pe care am luat-o vreodatã a fost sã-i gãsesc fiicei mele o familie adoptivã care sã o iubeascã ºi sã o creascã. În prezent îºi iubeºte familia adoptivã ºi mã iubeºte ºi pe mine. Fãrã sã renunþ la ea, i-am oferit mult mai mult.”

- ªi alte soluþii.

Fundaþia Solidaritate ºi Speranþã – Centrul InfoAdolescent, Iaºi, str. Costache Negri nr. 48, cod 700071, telefon 0232 / 220.548; 0232 / 271.228 sau 0332 / 805.750; e-mail: infoadolescent@yahoo.com
Serviciile sunt aceleaºi ca ºi la Asociaþia Primul Pas ºi sunt tot gratuite.

Pentru consiliere spiritualã, un preot din Iaºi vã poate rãspunde la urmãtoarea adresã de e-mail:
pentruviata_iasi@yahoo.com


-Centrul Medical Providenþa (M.M.B), Bd. ªtefan cel Mare ºi Sfânt nr. 14, Tel. 0232 / 215940

- Asociaþia Creºtin-Umanitarã SLUJIREA VIEÞII, str. Brateº nr. 6, bl. 513, sc. B, ap. 3, Tel. 0232 / 456793

- Fundaþia HOLT România – Filiala Iaºi, str. Bistriþa nr. 7, bl. B 13, ap. 3, Tel. 0232 / 278143

- Direcþia Generalã de Asistenþã Socialã Socialã ºi Protecþia Copilului, str. Vasile Lupu nr. 57A, Tel. 0232 / 477731

- Fundaþia Iosif, Calea Chiºinãului, nr. 21, Tel. 0232 / 230469 ºi 0232 / 223053

- Fundaþia STAR OF HOPE România – Iaºi, str. Arcu nr. 24, bl. Y 15, tr. 1, et. 1, ap. 4, Tel. 0232 / 216253 ºi 0232 / 215261

- Asociaþia FAMILIA NOSTRA – Centrul de Primire Copiii Strãzii – „Sf. Andrei”, Tel. 0232 / 270344

- Fundaþia Serviciilor Sociale BETHANY – Iaºi, str. Smârdan nr. 76 C, Tel. 0232 / 229554 ºi 0232 / 279856

- Organizaþia SALVAÞI COPIII – Iaºi, str. Canta nr. 3 (Creºa nr. 25), Tel. 0232 / 219986

- Organizaþia WORLD VISION România – Iaºi, str. Armeanã nr. 7, Tel. 0232 / 233906 ºi 0232 / 254637

- Asociaþia ALTERNATIVE SOCIALE Iaºi, str. Cuza Vodã nr. 8, Tel. 0232 / 218232 ºi 0232 / 219382

- Fundaþia CENTRUL DE MEDIERE ªI SECURITATE COMUNITARÃ (CMSC), str. Moara de Foc nr. 35, et. 7-8, Tel. 0232 / 252920 ºi 0232 / 252926


2. RECOMANDÃRI DE SITE-URI ªI BLOGURI PENTRU VIAÞÃ FOARTE INTERESANTE :

- Preotul Tãnase Nicolae, a înfiinþat Asociaþia Pro Vita Pentru Nãscuþi ºi Nenãscuþi ºi a construit mai multe aºezãminte unde primeºte copii spre creºtere, în satele Valea Plopului ºi Valea Screzii, comuna Poseºti, judeþul Prahova.
Adresa : Preot Tãnase Nicolae, strada Nicolae Iorga, nr. 72, bl. C1, ap. 8, Vãlenii de Munte, judeþul Prahova, România
sau :
Parohia Valea Plopului, Comuna Poseºti, Judeþul Prahova, cod cod. 107440, România
Telefoane :
0244 / 280.600
0244 / 421.208
0746 / 014.605
Fax : 0244 280.695
e-mail:
provitann@gmail.com
asociatiaprovita@hotmail.com
Site-ul Asociaþiei:
http://provitann.org/?page_id=20

Toate serviciile Asociaþiei Pro Vita sunt gratuite. Pãrintele Tãnase primeºte, de asemenea, ºi copii ai strãzii. În creºterea copiilor este ajutat ºi de oamenii din sat. Multe femei care au renunþat la avort ºi au nãscut copiii, i-au încredinþat pãrintelui Tãnase Nicolae pentru un timp sau definitiv.
Iatã un link cu prezentarea Asociaþiei ºi fotografii de acolo :
http://www.crestinortodox.ro/Valea_Plopului___asezamant_al_iubirii_crestine-22-21847.html

Asociaþia Pro Vita Pentru Nãscuþi ºi Nenãscuþi are filialã ºi în Bucureºti, precum ºi în alte oraºe din þarã.
Site-ul Asociaþiei Pro Vita pentru nãscuþi ºi nenãscuþi – Filiala Bucureºti (de aici puteþi primi ºi CD-uri gratuite cu filme ºi alte materiale pentru viaþã)
http://www.provitabucuresti.ro/
tel.: 0723.700.054; fax: 021 / 332.47.16
e-mail:
provitabucuresti@yahoo.com
Adresa : str. Grigore Tocilescu nr. 5, sector 5
- Blogul urmãtor conþine foarte multe informaþii despre dreptul la viaþã, argumente ºtiinþifice ºi religioase cã un copil e fiinþã umanã din clipa conceperii, legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare precum ºi adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã servicii gratuite precum ºi consiliere:
http://www.augustincezar.blogspot.com/
În legãturã cu acest blog puteþi deschide ºi blogul urmãtor:
http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe acest blog gãsiþi: înregistrãri video cu miracole, barã video, videoclipuri, legãturi cu numeroase site-uri deosebit de interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio), cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în propriul calculator), articole. Vã rog intraþi pe bloguri ºi trimiteþi-le mai departe ca sã foloseascã ºi altora. Chiar se meritã.

Pentru întrebãri ºi dialog pot fi contactat la adresa de e-mail vieru_cezar_iasi@yahoo.com sau pe messenger la id-ul vieru_cezar_iasi


- SITE-UL http://www.avort.ro/consiliere.php CE CONÞINE POSIBILITATEA DE CONSILIERE PE E-MAIL DIN PARTEA A DOUA MAICI CU PREGÃTIRE (MAICA SOFRONIA ªI MAICA RAFAELA CARE AU FOST PREZENTATE ªI LA TV) DE LA CENTRUL DE FORMARE ªI CONSILIERE "SFINÞII ARHANGHELI MIHAIL ªI GAVRIIL ", PRECUM ªI ARTICOLE, DOCUMENTARE, MÃRTURII ªI SFATURI : http://www.avort.ro/
- SITE CARE CONÞINE MÃRTURII PUBLICE ALE FEMEILOR – CLICK AICI
http://www.avort.ro/marturii.php
- SITE-UL http://www.vreausaaflu.ro/ CE CONÞINE ÎNREGISTRÃRI VIDEO ªI DOCUMENTARE FOARTE INTERESANTE PENTRU VIAÞÃ
http://www.vreausaaflu.ro/camp/?page_id=11

- Site-ul Asociaþiei Darul Vieþii
http://www.darulvietii.cnet.ro/

- Alte înregistrãri video ºi audio foarte interesante pentru viaþã. Cele mai multe dintre ele sunt în limba românã:
http://www.provita.org.ro/

- Site-ul avort.info cu multe informaþii pentru viaþã :
http://www.avort.info/

- Site-ul Asociaþiei FAMILIA ªI VIAÞA, centru de consiliere pentru familie http://www.familiasiviata.ro/

- Accesând linkul urmãtor, gãsiþi o colecþie foarte interesantã de înregistrãri video ºi documentare pentru viaþã:
http://www.catholicdigitalstudio.com/prolifevideos.htm

- Accesând urmãtorul link, puteþi citi o carte direct pe internet, despre probleme fundamentale de bioeticã:
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?omulafi

- Puteþi citi direct pe internet cartea intititulatã „Manual de bioeticã”, în care se vorbeºte foarte pe larg despre avort, dacã accesaþi urmãtorul link: http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?manual


- Site-ul Asociaþiei Ortodoxe Frãþia Franco-Românã despre Pro-Vita http://aoffr.free.fr/html/provita_ro.html


- Un site foarte interesant al Miºcãrii Pentru Viaþã, poate fi accesat pe linkul urmãtor:
http://pentru-viata.org/

- Un alt site pentru viaþã :
http://www.avort.net/

- Site-ul Asociaþiei Pro Vita Media
http://www.provita.ro/

- Informaþii foarte interesante pentru viaþã, difuzate de Altermedia http://ro.altermedia.info/news/cultura-vietii/

- Site-ul Asociaþiei Pro Vita Craiova
http://www.provitacraiova.ro/

- Site-ul Asociaþiei Pro Vita Galaþi
http://www.provitagalati.ro/

- Un site deosebit de interesant care conþine multe cãrþi (care pot fi citite direct pe internet), reviste despre cãsãtorie, apãrarea vieþii, familie, adolescenþã, sãnãtate, recenzii de filme, jocuri, precum ºi legãturi cu alte site-uri
http://www.profamilia.ro/

- Existã organizaþii pentru apãrarea vieþii umane ºi la nivel internaþional, cum ar fi organizaþia Human Life International, cu site-ul urmãtor:
http://www.hli.org/

- Un site despre Sfânta Gianna Beretta Molla, o martirã a apãrãrii vieþii umane http://www.hli.org/gianna_molla/

- Despre Marºul vieþii, manifestare publicã împotriva avortului http://provitabucuresti.ro/2006/06/02/pro-vita-bucuresti-a-participat-la-marsul-vietii-la-iasi/

Un alt preot ortodox, Tãnase Nicolae, a înfiinþat Asociaþia Pro Vita (pentru viaþã) ºi a construit mai multe aºezãminte unde primeºte copii spre creºtere, în satele Valea Plopului ºi Valea Screzii, comuna Poseºti, judeþul Prahova. Tel. 0244 / 421.208; 0244 / 420.589; 0722 / 384.794; 0746 / 014.605. Toate serviciile Asociaþiei Pro Vita sunt gratuite. Pãrintele Tãnase primeºte, de asemenea, ºi copii ai strãzii. În creºterea copiilor este ajutat ºi de oamenii din sat. Multe femei care au renunþat la avort ºi au nãscut copiii, i-au încredinþat pãrintelui Tãnase Nicolae pentru un timp sau definitiv.


3. ADRESE, SITE-URI ªI NUMERE DE TELEFON ALE UNOR ASOCIAÞII DIN ALTE ORAªE ªI COMUNE CARE OFERÃ SOLUÞII ALTERNATIVE LA AVORT (SERVICII GRATUITE) ªI CONSILIERE :


- Asociaþia Pro Vita Pentru Nãscuþi ºi Nenãscuþi care primeºte copii spre creºtere, în satele Valea Plopului ºi Valea Screzii, comuna Poseºti, judeþul Prahova.
Adresa : Preot Tãnase Nicolae, strada Nicolae Iorga, nr. 72, bl. C1, ap. 8, Vãlenii de Munte, judeþul Prahova, România
sau :
Parohia Valea Plopului, Comuna Poseºti, Judeþul Prahova, cod cod. 107440, România
Telefoane :
0244 / 280.600
0244 / 421.208
0746 / 014.605
Fax : 0244 280.695
e-mail:
provitann@gmail.com
asociatiaprovita@hotmail.com
Site-ul Asociaþiei:
http://provitann.org/?page_id=20

Toate serviciile Asociaþiei Pro Vita sunt gratuite. Pãrintele Tãnase primeºte, de asemenea, ºi copii ai strãzii. În creºterea copiilor este ajutat ºi de oamenii din sat. Multe femei care au renunþat la avort ºi au nãscut copiii, i-au încredinþat pãrintelui Tãnase Nicolae pentru un timp sau definitiv.
Iatã un link cu prezentarea Asociaþiei ºi fotografii de acolo :
http://www.crestinortodox.ro/Valea_Plopului___asezamant_al_iubirii_crestine-22-21847.html

Asociaþia Pro Vita Pentru Nãscuþi ºi Nenãscuþi are filialã ºi în Bucureºti, precum ºi în alte oraºe din þarã.
Site-ul Asociaþiei Pro Vita pentru nãscuþi ºi nenãscuþi – Filiala Bucureºti (de aici puteþi primi ºi CD-uri gratuite cu filme ºi alte materiale pentru viaþã)
http://www.provitabucuresti.ro/
tel.: 0723.700.054; fax: 021 / 332.47.16
e-mail:
provitabucuresti@yahoo.com
Adresa : str. Grigore Tocilescu nr. 5, sector 5


- Altã Asociaþie PRO-VITA, Bucureºti, Tel. 021 / 223.58.55, e-mail: cpvb@fx.ro ; persoanã de contact: Lavinia Calotã, psiholog

- Asociaþia PROVITA MEDIA, Bucureºti, Calea Moºilor, nr. 245-249, bl. 49, sc. A, et.5, ap.15, Sector 2, Tel. 021 / 210.33.56; persoanã de contact: Larisa Ciochinã, preºedinte;
e-mail: larisac@pcnet.ro
adresa web: http://www.provita.ro/

- Centrul pentru viaþã ºi familie BUNAVESTIRE, Bucureºti, Aleea Râmnicu Sãrat nr. 3-5, Sector 3, 74542, Tel. 021 / 321.05.27 ; persoanã de contact : Marina Fara, director

- Asociaºia Medicilor Catolici din România, str. General Berthelot nr. 19, Sector 1, Bucureºti; dr. Rozalia Dãnila, preºedinte

- Asociaþia filantropicã medical-creºtinã CHRISTIANA, Bucureºti, ªos. Pantelimon nr.27, Sector 2, Tel. 021 / 252.05.17

- Asociaþia CARITAS, Bucureºti, str. Gheorghe Misail nr. 83, Sector 1, Bucureºti, Tel. 021 / 224.30.36:
e-mail: christiana@christiana.sorostm.ro
persoanã de contact: pr. Alexandru Cobzaru, director general

- Asociaþia CHRISTIANA, Timiºoara, str. Gh. ªincai nr. 9, Tel. 0256 / 217.096; persoanã de contact: pr. Vasile Secheres

- Asociaþia filantropicã creºtin-ortodoxã SFÂNTUL VASILE CEL MARE, str. Domneascã nr. 104, Galaþi, Tel. 0236 / 410.197; persoanã decontact: pr. Gelu Aron

- Asociaþia filantropicã medical-creºtinã CHRISTIANA, Cluj-Napoca, Tel. 0264 / 421038;
e-mail: policlinica@xnet.ro
persoanã de contact: dr. Cristea Todea-Gross, coordonator de proiect

- Asociaþia filantropicã medical-creºtinã CHRISTIANA – filiala Cluj, Piaþa Avram Iancu nr. 18, Tel. 0264 / 431.004; persoanã de contact: Carmen Bârsan

- Asociaþia Medicilor Creºtini Timiºoara, e-mail: m.radu@xnet.ro
persoanã de contact: Dr. Ileana Radu, vicepreºedinte

- Asociaþia PAªI SPRE VIAÞÃ, Târgu Jiu, Tel. 0253 / 223.495, e-mail: hudulin@xnet.ro; persoanã de contact: Sandalã Hudulin, consilier

- Asociaþia PROVITA Braºov, Tel. 0268 / 251.173, e-mail: provitabv@xnet.ro; persoanã de contact: Mariana Tache, asistent social

- Asociaþia PRO-VITA Sibiu, e-mail: sebastian.moldovan@ulsibiu.ro; persoanã de contact: Sebastian Moldovan

- Asociaþia RIVER OF LIFE, Corneºti, Tel. 0740.790.995, e-mail: marygroze@hotmail.com
persoanã de contact: Ileana Olaru, preºedinte

- Fundaþia AGAPE pentru Ocrotirea Vieþii, Cluj-Napoca, Str. Moþilor, nr. 16, ap. 4, Tel./fax: 0254 / 430.382
e-mail:agape@mail.dntcj.ro
persoanã de contact: dr. Agnes Konya

- Fundaþia Clinica PRO-VITA, Cluj-Napoca, Bd. 21 Decembrie 1989, nr. 93, bl. L3, ap. 14, Tel. 0264 / 196.049
e-mail: provitacj@rdslink.ro
davidille@zapp.mobile.ro
persoane de contact: Carmen Nistor, coordonator; dr. David Ille

- Fundaþia CONFIDENT, Cluj – Napoca,
e-mail: confident@mail.dntcj.ro
persoanã de contact: Daniel Popa

- Fundaþia ESTERA, Timiºoara, Tel / Fax 0256 / 192.862,
e-mail: estcons@mail.dnttm.ro
persoanã de contact: Rodica Paul-Falina, preºedinte

- Fundaþia GUADALUPE Timiºoara
email: chisaraug@yahoo.com
persoanã de contact: Gerda Ciºãrãu, preºedinte

- Asociaþia PRO-VITA MEDICA Timiºoara, Tel. 0723 / 440.393;
e-mail: provita@mail.dnttm.ro
persoanã de contact: Daniela Giuglea, coordonator

- Fundaþia IOCHEBED Oradea, Tel. 0259 / 20129,
e-mail iochebed@rdslink.ro
persoanã de contact: Damaris Ungurean, psiholog

- Fundaþia IOCHEBED Suceava, Tel. 0230 / 523.380;
e-mail: iochebed@e-suceava.com
persoanã de contact: Mihaela Pintilei, coordonator

- Fundaþia IOCHEBED Alba Iulia, Tel. 0258 / 832.483
e-mail: iocebed@apulum.ro
persoanã de contact: Dana Ujvari
glumeataa
Postat pe 28 Decembrie 2008 21:23
informatiile postate de mine in ultimul mesaj nu imi apartin ci sunt ale unui doctorand la facultatea de filozofie din iasi...
intrati pe blogul lui...e foarte interesant...e un tip super destept...

http://www.augustincezar.blogspot.com/
În legãturã cu acest blog puteþi deschide ºi blogul urmãtor:
http://www.cezar-iasi.blogspot.com/

aveti ce invata de la el!
glumeataa
Postat pe 28 Decembrie 2008 21:33

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Buna ziua 2 De la: TF_ 7 Noiembrie 2009 17:35
HPV pozitiv 5 De la: aniraa 26 Ianuarie 2010 10:06
vreau sa fiu iar mama 32 De la: healthy006491 21 Octombrie 2009 17:05
Dr. Mateescu Razvan - Sp.Elias 1 De la: flori_cristinescu 25 Ianuarie 2011 15:20
senzatii de greata - anticonceptionale 4 De la: maliuka 28 Iunie 2011 13:59