Setari Cookie-uri

Frigiditate

imi pare rau presupun ca acest subiect s-a mai abordat dar credeti-ma ca nu-l gasesc...am o intrebare
frigid am inteles ce inseamna dar poti fi frigid si daca ai orgasm clitoridian? daca ai orgasm clitoridian dar intern nu...esti frigid? iar ginecologul cum isi da seama daca esti sau nu frigid?ce analize iti face?
va multumesc daca mi-ai raspunde
severee_torture
Postat pe 9 Septembrie 2008 04:13
eu stiu ca daca ai orice tip de orgasm, deci si cel citoridian atunci nu se pune problema de frigiditate. mai mult specialistii spun ca o femeie care simte placere in timpul actului sexual chiar daca nu are orgasm nu poate fi numita frigida. si in ultima vreme acest "diagnostic" se pune tot mai rar, pt ca de multe ori femeia nu are orgasm datorita faptului ca nu e relaxata, ca preludiul e prea scut, ca poate pur si simplu nu are chef de sex atunci plus alte si alte motive.
iar ginecologul nu are cum sa isi dea seama daca esti frigida. el poate doar sa elimine cauzale fizice (leziuni pe col, micoze, etc) care te-ar putea face sa nu ai orgasm. in rest de asta se ocupa psihologul sau sexologul. eu asa cred.
aimee_healthy
Postat pe 17 Septembrie 2008 22:42
In orice caz, ginecologul nu iti poate face analize pentru a depista daca esti sau nu frigida. Frigiditatea e mai mult la nivel psihic. Totusi, am o problema in cazul asta. Eu sunt virgina si ma consider frigida, pentru ca uneori simt o o oroare fata de sex. Oare pot fi frigida?Un sfat, va rog
helenikarmic
Postat pe 18 Septembrie 2008 20:53
eeiii, asta nu este frigiditate.... este o vorba de ceva cunoscut doar din povestile altora..., care povesti se pare ca nu au fost tocmai frumoase. Se spune ca ne putem induce anumite stari, asa ca nu te gandi prea mult la asta, asteapta mai bine sa ti se intample tie, sa fie omul si momentul potrivite si o sa fie ok.
arsenita
Postat pe 19 Septembrie 2008 10:57
Problema e ca am o relatie,prima de altfel, si tipul ar vrea sa treaca mai departe. Si totusi a acceptat asa, sa nu fie, dar ma gandesc pana cand va rezista, pentru ca il iubesc foarte mult si ma gandesc si la sanatatea lui.Nu stiu sigur daca sa cedez sau nu. As vrea sa stiu care ar fi "simptomele" in care iti dai seama ca esti pregatit pentru o prima oara si ca poti sa o faci. Sunt in dubii aici, in rest, multumesc pentru ce mi-ai spus,ca da, au fost in trecut, povesti de la rudele mele, nu tocmai frumoase despre sex, in care am crezut pana ce a aparut iubitul meu in viata mea. O zi buna!
helenikarmic
Postat pe 19 Septembrie 2008 21:31
pai...am inteles ca e de 2 tipuri orgasmul clitoridian si uterin sau ceva d genu adik de dinauntru si ...ala clitoridian ni-l putem provoka noi singure dar intradevar si eu cred c e pe fond nervos ..psihic si poate cu rabdare....o s se intample
severee_torture
Postat pe 21 Septembrie 2008 12:35
mai heleni, de sanatatea lui nu te igrijora tu...., nu este cazul crede-ma. invata in acest domeniu sa fii putin mai egoista. scopul unui barbat este sa se simta femeia bine, si el se va simti cu siguranta. iar momentul cand o sa "cedezi", o sa fie acela cand te vei lasa in voia simturilor si nu a "educatiei" primite de la rude, cand totul se va intampla de la sine... fii un pic mai relexata, in intimitate totul trebuie sa fie diferit de societate, acolo sunteti doar voi doi.
"iubeste si fa ce vrei!!!!"
arsenita
Postat pe 22 Septembrie 2008 12:30
Ms pentru sfat, si chiar voi tine cont de asta! Si iubitul meu, mi-a spus sa fiu mai relaxata si aici chiar este vina mea.Ms mult!
helenikarmic
Postat pe 23 Septembrie 2008 11:44
pt. heleni...
Nu stiu daca sunt cea mai in masura sa dau sfaturi...totusi...
Mi-am inceput viata sexuala relativ tarziu, mai precis acum doi ani (acum am 29...). Principala cauza pt. aceasta "intarziere" o reprezinta principiile moral-religioase la care am aderat din convingere in adolescenta, si nu din cauza educatiei in familie/scoala. Mentionez ca sunt ortodoxa, nu "sectanta"...Ma rog, asta conteaza mai putin...Revenind...Primul prieten l-am avut la 20 de ani. Ne iubeam mult, voiam sa ne casatorim, am ajuns destul de departe in ceea ce priveste "intimitatile". Oricum, nu regret catusi de putin ca "nu am facut-o" atunci. Desi am avut nenumarate ocazii. Asta a fost decizia noastra...sa asteptam pana la casatorie... dar nu a fost sa fie...Ne-am despartit dupa 2 ani din motive independente de vointa noastra. Probabil ca eram prea copila atunci...Sexul nu ar fi imbogatit cu mare lucru relatia de dragoste pe care o aveam cu barbatul pe care il mai iubesc, intr-un anume fel, si azi... Au urmat si alte relatii. Am hotarat sa nu merg "pana la capat" chiar daca tineam la persoanele respective. Privind in urma, consider ca am procedat corect. Ca sa inchei, acum 2 ani am cunoscut un tanar si, destul de repede, am facut pasul pe care-l evitasem timp de 8 ani...Nu m-am simtit nici fortata de "ticaitul ceasului biologic", nici o ciudata care nu cunoaste "adevaratele placeri ale vietii". Am ales in deplina libertate si nu regret nici un moment. Indiferent daca tanarul respectiv va ramane in viata mea ca prieten/sot sau nu. Concluzie: daca simti ca asta iti doresti si ca asta te va face sa te simti cu adevarat implinita, fa dragoste cu omul iubit. Si nu te vei simti nici o clipa vinovata. Daca o faci doar "din dragoste", la insistentele lui, pt. a nu-l pierde, etc., e o idee proasta. Cel putin eu asa cred. Iti doresc multa fericire!

Postat pe 23 Septembrie 2008 12:00
Stii anna78, este primul meu iubit. Si tin mult la el, si nu stiu cum sa iti explic situatia. El nu a fost insistent, in sensul ca vroia neaparat sa o facem, ci vroia sa ma convinga ca sexul nu poate sa imi faca rau si ca intr-o proportie mai mica sau mai mare, ma va face sa ma simt bine. Niciodata nu m-a fortat, pentru ca eu am fost sincera cu el, si am spus toate astea lui de la inceputul relatiei. Nu stiu, sincer, ce sa spun, de ceva timp incoace simt ca imi doresc sa fiu cu el, sa fie el primul, pentru ca il vreau si il iubesc, dar pentru ca relatia noastra pana acum a fost mai mult telefonica, vreau sa mai treaca putin timp pana ce capat incredere totala in el. Mentionez, ca iubitul meu, este colegul meu de facultate. Iar in vacanta asta, a venit de 2 ori la mine. Si iti dai seama ca inteleg si eu, ca nu a putut sa vina la mine mai des. si chiar vreau sa am incredere in el si dupa aia, poate o voi face cu el. Si ce-i drept, acum nu imi mai vb despre sex, pentru ca a inteles k nu sunt pregatita. Vreau sa am incredere in el, ca dupa aia sa nu regret. Virgina inapoi nu pot sa mai fiu. Si inca ceva, stiu ca suna aiurea sau ciudat pentru voi. Cand iti incepi viata sexuala, intervin modificari la aspectul exterior, pentru ca mi-e tare frica ca ai mea sa isi dea seama? Nu as vrea asta!
helenikarmic
Postat pe 23 Septembrie 2008 20:30
nu heleni, nu apare nicio modificare exterioara, poate doar stralucirea din ochisorii tai....cat despre relatia asta a ta...., care este mai mult de la distanta...... am unele retineri, sincera sa fiu. tu chiar stii ce iubesti? nu este cumva imaginea pe care ti-ai creat-o tu despre el? prea putine intalniri pentru un pas asa mare. eeee dar pana la urma vorba lu' fimiu "dragostea este cel mai minunat lucru!"
ai grija de tine!!!
arsenita
Postat pe 24 Septembrie 2008 15:35
Draga heleni, ultimul tau mesaj m-a miscat mult cu delicatetea pe care o exprima. Nu, nu sunt schimbari exterioare vizibile, mai ales pt. un ochi neavizat si neatent. Dar interioare sunt multe. Eu m-am simtit mult mai puternica, mai sigura pe mine, mai matura, mai feminina. Era o senzatie cu totul necunoscuta...dincolo de placerea simtita...Si am avut confirmarea ca facusem pasul la momentul si cu barbatul potrivit prin aceea ca nu m-am simtit vinovata, in ciuda convingerilor mele moral-religioase. Nu stiu de ce, pentru ca, potrivit canoanelor, am pacatuit. Si totusi...il iubesc sincer pe acel barbat, daca el va dori, ii voi deveni sotie...E putin straniu, convingerile mele au devenit ceva mai flexibile din acel moment...Si inca ceva, legat de frigiditate. Cu mult inainte de a face dragoste pentru prima data, am simtit placeri suficient de intense (alaturi de tineri de care eram indragostita...)chiar si numai la o atingere delicata de mana sau la un sarut...E vorba intr-adevar si de "relaxare" dar e cu mult mai mult de atat. Eu cred ca increderea in celalalt e esentiala. Vei simti cand vei fi pregatita si totul va fi bine.

Postat pe 25 Septembrie 2008 09:46
arsenita, da, in vacanta a fost o relatie la distanta. Dar acum k incepe facultate, nu va mai fi asa! Ne vom vedea in fiecare zi la facultate si automat, si in afara ei. Nu am spus k voi ceda acum. Ne cunoastem de un an de zile. Nu am spus k voi ceda acum, ci doar vreau sa recuperez cele 3 luni de relatie la distanta. Vreau sa mai treaca un timp,pana ce capat incredere in el. Mai mult, imi este frica de ai mei, sa nu isi dea seama prin modul meu de a fi, daca imi incep viata sexuala.Off, Va pup
helenikarmic
Postat pe 25 Septembrie 2008 20:33
De la: helenikarmic, la data 2008-09-19 21:31:44Problema e ca am o relatie,prima de altfel, si tipul ar vrea sa treaca mai departe. Si totusi a acceptat asa, sa nu fie, dar ma gandesc pana cand va rezista, pentru ca il iubesc foarte mult si ma gandesc si la sanatatea lui.Nu stiu sigur daca sa cedez sau nu. As vrea sa stiu care ar fi "simptomele" in care iti dai seama ca esti pregatit pentru o prima oara si ca poti sa o faci. Sunt in dubii aici, in rest, multumesc pentru ce mi-ai spus,ca da, au fost in trecut, povesti de la rudele mele, nu tocmai frumoase despre sex, in care am crezut pana ce a aparut iubitul meu in viata mea. O zi buna!

Sfat de la mine-stan patitul: pt nimic in lume nu accepta sa faci asta doar la gandul k e bine pt el !!!!Daca tu nu simti k vrei sa faci asta n-o face !
Crede-ma k o sa regreti amarnic !
Mai bine vb linistita cu el, calma si sincera si explicai situatia. Sa nu-ti fie nici teama si nici rusine si nici sa nu-ti imaginezi k e egoist sa faci asta.
Nu vreau sa intru acum in detalii ( pt k sunt destul de neplacute) si nici nu vreau sa te sperii cumva, dar cel mai bine pt amandoi este sa se intample asta cand vreti si simtiti amandoi.
Nu te gandi k cedand o sa-i faci un bine pt k s-ar putea sa iti faci rau si tie si implicit si lui, iar eu din pacate stiu ce inseamna sa lupti dupaia sa repari asa ceva.
Pupici si sa ai grija de tine si de relatia voastra frumoasa !:)
bastiuta
Postat pe 21 Noiembrie 2008 19:53
hohohoho...mos craciun!!!...mai fetelor,foarte interesanta discutia de aici...eu ma intreb oare ce se intampla daca toate femeile priveau viata si sexul asa cum al descrieti voi aici???eu ca barbat ma stic de ras cand citesc asemenea postari...dar vedeti voi,fiecare este de alta parte a baricadei si vede lucrurile in felul lui...ce ma "deranjeaza" este faptul ca multi punem problema in urmatorul fel: mai mult conteaza faptul ca "mi-a spus tata ca ia spui lui un om ca nu stiu ce" decat faptul ca putem gandi fiecare cu capul nostru si ca putem experimenta singurei...pentru ca asa este viata...nimeni nu moare virgin...viata io trage fiecaruia la un moment dat...diferenta este ca la unii mai devreme,la altii mai tarziu...sa aveti sarbatori luminate si sanatate maxima!!!
japoline
Postat pe 24 Decembrie 2008 11:14
chiar.. mi'am inceput viata sexuala de 2 ani, am schimbat 3 parteneri si nu am ajuns la orgasm niciodata.. ce inseamna, ca sunt frigida?

Postat pe 5 Ianuarie 2009 16:36
am si eu o problema pe aceasta tema...Am un prieten de 4 ani,ne iubim enorm si ne dorim ff mult...dar la mine nu se intampla nimik!Nu stiu d c,dar dak o fac singura totule super k...Din cauza asta ma simt aiurea,nu mai am increderee in mine si nu stiu ce sa fac.Imi doresc o viata sexuala asa cum imi imaginez,dar nu stiu cum sa o obtin>Iubitul meu a incercat sa mai ma ajute,dar degeaba...ve rog,da-ti niste sfaturi!!!
anda_007
Postat pe 21 Ianuarie 2009 23:44
Si eu ma distrez la culme cand citesc...e mai greu pana iti dai drumul fetelor...nu mai priviti partea cu sexul ca pe cine stie ce: adevarul e ca e cel mai SUUPER lucru care se poate intampla.Si chiar daca nu ajungi la orgasm din prima (ceea ce e de domeniu sf) nu inseamna ca nu poti experimenta placerile vietii. Spor la treaba! :))
petricpatricia
Postat pe 1 Februarie 2009 16:42
Frigiditatea e un termen inventat de oameni care habar nu au cum funtioneaza copul femeii. Nu exista femei frigide, doar barbati nepriceputi. E adevarat ca sunt si femei care nu simt dorinta sexuala si nu au nevoie de sex, nu sunt atrase sexual de alti oameni (barbati sau femei). Dar in general fiintele umane, femeile in particular au dorinte sexuale si chiar daca nu ajund la orgasm de fiecare data simplul fapt ca se simt atrase sexual sau doresc sa intretina relatii sexuale exclude ideea frigiditatii. Daca vrei frigiditate inseamna lispsa oricarei dorinte sexuale...si e putin probabil ca aceasta sa nu existe.
liviadm2000
Postat pe 17 Martie 2009 11:05
De la: liviadm2000, la data 2009-03-17 11:05:46Frigiditatea e un termen inventat de oameni care habar nu au cum funtioneaza copul femeii. Nu exista femei frigide, doar barbati nepriceputi. E adevarat ca sunt si femei care nu simt dorinta sexuala si nu au nevoie de sex, nu sunt atrase sexual de alti oameni (barbati sau femei). Dar in general fiintele umane, femeile in particular au dorinte sexuale si chiar daca nu ajund la orgasm de fiecare data simplul fapt ca se simt atrase sexual sau doresc sa intretina relatii sexuale exclude ideea frigiditatii. Daca vrei frigiditate inseamna lispsa oricarei dorinte sexuale...si e putin probabil ca aceasta sa nu existe.

Poti s-o mai spui o data pt k ai mare dreptate si e foarte important sa se stie lucrul asta pt ca altfel femeile isi pun singure etichete negative care le afecteaza psihic foarte tare.
bastiuta
Postat pe 17 Martie 2009 11:50
nu mai credeti pe oricine k toata lumea stie sa si dea cu parerea..consulati va sotul sau prietenul..
cornes225
Postat pe 17 Martie 2009 15:19
Dragã Heleni, pentru el e simplu, mai complicat e pentru tine dacã îþi începi viaþa sexualã. Abia acum încep problemele...anticoncepþionale, care nu uita cã îþi afecteazã sãnãtatea, e de preferat ca el sã foloseascã prezervativul, dacã refuzã înseamnã cã nu îi pasã decât de el. Aºa cã ai grijã, bãrbaþii sunt egoiºti, se poartã frumos cu tine pânã obþin ce vor, ºi vei avea surpriza ca el sã nu mai fie acel barbat pe care l-ai cunoscut, mai ales cã aveþi o relaþie la distanþã. Vezi ºi tu cam ce mentalitate are, cum gândeºte. Aºa cã e de preferat sã-þi faci griji pt. tine, nu pt. el...
Sonyk
Postat pe 18 Martie 2009 10:58
De la: bastiuta, la data 2009-03-17 11:50:24
De la: liviadm2000, la data 2009-03-17 11:05:46Frigiditatea e un termen inventat de oameni care habar nu au cum funtioneaza copul femeii. Nu exista femei frigide, doar barbati nepriceputi. E adevarat ca sunt si femei care nu simt dorinta sexuala si nu au nevoie de sex, nu sunt atrase sexual de alti oameni (barbati sau femei). Dar in general fiintele umane, femeile in particular au dorinte sexuale si chiar daca nu ajund la orgasm de fiecare data simplul fapt ca se simt atrase sexual sau doresc sa intretina relatii sexuale exclude ideea frigiditatii. Daca vrei frigiditate inseamna lispsa oricarei dorinte sexuale...si e putin probabil ca aceasta sa nu existe.

Poti s-o mai spui o data pt k ai mare dreptate si e foarte important sa se stie lucrul asta pt ca altfel femeile isi pun singure etichete negative care le afecteaza psihic foarte tare.



Ba pot sa mai spun si eu ceva!Exista femei frigide ,asa cum exista si femei care au "orgasme in cascada"! Lasati sa vorbeasca despre asta barbatii care au avut ceva femei la viata lor nu vorbiti voi despre voi!Ca sa si eu pot zice despre mine ca-s cel mai "bengos" tip de pe pamant,ma crezi ? :)si mai studiaza,frigiditatea nu inseamna lipsa dorintei sexuale.Creierul tau vrea,dar corpul tau nu raspunde la comanda si nici la actiune si sa fereasca domnul munca ce o ai de depus cu o frigida.Dati voi acuma peste cap toate cecetarile si concluziile stiintei medicale !Adica barbati impotenti exista ,dar femei frigide nuuuuu!
COMUNISTU
Postat pe 26 Martie 2009 13:24
se intampla multe in lumea asta...am avut un prieten pt care nu simteam aproape nimic, dar de fiecare data cand faceam sex ma exitam f tare, in schimb acum cand am pe cineva la care nu as renuta niciodata si la care tin foarte tare nu ma pot excita aproape deloc... sa rad ..sa plang? mi se intampla numai mie?
chiar e enervanta chestia pt k ajungi sa te desparti din cauza asta...
ottilia
Postat pe 29 Martie 2009 17:19
Totul tine de psihic.Daca in timpul actului sexual te poti rupe de realitate si te concentrezi numai pe sex fara inhibitii ,totul decurge natural.Cel mai importatnt este momentul dinaintea actului ,adica preludiu.Daca barbatul stie sa fie dragastos si atent, intelegator si cu rabdare atunci totul merge perfect.De obicei ei se mai grabesc si daca tu rezolvi alte probleme casnice
mai urgente este normal ca nu te poti cupla imediat pe dorinta lui.Este mai simplu sa se zica ca femeia este frigida nu ca barbatii sunt cateodata ca animalele.

Postat pe 13 Aprilie 2009 23:42
bravo Patricia,esti tare!
healthy001616
Postat pe 27 Aprilie 2009 08:01
BRAVO COMUNISTULE,ai dreptate si te apreciez tare.Se pare ca femeile habar nu au ce se intampla cu ele si nici nu stiu ca pentru a simti cu adevarat extazul trebuie experienta,atat din partea barbatului,dar si din partea femeii
healthy001616
Postat pe 27 Aprilie 2009 08:06
incearca te rog produsele naturale pe baza de aloe vera. daca vrei sa discutam contacteaza-ma http://mary.dlb.ro/
maria.frumuzaiche@yahoo.com
healthy001546
Postat pe 27 Aprilie 2009 21:20
Nu stiu daca intereseaza pe cineva povestea mea, dar as dori sa stiu daca mai sunt femei in situatia mea, cu care sa fac schimb de sfaturi. Ma numesc Karina si am 22 ani, sunt casatorita de un an cu iubitul din liceu, de fapt cu singurul iubit cu care am avut o relatie mai lunga. Ne iubim foarte mult, dar avem o problema. Sunt frigida. Viata sexuala mi-am inceput-o la 19 ani si pot sa spun ca nu am simtit niciodata nici un fel de placere in timpul actului sexual. Sunt ingrozita de mine pur si simplu… Nu credeam niciodata ca o sa mi se intample mie asta. Tot ce pot sa spun este ca acest fapt a dus la certuri si aproape la despartire… Suntem tineri, ne iubim, dar nu stiu cat o sa mai rezist situatiei. La inceput nu m-a crezut, eram dezamagita, depresiva, nu mai aveam chef de nimic, dar pe parcurs si-a dat seama ca nu e o gluma. Sotul meu in prezent tot insista sa consult un specialist, dar eu nu am curaj… Mi-e frica de ce imi va spune… Chiar ne gandeam sa facem si un copil, aveam planuri, dar relatia nostra atarna acum de un fir de ata… Nici macar nu stiu daca pot face copii in situatia asta, ierta-ti-mi ignoranta daca gresesc cumva… Am nevoie de ajutor… Îl iubesc, dar nu stiu ce se va intampla cu noi. Subliniez faptul ca am niste dureri teribile de cap, insomnii, nu dorm cate 2-3 zile la rand, sunt chiauna de somn, dar nu pot sa adorm… Plang mult, simt nevoia sa plang, ma inchid in dormitor sau in baie, plang, ma descarc si apoi ies senina, ca si cum totul ar fi OK.si lista ar putea continua la nesfarsit... Sunt disperata, poate sa ma ajute cineva cu niste sfaturi?

Postat pe 13 Iunie 2009 15:08
De la: karina, la data 2009-06-13 15:08:21Nu stiu daca intereseaza pe cineva povestea mea, dar as dori sa stiu daca mai sunt femei in situatia mea, cu care sa fac schimb de sfaturi. Ma numesc Karina si am 22 ani, sunt casatorita de un an cu iubitul din liceu, de fapt cu singurul iubit cu care am avut o relatie mai lunga. Ne iubim foarte mult, dar avem o problema. Sunt frigida. Viata sexuala mi-am inceput-o la 19 ani si pot sa spun ca nu am simtit niciodata nici un fel de placere in timpul actului sexual. Sunt ingrozita de mine pur si simplu… Nu credeam niciodata ca o sa mi se intample mie asta. Tot ce pot sa spun este ca acest fapt a dus la certuri si aproape la despartire… Suntem tineri, ne iubim, dar nu stiu cat o sa mai rezist situatiei. La inceput nu m-a crezut, eram dezamagita, depresiva, nu mai aveam chef de nimic, dar pe parcurs si-a dat seama ca nu e o gluma. Sotul meu in prezent tot insista sa consult un specialist, dar eu nu am curaj… Mi-e frica de ce imi va spune… Chiar ne gandeam sa facem si un copil, aveam planuri, dar relatia nostra atarna acum de un fir de ata… Nici macar nu stiu daca pot face copii in situatia asta, ierta-ti-mi ignoranta daca gresesc cumva… Am nevoie de ajutor… Îl iubesc, dar nu stiu ce se va intampla cu noi. Subliniez faptul ca am niste dureri teribile de cap, insomnii, nu dorm cate 2-3 zile la rand, sunt chiauna de somn, dar nu pot sa adorm… Plang mult, simt nevoia sa plang, ma inchid in dormitor sau in baie, plang, ma descarc si apoi ies senina, ca si cum totul ar fi OK.si lista ar putea continua la nesfarsit... Sunt disperata, poate sa ma ajute cineva cu niste sfaturi?
achimba instrumentul,sa vezi cum se rezolva problemele...
4Life
Postat pe 13 Iunie 2009 15:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sarcina? :-s 6 De la: stem_29 30 Iunie 2010 12:44
Caderea parului 9 De la: alexandra25 22 Aprilie 2010 22:16
dureri de sani 9 De la: lrm_mariana 10 Aprilie 2010 09:46
bazarsuceava 1 De la: bazarsuceava 14 Februarie 2011 10:07
cat de toxice sunt contraceptivele? 85 De la: dandanaua_reloaded 6 Decembrie 2011 12:27