Setari Cookie-uri

Cautrizarea ranii pe col

buna fetelor...ioana ma numesc si acum 4 luni mergand la un control ginecologic am aflat k din cauza unei micoze netratate am facut o rana pe col...am facut tratament k sa imi traca micoza apoi mi sa dat alt tratament si altul si nu sa schimbat nimik...asa ca m-am decis sa fac cauterizare...as vrea sa imi spuneti,dak stiti cunva k dak nu am cauterizato la timp se poate sa se fi agravat...sunt foarte ingrijorata...multumesc
d3lyc3_yahoo_com
Postat pe 3 Noiembrie 2009 13:34
buna si eu am avut o candidoza..si o rana.am tratat boala apoi am luat tratament(ovule) pt rana..sa se micsoreze..dar inutil..iar in urma cu o sapt am cauterizato..durerea a fost ca si una menstruala..doar ca mai intensa..a durat 15 minute...si dupa aia am sangerat o zi..dar nu f tare..a costat 50 d lei si mi-a facut anestezie locala..acum urmeaza 2 luni repaus sexual..o luna fara tratament...2 sapt apoi tratament..iar in cele din urma dupa acele 2 sapt am sa vad rezultatul exact..la mn a fost la marimea unei monede de 50 d bani..menstruatia am avut'o normala.. se pare ca e totul ok..astept peste 4 sapt sa vad.
acum parerile sunt impartite daca trebuie facuta cauterizare sau nu.depinde de pers...eu am facuto pt ca nu trecea cu tratament...multa sanatate!!
Ely2009
Postat pe 3 Noiembrie 2009 16:16
sa te faci bine cat mai repede...imi poti spune te rog unde ti-ai facut cauterizarea pt k mi se pare ciudat faptul k ai dat doar 50 de lei...mie mi sa cerut 400 de lei...multumesc
d3lyc3_yahoo_com
Postat pe 3 Noiembrie 2009 22:01
Buna.
eu am facuto la "Clinica pt elevi si studenti" din iasi...avea preturile afisate...deci stiam dinainte..o consultatie e 20 d lei..cu trimitere e 10 lei..adik na preturile sunt acceptabile...si doctorita e super ok..acum mi-a trecut "mosul" insa am dureri continuu.. am vb cu ea si mia zsi ca inca se vindeca rana..abia astepta sa scap:*
Ely2009
Postat pe 5 Noiembrie 2009 15:48
buna,ati simtit ceva la cauterizare?in afara de dureer usoara vre un miros specific de ars???Ca asa aam auzit ca se simte dar eu nu am simtit asta si a durat max. 5 min, si s putin ingrijorata!
healthy009442
Postat pe 26 Noiembrie 2009 21:13
si mai vreau sa adaug ca nu m-a chemat pt pansat sau cv cum am mai auzit si nu mi-a dat nici un tratament post cauterizare , doar spalaturi interioare cu ceai de pelin, si sa vin la control dupa 4 luni!nu e cam tarziu????????? si fara activitate sexuala , normal 1 luna!acum s f tensionata si nu cred ca pot sa stau pana in martie fara sa stiu cum s-a vindecat
doctorul mi-a zis ca nu o sa mai am probleme si ca a iesit foarte bine cauterizarea , am facut si papanicolau inainte si a iesit tip II!SPECIFIC CA RANA NU ERA ADANCA DOAR INTINSA!astept un raspuns de la cineva care a mai trcut prin asta sa ma linistesc !
healthy009442
Postat pe 26 Noiembrie 2009 21:18
Buna..eu sapt viit merg la control...dupa 2 luni de pauza de activitate sexuala..si 2 sapt de ovule(intravaginal) am facut cauterizarea si la fel era....adik a durat 5-10 min...un misor de ars.si un bazzz bazz ca la stomatolog un miros de ars...mie 2 luni mi-a zis fara activitate...insa sapt trecuta am facut dragoste cu iubitul meu...apooi am sangerat...mie asa frica...sper sa nu fi stricat toata munca noastra din ultimele 3 luni te pup si multa sanatate!
Ely2009
Postat pe 1 Decembrie 2009 14:04
cum s-ar spune "a luat foc pasarica"
eu am si vazut cum iese fum pe acolo...anyway nu doare deloc,e placuta senzatia(asta daca esti mai sado-maso ashea) .medicul mi-a recomandat ovule,no sex plus spalaturi vaginale cu ceai de galbenele.2 sapt. am crezut ca innebunesc.inainte de culcare bagam ovulul plus spalaturile alea nesuferite.
a trecut,e totul ok acum.
healthy009401
Postat pe 3 Decembrie 2009 16:24
buna Ely2009, ai fost la control??? Cum se prezinta cauterizarea?S-a vindecat? ca erai ingrijorata de acel contact sexual pe care l-ai avut, sunt curioasa ca mie mi-a dat repaus sexual doar 1 luna, si daca tie ti-a sangerat la contact dupa aproape doua luni de la cauterizare...... nu stiu ce sa mai cred.Astept raspuns, poop!
healthy009442
Postat pe 9 Decembrie 2009 14:37
Buna,,,,am fost la control, colul e curat..nu mai e nevoie de nici un tratament..pot face dragoste acum cu iubitul meu..totul e in regula cu zona..insa am dat de alta belea...o infectie urinara.. de 5 zile stau carcel..cine ma poate ajuta..acum iau Biseptrim,am facut cura cu 8 acum cate 2...e putin mai bine....cauzele le stie careva? raceala la rinichi? frig? sunt niste dureri ingrozitoare:|:| va pup si sanatate multa!
Ely2009
Postat pe 14 Decembrie 2009 11:53
Buna, pai si de la ce au fost sangerarile alea? De la infectia urinara??? poop!
healthy009442
Postat pe 16 Decembrie 2009 20:04
doctorita nu mi-a zis nici de sangerare...ma gandesc ca rana s-a vindecat sub forma unei cruste(coji) si s-a rupt la contact..nici nu stiu...
Momentan
mi-a trecut si infectia urinara..pot spune ca sunt ok acum..am avut contact sexual..nu durere,nu usturime,nu scurgeri....totul pare sa fie ok..
Va recomand evelor...sa nu folositi ob-euri...ca eu una am avut muult de tras din cauza lor...sa nu folositi gel intim in exces...si din cauza lui avem probleme...si dupa contact sexual s urinati sau sa va spalati zona intima..aveti griaj de voi si muulta sanatate!!
Ely2009
Postat pe 18 Decembrie 2009 09:20
Ma bucur pt tine k esti ok, eu mai am de asteptat pana sa reiau viata sexuala, doctorul meu mi-a zis repaus dupa cauterizare 3 saptamani! , mi se pare mult prea putin, comparand cu ce am mai citit pe forumuri dar eu stiu....Oricum eu o sa astept cam o luna cel putin, au trecut deja 3 saptamani(nu stiu cata rabdare mai are sotul meu!), dar nu ma grabesc, sincera sa fiu imi este si teama de un contact sexual, sa nu sa fie prea devreme si sa fiu nevoita sa o iau de la capat, Doamne Fereste!Ma mai ingrijoreaza si faptul k m-a chemat la control abia in martie, daca nu intervin simtome ciudate, gen sangerari masive..Dupa cauterizare am avut vreo 2 sapt si ceva, pana la menstruatie o scurgere foarte abundenta, lichida care mirosea f urat , acum mi-a trecut menstruatia si mai am o secretie cam abundenta dar care nu are miros!Asta o insemna ca se vindeca cauterizarea??? Poop si multa multa sanatate!!!
healthy009442
Postat pe 18 Decembrie 2009 16:27
si eu am avut acea scurgere....nu te ingrijora...e normal...eu si acum am asa o scurgere..dar mai albicioasa..la inceput era galbuie si urat mirositoare..dar acum e mai alba(laptoasa)si nu mai miroase urat...
in leg cu contactul mie mi-a zis 2 luni si 2 sapr, cum ai zis si tu mai bn astepti si tu o luna....
insanatosire grabnica...si mlta santate!!
Ely2009
Postat pe 21 Decembrie 2009 09:51
buna...eu am avut o cauterizare pe col acum cateva luni si intradevar nu a durut...dar dupa cum vad si citisem pe net ca nu e bine sa se faca cauterizare pe col pt ca daca nu e bine facuta acea cauterizare rana poate sa reapara. eu in momentu de fata asa am impresia ca a reaparut. ma dor ovarele si am o scurgere rozie asa cum am avut si inainte de cauterizare. nici nu mai stiu ce sa fac
piticutza_healthy
Postat pe 27 Martie 2010 22:54
Buna

Am facut contul astazi...am nevoie de o parere...legat despre rana pe col...putem vbr?


Multumesc
selena123_healthy
Postat pe 26 Aprilie 2010 16:24
Buna


Vreau sa vbr cu tine in legatura cu rana de pe col!


Te rog
selena123_healthy
Postat pe 26 Aprilie 2010 16:26
buna..daca vrei sa vbm mai dadale18 este id ul meu..sanatate multa!!
Ely2009
Postat pe 27 Aprilie 2010 15:27
Salutare! De data asta am patit/o ...Am o rana pe uter... si mi-i s-a sugerat sa fac testul papanicolau : iar rezultatul a fost bun... Trebuie sa fac de altfel o colposcopie,inca urmez tratamentul cu isoprinosine si peste o luna sa ma duc la control sa imi cauterizeze rana si sunt f speriata! Voi ce ziceti? Este bine sa fac cauterizare, nu exista vreun tratament pt aceasta rana? Ovule? Pastile? Va rog sa imi raspunde-ti,ca nu stiu ce sa fac!
Astept un rasp
Rebe_healthy
Postat pe 30 Aprilie 2010 13:20
Salutare! De data asta am patit/o ...Am o rana pe uter... si mi-i s-a sugerat sa fac testul papanicolau : iar rezultatul a fost bun... Trebuie sa fac de altfel o colposcopie,inca urmez tratamentul cu isoprinosine si peste o luna sa ma duc la control sa imi cauterizeze rana si sunt f speriata! Voi ce ziceti? Este bine sa fac cauterizare, nu exista vreun tratament pt aceasta rana? Ovule? Pastile? Va rog sa imi raspunde-ti,ca nu stiu ce sa fac!
Astept un rasp
Rebe_healthy
Postat pe 30 Aprilie 2010 13:20
De la: piticutza, la data 2010-03-27 22:54:09buna...eu am avut o cauterizare pe col acum cateva luni si intradevar nu a durut...dar dupa cum vad si citisem pe net ca nu e bine sa se faca cauterizare pe col pt ca daca nu e bine facuta acea cauterizare rana poate sa reapara. eu in momentu de fata asa am impresia ca a reaparut. ma dor ovarele si am o scurgere rozie asa cum am avut si inainte de cauterizare. nici nu mai stiu ce sa fac


de la rana pe col nu dor ovarele, rana recidiveaza nu din cauza cauteriarii ci din cauza reinfectarii zonei, igienei vaginale necorespunzatoare, imunitatii scazute a pacientei.. scurgerea rozie nu inseamna ca a recidivat aceeasi rana.. ginecologul e singurul in masura sa iti spuna ce ai de facut, daca nu ai incredere in el apeleaza la altul si gata.
camiflorea
Postat pe 30 Aprilie 2010 13:25
De la: Rebe, la data 2010-04-30 13:20:29Salutare! De data asta am patit/o ...Am o rana pe uter... si mi-i s-a sugerat sa fac testul papanicolau : iar rezultatul a fost bun... Trebuie sa fac de altfel o colposcopie,inca urmez tratamentul cu isoprinosine si peste o luna sa ma duc la control sa imi cauterizeze rana si sunt f speriata! Voi ce ziceti? Este bine sa fac cauterizare, nu exista vreun tratament pt aceasta rana? Ovule? Pastile? Va rog sa imi raspunde-ti,ca nu stiu ce sa fac!
Astept un rasp


Pentru pastrarea sanatqtii in zona genitala va recomand sa folositi absorbante pe baza de ioni negativi. REzultate foarte bune si in candidoza daca se poarta in paralel cu tratamentul dat de medicul specialist. Pentru informatii mai detaliate scrieti-mi la loapersonal@yahoo.com.
deliapetrescu@yahoo.com
Postat pe 30 Aprilie 2010 13:54
waiii fetelor sunt noua p forum acum mi am facut contu..si am nevoie mare de tot sa ma ajutati cu niste raspunsuri..na ca majoritatra mi am facut testu papanicolau luna trecuta si mi a ieshit satisfacator dar cu rana pe col destul de maricica + bacteria gardnerella vaginalis...azi am fost de mi-a facut doctoru colposcopia(groazniic se vede ce i pe dinauntru bleehh:) na si...mi a zis dupa consult ca trebuie sa mi faca si o biopsie...m-am sperit fff tare da aia nu se face in caz de cancer?sau cand esti suspectat?eu l am intrebat dak nu e vb de cancer ca mi frica de numa sa nu fac...si a zis ca nu...dar vreau sa stiu neaparat de ce trebuie facuta biopsia daca nu e vb de cancer si daca doare si cat dureaza:-s..doamne ce frica imi e de tot...:-
Iulia_butterfly
Postat pe 14 Mai 2010 00:57
De la: Iulia_butterfly, la data 2010-05-14 00:57:27waiii fetelor sunt noua p forum acum mi am facut contu..si am nevoie mare de tot sa ma ajutati cu niste raspunsuri..na ca majoritatra mi am facut testu papanicolau luna trecuta si mi a ieshit satisfacator dar cu rana pe col destul de maricica + bacteria gardnerella vaginalis...azi am fost de mi-a facut doctoru colposcopia(groazniic se vede ce i pe dinauntru bleehh:) na si...mi a zis dupa consult ca trebuie sa mi faca si o biopsie...m-am sperit fff tare da aia nu se face in caz de cancer?sau cand esti suspectat?eu l am intrebat dak nu e vb de cancer ca mi frica de numa sa nu fac...si a zis ca nu...dar vreau sa stiu neaparat de ce trebuie facuta biopsia daca nu e vb de cancer si daca doare si cat dureaza:-s..doamne ce frica imi e de tot...:-


dureaza cateva minute, durerea e subiectiva, doar simti ca se umbla acolo, dar daca esti mai sensibila s-ar putea sa fie mai neplacut. pt a elimina orice suspiciune e mai bine sa o faci, asa se stabileste si cat de veche e rana si de adanca. nu inteleg de ce sa nu o faci?e o analiza, pur si simplu atat.
camiflorea
Postat pe 14 Mai 2010 07:56
mersi mult de rasp...sper sa fie ok..si sa iasa totu bine..asa sper:) am numai 20 de ani de cateva zile impliniti:)multumesc de explicatie..:)
Iulia_butterfly
Postat pe 15 Mai 2010 18:21
buna fetelor,citesc mereu acest forum deoarece de curand am aflat si eu ca am o rana pe col si nici mu mai stiu ce sa cred,.in orice caz sunt ingrijorata si vreau sa stiu daca doare sau nu.astept raspuns.pup
kudika195413
Postat pe 22 Mai 2010 00:11
tarot_healthy
Postat pe 10 Iunie 2010 18:19
Fetelor, salut! Am si eu o mica rana pe col. Am 19 ani si ginecologul mi-a spus ca sunt prea tanara pt asta... Mi-a spus ca trebuie cauterizata si ca 3 luni nu am voie contact sexual sau sa stau in cada..
Cristina_Teodora_1
Postat pe 26 Aprilie 2014 21:01

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
menstratie ciudata, sangerari dupa menstruatie 10 De la: amariage 23 Octombrie 2010 21:34
Reluare anriconceptionale 2 De la: LiveFromHell 11 Decembrie 2012 21:59
Prostioare... 30 De la: judgingamy 10 Septembrie 2010 16:30
exoftalmie tiroidiana-rezultate si tratamente 36 De la: 4Life 21 Septembrie 2010 19:58
menstruatie peste sarcina 37 De la: simonash 7 Aprilie 2010 11:49