Setari Cookie-uri

Ce parere aveti despre foitele anticonceptionale ?

De la: aliceea2000, la data 2009-06-24 17:53:19 Pentru vieru cezar si pentru cei care s-au simtit terorizati de aberatiile lui:
Oameni buni omul asta are cont pe netlog http://www.neogen.ro/user/musical_man, deci e frustrat rau , nici nu e de mirare la ce aberatii poate debita.Isi cauta o partenera,deci el functioneaza pe ideea ca strugurii la care nu ajunge sunt acri, la fel si cu sexul, daca el nu are parte de asa ceva spune ca e imoral!desi isi doreste


Din cate stiu eu, atunci cand iti creezi un cont pe bestjobs, ai optiunea unui cont si pe neogen pe care trebuie sa il confirm. Iar neogen nu este un site pentru sex. Nu mi se pare ca ai descoperit mare grozavie.
antonia_p_
Postat pe 30 Iunie 2009 14:36
Neogen este ca un fel de sait matrimonial, si mi s-a parut ciudat sa vad ca un ciudat ca vieru are cont , atata tot , ce tot sariti asa frustrati o parte din voi ? Da, mi s-a parut dubios , sa-l gasesc pe ciudat pe un sait asemanator cu unul de matrimoniale, neogen sau noi2 ! Pe jobs iti cauti o slujba dar pe neogen sau noi 2 , hai sa nu fim naivi , nu cred ca iti cauti amici sau schimburi de opinii , ca suna fals si ipocrit.
ioana2280
Postat pe 30 Iunie 2009 15:22
Ciudata concluzie.
enemgabriel
Postat pe 30 Iunie 2009 15:26
De la: aliceea2000, la data 2009-06-30 15:22:25Neogen este ca un fel de sait matrimonial, si mi s-a parut ciudat sa vad ca un ciudat ca vieru are cont , atata tot , ce tot sariti asa frustrati o parte din voi ? Da, mi s-a parut dubios , sa-l gasesc pe ciudat pe un sait asemanator cu unul de matrimoniale, neogen sau noi2 ! Pe jobs iti cauti o slujba dar pe neogen sau noi 2 , hai sa nu fim naivi , nu cred ca iti cauti amici sau schimburi de opinii , ca suna fals si ipocrit.


Pentru aliceea2000

DE CATE ORI SÃ-ÞI REPET CA SÃ ÎNÞELEGI???

NU AM FÃCUT EU ACEL CONT, A FOST FÃCUT DE CINEVA ÎN NUMELE MEU. DACÃ CITEAI CU ATENTIE MESAJUL DE DEASUPRA CONTULUI, VEDEAI CÃ EU NU AM CONFIRMAT ACEL CONT. AM COPIAT MESAJUL DE ACOLO DE DEASUPRA CARE DOVEDEªTE CÃ EU NU AM CONFIRMAT ACEL CONT. DACÃ NU AI REUªIT SÃ-L CITEªTI ACOLO, IATÃ-L:

Acest utilizator nu si-a confirmat adresa de email, anumite functionalitati nu sunt disponibile.

DECI NU MAI ABERA.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 30 Iunie 2009 18:54
De la: LR, la data 2009-06-29 15:20:51
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-06-28 15:53:39
De la: hunny_honey, la data 2009-06-27 23:45:37
De la: enemgabriel, la data 2009-06-24 18:09:21
De la: aliceea2000, la data 2009-06-24 17:53:19 Pentru vieru cezar si pentru cei care s-au simtit terorizati de aberatiile lui:
Oameni buni omul asta are cont pe netlog http://www.neogen.ro/user/musical_man, deci e frustrat rau , nici nu e de mirare la ce aberatii poate debita.Isi cauta o partenera,deci el functioneaza pe ideea ca strugurii la care nu ajunge sunt acri, la fel si cu sexul, daca el nu are parte de asa ceva spune ca e imoral!desi isi doreste

Irelevanta concluzia .Nu vad la profilul dansului ca ar cauta femei pentru sex,in principiu este un site de socializare,chiar daca ar cauta o femeie asta nu inseamna ca o cauta sa o "omoare".Este ilogica si necontrolata reactia ta,nu ca tin cu aceasta persoana dar nu suport detectivii mincinosi si rauintentionati.

clar n-o cauta s-o omoare dar pt sex sigur o cauta chiar as fi incintata daca si-ar gasi una poate atunci reuseste sa-si schimbe metalitatea,si sa inteleaga ca actul sexual la oameni difera de cel al animalelor sau poate-si cauta o mama purtatoare acolo


Pentru hunny_honey

NU AM FACUT EU ACEL CONT, A FOST FACUT DE CINEVA IN NUMELE MEU. DACA CITEAI CU ATENTIE MESAJUL DE DEASUPRA CONTULUI, VEDEAI CA EU NU AM CONFIRMAT ACEL CONT. AM COPIAT MESAJUL DE ACOLO DE DEASUPRA CARE DOVEDEªTE CÃ EU NU AM CONFIRMAT ACEL CONT. DACA NU AI REUSIT SA-L CITESTI ACOLO, IATA-L:

Acest utilizator nu si-a confirmat adresa de email, anumite functionalitati nu sunt disponibile.

DECI NU MAI ABERA.

IAR METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE MANIPULEAZÃ ªI ÎNJOSESC SEXUALITATEA UMANÃ, COBORÂND-O SUB NIVELUL ANIMALELOR. ÎN CE LIMBÃ VREI SA SCRIU CA SÃ ÎNÞELEGI URMÃTOARELE LUCRURI SIMPLE:

1. E DOVEDIT CÃ MULTE DINTRE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE SUNT DE FAPT AVORTIVE (AVORTURI TIMPURII) DEOARECE NU ÎMPIEDICÃ FECUNDAÞIA, CI ACÞIONEAZÃ DUPÃ FECUNDAÞIE ÎMPIEDICÂND IMPLANTAREA ÎN UTER.

2. E DOVEDIT CÃ TOATE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE AU CONSECINÞE NEGATIVE ASUPRA SÃNÃTÃÞII, MULTE DIN ACESTE CONSECINÞE FIIND CHIAR GRAVE.

3. EXISTà TOT INTERESEUL DE A SE ASCUNDE ADEVÃRUL ASUPRA METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE, DEOARECE SE CªTIGà ENORM DIN FABRICAREA ªI COMERCIALIZAREA LOR.
Industria farmaceuticã câºtigã SUME COLOSALE din fabricarea ºi promovarea metodelor artificiale de contracepþie, iar faptul cã multe dintre ele au acþiune avortivã e trecut sub tãcere pentru cã, DACà OAMENII S-AR TREZI ªI NU LE-AR MAI FOLOSI, UNII AR PIERDE SUME COLOSALE DE BANI…Din acelaºi motiv, tot sub tãcere în mod oficial de þine faptul cã toate contraceptivele artificiale au consecinþe negative asupra sãnãtãþii, multe dintre ele fiind grave.

La interesul industriei farmaceutice se adaugã ºi interesul celor care împart în mod nedrept resursele ºi manipuleazã opinia publicã vehiculând falsa problemã a « suprapopulãrii » pentru a nu se vedea cã adevãrata cauzã a sãrãciei din lume nu este lipsa de resurse, ci împãrþirea nedreaptã a acestora de cãtre ei. În acest sens, ei promoveazã controlul populaþiei prin orice mijloace, în fapt promoveazã o culturã a morþii, opusã culturii creºtine a vieþii.

Oamenii de ºtiinþã au calculat cã Pãmântul poate hrãni o populaþie mult mai numeroasã decât populsþia actualã. De exemplu: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) ºi peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, în prezent pe Pãmânt sunt în jur de 6 miliarde ºi jumãtate de oameni.

În plus, economiºtii constatã cã o creºtere a densitãþii demografice poate fi însoþitã de o mare expansiune economicã: ca exemplu poate fi adus Hong – Kongul, unde existã o densitate mare de populaþie ºi în acelaºi timp o mare creºtere economicã.

Accesând linkul urmãtor puteþi vedea un documentar intitulat « Iarna demograficã » în care oamenii de ºtiinþã aratã cã pe pãmânt este nevoie de copii, altfel se ajunge la o îmbãtrânire a populaþiei, la o aºa numitã iarnã demograficã. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iatã prima parte, iar celelalte 5 pãrþi le gãsiþi în dreapta :

http://www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6E481F1E&index=0&playnext=1

De asemenea, în privinþa României se constatã o scãdere dramaticã a populaþiei, astfel încât, dacã nu se vor lua mãsuri de stopare a avorturilor prin lege, dispariþia poporului român poate fi calculatã matematic.

Unii medici spun adevãrul în privinþa contracepþiei, dar alþii oferã pacientelor explicaþii sumare, fãrã însã a preciza cã aceasta se realizeazã uneori prin distrugerea ºi eliminarea embrionului, adicã prin avort timpuriu.

Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptivã, numind-o „propagandã criminalã”, „plagã socialã ºi naþionalã”.

4. PE LÂNGÃ ARGUMENTELE DE MAI SUS (DE LA PUCTELE 1, 2 ªI 3), METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE SUNT ªI PÃCATE MARI, CHIAR DACÃ SOÞII AR AVEA MOTIVE CARE POT PÃREA SERIOASE.

5. PENTRU SOÞII CARE AU MOTIVE SERIOASE (DECI NU MOTIVE EGOISTE) CA SÃ AMÂNE SAU SÃ EVITE CONCEPÞIA UNOR NOI COPII, EXISTÃ METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALÃ, BAZATE PE ABSTINENÞA PERIODICÃ (ABSTINENÞA ÎN PERIOADA FERTILÃ A CICLULUI FEMEII). ACESTE METODE SUNT SÃNÃTOASE, NU COSTÃ NIMIC ªI NICI NU SUNT PÃCATE DACÃ SUNT FOLOSITE DIN MOTIVE SERIOASE, JUSTIFICATE, NU DIN MOTIVE EGOISTE. DAR DACÃ SOÞII NU AU MOTIVE SERIOASE, JUSTIFICATE PENTRU A AMÂNA SAU EVITA CONCEPÞIA, ATUNCI ªI ACESTE METODE NATURALE DEVIN PÃCATE.

Abstinenþa periodicã (în perioada fertilã a ciclului femeii) presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soþii tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe când rãul se face mai uºor, dar este foarte dãunãtor. Însã cine trãieºte cu înþelepciune alege lucrurile bune ºi sãnãtoase (metodele naturale de planificare familialã), chiar dacã acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafaþã par uºoare, dar în realitate sunt pline de rãutate ºi otravã (metodele artificiale de contracepþie). ªi aici ne raportãm din nou la calea strâmtã dar corectã ºi la calea largã ºi incorectã.

Iatã ºi un link cu cãrþi, dintre care douã sunt despre metodele naturale de planificare familialã (Autocontrolul fertilitãþii pe cale naturalã ºi Planificarea familialã dupã morala catolicã):
http://www.profamilia.ro/soti.asp

6. ÎN PRIVINÞA SEXUALITÃÞII UMANE SUNT NUMAI DOUÃ CÃI CARE NU SUNT PÃCATE: ORI RELAÞII SEXUALE ÎNTRE SOÞ ªI SOÞIE DUPÃ CÃSÃTORIA CREªTINÃ, ORI ABSTINENÞA. NU MOARE NIMENI DIN CAUZA ABSTINENÞEI ªI NICI NU ESTE DÃUNÃTOARE PENTRU SÃNÃTATE.

Se înºealã cei care cred cã sunt utile relaþiile sexuale înainte de cãsãtorie pentru a constata dacã cei doi se potrivesc sexual, pentru cã medicii susþin cã nu existã nepotrivire sexualã ºi cã de fapt aceasta e o falsã problemã. Iar dacã existã disfuncþii sexuale (impotenþã, ejaculare precoce, frigiditate, etc.), se pot trata.

Iubirea se poate manifesta în foarte multe forme în afarã de forma sexualã.

Cum spuneam, existã numai douã cãi cinstite: ori cãsãtoria creºtinã, ori castitatea (abstinenþa de la relaþii sexuale). Dumnezeu nu admite „cãsãtoria de probã” ci vrea o dãruire totalã ºi definitivã a persoanelor una faþã de cealaltã dupã cãsãtoria creºtinã. Deci relaþiile sexuale, dacã au loc înainte de cãsãtoria creºtinã, sunt pãcate de necurãþie, chiar dacã între cei doi existã decizia de cãsãtorie confirmatã prin cãsãtoria civilã.

Unii cred în mod greºit cã cei care convieþuiesc împreunã înainte de cãsãtorie vor avea o cãsnicie fericitã cu mai puþine probleme, dar, un sondaj fãcut printre femeile care au convieþuit înainte de cãsãtorie cu soþii lor aratã cã acestea se confruntã cu o comunicare din ce în ce mai slabã cu aceºtia ºi cu o lipsã totalã de romantism din partea lor. Destrãmarea cuplului care trãieºte într-o relaþie neoficializatã poate provoca o crizã la fel de serioasã ca cea provocatã de divorþ. Când au fost întrebate de ce se angajeazã într-o astfel de relaþie, femeile au rãspuns cã ele considerã cã aceasta este calea cea mai sigurã spre cãsãtorie. Bãrbaþii în schimb, au rãspuns cã ei se angajeazã în astfel de relaþii întrucât au ca motivaþie relaþiile sexuale.

De asemenea, concubinajul („uniunea consensualã”) duce la pãcate de necurãþie. Majoritatea cuplurilor care trãiesc în concubinaj se despart în momentul în care femeia rãmâne însãrcinatã. 54% dintre mamele singure erau angajate într-o astfel de relaþie când au rãmas însãrcinate. Relaþiile de tipul acesta se caracterizeazã prin nesiguranþã ºi molestare, studiile arãtând cã partenerii care trãiesc în astfel de relaþii se tem permanent cã partenerul/partenera de viaþã o/îl va pãrãsi dacã nu se ridicã la nivelul aºteptãrilor, situaþie care o/îl determinã sã-i tolereze partenerului multe lucruri pe care nu ar trebui sã i le îngãduie. Majoritatea femeilor molestate sunt victime ale concubinilor lor.

Iatã ºi o carte despre abstinenþa pânã la cãsãtorie ºi alte probleme de educaþie moralã adecvatã, intitulatã “O vorbã sincerã cu fetele”. Poate fi cititã direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) accesând urmãtorul link (unde pot fi gãsite mai multe cãrþi):
http://www.profamilia.ro/tineri.asp

Iatã ºi un site despre abstinenþa pânã la cãsãtorie, care începe cu titlul Dragostea adevãratã aºteaptã:
http://www.asteapta.ro/

Iatã ce spunea Sfântul Pãrinte Papa Ioan Paul al II-lea, adresându-se tinerilor:

"Nu vã lãsaþi înºelaþi de cuvintele goale ale celor care iau în derâdere castitatea sau capacitatea voastrã de a vã stãpâni. Forþa viitoarei voastre iubiri conjugale depinde de forþa efortului vostru actual de a învãþa iubirea adevãratã, de practicarea castitãþii care cere abþinerea de la orice raport sexual în afara cãsãtoriei, castitatea este unica manierã sigurã ºi virtuoasã de a pune capãt acestui tragic flagel care este SIDA de care atâþia tineri s-au contaminat".




1. Ce intelegi prin "motive egoiste" ?
2. Daca nu ai incercat actul sexual cum poti vorbi de compatibilitate sexuala? Afla ca exista aceasta incompatibilitate! E prea mare, prea mica, nu stie ce trebuie sa faca, are alte "gusturi" sau doreste sa experimenteze lucruri cu care partenerul/partenera nu "rezoneaza".

Astept totusi un raspuns la prima intrebare, caci ti-am adresat-o de 4 ori...


Pentru LR

Scuzã-mã cã am întârziat cu rãspunsul. Îþi rãspund la ambele întrebãri:

1. Aºa cum spuneam, alternativele la metodele artificiale de contracepþie sunt metodele naturale bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului). Aceste metode naturale sunt sãnãtoase, nu costã nimic ºi nici nu sunt pãcate dacã sunt folosite între soþ ºi soþie (dupã cãsãtoria creºtinã) ºi dacã se recurge la ele din motive grave, justificate, nu din motive egoiste. Dar dacã soþii nu au motive grave, justificate, pentru a amâna sau evita concepþia, atunci ºi aceste metode naturale devin pãcate. Un exemplu de motiv egoist, ar fi atunci când doi soþi preferã sã-ºi cumpere a doua maºinã decât sã facã încã un copil. ªi alte situaþii de acest gen.

2. Nu existã nepotrivire sexualã. Medicii susþin cã nu existã nepotrivire sexualã ºi cã de fapt aceasta e o falsã problemã. Nici dimensiunile nu constituie o problemã. Iar dacã existã disfuncþii sexuale (impotenþã, ejaculare precoce, frigiditate, etc.), se pot trata. ªi pentru cã presupui ºi ipoteza cã nu ar ºti ce trebuie sã facã : Nu e mare filosofie în asta, iar experienþa se capãtã repede, dar trebuie sã se capete numai cu soþia dupã cãsãtoria creºtinã.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 30 Iunie 2009 20:13
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-06-30 20:13:38
De la: LR, la data 2009-06-29 15:20:51
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-06-28 15:53:39
De la: hunny_honey, la data 2009-06-27 23:45:37
De la: enemgabriel, la data 2009-06-24 18:09:21
De la: aliceea2000, la data 2009-06-24 17:53:19 Pentru vieru cezar si pentru cei care s-au simtit terorizati de aberatiile lui:
Oameni buni omul asta are cont pe netlog http://www.neogen.ro/user/musical_man, deci e frustrat rau , nici nu e de mirare la ce aberatii poate debita.Isi cauta o partenera,deci el functioneaza pe ideea ca strugurii la care nu ajunge sunt acri, la fel si cu sexul, daca el nu are parte de asa ceva spune ca e imoral!desi isi doreste

Irelevanta concluzia .Nu vad la profilul dansului ca ar cauta femei pentru sex,in principiu este un site de socializare,chiar daca ar cauta o femeie asta nu inseamna ca o cauta sa o "omoare".Este ilogica si necontrolata reactia ta,nu ca tin cu aceasta persoana dar nu suport detectivii mincinosi si rauintentionati.

clar n-o cauta s-o omoare dar pt sex sigur o cauta chiar as fi incintata daca si-ar gasi una poate atunci reuseste sa-si schimbe metalitatea,si sa inteleaga ca actul sexual la oameni difera de cel al animalelor sau poate-si cauta o mama purtatoare acolo


Pentru hunny_honey

NU AM FACUT EU ACEL CONT, A FOST FACUT DE CINEVA IN NUMELE MEU. DACA CITEAI CU ATENTIE MESAJUL DE DEASUPRA CONTULUI, VEDEAI CA EU NU AM CONFIRMAT ACEL CONT. AM COPIAT MESAJUL DE ACOLO DE DEASUPRA CARE DOVEDEªTE CÃ EU NU AM CONFIRMAT ACEL CONT. DACA NU AI REUSIT SA-L CITESTI ACOLO, IATA-L:

Acest utilizator nu si-a confirmat adresa de email, anumite functionalitati nu sunt disponibile.

DECI NU MAI ABERA.

IAR METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE MANIPULEAZÃ ªI ÎNJOSESC SEXUALITATEA UMANÃ, COBORÂND-O SUB NIVELUL ANIMALELOR. ÎN CE LIMBÃ VREI SA SCRIU CA SÃ ÎNÞELEGI URMÃTOARELE LUCRURI SIMPLE:

1. E DOVEDIT CÃ MULTE DINTRE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE SUNT DE FAPT AVORTIVE (AVORTURI TIMPURII) DEOARECE NU ÎMPIEDICÃ FECUNDAÞIA, CI ACÞIONEAZÃ DUPÃ FECUNDAÞIE ÎMPIEDICÂND IMPLANTAREA ÎN UTER.

2. E DOVEDIT CÃ TOATE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE AU CONSECINÞE NEGATIVE ASUPRA SÃNÃTÃÞII, MULTE DIN ACESTE CONSECINÞE FIIND CHIAR GRAVE.

3. EXISTà TOT INTERESEUL DE A SE ASCUNDE ADEVÃRUL ASUPRA METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE, DEOARECE SE CªTIGà ENORM DIN FABRICAREA ªI COMERCIALIZAREA LOR.
Industria farmaceuticã câºtigã SUME COLOSALE din fabricarea ºi promovarea metodelor artificiale de contracepþie, iar faptul cã multe dintre ele au acþiune avortivã e trecut sub tãcere pentru cã, DACà OAMENII S-AR TREZI ªI NU LE-AR MAI FOLOSI, UNII AR PIERDE SUME COLOSALE DE BANI…Din acelaºi motiv, tot sub tãcere în mod oficial de þine faptul cã toate contraceptivele artificiale au consecinþe negative asupra sãnãtãþii, multe dintre ele fiind grave.

La interesul industriei farmaceutice se adaugã ºi interesul celor care împart în mod nedrept resursele ºi manipuleazã opinia publicã vehiculând falsa problemã a « suprapopulãrii » pentru a nu se vedea cã adevãrata cauzã a sãrãciei din lume nu este lipsa de resurse, ci împãrþirea nedreaptã a acestora de cãtre ei. În acest sens, ei promoveazã controlul populaþiei prin orice mijloace, în fapt promoveazã o culturã a morþii, opusã culturii creºtine a vieþii.

Oamenii de ºtiinþã au calculat cã Pãmântul poate hrãni o populaþie mult mai numeroasã decât populsþia actualã. De exemplu: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) ºi peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, în prezent pe Pãmânt sunt în jur de 6 miliarde ºi jumãtate de oameni.

În plus, economiºtii constatã cã o creºtere a densitãþii demografice poate fi însoþitã de o mare expansiune economicã: ca exemplu poate fi adus Hong – Kongul, unde existã o densitate mare de populaþie ºi în acelaºi timp o mare creºtere economicã.

Accesând linkul urmãtor puteþi vedea un documentar intitulat « Iarna demograficã » în care oamenii de ºtiinþã aratã cã pe pãmânt este nevoie de copii, altfel se ajunge la o îmbãtrânire a populaþiei, la o aºa numitã iarnã demograficã. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iatã prima parte, iar celelalte 5 pãrþi le gãsiþi în dreapta :

http://www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6E481F1E&index=0&playnext=1

De asemenea, în privinþa României se constatã o scãdere dramaticã a populaþiei, astfel încât, dacã nu se vor lua mãsuri de stopare a avorturilor prin lege, dispariþia poporului român poate fi calculatã matematic.

Unii medici spun adevãrul în privinþa contracepþiei, dar alþii oferã pacientelor explicaþii sumare, fãrã însã a preciza cã aceasta se realizeazã uneori prin distrugerea ºi eliminarea embrionului, adicã prin avort timpuriu.

Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptivã, numind-o „propagandã criminalã”, „plagã socialã ºi naþionalã”.

4. PE LÂNGÃ ARGUMENTELE DE MAI SUS (DE LA PUCTELE 1, 2 ªI 3), METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE SUNT ªI PÃCATE MARI, CHIAR DACÃ SOÞII AR AVEA MOTIVE CARE POT PÃREA SERIOASE.

5. PENTRU SOÞII CARE AU MOTIVE SERIOASE (DECI NU MOTIVE EGOISTE) CA SÃ AMÂNE SAU SÃ EVITE CONCEPÞIA UNOR NOI COPII, EXISTÃ METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALÃ, BAZATE PE ABSTINENÞA PERIODICÃ (ABSTINENÞA ÎN PERIOADA FERTILÃ A CICLULUI FEMEII). ACESTE METODE SUNT SÃNÃTOASE, NU COSTÃ NIMIC ªI NICI NU SUNT PÃCATE DACÃ SUNT FOLOSITE DIN MOTIVE SERIOASE, JUSTIFICATE, NU DIN MOTIVE EGOISTE. DAR DACÃ SOÞII NU AU MOTIVE SERIOASE, JUSTIFICATE PENTRU A AMÂNA SAU EVITA CONCEPÞIA, ATUNCI ªI ACESTE METODE NATURALE DEVIN PÃCATE.

Abstinenþa periodicã (în perioada fertilã a ciclului femeii) presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soþii tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe când rãul se face mai uºor, dar este foarte dãunãtor. Însã cine trãieºte cu înþelepciune alege lucrurile bune ºi sãnãtoase (metodele naturale de planificare familialã), chiar dacã acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafaþã par uºoare, dar în realitate sunt pline de rãutate ºi otravã (metodele artificiale de contracepþie). ªi aici ne raportãm din nou la calea strâmtã dar corectã ºi la calea largã ºi incorectã.

Iatã ºi un link cu cãrþi, dintre care douã sunt despre metodele naturale de planificare familialã (Autocontrolul fertilitãþii pe cale naturalã ºi Planificarea familialã dupã morala catolicã):
http://www.profamilia.ro/soti.asp

6. ÎN PRIVINÞA SEXUALITÃÞII UMANE SUNT NUMAI DOUÃ CÃI CARE NU SUNT PÃCATE: ORI RELAÞII SEXUALE ÎNTRE SOÞ ªI SOÞIE DUPÃ CÃSÃTORIA CREªTINÃ, ORI ABSTINENÞA. NU MOARE NIMENI DIN CAUZA ABSTINENÞEI ªI NICI NU ESTE DÃUNÃTOARE PENTRU SÃNÃTATE.

Se înºealã cei care cred cã sunt utile relaþiile sexuale înainte de cãsãtorie pentru a constata dacã cei doi se potrivesc sexual, pentru cã medicii susþin cã nu existã nepotrivire sexualã ºi cã de fapt aceasta e o falsã problemã. Iar dacã existã disfuncþii sexuale (impotenþã, ejaculare precoce, frigiditate, etc.), se pot trata.

Iubirea se poate manifesta în foarte multe forme în afarã de forma sexualã.

Cum spuneam, existã numai douã cãi cinstite: ori cãsãtoria creºtinã, ori castitatea (abstinenþa de la relaþii sexuale). Dumnezeu nu admite „cãsãtoria de probã” ci vrea o dãruire totalã ºi definitivã a persoanelor una faþã de cealaltã dupã cãsãtoria creºtinã. Deci relaþiile sexuale, dacã au loc înainte de cãsãtoria creºtinã, sunt pãcate de necurãþie, chiar dacã între cei doi existã decizia de cãsãtorie confirmatã prin cãsãtoria civilã.

Unii cred în mod greºit cã cei care convieþuiesc împreunã înainte de cãsãtorie vor avea o cãsnicie fericitã cu mai puþine probleme, dar, un sondaj fãcut printre femeile care au convieþuit înainte de cãsãtorie cu soþii lor aratã cã acestea se confruntã cu o comunicare din ce în ce mai slabã cu aceºtia ºi cu o lipsã totalã de romantism din partea lor. Destrãmarea cuplului care trãieºte într-o relaþie neoficializatã poate provoca o crizã la fel de serioasã ca cea provocatã de divorþ. Când au fost întrebate de ce se angajeazã într-o astfel de relaþie, femeile au rãspuns cã ele considerã cã aceasta este calea cea mai sigurã spre cãsãtorie. Bãrbaþii în schimb, au rãspuns cã ei se angajeazã în astfel de relaþii întrucât au ca motivaþie relaþiile sexuale.

De asemenea, concubinajul („uniunea consensualã”) duce la pãcate de necurãþie. Majoritatea cuplurilor care trãiesc în concubinaj se despart în momentul în care femeia rãmâne însãrcinatã. 54% dintre mamele singure erau angajate într-o astfel de relaþie când au rãmas însãrcinate. Relaþiile de tipul acesta se caracterizeazã prin nesiguranþã ºi molestare, studiile arãtând cã partenerii care trãiesc în astfel de relaþii se tem permanent cã partenerul/partenera de viaþã o/îl va pãrãsi dacã nu se ridicã la nivelul aºteptãrilor, situaþie care o/îl determinã sã-i tolereze partenerului multe lucruri pe care nu ar trebui sã i le îngãduie. Majoritatea femeilor molestate sunt victime ale concubinilor lor.

Iatã ºi o carte despre abstinenþa pânã la cãsãtorie ºi alte probleme de educaþie moralã adecvatã, intitulatã “O vorbã sincerã cu fetele”. Poate fi cititã direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) accesând urmãtorul link (unde pot fi gãsite mai multe cãrþi):
http://www.profamilia.ro/tineri.asp

Iatã ºi un site despre abstinenþa pânã la cãsãtorie, care începe cu titlul Dragostea adevãratã aºteaptã:
http://www.asteapta.ro/

Iatã ce spunea Sfântul Pãrinte Papa Ioan Paul al II-lea, adresându-se tinerilor:

"Nu vã lãsaþi înºelaþi de cuvintele goale ale celor care iau în derâdere castitatea sau capacitatea voastrã de a vã stãpâni. Forþa viitoarei voastre iubiri conjugale depinde de forþa efortului vostru actual de a învãþa iubirea adevãratã, de practicarea castitãþii care cere abþinerea de la orice raport sexual în afara cãsãtoriei, castitatea este unica manierã sigurã ºi virtuoasã de a pune capãt acestui tragic flagel care este SIDA de care atâþia tineri s-au contaminat".




1. Ce intelegi prin "motive egoiste" ?
2. Daca nu ai incercat actul sexual cum poti vorbi de compatibilitate sexuala? Afla ca exista aceasta incompatibilitate! E prea mare, prea mica, nu stie ce trebuie sa faca, are alte "gusturi" sau doreste sa experimenteze lucruri cu care partenerul/partenera nu "rezoneaza".

Astept totusi un raspuns la prima intrebare, caci ti-am adresat-o de 4 ori...


Pentru LR

Scuzã-mã cã am întârziat cu rãspunsul. Îþi rãspund la ambele întrebãri:

1. Aºa cum spuneam, alternativele la metodele artificiale de contracepþie sunt metodele naturale bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului). Aceste metode naturale sunt sãnãtoase, nu costã nimic ºi nici nu sunt pãcate dacã sunt folosite între soþ ºi soþie (dupã cãsãtoria creºtinã) ºi dacã se recurge la ele din motive grave, justificate, nu din motive egoiste. Dar dacã soþii nu au motive grave, justificate, pentru a amâna sau evita concepþia, atunci ºi aceste metode naturale devin pãcate. Un exemplu de motiv egoist, ar fi atunci când doi soþi preferã sã-ºi cumpere a doua maºinã decât sã facã încã un copil. ªi alte situaþii de acest gen.

2. Nu existã nepotrivire sexualã. Medicii susþin cã nu existã nepotrivire sexualã ºi cã de fapt aceasta e o falsã problemã. Nici dimensiunile nu constituie o problemã. Iar dacã existã disfuncþii sexuale (impotenþã, ejaculare precoce, frigiditate, etc.), se pot trata. ªi pentru cã presupui ºi ipoteza cã nu ar ºti ce trebuie sã facã : Nu e mare filosofie în asta, iar experienþa se capãtã repede, dar trebuie sã se capete numai cu soþia dupã cãsãtoria creºtinã.
iarasi nu ti-ai luat rudotelul...!!!
4Life
Postat pe 30 Iunie 2009 21:48
Draga domnule Vieru cauta in dex vb-ul a abera, sa vezi ca te incadrezi din plin, esti atat de limitat incat cu doctoratul tau cu tot, esti ramas in urma de tot, aloooooooooooooo suntem in 2009! om mai chisat si aberant ca tine nu am vazut !
ioana2280
Postat pe 1 Iulie 2009 17:35
http://4life-romania.blogspot.com
4Life
Postat pe 1 Iulie 2009 18:44
tarot_healthy
Postat pe 9 Iulie 2009 12:10
eu am folosit si nu s-a intamplat nimic dar mi-a spus doctorul meu ca fac rau organismului pt ca contin...chinina care nu prea face bine. prin urmare mi-a recomandat( tot locale) niste ovule care se numesc....PHARMATEX. se folosesc la fel ca si foitele doar ca nu sunt daunatoare organismului...succes
stefanescu34
Postat pe 17 Iulie 2009 07:52
pt Cezar. discutia era despre foitele anticonceptionale nu dezbateri religioase. consider ca omul a depasit nivelul animalului care are ca prm obiectiv reproducerea. cum poti sa propui sa facem copi fara sa gindim ca putem sa le oferim. sora mea are un copil dorit dar din pacate doctori nu reusesc sa spuna de ce s-a imbolnavit si nu au nici macar tratament pt el. i-au prescris vitamine - ajuta un pic corpul dar nu vindeca. intrebare pt tine daca ai fi parinte cn un astfel de copil ( nu te gindi ca iti doresc asa ceva, nu doresc nici macar celor mai mari dusmani ai oamenilor sa cunoasca o astfel de durere) ce ai face ai continua sa procreezi copii fara sa te gindesti la ce urmeasa pt ca dogma bisericeasca spune ca este pacat sa te protejezi sau sa faci avor sau ti-ai aminti ca Dumnezeu ne-a deosebit de animale prin gindire. Daca tot esti atit de documentat explica de ce animalele si pasarile isi omoara pui care nu au sanse sa supravietuiasca pt ca sunt bolnavi. cum ar fi corect sa ne protejam sau sa nastem copi si sa ii omoram daca nu au sanse la viata?



pt aliceea2000: folosesc foite - dupa o discutie cu doctorul de familie care este un doctor deosebit, avand curajul sa recunoasca cand o problema il depaseste - de 10 ani si sunt destul de multumita, ca efect secundar la unele persoane poate aparea un pic mai multa secretie vaginala. daca o folosesti corect, adica sa ai rabdare sa se topeasca, este ok.
nk_healthy
Postat pe 17 Iulie 2009 10:24
Doamne! Deci mie una mi-a luat pe putin jumatate de ora ca sa citesc toate postarile topicului, si intrasem sincer doar sa vad pareri pro si contra foitelor anticonceptionale. "Nene Vieru" (caci vad ca la apelativul asta raspunzi) banuiesc ca ai avut nevoie de cel putin 5 ani ca sa reusesti sa aduni toate "informatiile", si ai sfarsit prin a publica n postari pe un forum de pe healthy.ro. Nu te supara, dar la ce savant si atotcunoscator te dai (si acum sa nu ma iei cu "doar Dzeu e atotcunoscator") ar fi trebuit deja sa fii un renume in acest domeniu. Eu personal nu am auzit de tine pana acum. asadar in acest context exista 2 posibilitati, ori eu mi-am pierdut o ora aiurea din viata citind nimic concret pe forumul asta, in legatura cu ce o interesa pe dsoara cu intrebarea si pe restul femeilor care aveau nevoie de un sfat, ori tu ti-ai pierdut ani din viata, ajungand doctorand care publica postari pe un amarat de forum.

P.S. 1. Sunt studenta in anul 2 la doua facultati (ASE-Comert si Univ Bucuresti-St Politice), am intrat la amandoua cu note f mari, am avut bursa de merit la una din ele, am terminat cu 9 la amandoua, am voluntariate si seminarii peste seminarii. DAR NU VREAU SA MA LAUD, CI DOAR IMI SUSTIN GRAMATICA LB ROMANE
2. Sunt una probabil din putinii tineri de vasrta mea care se inchina cand trec prin fata unei Biserici, imi fac rugaciunea in aproape fiecare noapte, si reusesc sa merg Duminica la Biserica cel putin o data pe luna, asa ca nu sunt nici eretica, nici ateu. ci doar aleg sa folosesc o metoda moderna (anticonceptionalele) asa cum tu alegi sa folosesti internetul, si unii preoti aleg sa trimita invataturi prin SMS.
wenschow
Postat pe 17 Iulie 2009 12:03
Eu le folosesc de ani de zile si nu am avut nici un fel de probleme. Nu am ramas nici macar o data gravida. Dar vezi pe care le folosesti. In pachet exista o foita de plastic si una de hartie. O folosesti pe cea de plastic nu pe cea de hartie. Aceea este pusa ca sa nu se lipeasca foitele de plastic intre ele. Este un mic dezavantaj fata de pilulele anticonceptionale deoarece trebuiesc introduse in vagin cu 10 minute inainte de contactul sexual. Exact cat trebuie sa ai preludiul.
Bafta
dana1971
Postat pe 17 Iulie 2009 12:04
Am folosit foite contraceptive (si inca folosesc) ani la rand si nu am avut nici o problema. Singulul lucru ce nu-mi place e ca trebuie sa stai cu ochii pe ceas. Sa ai grija caci efectul incepe de dupa 10 minute de la introducere si dureaza 20 minute apoi. Pentru o siguranta mai mare foloseam 2 foite, chiar si 3 deodata in zilele riscante, apoi, dupa ce efectul a trecut te poti spala inauntru caci mai ramane o parte nedizolvata. Le recomand tuturor celor care termina in mai putin de 20 minute!!!
gasca_vesela
Postat pe 17 Iulie 2009 13:10
Fetelor, nu pot sa cred ce se intampla pe forumul Healthy, nu mai pot sa citesc linistita un topic legat de contraceptie ca mereu dau de postarile kilometrice ale Vierului habotnic (by the way, postari pe care nu le citeste nici dracu ! el nu-si da seama ca nimeni n-are kef si timp sa citeasca ale sale copy paste uri nesfarsite ? ) el si alte evlavioase incuiate la minte (divortate sau fete batrane, cel mai probabil, cine dracu sa stea cu asemenea specimene al caror unic scop in viata este reproducerea ??).

Legat de metode de contraceptie, nu cred ca o sa mai intru pe site ul Healthy, chiar daca primesc newsletter zilnic, se pare ca adminul acestui site nu-si prea face treaba cum trebuie si publica toate balariile care impiedica un cititor oarecare sa urmareasca linistit un topic care il intereseaza.
Am intrat aici ca sa aflu cat mai multe pareri legate de foitele anticonceptionale si mi-a luat foaarte mult timp ca sa aflu ce ma intereseaza, iar asta din cauza ca trebuia sa trec de faimoasele copy paste uri......

Domnule Vieru si cohorta ta de evlavioase abstinenete, NIMENI SI NICIUN SITE SAU BLOG SAU ALTE FILOSOFII de pe lumea asta nu o sa ma convinga sa fac un copil pe care nu mi-l doresc !!! Niciun site , nicio postare si niciun preot nu o sa ma convinga sa renunt vreodata la avort (daca o sa fie vreodata cazul) sau la anticonceptionale, daca eu pur si simplu nu-mi doresc acel copil, fie ca nu pot sa-i ofer conditiile necesare unui trai decent fie din alte motive "egoiste". Eu sunt una dintre acele egoiste, hai, aruncati cu piatra !!!

Eu sunt una dintre acele egoiste pentru care reproducerea nu este singurul scop in viata, una dintre acele egoiste care se simte femeie implinita si fericita si fara sa toarne puradei gramada. Eu sunt una dintre acele femei care nu vrea sa se sacrifice si vrea sa-si traiasca viata asa cum ii place si n-am nevoie de oameni ca tine, domnule Vieru, care sa-mi spuna ce e bine si ce nu e bine pentru mine, asta numai medicul imi poate spune. (referitor la efectele secundare ale metodelor contracpive artificiale, ca sa ma fac inteleasa....)

Hai ca m-am plictisit. Domnule doctorand in bioetica, oare tu nu stii ca si bioetica, ca oricare valoare "absoluta" a lumii noastre (binele, frumosul, adevarul) este relativa si subiectiva, in functie de cine si cum se raporteaza la ele (dar aici intram deja in alte subiecte care necesita sa ai o minte deschisa spre cunoastere si iesirea din dogme... ) ???
incearca sa consulti si alte pareri si site uri si carti inainte sa te autoproclami detinatorul adevarului absolut :

Conceiving is a sin : http://dontconceive.blogspot.com/

Moral Childfree : http://moralchildfree.tripod.com/id1.html

Happily Childfree : http://www.happilychildfree.com/

La urma urmei, totul tine de optiune, din fericire, in acest secol, avem dreptul sa alegem ce este mai bine pentru noi insine.



raigam
Postat pe 17 Iulie 2009 14:07
PENTRU VIERU
esti ca musca care se baga, bai dar ne lasi?lasa-0ne si dispari din treburile femeilor, esti plicticos si enervant
ma disperi, esti peste tot
protopa
Postat pe 17 Iulie 2009 15:03
Buna:)Eu am folosit aceste foite...,nu au fost reactii adverse...chiar foarte ok...insa,s-ar putea sa ti se para un pic neplacute:)Incearca! cat despre cat de sigure sunt...:)neasteptat de sigure!
roschi2008
Postat pe 17 Iulie 2009 15:13
De la: aliceea2000, la data 2009-07-01 17:35:35Draga domnule Vieru cauta in dex vb-ul a abera, sa vezi ca te incadrezi din plin, esti atat de limitat incat cu doctoratul tau cu tot, esti ramas in urma de tot, aloooooooooooooo suntem in 2009! om mai chisat si aberant ca tine nu am vazut !


NU AM ABERAT CU NIMIC ªI NU NUMAI EU COMBAT METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE. AM DAT NUMEROASE SITE-URI ªI ARTICOLE SCRISE DE MEDICI CARE COMBAT METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE. CHIAR CREZI CÃ TOÞI ABEREAZÃ ???

ªI CE DACÃ SUNTEM ÎN 2009 ? ÎN 2009 TREBUIE SÃ ASCUNDEM ADEVÃRUL DESPRE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE ?

Dacã aº fi singurul împotriva metodelor artificiale de contracepþie, poate ar exista un semn de întrebare, dar când sunt sute de milioane sau poate chiar miliarde de oameni pe pãmânt care sunt împotriva metodelor artificiale de contracepþie, ar trebui sã-þi pui tu o întrebare: crezi cã toþi abereazã? Numai câte cercetãri medicale combat metodele artificiale de contracepþie! Numai câte asociaþii pentru viaþã sunt! Numai pe blogurile mele câte legãturi sunt cu site-uri care combat metodele artificiale de contracepþie! Plus alte mii ºi mii de site-uri de acelaºi fel din toate þãrile! Crezi cã toate aceste asociaþii ºi toþi care au fãcut aceste site-uri ºi spun adevãrul în privinþa metodelor artificiale de contracepþie abereazã?

ªI TU ªI ALÞII AR TREBUI Sà DESCHIDEÞI OCHII ªI Sà Và TREZIÞI DIN MANIPULAREA DIN PARTEA INDUSTRIEI FARMACEUTICE, PENTRU Cà MULTINAÞIONALELE CªTIGà SUME COLOSALE DE BANI DIN FABRICAREA ªI COMERCIALIZAREA CONTRACEPTIVELOR ARTIFICIALE…IAR FAPTUL Cà MULTE DINTRE ELE AU ACÞIUNE AVORTIVà E TRECUT SUB TÃCERE PENTRU CÃ, DACà OAMENII S-AR TREZI ªI NU LE-AR MAI FOLOSI, UNII AR PIERDE SUME COLOSALE DE BANI…DIN ACELAªI MOTIV, TOT SUB TÃCERE ÎN MOD OFICIAL SE ÞINE FAPTUL Cà TOATE CONTRACEPTIVELE ARTIFICIALE AU CONSECINÞE NEGATIVE ASUPRA SÃNÃTÃÞII, MULTE DINTRE ELE FIIND FOARTE GRAVE, IAR PUBLICITÃÞII SE DAU NUMAI O PARTE DINTRE EFECTELE SECUNDARE.
La interesul industriei farmaceutice se adaugã ºi interesul celor care împart în mod nedrept resursele ºi manipuleazã opinia publicã vehiculând falsa problemã a « suprapopulãrii » pentru a nu se vedea cã adevãrata cauzã a sãrãciei din lume nu este lipsa de resurse, ci împãrþirea nedreaptã a acestora de cãtre ei. În acest sens, ei promoveazã controlul populaþiei prin orice mijloace, în fapt promoveazã o culturã a morþii, opusã culturii umane ºi creºtine a vieþii.

"Suprapopularea" este o falsã problemã ºi o mare minciunã. Oamenii de ºtiinþã au calculat cã Pãmântul poate hrãni o populaþie mult mai numeroasã decât populaþia actualã. De exemplu: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) ºi peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, în prezent pe Pãmânt sunt în jur de 6 miliarde ºi jumãtate de oameni.
În plus, economiºtii constatã cã o creºtere a densitãþii demografice poate fi însoþitã de o mare expansiune economicã: ca exemplu poate fi adus Hong – Kongul, unde existã o densitate mare de populaþie ºi în acelaºi timp o mare creºtere economicã.

Accesând linkul urmãtor puteþi vedea un documentar intitulat « Iarna demograficã » în care oamenii de ºtiinþã aratã cã pe pãmânt este nevoie de copii, altfel se ajunge la o îmbãtrânire a populaþiei, la o aºa numitã iarnã demograficã. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iatã prima parte, iar celelalte 5 pãrþi le gãsiþi în dreapta :

http://www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6E481F1E&index=0&playnext=1

De asemenea, în privinþa României se constatã o scãdere dramaticã a populaþiei, astfel încât, dacã nu se vor lua mãsuri de stopare a avorturilor prin lege, dispariþia poporului român poate fi calculatã matematic.

Unii medici spun adevãrul în privinþa contracepþiei, dar alþii oferã pacientelor explicaþii sumare, fãrã însã a preciza cã aceasta se realizeazã uneori prin distrugerea ºi eliminarea embrionului, adicã prin avort timpuriu.

Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptivã, numind-o „propagandã criminalã”, „plagã socialã ºi naþionalã”.

Poþi intra pe blogul urmãtor :

http://www.augustincezar.blogspot.com/

Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este om din momentul concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative pentru a nu face avort. Mãrturii publice ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare. Argumente cã multe dintre metodele aºa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente cã toate metodele artificiale de contracepþie sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi sunt ºi pãcate, chiar dacã soþii ar avea motive care ar putea pãrea justificate pentru a le folosi. Când existã un motiv grav, justificat, de a evita concepþia, existã o alternativã : metodele naturale de planificare familialã bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului). Metodele naturale nu sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi nu sunt pãcate dacã se recurge la ele dupã cãsãtorie ºi din motive grave, justificate, nu din egoism. Dacã se recurge la aceste metode din egoism ºi nu din motive grave, atunci devin pãcate ºi aceste metode naturale.

Puteþi intra ºi pe blogul urmãtor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/

Acest blog conþine: înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio) ; cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.

Vã rog intraþi pe bloguri ºi trimiteþi-le mai departe, ca sã foloseascã ºi altora.


IATÃ CÂTEVA SITE-URI ªI ARTICOLE MEDICALE CARE DEMONSTREAZÃ CÃ MULTE DINTRE METODELE ARTIFICIALE DE « CONTRACEPÞIE » SUNT DE FAPT AVORTIVE (AVORTURI TIMPURII) ªI CÃ TOATE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE AU CONSECINÞE NEGATIVE ASUPRA SÃNÃTÃÞII, MULTE DINTRE ACESTE CONSECINÞE FIIND FOARTE GRAVE :

-Accesând linkul urmãtor, gãsiþi o carte ce poate fi cititã direct pe internet despre mijloacele anticoncepþionale ºi efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbeºte din interese comerciale. Un bilanþ critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scrisã de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetricã la spitalul cantonal Stans, Elveþia, CH - 6370) în colaborare cu Otto Döpper.
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

-Informaþii importante despre efectul avortiv al pilulei contraceptive ºi despre consecinþele grave asupra sãnãtãþii gãsiþi accesând ºi linkul urmãtor :
http://www.avort.ro/pilula.php
Textul de pe acest site a fost scris pe baza unui studiu fãcut de Dr. Chris Kahlenborn care este medic terapeut la o clinicã privatã din Altoona, SUA. El este autorul studiului Breast Cancer, Its Link to Abortion and Birth Control Pill (Cancerul mamar, legãtura sa cu avortul ºi pilula de control al naºterii). Informaþiile au fost oferite prin bunãvoinþa doamnei dr. Nicole Syed, de la Centrul Fertility Care, Londra, 21a Soho Square W1D 4NR; Tel: 020 7437 0892; e-mail: mailto:info@naprofertility.co.uk

- Un site despre nocivitatea metodelor artificiale de contracepþie :
http://www.anticonceptionale.info/

-Despre efectele avortive ºi dãunãtoare pentru organism ale contraceptivelor artificiale – Dr. Chris Kahlenborn ºi Dr. Ann Moell:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-trebuie-sa-stie-o-femeie-despre-contraceptie

-Contraceptivele hormonale (ºi în general contraceptivele artificiale) chiar sunt periculoase. Studiu cu trimiteri la articole si link-uri catre reviste si carti de specialitate despre nocivitatea contraceptivelor
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/215-contraceptivele-hormonale-chiar-sunt-periculoase

-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul cã pilula ºi steriletul sunt avortive (cauzeazã avorturi timpurii) ºi despre nocivitatea lor ºi a metodelor artificiale de contracepþie în general:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-functioneaza-pilula-si-alte-contraceptive-contraceptivele-hormonale-si-steriletuldiu-sunt-ele-oare-abortive-cauzeaza-avorturi-timpurii

-Pilulele anticoncepþionale sunt avortive Autor: John Wilks, medic farmacist, M.P.S., M.A.C.P.P., octombrie 1998
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/229-cum-functioneaza-si-mai-ales-cum-esueaza-pilula-pilula-provoaca-avortul-hormonal-avorturi-timpurii

-Faþa nevãzutã a contraceptivelor:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata-nevazuta-a-contraceptivelor

-Pilula ºi cancerul mamar (cancerul de sân) – interviu cu Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/216-pilula-si-cancerul-mamar-cancerul-de-san

-Riscul cancerului mamar indus de pilulã – autor Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/217-riscul-cancerului-mamar-indus-de-pilula

-Despre pericolele contraceptivelor injectabile:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/214-contraceptivele-injectabile-periculoase-pentru-sanatatea-oamenilor

- De asemenea, puteþi citi sau audia conferinþa despre avort, efectele nocive ale metodelor artificiale de “contracepþie” ºi despre bolile cu tranmitere sexualã þinutã de doamna doctor Cristina Todea – Gross, accesând linkul urmãtor :
http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/209/Conferinta-despre-avort

DACÃ EXISTÃ MOTIVE GRAVE, JUSTIFICATE, DE A EVITA CONCEPÞIA, SE POATE RECURGE LA METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALÃ, BAZATE PE ABSTINENÞA PERIODICÃ (ÎN ZILELE FERTILE ALE CICLULUI).
Aceste metode naturale sunt sãnãtoase, nu costã nimic ºi sunt în acord cu morala creºtinã dacã se recurge la ele din motive grave, justificate, nu din motive egoiste. Dar dacã soþii nu au motive grave, justificate, pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii ºi recurg la metodele naturale din motive egoiste, atunci ºi aceste metode naturale devin pãcate.

Dar metodele artificiale de contracepþie (atât cele care acþioneazã dupã concepþie, cât ºi cele care sunt o piedicã pentru concepþie), pe lângã faptul cã sunt foarte dãunãtoare sãnãtãþii, sunt ºi pãcate chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase pentru a le folosi. Existã o singurã excepþie: este permisã din punct de vedere moral (deci nu constituie pãcat) folosirea metodelor terapeutice cu adevãrat necesare pentru a vindeca bolile organismului, chiar dacã se prevede cã din aceasta va rezulta o piedicã împotriva concepþiei, cu condiþia ca aceastã piedicã sã nu fie direct voitã. Cine n-a ºtiut pânã acum toate aceste aspecte ºi a folosit metode artificiale de contracepþie, sã nu mai foloseascã astfel de metode mãcar de acum înainte. Prin informaþiile detaliate din acest material venim în întâmpinarea datoriei morale pe care o are fiecare de a se informa cât mai bine. Dacã nu s-ar informa, ar fi în ignoranþã vinovatã.


Metodele naturale de planificare familialã sunt cele care respectã ordinea fireascã atât în pregãtirea ºi în desfãºurarea actului sexual, cât ºi în finalizarea lui. Aceste metode naturale diferã între ele în funcþie de procedeele de calcul al perioadelor fertilã ºi nefertilã din ciclul menstrual. Ele sunt urmãtoarele patru:

a. metoda calendarului (se mai numeºte ºi metoda Ogino-Knaus, dupã numele inventatorilor)
b. metoda temperaturii bazale
c. metoda Billings (ritmul mucusului cervical)
d. metoda simpto-termicã

Metodele naturale de planificare familialã:

- Nu au nici un efect negativ asupra sãnãtãþii.
- Presupun abstinenþa (abþinerea) de la actul sexual în zilele de fertilitate sigurã sau probabilã ale ciclului menstrual (abstinenþa periodicã).
- Dacã sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familialã au un grad ridicat de siguranþã, în condiþiile în care femeia îºi cunoaºte bine funcþionarea ciclului menstrual (siguranþã de 100% nu oferã nici metodele naturale de planificare familialã, nici metodele artificiale de contracepþie). De obicei, un calcul mai exact al funcþionãrii ciclului menstrual se face într-o perioadã de 6-12 luni. Existã formule de calcul al metodelor naturale de planificare familialã chiar ºi pentru femeile care au ciclu neregulat. Dacã ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, însã, în acest caz, se pot aplica urmãtoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings ºi metoda simpto-termicã). Existã mãrturii ale unor soþi care folosesc numai metode naturale de planificare familialã ºi declarã cã sunt foarte mulþumiþi de ele.
- Din punct de vedere moral, metodele naturale de planificare familialã sunt conforme cu criteriile moralei catolice ºi cu criteriile obiective ale moralitãþii, bineînþeles dacã sunt utilizate dupã cãsãtoria creºtinã ºi dacã evitarea concepþiei prin recurgerea la ele nu provine din egoism, ci existã motive serioase ca soþii sã evite concepþia unor noi copii sau sã distanþeze concepþiile copiilor. În aceleaºi condiþii, metodele naturale de planificare familialã sunt acceptate ºi de unele dintre Bisericile Ortodoxe. (Bisericile Ortodoxe din anumite þãri nu acceptã nici metodele naturale de planificare familialã, acceptând doar abstinenþa totalã ca singurã soluþie pentru cei care nu mai vor noi copii) Dupã cum vom explica spre sfârºitul materialului, Biserica Catolicã ºi Bisericile Ortodoxe care acceptã metodele naturale de planificare familialã sunt consecvente cu ele însele ºi atunci când considerã permisã folosirea metodelor naturale de planificare familialã pentru motive grave, justificate ºi atunci când aratã cã e nepermisã folosirea metodelor artificiale de contracepþie, chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase.
- Metodele naturale nu numai cã nu pun în pericol relaþia dintre soþi, ci dimpotrivã, încurajeazã iubirea ºi respectul dintre ei.
- Favorizeazã dãruirea totalã a soþilor.
- Nu costã nimic.
- E clar cã NU este permis sã se facã avort dacã totuºi s-ar concepe copilul în cazurile de excepþie ale metodelor naturale, în cazurile erorilor de calcul sau în oricare alt caz.
- Dacã o nouã sarcinã ar expune direct la un pericol real ºi foarte grav viaþa mamei, abstinenþa periodicã nu poate fi recomandatã ºi nici urmatã. În asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de încredere ºi cu principii creºtine.

E adevãrat cã aceastã abstinenþã periodicã presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soþii tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe când rãul se face mai uºor, dar este foarte dãunãtor. Însã cine trãieºte cu înþelepciune alege lucrurile bune ºi sãnãtoase (metodele naturale), chiar dacã acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafaþã par uºoare, dar în realitate sunt pline de rãutate ºi otravã (metodele artificiale de contracepþie).
Iatã ºi un link cu cãrþi, dintre care douã sunt despre metodele naturale de planificare familialã (Autocontrolul fertilitãþii pe cale naturalã ºi Planificarea familialã dupã morala catolicã):
http://www.profamilia.ro/soti.asp
vieru_cezar_iasi
Postat pe 18 Iulie 2009 03:11
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-04-13 07:32:08În aceastã postare veþi afla foarte multe informaþii despre metodele contraceptive, precum ºi linkuri spre site-uri pe acelaºi subiect.

Mi-am dat licenþa în bioeticã, iar acum fac doctoratul în filosofie. Nu ca sã mã laud spun ce studii am, ci pentru a arãta cã sunt foarte bine pregãtit în domeniu.

Pentru întrebãri ºi dialog, pot fi contactat pe messenger, la id vieru_cezar_iasi
sau pe e-mail, la adresa vieru_cezar_iasi@yahoo.com


EFECTUL AVORTIV AL MULTOR METODE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE

CONSECINÞE NEGATIVE ASUPRA SÃNÃTÃÞII PROVOCATE DE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE

IMORALITATEA METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE

METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALÃ (BAZATE PE ABSTINENÞA PERIODICÃ) - O ALTERNATIVÃ SÃNÃTOASÃ ªI MORALÃ (ÎN ANUMITE CONDIÞII) LA METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE

1. Informaþii mai puþin cunoscute despre metodele artificiale de contracepþie ºi linkuri cu declaraþii medicale ºi cãrþi despre nocivitatea acestor metode:

Este dovedit fãrã dubiu, cu argumente clare, biologice ºi religioase, cã omul este fiinþã umanã din clipa concepþiei, atât trupeºte, cât ºi sufleteºte. Trupeºte, chiar de la concepþie, adicã de la fecundaþie, posedã un cod genetic uman ºi propriu, deci chiar de la concepþie este fiinþã umanã unicã. În acel cod genetic sunt programate toate trãsãturile sale trupeºti: culoarea ochilor, culoarea pãrului, înãlþimea la care va ajunge, nuanþa tenului, forma feþei, forma nasului, etc. Dezvoltarea ulterioarã a corpului sãu nu este decât o derulare a acestui program care existã deja de la început, din momentul concepþiei. Iar sufleteºte, Dumnezeu creazã sufletul copilului tot în acel moment al concepþiei.

Unele dintre metodele artificiale de « contracepþie » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii), deoarece nu sunt o piedicã împotriva concepþiei, ci acþioneazã dupã concepþie, împiedicând nidaþia (împiedicã implantarea în uter a ovulului deja fecundat). Astfel, sunt avortive pilula de a doua zi ºi steriletul, cãci acþioneazã dupã concepþie; contraceptivele hormonale (pilulele anticoncepþionale luate înainte, injecþiile contraceptive, implanturile subdermice ºi alte contraceptive hormonale) uneori sunt o piedicã împotriva concepþiei, dar alteori acþioneazã dupã concepþie, împiedicând nidaþia, deci, în multe cazuri sunt avortive: de multe ori ele nu inhibã ovulaþia, fecundaþia are loc ºi în aceste cazuri acþioneazã dupã fecundaþie modificând endometrul (mucoasa peretelui intern al uterului), fãcându-l neprimitor pentru ovulul fecundat. Astfel, ele împiedicã nidaþia în cazurile, destul de numeroase, în care fecundaþia totuºi a avut loc, iar embrionul va fi eliminat ulterior, în timpul menstruaþiei, de obicei fãrã a fi observat, datoritã dimensiunilor foarte reduse (la 14 zile de la concepþie, embrionul are aproximativ 1,5mm).

Dar aspectul avortiv al acestor metode artificiale de contracepþie este trecut de cele mai multe ori sub tãcere, deoarece existã interesul comercializãrii lor, aºa cum vom vedea mai jos. Multinaþionalele câºtigã sume imense de bani pe plan mondial din producerea ºi comercializarea acestor produse aºa –zis « contraceptive ». Se adaugã ºi interesul celor care împart în mod nedrept resursele ºi manipuleazã opinia publicã vehiculând falsa problemã a « suprapopulãrii » pentru a nu se vedea cã adevãrata cauzã a sãrãciei din lume nu este lipsa de resurse, ci împãrþirea nedreaptã a acestora de cãtre ei. În acest sens, ei promoveazã controlul populaþiei prin orice mijloace, în fapt promoveazã o culturã a morþii, opusã culturii umane ºi creºtine a vieþii.

Unii medici spun adevãrul în privinþa contracepþiei, dar alþii oferã pacientelor explicaþii sumare, fãrã însã a preciza cã aceasta se realizeazã uneori prin distrugerea ºi eliminarea embrionului (copilului), adicã prin avort timpuriu.
Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptivã, numind-o „propagandã criminalã”, „plagã socialã ºi naþionalã”.

Pe lângã acþiunea avortivã a multora dintre metodele artificiale de contracepþie, toate metodele artificiale de contracepþie au ºi consecinþe negative asupra sãnãtãþii (efecte secundare), unele dintre ele chiar foarte grave, care vor fi prezentate mai jos.
Accesând linkul urmãtor, gãsiþi o carte ce poate fi cititã direct pe internet despre mijloacele anticoncepþionale ºi efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbeºte din interese comerciale. Un bilanþ critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scrisã de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetricã la spitalul cantonal Stans, Elveþia, CH - 6370) în colaborare cu Otto Döpper.
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

-Informaþii importante despre efectul avortiv al pilulei contraceptive ºi despre consecinþele grave asupra sãnãtãþii gãsiþi accesând ºi linkul urmãtor :
http://www.avort.ro/pilula.php
Textul de pe acest site a fost scris pe baza unui studiu fãcut de Dr. Chris Kahlenborn care este medic terapeut la o clinicã privatã din Altoona, SUA. El este autorul studiului Breast Cancer, Its Link to Abortion and Birth Control Pill (Cancerul mamar, legãtura sa cu avortul ºi pilula de control al naºterii). Informaþiile au fost oferite prin bunãvoinþa doamnei dr. Nicole Syed, de la Centrul Fertility Care, Londra, 21a Soho Square W1D 4NR; Tel: 020 7437 0892; e-mail: mailto:info@naprofertility.co.uk

- Un site despre nocivitatea metodelor artificiale de contracepþie :
http://www.anticonceptionale.info/

-Despre efectele avortive ºi dãunãtoare pentru organism ale contraceptivelor artificiale – Dr. Chris Kahlenborn ºi Dr. Ann Moell:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-trebuie-sa-stie-o-femeie-despre-contraceptie

-Contraceptivele hormonale (ºi în general contraceptivele artificiale) chiar sunt periculoase. Studiu cu trimiteri la articole si link-uri catre reviste si carti de specialitate despre nocivitatea contraceptivelor
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/215-contraceptivele-hormonale-chiar-sunt-periculoase

-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul cã pilula ºi steriletul sunt avortive (cauzeazã avorturi timpurii) ºi despre nocivitatea lor ºi a metodelor artificiale de contracepþie în general:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-functioneaza-pilula-si-alte-contraceptive-contraceptivele-hormonale-si-steriletuldiu-sunt-ele-oare-abortive-cauzeaza-avorturi-timpurii

-Pilulele anticoncepþionale sunt avortive Autor: John Wilks, medic farmacist, M.P.S., M.A.C.P.P., octombrie 1998
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/229-cum-functioneaza-si-mai-ales-cum-esueaza-pilula-pilula-provoaca-avortul-hormonal-avorturi-timpurii

-Faþa nevãzutã a contraceptivelor:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata-nevazuta-a-contraceptivelor

-Pilula ºi cancerul mamar (cancerul de sân) – interviu cu Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/216-pilula-si-cancerul-mamar-cancerul-de-san

-Riscul cancerului mamar indus de pilulã – autor Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/217-riscul-cancerului-mamar-indus-de-pilula

-Despre pericolele contraceptivelor injectabile:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/214-contraceptivele-injectabile-periculoase-pentru-sanatatea-oamenilor

- De asemenea, puteþi citi sau audia conferinþa despre avort, efectele nocive ale metodelor artificiale de “contracepþie” ºi despre bolile cu tranmitere sexualã þinutã de doamna doctor Cristina Todea – Gross, accesând linkul urmãtor :
http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/209/Conferinta-despre-avort

- Iatã ºi un videoclip interesant, intitulat Pilula contraceptivã este avortivã
http://www.youtube.com/watch?v=5Ws0t7FPSuc&NR=1

Alternativa la metodele artificiale de contracepþie este planificarea familialã prin metodele naturale, bazate pe abstinenþa periodicã (în zilele fertile ale femeii). Aceste metode naturale sunt sãnãtoase, nu costã nimic ºi sunt în acord cu morala creºtinã dacã se recurge la ele din motive serioase, nu din motive egoiste. Dar dacã soþii nu au motive serioase pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii ºi recurg la metodele naturale din motive egoiste, atunci ºi aceste metode naturale devin pãcate.
Dar metodele artificiale de contracepþie (atât cele care acþioneazã dupã concepþie, cât ºi cele care sunt o piedicã pentru concepþie) sunt pãcate chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase pentru a le folosi, dupã cum vom vedea când vom arãta imoralitatea acestor metode.
Existã o singurã excepþie: este permisã din punct de vedere moral (deci nu constituie pãcat) folosirea metodelor terapeutice cu adevãrat necesare pentru a vindeca bolile organismului, chiar dacã se prevede cã din aceasta va rezulta o piedicã împotriva concepþiei, cu condiþia ca aceastã piedicã sã nu fie direct voitã.Cine n-a ºtiut pânã acum toate aceste aspecte ºi a folosit metode artificiale de contracepþie, sã nu mai foloseascã astfel de metode mãcar de acum înainte, când a conºtientizat. Prin informaþiile detaliate din acest material venim în întâmpinarea datoriei morale pe care o are fiecare de a se informa cât mai bine. Dacã nu s-ar informa, ar fi în ignoranþã vinovatã.

Legea care interzice metodele artificiale de contracepþie nu e o simplã lege a dreptului uman, ci este o lege a lui Dumnezeu, care a fost datã o datã pentru totdeauna ºi nu poate fi schimbatã niciodatã. Toate Bisericile creºtine exprimã într-un glas voinþa lui Dumnezeu care interzice sterilizarea ºi toate metode artificiale de contracepþie. Nu trebuie sã luãm exemplul oamenilor pãcãtoºi ºi corupþi, oricât de mulþi ar fi aceºtia, ci exemplul creºtinilor adevãraþi care respectã voinþa lui Dumnezeu.

RECOMAND ªI BLOGURILE MELE:

http://www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase ca omul este om din momentul concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative la avort. Mãrturii ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnatoare. Argumente cã multe dintre metodele aºa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente cã toate contraceptivele artificiale sunt dãunãtoare sãnãtãþii (unele dintre ele au chiar efecte nocive grave asupra sãnãtãþii) ºi sunt ºi pãcate. Alternativele la metodele artificiale de contracepþie sunt metodele naturale de planificare familialã bazate pe abstinenþa periodicã. Acestea sunt sãnãtoase ºi morale cu douã condiþii : dacã sunt folosite dupã cãsãtorie ºi dacã soþii au motive serioase pentru a recurge la metodele naturale, nu motive egoiste. Dacã metodele naturale de planificare familialã sunt folosite din motive egoiste, devin ºi ele pãcate.

Puteþi intra ºi pe blogul urmãtor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Acest blog conþine: înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio), cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator), articole ; adrese, numere de telefon si site-uri ale unor asociatii care ofera servicii caritative, etc.

Vã rog intraþi pe bloguri ºi trimiteþi-le mai departe, ca sã foloseascã ºi altora. Chiar se meritã.

2. Metodele naturale de planificare familialã – o alternativã la metodele artificiale de contracepþie

O alternativã la metodele artificiale de contracepþie o reprezintã metodele naturale de planificare familialã. Mulþi medici ginecologi criticã metodele artificiale de contracepþie ºi recomandã metodele naturale de planificare familialã. Metodele naturale de planificare familialã sunt cele care respectã ordinea fireascã atât în pregãtirea ºi în desfãºurarea actului sexual, cât ºi în finalizarea lui. Aceste metode naturale diferã între ele în funcþie de procedeele de calcul al perioadelor fertilã ºi nefertilã din ciclul menstrual. Ele sunt urmãtoarele patru:

a. metoda calendarului (se mai numeºte ºi metoda Ogino-Knaus, dupã numele inventatorilor),
b. metoda temperaturii bazale,
c. metoda Billings (ritmul mucusului cervical)
d. metoda simpto-termicã.

Metodele naturale de planificare familialã:

- Nu au nici un efect negativ asupra sãnãtãþii.
- Presupun abstinenþa (abþinerea) de la actul sexual în zilele de fertilitate sigurã sau probabilã ale ciclului menstrual (abstinenþa periodicã).
- Dacã sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familialã au un grad ridicat de siguranþã, în condiþiile în care femeia îºi cunoaºte bine funcþionarea ciclului menstrual (siguranþã de 100% nu oferã nici metodele naturale de planificare familialã, nici metodele artificiale de contracepþie). De obicei, un calcul mai exact al funcþionãrii ciclului menstrual se face într-o perioadã de 6-12 luni. Existã formule de calcul al metodelor naturale de planificare familialã chiar ºi pentru femeile care au ciclu neregulat. Dacã ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, însã, în acest caz, se pot aplica urmãtoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings ºi metoda simpto-termicã). Existã mãrturii ale unor soþi care folosesc numai metode naturale de planificare familialã ºi declarã cã sunt foarte mulþumiþi de ele.
- Din punct de vedere moral, metodele naturale de planificare familialã sunt conforme cu criteriile moralei catolice ºi cu criteriile obiective ale moralitãþii, bineînþeles dacã sunt utilizate dupã cãsãtoria creºtinã ºi dacã evitarea concepþiei prin recurgerea la ele nu provine din egoism, ci existã motive serioase ca soþii sã evite concepþia unor noi copii sau sã distanþeze concepþiile copiilor. În aceleaºi condiþii, metodele naturale de planificare familialã sunt acceptate ºi de unele dintre Bisericile Ortodoxe. (Bisericile Ortodoxe din anumite þãri nu acceptã nici metodele naturale de planificare familialã, acceptând doar abstinenþa totalã ca singurã soluþie pentru cei care nu mai vor noi copii) Dupã cum vom explica spre sfârºitul materialului, Biserica Catolicã ºi Bisericile Ortodoxe care acceptã metodele naturale de planificare familialã sunt consecvente cu ele însele ºi atunci când considerã permisã folosirea metodelor naturale de planificare familialã pentru motive juste, ºi atunci când aratã cã e nepermisã folosirea metodelor artificiale de contracepþie, chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase.
- Metodele naturale nu numai cã nu pun în pericol relaþia dintre soþi, ci dimpotrivã, încurajeazã iubirea ºi respectul dintre ei.
- Favorizeazã dãruirea totalã a soþilor.
- Nu costã nimic.
- E clar cã NU este permis sã se facã avort dacã totuºi s-ar concepe copilul în cazurile de excepþie ale metodelor naturale, în cazurile erorilor de calcul sau în oricare alt caz.
- Dacã o nouã sarcinã ar expune direct la un pericol real ºi foarte grav viaþa mamei, abstinenþa periodicã nu poate fi recomandatã ºi nici urmatã. În asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de încredere ºi cu principii creºtine.
E adevãrat cã aceastã abstinenþã periodicã presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soþii tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe când rãul se face mai uºor, dar este foarte dãunãtor. Însã cine trãieºte cu înþelepciune alege lucrurile bune ºi sãnãtoase (metodele naturale), chiar dacã acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafaþã par uºoare, dar în realitate sunt pline de rãutate ºi otravã (metodele artificiale de contracepþie).

Cine doreºte detalii despre procedeele de calcul ale metodelor naturale de planificare familialã, cine mai doreºte materiale informative sau cine are întrebãri despre cele scrise în acest material poate sã scrie la urmãtoarea adresã de e-mail: vieru_cezar_iasi@yahoo.com sau pe messenger, la id vieru_cezar_iasi

3. Consecinþe negative asupra sãnãtãþii provocate de metodele artificiale de contracepþie

Metodele artificiale de contracepþie se împart în :

A. Metode ireversibile (sterilizare definitivã)
a)Sterilizarea masculinã (vasectomie) constã în ligatura chirurgicalã a canalelor deferente.
b)Sterilizarea femininã constã în ligatura sau rezecþia trompei (tubei) uterine. Aceste metode sunt intervenþii definitive ºi infirmitãþi. Atât pentru femeie, cât ºi pentru bãrbat pot provoca: hemoragii dupã operaþie, infecþii, hematomul inciziei, dureri, traumatizarea vaselor sanguine sau a tractului intestinal, tumefacþii, complicaþii legate de anestezia localã sau generalã, etc.; iar numai pentru bãrbat: inflamaþia testiculelor ºi senzaþii dureroase, granulomi formaþi de spermã lângã testicule, etc.

Mai multe despre consecinþele sterilizãrii asupra sãnãtãþii puteþi citi accesând, pe linkul urmãtor, cartea pe care am recomandat-o ºi mai sus, scrisã de medicul ginecolog Rudolf Ehmann, în colaborare cu Otto Döpper
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

Persoanele care se sterilizeazã fac pãcat mare ºi dovedesc egoism, care este opusul iubirii creºtine. Chiar dacã au deja un anumit numãr de copii, trebuie sã se gândeascã la faptul cã poate Dumnezeu vrea sã aducã la existenþã ºi alte fiinþe umane prin intermediul lor, precum ºi la faptul cã nu au dreptul moral sã recurgã la sterilizare. Apoi, trebuie sã se gândeascã ºi la faptul cã unele împrejurãri ale vieþii lor se pot schimba, adicã le poate deceda soþul / soþia ºi, recãsãtorindu-se, poate cã vor dori sã aibã mãcar un copil ºi cu noul soþ / noua soþie.

Persoanele care sunt sterile fãrã intenþie ºi fãrã motiv, înseamnã cã sunt puse la încercare de Dumnezeu. Trebuie sã se roage cu stãruinþã ºi sã urmeze tratamentele prescrise de medic pentru înlãturarea sterilitãþii. Dacã problema lor se rezolvã, sã mulþumeascã din suflet lui Dumnezeu. Dar dacã pânã la urmã tot nu obþin vreun rezultat, sã se resemneze la voinþa lui Dumnezeu ºi, dacã vor, pot sã adopte un copil sau mai mulþi.

B. Metode reversibile

a) Pilula „de a doua zi” (sau aºa-numita „contracepþie de urgenþã”) este o metodã cu efect avortiv, deoarece acþioneazã dupã concepþie, împiedicând nidaþia (ucide ovulul fecundat sau modificã înveliºul intern al uterului, care devine neprimitor pentru ovulul fecundat). Prezintã efecte secundare grave, putând provoca : sarcini extrauterine, ameþeli, greþuri puternice, vãrsãturi, dureri, senzaþii neplãcute în sâni, hemoragii uterine, dereglãri ale ciclului menstrual, etc. De exemplu, Sir Libunam Daonaldson, consilierul – ºef pe probleme medicale al guvernului Marii Britanii, a avertizat medicii britanici cã un anumit tip de pilule „de a doua zi”, Levonelle ºi Levonelle-2, determinã o ratã crescutã a sarcinilor extrauterine.

b) Contracepþia prin dispozitiv intrauterin (prescurtat D.I.U., se mai numeºte sterilet sau spiralã). Este un dispozitiv din material plastic, cu fir de argint sau de cupru, care se inserã în cavitatea uterinã. Steriletul împiedicã nidaþia, deci are efect avortiv. Ca urmare a folosirii steriletului pot apãrea: sarcini extrauterine, crampe dureroase, contracþii uterine în încercarea de a respinge corpul strãin, infecþii, expulzie spontanã, sarcini pe sterilet, obstrucþie tubarã ºi prin aceasta sterilitate, perforaþie uterinã latentã provocând hemoragie internã ºi peritonitã, cancer cervical, cancer la endometru, menstruaþii mai abundente, prelungite ºi dureroase, febrã sau frisoane, dureri sau sângerãri în timpul actului sexual, sângerãri intermenstruale (toate aceste sângerãri putând duce la anemie), scurgeri vaginale abundente sau cu miros neplãcut, dereglarea ciclurilor menstruale. Riscul sarcinii extrauterine la femeile care poartã sterilet este de zece ori mai mare decât la femeile care nu-l poartã. Datoritã efectelor deosebit de dãunãtoare, companiile care fabricã sterilete în S.U.A. au fost date în judecatã de numeroase femei care s-au îmbolnãvit. Drept urmare, din anul 1986, aceste companii au încetat sã le mai vândã pe piaþa americanã. Ceea ce nu înseamnã cã respectivele fabrici nu mai produc sterilete, însã, din anul 1986, ele sunt fabricate numai pentru export. Existã informaþii cã femeile din România au început sã evite steriletele.

c)Contracepþia hormonalã : - Pilulele „anticoncepþionale” (denumite ºi COC sau pilule orale combinate) asociazã douã substanþe hormonale: estrogenul ºi progesteronul (iar pilula monohormonalã sau POP e fãcutã numai pe baza unei singure substanþe hormonale, progesteronul), existând foarte multe variante ºi nume comerciale, producþia acestora devenind o afacere rentabilã, de unde ºi publicitatea deºãnþatã fãcutã „pilulei”. Afacerile rentabile ºi publicitatea existã ºi în cazul altor metode artificiale de contracepþie. Pilulele anticoncepþionale (atât cele combinate, COC, cât ºi cele monohormonale, POP) împiedicã uneori concepþia, dar alteori acþioneazã ºi dupã concepþie împiedicând nidaþia, deci uneori au ºi efect avortiv, aºa cum am explicat mai sus. În ceea ce priveºte efectul avortiv al pilulelor, iatã câteva citate ale unor specialiºti actuali care au studiat problema ºi au ajuns la aceastã concluzie. Mutschler : „Contraceptivele orale împiedicã implantarea ovulului fecundat, atunci când ovulaþia a avut loc”. Finjentscher (Münster) aratã cã în 7% din cazurile în care are loc fecundaþia ovulului la persoanele care iau pilule, contracepþia (mai exact avortul timpuriu) e datoratã împiedicãrii nidaþiei. Beller (Münster) vorbeºte despre efectul avortiv al pilulei, care ar trebui numitã „avort precoce” (avort timpuriu). Taubert ºi Kuhl vorbesc în cartea lor „Kontrazeption mit Hormonen” („Contracepþia cu hormoni”) apãrutã în 1980, despre „efectul de împiedicare a nidaþiei la aproape toate tipurile de pilule”. În 1985 la Congresul „National Abortion Federation” din Boston s-a fãcut aceastã declaraþie: „Nu vã înºelaþi. Pilula ºi steriletul sunt avortive.” (ºi nu numai pilula ºi steriletul sunt avortive, dupã cum veþi vedea mai jos). Consecinþele folosirii contraceptivelor hormonale sunt extrem de variate ºi frecvente (la unele femei, aceste consecinþe pot apãrea mai repede, iar la altele pot apãrea în timp). Prin pilulele „anticoncepþionale” se introduce în organism un surplus de hormoni sintetici, chimici, modificaþi în laborator, care, în timp, se depoziteazã în organism.

Mulþi medici ginecologi dau o listã foarte lungã a efectelor folosirii pilulelor contraceptive. Variazã de la efecte uºoare: obezitate, creºterea poftei de mâncare, tensiuni ºi dureri mamare, dereglarea regularitãþii ciclului menstrual, senzaþii de greaþã, vomã, obosealã, iritabilitate, depresii acute, dureri de cap acute, sângerãri intermenstruale, amenoree , frigiditate, pânã la efecte grave: pilozitate accentuatã (apariþia din abundenþã a pãrului pe corpul femeii), hiperlipemie , embolie pulmonarã, scãderea toleranþei la glucozã cu riscul apariþiei diabetului zaharat, icter de tip colestatic , distrofii mamare ºi în special diferite forme de cancer hormonodependent : cancer mamar, cancer uterin ºi al colului uterin. Cancerul de col uterin este determinat de hormonii pilulei contraceptive, considerã doctor Amy Berrington de la Cancer Research, Oxford, fiind în acord cu autorii unui studiu sintetizat de Agenþia Reuters. Cercetãrile au fost fãcute pe mai multe cazuri de femei bolnave. În ce priveºte cercetãrile prezentate la a treia conferinþã europeanã a cancerului de sân, acestea au arãtat cã pericolul acestei maladii este cu 26% mai mare la utilizatoarele de pilule, în comparaþie cu cele care nu le utilizeazã. În acelaºi timp, la femeile care iau pilule de mai mult timp, pericolul de a dezvolta aceastã boalã este de pânã la 56%.
Mai pot apãrea accidente cardio-vasculare (mai ales la fumãtoare ºi la femeile care au trecut de 35 de ani) : infarct, hipertensiune arterialã, accidente vasculare cerebrale, hipercoagubilitate cu accidente tromboflebitice (tromboze venoase profunde, trombozã cerebralã), aterosclerozã , ischemie coronarianã . Un studiu fãcut între anii 1977-1981 în Anglia pe 200.000 de femei aratã cã, la femeile care folosesc pilule, procentajul deceselor cauzate de afecþiuni cardiace ºi vaso-cerebrale e cu 40% mai ridicat decât la femeile care nu folosesc. Pericolul hemoragiei cerebrale este de 6,5 ori mai mare, iar la femeile care mai ºi fumeazã, acest pericol este de 22 de ori mai mare decât la femeile care nu folosesc pilule. Pericolul de infecþii pelviene e de 7 ori mai mare la femeile care folosesc pilule decât la celelalte.
Existã apoi riscul sterilitãþii. În S.U.A. sunt circa un milion de femei devenite sterile din cauza pilulei ºi numãrul lor creºte cu circa 100.000 pe an.
Se mai poate aminti blocajul permanent al funcþiei hipotalamice , încetarea creºterii la persoanele care sunt încã în creºtere ºi iau pilule anticoncepþionale.
La nivelul colului uterin, al ovarului sau al vaginului, s-au întâlnit modificãri morfopatologice .
Existã ºi alte consecinþe : accidente respiratorii, sarcini extrauterine (deoarece contraceptivele hormonale modificã miºcãrile peristaltice ale trompelor uterine, prin secreþiile steroidiene ovariene), naºteri premature, edeme sau dureri la picioare, crize de respiraþie, dureri în abdomen, piept sau braþ, tulburarea vederii, îngãlbenirea ochilor sau a pielii, iar unii specialiºti considerã cã rãspândirea bolii SIDA nu e strãinã de folosirea pilulei, întrucât pilula ar slãbi sistemul imunitar. Contraceptivele orale au ºi un rol în trecerea în stare de parazit a Candidei saprofite, ducând la candidozã . De asemenea, pilulele favorizeazã ºi alte boli cu transmitere sexualã, tricomoniaza ºi chlamidia , deoarece modificã pH-ul vaginal, stimulând bacteriile ºi microbii.

- Contraceptivele injectabile, la fel ca ºi pilulele, împiedicã uneori concepþia, iar alteori acþioneazã dupã concepþie, impiedicând nidaþia, deci uneori au efect contraceptiv, alteori au efect avortiv. În ultimii ani au fost date publicitãþii mai multe studii cu privire la rolul contraceptivelor injectabile în producerea cancerului de sân. Contraceptivele injectabile prezintã aceleaºi consecinþe negative asupra sãnãtãþii ca ºi pilulele anticoncepþionale. În plus, pot avea ca efect erupþii cutanate , acnee , pigmentarea pielii, iar studii recente aratã ºi o altã consecinþã a folosirii acestei metode: scãderea densitãþii osoase care poate duce mai târziu la apariþia osteoporozei . Aceastã metodã poate avea ºi urmãtoarele consecinþe: sângerãri vaginale care dureazã mult ºi sunt abundente, puternice dureri de cap, depresii majore, urinãri frecvente, îngãlbenirea pielii sau a ochilor, menstruaþii prelungite sau, dimpotrivã, amenoree (lipsa menstruaþiei).

- Implanturile subdermice presupun intervenþia chirurgicalã. Au tot acþiune hormonalã. Uneori au efect contraceptiv, alteori acþioneazã dupã concepþie, deci au ºi efect avortiv. Consecinþele negative asupra sãnãtãþii sunt aceleaºi ca ºi în cazul pilulelor ºi al injecþiilor hormonale. În plus, implanturile mai pot avea urmãtoarele consecinþe negative asupra sãnãtãþii: chisturi ovariene, creºterea dimensiunii ovarelor, dificultãþi de vedere, cãderea pãrului de pe cap, scurgeri vaginale.

- Existã ºi alte tipuri de contracepþie hormonalã mai puþin rãspândite, dar au aceeaºi acþiune (uneori contraceptivã, alteori avortivã) ca ºi cele descrise mai sus, precum ºi aceleaºi consecinþe negative asupra sãnãtãþii.

d) Substanþele spermicide locale sub formã de creme, spumante, geluri, folii, burete cu spermicid, ovule, tablete, care se introduc în vagin înainte de contactul sexual, au eficacitate slabã. Drept consecinþe, pot apãrea fenomene inflamatorii ºi alergice locale atât pentru femeie, cât ºi pentru bãrbat. Spre deosebire de contraceptivele hormonale, la care efectul avortiv este dovedit cu certitudine, la substanþele spermicide efectul avortiv nu este dovedit cu certitudine dar este foarte probabil cã, în cazul în care totuºi a avut loc fecundaþia, ucid ovulul fecundat sau împiedicã nidaþia lui.

e) Actul sexual întrerupt („coitus interruptus” sau „ejacularea afarã”) este una dintre cele mai nesigure metode contraceptive, deoarece existã spermatozoizi ºi în picãturile de lichid prespermatic (eliminarea unui lichid în timpul actului sexual, înainte de ejaculare), nu numai în sperma eliminatã la sfârºit, iar o singurã picãturã de lichid prespermatic este suficientã pentru ca o femeie sã rãmânã însãrcinatã (bineînþeles, dacã se aflã în perioada fertilã a ciclului menstrual). De asemenea, câþiva spermatozoizi se pot desprinde în timpul actului sexual ºi pot pãtrunde în vagin, iar unul dintre ei poate ajunge la ovul. Aceastã metodã determinã o stare de anxietate ºi tensiune psihicã ºi, pe termen lung, poate provoca impotenþa la bãrbat ºi frigiditatea la femeie. Mai este denumitã ºi onanism, de la pãcatul lui Onan, criticat în Biblie, dupã cum vom vedea mai pe larg puþin mai jos, când vom arãta imoralitatea metodelor artificiale de contracepþie. Unii confundã onanismul cu masturbarea. Nu trebuie confundate, dar ambele sunt pãcate. Despre masturbare vom vorbi spre finalul materialului.

f) Prezervativul masculin (condom) este rãu tolerat ºi nu asigurã protecþie totalã nici împotriva infecþiei cu virusul imunodeficienþei umane (HIV), nici împotriva altor boli cu transmitere sexualã. Pe lângã faptul cã se pot rupe, pot aluneca sau pot avea defecte de fabricaþie, în latexul prezervativelor pot apãrea anumite fisuri foarte mici, invizibile cu ochiul liber, dar prin care virusul HIV poate trece cu mare uºurinþã, pentru cã este mult mai mic. Mãrimea fisurilor care apar în mod natural în latexul prezervativului este de pânã la 5 microni, iar virusul mediu HIV are aproximativ 0,1 microni. În termeni de mãrime, asta înseamnã cã virusul HIV poate trece printr-o fisurã din latexul prezervativului tot atât de uºor precum trece o pisicã printr-o uºã deschisã de garaj. Dupã unii cercetãtori, riscul infectãrii cu HIV în cazul folosirii prezervativului este în jur de 15%, iar dupã alþi cercetãtori acest risc este chiar în jur de 35%. Dar chiar luând în calcul riscul cel mai mic (în jur de 15%), cine foloseºte prezervativul ºi are relaþii sexuale cu mai mulþi parteneri, nu poate avea vreo garanþie cã mai devreme sau mai târziu nu se va infecta, dupã cum nu are nici o garanþie cel care zboarã cu un avion dintr-o sutã, deºi 15 dintre ele se vor prãbuºi. Acest virus poate avea o perioadã de incubaþie de la câteva luni pânã la câþiva ani, uneori chiar opt sau zece ani, astfel încât o persoanã care este infectatã cu HIV poate pãrea perfect sãnãtoasã mai mulþi ani, dar în realitate este seropozitivã ºi poate transmite altora virusul HIV. Cea mai sigurã apãrare faþã de virusul HIV nu este folosirea prezervativului, ci este abstinenþa înainte de cãsãtorie ºi fidelitatea între soþ ºi soþie dupã aceea. Prin prezervative se creeazã o falsã speranþã de securitate împotriva HIV ºi se încurajeazã promiscuitatea. Existã ºi un documentar despre SIDA, intitulat „Fãrã o a doua ºansã”, în care se vorbeºte ºi despre falsa speranþã a aºa-zisului „sex sigur” („self sex”). Virusul HIV distruge sistemul imunitar al organismului, care devine incapabil sã se apere în lupta cu infecþiile. De multe ori, abia dupã mai mulþi ani de la infectarea cu HIV organismul dezvoltã o serie de boli, care în condiþii normale ar fi fost stopate de sistemul imunitar. O persoanã poate afla dacã este seropozitivã sau nu, în urma unui test HIV, care se face gratuit la centrele de transfuzie sanguinã ºi la alte centre. Acest test pune în evidenþã anticorpii produºi de organism, care pot fi descoperiþi dupã ce au trecut ºase luni de la infectare. Dupã cum se ºtie, nu existã vindecare pentru persoanele infectate cu HIV, ci este posibilã doar o încetinire a evoluþiei bolii, deci o întârziere a decesului cu cel mult câþiva ani.
Virusul HIV se transmite prin: contact sexual, sânge infectat (transfuzii de sânge infectat, folosirea unui instrumentar medical infectat, body – piercing ºi tatuare, folosirea în comun a unor obiecte tãioase ce pot produce leziuni ale pielii: lame de bãrbierit, instrumente de manichiurã ºi pedichiurã, periuþa de dinþi), de la mama infectatã la copil (30% dintre copiii concepuþi de o mamã seropozitivã moºtenesc virusul). Virusul HIV se poate transmite ºi prin contact sexual anal sau oral ºi uneori se poate transmite chiar prin sãrut pasional (virusul HIV a fost localizat ºi în alte fluide corporale diferite de sânge, cum ar fi: spermã, secreþii vaginale, salivã, lacrimi, etc.).
Virusul HIV nu se transmite prin: tuse sau strãnut, deci prin aer; atingere, îmbrãþiºare, sãrut prietenesc pe obraz; trãind sau muncind în preajma unei persoane infectate; folosirea grupurilor sanitare în condiþii igienice; utilizarea veselei în comun; înþepãturi de þânþari sau alte insecte; bãi, bazine, adicã prin apã; prosoape, clanþe de uºi, telefon sau computer. Ca ºi actul sexual întrerupt, folosirea condomului poate provoca anxietate ºi tensiune psihicã, precum ºi alte efecte de ordin psihic. De asemenea, mai poate provoca iritaþii la nivelul organelor genitale.

g) Prezervativul feminin (diafragma sau obturator cervical ºi cupola cervicalã) este fãcut în funcþie de dimensiunile fiecãrei femei. Are eficienþã mediocrã ºi este, de asemenea, rãu tolerat. Poate provoca aceleaºi efecte negative ca în cazul folosirii condomului (iritaþii, anxietate, tensiune psihicã, precum ºi alte efecte de ordin psihic). În plus, poate provoca infecþii ale aparatului urinar. Dupã cum se observã, nu existã vreo metodã artificialã de contracepþie lipsitã de urmãri negative, mai mult sau mai puþin grave, pe plan fizic ºi psihic pentru femeie, dar ºi pentru bãrbat, iar unele dintre ele sunt ºi avortive.

4. Imoralitatea metodelor artificiale de contracepþie

Deja filosofii de dinainte de creºtinism ajunseserã la concluzia cã ceea ce este imoral este întotdeauna vãtãmãtor. În acest sens, filosoful grec Platon spunea cã nici un lucru nu este folositor dacã nu e conform moralei: nu pentru cã ceea ce este folositor e moral, dar pentru cã ceea ce este moral este folositor. Publicitatea care se face unor metode contraceptive artificiale este determinatã de interese comerciale, în nici un caz de intenþii benefice. Toatã aceastã propagandã se pretinde umanistã ºi filantropicã. Pretinde cã vizeazã binele omenirii, dar de fapt ascunde scopuri ºi interese negative: e vorba de dorinþa popoarelor bogate, ameninþate cu dispariþia datoritã natalitãþii foarte scãzute, de a deþine controlul demografic al planetei, considerând cã populaþiile sãrace, în permanentã creºtere, constituie o ameninþare pentru bogãþiile lor. ªi apoi mai sunt la mijloc marile interese financiare: sume imense de bani pe care le câºtigã multinaþionalele, fabricând ºi comercializând produsele artificiale de contracepþie. Cum acestea sunt din ce în ce mai puþin folosite în þãrile bogate, dovedindu-se a fi nocive sãnãtãþii, se cautã noi pieþe de desfacere, invadând în special þãrile africane ºi cele din fostul bloc comunist.

Nu este pãcat plãcerea actului sexual între soþ ºi soþie, dupã cãsãtoria creºtinã, cu condiþia ca ei sã respecte ordinea fireascã. Ordinea fireascã este perturbatã prin metodele artificiale de contracepþie.

Dupã cum nu constituie pãcat actele sexuale dacã au loc între soþ ºi soþie, dupã cãsãtoria creºtinã ºi dacã se respectã ordinea fireascã, la fel nu constituie pãcat actele sexuale sãvârºite dupã vârsta fertilitãþii, în aceste condiþii.

Toate metodele artificiale de contracepþie sunt imorale ºi deci pãcate mari, cu excepþia celor terapeutice, cu adevãrat necesare pentru a vindeca bolile organismului, cu condiþia ca piedica pentru concepþie sã nu fie direct voitã. Din Biblie reiese cã Dumnezeu nu este de acord cu metodele artificiale de contracepþie. De exemplu, în Geneza (Facerea) 38,9-10 este criticatã metoda actului sexual întrerupt (pãcatul lui Onan). La evrei era obiceiul ca, atunci când murea un bãrbat, fratele sãu s-o ia în cãsãtorie pe soþia acestuia. Aºa a fãcut Onan, dar, ca sã nu conceapã copii, el practica metoda actului sexual întrerupt. Lui Dumnezeu nu i-a plãcut acest lucru ºi l-a pedepsit. Uneori se face în favoarea folosirii metodelor contraceptive urmãtoarea argumentaþie: „decât sã se facã avort, e preferabil sã se recurgã la metode contraceptive”. Acestã argumentaþie aparþine unei mentalitãþi care îi recunoaºte lui Dumnezeu numai jumãtate din drepturile de proprietate asupra vieþii, adicã îi recunoaºte lui Dumnezeu dreptul asupra vieþii, dar nu ºi asupra mecanismelor delicate care stau la originea vieþii. Atât avortul cât ºi contracepþia fac parte, la nivele diferite, dintr-o culturã care refuzã viaþa ºi refuzã invitaþia de a fi simpli colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieþii. Ele au la bazã orgoliul omului care îºi asumã drepturi pe care nu le are. Apoi, cum am vãzut, multe dintre metodele contraceptive sunt de fapt avortive. Biserica Catolicã ºi Bisericile Ortodoxe care acceptã metodele naturale de planificare familialã sunt consecvente cu ele însele ºi atunci când considerã permisã folosirea metodelor naturale de planificare familialã pentru motive juste, ºi atunci când aratã cã e nepermisã folosirea metodelor artificiale de contracepþie, chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase. Papa Paul al VI-lea în enciclica „Humanae vitae” („Viaþa umanã”) aratã cã existã între cele douã cazuri o diferenþã esenþialã: în primul caz (de folosire a metodelor naturale de planificare familialã pentru motive juste) soþii se folosesc în mod legitim de o dispoziþie naturalã; în celãlalt caz (de folosire a metodelor artificiale de contracepþie) ei împiedicã desfãºurarea proceselor naturale. E adevãrat cã ºi într-un caz ºi în celãlalt, soþii se pun de acord în intenþia reciprocã de a evita copilul pentru motive plauzibile, nedorind ca el sã se conceapã; dar e la fel de adevãrat cã numai în primul caz ei ºtiu sã renunþe la folosirea cãsãtoriei (la relaþii sexuale) în perioadele fertile când, pentru motive juste, concepþia nu e doritã, ºi cã se folosesc de ea (au relaþii sexuale) în perioadele nefertile. Fãcând aceasta, ei dovedesc o iubire cu adevãrat ºi pe deplin onestã. În exortaþia apostolicã „Familiaris consortio” („Legãtura de familie”), Papa Ioan Paul al II-lea scrie cã soþii care folosesc metode artificiale de contracepþie „manipuleazã ºi înjosesc sexualitatea umanã, cu aceasta înjosindu-se pe ei înºiºi ºi alterând valoarea dãruirii totale. Faþã de limbajul care exprimã în mod firesc dãruirea reciprocã ºi totalã dintre soþi, contracepþia artificialã opune un limbaj în mod obiectiv contradictoriu, conform cãruia nu mai este vorba de dãruire reciprocã totalã. Urmeazã de aici nu numai refuzul deschiderii la viaþã, ci ºi o falsificare a adevãrului lãuntric al iubirii conjugale, chematã sã fie o dãruire a persoanei întregi.” Aceastã diferenþã antropologicã ºi moralã între contracepþie ºi metodele naturale de planificare familialã implicã douã moduri de gândire ireductibile unul la celãlalt asupra persoanei ºi asupra sexualitãþii umane.

Biserica îi elogiazã pe soþii care, printr-o hotãrâre bine gânditã, luatã în comun, primesc cu generozitate sã creascã în mod corespunzãtor chiar ºi un numãr mai mare de copii. Sfânta Scripturã ºi Biserica vãd în familiile numeroase un semn al binecuvântãrii lui Dumnezeu ºi al generozitãþii pãrinþilor. Soþii înþelepþi, bogaþi sau sãraci, nu se sperie niciodatã de un numãr mai mare de copii, ºtiind cã fiecare copil vine în lume cu un creier ºi douã braþe, care în timpul vieþii lor produc mai mult decât consumã. Apoi, fraþii mai mari îi ajutã pe pãrinþi în creºterea celor mai mici. S-au vãzut deseori pãrinþi numai cu un singur copil slujindu-i acestuia ca niºte robi ºi alþi pãrinþi cu câte ºase, zece, doisprezece sau chiar mai mulþi copii, care erau crescuþi în frica de Dumnezeu ºi disciplinaþi, iar pãrinþii erau iubiþi, respectaþi ºi ajutaþi. Cu toate cã în România de azi pentru mulþi viaþa este destul de dificilã din punct de vedere material, totuºi sunt la blocuri în oraºe ºi la sate familii care, fie cã dispun, fie cã nu dispun de o stare materialã prea bunã, totuºi au mulþi copii. Strãbunii noºtri, în înþelepciunea lor, au apreciat loialitatea, optimismul ºi buna dispoziþie în casele cu mulþi copii. În plus, de multe ori, ultimul copil dintr-o familie numeroasã a fost un om de seamã sau un sfânt: de exemplu, Mozart a fost al cincilea copil din familie, Rembrandt al ºaselea, Wagner al ºaptelea, Napoleon al optulea, Sfântul Ignaþiu al treisprezecelea, Schubert al treisprezecelea, Franklin al paisprezecelea, Benedict Lobre al cinsprezecelea, etc. ªi, chiar dacã ar ajunge un om obiºnuit, tot are dreptul la viaþã. Multor oameni le pare rãu la bãtrâneþe cã au puþini copii ºi spun cã dacã ar fi acum tineri ar face mai mulþi. Familia numeroasã este o desãvârºitã societate minusculã. Copiii unei familii numeroase nu suspinã dupã copiii vecinilor pentru a se juca cu ei, nu-i cautã, cãci fiind mulþi, îºi pot îndeplini trebuinþele lor copilãreºti, în casa pãrinteascã, sub supravegherea pãrinþilor: astfel, ei devin bine crescuþi, fãrã a fi expuºi la influenþe negative. Asemenea cu o prisacã de albine ºi reginele sale, familia cu numeroºi copii adunã mierea vieþii pentru fiecare dintre ei.

Aºa – zisa « problemã demograficã » este o falsã problemã. Adevãrata problemã este împãrþirea nedreaptã a resurselor

Au o pãrere greºitã cei care cred cã explozia demograficã (creºterea foarte mare a populaþiei Pãmântului) va determina epuizarea resurselor omenirii. Creºterea foarte mare a populaþiei Pãmântului nu va determina epuizarea resurselor omenirii ºi iatã de ce:
- statistici recente, furnizate de F.A.O. aratã urmãtorul fapt: creºterea anualã a populaþiei este de 1,60%, în timp ce creºterea anualã a produselor agricole este mai mare: 4%, aceste produse fiind cele care stau la baza hranei populaþiei.
- în ce priveºte posibilitãþile de alimentare, globul pãmântesc are resurse de hranã pentru mult mai mulþi oameni decât sunt în prezent, însã adevãrata problemã este împãrþirea nedreaptã a resurselor. Iar cei care împart în mod nedrept resursele manipuleazã opinia publicã vehiculând falsa problemã a « suprapopulãrii » pentru a nu se vedea cã adevãrata cauzã a sãrãciei nu este lipsa de resurse, ci împãrþirea nedreaptã a acestora de cãtre ei. În acest sens, ei promoveazã controlul populaþiei prin orice mijloace, în fapt promoveazã o culturã a morþii, opusã culturii umane ºi creºtine a vieþii.
- Astfel, unii oameni de ºtiinþã au calculat cã Pãmântul poate hrãni: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) ºi peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, în prezent pe Pãmânt sunt în jur de 6 miliarde ºi jumãtate de oameni.
- În plus, economiºtii constatã cã o creºtere a densitãþii demografice poate fi însoþitã de o mare expansiune economicã: ca exemplu poate fi adus Hong – Kongul, unde existã o densitate mare de populaþie ºi în acelaºi timp o mare creºtere economicã.
- Apoi, trebuie þinut cont cã 70% din suprafaþa globului o ocupã apele. Acestea pot deveni o sursã inepuizabilã pentru alimentarea populaþiei Pamântului, dacã vor fi exploatate cum trebuie. ªi mai trebuie þinut cont cã din suprafaþa uscatã numai 30% e cultivatã.
Dacã o parte a omenirii suferã de foame, aceasta nu se datoreazã faptului cã pãmântul nu are resurse, ci ignoranþei, egoismului, rãutãþii, împãrþirii nedrepte a resurselor. Nimeni nu ar suferi de foame dacã s-ar investi în agriculturã numai o micã parte din sumele care se investesc pentru distrugerea vieþii oamenilor (pentru armament, aparate pentru avort ºi sterilizare, contraceptive, etc.)
Accesând linkul urmãtor puteþi vedea un documentar intitulat « Iarna demograficã » în care oamenii de ºtiinþã aratã cã pe pãmânt este nevoie de copii, altfel se ajunge la o îmbãtrânire a populaþiei, la o aºa numitã iarnã demograficã. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iatã prima parte, iar celelalte 5 pãrþi le gãsiþi în dreapta :
http://www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6E481F1E&index=0&playnext=1


În plus, cei care sunt creºtini ºtiu cã omenirea nu va dãinui veºnic pe faþa Pãmântului. Dumnezeu ne spune prin intermediul Bibliei cã va fi un sfârºit al lumii acesteia ºi e clar cã El va avea grijã ca pãmântul sã aibã resursele necesare vieþii pânã în ultimul moment. Sã nu uitãm cã Dumnezeu a zis primilor oameni: „Fiþi roditori, înmulþiþi-vã, umpleþi Pãmântul ºi supuneþi-l.” (Gen. 1,28).

Iar în privinþa României se constatã o scãdere dramaticã a populaþiei, astfel încât, dacã nu se vor lua mãsuri de stopare a avorturilor prin lege, dispariþia poporului român poate fi calculatã matematic.


sylvynet
Postat pe 18 Iulie 2009 05:21
Metodele contraceptive cum sunt pilulele, steriletul sunt INTR-ADEVAR AVORTIVE, se face intr-adevar o crima folosindu-le. Dar eu nu inteleg ce mai aveti si cu prezervativul si cu foitele contraceptive? Aici nu-i vorba de avort.Mi se pare ca vorbiti pe langa subiect.Ati spus ca astea nu sunt sigure impotriva BTS. Dar ce alea naturale sunt sigure? Nu vad rostul polologhiei dvs.Va rog postati la un topic toate chestiile astea despre pilulele contraceptive si sterilet, nu despre foite si despre prezervative. Aici NU ESTE VORBA DE AVORT.Incercati sa nu ocoliti subiectul postand despre alte metode contraceptive, referiti-va strict la foite daca aveti ceva de spus.O sa faceti topicul de 12 pagini, si de fapt nu spuneti nimic.
sylvynet
Postat pe 18 Iulie 2009 05:33
Incercati sa vorbiti pe subiect exact. Altfel, ne dati impresia de o placa stricata.E fundamental pt un om cu doctorat sa stie sa vorbeasca. Nu credeti?Altfel nu sunteti deloc convingator si va irositi si timpul postand atata polologhie despre ceva ce n-are legatura cu subiectul.
sylvynet
Postat pe 18 Iulie 2009 05:41
Stiti scheciul lui Florin Piersic cu Castravetele?Joaca rolul unui elev care nu si-a invatat decat o singura lectie, cea cu castravetele. La orice intrebare a profesorului, el vrea sa ajunga numai la ce stie el, adica la castravete. Repeta obsesiv cateva fraze” Castravetele face parte din familia dicotiledonatelor, contine 90% apa”. Vi se potriveste bine scheciul, si apropo, e vorba tot de biologie si in cazul dvs.
EU SFATUIESC FEMEILE SA FOLOSEASCA MAI DEGRABA PREZERVATIVUL SI FOITELE DECAT SA FOLSEASCA PASTILE SAU TEHNICI AVORTIVE.
Domunule Vieru, oricum femeile nu pot scapa de barbati si ceva tot trebuie sa foloseasca ca pe barbati nu-i intereseaza ca femeia ramane gravida sau nu. Oricum, ea se chinuieste cu copiii, nu el. Daca femeia refuza, fiti sigur ca el se duce la altele. Sunt convinsa ca si dvs ati face acelasi lucru, desi nu recunoasteti.Si oricum, nu este sanatos ca barbatul si femeia sa se infraneze atat.Totusi Dumnezeu a creat sexul, desi trebuie pastrata o masura.Si procrearea copiilor nu este singurul lucru pt care Dumnezeu a creat sexul.Daca era vorba numai despre procreere,Dumnezeu nu mai lasa placerea in sex.Sunt mai multe motive pt sex, unul dintre ele ar fi sa asigure coeziunea mai buna dintre soti, sa creeze intimitate, sa asigure trainicia legaturii.
E USOR SA VORBESTI CA BARBAT DESPRE SARCINI DIN IPOSTAZA DE JUDECATOr, CHIAR DACA VORBITi DIN PUNCT DE VEDERE RELIGIOS. Cand ma gandesc la cateva avantaje biologice au barbati,si eu as prefera sa fiu barbat.Dati dovada de cavalerism (nici nu cred ca exista in vocabularul dvs acest cuvant)va rog si nu va mai bagati in treburile femeilor. Nu este frumos pt un barbat sa spuna unor femei niste reguli, cand saracele femei nu stiu ce sa faca sa satisfaca mai bine si nevoile sexuale ale sotului si sa evite si problema sarcinilor care reprezinta o problema in plus pt ele, nu pt ei. ESTE ATAT DE URAT LA UN BARBAT SA SPUNA ASTA UNEI FEMEI, DE NU VA DATI SEAMA, chiar daca ati avea dreptate. DVS STITI CE GREU E PT O FEMEIE SA AIBA GRIJA DE ATATIA COPII? Pai cum iubiti dvs si respectati femeia daca vreti sa-i creati atatea probleme? Unde e cavalerismul dvs si protectia unui barbat? Stiti ce inseamna atatea sarcini pt o femeie si trupul ei firav? Mi se face rau numai cand citesc ce scrieti. Vorbiti cu atata usurinta de sacrificiul pe care trebuie sa-l faca ea...Sunt convinsa ca nici o femeie nu va vrea daca incepeti sa-i spuneti asta. Sunt convinsa de faptul ca sunteti singur pt ca nu stiti sa intelegeti o femeie, nu aveti aceea delicatete sufleteasca, ci doar niste doctrine in cap.Singuratate placuta?! in continuare!!!
sylvynet
Postat pe 18 Iulie 2009 07:23
NEA VIERU, tu ce cauti defapt aici?am 23 ani de casnicie si un copil de 22,hai invata-ma cum s-o fac, sa nu raman gravida sau sa devin criminala!!!!
Sa fac ca staretii sau calugarii , sa ma dau la barbati?in cazul meu la femei? S-o fac ca homosexualii sa nu raman gravida?
esti plicticos si ai luat-o pe aratura baiatu, si ti-am mai scris dispari dintre femei , cred ca esti psihopat sau obsedat sexual daca cutreieri astfel de siteuri.Mai baiatu tu nu trebuia sa dai clik pe subiecte dintr-astea, pleaca la manastire ca gasesti sigur ce cauti.
protopa
Postat pe 18 Iulie 2009 16:55
De la: economa, la data 2009-07-18 16:55:47NEA VIERU, tu ce cauti defapt aici?am 23 ani de casnicie si un copil de 22,hai invata-ma cum s-o fac, sa nu raman gravida sau sa devin criminala!!!!
Sa fac ca staretii sau calugarii , sa ma dau la barbati?in cazul meu la femei? S-o fac ca homosexualii sa nu raman gravida?
esti plicticos si ai luat-o pe aratura baiatu, si ti-am mai scris dispari dintre femei , cred ca esti psihopat sau obsedat sexual daca cutreieri astfel de siteuri.Mai baiatu tu nu trebuia sa dai clik pe subiecte dintr-astea, pleaca la manastire ca gasesti sigur ce cauti.


Pentru economa

1. NU-ÞI PERMIT SÃ-MI VORBEªTI ÎN ACEST FEL ! NU SUNT HOMOSEXUAL ªI POÞI VEDEA CÃ PE BLOGURILE MELE COMBAT INCLUSIV RELAÞIILE HOMOSEXUALE! ªI NU SUNT NICI PSIHOPAT, NICI OBSEDAT SEXUAL, CI SUNT CREªTIN ªI POSTEZ PENTRU CÃ NU VREAU SÃ FIU NEUTRU FAÞÃ DE RÃU SAU FAÞÃ DE IDEILE GREªITE! CU ATÂT MAI MULT CU CÂT SUNT FOARTE BINE PREGÃTIT ÎN DOMENIU, AM LICENÞA ÎN BIOETICÃ, IAR ACUM FAC DOCTORATUL ÎN FILOSOFIE.

ªI NU VREAU SÃ DISPAR DE AICI, ORICINE ARE DREPTUL LA LIBERÃ EXPRIMARE, INDIFERENT CÃ E BÃRBAT SAU FEMEIE ! ªI EU POT LA FEL DE BINE SÃ-ÞI ZIC SÃ DISPARI TU DE AICI. ÎN PLUS, DACÃ CITEªTI ÎN URMÃ, VEI PUTEA VEDEA CÃ SUNT ªI FEMEI CARE IUBESC ADEVÃRUL ªI ÎMI DAU DREPTATE! DE CÂND BÃRBAÞII NU AU DREPTUL SÃ IA APÃRAREA COPIILOR ? CHIAR DACÃ SUNT BÃRBAT, SUNT CREªTIN ªI NU POT SÃ RÃMÂN INDIFERENT LA CEEA CE MÃ ÎNCONJOARÃ SAU LA IDEILE GREªITE, PENTRU CÃ NEUTRALITATEA FAÞÃ DE RÃU ÎNSEAMNÃ COMPLICITATE !

2. ªi pentru cã te iei ºi de preoþi, gândeºte-te la urmãtoarele lucruri : Nimeni nu e scutit de încercãri ºi ispite, nici oamenii Bisericii. Unii rezistã ispitelor, alþii cad. Dar greºelile lor nu justificã greºelile noastre. Sunt ºi destui preoþi sfinþi, sã urmãm exemplele lor. ªi chiar dacã unii oameni ai Bisericii mai au greºeli personale, nu trebuie sã uitãm cã Biserica este o instituþie divino-umanã, deci formatã ºi din oameni care pot greºi (pot greºi în ceea ce fac, nu în expunerea învãþãturii creºtine, care e de la Dumnezeu), iar vina este individualã, nu colectivã, deci e greºit ca, pornind de la niºte cazuri particulare, sã se generalizeze, învinuind, în bloc, toþi reprezentanþii Bisericii. Nu putem pretinde o Bisericã idealã, formatã numai din sfinþi, nici nu avem dreptul sã-i judecam pe preoþi, are cine sã-i judece. Important este sã privim la viaþa noastrã dacã e în regulã ºi în acord cu principiile creºtine, iar dacã nu e în acord, sã facem pocãinþã de pãcate ºi sã ne îndreptãm. ªi nu trebuie sã uitãm cã nu ne putem mântui singuri, avem nevoie de Bisericã ºi de preoþi, aºa imperfecþi cum sunt.

3. ÎN PRIVINÞA ALTERNATIVELOR LA METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE, AM SCRIS DEJA, DACÃ CITEAI CU ATENÞIE CE AM SCRIS, AI FI VÃZUT :
DACÃ EXISTÃ MOTIVE JUSTIFICATE, DE A EVITA CONCEPÞIA, SE POATE RECURGE LA METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALÃ, BAZATE PE ABSTINENÞA PERIODICÃ (ÎN ZILELE FERTILE ALE CICLULUI).
Aceste metode naturale sunt sãnãtoase, nu costã nimic ºi sunt în acord cu morala creºtinã dacã se recurge la ele din motive grave, justificate, nu din motive egoiste. Dar dacã soþii nu au motive justificate, pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii ºi recurg la metodele naturale din motive egoiste, atunci ºi aceste metode naturale devin pãcate.

Dar metodele artificiale de contracepþie (atât cele care acþioneazã dupã concepþie, cât ºi cele care sunt o piedicã pentru concepþie), pe lângã faptul cã sunt foarte dãunãtoare sãnãtãþii, sunt ºi pãcate chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase pentru a le folosi. Existã o singurã excepþie: este permisã din punct de vedere moral (deci nu constituie pãcat) folosirea metodelor terapeutice cu adevãrat necesare pentru a vindeca bolile organismului, chiar dacã se prevede cã din aceasta va rezulta o piedicã împotriva concepþiei, cu condiþia ca aceastã piedicã sã nu fie direct voitã. Cine n-a ºtiut pânã acum toate aceste aspecte ºi a folosit metode artificiale de contracepþie, sã nu mai foloseascã astfel de metode mãcar de acum înainte. Prin informaþiile detaliate din acest material venim în întâmpinarea datoriei morale pe care o are fiecare de a se informa cât mai bine. Dacã nu s-ar informa, ar fi în ignoranþã vinovatã.

Metodele naturale de planificare familialã sunt cele care respectã ordinea fireascã atât în pregãtirea ºi în desfãºurarea actului sexual, cât ºi în finalizarea lui. Aceste metode naturale diferã între ele în funcþie de procedeele de calcul al perioadelor fertilã ºi nefertilã din ciclul menstrual. Ele sunt urmãtoarele patru:

a. metoda calendarului (se mai numeºte ºi metoda Ogino-Knaus, dupã numele inventatorilor)
b. metoda temperaturii bazale
c. metoda Billings (ritmul mucusului cervical)
d. metoda simpto-termicã

Metodele naturale de planificare familialã:

- Nu au nici un efect negativ asupra sãnãtãþii.
- Presupun abstinenþa (abþinerea) de la actul sexual în zilele de fertilitate sigurã sau probabilã ale ciclului menstrual (abstinenþa periodicã).
- Dacã sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familialã au un grad ridicat de siguranþã, în condiþiile în care femeia îºi cunoaºte bine funcþionarea ciclului menstrual (siguranþã de 100% nu oferã nici metodele naturale de planificare familialã, nici metodele artificiale de contracepþie). De obicei, un calcul mai exact al funcþionãrii ciclului menstrual se face într-o perioadã de 6-12 luni. Existã formule de calcul al metodelor naturale de planificare familialã chiar ºi pentru femeile care au ciclu neregulat. Dacã ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, însã, în acest caz, se pot aplica urmãtoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings ºi metoda simpto-termicã). Existã mãrturii ale unor soþi care folosesc numai metode naturale de planificare familialã ºi declarã cã sunt foarte mulþumiþi de ele.
- Din punct de vedere moral, metodele naturale de planificare familialã sunt conforme cu criteriile moralei catolice ºi cu criteriile obiective ale moralitãþii, bineînþeles dacã sunt utilizate dupã cãsãtoria creºtinã ºi dacã evitarea concepþiei prin recurgerea la ele nu provine din egoism, ci existã motive justificate ca soþii sã evite concepþia unor noi copii sau sã distanþeze concepþiile copiilor. În aceleaºi condiþii, metodele naturale de planificare familialã sunt acceptate ºi de unele dintre Bisericile Ortodoxe. (Bisericile Ortodoxe din anumite þãri nu acceptã nici metodele naturale de planificare familialã, acceptând doar abstinenþa totalã ca singurã soluþie pentru cei care nu mai vor noi copii) Dupã cum vom explica spre sfârºitul materialului, Biserica Catolicã ºi Bisericile Ortodoxe care acceptã metodele naturale de planificare familialã sunt consecvente cu ele însele ºi atunci când considerã permisã folosirea metodelor naturale de planificare familialã pentru motive justificate ºi atunci când aratã cã e nepermisã folosirea metodelor artificiale de contracepþie, chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase.
- Metodele naturale nu numai cã nu pun în pericol relaþia dintre soþi, ci dimpotrivã, încurajeazã iubirea ºi respectul dintre ei.
- Favorizeazã dãruirea totalã a soþilor.
- Nu costã nimic.
- E clar cã NU este permis sã se facã avort dacã totuºi s-ar concepe copilul în cazurile de excepþie ale metodelor naturale, în cazurile erorilor de calcul sau în oricare alt caz.
- Dacã o nouã sarcinã ar expune direct la un pericol real ºi foarte grav viaþa mamei, abstinenþa periodicã nu poate fi recomandatã ºi nici urmatã. În asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de încredere ºi cu principii creºtine.

E adevãrat cã aceastã abstinenþã periodicã presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soþii tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe când rãul se face mai uºor, dar este foarte dãunãtor. Însã cine trãieºte cu înþelepciune alege lucrurile bune ºi sãnãtoase (metodele naturale), chiar dacã acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafaþã par uºoare, dar în realitate sunt pline de rãutate ºi otravã (metodele artificiale de contracepþie).

Iatã ºi un link cu cãrþi, dintre care douã sunt despre metodele naturale de planificare familialã (Autocontrolul fertilitãþii pe cale naturalã ºi Planificarea familialã dupã morala catolicã):

http://www.profamilia.ro/soti.asp

Poþi intra pe blogul urmãtor :

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/

Acest blog conþine: înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio) ; cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.

Poþi intra ºi pe blogul urmãtor :

http://www.augustincezar.blogspot.com/

Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este om din momentul concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative pentru a nu face avort. Mãrturii publice ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare. Argumente cã multe dintre metodele aºa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente cã toate metodele artificiale de contracepþie sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi sunt ºi pãcate, chiar dacã soþii ar avea motive care ar putea pãrea justificate pentru a le folosi. Când existã un motiv justificat de a evita concepþia, existã o alternativã : metodele naturale de planificare familialã bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului). Metodele naturale nu sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi nu sunt pãcate dacã se recurge la ele dupã cãsãtorie ºi din motive justificate, nu din egoism. Dacã se recurge la aceste metode din egoism ºi nu din motive justificate, atunci devin pãcate ºi aceste metode naturale.

Invit pe oricine sã intre pe bloguri ºi sã le trimitã mai departe. Chiar meritã !
vieru_cezar_iasi
Postat pe 18 Iulie 2009 18:14
De la: nk, la data 2009-07-17 10:24:09pt Cezar. discutia era despre foitele anticonceptionale nu dezbateri religioase. consider ca omul a depasit nivelul animalului care are ca prm obiectiv reproducerea. cum poti sa propui sa facem copi fara sa gindim ca putem sa le oferim. sora mea are un copil dorit dar din pacate doctori nu reusesc sa spuna de ce s-a imbolnavit si nu au nici macar tratament pt el. i-au prescris vitamine - ajuta un pic corpul dar nu vindeca. intrebare pt tine daca ai fi parinte cn un astfel de copil ( nu te gindi ca iti doresc asa ceva, nu doresc nici macar celor mai mari dusmani ai oamenilor sa cunoasca o astfel de durere) ce ai face ai continua sa procreezi copii fara sa te gindesti la ce urmeasa pt ca dogma bisericeasca spune ca este pacat sa te protejezi sau sa faci avor sau ti-ai aminti ca Dumnezeu ne-a deosebit de animale prin gindire. Daca tot esti atit de documentat explica de ce animalele si pasarile isi omoara pui care nu au sanse sa supravietuiasca pt ca sunt bolnavi. cum ar fi corect sa ne protejam sau sa nastem copi si sa ii omoram daca nu au sanse la viata?


Pentru nk

1. TOCMAI PENTRU Cà DUMNEZEU NE-A DEOSEBIT DE ANIMALE PRIN GÂNDIRE, NU AVEM VOIE Sà NE UCIDEM COPIII. FAPTUL Cà UNELE ANIMALE ΪI UCID PUII BOLNAVI IAR OAMENII ΪI ÎNGRIJESC SEMENII BOLNAVI ARATà TOCMAI O DEOSEBIRE FUNDAMENTALà ÎNTRE OM ªI ANIMAL. ANIMALELE NU AU RAÞIUNE, NICI CONªTIINÞÃ, DAR PE NOI DUMNEZEU NE-A ÎNZESTRAT CU RAÞIUNE ªI CONªTIINÞÃ. OAMENII AU ªI TREBUIE Sà AIBà GRIJà DE CEI BOLNAVI, NU SÃ-I UCIDÃ, COBORÂND ASTFEL LA NIVELUL ACELOR ANIMALE !
NU ANIMALELOR A DAT DUMNEZEU LEGILE MORALE, CI OAMENILOR, CARE AU RAÞIUNE ªI CONªTIINÞÃ ªI SUNT COROANA CREAÞIEI VIZIBILE.

2. Dacã ai fi citit postãrile mele, ai fi vãzut cã informaþiile pe care le postez sunt informaþii atât din ºtiinþã, cât ºi din religie. Omul este o unitate bidimensionala, o unitate trup – suflet ºi nu trebuie privit doar ca trup. ªTIINÞA ªI RELIGIA NU SE CONTRAZIC, CI SE ÎMBINÃ ªI SE COMPLETEAZÃ. Chiar aceasta este tema tezei mele de doctorat : ARMONIA DINTRE RELIGIE ªI ªTIINÞÃ.
CU CÂT ªTIINÞA AVANSEAZÃ MAI MULT, CU ATÂT AJUNGE LA ACELEAªI ADEVÃRURI PE CARE LE SUSÞINE RELIGIA. DE EXEMPLU, RELIGIA A SUSÞINUT ÎNTOTDEAUNA CÃ OMUL ESTE OM DIN MOMENTUL CONCEPÞIEI, IAR ASTÃZI ªTIINÞA, PRIN RECENTELE DESCOPERIRI ALE GENETICII, A AJUNS LA ACELAªI ADEVÃR. OMUL ESTE O UNITATE BIDIMENSIONALÃ: TRUP MATERIAL ªI SUFLET IMATERIAL ªI TREBUIE PRIVIT ÎN ÎNTREGUL SÃU, NU DOAR CA TRUP, PENTRU CÃ NU SUNTEM DOAR MATERIE, DOAR PARTE BIOLOGICÃ. Dacã nu ar exista sufletul care sã anime trupul, atunci trupul ar fi mort. “Bios” înseamã viaþã, iar izvorul vieþii este în Dumnezeu, viaþa fiind darul lui Dumnezeu. Informaþiile pe care le postez sunt informaþii atât din ºtiinþã, cât ºi din religie. În afarã de codul genetic, copilul are ºi spirit creat de Dumnezeu în clipa concepþiei, în ovulul fecundat. Marele fiziolog Nicolae Paulescu scria cã „zãmislirea se face în momentul întâlnirii celor douã celule sexuale, a cãror unire formeazã ovulul fecundat. În acel moment, Dumnezeu trimite (creeazã în ovulul fecundat – n.n.) sufletul.” (Nicolae Paulescu, „Fiziologie Filosoficã – Noþiunile de suflet ºi Dumnezeu în Fiziologie”). Îþi recomand sã cauþi ºi sã citeºti în întregime aceastã carte. De asemenea, îþi recomand ºi cartea « Cugetãri », scrisã de marele matematician, fizician ºi filosof francez, Blaise Pascal.
Chiar ºi strict biologic s-a dovedit în mod clar, fãrã dubiu, cã omul este om din momentul concepþiei, am argumentat din plin acest lucru pe blogurile mele.
În plus, un proces cum este apariþia unui nou om, nu este lipsit de intervenþia lui Dumnezeu ºi nu se petrece fãrã ºtirea ºi voia Lui.

Unul dintre cei mai de seamã reprezentanþi ai geneticii, Jérôme Lejeune, ne rãspunde prin afirmaþia pe care a fãcut-o: “Omul este om din momentul concepþiei. Fiinþa omeneascã este de atunci desãvârºitã ºi unicã.” Afirmaþia sa este confirmatã de cercetãri fãcute în Anglia, Franþa ºi S.U.A., care au fost acceptate de comunitatea ºtiinþificã internaþionalã. Deci, în zilele noastre, s-a dovedit în mod clar cã un copil este fiinþã umanã din momentul concepþiei, adicã din momentul fecundaþiei.

Savantul Robert Edwards a definit ovulul fecundat (zigotul): “o fiinþã umanã microscopicã în stadiul cel mai precoce de dezvoltare.” Zigotul, noua fiinþã umanã minusculã, va trece în continuare prin stadii de dezvoltare care vor primi diferite nume: embrion, fãt. Însã nu existã vreo discontinuitate, vreun salt calitativ sau vreo modificare revoluþionarã de la un stadiu de dezvoltare la altul, ci este doar o derulare, o desfãºurare a codului genetic prezent din clipa fecundaþiei.

3. NICI CONCEPEREA UNUI COPIL CU HANDICAP NU JUSTIFICÃ AVORTUL ªI NICI UN ALT MOTIV. DECI, NU EXISTÃ NICI O EXCEPÞIE ÎN CARE SÃ FIE JUSTIFICAT AVORTUL. Dacã ar fi justificat avortul în cazul conceperii unui copil cu handicap, ar însemna sã fim de acord ºi cu uciderea copiilor deja nãscuþi care au handicap sau boli incurabile sau cu uciderea adulþilor cu aceste deficienþe ºi atunci am fi ca în Germania lui Hitler, unde cei cu handicap sau cu boli incurabile erau exterminaþi. Dupã cum am vãzut, este acelaºi om începând de la concepþie, indiferent cã se aflã în interiorul organismului mamei sau în exteriorul acestuia. Orice viaþã, chiar ºi cea cu deficienþe, este sacrã ºi inviolabilã. Viaþa umanã trebuie primitã indiferent de calitatea ei. Studii bine documentate aratã cã persoanele cu malformaþii nu sunt mai puþin bucuroase de viaþã decât persoanele zise „normale”. Cea mai mare parte a pãrinþilor care au un copil handicapat se declarã fericiþi cã au copilul ºi aproape toþi declarã cã ei, copiii handicapaþi, se simt fericiþi. În toate þãrile este impresionant numãrul pãrinþilor cu copii handicapaþi care militeazã împotriva avortului.

Utilitarismul a creat conceptul de "calitate a vieþii" ºi a înlocuit sacralitatea vieþii cu termenul de "calitate" a vieþii. Conform utilitarismului, un individ, pentru a avea statutul de persoanã ºi, prin urmare, dreptul de a trãi, trebuie sã posede un anumit standard de "calitate" a vieþii. Dar valoarea, sacralitatea ºi inviolabilitatea oricãrei vieþi umane îºi au rãdãcina în Dumnezeu. Valoarea oricãrei fiinþe umane: tânãr sau bãtrân, sãnãtos sau bolnav, embrion sau nou-nãscut, geniu sau redus mintal, nu depinde de ceea ce în limbaj hedonist ºi utilitarist se numeºte "calitatea vieþii". Nu existã viaþã lipsitã de calitate, viaþa e o valoare absolutã, fiind darul lui Dumnezeu.

Întreaga rãspundere pentru rãul din lume îi revine omului. Necazurile ºi bolile au intrat în lume mai întâi datoritã pãcatului strãmoºesc al omului, pentru cã omul a cedat ispititorului. De asemenea, au ºi diferite cauze genetice ºi alte cauze (alcoolismul, fumatul, etc.) Deci, necazurile ºi bolile nu sunt date de Dumnezeu, ci sunt cauzate de oameni.

Marele scriitor Giovanni Papini spunea : « Dacã aº fi suferit când eram tânãr cât sufãr acum când sunt bãtrân, aº fi ajuns un geniu .» Un copil care suferã e mai matur în gândire decât un adult care nu a cunoscut suferinþa.
«Dumnezeu nu a venit sã suprime suferinþa, nu a venit sã o explice, dar a venit ca sã o umple de prezenþa Sa», spune un alt scriitor, Paul Claudel. ªi asta pânã în rãdãcinile sale cele mai profunde.

Sfântul Ignaþiu de Loyola spune cã atunci când vine boala trebuie sã ne convingem « cã ea nu este un dar inferior sãnãtãþii ». Acest sfânt s-a convertit tocmai în boalã. A avut ocazia sã reflecteze, sã se dedice lecturilor spirituale, rugãciunii. Bolnavul îi ajutã mai mult, cu rãbdarea sa, cu cuvinte edificatoare, cu exemplul, pe vizitatori, decât ei pe el. Sfântul Ioan Hrisostomul scrie : « Dacã la boalã te încrezi în Dumnezeu, îi place mai mult decât dacã ai face multe fapte bune când eºti sãnãtos. » Iar Blaise Pascal scrie : «Cunosc pericolul sãnãtãþii, dar ºi marile avantaje ale bolii. »

Pe de altã parte, suferinþa are ºi rolul de a ne da ocazii pentru a practica iubirea unii faþã de alþii. În acest sens, papa Ioan Paul al II – lea scria despre suferinþã : « Suferinþa e prezentã în lume pentru a face sã se descãtuºeze iubirea, pentru a face sã se nascã fapte de iubire faþã de aproapele. »

Dar, mai presus de toate, Dumnezeu este solidar cu suferinþa noastrã: Domnul Isus Cristos a venit ºi a suferit aici.

Se povesteºte cã un om a avut într-o noapte un vis interesant. Se fãcea cã se afla într-un pustiu uriaº, unde vedea, privind înapoi, urmele paºilor pe nisip pe care îi fãcuse pe urmele paºilor lui Isus : urmele paºilor lui Isus împreunã cu urmele paºilor sãi. Dar spre surprinderea sa, a remarcat cã în anumite zile nu erau douã urme de paºi pe nisip, ci una singurã : erau zilele în care avusese cel mai mult de suferit. Atunci a zis : « Doamne, tu ai promis cã vei rãmâne cu noi în toate zilele. De ce m-ai lãsat singur tocmai în momentele cele mai grele ? » Iar Domnul a rãspuns : « Zilele în care ai vãzut o singurã urmã pe nisip sunt zilele în care te-am purtat în braþe. Nu e urma paºilor tãi, ci urma paºilor mei. »

4. NICI ÎN PRIVINÞA METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE NU EXISTÃ EXCEPÞII ÎN CARE SÃ FIE JUSTIFICATÃ FOLOSIREA LOR. Deci rãspunsul este cã ºi în cazul surorii tale, e tot pãcat mare dacã foloseºte metode artificiale de contracepþie.
Dacã are un copil cu probleme, nu înseamnã cã ºi urmãtorii copii vor fi bolnavi. Medicii nu pot sã ºtie aceasta. Unii medici de multe ori o sperie pe mamã ori din ignoranþã profesionalã, ori din alte motive. Sunt multe cazuri în care medicii le-au spus mamelor cã dacã mai fac copii vor fi bolnavi iar mamele nu i-au ascultat, au fãcut copii ºi copiii s-au nãscut perfect sãnãtoºi !

Dar, chiar ºi în cazul în care ar exista riscul real de a avea ºi alþi copii bolnavi, tot e pãcat mare dacã foloseºte metode artificiale de contracepþie.
În cazul ei, soluþia conformã moralei (deci soluþia care nu e pãcat) este folosirea metodelor naturale de planificare familialã, bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului)

5. NU AM AFIRMAT CÃ SUNTEM OBLIGAÞI SÃ FACEM COPII ÎNCONTINUU. DACÃ EXISTÃ MOTIVE JUSTIFICATE DE A EVITA CONCEPÞIA, SE POATE RECURGE LA METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALÃ, BAZATE PE ABSTINENÞA PERIODICÃ (ÎN ZILELE FERTILE ALE CICLULUI).
Aceste metode naturale sunt sãnãtoase, nu costã nimic ºi sunt în acord cu morala creºtinã dacã se recurge la ele din motive justificate, nu din motive egoiste. Dar dacã soþii nu au motive justificate, pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii ºi recurg la metodele naturale din motive egoiste, atunci ºi aceste metode naturale devin pãcate.
Dar metodele artificiale de contracepþie (atât cele care acþioneazã dupã concepþie, fiind avortive, cât ºi cele care sunt o piedicã pentru concepþie), pe lângã faptul cã sunt foarte dãunãtoare sãnãtãþii, sunt ºi pãcate chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase pentru a le folosi. Existã o singurã excepþie: este permisã din punct de vedere moral (deci nu constituie pãcat) folosirea metodelor terapeutice cu adevãrat necesare pentru a vindeca bolile organismului, chiar dacã se prevede cã din aceasta va rezulta o piedicã împotriva concepþiei, cu condiþia ca aceastã piedicã sã nu fie direct voitã. Cine n-a ºtiut pânã acum toate aceste aspecte ºi a folosit metode artificiale de contracepþie, sã nu mai foloseascã astfel de metode mãcar de acum înainte. Prin informaþiile detaliate din acest material venim în întâmpinarea datoriei morale pe care o are fiecare de a se informa cât mai bine. Dacã nu s-ar informa, ar fi în ignoranþã vinovatã.

Câteva consideraþii generale despre metodele naturale de planificare familialã poþi citi în penultima mea postare (ca rãspuns pentru aliceea2000). Iatã ºi un link cu câteva cãrþi, dintre care douã sunt despre metodele naturale de planificare familialã :
(Autocontrolul fertilitãþii pe cale naturalã ºi Planificarea familialã dupã morala catolicã):
http://www.profamilia.ro/soti.asp
vieru_cezar_iasi
Postat pe 18 Iulie 2009 19:17
De la: healthy002115, la data 2009-07-18 05:33:37Metodele contraceptive cum sunt pilulele, steriletul sunt INTR-ADEVAR AVORTIVE, se face intr-adevar o crima folosindu-le. Dar eu nu inteleg ce mai aveti si cu prezervativul si cu foitele contraceptive? Aici nu-i vorba de avort.Mi se pare ca vorbiti pe langa subiect.Ati spus ca astea nu sunt sigure impotriva BTS. Dar ce alea naturale sunt sigure? Nu vad rostul polologhiei dvs.Va rog postati la un topic toate chestiile astea despre pilulele contraceptive si sterilet, nu despre foite si despre prezervative. Aici NU ESTE VORBA DE AVORT.Incercati sa nu ocoliti subiectul postand despre alte metode contraceptive, referiti-va strict la foite daca aveti ceva de spus.O sa faceti topicul de 12 pagini, si de fapt nu spuneti nimic.


Pentru healthy002115

Sunt anumite probleme care necesitã rãspunsuri detaliate, cum ar fi ºi aceasta, de aceea o sã-þi ofer un rãspuns detaliat, însoþit de linkuri care conþin articole ºi filme documentare :

Foliile, ca ºi spumantele, gelurile, tabletele, etc. conþin substanþe spermicide. În cazul în care a avut loc fecundaþia, chiar ºi spermicidele pot avea efect avortiv, pentru cã ucid ovulul fecundat sau împiedicã nidaþia lui.

Dar chiar ºi metodele contraceptive artificiale care nu sunt avortive, sunt tot pãcate, pentru cã prin ele omul se opune vieþii intervenind în ordinea naturalã lãsatã de Dumnezeu. ªi aceste metode prezintã consecinþe negative asupra sãnãtãþii, ºi, în plus, unele, precum prezervativul, oferã o speranþã fasã cã ar putea asigura protecþie totalã împotriva bolilor cu transmitere sexualã. În plus, prin prezervativ ºi alte metode artificiale de contracepþie se încurajeazã promiscuitatea, desfrânarea.
Prin metodele naturale de planificare familialã omul rãmâne deschis primirii vieþii. Totuºi metodele naturale de planificare familialã pot fi folosite numai dacã existã motive justificate, nu din egoism. Dacã se recurge la ele din egoism, atunci ºi aceste metode naturale de planificare familialã devin pãcate. Dar metodele artificiale de contracepþie sunt pãcate în orice condiþii, chiar dacã soþii ar avea motive care ar putea pãrea justificate.
În ceea ce priveºte protecþia împotriva bolilor cu transmitere sexualã, singura protecþie sigurã împotriva bolilor cu transmitere sexualã este ABSTINENÞA ÎNAINTE DE CÃSÃTORIE ªI FIDELITATEA ÎNTRE SOÞ ªI SOÞIE DUPÃ CÃSÃTORIE.

- Substanþele spermicide locale sub formã de creme, spumante, geluri, folii, burete cu spermicid, ovule, tablete, care se introduc în vagin înainte de contactul sexual, au eficacitate slabã. Drept consecinþe, pot apãrea fenomene inflamatorii ºi alergice locale atât pentru femeie, cât ºi pentru bãrbat. În cazul în care totuºi a avut loc fecundaþia, chiar ºi spermicidele pot avea efect avortiv, pentru cã ucid ovulul fecundat sau împiedicã nidaþia lui.

În plus, substanþele spermicide pot duce la conceperea unui copil cu malformaþii. Spermicidele actioneaza prin intermediul unei substante chimice toxica numita Nonoxinol 9 (care poate fi introdusa in lubrifiant) care este teratogen pentru copil provocand malformatii si chiar avorturi timpurii (in urma fecundarii oul, zigotul prezinta malformatii din cauza spermicidelor, substantelor toxice, care duc de regula la avorturi timpurii si pierderi ulterioare de sarcina)

Accesând linkul urmãtor gãsiþi un articol foarte interesant despre pilulã, sterilet ºi prezervativ :
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/65-stiati-ca-pilulele-steriletul-prezervativul

Un curs foarte interesant care prezintã adevãrul despre metodele artificiale de contracepþie, realizat de doamna doctor Christa Todea – Gross. Cursul poate fi citit sau audiat accesând linkul urmãtor :
http://www.adevaruldespreavort.ro/arhiva/cursuri/Dr. Christa Todea-Gross - Conceptia si nidatia dar si metodele contraceptive, metodele avortive, spermicidele, toxina Nonoxinol 9, avortul hormonal, fertilizarea in vitro, RU 486, steriletul (DIU).pdf

Un FILM DOCUMENTAR foarte interesant, intitulat « Fãrã o a doua ºansã », subtitrat în românã, ce poate fi vizionat accesând linkul urmãtor :
http://www.adevaruldespreavort.ro/video-filme-documentare/16-boli-cu-transmitere-sexuala-bts-boli-venerice/103-fara-o-a-doua-sansa-hiv-sida-no-second-chance-hiv-aids

ALT FILM DOCUMENTAR, INTITULAT « ALEGERILE SI HIV, SIDA - CHOISES AND HIV, AIDS » - MARTURIILE SI VIATA UNOR FEMEI, BARBATI, COPII CARE AU FOST INFECTATI CU HIV, SIDA (subtitrat in romana)
http://www.adevaruldespreavort.ro/video-filme-documentare/16-boli-cu-transmitere-sexuala-bts-boli-venerice/104-alegerile-si-hiv-sida-choises-and-hiv-aids-marturiile-si-viata-unor-femei-barbati-copii-care-au-fost-infectati-cu-hiv-sida-subtitrat-in-romana

FILMUL DOCUMENTAR “Sexul - Minciuni si adevãrul; Sex - Lies And The Truth” (subtitrat in romana)
Sexul protejat (sexul inainte de casatorie), prezervativul te apara de bolile cu transmitere sexuala, HIV, SIDA, Sifilis etc. sau sarcinile "surpriza" ?
Afli raspunsurile dar si raspunsul la alte intrebari importante in ceea ce priveste sexul, sexualitatea, Industria Avorturilor, promovarea prezervativelor pentru "sex protejat" etc. dupa ce vizionezi urmatorul film documentar, accesând linkul urmãtor :
http://www.adevaruldespreavort.ro/video-filme-documentare/15-filme-despre-cresterea-si-educarea-copiilor/112-sexul-minciuni-si-mit-sex-lies-and-the-truth-subtitrat-in-romana


Iatã ºi un documentar realizat de asociaþia « Doctors for Life », intitulat DOCTORS FOR LIFE. IN YOUR FACE - Protectia prezervativului impotriva bolilor cu transmitere sexuala adevar sau minciuna? Despre bolile cu transmitere sexuala, bolile venerice: HIV, SIDA, Sifilis, Chlamydia, Gonoreea (blenoragia), Herpesul genital, HPV etc
"Doctors for Life" este o asociatie non-guvernamentala si non-profit ce are peste 1100 de membri doctori si personal medical. Documentarul poate fi vizionat accesând linkul urmãtor :
http://www.adevaruldespreavort.ro/video-filme-documentare/16-boli-cu-transmitere-sexuala-bts-boli-venerice/113-doctors-for-life-in-your-face-protectia-prezervativului-impotriva-bolilor-cu-transmitere-sexuala-adevar-sau-minciuna-despre-bolile-cu-transmiter

Documentarul este în limba englezã, dar pe acest site puteþi gãsi ºi documentare subtitrate în limba românã

ªi un articol în care doctorii dezvãluie eºecul prezervativelor, intitulat Avertismente despre prezervativ :
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/56-avertismente-despre-prezervativ


- Actul sexual întrerupt („coitus interruptus” sau „ejacularea afarã”) este una dintre cele mai nesigure metode contraceptive, deoarece existã spermatozoizi ºi în picãturile de lichid prespermatic (eliminarea unui lichid în timpul actului sexual, înainte de ejaculare), nu numai în sperma eliminatã la sfârºit, iar o singurã picãturã de lichid prespermatic este suficientã pentru ca o femeie sã rãmânã însãrcinatã (bineînþeles, dacã se aflã în perioada fertilã a ciclului menstrual). De asemenea, câþiva spermatozoizi se pot desprinde în timpul actului sexual ºi pot pãtrunde în vagin, iar unul dintre ei poate ajunge la ovul. Aceastã metodã determinã o stare de anxietate ºi tensiune psihicã ºi, pe termen lung, poate provoca impotenþa la bãrbat ºi frigiditatea la femeie. Mai este denumitã ºi onanism, de la pãcatul lui Onan, criticat în Biblie, dupã cum vom vedea mai pe larg puþin mai jos, când vom arãta imoralitatea metodelor artificiale de contracepþie. Unii confundã onanismul cu masturbarea. Nu trebuie confundate, dar ambele sunt pãcate. Despre masturbare vom vorbi spre finalul materialului.

- Prezervativul masculin (condom) este rãu tolerat ºi nu asigurã protecþie totalã nici împotriva infecþiei cu virusul imunodeficienþei umane (HIV), nici împotriva altor boli cu transmitere sexualã. Pe lângã faptul cã se pot rupe, pot aluneca sau pot avea defecte de fabricaþie, în latexul prezervativelor pot apãrea anumite fisuri foarte mici, invizibile cu ochiul liber, dar prin care virusul HIV poate trece cu mare uºurinþã, pentru cã este mult mai mic. Mãrimea fisurilor care apar în mod natural în latexul prezervativului este de pânã la 5 microni, iar virusul mediu HIV are aproximativ 0,1 microni. În termeni de mãrime, asta înseamnã cã virusul HIV poate trece printr-o fisurã din latexul prezervativului tot atât de uºor precum trece o pisicã printr-o uºã deschisã de garaj. Dupã unii cercetãtori, riscul infectãrii cu HIV în cazul folosirii prezervativului este în jur de 15%, iar dupã alþi cercetãtori acest risc este chiar în jur de 35%. Dar chiar luând în calcul riscul cel mai mic (în jur de 15%), cine foloseºte prezervativul ºi are relaþii sexuale cu mai mulþi parteneri, nu poate avea vreo garanþie cã mai devreme sau mai târziu nu se va infecta, dupã cum nu are nici o garanþie cel care zboarã cu un avion dintr-o sutã, deºi 15 dintre ele se vor prãbuºi. Acest virus poate avea o perioadã de incubaþie de la câteva luni pânã la câþiva ani, uneori chiar opt sau zece ani, astfel încât o persoanã care este infectatã cu HIV poate pãrea perfect sãnãtoasã mai mulþi ani, dar în realitate este seropozitivã ºi poate transmite altora virusul HIV. Cea mai sigurã apãrare faþã de virusul HIV nu este folosirea prezervativului, ci este abstinenþa înainte de cãsãtorie ºi fidelitatea între soþ ºi soþie dupã aceea. Prin prezervative se creeazã o falsã speranþã de securitate împotriva HIV ºi se încurajeazã promiscuitatea. Existã ºi un documentar despre SIDA, intitulat „Fãrã o a doua ºansã”, în care se vorbeºte ºi despre falsa speranþã a aºa-zisului „sex sigur” („self sex”). Virusul HIV distruge sistemul imunitar al organismului, care devine incapabil sã se apere în lupta cu infecþiile. De multe ori, abia dupã mai mulþi ani de la infectarea cu HIV organismul dezvoltã o serie de boli, care în condiþii normale ar fi fost stopate de sistemul imunitar. O persoanã poate afla dacã este seropozitivã sau nu, în urma unui test HIV, care se face gratuit la centrele de transfuzie sanguinã ºi la alte centre. Acest test pune în evidenþã anticorpii produºi de organism, care pot fi descoperiþi dupã ce au trecut ºase luni de la infectare. Dupã cum se ºtie, nu existã vindecare pentru persoanele infectate cu HIV, ci este posibilã doar o încetinire a evoluþiei bolii, deci o întârziere a decesului cu cel mult câþiva ani.
Virusul HIV se transmite prin: contact sexual, sânge infectat (transfuzii de sânge infectat, folosirea unui instrumentar medical infectat, body – piercing ºi tatuare, folosirea în comun a unor obiecte tãioase ce pot produce leziuni ale pielii: lame de bãrbierit, instrumente de manichiurã ºi pedichiurã, periuþa de dinþi), de la mama infectatã la copil (30% dintre copiii concepuþi de o mamã seropozitivã moºtenesc virusul). Virusul HIV se poate transmite ºi prin contact sexual anal sau oral ºi uneori se poate transmite chiar prin sãrut pasional (virusul HIV a fost localizat ºi în alte fluide corporale diferite de sânge, cum ar fi: spermã, secreþii vaginale, salivã, lacrimi, etc.).
Virusul HIV nu se transmite prin: tuse sau strãnut, deci prin aer; atingere, îmbrãþiºare, sãrut prietenesc pe obraz; trãind sau muncind în preajma unei persoane infectate; folosirea grupurilor sanitare în condiþii igienice; utilizarea veselei în comun; înþepãturi de þânþari sau alte insecte; bãi, bazine, adicã prin apã; prosoape, clanþe de uºi, telefon sau computer. Ca ºi actul sexual întrerupt, folosirea condomului poate provoca anxietate ºi tensiune psihicã, precum ºi alte efecte de ordin psihic. De asemenea, mai poate provoca iritaþii la nivelul organelor genitale.

- Prezervativul feminin (diafragma sau obturator cervical ºi cupola cervicalã) este fãcut în funcþie de dimensiunile fiecãrei femei. Are eficienþã mediocrã ºi este, de asemenea, rãu tolerat. Poate provoca aceleaºi efecte negative ca în cazul folosirii condomului (iritaþii, anxietate, tensiune psihicã, precum ºi alte efecte de ordin psihic). În plus, poate provoca infecþii ale aparatului urinar. Dupã cum se observã, nu existã vreo metodã artificialã de contracepþie lipsitã de urmãri negative, mai mult sau mai puþin grave, pe plan fizic ºi psihic pentru femeie, dar ºi pentru bãrbat, iar unele dintre ele sunt ºi avortive.


Despre imoralitatea metodelor artificiale de contracepþie

Deja filosofii de dinainte de creºtinism ajunseserã la concluzia cã ceea ce este imoral este întotdeauna vãtãmãtor. În acest sens, filosoful grec Platon spunea cã nici un lucru nu este folositor dacã nu e conform moralei: nu pentru cã ceea ce este folositor e moral, dar pentru cã ceea ce este moral este folositor. Publicitatea care se face unor metode contraceptive artificiale este determinatã de interese comerciale, în nici un caz de intenþii benefice. Toatã aceastã propagandã se pretinde umanistã ºi filantropicã. Pretinde cã vizeazã binele omenirii, dar de fapt ascunde scopuri ºi interese negative: e vorba de dorinþa popoarelor bogate, ameninþate cu dispariþia datoritã natalitãþii foarte scãzute, de a deþine controlul demografic al planetei, considerând cã populaþiile sãrace, în permanentã creºtere, constituie o ameninþare pentru bogãþiile lor. ªi apoi mai sunt la mijloc marile interese financiare: sume imense de bani pe care le câºtigã multinaþionalele, fabricând ºi comercializând produsele artificiale de contracepþie. Cum acestea sunt din ce în ce mai puþin folosite în þãrile bogate, dovedindu-se a fi nocive sãnãtãþii, se cautã noi pieþe de desfacere, invadând în special þãrile africane ºi cele din fostul bloc comunist.

Nu este pãcat plãcerea actului sexual între soþ ºi soþie, dupã cãsãtoria creºtinã, cu condiþia ca ei sã respecte ordinea fireascã. Ordinea fireascã este perturbatã prin metodele artificiale de contracepþie.
Dupã cum nu constituie pãcat actele sexuale dacã au loc între soþ ºi soþie, dupã cãsãtoria creºtinã ºi dacã se respectã ordinea fireascã, la fel nu constituie pãcat actele sexuale sãvârºite dupã vârsta fertilitãþii, în aceste condiþii.

Toate metodele artificiale de contracepþie sunt imorale ºi deci pãcate mari, cu excepþia celor terapeutice, cu adevãrat necesare pentru a vindeca bolile organismului, cu condiþia ca piedica pentru concepþie sã nu fie direct voitã. Din Biblie reiese cã Dumnezeu nu este de acord cu metodele artificiale de contracepþie. De exemplu, în Geneza (Facerea) 38,9-10 este criticatã metoda actului sexual întrerupt (pãcatul lui Onan). La evrei era obiceiul ca, atunci când murea un bãrbat, fratele sãu s-o ia în cãsãtorie pe soþia acestuia. Aºa a fãcut Onan, dar, ca sã nu conceapã copii, el practica metoda actului sexual întrerupt. Lui Dumnezeu nu i-a plãcut acest lucru ºi l-a pedepsit. Uneori se face în favoarea folosirii metodelor contraceptive urmãtoarea argumentaþie: „decât sã se facã avort, e preferabil sã se recurgã la metode contraceptive”. Acestã argumentaþie aparþine unei mentalitãþi care îi recunoaºte lui Dumnezeu numai jumãtate din drepturile de proprietate asupra vieþii, adicã îi recunoaºte lui Dumnezeu dreptul asupra vieþii, dar nu ºi asupra mecanismelor delicate care stau la originea vieþii. Atât avortul cât ºi contracepþia fac parte, la nivele diferite, dintr-o culturã care refuzã viaþa ºi refuzã invitaþia de a fi simpli colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieþii. Ele au la bazã orgoliul omului care îºi asumã drepturi pe care nu le are. Apoi, cum am vãzut, multe dintre metodele contraceptive sunt de fapt avortive. Biserica Catolicã ºi Bisericile Ortodoxe care acceptã metodele naturale de planificare familialã sunt consecvente cu ele însele ºi atunci când considerã permisã folosirea metodelor naturale de planificare familialã pentru motive juste, ºi atunci când aratã cã e nepermisã folosirea metodelor artificiale de contracepþie, chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase. Papa Paul al VI-lea în enciclica „Humanae vitae” („Viaþa umanã”) aratã cã existã între cele douã cazuri o diferenþã esenþialã: în primul caz (de folosire a metodelor naturale de planificare familialã pentru motive juste) soþii se folosesc în mod legitim de o dispoziþie naturalã; în celãlalt caz (de folosire a metodelor artificiale de contracepþie) ei împiedicã desfãºurarea proceselor naturale. E adevãrat cã ºi într-un caz ºi în celãlalt, soþii se pun de acord în intenþia reciprocã de a evita copilul pentru motive plauzibile, nedorind ca el sã se conceapã; dar e la fel de adevãrat cã numai în primul caz ei ºtiu sã renunþe la folosirea cãsãtoriei (la relaþii sexuale) în perioadele fertile când, pentru motive juste, concepþia nu e doritã, ºi cã se folosesc de ea (au relaþii sexuale) în perioadele nefertile. Fãcând aceasta, ei dovedesc o iubire cu adevãrat ºi pe deplin onestã. În exortaþia apostolicã „Familiaris consortio” („Legãtura de familie”), Papa Ioan Paul al II-lea scrie cã soþii care folosesc metode artificiale de contracepþie „manipuleazã ºi înjosesc sexualitatea umanã, cu aceasta înjosindu-se pe ei înºiºi ºi alterând valoarea dãruirii totale. Faþã de limbajul care exprimã în mod firesc dãruirea reciprocã ºi totalã dintre soþi, contracepþia artificialã opune un limbaj în mod obiectiv contradictoriu, conform cãruia nu mai este vorba de dãruire reciprocã totalã. Urmeazã de aici nu numai refuzul deschiderii la viaþã, ci ºi o falsificare a adevãrului lãuntric al iubirii conjugale, chematã sã fie o dãruire a persoanei întregi.” Aceastã diferenþã antropologicã ºi moralã între contracepþie ºi metodele naturale de planificare familialã implicã douã moduri de gândire ireductibile unul la celãlalt asupra persoanei ºi asupra sexualitãþii umane.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 18 Iulie 2009 20:16
Pentru raigam

Viaþa vine de la Dumnezeu ºi trebuie primitã ca un dar al sãu. VIAÞA ESTE DARUL LUI DUMNEZEU PRIN PÃRINÞI ªI SACRÃ ªI INVIOLABILÃ, DECI ARE VALOARE ABSOLUTÃ, NU RELATIVÃ ! Existã ºi valori absolute ºi valori relative, iar viaþa este una dintre valorile absolute. Nu avem dreptul sã ne atingem de viaþa umanã. Dumnezeu spune clar într-o poruncã: SÃ NU UCIZI ! Numai Dumnezeu e stãpânul vieþii. Dumnezeu vrea sã se nascã orice copil care s-a conceput. Sufletul copilului este creat de Dumnezeu în momentul concepþiei, deci nici un copil nu se concepe din întâmplare, ci din voinþa lui Dumnezeu. Pãrinþii sunt doar colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieþii, nu stãpâni ai vieþii. Nu existã dreptul la moarte, existã numai dreptul la viaþã !
Este dovedit fãrã dubiu, cu argumente clare, biologice ºi religioase, cã omul este fiinþã umanã din clipa concepþiei, atât trupeºte, cât ºi sufleteºte. Trupeºte, chiar de la concepþie, adicã de la fecundaþie, ovulul fecundat (zigotul) posedã un cod genetic uman ºi propriu, diferit de codul genetic al mamei ºi de cel al tatãlui, deci chiar de la concepþie este fiinþã umanã unicã. Toate trãsãturile trupului omenesc sunt programate în codul genetic. Dezvoltarea ulterioarã a corpului sãu nu este decât o derulare a acestui program care existã deja din momentul concepþiei. Iar sufleteºte, Dumnezeu creazã sufletul copilului tot în acel moment al concepþiei.

Nu e vorba cã te învãþ eu ce e bine ºi ce e rãu. NU EU SUNT AUTORUL LEGILOR MORALE. AUTORUL LEGILOR MORALE ESTE DUMNEZEU. EU DOAR LE REAMINTESC CELOR CARE LE UITÃ. SUNT CREªTIN ªI NU POT FI NEPÃSÃTOR LA RÃU SAU LA IDEILE GREªITE, CU ATÂT MAI MULT CU CÂT NEUTRALITATEA FAÞÃ DE RÃU ÎNSEAMNÃ COMPLICITATE CU RÃUL.

În ceea ce priveºte concepþia unui copil « neaºteptat », « nedorit » :
Nici un motiv nu justificã avortul, cu atât mai mult nu justificã avortul conceperea unui copil nedorit. NICI UN OM NU SE CONCEPE DIN ÎNTÂMPLARE, CI DIN VOINÞA LUI DUMNEZEU ºi El îi va ajuta pe pãrinþi sã le asigure copiilor cele necesare vieþii prin posibilitãþile pe care le scoate în cale. În plus, ajutã ºi statul ºi multe asociaþii, ONG-uri ºi fundaþii (unele adrese ºi telefoane ale acestora sunt în cadrul acestui text). Deci pãrinþii nu trebuie sã se teamã dacã s-a conceput un copil nedorit (sau mai mulþi copii nedoriþi). Apoi, faptul de a fi un copil dorit sau nedorit este foarte relativ: un copil nedorit la început, poate deveni acceptat, apoi dorit ºi iubit, iar un copil dorit la început, poate deveni nedorit datoritã comportamentului sãu negativ de mai târziu. Dacã cineva crede cã nu are iubire pentru un nou copil, va putea dobândi aceastã iubire cu timpul. Medicii ginecologi sunt de acord asupra faptului cã un numãr foarte mare de sarcini nu sunt programate ºi deci, în primul moment, nu sunt voite. Cu toate aceastea, mama depãºeºte ºocul iniþial, acceptã copilul care creºte în ea ºi apoi aºteaptã cu nerãbdare naºterea lui. Cel mult dupã câteva luni de la concepþie, mama aproape întotdeauna trece de la împotrivire la acceptare ºi de la acceptare la iubire.

« O lume în care toþi copiii sã fie doriþi ar fi idealã, dupã cum idealã ar fi o lume în care toate soþiile sã fie dorite de soþi, toþi soþii de soþii, toþi pãrinþii bãtrâni sã fie doriþi de copiii lor, toate popoarele : negri, þigani, evrei, sã fie dorite de celelalte popoare, în care nici un om, nicãieri ºi niciodatã sã nu fie nedorit de ceilalþi. Dar o asemenea lume nu existã (pe pãmânt), iar dacã încercãm sã o realizãm prin eliminarea tuturor nedoriþilor, ne trezim în Germania lui Hitler, unde singurul popor care avea voie sã mai existe era cel arian, fiindcã era singurul dorit. Nu existã nici un criteriu pentru a se putea spune cã un copil dorit va fi fericit ºi iubit, sau cã un copil nedorit va fi nefericit ºi neiubit. Sunt copii nedorþi ºi totuºi aduºi pe lume, care sunt apoi foarte iubiþi ºi, invers, copii doriþi, care sunt apoi foarte nefericiþi. Medicii ginecologi sunt de acord asupra faptului cã un numãr foarte mare de sarcini nu sunt programate ºi deci, în primul moment, nu sunt voite. Cu toate aceastea, mama depãºeºte ºocul iniþial, acceptã copilul care creºte în ea ºi apoi aºteaptã cu nerãbdare naºterea lui.» (Asociaþia Medicilor Catolici, « Avortul – întrebãri ºi rãspunsuri », Ed. Presa Bunã, Iaºi, 1993, p. 30)

Utilitarismul a creat conceptul de "calitate a vieþii" ºi a înlocuit sacralitatea vieþii cu termenul de „calitate” a vieþii. Conform utilitarismului, un individ, pentru a avea statutul de persoanã ºi, prin urmare, dreptul de a trãi, trebuie sã posede un anumit standard de "calitate" a vieþii. Dar valoarea, sacralitatea ºi inviolabilitatea oricãrei vieþi umane îºi au rãdãcina în Dumnezeu. Valoarea oricãrei fiinþe umane: tânãr sau bãtrân, sãnãtos sau bolnav, embrion sau nou-nãscut, geniu sau redus mintal, nu depinde de ceea ce în limbaj hedonist ºi utilitarist se numeºte "calitatea vieþii". Nu existã viaþã lipsitã de calitate, viaþa este o valoare absolutã, fiind darul lui Dumnezeu.

În ce priveºte metodele de contracepþie am scris deja pe larg.

E DOVEDIT CÃ MULTE DINTRE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE SUNT DE FAPT AVORTIVE (AVORTURI TIMPURII) DEOARECE NU ÎMPIEDICÃ FECUNDAÞIA, CI ACÞIONEAZÃ DUPÃ FECUNDAÞIE ÎMPIEDICÂND IMPLANTAREA ÎN UTER.

E DOVEDIT CÃ TOATE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE AU CONSECINÞE NEGATIVE ASUPRA SÃNÃTÃÞII, MULTE DIN ACESTE CONSECINÞE FIIND CHIAR GRAVE.

DACÃ EXISTÃ MOTIVE JUSTIFICATE DE A EVITA CONCEPÞIA, SE POATE RECURGE LA METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALÃ, BAZATE PE ABSTINENÞA PERIODICÃ (ÎN ZILELE FERTILE ALE CICLULUI).
Aceste metode naturale sunt sãnãtoase, nu costã nimic ºi sunt în acord cu morala creºtinã dacã se recurge la ele din motive justificate, nu din motive egoiste. Dar dacã soþii nu au motive justificate, pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii ºi recurg la metodele naturale din motive egoiste, atunci ºi aceste metode naturale devin pãcate.

Iatã ºi un link cu câteva cãrþi, dintre care douã sunt despre metodele naturale de planificare familialã :
(Autocontrolul fertilitãþii pe cale naturalã ºi Planificarea familialã dupã morala catolicã):
http://www.profamilia.ro/soti.asp

Poþi intra pe blogul urmãtor :

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/

Acest blog conþine: înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio) ; cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.

Poþi intra ºi pe blogul urmãtor :

http://www.augustincezar.blogspot.com/

Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este om din momentul concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative pentru a nu face avort. Mãrturii publice ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare. Argumente cã multe dintre metodele aºa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente cã toate metodele artificiale de contracepþie sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi sunt ºi pãcate, chiar dacã soþii ar avea motive care ar putea pãrea justificate pentru a le folosi. Când existã un motiv justificat de a evita concepþia, existã o alternativã : metodele naturale de planificare familialã bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului). Metodele naturale nu sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi nu sunt pãcate dacã se recurge la ele dupã cãsãtorie ºi din motive justificate, nu din egoism. Dacã se recurge la aceste metode din egoism ºi nu din motive justificate, atunci devin pãcate ºi aceste metode naturale.

Invit pe oricine sã intre pe bloguri ºi sã le trimitã mai departe. Chiar meritã !
vieru_cezar_iasi
Postat pe 19 Iulie 2009 16:36
Domnule Vieru,

Nu mi-ati raspuns la intrebare...Nu inteleg de ce va straduiti sa gasiti nod in papura la toate metodele contraceptive,ma refer aici la PREZERVATIVUL MASCULIN SI CEL FEMININ.Despre astea spuneti ca nu protejeaza impotriva Sida si BTS, atat. Dar ce metoda calendarului protejeaza cumva, si nu stim noi? Vedeti ce nod in papura se gasesc si la acestea? METODELE NATURALE ENUMERATE DE DVS SUNT CELE MAI NESIGURE METODE DE PROTECTIE IMPOTRIVA SARCINII. Calendarul poate fi folosit DOAR DE FEMEILE CARE AU CICLUL REGULAT, fara intarzieri.Domnule Vieru,multe luni sunt f stresante pt femei, au multe probleme ,griji, si ciclul le mai intarzie, sau au probleme hormonale.
sylvynet
Postat pe 19 Iulie 2009 18:34
Chiar daca nici prezervativul nu e sigur impotriva bolilor venerice, dar tot e cel mai sigur,nu credeti?
sylvynet
Postat pe 19 Iulie 2009 18:37
Prezervativul e de fapt singura metoda contraceptiva ce asigura o protectie impotriva Sida si alte BTS.Daca imi raspundeti va rog sa fiti scurt si la obiect, fara citate si pagini inutile. Obisnuiti-va sa raspundeti exact la ce sunteti intrebat...Daca nu atrageti atentia interlocutorilor din primele momente cand citesc asupra subiectului care ii intereseaza, nu mai citesc deloc pana ajung la partea pe care o cauta. E o regula fundamentala a comunicarii eficiente si o regula jurnalistica.
sylvynet
Postat pe 19 Iulie 2009 18:43

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
EASY LOVER 5 De la: vitamina_c 7 Aprilie 2011 13:38
helppp!!!!!!!! 108 De la: ancutzika92 5 August 2012 23:52
insarcinata ??? va rog ajutati-ma 9 De la: kudika_15141 11 Octombrie 2012 11:41
Tratament pentru sarcina cu probleme 31 De la: 2001iubi 27 Octombrie 2016 14:26
Ce parere aveti despre cezariana? 11 De la: anrya 15 Februarie 2014 20:00