Setari Cookie-uri

Ce parere aveti despre foitele anticonceptionale ?

@claudia_m:
si-atunci ma intreb, cum poate vieru sa dea sfaturi despre lucruri pe care nu le-a trait?

ramona_eliza
Postat pe 21 Mai 2009 18:13
vieru...ar trebui sa incerci...macar sexul...pierzi una dintre marile satisfactii ale vietii...si bineinteles placerea!!
rilury
Postat pe 21 Mai 2009 18:18
De la: ciquita, la data 2009-05-21 18:13:02@claudia_m:
si-atunci ma intreb, cum poate vieru sa dea sfaturi despre lucruri pe care nu le-a trait?

poate face decat sex virtual si ne povesteste fanteziile lui....
4Life
Postat pe 21 Mai 2009 18:19


foarte posibil! nu m-ar mira!



ramona_eliza
Postat pe 21 Mai 2009 18:21

offf! mi-am tot zis ca nu-l mai atac (verbal) pe bietul vieru!

shame on me! rautate mica ce sunt!
ramona_eliza
Postat pe 21 Mai 2009 18:23
De la: ciquita, la data 2009-05-21 18:23:41
offf! mi-am tot zis ca nu-l mai atac (verbal) pe bietul vieru!

shame on me! rautate mica ce sunt!



din pacate e imposibil
rilury
Postat pe 21 Mai 2009 18:26
De la: ciquita, la data 2009-05-21 18:23:41
offf! mi-am tot zis ca nu-l mai atac (verbal) pe bietul vieru!

shame on me! rautate mica ce sunt!
asa,asa fi rea...poate omului ii place cu biciul si cu catusele...
4Life
Postat pe 21 Mai 2009 18:26

aici trebuie sa-l lasam pe dragutul de el sa ne spuna!

ramona_eliza
Postat pe 21 Mai 2009 18:30
Pentru ciquita, TF ºi rilury

Sunteþi de plâns !
vieru_cezar_iasi
Postat pe 27 Mai 2009 17:45
Pentru tinja:

1. Cum sã nu-þi permitã lumea sã ai mai mulþi copii ??? Dar tu te iei dupã lume??? Dumnezeu e stãpânul vieþii ! Nici un om nu vine la existenþã din întâmplare, ci din voinþa lui Dumnezeu ºi El îi va ajuta pe pãrinþi sã le asigure copiilor cele necesare vieþii prin posibilitãþile pe care le scoate în cale. În plus, ajutã ºi statul ºi multe asociaþii, ONG-uri ºi fundaþii (unele adrese ºi telefoane ale acestora sunt pe blogurile recomantate de mine). Deci pãrinþii nu trebuie sã se teamã dacã s-a conceput un copil nedorit (sau mai mulþi copii nedoriþi). Apoi, faptul de a fi un copil dorit sau nedorit este foarte relativ: un copil nedorit la început, poate deveni acceptat, apoi dorit ºi iubit, iar un copil dorit la început, poate deveni nedorit datoritã comportamentului sãu negativ de mai târziu.
Este demonstrat cã un singur copil creºte egoist ºi însingurat, dacã nu are cel puþin un frate sau o sorã.
Sunt familii care au mulþi copii (unele au chiar ºi zece copii sau mai mulþi). Uite cã ei au avut încredere în Dumnezeu, nu s-au luat dupã lume.

2. Pentru soþii care au motive justificate sã evite sau sã amâne conceperea unor noi copii, singurele metode conforme moralei sunt metodele naturale de planificare familialã bazate pe abstinenþa periodicã. Acestea nici nu costã nimic, sunt ºi sãnãtoase, sunt ºi morale cu douã condiþii: dacã sunt folosite dupã cãsãtorie ºi dacã soþii au motive serioase pentru a recurge la metodele naturale, nu motive egoiste. Dacã metodele naturale de planificare familialã sunt folosite din motive egoiste, devin ºi ele pãcate.

3. Biserica îi elogiazã pe soþii care, printr-o hotãrâre bine gânditã, luatã în comun, primesc cu generozitate sã creascã în mod corespunzãtor chiar ºi un numãr mai mare de copii. Sfânta Scripturã ºi Biserica vãd în familiile numeroase un semn al binecuvântãrii lui Dumnezeu ºi al generozitãþii pãrinþilor. Soþii înþelepþi, bogaþi sau sãraci, nu se sperie niciodatã de un numãr mai mare de copii, ºtiind cã fiecare copil vine în lume cu un creier ºi douã braþe, care în timpul vieþii lor produc mai mult decât consumã. Apoi, fraþii mai mari îi ajutã pe pãrinþi în creºterea celor mai mici. S-au vãzut deseori pãrinþi numai cu un singur copil slujindu-i acestuia ca niºte robi ºi alþi pãrinþi cu câte ºase, zece, doisprezece sau chiar mai mulþi copii, care erau crescuþi în frica de Dumnezeu ºi disciplinaþi, iar pãrinþii erau iubiþi, respectaþi ºi ajutaþi. Cu toate cã în România de azi pentru mulþi viaþa este destul de dificilã din punct de vedere material, totuºi sunt la blocuri în oraºe ºi la sate familii care, fie cã dispun, fie cã nu dispun de o stare materialã prea bunã, totuºi au mulþi copii. Strãbunii noºtri, în înþelepciunea lor, au apreciat loialitatea, optimismul ºi buna dispoziþie în casele cu mulþi copii. În plus, de multe ori, ultimul copil dintr-o familie numeroasã a fost un om de seamã sau un sfânt: de exemplu, Mozart a fost al cincilea copil din familie, Rembrandt al ºaselea, Wagner al ºaptelea, Napoleon al optulea, Sfântul Ignaþiu al treisprezecelea, Schubert al treisprezecelea, Franklin al paisprezecelea, Benedict Lobre al cinsprezecelea, etc. ªi chiar dacã ar ajunge un om obiºnuit, tot are dreptul la viaþã. Multor oameni le pare rãu la bãtrâneþe cã au puþini copii ºi spun cã dacã ar fi acum tineri ar face mai mulþi. Familia numeroasã este o desãvârºitã societate minusculã. Copiii unei familii numeroase nu suspinã dupã copiii vecinilor pentru a se juca cu ei, nu-i cautã, cãci fiind mulþi, îºi pot îndeplini trebuinþele lor copilãreºti, în casa pãrinteascã, sub supravegherea pãrinþilor: astfel, ei devin bine crescuþi, fãrã a fi expuºi la influenþe negative. Asemenea cu o prisacã de albine ºi reginele sale, familia cu numeroºi copii adunã mierea vieþii pentru fiecare dintre ei.

4. « Suprapopularea » este o falsã problemã. Adevãrata problemã este împãrþirea nedreaptã a resurselor

Creºterea demograficã nu va determina epuizarea resurselor omenirii ºi iatã de ce:
- statistici recente, furnizate de F.A.O. aratã urmãtorul fapt: creºterea anualã a populaþiei este de 1,60%, în timp ce creºterea anualã a produselor agricole este mai mare: 4%, aceste produse fiind cele care stau la baza hranei populaþiei.
- în ce priveºte posibilitãþile de alimentare, globul pãmântesc are resurse de hranã pentru mult mai mulþi oameni decât sunt în prezent, însã adevãrata problemã este împãrþirea nedreaptã a resurselor. Iar cei care împart în mod nedrept resursele manipuleazã opinia publicã vehiculând falsa problemã a « suprapopulãrii » pentru a nu se vedea cã adevãrata cauzã a sãrãciei nu este lipsa de resurse, ci împãrþirea nedreaptã a acestora de cãtre ei. În acest sens, ei promoveazã controlul populaþiei prin orice mijloace, în fapt promoveazã o culturã a morþii, opusã culturii umane ºi creºtine a vieþii.
- Unii oameni de ºtiinþã au calculat cã pãmântul poate hrãni: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) ºi peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, în prezent pe pãmânt sunt în jur de 6 miliarde ºi jumãtate de oameni.
- În plus, economiºtii constatã cã o creºtere a densitãþii demografice poate fi însoþitã de o mare expansiune economicã: ca exemplu poate fi adus Hong – Kongul, unde existã o densitate mare de populaþie ºi în acelaºi timp o mare creºtere economicã.
- Apoi, trebuie þinut cont cã 70% din suprafaþa globului o ocupã apele. Acestea pot deveni o sursã inepuizabilã pentru alimentarea populaþiei pamântului, dacã vor fi exploatate cum trebuie. ªi mai trebuie þinut cont cã din suprafaþa uscatã numai 30% e cultivatã.

Dacã o parte a omenirii suferã de foame, aceasta nu se datoreazã faptului cã pãmântul nu are resurse, ci ignoranþei, egoismului, rãutãþii, împãrþirii nedrepte a resurselor. Nimeni nu ar suferi de foame dacã s-ar investi în agriculturã numai o micã parte din sumele care se investesc pentru distrugerea vieþii oamenilor (pentru armament, aparate pentru avort ºi sterilizare, contraceptive, etc.)

Accesând linkul urmãtor puteþi vedea un documentar intitulat « Iarna demograficã » în care oamenii de ºtiinþã aratã cã pe pãmânt este nevoie de copii, altfel se ajunge la o îmbãtrânire a populaþiei, la o aºa numitã iarnã demograficã. Documentarul e format din 6 pãrþi, fiecare de cate 10 minute. Iatã prima parte, iar celelalte 5 pãrþi le gãsiþi în dreapta :

http://www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6E481F1E&index=0&playnext=1

De asemenea, în privinþa României se constatã o scãdere dramaticã a populaþiei, astfel încât, dacã nu se vor lua mãsuri de stopare a avorturilor prin lege, dispariþia poporului român poate fi calculatã matematic.

Mai multe puteþi citi pe blogul urmãtor:

http://www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase omul este om din momentul concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative la avort. Mãrturii ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii.
Legãturi cu multe alte site-uri asemãnatoare.

Puteþi intra ºi pe blogul urmãtor :

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe acest blog gãsiþi: înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin posturi TV on-line ºi posturi de radio) ; cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole ; adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã servicii caritative, etc.

Vã rog intraþi pe bloguri ºi trimiteþi-le mai departe ca sã foloseascã ºi altora. Chiar meritã.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 27 Mai 2009 17:50

vierule, suntem de plans, dar ne traim viata!

ramona_eliza
Postat pe 27 Mai 2009 18:53
Buna Victor,nu inteleg de ce nu vrei sa renunti la ideile invechite de pe vremea bunicilor noastre.Lumea a evoluat si nu poti sa le impui vechile idei chiar daca sunt scrise in Sf.Evanghelie multe dintre ele sau schimbat.Da sunt de acord cu u in legatura cu avortul,anticonceptionalele dar nu poti sa impui cuiva sa practice abstinenta sau sa se lasa in voia Domnului mai ales daca nu are intemeiata o familie.Un copil adus pe lume inafara casatoriei reprezinta un pacat mult mai mare ca folosirea metodelor anticonceptionale cu exceptia avortului bineinteles.Dar exista situati in care avortul este iertat de biserica daca fatul are unele malformatii.Sunt alte pacate de care ar trebui sa ne pazim mult mai grave ca folosirea metodelor anticonceptionale si asta ti-o spun d.p.d.v teologic pt ca am uitat sa precizez ca sunt la facultatea de teologie si crede-ma avem destule dezbateri si campanii pt a ajuta diferite cazuri de persoane.Sfatul meu este sa incerci sa te adaptezi pt k doar asa vei putea ajuta lumea.
alina_onisor_89_yahoo_com
Postat pe 28 Mai 2009 18:07
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-05-27 17:45:09Pentru ciquita, TF ºi rilury

Sunteþi de plâns !

dle draga,ca esti"dus intr-o alta lume" stiu din alt topic dar acum realizez ca intreci ori ce imaginatie,plus ca sint tare rau in ceata,nu esti de acord cu nimic din ce tine de evolutia civilizatiei,as intelege asta daca totusi nu te-ai folosi de aceasta evolutie,ca nu ai o viata sexuala activa cu o partenera e pb ta,dar e imposibil sa nu fii activ sexual la virsta ta stii asta chiar si tu,doar esti baiat scolit dupa cum sustii tu
justforme
Postat pe 29 Mai 2009 19:30
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-05-27 17:45:09Pentru ciquita, TF ºi rilury

Sunteþi de plâns !




buna asta! ti-a luat mult?
pacat ca vei avea copii vreodata si habar nu ai despre ce sa le vorbesti cand te intreaba de sex.sau vrei sa ii calugaresti??trezeste-te la realitate...
sau tu faci parte din acea societate EMO?(Eu Ma Omor-este parerea unui baiat de 12 ani care deja este foarte curios cum se poate proteja cand va face sex) pana si un copil de 12 ani e mai realist decat tine! sau tu esti unu din acele taraturi ale societatii care "face sex"doar ptr a obtine ceva?ma refer la minunatul sport de pupincurist...tot la capitolul sex intra daca stam bine sa ne gandim...asa ca domnule ai o activitate sexuala poate mai ampla decat noi!
rilury
Postat pe 30 Mai 2009 17:06
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-05-27 17:45:09Pentru ciquita, TF ºi rilury

Sunteþi de plâns !
vierule baietule....noi suntem de plans,mai grav este ca tu esti de tot rasul...mari probleme mai ai la mansarda...stau si ma intreb cum de v-au bagat astia internet acolo la SOCOLA...
4Life
Postat pe 30 Mai 2009 22:18
Pai daca e sa judec logic dupa Biblie..formularea "a nu preacurvi" inseamna a curvi, dar nu prea tare...adica cu masura
silverinne86
Postat pe 6 Iunie 2009 16:39
De la: TF_, la data 2009-05-30 22:18:04vierule baietule....noi suntem de plans,mai grav este ca tu esti de tot rasul...mari probleme mai ai la mansarda...stau si ma intreb cum de v-au bagat astia internet acolo la SOCOLA...



LIMBAJ DE MAHALA, TIPIC UTILIZATORULUI TF_.
antonia_p_
Postat pe 7 Iunie 2009 08:53
De la: antonia_p_, la data 2009-06-07 08:53:32
De la: TF_, la data 2009-05-30 22:18:04vierule baietule....noi suntem de plans,mai grav este ca tu esti de tot rasul...mari probleme mai ai la mansarda...stau si ma intreb cum de v-au bagat astia internet acolo la SOCOLA...



LIMBAJ DE MAHALA, TIPIC UTILIZATORULUI TF_.
crezi ca este mai de mahala decat "HAI SICTIR"-ul tau??? incearca sa te uiti mai intai la barna din ochiul tau pasa sa te uiti la paiul din ochiul altuia...
4Life
Postat pe 7 Iunie 2009 16:40
De la: TF_, la data 2009-06-07 16:40:03crezi ca este mai de mahala decat "HAI SICTIR"-ul tau??? incearca sa te uiti mai intai la barna din ochiul tau pasa sa te uiti la paiul din ochiul altuia...


Vezi ca ai incurcat borcanele sau poate ai probleme cu memoria. Eu nu ti-am pomenit nimic de
"sictir", ci o alta utilizatoare. Iti recomand niste lecitina, ca sa nu mai uiti asa de repede.
antonia_p_
Postat pe 7 Iunie 2009 16:52
nu te supara pe el,la cat flit primeste saracu ,s-a zapacit de cap
magnolia_healthy
Postat pe 7 Iunie 2009 16:55
De la: magnolia, la data 2009-06-07 16:55:51nu te supara pe el,la cat flit primeste saracu ,s-a zapacit de cap
iarasi ai aparut vis urat??? te-ai mai documentat intre timp?
bine ai revenit magnolia,chiar ne era dor de tine....
4Life
Postat pe 7 Iunie 2009 16:59
discutia nu ar trebui sa fie pe tema foitelor anticonceptionale?
...sau ma insel??
silverinne86
Postat pe 7 Iunie 2009 22:35
De la: healthy002787, la data 2009-05-28 18:07:27Buna Victor,nu inteleg de ce nu vrei sa renunti la ideile invechite de pe vremea bunicilor noastre.Lumea a evoluat si nu poti sa le impui vechile idei chiar daca sunt scrise in Sf.Evanghelie multe dintre ele sau schimbat.Da sunt de acord cu u in legatura cu avortul,anticonceptionalele dar nu poti sa impui cuiva sa practice abstinenta sau sa se lasa in voia Domnului mai ales daca nu are intemeiata o familie.Un copil adus pe lume inafara casatoriei reprezinta un pacat mult mai mare ca folosirea metodelor anticonceptionale cu exceptia avortului bineinteles.Dar exista situati in care avortul este iertat de biserica daca fatul are unele malformatii.Sunt alte pacate de care ar trebui sa ne pazim mult mai grave ca folosirea metodelor anticonceptionale si asta ti-o spun d.p.d.v teologic pt ca am uitat sa precizez ca sunt la facultatea de teologie si crede-ma avem destule dezbateri si campanii pt a ajuta diferite cazuri de persoane.Sfatul meu este sa incerci sa te adaptezi pt k doar asa vei putea ajuta lumea.


Nu s-a schimbat nimic, LEGILE LUI DUMNEZEU SUNT VALABILE PÂNÃ LA SFÂRªITUL LUMII! ªi nu minþi cã eºti la teologie, cã sigur nu eºti dupã aberaþiile pe care le debitezi! Sexul în afara cãsãtoriei e pãcat, nu copilul adus pe lume! Un pãcat (desfrâul) nu se reparã printr-un alt pãcat mai mare (crima). Dacã femeia a pãcãtuit ºi a rãmas însãrcinatã în afara cãsãtoriei, trebuie sã nascã ºi, dacã nu poate creºte singurã copilul, poate sã apeleze la asociaþiile pentru viaþã care îî oferã tot ajutorul!

ªi de unde scoþi aberaþia cã avortul e justificat dacã fãtul are malformaþii??? Eºti pe dinafarã! ÎÞI SPUN SIGUR, NICI UN MOTIV NU JUSTIFICÃ AVORTUL: NICI CONCEPEREA UNUI COPIL CU MALFORMAÞII, NICI UN ALT MOTIV! Eu mi-am dat licenþa în bioeticã ºi acum fac doctoratul în filosofie creºtinã. Chiar dacã se iartã prin pocãinþã, avortul nu e justificat pentru nici un motiv!

Iatã un citat de pe un site ortodox care aratã clar cã, nici malformaþiile copilului nu justificã avortul:

"Dar situatia ca un copil se va naste cu o malformatie grava nu e un motiv pentru omorarea acelui copil, chiar si intrauterin. Traditia nu are nici o simpatie pentru argumente de felul celor ce afirma ca un asemenea copil va fi lezat prin aceea ca e lasat sa traiasca cu o malformatie grava. Intrucat perspectiva e viata vesnica, nu doar o suferinta temporara, copilului i se da intotdeauna un bine urias odata cu viata trecatoare, data fiind posibilitatea experientei Tainelor Bisericii, in ciuda vatamarilor asociate cu defectul, handicapul sau boala lui."

Întregul articol poate fi citit accesând acest link:

http://www.crestinortodox.ro/sanatate-si-stiinta/72632-avortul-pierderea-sarcinii-si-nasterea

Iar metodele artificiale de contraceptþie sunt pãcate mari, ia ºi mai citeºte, ba chiar multe dintre ele sunt chiar avortive (avorturi timpurii)! Dar ºi metodele cele care împiedicã efectiv fecundaþia sunt pãcate dacã sunt artificiale, chiar dacã soþii ar avea motive care ar putea pãrea serioase pentru a le folosi.

Singurele metode conforme cu morala creºtinã sunt metodele naturale de planificare familialã bazate pe abstinenþa periodicã (în perioada fertilã a ciclului), dar numai dacã se recurge la aceste metode naturale din motive justificate, nu din egoism. Dacã se recurge la ele din egoism, atunci ºi aceste metode naturale devin pãcate.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 12 Iunie 2009 00:18
De la: cris_alexandrescu, la data 2009-06-06 16:39:29Pai daca e sa judec logic dupa Biblie..formularea "a nu preacurvi" inseamna a curvi, dar nu prea tare...adica cu masura


Nu înseamnã asta.

Curvia sau desfrânarea este pãcatul între douã persoane necãsãtorite, iar preacurvia sau preadesfrânarea este infidelitatea în cãsãtorie, adulterul.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 12 Iunie 2009 00:34
De la: alina1234, la data 2009-05-06 11:14:34EU AM FACUT DOI COPII. AL DOILEA S-A NASCUT CU RETARD IAR DOCTORI AU SPUS SA NU MAI FAC COPII CA O SA IASA IAR BOLNAVII. IUBESC COPII DAR NU AS VREA SA FAC O ARMATA DE COPII BOLNAVI ASA CA FOLOSESC FOITELE PTR A MA FERI DE SARCINA PTR CA NU POT SA I-AU PASTILE DIN PROBLEME DE SANATATE IAR FOITELE SUNT DESTUL DE BUNE ..AS VREA SA IL INTREB PE vieru_cezar_iasi IN CAZUL MEU ESTE TOT UN PACAT CA FOLOSESC ACESTE FOITE?


Cer scuze cã îþi rãspund cu întârziere, dar am avut examene la doctorat o perioadã ºi nu am mai avut timp decât foarte rar sã intru aici þi sã vãd ce s-a mai postat.

ªi în cazul tãu rãspunsul este urmãtorul :

NU EXISTÃ EXCEPÞII ÎN CARE SÃ FIE JUSTIFICATÃ FOLOSIREA METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE, iar foliile (foiþele) anticoncepþionale se încadreazã în categoria metodelor artificiale de contracepþie. Faptul cã nu existã excepþii în care sã fie justificatã folosirea metodelor artificiale de contracepþie îl ºtiam, dar mi-a fost confirmat încã o datã ºi de un preot profesor specialist în bioeticã. Deci rãspunsul este cã ºi în cazul tãu, e tot pãcat mare dacã foloseºti foliile (foiþele) sau oricare alte metode artificiale de contracepþie, chiar dacã medicii þi-au spus cã alþi copii pe care i-ai face ar fi tot bolnavi.

Dacã al doilea copil al tãu s-a nãscut cu retard, nu e obligatoriu cã vei avea ºi alþi copii bolnavi. Medicii nu pot sã ºtie aceasta. Sã ºtii cã unii medici de multe ori o sperie pe mamã ori din ignoranþã profesionalã, ori din alte motive. Sunt multe cazuri în care medicii le-au spus mamelor cã dacã mai fac copii vor fi bolnavi iar mamele nu i-au ascultat, au fãcut copii ºi copiii s-au nãscut perfect sãnãtoºi !
Dar, chiar ºi în cazul în care ar exista riscul real de a avea ºi alþi copii bolnavi, tot e pãcat mare dacã foloseºti foliile (foiþele) sau oricare alte metode artificiale de contracepþie.

În cazul tãu, soluþia conformã moralei (deci soluþia care nu e pãcat) este folosirea metodelor naturale de planificare familialã, bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului menstrual)

IATÃ CÂTEVA CONSIDERAÞII GENERALE DESPRE METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALÃ ªI UN LINK CU CÂTEVA CÃRÞI CARE POT FI CITITE DIRECT PE INTERNET DESPRE ACESTE METODE NATURALE

Pentru soþii care au motive serioase (deci nu motive egoiste) ca sã amâne sau sã evite conceperea unor noi copii, existã metodele naturale de planificare familialã, bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului). Aceste metode sunt sãnãtoase, nu costã nimic ºi, dacã nu sunt folosite din motive egoiste, sunt în acord cu morala creºtinã. Dar dacã soþii nu au motive serioase pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii, atunci ºi aceste metode naturale devin pãcate. Însã, în cazul tãu, se justificã folosirea metodelor naturale de planificare familialã.

Mulþi medici ginecologi criticã metodele artificiale de contracepþie ºi recomandã metodele naturale de planificare familialã. Metodele naturale de planificare familialã sunt cele care respectã ordinea fireascã atât în pregãtirea ºi în desfãºurarea actului sexual, cât ºi în finalizarea lui. Aceste metode naturale diferã între ele în funcþie de procedeele de calcul al perioadelor fertilã ºi nefertilã din ciclul menstrual. Ele sunt urmãtoarele:

a. metoda calendarului (se mai numeºte ºi metoda Ogino-Knaus, dupã numele inventatorilor),
b. metoda temperaturii bazale,
c. metoda Billings (ritmul mucusului cervical)
d. metoda simpto-termicã.

Metodele naturale de planificare familialã:

- Nu au nici un efect negativ asupra sãnãtãþii.
- Presupun abstinenþa (abþinerea) de la actul sexual în zilele de fertilitate sigurã sau probabilã ale ciclului menstrual (abstinenþa periodicã).
- Dacã sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familialã au un grad ridicat de siguranþã, în condiþiile în care femeia îºi cunoaºte bine funcþionarea ciclului menstrual (siguranþã de 100% nu oferã nici metodele naturale de planificare familialã, nici metodele artificiale de contracepþie). De obicei, un calcul mai exact al funcþionãrii ciclului menstrual se face într-o perioadã de 6-12 luni. Existã formule de calcul al metodelor naturale de planificare familialã chiar ºi pentru femeile care au ciclu neregulat. Dacã ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, însã, în acest caz, se pot aplica urmãtoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings ºi metoda simpto-termicã). Existã mãrturii ale unor soþi care folosesc numai metode naturale de planificare familialã ºi declarã cã sunt foarte mulþumiþi de ele.
- Din punct de vedere moral, metodele naturale de planificare familialã sunt conforme cu criteriile moralei catolice ºi cu criteriile obiective ale moralitãþii, bineînþeles dacã sunt utilizate dupã cãsãtoria creºtinã ºi dacã evitarea concepþiei prin recurgerea la ele nu provine din egoism, ci existã motive serioase ca soþii sã evite concepþia unor noi copii sau sã distanþeze concepþiile copiilor. În aceleaºi condiþii, metodele naturale de planificare familialã sunt acceptate ºi de unele dintre Bisericile Ortodoxe. (Bisericile Ortodoxe din anumite þãri nu acceptã nici metodele naturale de planificare familialã, acceptând doar abstinenþa totalã ca singurã soluþie pentru cei care nu mai vor noi copii) Dupã cum am explicat ºi pe bloguri, Biserica Catolicã ºi Bisericile Ortodoxe care acceptã metodele naturale de planificare familialã sunt consecvente cu ele însele ºi atunci când considerã permisã folosirea metodelor naturale de planificare familialã pentru motive juste, ºi atunci când aratã cã e nepermisã folosirea metodelor artificiale de contracepþie, chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase.
- Metodele naturale de planificare familialã nu numai cã nu pun în pericol relaþia dintre soþi, ci dimpotrivã, încurajeazã iubirea ºi respectul dintre ei. În orice caz, perioada fertilã e mai micã decât cea nefertilã.
- Favorizeazã dãruirea totalã a soþilor.
- Nu costã nimic.
- E clar cã NU este permis sã se facã avort dacã totuºi s-ar concepe copilul în cazurile de excepþie ale metodelor naturale, în cazurile erorilor de calcul sau în oricare alt caz. Concepþia nedoritã a unui copil nu dã dreptul cuiva sã recurgã la avort (ºi nici un alt motiv nu dã dreptul cuiva sã recurgã la avort). Nici un om nu vine la existenþã din întâmplare, ci din voinþa lui Dumnezeu ºi el îi va ajuta pe pãrinþi sã le asigure copiilor cele necesare vieþii prin posibilitãþile pe care le scoate în cale. În plus, ajutã ºi statul ºi multe asociaþii, ONG-uri ºi fundaþii (unele adrese ºi telefoane ale acestora sunt pe blogurile recomandate). Deci pãrinþii nu trebuie sã se teamã dacã s-a conceput un copil nedorit (sau mai mulþi copii nedoriþi). Apoi, faptul de a fi un copil dorit sau nedorit este foarte relativ: un copil nedorit la început, poate deveni acceptat, apoi dorit ºi iubit, iar un copil dorit la început, poate deveni nedorit datoritã comportamentului sãu negativ de mai târziu.
- Dacã o nouã sarcinã ar expune direct la un pericol real ºi foarte grav viaþa mamei, abstinenþa periodicã nu poate fi recomandatã ºi nici urmatã. În asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de încredere ºi cu principii creºtine.

Abstinenþa periodicã presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soþii tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe când rãul se face mai uºor, dar este foarte dãunãtor. Însã cine trãieºte cu înþelepciune alege lucrurile bune ºi sãnãtoase (metodele naturale de planificare familialã), chiar dacã acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafaþã par uºoare, dar în realitate sunt pline de rãutate ºi otravã (metodele artificiale de contracepþie). ªi aici ne raportãm din nou la calea strâmtã dar corectã ºi la calea largã ºi incorectã.

Iatã ºi un link cu cãrþi, dintre care douã sunt despre metodele naturale de planificare familialã (Autocontrolul fertilitãþii pe cale naturalã ºi Planificarea familialã dupã morala catolicã):
http://www.profamilia.ro/soti.asp

Intrã te rog ºi pe blogul urmãtor:

http://www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este om din clipa concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative la avort. Mãrturii publice ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii publice ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare. Argumente cã multe dintre metodele aºa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente cã toate metodele artificiale de contracepþie sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi sunt ºi pãcate, chiar dacã soþii ar avea motive care ar putea pãrea justificate pentru a le folosi. Alternativa la metodele artificiale de contracepþie o constituie metodele naturale de planificare familialã bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului). Metodele naturale nu sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi sunt conforme moralei dacã se recurge la ele dupã cãsãtorie ºi din motive justificate, nu din egoism.

Intrã te rog ºi pe blogul urmãtor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Acest blog conþine: Înregistrãri video cu miracole. Videoclipuri. Legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio). Cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator). Articole foarte interesante, etc.

Te rog intrã pe bloguri ºi trimite-le mai departe ca sã foloseascã ºi altora. Chiar meritã.

vieru_cezar_iasi
Postat pe 12 Iunie 2009 13:18
Ce intelegi prin "motive egoiste" ?
LR
Postat pe 12 Iunie 2009 17:37
vierule, iar te lauzi cu "performantele" pur TEORETICE?
ramona_eliza
Postat pe 15 Iunie 2009 01:27
De la: ciquita, la data 2009-06-15 01:27:45vierule, iar te lauzi cu "performantele" pur TEORETICE?




nu s-a putut abtine!sa va spun si eu ca mi-am luat toate examenele pana acum?
rilury
Postat pe 15 Iunie 2009 16:29
bavoooooooooo, rilury!
ramona_eliza
Postat pe 15 Iunie 2009 17:27
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-06-12 13:18:02
De la: alina1234, la data 2009-05-06 11:14:34EU AM FACUT DOI COPII. AL DOILEA S-A NASCUT CU RETARD IAR DOCTORI AU SPUS SA NU MAI FAC COPII CA O SA IASA IAR BOLNAVII. IUBESC COPII DAR NU AS VREA SA FAC O ARMATA DE COPII BOLNAVI ASA CA FOLOSESC FOITELE PTR A MA FERI DE SARCINA PTR CA NU POT SA I-AU PASTILE DIN PROBLEME DE SANATATE IAR FOITELE SUNT DESTUL DE BUNE ..AS VREA SA IL INTREB PE vieru_cezar_iasi IN CAZUL MEU ESTE TOT UN PACAT CA FOLOSESC ACESTE FOITE?


Cer scuze cã îþi rãspund cu întârziere, dar am avut examene la doctorat o perioadã ºi nu am mai avut timp decât foarte rar sã intru aici þi sã vãd ce s-a mai postat.

ªi în cazul tãu rãspunsul este urmãtorul :

NU EXISTÃ EXCEPÞII ÎN CARE SÃ FIE JUSTIFICATÃ FOLOSIREA METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE, iar foliile (foiþele) anticoncepþionale se încadreazã în categoria metodelor artificiale de contracepþie. Faptul cã nu existã excepþii în care sã fie justificatã folosirea metodelor artificiale de contracepþie îl ºtiam, dar mi-a fost confirmat încã o datã ºi de un preot profesor specialist în bioeticã. Deci rãspunsul este cã ºi în cazul tãu, e tot pãcat mare dacã foloseºti foliile (foiþele) sau oricare alte metode artificiale de contracepþie, chiar dacã medicii þi-au spus cã alþi copii pe care i-ai face ar fi tot bolnavi.

Dacã al doilea copil al tãu s-a nãscut cu retard, nu e obligatoriu cã vei avea ºi alþi copii bolnavi. Medicii nu pot sã ºtie aceasta. Sã ºtii cã unii medici de multe ori o sperie pe mamã ori din ignoranþã profesionalã, ori din alte motive. Sunt multe cazuri în care medicii le-au spus mamelor cã dacã mai fac copii vor fi bolnavi iar mamele nu i-au ascultat, au fãcut copii ºi copiii s-au nãscut perfect sãnãtoºi !
Dar, chiar ºi în cazul în care ar exista riscul real de a avea ºi alþi copii bolnavi, tot e pãcat mare dacã foloseºti foliile (foiþele) sau oricare alte metode artificiale de contracepþie.

În cazul tãu, soluþia conformã moralei (deci soluþia care nu e pãcat) este folosirea metodelor naturale de planificare familialã, bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului menstrual)

IATÃ CÂTEVA CONSIDERAÞII GENERALE DESPRE METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALÃ ªI UN LINK CU CÂTEVA CÃRÞI CARE POT FI CITITE DIRECT PE INTERNET DESPRE ACESTE METODE NATURALE

Pentru soþii care au motive serioase (deci nu motive egoiste) ca sã amâne sau sã evite conceperea unor noi copii, existã metodele naturale de planificare familialã, bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului). Aceste metode sunt sãnãtoase, nu costã nimic ºi, dacã nu sunt folosite din motive egoiste, sunt în acord cu morala creºtinã. Dar dacã soþii nu au motive serioase pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii, atunci ºi aceste metode naturale devin pãcate. Însã, în cazul tãu, se justificã folosirea metodelor naturale de planificare familialã.

Mulþi medici ginecologi criticã metodele artificiale de contracepþie ºi recomandã metodele naturale de planificare familialã. Metodele naturale de planificare familialã sunt cele care respectã ordinea fireascã atât în pregãtirea ºi în desfãºurarea actului sexual, cât ºi în finalizarea lui. Aceste metode naturale diferã între ele în funcþie de procedeele de calcul al perioadelor fertilã ºi nefertilã din ciclul menstrual. Ele sunt urmãtoarele:

a. metoda calendarului (se mai numeºte ºi metoda Ogino-Knaus, dupã numele inventatorilor),
b. metoda temperaturii bazale,
c. metoda Billings (ritmul mucusului cervical)
d. metoda simpto-termicã.

Metodele naturale de planificare familialã:

- Nu au nici un efect negativ asupra sãnãtãþii.
- Presupun abstinenþa (abþinerea) de la actul sexual în zilele de fertilitate sigurã sau probabilã ale ciclului menstrual (abstinenþa periodicã).
- Dacã sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familialã au un grad ridicat de siguranþã, în condiþiile în care femeia îºi cunoaºte bine funcþionarea ciclului menstrual (siguranþã de 100% nu oferã nici metodele naturale de planificare familialã, nici metodele artificiale de contracepþie). De obicei, un calcul mai exact al funcþionãrii ciclului menstrual se face într-o perioadã de 6-12 luni. Existã formule de calcul al metodelor naturale de planificare familialã chiar ºi pentru femeile care au ciclu neregulat. Dacã ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, însã, în acest caz, se pot aplica urmãtoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings ºi metoda simpto-termicã). Existã mãrturii ale unor soþi care folosesc numai metode naturale de planificare familialã ºi declarã cã sunt foarte mulþumiþi de ele.
- Din punct de vedere moral, metodele naturale de planificare familialã sunt conforme cu criteriile moralei catolice ºi cu criteriile obiective ale moralitãþii, bineînþeles dacã sunt utilizate dupã cãsãtoria creºtinã ºi dacã evitarea concepþiei prin recurgerea la ele nu provine din egoism, ci existã motive serioase ca soþii sã evite concepþia unor noi copii sau sã distanþeze concepþiile copiilor. În aceleaºi condiþii, metodele naturale de planificare familialã sunt acceptate ºi de unele dintre Bisericile Ortodoxe. (Bisericile Ortodoxe din anumite þãri nu acceptã nici metodele naturale de planificare familialã, acceptând doar abstinenþa totalã ca singurã soluþie pentru cei care nu mai vor noi copii) Dupã cum am explicat ºi pe bloguri, Biserica Catolicã ºi Bisericile Ortodoxe care acceptã metodele naturale de planificare familialã sunt consecvente cu ele însele ºi atunci când considerã permisã folosirea metodelor naturale de planificare familialã pentru motive juste, ºi atunci când aratã cã e nepermisã folosirea metodelor artificiale de contracepþie, chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase.
- Metodele naturale de planificare familialã nu numai cã nu pun în pericol relaþia dintre soþi, ci dimpotrivã, încurajeazã iubirea ºi respectul dintre ei. În orice caz, perioada fertilã e mai micã decât cea nefertilã.
- Favorizeazã dãruirea totalã a soþilor.
- Nu costã nimic.
- E clar cã NU este permis sã se facã avort dacã totuºi s-ar concepe copilul în cazurile de excepþie ale metodelor naturale, în cazurile erorilor de calcul sau în oricare alt caz. Concepþia nedoritã a unui copil nu dã dreptul cuiva sã recurgã la avort (ºi nici un alt motiv nu dã dreptul cuiva sã recurgã la avort). Nici un om nu vine la existenþã din întâmplare, ci din voinþa lui Dumnezeu ºi el îi va ajuta pe pãrinþi sã le asigure copiilor cele necesare vieþii prin posibilitãþile pe care le scoate în cale. În plus, ajutã ºi statul ºi multe asociaþii, ONG-uri ºi fundaþii (unele adrese ºi telefoane ale acestora sunt pe blogurile recomandate). Deci pãrinþii nu trebuie sã se teamã dacã s-a conceput un copil nedorit (sau mai mulþi copii nedoriþi). Apoi, faptul de a fi un copil dorit sau nedorit este foarte relativ: un copil nedorit la început, poate deveni acceptat, apoi dorit ºi iubit, iar un copil dorit la început, poate deveni nedorit datoritã comportamentului sãu negativ de mai târziu.
- Dacã o nouã sarcinã ar expune direct la un pericol real ºi foarte grav viaþa mamei, abstinenþa periodicã nu poate fi recomandatã ºi nici urmatã. În asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de încredere ºi cu principii creºtine.

Abstinenþa periodicã presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soþii tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe când rãul se face mai uºor, dar este foarte dãunãtor. Însã cine trãieºte cu înþelepciune alege lucrurile bune ºi sãnãtoase (metodele naturale de planificare familialã), chiar dacã acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafaþã par uºoare, dar în realitate sunt pline de rãutate ºi otravã (metodele artificiale de contracepþie). ªi aici ne raportãm din nou la calea strâmtã dar corectã ºi la calea largã ºi incorectã.

Iatã ºi un link cu cãrþi, dintre care douã sunt despre metodele naturale de planificare familialã (Autocontrolul fertilitãþii pe cale naturalã ºi Planificarea familialã dupã morala catolicã):
http://www.profamilia.ro/soti.asp

Intrã te rog ºi pe blogul urmãtor:

http://www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este om din clipa concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative la avort. Mãrturii publice ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii publice ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare. Argumente cã multe dintre metodele aºa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente cã toate metodele artificiale de contracepþie sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi sunt ºi pãcate, chiar dacã soþii ar avea motive care ar putea pãrea justificate pentru a le folosi. Alternativa la metodele artificiale de contracepþie o constituie metodele naturale de planificare familialã bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului). Metodele naturale nu sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi sunt conforme moralei dacã se recurge la ele dupã cãsãtorie ºi din motive justificate, nu din egoism.

Intrã te rog ºi pe blogul urmãtor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Acest blog conþine: Înregistrãri video cu miracole. Videoclipuri. Legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio). Cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator). Articole foarte interesante, etc.

Te rog intrã pe bloguri ºi trimite-le mai departe ca sã foloseascã ºi altora. Chiar meritã.


....SI IN CAZUL TAU MAREEEEE PACAT CA MAMA TA NU S-A GINDIT SA FACA UN AVORT SCUTEA SOCIETATEA DE UN SCHIZOFRENIC,CLAR SE DOAVEDESTE CA AR FI FACUT UN ACT FFFF BINE JUSTIFICAT,SAU MACAR SA TE FI NASCUT IN PERIOADA INCHIZITIEI
justforme
Postat pe 20 Iunie 2009 04:13

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Dureri de sani. help! 12 De la: cmonikdulcik 23 Februarie 2011 16:09
Boala BEHCET 21 De la: illudere 15 Ianuarie 2010 10:33
Card de sanatate la clinici private / pachete full ( nastere,investigatii,RMN etc) merita citit 4 De la: roz5blue6lila7 27 Octombrie 2010 15:36
Pot concepe un bebe imediat dupa un tratament cu antibiotic? 15 De la: cristinne83 12 Septembrie 2014 15:50
sarcina din prima luna 3 De la: kudika_965561 16 Mai 2014 18:33