Setari Cookie-uri

urmarile avortului

din pacate se mai intampla, subiectul este deosebit de sensibil, am o prietena in aceasta sit si e decisa sa avorteze... metoda noua este cea prin aspiratie. teoretic exista risuri, insa stie cineva de urmari negative... reale? multumesc pentru informatii

Postat pe 10 Februarie 2009 19:57
fizice si psihice si ...nu se stie niciodata ,poate o problema pe viata . dar e o decizie personala oricum
mcornelia19
Postat pe 17 Februarie 2009 09:35
eu am trecut prin asa ceva si e groaznic.dupa avort am avut complicatii mari. am fost internata cu intreruperi aproape doua luni.daca exista posibilitatea sa nu se faca avort sa se profite de ea.
v3ronnik
Postat pe 17 Februarie 2009 14:24
Daca e posibil sa nu se faca avort ...stai si analizeaza ce e mai important. Spun din experienta .. am facut aceast aprostie, au trecut 7 ani, nu mai pot avea copii si plang mereu din cauza asta. Am facut si tiroida si sunt depresiva ptr ca ma gandesc numai la ce am facut. Daca as putea sa dau timpul inapoi..... dar nu se poate.Sa dea Dumnezeu sa ai putearea sa nu faci avort..ia in calcul toate variantele numai pe asta nu.Te rog.
crisclau07
Postat pe 3 Martie 2009 14:41
... un vechi proverb romanesc spunea ...


... CE TIE NU ITI PLACE ALTUIA NU-I FACE ...

... avortul este o barbarie ... orice avort inseamna un viitor cancer in timp ... si nu numai ... dar pentru ca barbaria este legala, spre bucuria ''doctorilor'', trebuie sa eviti sa iei in considerare aceasta ''solutie'' ... e primul pas spre a te maturiza si a incepe sa iti conduce singura viata intr-un mod REAL, POZITIV si UMAN ...

... UN COPIL E O BUCURIE ... INTOTDEAUNA ...
iskanderya
Postat pe 3 Martie 2009 22:56
De la: mariaanton0, la data 2009-02-10 19:57:32din pacate se mai intampla, subiectul este deosebit de sensibil, am o prietena in aceasta sit si e decisa sa avorteze... metoda noua este cea prin aspiratie. teoretic exista risuri, insa stie cineva de urmari negative... reale? multumesc pentru informatii


sfatuieste-o sa NU fak asa ceva....va regreta toata viata...un mediu curat intr-un cabinet ginecologic de fite nu-i garanteaza k nu se va alege cu chisturi ,infertilitate sau chiar cancer de col uterin!!!
mai bine face orice altceva cu copilul...il da spre adoptie sau il lasa o perioada la un centru pentru copii....
zii sa nu-l omoare...s-ar putea k a doua oara sa nu mai poata avea un bebelus...si va regreta cumplit....
fii alaturi de ea..are mare nevoie de tine!!!
si...in plus...cand isi va vedea bebelusul si va stii k si tie ti se datoreaza faptul k el e viu o sa-ti fie recunoscatoare toata viata...
ai mare grija de ea...
numai bine!!!


revin-o pe forum si spune-ne si noua ce se mai intampla cu ea....
kudika036116
Postat pe 7 Martie 2009 21:35
De la: mariaanton0, la data 2009-02-10 19:57:32din pacate se mai intampla, subiectul este deosebit de sensibil, am o prietena in aceasta sit si e decisa sa avorteze... metoda noua este cea prin aspiratie. teoretic exista risuri, insa stie cineva de urmari negative... reale? multumesc pentru informatii



Daca intr-adevar va luat aceasta decizie, va regreta toata viata. Nu va mai putea da timpul inapoi pentru a schimba ceva, pentru ca avortul, spre deosebire de darea in adoptie, este un pas ireversibil. Urmarile sunt atat fizice, cat si psihice si toate sunt cat se poate de reale. De la infectii, perforarea uterului sau cancer pana la imposibilitatea de a mai avea copii vreodata.
ralucaelen
Postat pe 8 Martie 2009 01:14
Pentru mariaanton0

Aratã-i, te rog, prietenei tale, urmãtoarea postare ºi urmãtoarele bloguri ºi linkuri. Vei avea merit mare în faþa lui Dumnezeu dacã salvezi viaþa acestui copilaº. Dar dacã vei consimþi la avortul ei, te vei face pãrtaºã la aceastã crimã.

Dreptul la viaþã este sacru ºi inviolabil. Este demonstrat fãrã dubiu, atât de ºtiinþã cât ºi de religie, cã omul are viaþã umanã din momentul concepþiei, atât trupeºte, cât ºi sufleteºte. Trupeºte, noua fiinþã, chiar de la concepþie, adicã de la fecundaþie, posedã un cod genetic uman ºi propriu, diferit de codul genetic al mamei ºi de cel al tatãlui, deci chiar de la concepþie este fiinþã umanã unicã. Iar sufleteºte, Dumnezeu creazã sufletul copilului tot în clipa concepþiei. Deci avortul, în orice stadiu s-ar face, este crimã, este pãcat mare ºi o mare nedreptate.

Nici un om nu vine la existenþã din întâmplare, ci din voinþa lui Dumnezeu ºi el îi va ajuta pe pãrinþi sã le asigure copiilor cele necesare vieþii prin posibilitãþile pe care le scoate în cale. În plus, îi ajutã ºi statul ºi multe asociaþii, ONG-uri ºi fundaþii. Pentru România unele adrese ºi telefoane ale acestor asociaþii sunt pe blogurile urmãtoare :


În primul rând vã invit pe blogul urmãtor
http://www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conþine : Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este fiinþã umanã din clipa concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative la avort. Mãrturii ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare.


Intraþi ºi pe blogul urmãtor:
http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe acest blog gãsiþi: Înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio) ; cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.

Vã rog intraþi bloguri ºi trimiteþi-le mai departe ca sã fie de folos ºi altora. Chiar se meritã.

Mi-am dat licenþa în bioeticã, iar acum fac doctoratul în Filosofie Creºtinã.
Nu ca sã mã laud spun ce studii am, ci pentru a arãta cã sunt foarte bine documentat în domeniu.

Pentru întrebãri ºi dialog pot fi contactat la adresa de e-mail vieru_cezar_iasi@yahoo.com sau pe messenger la id-ul vieru_cezar_iasi

Urmeazã consecinþe negative reale, fizice ºi emoþionale ale avortului, apoi soluþii alternative la avort ºi multe linkuri pe aceastã temã:

1) Consecinþe negative reale, fizice ºi emoþionale ale avortului :

Pe lângã faptul cã este uciderea unui copil fãrã apãrare, avortul are ºi numeroase consecinþe asupra sãnãtãþii ºi uneori asupra vieþii femeii, chiar dacã este fãcut de medic, cu aparaturã medicalã, oricât ar fi aceasta de sterilã. Dupã un avort, cele mai multe femei se confruntã cu una sau mai multe dintre urmãtoarele consecinþe (unele dintre aceste consecinþe sunt imediate, iar altele pot apãrea ºi dupã câþiva ani):

a) Consecinþe fizice

- Hemoragii - complicaþii hemoragice - de multe ori atât de greu de stãpânit, încât necesitã extirparea chirurgicalã a uterului ºi permanentizarea unei infirmitãþi serioase pentru femeie;
- Infecþii ale aparatului genital feminin, cu reducerea pânã la dispariþie a capacitãþii de procreare;
- Infecþii pelviene acute ºi cronice;
- Perforaþii uterine însoþite uneori ºi de lezarea organelor din vecinãtate: vezicã, rect, intestin subþire, peritoneu . De cele mai multe ori, consecinþele sunt catastrofale, chiar dacã nu sunt constatate de la început. Perforaþiile mici, neobservate, evolueazã lent ºi pot produce infecþii grave, cangrenã uterinã;
- Sterilitate;
- Complicaþii particulare legate de diverse manevre;
- Accidente neurologice datorate diverselor embolii ;
- Tetanus post-avort (încã prezent, în ciuda profilaxiei);
- Dureri abdominale acute ºi prelungite (mai ales dupã dispariþia anesteziei), ameþeli,
dureri de cap;
- Rãni cervicale (tãierea sau ruperea colului uterin de cãtre instrumentele folosite pentru avort);
- Rãni cicatriciale permanente ale mucoasei uterine;
- Inflamarea trompelor uterine;
- Infecþii datorate rãmânerii în uter a unor resturi ale fãtului sau ale placentei;
- Sinechii uterine ;
- Conflicte serologice Rh ;
- Infectarea cu virus hepatic datoritã transfuziei din cauza hemoragiei dupã avort;
- Cancer la sân. O legãturã între cancerul de sân ºi avort a fost precizatã de medici încã din anul 1957. Pornindu-se de la faptul cã hormonii produºi în timpul sarcinii au un efect protector, s-a ajuns la concluzia cã avortul induce o schimbare hormonalã bruscã. Efectul acestei violenþe afectezã celulele sânului, schimbare care, pânã la urmã, provoacã apariþia cancerului. Un studiu publicat în 1994 în „Jurnalul Institutului Naþional de Cercetare a Cancerului” constata: „Riscul cancerului de sân pentru femeile care au fãcut un avort este cu 50% mai mare decât în cazul altor femei”.
- Creºterea incidenþei hipertensiunii. Un studiu efectuat în California (S.U.A.) a arãtat cã „în comparaþie cu femeile care au nãscut, femeile care au avut un avort au un risc mai mare, din punct de vedere statistic, de deces cerebro – vascular. Aceasta este o dovadã cã avortul provocat creºte incidenþa de hipertensiune la femei.” („A Record Linkage Study of 173, 279 Low Income American Women”, în „Clinical Medicine & Health Research”, 25 aprilie 2001).
- Creºterea frecvenþei avorturilor spontane;
- Creºterea frecvenþei sarcinilor extrauterine ;
- Naºteri premature, naºteri de copii morþi;
- Dereglãri menstruale;
- Atac de cord ºi convulsii datoritã reacþiei alergice faþã de anestezie;
- Embolismul lichidului amniotic : este o boalã catastrofalã ºi înseamnã o infectare a sângelui femeii cu lichid amniotic din conþinutul placentei sau cu fragmente din þesuturile fãtului. Asemenea cazuri sunt deseori mortale.
- Febrã ridicatã, blocaj renal , convulsii, ºoc septic , comã;
- Moarte. Nimeni nu va ºti exact numãrul femeilor care mor din cauza avortului. Motivul tãcerii este „reputaþia”, atât a medicului, cât ºi a familiei în care are loc decesul. În general, drept cauzã a decesului nu se trece cea realã, adicã avortul, ci complicaþiile care rezultã din avort, de exemplu hemoragie, hepatitã, etc. Se considerã cã numãrul real al deceselor provenite din avort este cel puþin de zece ori mai mare decât cel indicat oficial de statistici. În publicaþia „The Scotsman”, la 9 martie 1970, s-au scris urmãtoarele cuvinte: „Putem sã considerãm cã avortul legal este cauza principalã a morþii femeilor tinere” (ºi nu numai a celor tinere – n. n.)
Existã o corespondenþã aproape matematicã între rata avorturilor ºi rata mortalitãþii materne. România a fost mai mulþi ani pe primul loc în Europa la rata avorturilor (ºi în primii ani de dupã 1989 chiar pe primul loc în lume) ºi a ajuns pe locul doi în Europa la rata mortalitãþii materne. Se poate muri ºi de la primul avort, chiar dacã e fãcut de medic cu aparate oricât de sterile.

De asemenea, vaccinurile avortive ºi pilula avortivã RU486, prezintã consecinþe fizice foarte grave. Douã exemple:
- Injecþia intrauterinã a diverselor lichide în scop avortiv (încã extrem de frecventã) are risc foarte mare de apariþie a aºa-numitului avort toxico-septic cu evoluþie rapidã ºi violentã ºi cu sfârºit în general mortal;
- Ingestia diverselor substanþe avortive afecteazã în special ficatul ºi rinichii, iar doza avortivã este foarte apropiatã de cea mortalã.

În ceea ce priveºte sterilitatea femeilor în urma avortului, un material apãrut în 20 noiembrie 1997 în „Evenimentul Zilei” începea cu titlul „Alarmã de gradul zero”, arãtând cã fertilitatea româncelor cunoaºte o scãdere evidentã. Avortul determinã consecinþe grave, iar statisticile evidenþiazã cã „morbiditatea cauzatã de complicaþiile avortului a devenit semnificativã” (Dr. Bartoº Daniela, „Sãnãtatea femeii ºi a copilului ºi protecþia familiei în viziunea Ministerului Sãnãtãþii ºi Familiei din România” în Congresul Internaþional „Familia ºi viaþa la începutul unui nou mileniu creºtin”, Bucureºti, 2002).

b) Consecinþe emoþionale (sindromul post – avort care poate apãrea imediat sau la câþiva ani dupã avort ºi care constã în emoþii negative)

- Sentimente de vinovãþie, mânie, teamã;
- Tristeþe, mâhnire, depresie;
- Plâns frecvent;
- Tulburãri ale somnului (insomnii, coºmaruri) ;
- Teama de sarcini viitoare;
- Pierderea respectului de sine;
- Dificultãþi de relaþionare cu ceilalþi;
- Comportament agresiv faþã de sine însãºi, faþã de tatãl copilului ºi faþã de cei implicaþi în avort;
- Incapacitatea / diminuarea implicãrii în activitatea sexualã;
- Abuz de alcool, consum de droguri;
-Gândul de suicid. Precizãm aici cã cine se sinucide ajunge în suferinþa veºnicã a iadului, pentru cã moare cu acest pãcat al sinuciderii pe suflet. Diavolul, în viclenia lui, dupã ce îi introduce femeii gândul avortului, dacã ea face avort încearcã sã o împingã la descurajare ºi sinucidere, pentru a ajunge în suferinþa veºnicã a iadului.


Despre consecinþele emoþionale, douã femei mãrturisesc urmãtoarele : (Din revista pentru elevi „Schreibenkleister”, Bad Neustadt / Baurische, Rhon, Germania):
„Toþi cei care m-au sfãtuit sã fac avortul în urmã cu doi ani – doctorul, consilierul, pãrinþii, prietenii, prietenele ºi soþul meu – m-au asigurat cã aºa e cel mai bine pentru mine ºi pentru copilul meu! Acum copilul meu este mort iar eu sunt disperatã! Nu mai pot sã dorm noaptea, nu mai pot sã râd. Nimeni nu mã înþelege! Vã rog, spuneþi tuturor oamenilor cât de groaznic este un avort! Dureri cumplite îmi chinuie trupul ºi sufletul. De ce nu mi-a spus nimeni ce va urma?” (Jutta)

„Mi-am avortat copilul. Astãzi nu aº mai lua o asemenea hotãrâre, indiferent ce ar spune cei din jur. Trãiesc cu o fricã în mine de care nu mai pot scãpa. Am coºmaruri în care îmi apare o fetiþã care fuge spre mine cu braþele întinse ºi întreabã mereu: «De ce mãmico? De ce?» Apoi mã trezesc udã de transpiraþie. Acest vis ºi privirea fetiþei mã urmãresc continuu de când am avut acea intervenþie._Relatez acest lucru pentru folosul tuturor femeilor ºi tinerelor fete care se aflã în aceeaºi situaþie. Gândiþi-vã foarte bine ce faceþi, pentru cã vã vor chinui visele ºi vã vor urmãri privirile copiilor avortaþi. Veþi simþi o singurãtate copleºitoare, durere ºi jale, când veþi vedea o mamã cu copilul ei. Voi veþi suporta consecinþele acestei intervenþii, nu partenerul vostru. El nu vã poate lua teama, regretul sau însingurarea. De aceea gândiþi-vã bine înainte de a alege avortul ºi nu permiteþi nimãnui sã vã constrângã, pentru cã viaþa voastrã va fi distrusã. Existã numeroase organizaþii care vã pot ajuta. Nu faceþi aceeaºi greºealã ca ºi mine!” (Judith)

Avortul nu înlãturã neliniºtea, angoasa femeii în dificultate, ci i-o sporeºte ºi i-o prelungeºte. Sunt douã forme de angoasã: una pe termen scurt care dureazã pânã la avort, alta pe termen lung, care începe la avort sau dupã avort. Toate greutãþile ºi durerile maternitãþii se uitã, dar angoasa provocatã de avort dureazã la multe femei chiar ºi toatã viaþa. Dacã ºi tatãl a fost de acord cu avortul, pot apãrea ºi la el consecinþe emoþionale, precum ºi la alte persoane. Cei care au participat la avort, cum ar fi unii medici, asistente medicale, rude sau prieteni care au contribuit la avort, au îndemnat la avort sau au fost de acord cu avortul, pot fi afectaþi de consecinþe emoþionale. De aceea consilierea post-avort se adreseazã într-o anumitã mãsurã ºi bãrbaþilor. Doctorul Mina Minovici, care a fost profesor de medicinã legalã la Facultatea de Medicinã ºi directorul Institutului Medico-Legal din Bucureºti, în „Tratat complet de medicinã legalã” aratã la rândul sãu urmãrile dezastruoase ale avortului.


2) Soluþii alternative la avort

Existã soluþii alternative la avort, propuse de asociaþii pentru apãrarea vieþii, în decursul consilierii pre-avort (înainte de avort). Douã astfel de asociaþii sunt în Iaºi:

a)Asociaþia de caritate „Primul Pas”, Iaºi, bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 89, bloc 89, scara A, parter, ap.2, cod 700401; telefon 0232 / 277.901;
e-mail: primpas@mail.dntis.ro
adresa web: http://www.primulpas.ro.org/
Serviciile asociaþiei sunt oferite de cãtre specialiºti în domeniu: asistenþi sociali, medici, psihologi. Asociaþia „Primul Pas” oferã gratuit urmãtoarele servicii:
- Teste de sarcinã;
- Trimiteri pentru consultaþii ginecologice ºi ecografii gratuite;
- Consiliere pre-avort ºi post-avort, direct sau prin e-mail;
- Informare cu privire la implicaþiile ºi alternativele unui avort;
- Oferire de ajutor material de urgenþã, atât înainte, cât ºi dupã naºtere;
- Gãzduire;
- Grup de suport pentru mãmici;
- Informare despre alte servicii de îngrijire.

b) Fundaþia Solidaritate ºi Speranþã – Centrul InfoAdolescent, Iaºi, str. Costache Negri nr. 48, cod 700071, telefon 0232 / 220.548; 0232 / 271.228 sau 0332 / 805.750; e-mail: infoadolescent@yahoo.com
Serviciile sunt aceleaºi ca ºi la Asociaþia Primul Pas ºi sunt tot gratuite.
Iatã unele dintre soluþiile alternative la avort oferite de asociaþiile pentru apãrarea vieþii:
- Ajutor material atât înainte, cât ºi dupã naºtere;
- Centre maternale unde sunt primite femeile, tinerele ºi adolescentele însãrcinate. Ele pot ramâne în aceste centre maternale cu masa ºi cazarea gratuite, pânã la un anumit timp dupã naºtere, iar apoi sunt ajutate material pentru a-ºi putea creºte mai uºor copilul;
- Asistenþã maternalã a copilului (încredinþarea lui pentru un timp unei familii care vrea sã ia un copil în îngrijire). Aceasta înseamnã cã mama realã are dreptul legal sã-ºi ia copilul înapoi oricând doreºte acest lucru (când se simte în stare sã-l creascã);
- Încredinþarea copilului spre adopþie unor familii care nu pot avea copii sau care au, dar vor sã ºi adopte. Decât sã-l ucidã prin avort, este clar cã e preferabil ca mama sã-l nascã pe copil ºi sã-l aºeze în braþele unor pãrinþi adoptivi, care îl vor îngriji cu dragoste. Adopþiile, dupã cum se ºtie, se fac pe cale legalã. Mama poate sã-ºi viziteze copilul oricând, dacã doreºte. În fiecare an, peste 50.000 de femei din America fac aceatã alegere. Iatã ce spunea o femeie: „Datoritã faptului cã nu am putut sã-i ofer minimul necesar, cea mai bunã decizie pe care am luat-o vreodatã a fost sã-i gãsesc fiicei mele o familie adoptivã care sã o iubeascã ºi sã o creascã. În prezent îºi iubeºte familia adoptivã ºi mã iubeºte ºi pe mine. Fãrã sã renunþ la ea, i-am oferit mult mai mult.”
- ªi alte soluþii.

Pentru consiliere spiritualã, un preot din Iaºi vã poate rãspunde la urmãtoarea adresã de e-mail:
pentruviata_iasi@yahoo.com

- Alt preot, pãrintele Tãnase Nicolae, a înfiinþat Asociaþia Pro Vita Pentru Nãscuþi ºi Nenãscuþi ºi a construit mai multe aºezãminte unde primeºte copii spre creºtere, în satele Valea Plopului ºi Valea Screzii, comuna Poseºti, judeþul Prahova.
Adresa : Preot Tãnase Nicolae, strada Nicolae Iorga, nr. 72, bl. C1, ap. 8, Vãlenii de Munte, judeþul Prahova, România
sau :
Parohia Valea Plopului, Comuna Poseºti, Judeþul Prahova, cod cod. 107440, România
Telefoane :
0244 / 280.600
0244 / 421.208
0746 / 014.605
Fax : 0244 280.695
e-mail:
provitann@gmail.com
asociatiaprovita@hotmail.com

Site-ul Asociaþiei:
http://provitann.org/?page_id=20

Toate serviciile Asociaþiei sunt gratuite. Pãrintele Tãnase primeºte, de asemenea, ºi copii ai strãzii. În creºterea copiilor este ajutat ºi de oamenii din sat. Multe femei care au renunþat la avort ºi au nãscut copiii, i-au încredinþat pãrintelui Tãnase Nicolae pentru un timp sau definitiv.

Iatã un link cu prezentarea Asociaþiei ºi fotografii de acolo :
http://www.crestinortodox.ro/Valea_Plopului___asezamant_al_iubirii_crestine-22-21847.html

- Asociaþia Pro Vita Pentru Nãscuþi ºi Nenãscuþi are filialã ºi în Bucureºti, precum ºi în alte oraºe din þarã.
Site-ul Asociaþiei Pro Vita pentru nãscuþi ºi nenãscuþi – Filiala Bucureºti (de aici puteþi primi ºi CD-uri gratuite cu filme ºi alte materiale pentru viaþã)
http://www.provitabucuresti.ro/
tel.: 0723.700.054; fax: 021 / 332.47.16
e-mail:
provitabucuresti@yahoo.com
Adresa : str. Grigore Tocilescu nr. 5, sector 5

- SITE-UL http://www.avort.ro/consiliere.php
CONÞINE POSIBILITATEA DE CONSILIERE PE E-MAIL DIN PARTEA A DOUA MAICI CU PREGÃTIRE (MAICA SOFRONIA ªI MAICA RAFAELA CARE AU FOST PREZENTATE ªI LA TV) DE LA CENTRUL DE FORMARE ªI CONSILIERE "SFINÞII ARHANGHELI MIHAIL ªI GAVRIIL ", PRECUM ªI ARTICOLE, DOCUMENTARE, MÃRTURII ªI SFATURI : http://www.avort.ro/

- SITE CARE CONÞINE MÃRTURII PUBLICE ALE FEMEILOR
http://www.avort.ro/marturii.php

- SITE-UL ADEVARUL DESPRE AVORT. FOARTE INTERESANT
http://www.adevaruldespreavort.ro/

- SITE-UL http://www.vreausaaflu.ro/
CONÞINE ÎNREGISTRÃRI VIDEO ªI DOCUMENTARE FOARTE INTERESANTE PENTRU VIAÞÃ
http://www.vreausaaflu.ro/camp/?page_id=11

- Site-ul Asociaþiei Darul Vieþii
http://www.darulvietii.cnet.ro/

- Alte înregistrãri video ºi audio foarte interesante pentru viaþã. Cele mai multe dintre ele sunt în limba românã:
http://www.provita.org.ro/

- Site-ul Asociaþiei Pro Vita Media
http://www.provita.ro/

- Site-ul Asociaþiei Pro Vita Craiova
http://www.provitacraiova.ro/

- Site-ul Asociaþiei Pro Vita Galaþi
http://www.provitagalati.ro/

- Site-ul avort.info cu multe informaþii pentru viaþã :
http://www.avort.info/

- Site-ul Asociaþiei FAMILIA ªI VIAÞA, centru de consiliere pentru familie http://www.familiasiviata.ro/

- Accesând linkul urmãtor, gãsiþi o colecþie foarte interesantã de înregistrãri video ºi documentare pentru viaþã:
http://www.catholicdigitalstudio.com/prolifevideos.htm

- Accesând urmãtorul link, puteþi citi o carte direct pe internet, despre probleme fundamentale de bioeticã:
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?omulafi

- Puteþi citi direct pe internet cartea intititulatã „Manual de bioeticã”, în care se vorbeºte foarte pe larg despre avort, dacã accesaþi urmãtorul link:
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?manual

- Site-ul Asociaþiei Ortodoxe Frãþia Franco-Românã despre Pro-Vita http://aoffr.free.fr/html/provita_ro.html

- Un site foarte interesant al Miºcãrii Pentru Viaþã, poate fi accesat pe linkul urmãtor:
http://pentru-viata.org/

- Un alt site pentru viaþã :
http://www.avort.net/

-Informaþii foarte interesante pentru viaþã, difuzate de Altermedia http://ro.altermedia.info/news/cultura-vietii/

- Un site deosebit de interesant care conþine multe cãrþi (care pot fi citite direct pe internet), reviste despre cãsãtorie, apãrarea vieþii, familie, adolescenþã, sãnãtate, recenzii de filme, jocuri, precum ºi legãturi cu alte site-uri
http://www.profamilia.ro/

- Existã organizaþii pentru apãrarea vieþii umane ºi la nivel internaþional, cum ar fi organizaþia Human Life International, cu site-ul urmãtor:
http://www.hli.org/

- Un site despre Sfânta Gianna Beretta Molla, o martirã a apãrãrii vieþii umane http://www.hli.org/gianna_molla/

-Despre Marºul vieþii, manifestare publicã împotriva avortului http://provitabucuresti.ro/2006/06/02/pro-vita-bucuresti-a-participat-la-marsul-vietii-la-iasi/

În prezent, existã un proiect de lege înaintat Parlamentului, care stipuleazã necesitatea consilierii obligatorii înainte de avort ºi impunerea unui timp obligatoriu de gândire de 48 – 72 de ore. Aceastã consiliere obligatorie va furniza femeii detalii despre dezvoltarea intrauterinã a copilului, despre implicaþiile avortului, despre ce înseamnã sindromul post – avort ºi va oferi alternative la avort.

Pe un afiº erau fotografiaþi copii tãiaþi în bucãþi în urma avortului, iar lângã ei era reprezentat un copil în uterul unei femei care se pregãtea pentru avort. Lângã acel copil din uter scria simbolic, ca ºi cum ar spune el: „Vã rog, vã implor, nu-mi faceþi aceasta! Sunt alte soluþii!”

Chiar dacã a avut relaþii sexuale înainte de cãsãtoria creºtinã (relaþii sexuale pre – maritale) sau, mai rãu, în afara cãsãtoriei creºtine (relaþii sexuale extra – maritale), nu trebuie sã-ºi ucidã copilul, ci trebuie sã-l nascã ºi, dacã nu-l poate creºte, sã aleagã una sau mai multe dintre soluþiile alternative descrise mai sus. Dacã îl poate creºte ea însãºi, nu trebuie sã se teamã cã se va cãsãtori greu din cauzã cã are copil, cãci sunt atâþia bãrbaþi care iau în cãsãtorie femei cu copii, fie cã au ºi ei copii, fie cã nu au. Sau poate cã se va cãsãtori cu tatãl copilului. Dacã va apela la asociaþiile de mai sus sau la alte asociaþii pentru viaþã în alte oraºe, va primi ajutor material ºi, dacã va dori, va putea locui la un centru maternal pânã la un timp dupã naºtere ºi apoi va putea lãsa copilul la o familie care acordã asistenþã maternalã pentru un timp sau îl va putea da spre adopþie. Dacã mama este elevã sau studentã poate sã meargã la ºcoalã ºi cât timp este însãrcinatã ºi dupã ce naºte. Dupã cum am vãzut, cel mult dupã câteva luni de la concepþie, mama aproape întotdeauna trece de la împotrivire la acceptare ºi de la acceptare la iubire.

În încheiere, câteva citate semnificative :
„Nici un om nu vine la existenþã din întâmplare (nu se concepe din întâmplare), ci din voinþa lui Dumnezeu. ” (Papa Ioan Paul al II - lea)
„Copilul în pântecele mamei are dreptul la viaþã, drept primit direct de la Dumnezeu, nu de la pãrinþi (ci prin pãrinþi), nici de la vreo societate sau autoritate omeneascã.” (Papa Pius al XII - lea)
„Salvaþi omul care încã nu s-a nãscut, ameninþat de omul care s-a nãscut!” (Papa Ioan Paul al II - lea)

vieru_cezar_iasi
Postat pe 8 Martie 2009 03:06
un avort poate avea urmari fizice doar daca nu este facut corect...daca un medic bun face chiuretajul corect nu va fi nicio problema...
cat despre urmarile psihice...asta tine numai de prietena ta....

sa ne anunti cum au evoulat lucrurile!
rilury
Postat pe 27 Martie 2009 16:27
De la: rilury, la data 2009-03-27 16:27:22un avort poate avea urmari fizice doar daca nu este facut corect...daca un medic bun face chiuretajul corect nu va fi nicio problema...
cat despre urmarile psihice...asta tine numai de prietena ta....

sa ne anunti cum au evoulat lucrurile!


Vorbesti ca un viitor Doctor-Macelar, simplist, superficial, insensibil la suferinte oamenilor. Sper din tot sufletul sa iti mai revii pana termin facultatea. Sigur ca avortul are urmari fizice, gandeste-te in primul rand ca medicul misca acea chiureta in interiorul uterului fara posibilitatea de a vedea ce face. Pana sa ajunga sa smulga un piciorus sau o manuta a copilului, chiureta, miscandu-se orbeste, raneste peretii uterului, poate smulge si bucati din el impreuna cu bucati din copil. Asadar, oricat de bun ar fi doctorul, se ajunge frecvent la infecþii si perforǎri uterine.

Avortul este o trauma atat pentru organism (atatea femei am vazut ca plang pe aici ca nu mai pot ramane gravide, sau nu mai reusesc sa tina o sarcina dupa ce au facut un avort), dar si psihice, asta pentru orice om normal, care mai are un dram de sensibilitate si umanitatea in el. Cat de dur ai putea sa fii sa nu ai nici un regret dupa ce ai luat viata, cu buna stiinta, a propriului copil? Stai si gandeste-te si tu un pic!!!!!
pavone
Postat pe 31 Martie 2009 09:08
TOT PENTRU RILURY, VIITOAREA DOCTORITA-MACELAR, CE SIMPLIFICA URMARILE AVORTULUI LA 3 RANDURI, ASCUNZAND REALTATEA. IATA CE SCRIE UN MEDIC. CITEZ:


"Care sunt urmarile avortului?

1. Pierderea copilului.

2. Urmãri fizice asupra mamei (din care unele pot provoca moartea):
* leziunea colului uterin, perforatia uterului, hemoragii, lezarea intestinelor sau a altor organe abdominale, inflamatia uterului,a trompelor, a pelvisului ºi a întregii cavitãti abdominale, starea septicã (otrãvirea sângelui), tromboembolie (cheaguri de sânge care astupã vasele sanguine);
* obturarea trompelor uterine, sterilitatea, hemoragii uterine neregulate, endometriozã, cresterea frecventei sarcinilor extrauterine, cicatrici ºi îngustarea colului uterin, placenta previa, atonia uterului, izoimunizarea, insuficienta placentei, mortalitatea perinatalã crescutã;

3. Urmãri psihice. Depresii, sentiment de vinovãtie, tristete, insomnii ºi cosmaruri, atacuri de anxietate, frustrare, pierderea respectului de sine, distrugerea psihicului propriu, aparitia rãcelii emotionale, pesimismul, pierderea motivatiei, dereglãri sexuale.
Pot apãrea ºi reactii psihotice acute, reactii schizofrenice, psihozã afectivã (depresie, pierderea memoriei, dificultãti de concentrare, pierderea interesului pentru activitãti desfãsurate ºi predispozitie pentru bolile de dependentã, schimbãri dramatice ale persoanei, predispozitie pentru plâns).
Dacã ºi tatãl a participat la omorârea copilului, aceste urmãri apar ºi la el.

4. Urmãri asupra familiei. Dereglãri ale relatiilor dintre membrii familiei. Chiar ºi copiii nãscuti resimt rãceala emotionalã, dezamãgirile ºi alte stãri nevrotice sau psihotice cauzate de omor.

5. Urmãri asupra societãtii. Societatea ar fi mult mai fericitã dacã membrii ei nu ar fi rãniti de traumatismul uciderii copiilor nenãscuti. Orice boalã fizicã sau psihicã a indivizilor se reflectã asupra întregii societãti. In afarã de aceasta, uciderea copiilor nenãscuti a dus la o scãdere dramaticã a natalitãtii.

6. Urmãri asupra celor care au participat la sâvârsirea acestui act. Persoanele care au sãvârsit aceastã crimã cum ar fi medicii, surorile medicale, farmacistii, sunt afectati de tulburãrile psihice deja enumerate. Toate acestea se rãsfrâng negativ ºi asupra familiilor lor dupã cum recunosc ei însisi.

7. Se încalcã normele etice ale profesiunii de medic. Formularea de la Geneva a jurãmântului lui Hipocrat pe care îl depune orice medic contine cuvintele: "...voi respecta în mod absolut viata omului încã din momentul conceptiei sale..., declar aceasta în mod liber ºi în deplinã cunostintã de cauzã fãcând apel la onoarea mea!...""

dr. med. Antun Lisec
pavone
Postat pe 31 Martie 2009 09:29

Avortul si cancerul la san
Autor: dr. Angela Lanfranchi
Membru al Colegiului Medicilor Chirurgi din SUA

Exista multe cauze bine stabilite si cunoscute ale cancerului de san, cum ar fi gena BRCA (o gena defectuoasa asociata cu risc crescut de cancer mamar) si expunerea la contraceptivele orale si la terapia cu inlocuitori de hormoni.
Exista cauze mai putin cunoscute ale cancerului mamar, cum ar fi fumatul inaintea unei sarcini dusa pana la capat si avortul provocat.
Dar chiar daca numai 15% dintre oamenii care fumeaza fac cancer pulmonar si chiar daca numai 5-10% dintre femeile care sufera de cancer mamar fac aceasta boala deoarece au facut un avort, trebuie, totusi, sa informam publicul despre aceste riscuri care pot fi evitate, oricat de mici ar fi ele.
Marea majoritate a femeilor cu cancer mamar nu a facut avort, dar in cazul unor femei cu cancer mamar avortul este un risc asociat. Femeile au nevoie de aceasta informatie pentru a lua o decizie informata si pentru a sti cand sa faca un screening pentru cancer, daca au un risc crescut,
incepand cu aproximativ 8 sau 10 ani de la asumarea acelui risc.

Legatura dintre avort si riscul crescut al cancerului mamar
Cu peste 50 de ani in urma, in aprilie 1957, intr-o importanta revista medicala, a fost publicat primul studiu care relata despre legatura dintre avort si riscul crescut al cancerului mamar. Intr-o perioada cand putine tari legalizasera avortul, autorii au descoperit ca femeile japoneze, care facusera un avort, aveau un risc aproape de trei ori mai mare de a face cancer mamar fata de cele care nu facusera nici un avort.
Pana in 1995, dupa ce avortul a fost legalizat pe larg in Vest, 17 studii din toata lumea (8 dintre acestea realizate pe femeile din SUA), arata ca exista o legatura importanta, din punct de vedere statistic, dintre avort si cancer mamar (numita si legatura ABC, din engleza, abortion-breast cancer).
Totusi, putini dintre medicii de profesie sau membri ai publicului general au aflat despre aceste studii importante. in ultimii 30 de ani, in SUA, au fost facute 48 de milioane de avorturi, iar incidenta cancerului mamar a crescut cu 40%.

Statisticile arata o incomoda legatura intre avort si cancer
Modelul a fost observat, de asemenea, si in alte tari. Romania avea una dintre cele mai scazute rate ale cancerului mamar, cat timp avortul a fost ilegal, insa a atins ratele cele mai inalte din lume, de cand avortul a fost legalizat.
In Marea Britanie, cancerul mamar are rate egale cu ale avortului, cu cele mai mari rate in Anglia si cele mai mici in Irlanda de Nord. In China, ratele cancerului mamar au crescut cu 40%, de la implementarea politicii unui singur copil pe familie si a avortului impus. Agentul de asigurari Patrick Carroll, care a examinat datele din cateva tari, a ajuns la concluzia ca avortul este cel mai important indiciu prevestitor al ratei cancerului mamar al unei tari.
Cu peste 10 ani in urma, in 1996, dr. Joel Brind si colegii sai de la Universitatea Statului Pennsylvania au publicat un studiu de sinteza (meta-analiza) a tuturor studiilor cunoscute publicate pana atunci despre cancerul mamar asociat in mod diferentiat cu avortul provocat si avortul spontan.
Acea analiza riguroasa cantitativa a demonstrat ca exista un risc crescut de 30% de cancer mamar la femeile care aveau un avort provocat. Studiul concluziona ca avortul provocat reprezinta un risc independent al cancerului mamar, in afara de faptul indiscutabil ca femeile care avorteaza pierd protectia impotriva cancerului de san ce apare in mod natural prin ducerea la termen a sarcinii. Publicarea acestor descoperiri a creat senzatie in randul celor care credeau ca aceste date vor afecta „alegerea” reproductiva in mod nefavorabil. Dr. Stuart Donnan, editorul revistei britanice, in care a fost publicat studiul, comenta ca anumiti critici incercau sa practice „o cenzura excesiv de autoritara... a datelor” privind legatura ABC.
In Statele Unite, dr. Janet Daling de asemenea a starnit o controversa cand a publicat concluziile sale in The Journal of the National Cancer Institute (Revista Institutului National pentru Studierea Cancerului), in 1994.
Studiul lui Daling a aratat un risc semnificativ crescut din punct de vedere statistic al cancerului mamar asociat avortului provocat, in special la tinerele femei cu un istoric de cancer in familie, insa un editorial care a insotit acest studiu a subestimat rezultatele, subliniind ca „este greu de inteles modul in care datele vor ajunge la public.”
Dr. Daling raspunde criticilor ca ea a avut o atitudine ferma pentru alegere („pro-choice”), avea trei surori bolnave de cancer mamar si dorea ca studiul sa aiba alte concluzii, insa datele sale erau „temeinice si de netagaduit”. Cand i s-a cerut sa vorbeasca despre acest subiect, ea a refuzat, spunand ca „a obosit sa i se mai arunce in cap atatea pietre.”
In ultimii zece ani, au fost publicate mai multe studii care pretindeau ca nu exista nici o legatura intre avort si cancerul mamar. Dr. Brind a publicat o analiza a acelor studii in 2005 si a demonstrat existenta de falsuri in conceperea, metoda si analiza statistica a lor.
Pentru a intelege aceste neadevaruri este bine sa reanalizam faptele biologice care stau la baza legaturii dintre avort si cancerul mamar si o explica si motivele pentru care unele dintre aceste studii au intentia de a nega adevarul incomod.


Material furnizat de Asociatia Provita Media
Tradus si distribuit de Asociatia Provita Media, str. Leonida nr.27, Sector 2, Bucuresti,
www.provita.ro, provitamedia-@-gmail.com

pavone
Postat pe 31 Martie 2009 10:39

Sarcina intrerupta si riscul cancerului mamar
Autor: dr. Angela Lanfranchi
Membru al Colegiului Medicilor Chirurgi din SUA

In anii ’70, cand cercetatoarea Irma Russo a cumparat cativa sobolani pentru cercetarea cancerului mamar, dealer-ul a asigurat-o ca acestia vor face cancer mamar cu siguranta daca li se da un carcinogen, cu conditia ca femelele sa nu fie lasate sa ramana insarcinate.
Cercetatoarea a decis sa investigheze de ce un carcinogen n-ar trebui sa provoace cancerul la sobolanii care au fatat. In 1980, medicii Jose si Irma Russo au facut publice concluziile lor: aproape 70% din sobolanii care au avortat si din cei virgini dezvoltau cancer mamar, dupa ce erau expusi la un carcinogen, iar sobolanii care fatasera inainte de a fi expusi la carcinogen aveau protectie la cancer.
Studiile publicate de-a lungul anilor au facut lumina asupra procesului de maturare a sanului,proces responsabil de efectul protector la cancer al sarcinii duse la termen.
In timpul sarcinii, sanul creste, dublandu-si volumul. Datorita hormonilor stimulatorii, progesteron si estrogen, numarul lobulilor (unitatilor de tesut mamar compuse dintr-un canal (duct) lactic si cateva glande lactice) creste, pregatind lactatia. Sub influenta feromonilor hCG si hPL, emisi de bebelus inuterul mamei, sanul mamei se matureaza asa incat lobulii de Tip 1 si 2 vulnerabili la cancer devin lobuli de Tip 4 rezistenti la cancer, lobuli ce contin lapte. Lobulii de Tip 4 regreseaza mai tarziu, dupa intarcat, in lobuli de Tip 3 insa retin schimbarile genetice, care ii fac rezistenti la cancer. In mare parte, maturarea necesara sanului pentru rezistenta la cancerul mamar nu se produce, totusi, pana la 32 de saptamani de sarcina,14 si capata o protectie maxima la 40 de saptamani (la termen). Iata de ce o nastere prematura, inainte de 32 de saptamani, mai mult decat dubleaza.

Riscul cancerului mamar creste semnificativ in cazul avorturilor provocate
Avortul provocat, inainte de 32 de saptamani, de asemenea creste riscul direct proportional cu perioada sarcinii in care s-a produs avortul. O sarcina care se incheie la 32 sau 36 de saptamani, are un efect protector de aproximativ 90% fata de o sarcina dusa la termen de 40 de saptamani. In termeni de cancer mamar, nu exista nici o diferenta intre nasterea prematura si avortul tardiv la 32 de saptamani, deoarece schimbarile hormonale ale sanului sunt aceleasi si ele difera doar daca bebelusul este viu la incheierea sarcinii.
Aproximativ 23% dintre sarcini sfarsesc prin avort spontan (pierdere de sarcina) in primele 11 saptamani (primul trimestru) de sarcina. in majoritatea sarcinilor din primul trimestru care sfarsesc prin avort spontan, hormonii de sarcina sunt mai redusi decat intr-o sarcina normala, din
cauza unei anomalii fie ovariene, fie fetale. (Iata de ce femeile care sufera un avort spontan, in aceasta perioada, pot declara ca nu s-au simtit deloc insarcinate). Prin urmare, sanul nu dezvolta un numar important de lobuli de Tip 1 si 2 (locul unde incepe cancerul mamar), ca reactie la sarcina.
Avorturile spontane din primul trimestru de sarcina, prin urmare, nu cresc riscul cancerului mamar la fel ca si avortul provocat, care pune capat unei sarcini normale.
O femeie insarcinata poate alege in mod legal sa faca un avort sau sa duca copilul la termen.
Ducandu-si copilul la termen, aproximativ 85% din tesutul mamar al mamei se matureaza in lobuli rezistenti la cancer, diminuandu-i riscul cancerului mamar pe termen lung, prin chiar acest simplu fapt. Femeia pierde efectul protector, daca face un avort.
„Riscul independent”, adica lasarea sanilor femeilor cu mai multe locuri vulnerabile la dezvoltarea cancerului, este contestat de unele studii epidemiologice, insa corespunde tuturor datelor cunoscute despre dezvoltarea sanilor in textele si literatura de specialitate. Femeia are schimbari permanente ale sanilor cauzate de hormonii de sarcina si de feromonii copilului.
Aceste schimbari nu vor reduce riscul cancerului daca sarcina nu continua pana la cel putin 32 de saptamani. Daca sarcina este intrerupta, sanii femeii sunt lasati cu mai multi lobuli susceptibili la cancer decat in momentul in care sarcina a aparut.
In plus, 49 de studii au ajuns la concluzia ca avortul provocat creste riscul nasterii premature intr-o sarcina ulterioara. Astfel, avortul nu numai ca afecteaza in mod nefavorabil sanatatea urmatorilor copii, care pot fi nascuti prematur, ci, de asemenea, poate creste riscul mamei de a face cancer mamar.


Material furnizat de Asociatia Provita Media
Tradus si distribuit de Asociatia Provita Media, str. Leonida nr.27, Sector 2, Bucuresti,
www.provita.ro, provitamedia-@-gmail.com
pavone
Postat pe 31 Martie 2009 10:45



fara apelative...sa nu incep eu...bine pavone???in primu rand....cate sute de ani ai?cine a zis ca nu vede ginecologul ce face cand face chiuretaj????

sa te anunt ceva...exista pana si echo 4D....deci nu mai minti fetele de pe aici...fi serios...
rilury
Postat pe 31 Martie 2009 18:51
De la: rilury, la data 2009-03-31 18:51:39


fara apelative...sa nu incep eu...bine pavone???in primu rand....cate sute de ani ai?cine a zis ca nu vede ginecologul ce face cand face chiuretaj????

sa te anunt ceva...exista pana si echo 4D....deci nu mai minti fetele de pe aici...fi serios...


serios?...si unde se face ecografia aia *magik*...sau...stii vreun cabinet medical unde se fac intreruperi de sarcina...cu o ecografie inainte?
ha ha!!!
macelari e cuvantul potrivit pentru medicii ginecologi din romania....
iar...despre urmarile psihice ale unui avort...s-au spus multe lucruri pe topicul asta...eu pot adauga doar sintagma...dureaza toata viata!!!!!
kudika036116
Postat pe 31 Martie 2009 21:37
De la: rilury, la data 2009-03-31 18:51:39


fara apelative...sa nu incep eu...bine pavone???in primu rand....cate sute de ani ai?cine a zis ca nu vede ginecologul ce face cand face chiuretaj????

sa te anunt ceva...exista pana si echo 4D....deci nu mai minti fetele de pe aici...fi serios...


Nu stiu ce ti se pare asa de amuzant, rilury. E chiar de plans, sa stii. Si mai trist este modul in care gandeste un viitor doctor. Cat despre ecografia 4D, este o tehnologie noua si inca foarte scumpa, chiar si afara, majoritatea avorturilor e facuta tot "orbeste". Si la cate avorturi se fac la noi in tara, nu sta nimeni cu ochii pe televizor la fiecare chiuretaj sau aspiratie. Si crezi ca toate clinicile au astfel de dotari?

Pentru cine stie engleza citez mai jos dintr-un articol scris de un medic american care a adus pe lume peste 500 de bebelusi.

"All previous (and for the most part even current) abortions were done blindly with the abortionist feeling his way along. As you can imagine, it is hard to tell from the handle end of an abortion instrument whether you are snaring a baby’s lip or the inside of the mother’s uterus that tightly envelopes the baby. If a part of the uterus is ripped out instead of the baby’s lip, then the mother starts bleeding profusely. This profuse bleeding is not easily noticed because much of it pours into the mother’s abdomen instead of out of the vagina, but then any extra vaginal bleeding blends in with blood already puddling in the vagina from the baby and damaged placenta. With the next jank of tissue seized through the torn uterus a portion of intestine is removed, and in addition to uterine and intestinal bleeding, now fecal material gushes into the mother’s abdomen, and she is doomed to a slow agonizing death from peritonitis if she doesn’t bleed to death first."

http://www.operationrescue.org/archives/abortion-instruments-%E2%80%93-the-grantham-collection/
pavone
Postat pe 31 Martie 2009 22:45
"Care sunt urmarile avortului?

1. Pierderea copilului."


asta mi se pare amuzant!!!
adica nah...nu poti sa zici asa ceva...e ca si cum ai zice ca daca te duci sa cumperi paine cand te intorci acasa ...urmarea faptului ca ai fost la cumparaturi este ca AI O PAINE CAM LOGIC NU????

DACA TE DUCI SA FACI UN AVORT ESTE LOGIC CA NU VEI MAI AVEA COPIL....NU POTI CONSIDERA ASTA O CONSECINTA!!!!!!!!!!


REPET PAVONE FARA APELATIVE!!!ESTI MAI IN VARSTA ASA...COMPARATIV CU MINE...UNDE ITI SUNT BUNELE MANIERE???ACASA IN DULAP????
CREDE-MA CA DE JIGNIRI SUNT SI EU CAPABILA...SI INCA CUM...DAR EU CUNOSC TERMENUL DE RESPECT...SI IL SI PUN IN PRACTICA!!!
SI INCA O DATA...PAVONE .. DE UNDE STII CA IMI FAC SPECIALIZAREA IN GINECOLOGIE??ESTI MEDIUM CUMVA??PREVAZATOR AL VIITORULUI??

IOANA20...DACA TE-AI CULTIVA PUTIN...SAU AI URMARI UN PIC DOCUMENTARE...AI VEDEA DESPRE CE VORBESC...CUM CREZI CA SUNT FACUTE DOCUMENTARELE CU AVORTURI??CUM CREZI CA ITI ARATA CE SE INTAMPLA EXACT???PTR CA ESTE UN AVORT URMARIT...ASA CA ...

M-A LASAT MASCA ACEL COMENTARIU...SINCER...
PE CE PLANETA TRAIESTI TU?
rilury
Postat pe 1 Aprilie 2009 16:07
De la: rilury, la data 2009-04-01 16:07:22"Care sunt urmarile avortului?

1. Pierderea copilului."


asta mi se pare amuzant!!!
adica nah...nu poti sa zici asa ceva...e ca si cum ai zice ca daca te duci sa cumperi paine cand te intorci acasa ...urmarea faptului ca ai fost la cumparaturi este ca AI O PAINE CAM LOGIC NU????

DACA TE DUCI SA FACI UN AVORT ESTE LOGIC CA NU VEI MAI AVEA COPIL....NU POTI CONSIDERA ASTA O CONSECINTA!!!!!!!!!!


REPET PAVONE FARA APELATIVE!!!ESTI MAI IN VARSTA ASA...COMPARATIV CU MINE...UNDE ITI SUNT BUNELE MANIERE???ACASA IN DULAP????
CREDE-MA CA DE JIGNIRI SUNT SI EU CAPABILA...SI INCA CUM...DAR EU CUNOSC TERMENUL DE RESPECT...SI IL SI PUN IN PRACTICA!!!
SI INCA O DATA...PAVONE .. DE UNDE STII CA IMI FAC SPECIALIZAREA IN GINECOLOGIE??ESTI MEDIUM CUMVA??PREVAZATOR AL VIITORULUI??

IOANA20...DACA TE-AI CULTIVA PUTIN...SAU AI URMARI UN PIC DOCUMENTARE...AI VEDEA DESPRE CE VORBESC...CUM CREZI CA SUNT FACUTE DOCUMENTARELE CU AVORTURI??CUM CREZI CA ITI ARATA CE SE INTAMPLA EXACT???PTR CA ESTE UN AVORT URMARIT...ASA CA ...

M-A LASAT MASCA ACEL COMENTARIU...SINCER...
PE CE PLANETA TRAIESTI TU?



Nu ma intereseaza ce specializare faci, nici nu am presupus ca ai face ginecologie. Oricum nu stii nimic in domeniul acesta si mai dai si informatii eronate sau incomplete. Cat despre respect, sa-ti amintesc ca pe celalalt topic ne-ai numit "nebuni" si ai spus ca "purtam ochelari de cal", ca barbatii va plictisesc si nu au ce cauta pe astfel de topic?

Documentarele sunt facute prin intermediul ultrasunetelor, pentru ca se are ca scop cercetarea, insa avorturile de zi cu zi, facute in clinicile noastre se fac in modul descris mai sus. Iar riscurile astea sunt. Sigur ca pierderea principala este COPILUL, dar putini contientizeaza asta, ca este de fapt un COPIL, O PERSOANA SI NU UN TESUT, SI NICI O MASEA CARIATA. Dupa modul in care vorbesti, se pare ca pentru tine asta inseamna. Cat despre celelalte urmari vad ca te prefaci ca nu le vezi. Sau ti se par si alea amuzante? Cine are ochelari de cal oare, rilurilu, pardon Rilury?
pavone
Postat pe 1 Aprilie 2009 17:22
OK atunci rilurilu iti transmite asta:


ESTI UN FRUSTRAT FARA VIATA SEXUALA SI SINGUR CUC!!!DACA TOT NE ADRESAM FRUMOS UNUL CELUILALT!!!CAM DUCI LIPSA DE AFECTIUNE SI CRED CA ORICE FEMEIE TE OCOLESTE!!!!!

CA SI PE CELALALT TOPIC ... DESTEPTU CEDEAZA...SI ITI ZIC O ZI PLACUTA MAI DEPARTE SI...AAAA...DAAAA....FA-TI O VIATA OMULE...TRAIESTE!!! SAU MAI BINE DU-TE IN DESERT SA-TI APROFUNDEZI CUNOSTIILE RELIGIOASE...SA VI APOI SA MAI TI NISTE PREDICI SI SA OPRESTI ACEL GENOCID DESPRE CARE VORBESTI....MULTA BAFTA!!!!!...SAU NU...
rilury
Postat pe 1 Aprilie 2009 17:51
TINE PREDICI ALTCUIVA!!!! NU MIE CA NU AI CIOCNIT VALIZA CU MINE IN GARA!!
rilury
Postat pe 1 Aprilie 2009 17:52
De la: rilury, la data 2009-04-01 17:51:24OK atunci rilurilu iti transmite asta:


ESTI UN FRUSTRAT FARA VIATA SEXUALA SI SINGUR CUC!!!DACA TOT NE ADRESAM FRUMOS UNUL CELUILALT!!!CAM DUCI LIPSA DE AFECTIUNE SI CRED CA ORICE FEMEIE TE OCOLESTE!!!!!

CA SI PE CELALALT TOPIC ... DESTEPTU CEDEAZA...SI ITI ZIC O ZI PLACUTA MAI DEPARTE SI...AAAA...DAAAA....FA-TI O VIATA OMULE...TRAIESTE!!! SAU MAI BINE DU-TE IN DESERT SA-TI APROFUNDEZI CUNOSTIILE RELIGIOASE...SA VI APOI SA MAI TI NISTE PREDICI SI SA OPRESTI ACEL GENOCID DESPRE CARE VORBESTI....MULTA BAFTA!!!!!...SAU NU...



SPUSE VIITOAREA DOCTORITA MACELAR, IN INCOMPETENTA SI IGNORANTA EI. SI CA TINE SUNT MII, CU DIPLOME CUMPARATE SI CREIERE GOALE.
pavone
Postat pe 1 Aprilie 2009 18:11

VOI APARETI IMEDIAT ACOLO UNDE APARE CUVANTUL AVORT PAVONE SI IOANA20 CRED CA VA SUNA ALARMA CAND AUZITI CUVANTUL ACELA.
AVORT AVORT AVORT
SA VEZI ACUM ALARMA....VIN RUSIII
iupi24
Postat pe 1 Aprilie 2009 18:55




stiu pavone...


ADEVARUL DOARE!!SE PARE CA AM NIMERIT-O LA FIX!!!

DE CE AR DA DZEU UNUI COPIL NENASCUT O MALFORMATIE CU CARE SE VA CHINUI TOATA VIATA??DE DRAG ASA-I???

RELIGIA PICA INCETUL CU INCETUL...MULTI S-AU PRINS CA DE FAPT RELIGIA INSEAMNA VORBE GOALE!!!!

DACA ESTI BOLNAV GRAV SI TE ROGI NU ITI VA TRECE...TOT LA MEDICI AJUNGI PTR TRATAMENTE INTERVENTII..ETC.

IGNORI EXEMPLELE MELE!!!

STIU PAVONE STIU....ADEVARUL DOARE!!!TI-AR PLACE SA TE TREZESTI CU VREO BOALA IAR MEDICUL SA=TI ZICA: BAIETE...ROAGA-TE CA POATE VINE SF. DUH...SI TE SALVEAZA.....EU NU MA ATING DE TINE!!!ATUNCI POTI NUMI UN MEDIC MACELAR!!!


OOO PAVONE...TREZESTE-TE LA REALITATE
rilury
Postat pe 2 Aprilie 2009 11:11
De la: rilury, la data 2009-04-02 11:11:09



stiu pavone...


ADEVARUL DOARE!!SE PARE CA AM NIMERIT-O LA FIX!!!

DE CE AR DA DZEU UNUI COPIL NENASCUT O MALFORMATIE CU CARE SE VA CHINUI TOATA VIATA??DE DRAG ASA-I???

RELIGIA PICA INCETUL CU INCETUL...MULTI S-AU PRINS CA DE FAPT RELIGIA INSEAMNA VORBE GOALE!!!!

DACA ESTI BOLNAV GRAV SI TE ROGI NU ITI VA TRECE...TOT LA MEDICI AJUNGI PTR TRATAMENTE INTERVENTII..ETC.

IGNORI EXEMPLELE MELE!!!

STIU PAVONE STIU....ADEVARUL DOARE!!!TI-AR PLACE SA TE TREZESTI CU VREO BOALA IAR MEDICUL SA=TI ZICA: BAIETE...ROAGA-TE CA POATE VINE SF. DUH...SI TE SALVEAZA.....EU NU MA ATING DE TINE!!!ATUNCI POTI NUMI UN MEDIC MACELAR!!!


OOO PAVONE...TREZESTE-TE LA REALITATE



Decat sa merg la un medic fara respect pentru viata, mai bine stau acasa. Am mai multe sanse sa ma vindec.
pavone
Postat pe 2 Aprilie 2009 11:20
buna si poanta asta!!!!


ai facut o gluma!!!oooo...bravo
rilury
Postat pe 2 Aprilie 2009 11:29
Marturii ale unor femei de pe acest forum. Luati aminte!


http://www.healthy.ro/comunitate/forum/view_topic/3111/nu-mai-raman-insarcinata.html
pavone
Postat pe 2 Aprilie 2009 23:45
Pentru rilury:

1. NU VEZI CE ENORMITÃÞI SPUI??? MAI BINE ZIS A PICAT TOT CE AI SPUS TU, PENTRU CÃ PE ALT TOPIC FACI CONFUZIE ÎNTRE CROMOZOMI ªI CODUL GENETIC ! RELIGIA NU PICÃ, DIMPOTRIVÃ, CU CÂT ªTIINÞA AVANSEAZÃ MAI MULT, CU ATÂT AJUNGE LA ACELEAªI ADEVÃRURI PE CARE LE SUSÞINE RELIGIA. DE EXEMPLU, RELIGIA A SUSÞINUT ÎNTOTDEAUNA CÃ OMUL ESTE FIINÞÃ UMANÃ DIN CLIPA CONCEPÞIEI, IAR ASTÃZI ªTIINÞA PRIN RECENTELE DESCOPERIRI ALE GENETICII, A AJUNS LA ACELAªI ADEVÃR. OMUL ESTE O UNITATE BIDIMENSIONALÃ: TRUP ªI SUFLET ªI TREBUIE VÃZUT ÎN ÎNTREGUL SÃU, PENTRU CÃ NU SUNTEM DOAR MATERIE, DOAR PARTE BIOLOGICÃ.

2. RELIGIA VINDECÃ SUFLETUL IAR MEDICINA VINDECÃ (SAU AR TREBUI SÃ VINDECE) TRUPUL. DUMNEZEU VREA CA MEDICINA SÃ FIE PENTRU VINDECAREA TRUPULUI, PENTRU APÃRAREA ªI SALVAREA VIEÞII, NU PENTRU UCIDERE!

3. CHIAR NU-ÞI DAI SEAMA CÃ PRIN AVORT ESTE MÃCELÃRIT UN OM ? SUNT ATÂTEA ASOCIAÞII PENTRU VIAÞÃ, ONG-URI ªI FUNDAÞII CARE LE POT AJUTA PE FEMEI ! PE LÂNGÃ FAPTUL CÃ E CRIMÃ, AVORTUL ARE MULTE CONSECINÞE GRAVE FIZICE ªI EMOÞIONALE ªI PENTRU FEMEIA CARE RECURGE LA ASTA ! VOI EXPUNE ACELE CONSECINÞE ALE AVORTULUI ASUPRA FEMEII ÎNTR-O POSTARE SEPARATÃ ªI POT FI CITITE ªI PE BLOGURILE MELE. ACUM DAU UN LINK CU MÃRTURII ALE UNOR FEMEI CARE AU FÃCUT AVORT ªI MÃRTURII ALE ALTOR FEMEI CARE NU AU FÃCUT AVORT. ACESTE MÃRTURII POT FI CITITE ACCESÂND LINKUL URMÃTOR :

http://www.avort.ro/marturii.php

ACEST SITE CONÞINE ªI POSIBILITATEA DE CONSILIERE PE E-MAIL DIN PARTEA A DOUA MAICI CU PREGÃTIRE (MAICA SOFRONIA ªI MAICA RAFAELA CARE AU FOST PREZENTATE ªI LA TV) DE LA CENTRUL DE FORMARE ªI CONSILIERE "SFINÞII ARHANGHELI MIHAIL ªI GAVRIIL ", PRECUM ªI ARTICOLE, DOCUMENTARE ªI SFATURI :

http://www.avort.ro/consiliere.php

4. Necazurile, bolile, suferinþa nu sunt date de Dumnezeu ºi nu sunt voite de el. Necazurile, bolile ºi suferinþa sunt doar permise de Dumnezeu ºi au intrat in lume datoritã pãcatului strãmoºesc al omului. Ele sunt permise ºi ca încercari pentru noi ºi / sau pentru cei apropiaþi. DAR NIMIC NU JUSTIFICÃ AVORTUL. ªI COPILUL CU HANDICAP DIN PÂNTEC ARE DREPTUL LA VIAÞÃ, LA FEL CUM ARE DREPTUL LA VIAÞÃ ªI UN COPIL DEJA NÃSCUT CARE ARE HANDICAP. VIAÞA NU TREBUIE VÃZUTÃ DOAR SUB ASPECTUL EI PÃMÂNTESC, CI ÎN PRIMUL RÂND ÎN PERSPECTIVA EI VEªNICÃ. ÎN PLUS, OAMENII SUNT DOAR COLABORATORI AI LUI DUMNEZEU ÎN TRANSMITEREA VIEÞII, IAR NU PROPRIETARI AI VIEÞII ! NICI UN COPIL NU SE CONCEPE DIN ÎNTÂMPLARE, CI ESTE DARUL LUI DUMNEZEU, IAR DREPTUL LA VIAÞÃ ESTE SACRU ªI INVIOLABIL ! Toþi suntem încercaþi pe pamânt. Dar Dumnezeu ne spune în Biblie cã el nu permite ca cineva sã fie încercat peste puterea sa, chiar dacã, atunci când pierdem sau suferim în viaþã, nouã ni se pare cã necazurile noastre sunt prea mari pentru noi. Nici un om nu e încercat peste puterea sa, nici cei cu handicap, boli incurabile sau diferite deficienþe mai mult sau mai puþin grave. Un om e încercat mai mult, altul mai puþin, pentru cã unul e capabil sã suporte încercãri mai mari, altul e capabil sã suporte încercãri mai mici, dar nimeni nu este încercat peste puterea sa.
Pe de altã parte, suferinþa are ºi rolul de a ne da ocazii pentru a practica iubirea unii faþã de alþii. În acest sens, papa Ioan Paul al II – lea scria despre suferinþã : « Suferinþa e prezentã în lume pentru a face sã se descãtuseze iubirea, pentru a face sã se nascã fapte de iubire faþã de aproapele. »
Necazurile ºi rãul din lume sunt explicate mult mai pe larg de ramura teologiei numitã teodicee.

În legãturã cu încercãrile, cu suferinþa este ºi exemplul lui Iov din Biblie. El era un om drept ºi un diavol îi spune lui Dumnezeu cã îi este uºor sã fie drept când îi merge bine ºi îi cere voie lui Dumnezeu sã-l punã la încercare cu necazuri. Primul necaz : pierde toatã averea. Nu cârteºte împotriva lui Dumnezeu, ci spune : « Domnul a dat, Domnul a luat. Binecuvântat sã fie numele Domnului ! » Diavolul cere voie pentru a doua încercare : îi mor toþi copiii. Dar Iov nu cârteºte nici de data aceasta, ci spune la fel ca prima datã. Atunci diavolul cere voie pentru a treia încercare : îi dã o boalã grea, încât Iov ajunsese sã stea pe o grãmadã de gunoi, plin de bube. Soþia lui Iov îi spuse : « Mai rãmâi ºi acum în credincioºia ta ? Blestemã-l pe Dumnezeu ºi mori ! ». Dar Iov îi rãspunse : « Vorbeºti ºi tu ca o femeie fãrã minte. Dacã am primit cele bune din mâna lui Dumnezeu, pentru ce sã nu primim ºi cele rele ? » ªi nici de data aceasta nu a cârtit împotriva lui Dumnezeu. Pentru cã nu a cârtit în ciuda atâtor încercãri, Dumnezeu l-a rãsplãtit, dându-i din nou sãnãtate, mulþi copii ºi prosperitate, toate într-o mãsurã mult mai mare decât înainte.

5. Se spune cã insulta este declaraþia înfrângerii. La fel ºi postãrile tale sunt ca o declaraþie a înfrângerii, pentru cã nu mai ai argumente. Dacã într-adevãr eºti studentã la medicinã, mai ai multe de învãþat. Mai bine ai recunoaºte cã nu ai dreptate ºi ai trece de partea apãrãrii vieþii, aºa cum au fãcut atâþia medici care au renunþat la avort ºi au devenit apãrãtori ai vieþii. Câteva exemple:

În documentarul intitulat „Strigãtul mut” se prezintã un avort filmat prin intermediul ecografului. În acest documentar se observã cum copilul nu vrea sã moarã, se agitã, se fereºte de instrumentele pentru avort. Frecvenþa bãtãilor inimii sale creºte foarte mult. Când constatã cã nu mai are unde sã se fereascã, deschide gura larg, ca într-un strigãt mut. Apoi este tãiat în bucãþi ºi extras din uter bucatã cu bucatã. Spre sfârºitul documentarului se pot vedea femei care plâng amar deoarece regretã cã au ucis copilul ºi pe deasupra au rãmas ºi cu diferite sechele fizice ºi emoþionale în urma avortului. Documentarul a fost realizat de doctorul ginecolog american Bernard Nathanson. Acest doctor fusese directorul celei mai mari clinici de avorturi din S.U.A. ºi unul din fondatorii organizaþiei pentru legalizarea avortului, numitã N.A.R.A. Dupã ce ºi-a fãcut un proces de conºtiinþã, doctorul Nathanson ºi-a fãcut „mea culpa”, a încetat sã mai facã avorturi ºi a realizat acest documentar pentru conºtientizarea oamenilor în privinþa avortului. Un tânãr medic, care a contribuit la realizarea filmãrii avortului la ecograf, a fost atât de miºcat de ceea ce a vãzut pe ecran în timpul avortului, încât a ieºit pentru câteva clipe din salã, s-a reîntors apoi pentru a termina filmarea, dar niciodatã nu a mai fãcut vreun avort. La aceastã filmare a asistat ºi o feministã care la început era de acord cu avortul (deºi feministele au mai multe motive sã fie împotriva avortului, cum am arãtat în materialul Dreptul la viaþã de pe blogurile mele, în paragraful 8) dar a fost atât de miºcatã de ceea ce a vãzut, încât niciodatã nu a mai fost de acord cu avortul.
Multe femei care vizioneazã acest documentar spun cã nu vor face avort niciodatã, iar cele care au fãcut avort ºi vizioneazã documentarul spun cã nu vor mai face nici un avort.
La fel ca ºi ginecologul Bernard Nathanson, ginecologul sârb Stoian Adaºevici, ginecologul român Mircea V. Homescu ºi mulþi alþii din diferite pãrþi ale lumii au renunþat sã mai facã vreun avort ºi au devenit apãrãtori ai vieþii. Existã exemple care aratã cã medicii obstetricieni au avut de suferit de pe urma avorturilor pe care le-au efectuat. La nivel mondial, a fost constituitã Societatea Centurionilor, organizaþie internaþionalã ce include medici care au practicat avortul. Foarte mulþi dintre aceºtia, dupã perioada de recuperare au început sã militeze pentru apãrarea vieþii.

vieru_cezar_iasi
Postat pe 3 Aprilie 2009 07:15
Mii de participanþi la marºuri pro-viaþã în Spania 37 / 48
02.04.2009, Madrid

Mii de spanioli s-au strâns sãptãmâna aceasta în Madrid pentru "Marºul vieþii", care a avut ca temã "Nu existã niciun drept de a ucide, existã doar dreptul la viaþã". Marºul a avut loc în semn de opoziþie faþã de planurile de liberalizare a legilor þãrii privind avortul. Optzeci ºi ºapte de marºuri similare au avut loc în alte localitãþi ale Spaniei.

Printre cei care au luat cuvântul la marºul din Madrid s-au aflat Paloma de Cendra, membru al Comitetului de Experþi Dreptul la Viaþã, expert în sindromul post-avort; Ignacio Arsuaga, preºedintele sitului Hazteoir.org; ºi dr. Gador Joya, purtãtor de cuvânt naþional pentru Dreptul la Viaþã. Dr. Joya a fost cel care a citit Manifestul pentru Viaþã participanþilor la marº. Cendra, care a ajutat mulþi ani femeile sã avorteze, a declarat cã nu a gãsit încã "nici o femeie care sã doreascã" sã facã avortul. Femeile, susþine ea, fac avort "din teamã, singurãtate, abandonare, presiune, discriminare sau chiar ameninþare". "Aceasta este libertatea de opþiune - free choice - pe care o proclamã unii?"

"Nu este adevãrat cã aceastã lege apãrã drepturile femeii. Nu este adevãrat cã aceastã lege reprezintã cel mai mare bine pentru ele. Avortul este împotriva femeilor. Nu este o soluþie la o problemã. Este adevãrata problemã. Nu le face vieþile mai uºoare. Face din vieþile lor un calvar", a mai declarat Cedra. "Nu poþi rezolva o sarcinã nedoritã cu o soluþie care este ºi mai nedoritã", a adãugat ea. "Sã sprijinim femeile însãrcinate, sã apãrãm viaþa." Ignacio Arsuaga a declarat la rândul lui cã legea este "profund anti-socialã deoarece este dispreþuitoare faþã de cei mai slabi, copilul ºi mama". A cerut guvernului sã retragã propunerea de lege. "Da, ascultã, Zapatero. Acesta este doar începutul. Vom opri campania pro-moarte a guvernului. Vom câºtiga bãtãlia pentru viaþã. Aceastã miºcare nu poate fi opritã."
pavone
Postat pe 3 Aprilie 2009 23:18
Mitropolitul Teofan al Moldovei ºi Bucovinei a vorbit împotriva avorturilor la predica din noaptea aceasta ºi în pastorala de Paºti de pe site-ul Mitropoliei.

« O adevãratã culturã a morþii desfãºuratã cu multã tenacitate împotriva vieþii se observã în societatea umanã astãzi. Nu rãzboaiele, în sensul clasic al cuvântului, rãspândesc moartea astãzi. Flagelul nemilos al avorturilor, care face mai multe victime într-un an decât în toatã perioada celui de-al Doilea Rãzboi Mondial, este prima ºi cea mai violentã manifestare a culturii morþii din societatea modernã. Pornografia, prostituþia, incestul ºi pãcatele contra firii constituie lovitura de graþie datã familiei, sfinþeniei vieþii ºi demnitãþii fiinþei umane. Legalizarea acestor practici ºi plasarea lor în sfera normalitãþii se înscriu într-o concepþie de viaþã totalmente contrarã Evangheliei, tradiþiei neamului nostru ºi bunului simþ al românului. »

http://www.mmb.ro/ro/stiri/de_la_moarte_la_viata_prin_hristos_cel_mort_si_inviat_pastorala_de_invierea_domnului_a_ips_teofan_mitropolitul_moldovei_si_bucovinei.html

Cum spuneam ºi eu în comentarii, avorturile constituie cultura morþii opusã culturii umane ºi creºtine a vieþii.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 19 Aprilie 2009 05:18
am 2 prietene(cunostinte) ce au facut avort, una din ele nu are niciun resentiment nu a avut nicio problema fizica,complicatii and other..insa a 2a urmeaza un tratament cu antidepresive, specific ca au varste foarte mici 15-16 ani .In urma cu o saptamana am aflat ca sunt insarcinata , iubitul meu vrea sa fac avort, dar nu pot acc ideea aceasta , pentru mine este u pacat strigator la cer,orice varsta voi avea probabil voi pastra copilul,poate dumnezeu a dat inca o sansa cuiva de sus iar eu voi trb sa aleg daca se va naste sau nu si nu cred ca sunt in masura sa fac asta , asa ca parerea mea este ca avortul este o crima,daca ai facut;o dece nu te;ai gandit inainte la responsbilitatile pe care ti le asumi? probabil sunt prea mica sa dau sfaturi ,dar nu cred ca e o solutie buna sa nasti un copil si sa il dai la un centru and stuff ,din proprie experienta stiu ca este extrem de greu sa traiesti fara parinti , nu sunt orfana doar ca parintii mei sunt plecati aman2 , asa ca dragele mele ganditi;va bine inainte de a face dragoste , sex ,nu este doar placere si ci si responsabilitate.

Postat pe 22 Aprilie 2009 01:08

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Aparatul epilator 26 De la: inimioara_magica 18 Noiembrie 2009 14:53
stiti un doctor bun pt operatie de cancer la san? 32 De la: corny 7 Ianuarie 2010 11:41
Oare ce am patit?Help pls 46 De la: carliontz88 19 Martie 2012 19:48
radiatii laptop 11 De la: kudika002209 13 Iulie 2010 11:46
NODUL PE COARDA VOCALA! 1 De la: healthy001005 6 Februarie 2010 16:31