urmarile avortului

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
Rating curent urmarile avortului: (4 din 8 voturi)
 
Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:
necunoscut Avatarul lui necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970

din pacate se mai intampla, subiectul este deosebit de sensibil, am o prietena in aceasta sit si e decisa sa avorteze... metoda noua este cea prin aspiratie. teoretic exista risuri, insa stie cineva de urmari negative... reale? multumesc pentru informatii
mcornelia19 Avatarul lui mcornelia19

69 mesaje
Membru din: 11/03/2008
Oras: bucuresti

fizice si psihice si ...nu se stie niciodata ,poate o problema pe viata . dar e o decizie personala oricum
v3ronnik Avatarul lui v3ronnik

6 mesaje
Membru din: 17/02/2009
Oras: braila

eu am trecut prin asa ceva si e groaznic.dupa avort am avut complicatii mari. am fost internata cu intreruperi aproape doua luni.daca exista posibilitatea sa nu se faca avort sa se profite de ea.
crisclau07 Avatarul lui crisclau07

9 mesaje
Membru din: 7/11/2007
Oras: mangalia

Daca e posibil sa nu se faca avort ...stai si analizeaza ce e mai important. Spun din experienta .. am facut aceast aprostie, au trecut 7 ani, nu mai pot avea copii si plang mereu din cauza asta. Am facut si tiroida si sunt depresiva ptr ca ma gandesc numai la ce am facut. Daca as putea sa dau timpul inapoi..... dar nu se poate.Sa dea Dumnezeu sa ai putearea sa nu faci avort..ia in calcul toate variantele numai pe asta nu.Te rog.
Raporteaza abuz de limbaj
iskanderya Avatarul lui iskanderya

34 mesaje
Membru din: 26/01/2009
Oras: bucuresti

... un vechi proverb romanesc spunea ...


... CE TIE NU ITI PLACE ALTUIA NU-I FACE ...

... avortul este o barbarie ... orice avort inseamna un viitor cancer in timp ... si nu numai ... dar pentru ca barbaria este legala, spre bucuria ''doctorilor'', trebuie sa eviti sa iei in considerare aceasta ''solutie'' ... e primul pas spre a te maturiza si a incepe sa iti conduce singura viata intr-un mod REAL, POZITIV si UMAN ...

... UN COPIL E O BUCURIE ... INTOTDEAUNA ...
Raporteaza abuz de limbaj
kudika036116 Avatarul lui kudika036116

27 mesaje
Membru din: 10/06/2009

De la: mariaanton0, la data 2009-02-10 19:57:32din pacate se mai intampla, subiectul este deosebit de sensibil, am o prietena in aceasta sit si e decisa sa avorteze... metoda noua este cea prin aspiratie. teoretic exista risuri, insa stie cineva de urmari negative... reale? multumesc pentru informatii


sfatuieste-o sa NU fak asa ceva....va regreta toata viata...un mediu curat intr-un cabinet ginecologic de fite nu-i garanteaza k nu se va alege cu chisturi ,infertilitate sau chiar cancer de col uterin!!!
mai bine face orice altceva cu copilul...il da spre adoptie sau il lasa o perioada la un centru pentru copii....
zii sa nu-l omoare...s-ar putea k a doua oara sa nu mai poata avea un bebelus...si va regreta cumplit....
fii alaturi de ea..are mare nevoie de tine!!!
si...in plus...cand isi va vedea bebelusul si va stii k si tie ti se datoreaza faptul k el e viu o sa-ti fie recunoscatoare toata viata...
ai mare grija de ea...
numai bine!!!


revin-o pe forum si spune-ne si noua ce se mai intampla cu ea....
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
De la: mariaanton0, la data 2009-02-10 19:57:32din pacate se mai intampla, subiectul este deosebit de sensibil, am o prietena in aceasta sit si e decisa sa avorteze... metoda noua este cea prin aspiratie. teoretic exista risuri, insa stie cineva de urmari negative... reale? multumesc pentru informatiiDaca intr-adevar va luat aceasta decizie, va regreta toata viata. Nu va mai putea da timpul inapoi pentru a schimba ceva, pentru ca avortul, spre deosebire de darea in adoptie, este un pas ireversibil. Urmarile sunt atat fizice, cat si psihice si toate sunt cat se poate de reale. De la infectii, perforarea uterului sau cancer pana la imposibilitatea de a mai avea copii vreodata.
Raporteaza abuz de limbaj
vieru_cezar_iasi Avatarul lui vieru_cezar_iasi

193 mesaje
Membru din: 6/02/2009

Pentru mariaanton0

Arată-i, te rog, prietenei tale, următoarea postare și următoarele bloguri și linkuri. Vei avea merit mare în fața lui Dumnezeu dacă salvezi viața acestui copilaș. Dar dacă vei consimți la avortul ei, te vei face părtașă la această crimă.

Dreptul la viață este sacru și inviolabil. Este demonstrat fără dubiu, atât de știință cât și de religie, că omul are viață umană din momentul concepției, atât trupește, cât și sufletește. Trupește, noua ființă, chiar de la concepție, adică de la fecundație, posedă un cod genetic uman și propriu, diferit de codul genetic al mamei și de cel al tatălui, deci chiar de la concepție este ființă umană unică. Iar sufletește, Dumnezeu crează sufletul copilului tot în clipa concepției. Deci avortul, în orice stadiu s-ar face, este crimă, este păcat mare și o mare nedreptate.

Nici un om nu vine la existență din întâmplare, ci din voința lui Dumnezeu și el îi va ajuta pe părinți să le asigure copiilor cele necesare vieții prin posibilitățile pe care le scoate în cale. În plus, îi ajută și statul și multe asociații, ONG-uri și fundații. Pentru România unele adrese și telefoane ale acestor asociații sunt pe blogurile următoare :


În primul rând vă invit pe blogul următor
www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conține : Argumente științifice și religioase că omul este ființă umană din clipa concepției. Adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă ajutor material, consiliere și soluții alternative la avort. Mărturii ale unor femei care au făcut avort. Mărturii ale unor femei care nu au făcut avort. Consecințe fizice și emoționale ale avortului asupra femeii. Mărturii ale unor medici care au renunțat să facă avorturi. Legături cu multe alte site-uri asemănătoare.


Intrați și pe blogul următor:
www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe acest blog găsiți: Înregistrări video cu miracole ; videoclipuri ; legături cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio) ; cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.

Vă rog intrați bloguri și trimiteți-le mai departe ca să fie de folos și altora. Chiar se merită.

Mi-am dat licența în bioetică, iar acum fac doctoratul în Filosofie Creștină.
Nu ca să mă laud spun ce studii am, ci pentru a arăta că sunt foarte bine documentat în domeniu.

Pentru întrebări și dialog pot fi contactat la adresa de e-mail vieru_cezar_iasi@yahoo.com sau pe messenger la id-ul vieru_cezar_iasi

Urmează consecințe negative reale, fizice și emoționale ale avortului, apoi soluții alternative la avort și multe linkuri pe această temă:

1) Consecințe negative reale, fizice și emoționale ale avortului :

Pe lângă faptul că este uciderea unui copil fără apărare, avortul are și numeroase consecințe asupra sănătății și uneori asupra vieții femeii, chiar dacă este făcut de medic, cu aparatură medicală, oricât ar fi aceasta de sterilă. După un avort, cele mai multe femei se confruntă cu una sau mai multe dintre următoarele consecințe (unele dintre aceste consecințe sunt imediate, iar altele pot apărea și după câțiva ani):

a) Consecințe fizice

- Hemoragii - complicații hemoragice - de multe ori atât de greu de stăpânit, încât necesită extirparea chirurgicală a uterului și permanentizarea unei infirmități serioase pentru femeie;
- Infecții ale aparatului genital feminin, cu reducerea până la dispariție a capacității de procreare;
- Infecții pelviene acute și cronice;
- Perforații uterine însoțite uneori și de lezarea organelor din vecinătate: vezică, rect, intestin subțire, peritoneu . De cele mai multe ori, consecințele sunt catastrofale, chiar dacă nu sunt constatate de la început. Perforațiile mici, neobservate, evoluează lent și pot produce infecții grave, cangrenă uterină;
- Sterilitate;
- Complicații particulare legate de diverse manevre;
- Accidente neurologice datorate diverselor embolii ;
- Tetanus post-avort (încă prezent, în ciuda profilaxiei);
- Dureri abdominale acute și prelungite (mai ales după dispariția anesteziei), amețeli,
dureri de cap;
- Răni cervicale (tăierea sau ruperea colului uterin de către instrumentele folosite pentru avort);
- Răni cicatriciale permanente ale mucoasei uterine;
- Inflamarea trompelor uterine;
- Infecții datorate rămânerii în uter a unor resturi ale fătului sau ale placentei;
- Sinechii uterine ;
- Conflicte serologice Rh ;
- Infectarea cu virus hepatic datorită transfuziei din cauza hemoragiei după avort;
- Cancer la sân. O legătură între cancerul de sân și avort a fost precizată de medici încă din anul 1957. Pornindu-se de la faptul că hormonii produși în timpul sarcinii au un efect protector, s-a ajuns la concluzia că avortul induce o schimbare hormonală bruscă. Efectul acestei violențe afecteză celulele sânului, schimbare care, până la urmă, provoacă apariția cancerului. Un studiu publicat în 1994 în „Jurnalul Institutului Național de Cercetare a Cancerului” constata: „Riscul cancerului de sân pentru femeile care au făcut un avort este cu 50% mai mare decât în cazul altor femei”.
- Creșterea incidenței hipertensiunii. Un studiu efectuat în California (S.U.A.) a arătat c㠄în comparație cu femeile care au născut, femeile care au avut un avort au un risc mai mare, din punct de vedere statistic, de deces cerebro – vascular. Aceasta este o dovadă că avortul provocat crește incidența de hipertensiune la femei.” („A Record Linkage Study of 173, 279 Low Income American Women”, în „Clinical Medicine & Health Research”, 25 aprilie 2001).
- Creșterea frecvenței avorturilor spontane;
- Creșterea frecvenței sarcinilor extrauterine ;
- Nașteri premature, nașteri de copii morți;
- Dereglări menstruale;
- Atac de cord și convulsii datorită reacției alergice față de anestezie;
- Embolismul lichidului amniotic : este o boală catastrofală și înseamnă o infectare a sângelui femeii cu lichid amniotic din conținutul placentei sau cu fragmente din țesuturile fătului. Asemenea cazuri sunt deseori mortale.
- Febră ridicată, blocaj renal , convulsii, șoc septic , comă;
- Moarte. Nimeni nu va ști exact numărul femeilor care mor din cauza avortului. Motivul tăcerii este „reputația”, atât a medicului, cât și a familiei în care are loc decesul. În general, drept cauză a decesului nu se trece cea reală, adică avortul, ci complicațiile care rezultă din avort, de exemplu hemoragie, hepatită, etc. Se consideră că numărul real al deceselor provenite din avort este cel puțin de zece ori mai mare decât cel indicat oficial de statistici. În publicația „The Scotsman”, la 9 martie 1970, s-au scris următoarele cuvinte: „Putem să considerăm că avortul legal este cauza principală a morții femeilor tinere” (și nu numai a celor tinere – n. n.)
Există o corespondență aproape matematică între rata avorturilor și rata mortalității materne. România a fost mai mulți ani pe primul loc în Europa la rata avorturilor (și în primii ani de după 1989 chiar pe primul loc în lume) și a ajuns pe locul doi în Europa la rata mortalității materne. Se poate muri și de la primul avort, chiar dacă e făcut de medic cu aparate oricât de sterile.

De asemenea, vaccinurile avortive și pilula avortivă RU486, prezintă consecințe fizice foarte grave. Două exemple:
- Injecția intrauterină a diverselor lichide în scop avortiv (încă extrem de frecventă) are risc foarte mare de apariție a așa-numitului avort toxico-septic cu evoluție rapidă și violentă și cu sfârșit în general mortal;
- Ingestia diverselor substanțe avortive afectează în special ficatul și rinichii, iar doza avortivă este foarte apropiată de cea mortală.

În ceea ce privește sterilitatea femeilor în urma avortului, un material apărut în 20 noiembrie 1997 în „Evenimentul Zilei” începea cu titlul „Alarmă de gradul zero”, arătând că fertilitatea româncelor cunoaște o scădere evidentă. Avortul determină consecințe grave, iar statisticile evidențiază c㠄morbiditatea cauzată de complicațiile avortului a devenit semnificativ㔠(Dr. Bartoș Daniela, „Sănătatea femeii și a copilului și protecția familiei în viziunea Ministerului Sănătății și Familiei din România” în Congresul Internațional „Familia și viața la începutul unui nou mileniu creștin”, București, 2002).

b) Consecințe emoționale (sindromul post – avort care poate apărea imediat sau la câțiva ani după avort și care constă în emoții negative)

- Sentimente de vinovăție, mânie, teamă;
- Tristețe, mâhnire, depresie;
- Plâns frecvent;
- Tulburări ale somnului (insomnii, coșmaruri) ;
- Teama de sarcini viitoare;
- Pierderea respectului de sine;
- Dificultăți de relaționare cu ceilalți;
- Comportament agresiv față de sine însăși, față de tatăl copilului și față de cei implicați în avort;
- Incapacitatea / diminuarea implicării în activitatea sexuală;
- Abuz de alcool, consum de droguri;
-Gândul de suicid. Precizăm aici că cine se sinucide ajunge în suferința veșnică a iadului, pentru că moare cu acest păcat al sinuciderii pe suflet. Diavolul, în viclenia lui, după ce îi introduce femeii gândul avortului, dacă ea face avort încearcă să o împingă la descurajare și sinucidere, pentru a ajunge în suferința veșnică a iadului.


Despre consecințele emoționale, două femei mărturisesc următoarele : (Din revista pentru elevi „Schreibenkleister”, Bad Neustadt / Baurische, Rhon, Germania):
„Toți cei care m-au sfătuit să fac avortul în urmă cu doi ani – doctorul, consilierul, părinții, prietenii, prietenele și soțul meu – m-au asigurat că așa e cel mai bine pentru mine și pentru copilul meu! Acum copilul meu este mort iar eu sunt disperată! Nu mai pot să dorm noaptea, nu mai pot să râd. Nimeni nu mă înțelege! Vă rog, spuneți tuturor oamenilor cât de groaznic este un avort! Dureri cumplite îmi chinuie trupul și sufletul. De ce nu mi-a spus nimeni ce va urma?” (Jutta)

„Mi-am avortat copilul. Astăzi nu aș mai lua o asemenea hotărâre, indiferent ce ar spune cei din jur. Trăiesc cu o frică în mine de care nu mai pot scăpa. Am coșmaruri în care îmi apare o fetiță care fuge spre mine cu brațele întinse și întreabă mereu: «De ce mămico? De ce?» Apoi mă trezesc udă de transpirație. Acest vis și privirea fetiței mă urmăresc continuu de când am avut acea intervenție._Relatez acest lucru pentru folosul tuturor femeilor și tinerelor fete care se află în aceeași situație. Gândiți-vă foarte bine ce faceți, pentru că vă vor chinui visele și vă vor urmări privirile copiilor avortați. Veți simți o singurătate copleșitoare, durere și jale, când veți vedea o mamă cu copilul ei. Voi veți suporta consecințele acestei intervenții, nu partenerul vostru. El nu vă poate lua teama, regretul sau însingurarea. De aceea gândiți-vă bine înainte de a alege avortul și nu permiteți nimănui să vă constrângă, pentru că viața voastră va fi distrusă. Există numeroase organizații care vă pot ajuta. Nu faceți aceeași greșeală ca și mine!” (Judith)

Avortul nu înlătură neliniștea, angoasa femeii în dificultate, ci i-o sporește și i-o prelungește. Sunt două forme de angoasă: una pe termen scurt care durează până la avort, alta pe termen lung, care începe la avort sau după avort. Toate greutățile și durerile maternității se uită, dar angoasa provocată de avort durează la multe femei chiar și toată viața. Dacă și tatăl a fost de acord cu avortul, pot apărea și la el consecințe emoționale, precum și la alte persoane. Cei care au participat la avort, cum ar fi unii medici, asistente medicale, rude sau prieteni care au contribuit la avort, au îndemnat la avort sau au fost de acord cu avortul, pot fi afectați de consecințe emoționale. De aceea consilierea post-avort se adresează într-o anumită măsură și bărbaților. Doctorul Mina Minovici, care a fost profesor de medicină legală la Facultatea de Medicină și directorul Institutului Medico-Legal din București, în „Tratat complet de medicină legal㔠arată la rândul său urmările dezastruoase ale avortului.


2) Soluții alternative la avort

Există soluții alternative la avort, propuse de asociații pentru apărarea vieții, în decursul consilierii pre-avort (înainte de avort). Două astfel de asociații sunt în Iași:

a)Asociația de caritate „Primul Pas”, Iași, bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 89, bloc 89, scara A, parter, ap.2, cod 700401; telefon 0232 / 277.901;
e-mail: primpas@mail.dntis.ro
adresa web: www.primulpas.ro.org/
Serviciile asociației sunt oferite de către specialiști în domeniu: asistenți sociali, medici, psihologi. Asociația „Primul Pas” oferă gratuit următoarele servicii:
- Teste de sarcină;
- Trimiteri pentru consultații ginecologice și ecografii gratuite;
- Consiliere pre-avort și post-avort, direct sau prin e-mail;
- Informare cu privire la implicațiile și alternativele unui avort;
- Oferire de ajutor material de urgență, atât înainte, cât și după naștere;
- Găzduire;
- Grup de suport pentru mămici;
- Informare despre alte servicii de îngrijire.

b) Fundația Solidaritate și Speranț㠖 Centrul InfoAdolescent, Iași, str. Costache Negri nr. 48, cod 700071, telefon 0232 / 220.548; 0232 / 271.228 sau 0332 / 805.750; e-mail: infoadolescent@yahoo.com
Serviciile sunt aceleași ca și la Asociația Primul Pas și sunt tot gratuite.
Iată unele dintre soluțiile alternative la avort oferite de asociațiile pentru apărarea vieții:
- Ajutor material atât înainte, cât și după naștere;
- Centre maternale unde sunt primite femeile, tinerele și adolescentele însărcinate. Ele pot ramâne în aceste centre maternale cu masa și cazarea gratuite, până la un anumit timp după naștere, iar apoi sunt ajutate material pentru a-și putea crește mai ușor copilul;
- Asistență maternală a copilului (încredințarea lui pentru un timp unei familii care vrea să ia un copil în îngrijire). Aceasta înseamnă că mama reală are dreptul legal să-și ia copilul înapoi oricând dorește acest lucru (când se simte în stare să-l crească);
- Încredințarea copilului spre adopție unor familii care nu pot avea copii sau care au, dar vor să și adopte. Decât să-l ucidă prin avort, este clar că e preferabil ca mama să-l nască pe copil și să-l așeze în brațele unor părinți adoptivi, care îl vor îngriji cu dragoste. Adopțiile, după cum se știe, se fac pe cale legală. Mama poate să-și viziteze copilul oricând, dacă dorește. În fiecare an, peste 50.000 de femei din America fac aceată alegere. Iată ce spunea o femeie: „Datorită faptului că nu am putut să-i ofer minimul necesar, cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată a fost să-i găsesc fiicei mele o familie adoptivă care să o iubească și să o crească. În prezent își iubește familia adoptivă și mă iubește și pe mine. Fără să renunț la ea, i-am oferit mult mai mult.”
- Și alte soluții.

Pentru consiliere spirituală, un preot din Iași vă poate răspunde la următoarea adresă de e-mail:
pentruviata_iasi@yahoo.com

- Alt preot, părintele Tănase Nicolae, a înființat Asociația Pro Vita Pentru Născuți și Nenăscuți și a construit mai multe așezăminte unde primește copii spre creștere, în satele Valea Plopului și Valea Screzii, comuna Posești, județul Prahova.
Adresa : Preot Tănase Nicolae, strada Nicolae Iorga, nr. 72, bl. C1, ap. 8, Vălenii de Munte, județul Prahova, România
sau :
Parohia Valea Plopului, Comuna Posești, Județul Prahova, cod cod. 107440, România
Telefoane :
0244 / 280.600
0244 / 421.208
0746 / 014.605
Fax : 0244 280.695
e-mail:
provitann@gmail.com
asociatiaprovita@hotmail.com

Site-ul Asociației:
provitann.org/?page_id=20

Toate serviciile Asociației sunt gratuite. Părintele Tănase primește, de asemenea, și copii ai străzii. În creșterea copiilor este ajutat și de oamenii din sat. Multe femei care au renunțat la avort și au născut copiii, i-au încredințat părintelui Tănase Nicolae pentru un timp sau definitiv.

Iată un link cu prezentarea Asociației și fotografii de acolo :
www.crestinortodox.ro/Valea_Plopului___asezamant_al_iubirii_cres...

- Asociația Pro Vita Pentru Născuți și Nenăscuți are filială și în București, precum și în alte orașe din țară.
Site-ul Asociației Pro Vita pentru născuți și nenăscuți – Filiala București (de aici puteți primi și CD-uri gratuite cu filme și alte materiale pentru viață)
www.provitabucuresti.ro/
tel.: 0723.700.054; fax: 021 / 332.47.16
e-mail:
provitabucuresti@yahoo.com
Adresa : str. Grigore Tocilescu nr. 5, sector 5

- SITE-UL www.avort.ro/consiliere.php
CONȚINE POSIBILITATEA DE CONSILIERE PE E-MAIL DIN PARTEA A DOUA MAICI CU PREGĂTIRE (MAICA SOFRONIA ȘI MAICA RAFAELA CARE AU FOST PREZENTATE ȘI LA TV) DE LA CENTRUL DE FORMARE ȘI CONSILIERE "SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIIL ", PRECUM ȘI ARTICOLE, DOCUMENTARE, MĂRTURII ȘI SFATURI : www.avort.ro/

- SITE CARE CONȚINE MĂRTURII PUBLICE ALE FEMEILOR
www.avort.ro/marturii.php

- SITE-UL ADEVARUL DESPRE AVORT. FOARTE INTERESANT
www.adevaruldespreavort.ro/

- SITE-UL www.vreausaaflu.ro/
CONȚINE ÎNREGISTRĂRI VIDEO ȘI DOCUMENTARE FOARTE INTERESANTE PENTRU VIAȚĂ
www.vreausaaflu.ro/camp/?page_id=11

- Site-ul Asociației Darul Vieții
www.darulvietii.cnet.ro/

- Alte înregistrări video și audio foarte interesante pentru viață. Cele mai multe dintre ele sunt în limba română:
www.provita.org.ro/

- Site-ul Asociației Pro Vita Media
www.provita.ro/

- Site-ul Asociației Pro Vita Craiova
www.provitacraiova.ro/

- Site-ul Asociației Pro Vita Galați
www.provitagalati.ro/

- Site-ul avort.info cu multe informații pentru viață :
www.avort.info/

- Site-ul Asociației FAMILIA ȘI VIAȚA, centru de consiliere pentru familie www.familiasiviata.ro/

- Accesând linkul următor, găsiți o colecție foarte interesantă de înregistrări video și documentare pentru viață:
www.catholicdigitalstudio.com/prolifevideos.htm

- Accesând următorul link, puteți citi o carte direct pe internet, despre probleme fundamentale de bioetică:
www.profamilia.ro/culturavietii.asp?omulafi

- Puteți citi direct pe internet cartea intititulat㠄Manual de bioetică”, în care se vorbește foarte pe larg despre avort, dacă accesați următorul link:
www.profamilia.ro/culturavietii.asp?manual

- Site-ul Asociației Ortodoxe Frăția Franco-Română despre Pro-Vita aoffr.free.fr/html/provita_ro.html

- Un site foarte interesant al Mișcării Pentru Viață, poate fi accesat pe linkul următor:
pentru-viata.org/

- Un alt site pentru viață :
www.avort.net/

-Informații foarte interesante pentru viață, difuzate de Altermedia ro.altermedia.info/news/cultura-vietii/

- Un site deosebit de interesant care conține multe cărți (care pot fi citite direct pe internet), reviste despre căsătorie, apărarea vieții, familie, adolescență, sănătate, recenzii de filme, jocuri, precum și legături cu alte site-uri
www.profamilia.ro/

- Există organizații pentru apărarea vieții umane și la nivel internațional, cum ar fi organizația Human Life International, cu site-ul următor:
www.hli.org/

- Un site despre Sfânta Gianna Beretta Molla, o martiră a apărării vieții umane www.hli.org/gianna_molla/

-Despre Marșul vieții, manifestare publică împotriva avortului provitabucuresti.ro/2006/06/02/pro-vita-bucuresti-a-participat-l...

În prezent, există un proiect de lege înaintat Parlamentului, care stipulează necesitatea consilierii obligatorii înainte de avort și impunerea unui timp obligatoriu de gândire de 48 – 72 de ore. Această consiliere obligatorie va furniza femeii detalii despre dezvoltarea intrauterină a copilului, despre implicațiile avortului, despre ce înseamnă sindromul post – avort și va oferi alternative la avort.

Pe un afiș erau fotografiați copii tăiați în bucăți în urma avortului, iar lângă ei era reprezentat un copil în uterul unei femei care se pregătea pentru avort. Lângă acel copil din uter scria simbolic, ca și cum ar spune el: „Vă rog, vă implor, nu-mi faceți aceasta! Sunt alte soluții!”

Chiar dacă a avut relații sexuale înainte de căsătoria creștină (relații sexuale pre – maritale) sau, mai rău, în afara căsătoriei creștine (relații sexuale extra – maritale), nu trebuie să-și ucidă copilul, ci trebuie să-l nască și, dacă nu-l poate crește, să aleagă una sau mai multe dintre soluțiile alternative descrise mai sus. Dacă îl poate crește ea însăși, nu trebuie să se teamă că se va căsători greu din cauză că are copil, căci sunt atâția bărbați care iau în căsătorie femei cu copii, fie că au și ei copii, fie că nu au. Sau poate că se va căsători cu tatăl copilului. Dacă va apela la asociațiile de mai sus sau la alte asociații pentru viață în alte orașe, va primi ajutor material și, dacă va dori, va putea locui la un centru maternal până la un timp după naștere și apoi va putea lăsa copilul la o familie care acordă asistență maternală pentru un timp sau îl va putea da spre adopție. Dacă mama este elevă sau studentă poate să meargă la școală și cât timp este însărcinată și după ce naște. După cum am văzut, cel mult după câteva luni de la concepție, mama aproape întotdeauna trece de la împotrivire la acceptare și de la acceptare la iubire.

În încheiere, câteva citate semnificative :
„Nici un om nu vine la existență din întâmplare (nu se concepe din întâmplare), ci din voința lui Dumnezeu. ” (Papa Ioan Paul al II - lea)
„Copilul în pântecele mamei are dreptul la viață, drept primit direct de la Dumnezeu, nu de la părinți (ci prin părinți), nici de la vreo societate sau autoritate omenească.” (Papa Pius al XII - lea)
„Salvați omul care încă nu s-a născut, amenințat de omul care s-a născut!” (Papa Ioan Paul al II - lea)

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
un avort poate avea urmari fizice doar daca nu este facut corect...daca un medic bun face chiuretajul corect nu va fi nicio problema...
cat despre urmarile psihice...asta tine numai de prietena ta....

sa ne anunti cum au evoulat lucrurile!
Raporteaza abuz de limbaj
what goes around comes around!!
Fosta membra Kudika.ro
De la: rilury, la data 2009-03-27 16:27:22un avort poate avea urmari fizice doar daca nu este facut corect...daca un medic bun face chiuretajul corect nu va fi nicio problema...
cat despre urmarile psihice...asta tine numai de prietena ta....

sa ne anunti cum au evoulat lucrurile!


Vorbesti ca un viitor Doctor-Macelar, simplist, superficial, insensibil la suferinte oamenilor. Sper din tot sufletul sa iti mai revii pana termin facultatea. Sigur ca avortul are urmari fizice, gandeste-te in primul rand ca medicul misca acea chiureta in interiorul uterului fara posibilitatea de a vedea ce face. Pana sa ajunga sa smulga un piciorus sau o manuta a copilului, chiureta, miscandu-se orbeste, raneste peretii uterului, poate smulge si bucati din el impreuna cu bucati din copil. Asadar, oricat de bun ar fi doctorul, se ajunge frecvent la infecții si perforǎri uterine.

Avortul este o trauma atat pentru organism (atatea femei am vazut ca plang pe aici ca nu mai pot ramane gravide, sau nu mai reusesc sa tina o sarcina dupa ce au facut un avort), dar si psihice, asta pentru orice om normal, care mai are un dram de sensibilitate si umanitatea in el. Cat de dur ai putea sa fii sa nu ai nici un regret dupa ce ai luat viata, cu buna stiinta, a propriului copil? Stai si gandeste-te si tu un pic!!!!!
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
TOT PENTRU RILURY, VIITOAREA DOCTORITA-MACELAR, CE SIMPLIFICA URMARILE AVORTULUI LA 3 RANDURI, ASCUNZAND REALTATEA. IATA CE SCRIE UN MEDIC. CITEZ:


"Care sunt urmarile avortului?

1. Pierderea copilului.

2. Urmări fizice asupra mamei (din care unele pot provoca moartea):
* leziunea colului uterin, perforatia uterului, hemoragii, lezarea intestinelor sau a altor organe abdominale, inflamatia uterului,a trompelor, a pelvisului și a întregii cavităti abdominale, starea septică (otrăvirea sângelui), tromboembolie (cheaguri de sânge care astupă vasele sanguine);
* obturarea trompelor uterine, sterilitatea, hemoragii uterine neregulate, endometrioză, cresterea frecventei sarcinilor extrauterine, cicatrici și îngustarea colului uterin, placenta previa, atonia uterului, izoimunizarea, insuficienta placentei, mortalitatea perinatală crescută;

3. Urmări psihice. Depresii, sentiment de vinovătie, tristete, insomnii și cosmaruri, atacuri de anxietate, frustrare, pierderea respectului de sine, distrugerea psihicului propriu, aparitia răcelii emotionale, pesimismul, pierderea motivatiei, dereglări sexuale.
Pot apărea și reactii psihotice acute, reactii schizofrenice, psihoză afectivă (depresie, pierderea memoriei, dificultăti de concentrare, pierderea interesului pentru activităti desfăsurate și predispozitie pentru bolile de dependentă, schimbări dramatice ale persoanei, predispozitie pentru plâns).
Dacă și tatăl a participat la omorârea copilului, aceste urmări apar și la el.

4. Urmări asupra familiei. Dereglări ale relatiilor dintre membrii familiei. Chiar și copiii născuti resimt răceala emotională, dezamăgirile și alte stări nevrotice sau psihotice cauzate de omor.

5. Urmări asupra societătii. Societatea ar fi mult mai fericită dacă membrii ei nu ar fi răniti de traumatismul uciderii copiilor nenăscuti. Orice boală fizică sau psihică a indivizilor se reflectă asupra întregii societăti. In afară de aceasta, uciderea copiilor nenăscuti a dus la o scădere dramatică a natalitătii.

6. Urmări asupra celor care au participat la sâvârsirea acestui act. Persoanele care au săvârsit această crimă cum ar fi medicii, surorile medicale, farmacistii, sunt afectati de tulburările psihice deja enumerate. Toate acestea se răsfrâng negativ și asupra familiilor lor după cum recunosc ei însisi.

7. Se încalcă normele etice ale profesiunii de medic. Formularea de la Geneva a jurământului lui Hipocrat pe care îl depune orice medic contine cuvintele: "...voi respecta în mod absolut viata omului încă din momentul conceptiei sale..., declar aceasta în mod liber și în deplină cunostintă de cauză făcând apel la onoarea mea!...""

dr. med. Antun Lisec
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro

Avortul si cancerul la san
Autor: dr. Angela Lanfranchi
Membru al Colegiului Medicilor Chirurgi din SUA

Exista multe cauze bine stabilite si cunoscute ale cancerului de san, cum ar fi gena BRCA (o gena defectuoasa asociata cu risc crescut de cancer mamar) si expunerea la contraceptivele orale si la terapia cu inlocuitori de hormoni.
Exista cauze mai putin cunoscute ale cancerului mamar, cum ar fi fumatul inaintea unei sarcini dusa pana la capat si avortul provocat.
Dar chiar daca numai 15% dintre oamenii care fumeaza fac cancer pulmonar si chiar daca numai 5-10% dintre femeile care sufera de cancer mamar fac aceasta boala deoarece au facut un avort, trebuie, totusi, sa informam publicul despre aceste riscuri care pot fi evitate, oricat de mici ar fi ele.
Marea majoritate a femeilor cu cancer mamar nu a facut avort, dar in cazul unor femei cu cancer mamar avortul este un risc asociat. Femeile au nevoie de aceasta informatie pentru a lua o decizie informata si pentru a sti cand sa faca un screening pentru cancer, daca au un risc crescut,
incepand cu aproximativ 8 sau 10 ani de la asumarea acelui risc.

Legatura dintre avort si riscul crescut al cancerului mamar
Cu peste 50 de ani in urma, in aprilie 1957, intr-o importanta revista medicala, a fost publicat primul studiu care relata despre legatura dintre avort si riscul crescut al cancerului mamar. Intr-o perioada cand putine tari legalizasera avortul, autorii au descoperit ca femeile japoneze, care facusera un avort, aveau un risc aproape de trei ori mai mare de a face cancer mamar fata de cele care nu facusera nici un avort.
Pana in 1995, dupa ce avortul a fost legalizat pe larg in Vest, 17 studii din toata lumea (8 dintre acestea realizate pe femeile din SUA), arata ca exista o legatura importanta, din punct de vedere statistic, dintre avort si cancer mamar (numita si legatura ABC, din engleza, abortion-breast cancer).
Totusi, putini dintre medicii de profesie sau membri ai publicului general au aflat despre aceste studii importante. in ultimii 30 de ani, in SUA, au fost facute 48 de milioane de avorturi, iar incidenta cancerului mamar a crescut cu 40%.

Statisticile arata o incomoda legatura intre avort si cancer
Modelul a fost observat, de asemenea, si in alte tari. Romania avea una dintre cele mai scazute rate ale cancerului mamar, cat timp avortul a fost ilegal, insa a atins ratele cele mai inalte din lume, de cand avortul a fost legalizat.
In Marea Britanie, cancerul mamar are rate egale cu ale avortului, cu cele mai mari rate in Anglia si cele mai mici in Irlanda de Nord. In China, ratele cancerului mamar au crescut cu 40%, de la implementarea politicii unui singur copil pe familie si a avortului impus. Agentul de asigurari Patrick Carroll, care a examinat datele din cateva tari, a ajuns la concluzia ca avortul este cel mai important indiciu prevestitor al ratei cancerului mamar al unei tari.
Cu peste 10 ani in urma, in 1996, dr. Joel Brind si colegii sai de la Universitatea Statului Pennsylvania au publicat un studiu de sinteza (meta-analiza) a tuturor studiilor cunoscute publicate pana atunci despre cancerul mamar asociat in mod diferentiat cu avortul provocat si avortul spontan.
Acea analiza riguroasa cantitativa a demonstrat ca exista un risc crescut de 30% de cancer mamar la femeile care aveau un avort provocat. Studiul concluziona ca avortul provocat reprezinta un risc independent al cancerului mamar, in afara de faptul indiscutabil ca femeile care avorteaza pierd protectia impotriva cancerului de san ce apare in mod natural prin ducerea la termen a sarcinii. Publicarea acestor descoperiri a creat senzatie in randul celor care credeau ca aceste date vor afecta „alegerea” reproductiva in mod nefavorabil. Dr. Stuart Donnan, editorul revistei britanice, in care a fost publicat studiul, comenta ca anumiti critici incercau sa practice „o cenzura excesiv de autoritara... a datelor” privind legatura ABC.
In Statele Unite, dr. Janet Daling de asemenea a starnit o controversa cand a publicat concluziile sale in The Journal of the National Cancer Institute (Revista Institutului National pentru Studierea Cancerului), in 1994.
Studiul lui Daling a aratat un risc semnificativ crescut din punct de vedere statistic al cancerului mamar asociat avortului provocat, in special la tinerele femei cu un istoric de cancer in familie, insa un editorial care a insotit acest studiu a subestimat rezultatele, subliniind ca „este greu de inteles modul in care datele vor ajunge la public.”
Dr. Daling raspunde criticilor ca ea a avut o atitudine ferma pentru alegere („pro-choice”), avea trei surori bolnave de cancer mamar si dorea ca studiul sa aiba alte concluzii, insa datele sale erau „temeinice si de netagaduit”. Cand i s-a cerut sa vorbeasca despre acest subiect, ea a refuzat, spunand ca „a obosit sa i se mai arunce in cap atatea pietre.”
In ultimii zece ani, au fost publicate mai multe studii care pretindeau ca nu exista nici o legatura intre avort si cancerul mamar. Dr. Brind a publicat o analiza a acelor studii in 2005 si a demonstrat existenta de falsuri in conceperea, metoda si analiza statistica a lor.
Pentru a intelege aceste neadevaruri este bine sa reanalizam faptele biologice care stau la baza legaturii dintre avort si cancerul mamar si o explica si motivele pentru care unele dintre aceste studii au intentia de a nega adevarul incomod.


Material furnizat de Asociatia Provita Media
Tradus si distribuit de Asociatia Provita Media, str. Leonida nr.27, Sector 2, Bucuresti,
www.provita.ro, provitamedia-@-gmail.com

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro

Sarcina intrerupta si riscul cancerului mamar
Autor: dr. Angela Lanfranchi
Membru al Colegiului Medicilor Chirurgi din SUA

In anii ’70, cand cercetatoarea Irma Russo a cumparat cativa sobolani pentru cercetarea cancerului mamar, dealer-ul a asigurat-o ca acestia vor face cancer mamar cu siguranta daca li se da un carcinogen, cu conditia ca femelele sa nu fie lasate sa ramana insarcinate.
Cercetatoarea a decis sa investigheze de ce un carcinogen n-ar trebui sa provoace cancerul la sobolanii care au fatat. In 1980, medicii Jose si Irma Russo au facut publice concluziile lor: aproape 70% din sobolanii care au avortat si din cei virgini dezvoltau cancer mamar, dupa ce erau expusi la un carcinogen, iar sobolanii care fatasera inainte de a fi expusi la carcinogen aveau protectie la cancer.
Studiile publicate de-a lungul anilor au facut lumina asupra procesului de maturare a sanului,proces responsabil de efectul protector la cancer al sarcinii duse la termen.
In timpul sarcinii, sanul creste, dublandu-si volumul. Datorita hormonilor stimulatorii, progesteron si estrogen, numarul lobulilor (unitatilor de tesut mamar compuse dintr-un canal (duct) lactic si cateva glande lactice) creste, pregatind lactatia. Sub influenta feromonilor hCG si hPL, emisi de bebelus inuterul mamei, sanul mamei se matureaza asa incat lobulii de Tip 1 si 2 vulnerabili la cancer devin lobuli de Tip 4 rezistenti la cancer, lobuli ce contin lapte. Lobulii de Tip 4 regreseaza mai tarziu, dupa intarcat, in lobuli de Tip 3 insa retin schimbarile genetice, care ii fac rezistenti la cancer. In mare parte, maturarea necesara sanului pentru rezistenta la cancerul mamar nu se produce, totusi, pana la 32 de saptamani de sarcina,14 si capata o protectie maxima la 40 de saptamani (la termen). Iata de ce o nastere prematura, inainte de 32 de saptamani, mai mult decat dubleaza.

Riscul cancerului mamar creste semnificativ in cazul avorturilor provocate
Avortul provocat, inainte de 32 de saptamani, de asemenea creste riscul direct proportional cu perioada sarcinii in care s-a produs avortul. O sarcina care se incheie la 32 sau 36 de saptamani, are un efect protector de aproximativ 90% fata de o sarcina dusa la termen de 40 de saptamani. In termeni de cancer mamar, nu exista nici o diferenta intre nasterea prematura si avortul tardiv la 32 de saptamani, deoarece schimbarile hormonale ale sanului sunt aceleasi si ele difera doar daca bebelusul este viu la incheierea sarcinii.
Aproximativ 23% dintre sarcini sfarsesc prin avort spontan (pierdere de sarcina) in primele 11 saptamani (primul trimestru) de sarcina. in majoritatea sarcinilor din primul trimestru care sfarsesc prin avort spontan, hormonii de sarcina sunt mai redusi decat intr-o sarcina normala, din
cauza unei anomalii fie ovariene, fie fetale. (Iata de ce femeile care sufera un avort spontan, in aceasta perioada, pot declara ca nu s-au simtit deloc insarcinate). Prin urmare, sanul nu dezvolta un numar important de lobuli de Tip 1 si 2 (locul unde incepe cancerul mamar), ca reactie la sarcina.
Avorturile spontane din primul trimestru de sarcina, prin urmare, nu cresc riscul cancerului mamar la fel ca si avortul provocat, care pune capat unei sarcini normale.
O femeie insarcinata poate alege in mod legal sa faca un avort sau sa duca copilul la termen.
Ducandu-si copilul la termen, aproximativ 85% din tesutul mamar al mamei se matureaza in lobuli rezistenti la cancer, diminuandu-i riscul cancerului mamar pe termen lung, prin chiar acest simplu fapt. Femeia pierde efectul protector, daca face un avort.
„Riscul independent”, adica lasarea sanilor femeilor cu mai multe locuri vulnerabile la dezvoltarea cancerului, este contestat de unele studii epidemiologice, insa corespunde tuturor datelor cunoscute despre dezvoltarea sanilor in textele si literatura de specialitate. Femeia are schimbari permanente ale sanilor cauzate de hormonii de sarcina si de feromonii copilului.
Aceste schimbari nu vor reduce riscul cancerului daca sarcina nu continua pana la cel putin 32 de saptamani. Daca sarcina este intrerupta, sanii femeii sunt lasati cu mai multi lobuli susceptibili la cancer decat in momentul in care sarcina a aparut.
In plus, 49 de studii au ajuns la concluzia ca avortul provocat creste riscul nasterii premature intr-o sarcina ulterioara. Astfel, avortul nu numai ca afecteaza in mod nefavorabil sanatatea urmatorilor copii, care pot fi nascuti prematur, ci, de asemenea, poate creste riscul mamei de a face cancer mamar.


Material furnizat de Asociatia Provita Media
Tradus si distribuit de Asociatia Provita Media, str. Leonida nr.27, Sector 2, Bucuresti,
www.provita.ro, provitamedia-@-gmail.com
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.rofara apelative...sa nu incep eu...bine pavone???in primu rand....cate sute de ani ai?cine a zis ca nu vede ginecologul ce face cand face chiuretaj????

sa te anunt ceva...exista pana si echo 4D....deci nu mai minti fetele de pe aici...fi serios...
Raporteaza abuz de limbaj
what goes around comes around!!
kudika036116 Avatarul lui kudika036116

27 mesaje
Membru din: 10/06/2009

De la: rilury, la data 2009-03-31 18:51:39


fara apelative...sa nu incep eu...bine pavone???in primu rand....cate sute de ani ai?cine a zis ca nu vede ginecologul ce face cand face chiuretaj????

sa te anunt ceva...exista pana si echo 4D....deci nu mai minti fetele de pe aici...fi serios...


serios?...si unde se face ecografia aia *magik*...sau...stii vreun cabinet medical unde se fac intreruperi de sarcina...cu o ecografie inainte?
ha ha!!!
macelari e cuvantul potrivit pentru medicii ginecologi din romania....
iar...despre urmarile psihice ale unui avort...s-au spus multe lucruri pe topicul asta...eu pot adauga doar sintagma...dureaza toata viata!!!!!
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
De la: rilury, la data 2009-03-31 18:51:39


fara apelative...sa nu incep eu...bine pavone???in primu rand....cate sute de ani ai?cine a zis ca nu vede ginecologul ce face cand face chiuretaj????

sa te anunt ceva...exista pana si echo 4D....deci nu mai minti fetele de pe aici...fi serios...


Nu stiu ce ti se pare asa de amuzant, rilury. E chiar de plans, sa stii. Si mai trist este modul in care gandeste un viitor doctor. Cat despre ecografia 4D, este o tehnologie noua si inca foarte scumpa, chiar si afara, majoritatea avorturilor e facuta tot "orbeste". Si la cate avorturi se fac la noi in tara, nu sta nimeni cu ochii pe televizor la fiecare chiuretaj sau aspiratie. Si crezi ca toate clinicile au astfel de dotari?

Pentru cine stie engleza citez mai jos dintr-un articol scris de un medic american care a adus pe lume peste 500 de bebelusi.

"All previous (and for the most part even current) abortions were done blindly with the abortionist feeling his way along. As you can imagine, it is hard to tell from the handle end of an abortion instrument whether you are snaring a baby’s lip or the inside of the mother’s uterus that tightly envelopes the baby. If a part of the uterus is ripped out instead of the baby’s lip, then the mother starts bleeding profusely. This profuse bleeding is not easily noticed because much of it pours into the mother’s abdomen instead of out of the vagina, but then any extra vaginal bleeding blends in with blood already puddling in the vagina from the baby and damaged placenta. With the next jank of tissue seized through the torn uterus a portion of intestine is removed, and in addition to uterine and intestinal bleeding, now fecal material gushes into the mother’s abdomen, and she is doomed to a slow agonizing death from peritonitis if she doesn’t bleed to death first."

www.operationrescue.org/archives/abortion-instruments-%E2%80%93-...
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
"Care sunt urmarile avortului?

1. Pierderea copilului."


asta mi se pare amuzant!!!
adica nah...nu poti sa zici asa ceva...e ca si cum ai zice ca daca te duci sa cumperi paine cand te intorci acasa ...urmarea faptului ca ai fost la cumparaturi este ca AI O PAINE CAM LOGIC NU????

DACA TE DUCI SA FACI UN AVORT ESTE LOGIC CA NU VEI MAI AVEA COPIL....NU POTI CONSIDERA ASTA O CONSECINTA!!!!!!!!!!


REPET PAVONE FARA APELATIVE!!!ESTI MAI IN VARSTA ASA...COMPARATIV CU MINE...UNDE ITI SUNT BUNELE MANIERE???ACASA IN DULAP????
CREDE-MA CA DE JIGNIRI SUNT SI EU CAPABILA...SI INCA CUM...DAR EU CUNOSC TERMENUL DE RESPECT...SI IL SI PUN IN PRACTICA!!!
SI INCA O DATA...PAVONE .. DE UNDE STII CA IMI FAC SPECIALIZAREA IN GINECOLOGIE??ESTI MEDIUM CUMVA??PREVAZATOR AL VIITORULUI??

IOANA20...DACA TE-AI CULTIVA PUTIN...SAU AI URMARI UN PIC DOCUMENTARE...AI VEDEA DESPRE CE VORBESC...CUM CREZI CA SUNT FACUTE DOCUMENTARELE CU AVORTURI??CUM CREZI CA ITI ARATA CE SE INTAMPLA EXACT???PTR CA ESTE UN AVORT URMARIT...ASA CA ...

M-A LASAT MASCA ACEL COMENTARIU...SINCER...
PE CE PLANETA TRAIESTI TU?
what goes around comes around!!
Fosta membra Kudika.ro
De la: rilury, la data 2009-04-01 16:07:22"Care sunt urmarile avortului?

1. Pierderea copilului."


asta mi se pare amuzant!!!
adica nah...nu poti sa zici asa ceva...e ca si cum ai zice ca daca te duci sa cumperi paine cand te intorci acasa ...urmarea faptului ca ai fost la cumparaturi este ca AI O PAINE CAM LOGIC NU????

DACA TE DUCI SA FACI UN AVORT ESTE LOGIC CA NU VEI MAI AVEA COPIL....NU POTI CONSIDERA ASTA O CONSECINTA!!!!!!!!!!


REPET PAVONE FARA APELATIVE!!!ESTI MAI IN VARSTA ASA...COMPARATIV CU MINE...UNDE ITI SUNT BUNELE MANIERE???ACASA IN DULAP????
CREDE-MA CA DE JIGNIRI SUNT SI EU CAPABILA...SI INCA CUM...DAR EU CUNOSC TERMENUL DE RESPECT...SI IL SI PUN IN PRACTICA!!!
SI INCA O DATA...PAVONE .. DE UNDE STII CA IMI FAC SPECIALIZAREA IN GINECOLOGIE??ESTI MEDIUM CUMVA??PREVAZATOR AL VIITORULUI??

IOANA20...DACA TE-AI CULTIVA PUTIN...SAU AI URMARI UN PIC DOCUMENTARE...AI VEDEA DESPRE CE VORBESC...CUM CREZI CA SUNT FACUTE DOCUMENTARELE CU AVORTURI??CUM CREZI CA ITI ARATA CE SE INTAMPLA EXACT???PTR CA ESTE UN AVORT URMARIT...ASA CA ...

M-A LASAT MASCA ACEL COMENTARIU...SINCER...
PE CE PLANETA TRAIESTI TU?Nu ma intereseaza ce specializare faci, nici nu am presupus ca ai face ginecologie. Oricum nu stii nimic in domeniul acesta si mai dai si informatii eronate sau incomplete. Cat despre respect, sa-ti amintesc ca pe celalalt topic ne-ai numit "nebuni" si ai spus ca "purtam ochelari de cal", ca barbatii va plictisesc si nu au ce cauta pe astfel de topic?

Documentarele sunt facute prin intermediul ultrasunetelor, pentru ca se are ca scop cercetarea, insa avorturile de zi cu zi, facute in clinicile noastre se fac in modul descris mai sus. Iar riscurile astea sunt. Sigur ca pierderea principala este COPILUL, dar putini contientizeaza asta, ca este de fapt un COPIL, O PERSOANA SI NU UN TESUT, SI NICI O MASEA CARIATA. Dupa modul in care vorbesti, se pare ca pentru tine asta inseamna. Cat despre celelalte urmari vad ca te prefaci ca nu le vezi. Sau ti se par si alea amuzante? Cine are ochelari de cal oare, rilurilu, pardon Rilury?
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
OK atunci rilurilu iti transmite asta:


ESTI UN FRUSTRAT FARA VIATA SEXUALA SI SINGUR CUC!!!DACA TOT NE ADRESAM FRUMOS UNUL CELUILALT!!!CAM DUCI LIPSA DE AFECTIUNE SI CRED CA ORICE FEMEIE TE OCOLESTE!!!!!

CA SI PE CELALALT TOPIC ... DESTEPTU CEDEAZA...SI ITI ZIC O ZI PLACUTA MAI DEPARTE SI...AAAA...DAAAA....FA-TI O VIATA OMULE...TRAIESTE!!! SAU MAI BINE DU-TE IN DESERT SA-TI APROFUNDEZI CUNOSTIILE RELIGIOASE...SA VI APOI SA MAI TI NISTE PREDICI SI SA OPRESTI ACEL GENOCID DESPRE CARE VORBESTI....MULTA BAFTA!!!!!...SAU NU...
Raporteaza abuz de limbaj
what goes around comes around!!
Fosta membra Kudika.ro
TINE PREDICI ALTCUIVA!!!! NU MIE CA NU AI CIOCNIT VALIZA CU MINE IN GARA!!
Raporteaza abuz de limbaj
what goes around comes around!!
Fosta membra Kudika.ro
De la: rilury, la data 2009-04-01 17:51:24OK atunci rilurilu iti transmite asta:


ESTI UN FRUSTRAT FARA VIATA SEXUALA SI SINGUR CUC!!!DACA TOT NE ADRESAM FRUMOS UNUL CELUILALT!!!CAM DUCI LIPSA DE AFECTIUNE SI CRED CA ORICE FEMEIE TE OCOLESTE!!!!!

CA SI PE CELALALT TOPIC ... DESTEPTU CEDEAZA...SI ITI ZIC O ZI PLACUTA MAI DEPARTE SI...AAAA...DAAAA....FA-TI O VIATA OMULE...TRAIESTE!!! SAU MAI BINE DU-TE IN DESERT SA-TI APROFUNDEZI CUNOSTIILE RELIGIOASE...SA VI APOI SA MAI TI NISTE PREDICI SI SA OPRESTI ACEL GENOCID DESPRE CARE VORBESTI....MULTA BAFTA!!!!!...SAU NU...SPUSE VIITOAREA DOCTORITA MACELAR, IN INCOMPETENTA SI IGNORANTA EI. SI CA TINE SUNT MII, CU DIPLOME CUMPARATE SI CREIERE GOALE.
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro

VOI APARETI IMEDIAT ACOLO UNDE APARE CUVANTUL AVORT PAVONE SI IOANA20 CRED CA VA SUNA ALARMA CAND AUZITI CUVANTUL ACELA.
AVORT AVORT AVORT
SA VEZI ACUM ALARMA....VIN RUSIII
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
stiu pavone...


ADEVARUL DOARE!!SE PARE CA AM NIMERIT-O LA FIX!!!

DE CE AR DA DZEU UNUI COPIL NENASCUT O MALFORMATIE CU CARE SE VA CHINUI TOATA VIATA??DE DRAG ASA-I???

RELIGIA PICA INCETUL CU INCETUL...MULTI S-AU PRINS CA DE FAPT RELIGIA INSEAMNA VORBE GOALE!!!!

DACA ESTI BOLNAV GRAV SI TE ROGI NU ITI VA TRECE...TOT LA MEDICI AJUNGI PTR TRATAMENTE INTERVENTII..ETC.

IGNORI EXEMPLELE MELE!!!

STIU PAVONE STIU....ADEVARUL DOARE!!!TI-AR PLACE SA TE TREZESTI CU VREO BOALA IAR MEDICUL SA=TI ZICA: BAIETE...ROAGA-TE CA POATE VINE SF. DUH...SI TE SALVEAZA.....EU NU MA ATING DE TINE!!!ATUNCI POTI NUMI UN MEDIC MACELAR!!!


OOO PAVONE...TREZESTE-TE LA REALITATE
Raporteaza abuz de limbaj
what goes around comes around!!
Fosta membra Kudika.ro
De la: rilury, la data 2009-04-02 11:11:09stiu pavone...


ADEVARUL DOARE!!SE PARE CA AM NIMERIT-O LA FIX!!!

DE CE AR DA DZEU UNUI COPIL NENASCUT O MALFORMATIE CU CARE SE VA CHINUI TOATA VIATA??DE DRAG ASA-I???

RELIGIA PICA INCETUL CU INCETUL...MULTI S-AU PRINS CA DE FAPT RELIGIA INSEAMNA VORBE GOALE!!!!

DACA ESTI BOLNAV GRAV SI TE ROGI NU ITI VA TRECE...TOT LA MEDICI AJUNGI PTR TRATAMENTE INTERVENTII..ETC.

IGNORI EXEMPLELE MELE!!!

STIU PAVONE STIU....ADEVARUL DOARE!!!TI-AR PLACE SA TE TREZESTI CU VREO BOALA IAR MEDICUL SA=TI ZICA: BAIETE...ROAGA-TE CA POATE VINE SF. DUH...SI TE SALVEAZA.....EU NU MA ATING DE TINE!!!ATUNCI POTI NUMI UN MEDIC MACELAR!!!


OOO PAVONE...TREZESTE-TE LA REALITATEDecat sa merg la un medic fara respect pentru viata, mai bine stau acasa. Am mai multe sanse sa ma vindec.
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
buna si poanta asta!!!!


ai facut o gluma!!!oooo...bravo
Raporteaza abuz de limbaj
what goes around comes around!!
Fosta membra Kudika.ro
Marturii ale unor femei de pe acest forum. Luati aminte!


www.healthy.ro/comunitate/forum/view_topic/3111/nu-mai-raman-ins...
Raporteaza abuz de limbaj
vieru_cezar_iasi Avatarul lui vieru_cezar_iasi

193 mesaje
Membru din: 6/02/2009

Pentru rilury:

1. NU VEZI CE ENORMITĂȚI SPUI??? MAI BINE ZIS A PICAT TOT CE AI SPUS TU, PENTRU CĂ PE ALT TOPIC FACI CONFUZIE ÎNTRE CROMOZOMI ȘI CODUL GENETIC ! RELIGIA NU PICĂ, DIMPOTRIVĂ, CU CÂT ȘTIINȚA AVANSEAZĂ MAI MULT, CU ATÂT AJUNGE LA ACELEAȘI ADEVĂRURI PE CARE LE SUSȚINE RELIGIA. DE EXEMPLU, RELIGIA A SUSȚINUT ÎNTOTDEAUNA CĂ OMUL ESTE FIINȚĂ UMANĂ DIN CLIPA CONCEPȚIEI, IAR ASTĂZI ȘTIINȚA PRIN RECENTELE DESCOPERIRI ALE GENETICII, A AJUNS LA ACELAȘI ADEVĂR. OMUL ESTE O UNITATE BIDIMENSIONALĂ: TRUP ȘI SUFLET ȘI TREBUIE VĂZUT ÎN ÎNTREGUL SĂU, PENTRU CĂ NU SUNTEM DOAR MATERIE, DOAR PARTE BIOLOGICĂ.

2. RELIGIA VINDECĂ SUFLETUL IAR MEDICINA VINDECĂ (SAU AR TREBUI SĂ VINDECE) TRUPUL. DUMNEZEU VREA CA MEDICINA SĂ FIE PENTRU VINDECAREA TRUPULUI, PENTRU APĂRAREA ȘI SALVAREA VIEȚII, NU PENTRU UCIDERE!

3. CHIAR NU-ȚI DAI SEAMA CĂ PRIN AVORT ESTE MĂCELĂRIT UN OM ? SUNT ATÂTEA ASOCIAȚII PENTRU VIAȚĂ, ONG-URI ȘI FUNDAȚII CARE LE POT AJUTA PE FEMEI ! PE LÂNGĂ FAPTUL CĂ E CRIMĂ, AVORTUL ARE MULTE CONSECINȚE GRAVE FIZICE ȘI EMOȚIONALE ȘI PENTRU FEMEIA CARE RECURGE LA ASTA ! VOI EXPUNE ACELE CONSECINȚE ALE AVORTULUI ASUPRA FEMEII ÎNTR-O POSTARE SEPARATĂ ȘI POT FI CITITE ȘI PE BLOGURILE MELE. ACUM DAU UN LINK CU MĂRTURII ALE UNOR FEMEI CARE AU FĂCUT AVORT ȘI MĂRTURII ALE ALTOR FEMEI CARE NU AU FĂCUT AVORT. ACESTE MĂRTURII POT FI CITITE ACCESÂND LINKUL URMĂTOR :

www.avort.ro/marturii.php

ACEST SITE CONȚINE ȘI POSIBILITATEA DE CONSILIERE PE E-MAIL DIN PARTEA A DOUA MAICI CU PREGĂTIRE (MAICA SOFRONIA ȘI MAICA RAFAELA CARE AU FOST PREZENTATE ȘI LA TV) DE LA CENTRUL DE FORMARE ȘI CONSILIERE "SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIIL ", PRECUM ȘI ARTICOLE, DOCUMENTARE ȘI SFATURI :

www.avort.ro/consiliere.php

4. Necazurile, bolile, suferința nu sunt date de Dumnezeu și nu sunt voite de el. Necazurile, bolile și suferința sunt doar permise de Dumnezeu și au intrat in lume datorită păcatului strămoșesc al omului. Ele sunt permise și ca încercari pentru noi și / sau pentru cei apropiați. DAR NIMIC NU JUSTIFICĂ AVORTUL. ȘI COPILUL CU HANDICAP DIN PÂNTEC ARE DREPTUL LA VIAȚĂ, LA FEL CUM ARE DREPTUL LA VIAȚĂ ȘI UN COPIL DEJA NĂSCUT CARE ARE HANDICAP. VIAȚA NU TREBUIE VĂZUTĂ DOAR SUB ASPECTUL EI PĂMÂNTESC, CI ÎN PRIMUL RÂND ÎN PERSPECTIVA EI VEȘNICĂ. ÎN PLUS, OAMENII SUNT DOAR COLABORATORI AI LUI DUMNEZEU ÎN TRANSMITEREA VIEȚII, IAR NU PROPRIETARI AI VIEȚII ! NICI UN COPIL NU SE CONCEPE DIN ÎNTÂMPLARE, CI ESTE DARUL LUI DUMNEZEU, IAR DREPTUL LA VIAȚĂ ESTE SACRU ȘI INVIOLABIL ! Toți suntem încercați pe pamânt. Dar Dumnezeu ne spune în Biblie că el nu permite ca cineva să fie încercat peste puterea sa, chiar dacă, atunci când pierdem sau suferim în viață, nouă ni se pare că necazurile noastre sunt prea mari pentru noi. Nici un om nu e încercat peste puterea sa, nici cei cu handicap, boli incurabile sau diferite deficiențe mai mult sau mai puțin grave. Un om e încercat mai mult, altul mai puțin, pentru că unul e capabil să suporte încercări mai mari, altul e capabil să suporte încercări mai mici, dar nimeni nu este încercat peste puterea sa.
Pe de altă parte, suferința are și rolul de a ne da ocazii pentru a practica iubirea unii față de alții. În acest sens, papa Ioan Paul al II – lea scria despre suferință : « Suferința e prezentă în lume pentru a face să se descătuseze iubirea, pentru a face să se nască fapte de iubire față de aproapele. »
Necazurile și răul din lume sunt explicate mult mai pe larg de ramura teologiei numită teodicee.

În legătură cu încercările, cu suferința este și exemplul lui Iov din Biblie. El era un om drept și un diavol îi spune lui Dumnezeu că îi este ușor să fie drept când îi merge bine și îi cere voie lui Dumnezeu să-l pună la încercare cu necazuri. Primul necaz : pierde toată averea. Nu cârtește împotriva lui Dumnezeu, ci spune : « Domnul a dat, Domnul a luat. Binecuvântat să fie numele Domnului ! » Diavolul cere voie pentru a doua încercare : îi mor toți copiii. Dar Iov nu cârtește nici de data aceasta, ci spune la fel ca prima dată. Atunci diavolul cere voie pentru a treia încercare : îi dă o boală grea, încât Iov ajunsese să stea pe o grămadă de gunoi, plin de bube. Soția lui Iov îi spuse : « Mai rămâi și acum în credincioșia ta ? Blestemă-l pe Dumnezeu și mori ! ». Dar Iov îi răspunse : « Vorbești și tu ca o femeie fără minte. Dacă am primit cele bune din mâna lui Dumnezeu, pentru ce să nu primim și cele rele ? » Și nici de data aceasta nu a cârtit împotriva lui Dumnezeu. Pentru că nu a cârtit în ciuda atâtor încercări, Dumnezeu l-a răsplătit, dându-i din nou sănătate, mulți copii și prosperitate, toate într-o măsură mult mai mare decât înainte.

5. Se spune că insulta este declarația înfrângerii. La fel și postările tale sunt ca o declarație a înfrângerii, pentru că nu mai ai argumente. Dacă într-adevăr ești studentă la medicină, mai ai multe de învățat. Mai bine ai recunoaște că nu ai dreptate și ai trece de partea apărării vieții, așa cum au făcut atâția medici care au renunțat la avort și au devenit apărători ai vieții. Câteva exemple:

În documentarul intitulat „Strigătul mut” se prezintă un avort filmat prin intermediul ecografului. În acest documentar se observă cum copilul nu vrea să moară, se agită, se ferește de instrumentele pentru avort. Frecvența bătăilor inimii sale crește foarte mult. Când constată că nu mai are unde să se ferească, deschide gura larg, ca într-un strigăt mut. Apoi este tăiat în bucăți și extras din uter bucată cu bucată. Spre sfârșitul documentarului se pot vedea femei care plâng amar deoarece regretă că au ucis copilul și pe deasupra au rămas și cu diferite sechele fizice și emoționale în urma avortului. Documentarul a fost realizat de doctorul ginecolog american Bernard Nathanson. Acest doctor fusese directorul celei mai mari clinici de avorturi din S.U.A. și unul din fondatorii organizației pentru legalizarea avortului, numită N.A.R.A. După ce și-a făcut un proces de conștiință, doctorul Nathanson și-a făcut „mea culpa”, a încetat să mai facă avorturi și a realizat acest documentar pentru conștientizarea oamenilor în privința avortului. Un tânăr medic, care a contribuit la realizarea filmării avortului la ecograf, a fost atât de mișcat de ceea ce a văzut pe ecran în timpul avortului, încât a ieșit pentru câteva clipe din sală, s-a reîntors apoi pentru a termina filmarea, dar niciodată nu a mai făcut vreun avort. La această filmare a asistat și o feministă care la început era de acord cu avortul (deși feministele au mai multe motive să fie împotriva avortului, cum am arătat în materialul Dreptul la viață de pe blogurile mele, în paragraful 8) dar a fost atât de mișcată de ceea ce a văzut, încât niciodată nu a mai fost de acord cu avortul.
Multe femei care vizionează acest documentar spun că nu vor face avort niciodată, iar cele care au făcut avort și vizionează documentarul spun că nu vor mai face nici un avort.
La fel ca și ginecologul Bernard Nathanson, ginecologul sârb Stoian Adașevici, ginecologul român Mircea V. Homescu și mulți alții din diferite părți ale lumii au renunțat să mai facă vreun avort și au devenit apărători ai vieții. Există exemple care arată că medicii obstetricieni au avut de suferit de pe urma avorturilor pe care le-au efectuat. La nivel mondial, a fost constituită Societatea Centurionilor, organizație internațională ce include medici care au practicat avortul. Foarte mulți dintre aceștia, după perioada de recuperare au început să militeze pentru apărarea vieții.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
Mii de participanți la marșuri pro-viață în Spania 37 / 48
02.04.2009, Madrid

Mii de spanioli s-au strâns săptămâna aceasta în Madrid pentru "Marșul vieții", care a avut ca temă "Nu există niciun drept de a ucide, există doar dreptul la viață". Marșul a avut loc în semn de opoziție față de planurile de liberalizare a legilor țării privind avortul. Optzeci și șapte de marșuri similare au avut loc în alte localități ale Spaniei.

Printre cei care au luat cuvântul la marșul din Madrid s-au aflat Paloma de Cendra, membru al Comitetului de Experți Dreptul la Viață, expert în sindromul post-avort; Ignacio Arsuaga, președintele sitului Hazteoir.org; și dr. Gador Joya, purtător de cuvânt național pentru Dreptul la Viață. Dr. Joya a fost cel care a citit Manifestul pentru Viață participanților la marș. Cendra, care a ajutat mulți ani femeile să avorteze, a declarat că nu a găsit încă "nici o femeie care să dorească" să facă avortul. Femeile, susține ea, fac avort "din teamă, singurătate, abandonare, presiune, discriminare sau chiar amenințare". "Aceasta este libertatea de opțiune - free choice - pe care o proclamă unii?"

"Nu este adevărat că această lege apără drepturile femeii. Nu este adevărat că această lege reprezintă cel mai mare bine pentru ele. Avortul este împotriva femeilor. Nu este o soluție la o problemă. Este adevărata problemă. Nu le face viețile mai ușoare. Face din viețile lor un calvar", a mai declarat Cedra. "Nu poți rezolva o sarcină nedorită cu o soluție care este și mai nedorită", a adăugat ea. "Să sprijinim femeile însărcinate, să apărăm viața." Ignacio Arsuaga a declarat la rândul lui că legea este "profund anti-socială deoarece este disprețuitoare față de cei mai slabi, copilul și mama". A cerut guvernului să retragă propunerea de lege. "Da, ascultă, Zapatero. Acesta este doar începutul. Vom opri campania pro-moarte a guvernului. Vom câștiga bătălia pentru viață. Această mișcare nu poate fi oprită."
Raporteaza abuz de limbaj
vieru_cezar_iasi Avatarul lui vieru_cezar_iasi

193 mesaje
Membru din: 6/02/2009

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a vorbit împotriva avorturilor la predica din noaptea aceasta și în pastorala de Paști de pe site-ul Mitropoliei.

« O adevărată cultură a morții desfășurată cu multă tenacitate împotriva vieții se observă în societatea umană astăzi. Nu războaiele, în sensul clasic al cuvântului, răspândesc moartea astăzi. Flagelul nemilos al avorturilor, care face mai multe victime într-un an decât în toată perioada celui de-al Doilea Război Mondial, este prima și cea mai violentă manifestare a culturii morții din societatea modernă. Pornografia, prostituția, incestul și păcatele contra firii constituie lovitura de grație dată familiei, sfințeniei vieții și demnității ființei umane. Legalizarea acestor practici și plasarea lor în sfera normalității se înscriu într-o concepție de viață totalmente contrară Evangheliei, tradiției neamului nostru și bunului simț al românului. »

www.mmb.ro/ro/stiri/de_la_moarte_la_viata_prin_hristos_cel_mort_...

Cum spuneam și eu în comentarii, avorturile constituie cultura morții opusă culturii umane și creștine a vieții.
Raporteaza abuz de limbaj
necunoscut Avatarul lui necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970

am 2 prietene(cunostinte) ce au facut avort, una din ele nu are niciun resentiment nu a avut nicio problema fizica,complicatii and other..insa a 2a urmeaza un tratament cu antidepresive, specific ca au varste foarte mici 15-16 ani .In urma cu o saptamana am aflat ca sunt insarcinata , iubitul meu vrea sa fac avort, dar nu pot acc ideea aceasta , pentru mine este u pacat strigator la cer,orice varsta voi avea probabil voi pastra copilul,poate dumnezeu a dat inca o sansa cuiva de sus iar eu voi trb sa aleg daca se va naste sau nu si nu cred ca sunt in masura sa fac asta , asa ca parerea mea este ca avortul este o crima,daca ai facut;o dece nu te;ai gandit inainte la responsbilitatile pe care ti le asumi? probabil sunt prea mica sa dau sfaturi ,dar nu cred ca e o solutie buna sa nasti un copil si sa il dai la un centru and stuff ,din proprie experienta stiu ca este extrem de greu sa traiesti fara parinti , nu sunt orfana doar ca parintii mei sunt plecati aman2 , asa ca dragele mele ganditi;va bine inainte de a face dragoste , sex ,nu este doar placere si ci si responsabilitate.
Raporteaza abuz de limbaj
Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina: