Setari Cookie-uri

tiroidita autoimuna

De la: olguta1975, la data 2015-09-02 12:33:07Eu iau pastiluta dimineata cu un pahar de apa si peste jum. de ora beau cafeaua. Nu mi-a spus nimeni niciodata ca nu am voie sa beau cafea. Eu fiind molesita din cauza hipotiroidiei ma energizez pt cateva ore cu cafeaua. Si are si efect laxativ, eu fiind cam constipata (la propriu).


Mi-am amintit acum ca si imunologul mi-a interzis cafeaua insa nu stiu daca doar pt tratamentul homeopat sau in general e interzisa in tiroidita autoimuna. Oricum nu mi-a explicat de ce. Asa ca ma feresc de cafea.
miau_nella
Postat pe 22 Octombrie 2015 17:20
Renuntarea la cafea este necesara, dar NU suficienta, deoarece frecventele remediilor homeopate sunt distorsionate si de:
(a) toate alimentele si bauturile care contin cofeina: ciocolata si orice dulce cu cacao, ceai chinezesc si indian, Cola, suplimente de contin guarana si yerbamate etc;
(b) toate produsele ce contin uleiuri esentiale: aici pot intra de la medicamente (exemple: Rowachol , Rowatinex sau gama Biosept de la Fares) pana la crème, parfumuri sau deodorante;
(c) expunerea la radiatie non-ionizanta de la telefoane mobile, calculator, retele wi-fi etc
Expunerea la radiatia non-ionizanta este cauza principala care a determinat cresterea exponentiala a bolilor autoimune in ultimii 25 -30 de ani. Mai mult, electro-smogul contine frecvente majoritar in domeniul luminii albastre si chakra tiroidei absoarbe prioritar tocmai energia de culoare albastra, deci TIROIDA ESTE CEL MAI AFECTAT ORGAN de atacul autoimun generat de campurile EMF artificiale.
(mai multe despre perspectiva electromagnetica asupra autoimunitatii puteti citi aici: http://www.euvita.ro/resurse/articole/energia-si-autoimunitatea/ si aici:
http://www.euvita.ro/conditii/moderne/boli-emf/ :
"microundele sporesc numarul anticorpilor imunoglobulinici din organism (Bergier & oth., 1990; Dmoch, Moszczynski, 1998; Yuan & oth., 2004; Kimata, 2005), care declanseaza reactia alergica la o anumita substanta sau proteina - acest efect promoveaza autoimunitatea" )
Rolul determinant al electro-smogului in aparitia tiroiditei Hashimoto este demonstrat si de modificarea varstei de aparitie a bolii: in cartile clasice de medicina, aceasta varsta era in jur de 50 de ani, pe cand acum varsta medie de diagnosticare este in jur de 30-35 de ani, ceea ce inseamna ca debutul bolii s-a produs in jur de 25-30 de ani. Am vazut si cazuri de debut la 15-18 ani.
Credeti ca biologia s-a schimbat atat de rapid ? sau ca tinerii de astazi mananca de 3-5 ori mai multa paine decat in urma cu 30 de ani ? NU, DIMPOTRIVA ! singura explicatie valabila o constituie CRESTEREA RAPIDA A INCARCATURII TOXICE, in special expunerea la EMF artificiale.
Iar primul pas pentru remisia tiroiditei autoimune este, evident, scaderea acestei incarcaturi (inclusiv desensibilizarea la electro-smog) … si abia in pasul al doilea este util sa ne gandim la limitarea alimentelor ce contin gluten sau lectine ( cereale, fasole, nuci si seminte, cartofi, rosii, vinete etc, a caror consum in exces sau preparate necorespunzator pot AMPLIFICA reactia autoimuna) precum si la reducerea permeabilitatii intestinale.
Dupa care urmeaza si al treilea pas, si al patrulea etc – poate ar fi bine de stiut ca abia dupa aprox. un an de terapii (inclusiv si mai ales energetice) se poate ajunge la remisia tiroiditei autoimune …
dusa
Postat pe 6 Noiembrie 2015 12:29
Turuieli din putzul gandirii MLM - iste...
kudika226898
Postat pe 6 Noiembrie 2015 15:53
... vulpea cand nu ajunge la struguri spune ca sunt acri !
dusa
Postat pe 7 Noiembrie 2015 10:02
De la: dusa, la data 2015-11-07 10:02:50... vulpea cand nu ajunge la struguri spune ca sunt acri !


Care struguru? Aia de va chinuiti sa-i vindeti in MLM?
kudika226898
Postat pe 7 Noiembrie 2015 18:19
Strugurii sunt IDEILE, care sunt expuse in acest forum GRATIS, pentru cine VREA sa inteleaga. In mod ideal, toate persoanele care scriu intr-un forum doresc sa comunice ... insa, in mod real, exista si persoane care scriu ca sa intrerupa comunicarea...
Poate ar fi bine ca aceste persoane sa cunoasca vorbele lui Nicolae Iorga: "Clevetirea nu ucide si nici nu face rana; ea pangareste numai pe acela de la care a pornit".

dusa
Postat pe 9 Noiembrie 2015 10:44
De la: olguta1975, la data 2015-09-02 12:33:07Eu iau pastiluta dimineata cu un pahar de apa si peste jum. de ora beau cafeaua. Nu mi-a spus nimeni niciodata ca nu am voie sa beau cafea. Eu fiind molesita din cauza hipotiroidiei ma energizez pt cateva ore cu cafeaua. Si are si efect laxativ, eu fiind cam constipata (la propriu).


Constipatia / tranzitul intestinal lent este semn de hipotiroidie, daca reusesti sa reglezi functia tiroidiana se va regla automat si tranzitul, ai sa vezi. Daca nu poti sa renunti brusc la cafea, incearca macar sa o bei la ceva distanta dupa pastiluta si pune neaparat micul dejun intre ele. Cafeaua scade absortia euthyroxului.

Cat despre IDEILE expuse GRATIS in acest forum, inclusiv ale mele, desigur, sper ca ele vor fi verificate si printr-o alta sursa. Stiti cum este cu lucrurile gratis pe lumea asta: sau sunt expirate, sau toxice, sau mai nimeni nu ar da bani pe ele. :)

Si din fericire, "clevetirea" nu are nicio legatura cu dezaprobarea ideilor. Consultati dex-ul. Tot N Iorga spunea, citat aproximativ ca "ideile nu devin mai clare daca le scriem cu litere mai mari". ;)

kudika_975045
Postat pe 13 Noiembrie 2015 05:55
Si care sunt ideile tale ref. la tiroidta autoimuna ?
dusa
Postat pe 28 Noiembrie 2015 08:37
Buna,

Se poate sa-mi oferi mai multe informatii despre spitalul din turcia si ceea ce cunosti /aplici tu pentru Hashimoto ?

Multumesc,
Bia
kudika_981526
Postat pe 6 Ianuarie 2016 15:40
Buna dusa :)

Ma poti ajuta si pe mine cu mai multe informatii despre spitalul din Turcia si eventual o indrumare spre cineva cu o abodare diferita pentru tiroida autoimuna? Am fost la 3 dr..iau euthyrox de un an si 2 luni m am ingrasat 8 kg si cu mers la sala zilnic nu se intampla nimic.. ba din contra parca ma simt mai rau..am celulita..nu mananc mult..singura data cand am scazut in greutate in perioada asta a fost cu o dieta stricta cu 5 mese pe zi din care 2 gatite iar timpul nu mi permite (cumva toata ziua o petreceam facand cumparaturi , gatind si mancand plus sala si nimic altceva)..De asemenea in momentul in care am inceput sa mananc normal.. fara a abuza si chiar mancand mai putin.. am pus tot la loc plus alte kg..In rest, ma simt fara chef de nimic, cand ma trezesc nu mi vine sa ma ridic din pat, uit f repede (gen uit de ce m am dus in cealalta camera)uneori mi se pare ca nu am aer destul..si sa nu uit in prima luna cand am inceput sa iau euthyrox mi s a umflat partea dreapta a tiroidei dar mi s a zis ca nu e nici o problema fara alte explicatii. Intr adevar si a revenit dupa cateva zile totusi. Am incercat si dieta fara gluten fara lactoza si fara zahar..o aventura costisitoare si oarecum frustranta care nu a schimbat nimic. As mai adauga ca mi s au modificat ciclurile, imi cade parul si am perioade in care si daca ridic mana sus ma dor muschii la fel cand urc scarile desi nu sunt chiar sedentara asa cum spuneam..

Multumesc!
kudika_1029338
Postat pe 15 Februarie 2019 03:17
Bună dusă! Ma intereseaza sa iau legatura personal cu tine. Cum procedez? Multumesc!
kudika_1036687
Postat pe 2 Mai 2019 02:21
Bună dusa! Ma intereseaza sa iau legatura personal cu tine. Cum procedez? Multumesc!
kudika_1036687
Postat pe 2 Mai 2019 02:24

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Osteoporoza 99 De la: marinela_diana 18 Februarie 2019 15:25
Terapie tratament Bowen in Ploiesti ! 9 De la: Ame_ly 13 Aprilie 2011 16:53
Apa Vie Romania 19 De la: ioanabobocea 10 Aprilie 2010 17:55
intrebare 2 De la: kraszi 27 Aprilie 2010 12:39
cum sa devii propiul tau vindecator 7 De la: anastasia_m 14 Septembrie 2012 13:00