Setari Cookie-uri

DC imi transpira termopanele ??

...eu am o alta nemultumire legata de geamurile mele din termopan...nu izoleaza fonic asa cum imi doream...adica complect...
kudika007253
Postat pe 31 Mai 2009 20:04
Buna ziua!
Am si eu o intrebare: acum 2 luni am imbracat balconul, sus termopan (4 geamuri) iar joc placa din pvc. termopanul este gealan, 3 camere, din pvc. Toate bune si frumoase dar imi flambeaza balconul si nu stiu ce sa fac. Am vb cu cei care l-au montat si au spus ca ar tb un compensator, dar nu au. Ce ma sfatuiti sa fac? cam cat ar costa si de unde sa il iau. Multumesc
olinta
Postat pe 5 Iulie 2009 17:21
se mai poate intampla urmatorul fenomen: daca fereastra este mai mica decat ar trebui, adica orice fereastra trebuie sa pastreze o anumita proportie fata de largimea camerei, atunci se creeaza condensul pe geam unde se duce tot aerul rece. condensul apare si intre geamuri daca nu au fost izolate bine. la mine s-a intamplat urmatoare chestie: dupa ce am zugravit, timp de o saptamana, pana s-au uscat peretii, am avut condens pe geam chiar daca am caloriferul pus sub fereastra. de condensul care aparea din cauza ferestrei care era prea mica in raport cu camera, am scapat aplicand o folie pe geam. proporti despre care vorbesc este ca fereastra trebuie sa ocupe minim 1/3 din peretele pe care este amplasata (in metri patrati). nu sunt profesionist si nici nu lucrez in domeniu, eu doar relatez ceea ce mi s-a spus de catre profesionistii cu care am lucrat.
wind27gis
Postat pe 7 Iulie 2009 14:52
VENTILATIE !!!!!!!!!!!
ATAT! nimic mai mult cum au spus si altii inaintea mea.
Calculeza-ti volumul incaperii, si schimba aerul in ea macar de 3-4 ori pe , folosesti 2 ventilatoare sau grile hidrostatice.In functie de volum...alegi ventilatoarele.
Ce bagi....tre sa scoti! neh?
Ehehe! avantajul geamului pe lemn (clasic)e ca lasa aerul sa circule ...fara sa simti ...se facea un curent de aer...care era benefic...pt locuinta..si locuitorii acesteia.
Dar , deh! nemtii le dau jos...noi le punem (termopanele)
SLAYER1971
Postat pe 8 Iulie 2009 20:09
Personal sunt pt geam termopan....pe structura de lemn.
SLAYER1971
Postat pe 8 Iulie 2009 20:12
Geam termopan pe structura de lemn? spune-ne si noua mai multe. dupa mine rama e ori termopan, ori din lemn si geamul sticla. exista combinatie? explica-mi sa nu mor in nestiinta, te rog
greuceanugreadetot
Postat pe 6 August 2009 07:08
BUNA,PROBLEMA ESTE CA F.MULTA LUME SE PLNGE DE TERMOPANELE PUSE,SAU FAC IGRASIE,CA SE UDA GEAMURILE UNII ZIC CA TREB SA AI CALORIFERUL DEASUPRA GEAMURILOR,CHESTIA ESTE CA MULTE NU AU GAURI DE AERISIRE SA CIRCULE AERU MEREU.CHESTIA ESTE CA ASTEA CARE SUNT LA NOI SUNT VECHI ,ALTE TARI PUNEAU ASA CEVA INAINTE CU F.MULTI ANI.EU AM VAZUT TERMOPANE DE MARKA CUM S-AR ZICE, SI AU GAURI MICI PESTE TOT INTERIOR SI EXTERIOR SI COSTAU PT TOATA CASA PESTE 20MII EURO.DAR INVATATA CU GEAMURILE DIN ROMANIA,AM INTREBAT DE UMEZEALA CARE SE PRODUCE SI IGRASIA DUPA PUNERE,A ZIS CA NICI NU SE PUNE PROBLEMA.,CA NU SUNT CALITATIVE SI NU AU AERISIREA CORESPUNZATOARE.
kalis27
Postat pe 6 August 2009 11:04
Problema are cauze multiple.In primul rand trebuie sa mentionezi unde transpira geamul la interiorul foilor sau pe exterior partea din casa.Daca transpira la interiorul foilor nu au fost izolate corect,daca transpira pe partea din casa inseamna ca ori nu aerisesti camera si se face condens sau nu are bariera termica termopanul.
doruionel
Postat pe 6 August 2009 11:42
termopanul inseamna geamul deci sticla si tamplaria este din aluminiu,pvc sau lemn
alinadan
Postat pe 6 August 2009 12:13
Umiditatea di camera este mai mare de 60%
tiba_iosif
Postat pe 6 August 2009 15:09
SUNT 3 CAUZE MAJORE
1. GEAMUL TERMOPAN NU A FOST BINE SIGILAT SAU IN BAGHETA DINSTANTIER NU S-A PUS SUFICIENT SILICAGEL;
2. NU S-A IZOLAT CORECT GEAMUL , MAI PRECIS NU S-A IZOLAT SPUMA POLIURETAN ;
3. PERETII NU SINT IZOLATI SI IN ACEST CAZ ESTE NECESAR CA SA SE AERISEASCA FOARTE DES CAMERA
mioaraionita49
Postat pe 6 August 2009 20:45
LA NOI IN ROMANIA S-A PRELUAT INCORECT TERMENUL DE "TERMOPAN"
TAMPLARIA ESTE FIE DIN LEMN , FIE DIN ALUMINIU SIMPLU SAU CU BARIERA TERMICA SAU FIE DIN PVC
GEAMUL, SAU MAI CORECT STICLA FORMATA DIN 2 COLI CU DISTANTIER INTRE ELE SI SIGILATE CU SIGILANT ESTE GEAM TERMOIZOLANT, SAU TERMOPAN
CA SA NU EXISTE INSA PERICOLUL CONDENSULUI , RECOMANDAREA SPECIALISTILOR ESTE DE A SE PUNE DE LA INCEPUT GEAM TERMOIZOLANT FORMAT DIN STICLA LOW-E SI STICLA FLOAT(SAU TRASA)
mioaraionita49
Postat pe 6 August 2009 20:50
PROFILELE COMPENSATORII SE PUN ODATA CU TAMPLARIA, FAC PARTE COMPONENTA DIN EA SI SUNT SI ELE ARMATE CU ARMATURA DIN OTEL ZINCAT DE 2,5 MM. CINE V-A MONTAT BALCONUL ESTE OBLIGAT PRIN CONTRACT SA VA FACA TOATE RETUSURILE.
mioaraionita49
Postat pe 6 August 2009 20:54
IZOLATIA FONICA A UNUI GEAM TERMOPAN NORMAL ESTE CAM DE 64-68 %. PT O IZOLARE FONICA MAI MARE ESTE RECOMANDAT SA VA PUNETI TRIPLEX (ADICA GEAM TERMOPAN CU TREI COLI DE STICLA)

mioaraionita49
Postat pe 6 August 2009 20:56
Eu mi-am pus zilele astea ferestre tip termopan, dar inainte m-am informat cat mai bine ca sa stiu cum trebuie sa fie si ce-mi permit sa cumpar.
Am vazut ca fiecare recomanda din proprie experienta, ce profile sau ce feronerie este mai buna. Adevarul e ca da, e importanta calitatea acestora , dar tot atat de importanta este si confectionarea ferestrei, pe o linie automatizata de productie sau aproape manual intr-un garaj, la coltul strazii.Si este importanta si calificarea echipei care le monteaza.
Nu e de ajuns ca sticla sa fie float, trebuie sa fie si LOW-E, adica low emisivity - coeficientul de transfer termic este mic - , dar si intre cele doua foi de sticla sa fie argon in loc de aer (sau chiar kripton, care este cel mai scump), incat coeficientul de transfer termic sa fie aproaspe de 1 W/mpK.
Daca stim ce valoare are fiecare detaliu tehnic, atunci nu vom face o economie prost inteleasa si vom alege varianta optima pentru a obtine izolarea termica si fonica dorita.
In ce priveste asigurarea ventilatiei se poate monta in partea de jos a ferestrei o grila de aerisire controlata GECCO, care bineinteles ca mai ridica pretul investitiei noastre. Dar "suntem prea saraci ca sa cumparam ieftin", nu-i asa?
Mihaela09_condo
Postat pe 6 August 2009 21:24
Apare condens la interior sau intre cele doua sticle? daca apare intre cele doua foi de sticla este grav si in acest caz ea legatura cu "meseriasul" care ti-a facut tamplaria sa-ti refaca termopanul. Daca apare pe sticla care este in interiorul incaperii este altceva. ex.1: in dormitor camera mica, ventilatie slaba, noi respiram, poate ai si flori si bineinteles aerul din incapere este suprasaturat de vapori apa, neexistand posibilitatea eliminarii acestora apare condensul care se manifesta prin puncte de roua pe suprafata unde este mai rece, adica geamul dinspre interiorul incaperii. Solutie ar fi o ventilatie corespunzatoare a incaperii iar pe timp de iarna caldura si ventilatie. ex.2: bucatarie sau baie sursa in exces de apa (vapori), restul vine de la sine vezi ex.1. Atentie si la glaful de interior care nu trebuie sa acopere sursa de caldura, asta mai ales pe timpul iernii. Mai vorbim ...
biaddotex
Postat pe 7 August 2009 19:02
Citesc ce aberatii pot sustine unii...geamul termopan se videaza sau termopan fara bariera termica ...,mai oameni buni inainte sa faceti publica o parere documentativa ca altfel un necunoscator ia de bun ceea ce sustineti voi.Tamplaria PVC ,geamul termopan nu sunt producatoare de condens exceptand cazul cand acel condens apare pe suprafata din PVC sau intre cele 2 foi de sticla!Un user recomanda sticla tripan...da este mult mai bun dar in configuratie de minim 38mm,nici decum de 24mm(dimensiune clasica a configuratiei sticlei termopan).Pt cei cu condens/igrasie verificati hidroizolatie exterioara efectuata dupa schimbarea tamplariei...care este obligatorie de facut in urma schimbari.Multi lasa acea spuma poliuretanica fara a face reparatile necesara sau apeleaza la nea zugravu care face acea reparatie cu ipsos,adeziv de gresie/faianta de interior sau nu stiu ce materiale neadecvate pt o hidroizolatie corespunzatoare,spuma respectiva in sectiune arata ca un burete iar daca apa ajunge sa intre in ea o mentine,deci umezeala la greu.Restul factorilor...aerisire,rufe la uscat pe calorifer,gatit cu usa deschisa,plante in exces,gled necorespunzator,sursa de caldura ineficienta sau partiala...exact cum au spun si alti.P.S. pt cei ce nu inteleg fenomenul de condesc si dau repede vina pe termopan sa caute pe Google sau in cartea de fizica( parca cea de clasa a8a)
dragos62
Postat pe 7 August 2009 20:12
Problema este ca majoritatea firmelor de tamplarie pvc vand altceva decat stipulat in contract...iar noi muritorii de rand nestiutori,luam teapa.Intre cele doua sticle de obicei se foloseste argon...un gaz rar care nu permite transferul de caldura interior/exterior...bineinteles ca ei sunt neseriosi si nu-l folosesc...in consecinta,geamurile transpira datorita diferentelor de temperatura.










amarossa
Postat pe 7 August 2009 20:49
hmmm...iar aceasta lavabila se da numai la tavane...ca daca dai la pereti...cu condensul facut are sa iti curga depe perete....hahahah..deci peretii lasa-i in lavabila cu teflon iar tavanul cu vopsea respiranta...sfatul meu..fiecare face ce vrea cum vrea si cind vrea...hahahhaa
dani_condor
Postat pe 9 August 2009 11:02
sticla reflecsiva nu te ajuta sa scapi de transpiratie.k sa scapi de transpiratie iti trebuie sticla lowe+ gaz argon si caldura constanta
mugurik_b
Postat pe 13 August 2009 00:08
De la: greuceanugreadetot, la data 2009-08-06 07:08:24Geam termopan pe structura de lemn? spune-ne si noua mai multe. dupa mine rama e ori termopan, ori din lemn si geamul sticla. exista combinatie? explica-mi sa nu mor in nestiinta, te rog

Rama poate sa fie din aluminiu, lemn sau PVC. Geamul e termopan(adik sticla). Capisci?
SLAYER1971
Postat pe 13 August 2009 08:41
mie imi transpira geamul pana sus inclusiv rama si asta pe timpul noptii, dimineata aerisesc si se usuca, pe timpul noptii insa problema se repeta, ce sa fac? am peretii exteriori dublati la camera dar si flori de apartament, nu le pot arunca... recunosc ca usuc si rufe pe calorifer...
lderniere
Postat pe 16 August 2009 23:05
salut stimati colegi.din cite vad nu sunt singurul care are aceasta problema,aceea a traqnspiratiei termopanelor.eu am pus acum 2 ani pe balcon termopan,cam 1/2 din suprafata,iar partea de jos din beton.iarna cum am inchis geamul in maxim 15 minute incepe sa izvorasca apa pe geamuri.cred ca dak as stringeo in ceva ar fi 30-40 de litri.atunci cind lau montat ,,meseriasii" am constatat ca dimensiunea termopanului a fost mai mica decit cea cuprinsa intre pereti,respectiv tavan si balustrada.baietii au zis ca nare nimic ca baga spuma.e posibil ca acea spuma sa nu etanseze bine?sau care ar fi cauza?
tgv9698
Postat pe 1 Septembrie 2009 20:18
am uitat sa precizez ca transpira pe sticla de la interior,partea care se afla in interiorul balconului.
tgv9698
Postat pe 1 Septembrie 2009 20:20
Nu stiu si ale mele transpira rau,daca cineva poate sa ma ajute in privinta asta.
condo001788
Postat pe 16 Septembrie 2009 09:24
sunt mai multi factori:
-umiditatea pre mare in incapere.
-sticla e de o calitate mai proasta, float simpla
-lipsa gazului de interior
komfortwood
Postat pe 17 Septembrie 2009 07:17
salutare stimati colegi.am fost la cei care miau instalat termopanul si,CULMEA CULMILOR,au recunoscut ca au pus o sticla proasta fara LOW-E.si din acea cauza transpira in halul ala.se pare ca mio vor schim,ba pe banii lor,dar ramine de discutat mai amanuntit asta.
Acum va voi spune cum mia spus un alt meserias in ale termopanului cum poti afla acest lucru.Se aprinde un bat de chirit sau bricheta in fata geamului,dinspre afara inspre inauntru.dak pe sticla din inauntru se vede flacara rosie atunci e bun, dak nu e sticla naspa.asa a procedat si se pare k a avut dreptate
tgv9698
Postat pe 19 Septembrie 2009 19:03
geamul transpira pt ca nu este aplicat aceal strat de oxizi metalici(low e)care tine temperatura foi de sticla aproipata de temparatura ca,erei pt a prevenii condensul
poti foarte uor sa verifici daca ai low e pe geam cu o bricheta
aprinzi bricheta in fata geamului si una dintre refleciile flacarei trebuie sa aib o alta culoara fata de celelate(mai rosiatica) datorita stratului de "argint" aplicat pe fata interioara a geamuli termoizolant
robertinio84
Postat pe 20 Septembrie 2009 12:53
MAI DA NU E NIMENI CARE SA VA SPUNA DE DEZUMIDIFICATOARE CARE TREBUIE SA EXISTE IN ORICE CASA DAR PE CARE NOI NU LE PREA FOLOSIM, UMIDITATEA DIN CAMERA DE OBICEI SE DEPUNE PE OBIECTUL CEL MAI RECE CARE DE OBICEI E STICLA DE LA GEAMURI. PUNETI HAINE LA USCAT PE CALORIFER SAU VOPSITI CU LAVABILA CAMERA SI VETI OBSERVA CA STICLA BALTESTE ASTA IN PRINCIPAL IARNA. PA PA
crysmania27
Postat pe 20 Septembrie 2009 22:52
va rog nu dati informatii gresite daca nu cunoasteti adevaratele cauze care duc la transpirarea termopanelor. sunt 2 raspunsuri corecte din cate am citit. principala cauza a termopanelor care transpira este sticla....am sa va dau un mic experiment.;deobicei geamurile termopan fara argon trebuie sa fie:in exterior geam normal iar geamul din interior obligatoriu sticla LOW . aceasta este unica cauzaa condensului.cum puteti afla daca sticla este LOW ( CEA DIN INTERIOR )LUATI O BRICHETA SI APROPIATI FLACARA DE GEAMUL DIN INTERIORUL CAMEREI( STICLA)O SA VEDETI 4 LUMINITE ALE FLACARII BRICHETEI .PRIMA FLACARA TREBUIE SA FIE MAI ANCHISA LA CULOARE DECAT A DOUA , IAR URMATOARELE LUMINITE ( ADICA 3 - 4 ) TREBUIE SA FIE LA FEL CU PRIMA LUMINITA DECI A DOUA LUMINITA ESTE MA DESCHISA ( MAI ALBA ) LA CULOARE DECAT 1 _ 3 _ 4 _ DACA ESTE ASA AVETI STICLA LOW , DACA NU .... ESTE STICLA ORDINARA SI TREBUIE SA O SCHIMBATI . ATENTIE ? DACA PUNETI FLACARA BRICHETEI PE STICLA DIN EXTERIOR CULORILE FLACARII BRICHETEI SUNT LA FEL, DECI ESTE GRESIT ... OBLIGATORIU SE PUNE PE GEAMUL DIN INTERIORUL CAMEREI . SPER CA VAM FOST DE FOLOS , SUCCES
cosmina33
Postat pe 23 Septembrie 2009 09:12

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Parchetul s-a umflat 43 De la: jelevviorica 25 Septembrie 2009 16:28
ajutooorr!!!! 1 De la: blondaparfum 17 Iulie 2011 15:12
Unde gasesc piese de schimb pt. centrala termica Protherm Leopard 24 BTV 1 De la: aikidosrl 27 Noiembrie 2011 11:50
INCALZIRE IN PARDOSEALA 2 De la: carmen_natural 27 Iunie 2011 15:54
aragazul... 10 De la: nalk86 31 Ianuarie 2010 23:04