Setari Cookie-uri

Amenajare garsoniera minuscula :)

Apelez tot la voi cu privire la un sfat, sau o idee. Locuiesc intro garsoniera minuscula si am remobilat-o si redecorat-o de atatea ori. Are cam 28 mp, si bucataria este in camera, delimitata de un bar micut (pe care as vrea s ail demolez anul acesta) :)

Problema este ca mereu simt nevoia unei schimbari si tot mut mobila pe care o am dintr-un colt in altul.

Momentan am in camera 2 corpuri de sifonier fara usi, asezate in forma de L pe unul din pereti, langa ele un birou, o canapea de 3 locuri extensibila si 2 scaune :D

In unul din pereti este un fel de ..gaura :) adica de la jumatatea peretelui in sus este un loc "incastrat" in perete. Ma gandeam daca as putea sa pun o bara acolo si sa il folosesc pe post de sifonier, sa atarn umerasele, iar restul hainelor sa cumpar niste noptiere cu mai multe sertare si sa le pun acolo, asa sa scap de dulapuri.

Noptierele sa fie mai lungi (am un lapsus) si sa renunt si la birou..in schimbul unor etajere pe perete.

Canapeaua sa o schimb cu una care am vazut-o la ikea (2 locuri, cu suport de lemn, este cam 380ron, poate si-a luat cineva..e rezistenta?

Deocamdata pe peretele cu geamul am pus un tapet alb-negru (care acum nu se mai incadreaza in decor :D) si ma gandeam sa il dau jos, si sa pun pe peretele cel mai lung un tapet argintiu.

Barul este rosu, trecuie sa ii schimb culoarea in alb, cred ca ar da o impresie de luminozitate incaperii si de aerisire..

Mobila as vrea sa fie ceva de lemn, o impletitura ceva.

Cum sa fac ca sa fie ok? Alte idei de cum as putea face spatiu un camera? Sa fie si un dormitor, si un living :D

O sa pun cateva poze in profil ca sa vedeti cam cum arata acum. Caut niste poze de mobilier mic :D am cautat pestye tot dar gasesc numai mobila imensa, nicidecum ce mi-as placea mie...Sunt deschisa catre orice stil :)

VA multumesc mult si astept pareri :D
freshmint
Postat pe 23 Mai 2009 15:01
buna ziua!
mobila de la ikea e ok. Am lucrat acolo 2 ani ca interior designer manager.
un sfat, trebuie sa vad locul si poate gasim o solutie faina(de la mici decoratiuni, pana la picturi moderne pe pereti si patina (invechire)pe perete artificiala. liviu.augustin@yahoo.com
liviuaugustin
Postat pe 23 Mai 2009 15:17
daca montezi toata mobila pe tavan si tu dormi pe o rogojina e totul OK, tie sa-ti placa si sa te simti comfortabil la tine in casa, altfel esti musafir !
criss_condo
Postat pe 26 Mai 2009 11:11
Multumesc pentru oferta dar nu caut sa reconditionez mobila, ci mai de graba sa o schimb :D
Aveti dreptate, si mi-as pune si dulapul pe tavan daca m-ar face sa ma simt mai bine (si daca s-ar putea, as face-o :P) dar m-am incurcat in atatea stiluri si combinatii incat ma innebuneste! cautam o solutie pentru asta..nu stiu cum sa fac sa le imbin pe toate fara sa fie un haos total. Imi plac obiectele decorative, dar nu am suficient spatiu pentru a le expune. CUmpar lucrurile care imi plac, chiar daca nu se potrivesc in peisaj, ma gandeasc ca o sa le fac cumva loc..odata si odata :)
Nu vreau sfaturi de genul apeleaza la un profesionist, ci doar niste idei, cum ati face voi ca sa imbinati mai multe stiluri fara sa para incarcata..am totusi un spatiu limitat si destul de mic
freshmint
Postat pe 26 Mai 2009 12:10
Mi-ai dat de lucru;))... Mobilier micut am vazut la magazinele mari de mobila sau aranjamente casa si in general sunt la promotie. Deci, iesi in avantaj. Din ce am mai citit eu, ar fi indicat sa folosesti culori deschise. Culorile tari le poti utiliza la obiecte micutze si decorative... Spatiul bucatariei il poti delimita f usor, printr-o alta culoare sau o alta nuanta de var. Eu as renunta la sifonier in favoarea unor chestii micute (partea de jos a unei mobile cu rafturi etajate) care sunt de 40 cm inalte si 60-70 cm lungime, cam asa. Eu am alb in camera si pare imensa. Dar daca nu pui obiecte colorate, pare ca la spital, sau ca la mine ;)). Macar aplica sa fie colorata sau pernele. Sfat important: incearca sa nu pui patul pe directia usii pentru ca nu este bine, se creeaza o energie negativa. Nu ai zis nimic despre perdea; daca o folosesti, incearca sa fie putin mai jos de geam - da ideea de spatialitate;). Mult succes! La urma urmei, va fi alegerea ta.
condo000757
Postat pe 26 Mai 2009 15:19
multumesc condo pentru sfaturi! o doamna minunata de pe site mi-a dat niste idei foarte utile si am sa tin cont de ele..in loc de scaune o sa folosesc niste tabureti cu depozitare, sus acolo in "gaura" o sa fac un dulapior cu umerase,pe care am sa il maschdez cu o draperie scurta sau poate o sa pun un tablou cu balamale - asa nu o sa stie nimeni ce se ascunde acolo.. si am sa pastrez un corp mai inalt (caruia o sa ii pun totusi o usa asa cum mi-a recomandat ) pe pentru restul hainelor. Masa o sa un fel de cufar - sa mai am loc pentru depozitare, si o sa renunt la canapeaua extensibila de 3 locuri pentru una cu 2 locuri si mai simpla..peretii o sa ii vopsesc in crem si o sa iau o blanita in loc de covor sau un covor maroniu..Va multumesc foarte mult pentru idei! sunteti foarte draguti!!
freshmint
Postat pe 26 Mai 2009 18:19
Daca doresti sa iti amenajezi singura garsoniera, fara ajutorul unui specialist, poti incerca sa folosesti "Floorplanner", un program in 2D si 3D, care se descarca gratuit de pe net si care este recomandat amatorilor. Ti se explica modul de utilizare a programului si ai si o biblioteca de imagini destul de mare, asa ca poti obtine un proiect foarte frumos cu putina rabdare.Poti sa vezi si ce mobile poti sa pastrezi din cele pe care le ai.Cauta pe www.floorplanner.com (se gasesc si alte programe), dar acesta mi s-a parut cel mai usor de folosit.
Succes!
Mihaela09_condo
Postat pe 26 Iunie 2009 23:30
De la: Mihaela09, la data 2009-06-26 23:30:34Daca doresti sa iti amenajezi singura garsoniera, fara ajutorul unui specialist, poti incerca sa folosesti "Floorplanner", un program in 2D si 3D, care se descarca gratuit de pe net si care este recomandat amatorilor. Ti se explica modul de utilizare a programului si ai si o biblioteca de imagini destul de mare, asa ca poti obtine un proiect foarte frumos cu putina rabdare.Poti sa vezi si ce mobile poti sa pastrezi din cele pe care le ai.Cauta pe www.floorplanner.com (se gasesc si alte programe), dar acesta mi s-a parut cel mai usor de folosit.
Succes!

multumesc, am apelat deja la cateva programe ajutatoare...am construit camera in archicad si max (nu iti ia mult timp ca sa iti dai seama de programe la nivel de incepator)..eu zic ca o sa fie ceva dragut :D poze dupa licenta..
freshmint
Postat pe 30 Iunie 2009 14:02
gasesti sfaturi utile pe www.gigacenter.ro
condo002293
Postat pe 5 Noiembrie 2009 11:11

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
OBLOANE ... 2 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:34
zugrav 1 De la: mihai_anywhere 26 Ianuarie 2009 21:58
Apartamente vechi vs apartamente noi 25 De la: kriscojocaru 7 Noiembrie 2014 11:28
Pompe de caldura americane la preturi fara concurenta 17 De la: edy_edy 27 Noiembrie 2013 13:12
raschetat parchet constanta 4 De la: kudika350474 9 Ianuarie 2011 14:07