Setari Cookie-uri

Desexualizarea povestilor nemuritoare

De la: marco918, la data 2010-07-30 14:14:10
De la: CIBELA, la data 2010-07-30 14:01:43 Miss Darine, excelent! Cred ca poti sa te apuci de scris povesti umoristice nemuritoare...new age! Iti garantez un succes nebun cu asa un simt al umorului si condei!

Revenind la tema, e buna doar din perspectiva reflectiei pe marginea educatiei copiilor. Am doi copii mari, la casele lor, realizati profesional in top, cu casatorii reusite, si cu toate astea, daca as lua-o de la capat, as sta primii ani acasa sa-mi cresc copiii. Mi-as sacrifica propriile realizari profesionale. Nu i-as priva de prezenta mea ocrotitoare si securizanta, nu sufocanta, de atentia la nervii mei, la cuvinte, la orice prilej-resursa pentru dezvoltarea lor. Abia acum realizez cate greseli minore si majore am facut, care au marcat maturizarea lor emotionala, desi am comunicat mult, imi povesteau chiar la adolescenta despre problemele lor si-mi cereau sfaturi.

Cat priveste educatia copiilor - am citit multe, sunt profesor - psihologii vorbesc despre riscul absentei povestilor nemuritoare clasice, in primii ani, iar mai tarziu putin, a legendelor si miturilor, care au la baza pattern-uri umane general valabile.

Subiectul vinovatiei pentru debutul timpuriu al relatiilor sexuale este complex - lucrez cu adolescenti, am realizat printre primele ore de educatie sexuala din Romania (informatii, defetisizare, riscuri, contraceptie etc incepand de prin 1995), cand am constatat vidul si greselile din mintea lor si cand la randul meu am avut oportunitatea sa fiu invatata sa lucrez cu adolescentii pe asemenea teme sensibile. Dar evident parintii sunt principalii actori.

Dar cati parinti sunt pregatiti (chiar si azi) sa raspunda firesc la intrebarea fetitei de 10-12 ani "Mami, ce-i aia masturbare?" sau "Ce-i aia erectie?" Pentru ca revistele pentru adolescenti abunda de asemenea teme, prost tratate, si prezinta relatiile sexuale mai mult ca fiind ceva fun si absolut firesti fara sa insiste pe riscuri!






... mda ... iar educatia sexuala pune accent pe ... ce ? ... pe riscuri ... si care ar fi cel mai mare ''risc'' ? ... educatia sexuala este o spalare crunta de creier si marirea obsesiei sexuale ... educatia MORALA din familie nu poate fi compensata cu nimic ... degeaba stii de la 5 ani ce inseamna masturbare si erectie ca tot FUN va fi pentru oricine o relatie sexuala ... problema este ca relatiile sexuale de astazi nu au la mijloc nici o compatibilitate sociala, sentimentala de bun simt ... si asta afecteaza cel mai mult societatea ... nu faptul ca nu stiu ce inseamna masturbare si erectie de la 10 ani ... si ca nu iau pastile de la 12 ani ...

petit_consselle
Postat pe 31 Iulie 2010 11:49
salutare, ce tampenii spuneti mai fetelor!!! povestile cu printese si printi draga mea sunt fff importante pt copilarie si sunt si foarte sanatoase din punct de vedere mental. de vina sunt ambi parinti nu doar mama, cum zici tu, si societatea in care traim. traim intr-o lume nebuna. si altadata fetitele de 13,14,15,16 ani faceau copii sau se casatoreau. nu va suparati pe mine dar pshicologic vorbind, povestile aduca liniste si fericiere in viata oricarui copil. o zi zi minunata,MIOARA PIRVU CRAIOVA
mioarapirvu
Postat pe 31 Iulie 2010 12:00
Educatia morala din cadrul familiei isi spune cuvantul insa oameni buni ati uitat un mare amanunt DUMNEZEU. Cum poti spune oare unui copil de 12 ani de masturbare sau erectie e strigatoar la cer,nu cred ca astea sunt subiecte pt un copil de 12 ani cand in sufletul lui trebuie deja ca parinte sa incepi sa cultivi bunatatea, dragostea, sensibilitatea. Cate dintre voi duceti copii la liturghie duminina si descoperiti o data cu ei dragostea si bucuria care ti-o da Domnul? Toate aceste lucruri a copiilor cu copii sunt din cauza parintilor indepartati de Dumnezeu si Biserica,notiunea de pacat nu mai e pt ca nu e la moda si ar reduce din FUN. Traim intr-o lumea in care aparent totul e permis,intr-o lume mizera care bineinteles de ce sa dam vina pe altii cand si noi( poate) prin comportamentul nostru am facut-o asa.
Educatia copiilor trebuie sa inceapa cu Dumnezeu, altfel vom suporta consecintele. La 12 ani invata copilul sa se roage sa creda ca astea fac din el OM in viata ,ca daca vii tu ca parinte si ii vorbesti cum face mama si tata copii well ce sadesti aia culegi ,peste putin timp iti aduce si rodul.
Sa ne lumineze Domnul si sa constientizam ca a face copii nu e o placere,sau un "ups,am ramas" e o mare responsabilitate.
Povestile sunt esentiale in cresterea si educare copilului in felul aceste ii starnesti copilului interesul pt a citit,imbogatesti imaginatia si ii dai sansa sa viseze cum numai la copilarie o poate face. Nu privatii copii de la povesti.
petit_consselle
Postat pe 31 Iulie 2010 12:06
De la: luminitagabriela, la data 2010-07-28 12:54:06Vad ca si voi sunteti foarte superficiali . Regret ca am avut impresia ca am cu cine discuta. Ridicolilor totul este sexualizat pana si povestile nemuritoare care sunt inceputul fiecarui copil. Ce bine ca hotarasc altii pentru copiii vostri ce este bine si ce este rau. Ce ai scris tu acolo este poveste? Ai o vaga idee de ce a ajuns lumea la asta? Pentru ca cei mai multi sunt ca tine. Ridiculizeaza viata. Nu cumva crezi si in dumnezeu si in faptul ca barbatul a fost primul din apa si lut fiind creat? Ce dezamagitor cu adevarat au pe cine prosti cei ce hotarasc destinele si cu adevarat sunteti oi deci mergeti la pascut.


Esti limitata in gandire! Daca tu vezi in povesti doar indemnuri sexuale inseamna ca numai la asta iti sta capul... Atata vreme cat sustii ca totul este sexualizat, oricine paote deduce ca sexul e unica ta preocupare... Sunt convinsa ca lumea a ajuns la asa degradare tocmai pt ca nu s-au mai citit povesti, tocmai pt ca parintii prea preocupati de ziua de maine nu s-au mai gandit ca al lor copil are nevoie de basme si supraveghere! Cei care citesc nu ridiculizeaza viata, ci incearca sa gasesca si varianta frumoasa a vietii. Asa "priceputa" in sociologie cum te dai, ai facut o statistica sa vezi din ce fel de familii provin copiii cu copii? categoric lor nu le-a citit si nu le-a explicat nimeni vreo poveste vreodata si au trebuit sa experimenteze singuri ceea ce aflau de la televizor sau din revistele de joasa speta, dar cu preturi umflate, cu care sunt captusite tarabele.
camiflorea
Postat pe 31 Iulie 2010 13:28
De la: Lisssa, la data 2010-07-21 08:09:24
De la: luminitagabriela, la data 2010-07-21 07:30:56Copii de 13, 14 ani au relatii si ajung sa aiba si copii. De ce ? In perioada formarii personalitatii, in copilarie nu li se citeste sau spune altceva decat printul salvator si printesa traiesc fericiti pana la adanci batraneti. Ce prostie !!! Au impresia ca asta este tot ce este viata. S-au invechit povestile nemuritoare si nimeni nu doreste sa scrie altele. Sunt atat de superficiale si de ridicole. Dragostea in ele se bazeaza doar pe aspect. Tot ce trebuie printul sa faca este sa o vada. Astazi femeia si vorbeste .

Ai dreptate Luminita... Ai dreptate, este un fenomen ca in ziua de azi sa auzi ca o fata de 13-14 ani da nastere unui copil...
Parerea mea este ca , o parte din vina a ceea ce s-a intamplat cu tanara de 13-14 o are MAMA ei. Asta pt ca nu a fost atat de apropiata de ea, incat sa-i vorbeasca de contraceptie dupa inceperea vietii sexuale.
Sau, se poate si ca tanara sa aiba o relatie defectuoasa cu ambii parinti, un trai greu acasa etc.

Sunt multe astfel de cazuri, nimeni nu trebuie judecat pt propriile sale fapte! Mai devreme sau mai tarziu, fiecare ne primim pedeapsa~!
ana9maria
Postat pe 31 Iulie 2010 13:44
In ziua de azi fiecare face ce vrea din cate se vede, iar referitor la problema cu acesti copii care isi incep viata sexuala inainte de termen , mie mi se pare ca sunt vinovati atat copiii cat si parintii acestora, cat sa mai stea un parinte in ziua de azi (care munceste zii de zii ) sa se roage de un copil pana ajunge la 20 de ani ..sa nu fure, sa nu faca aia, aia.... Nu e asA!Eu zic ca toti ar trebui sa avem grija de noi insine si sa ascultam de parintii nostrii de prima oara cand ne zic .."sa nu facem aia ca nu e bine".Referitor la societatea in care locuim...:|...nu vreau sa comm ca am o parere foarte proasta! Deci pot sa zic ca si asta ar putea sa fie unul din motivele pt care acesti copii isi incep viata sexuala!
ana9maria
Postat pe 31 Iulie 2010 13:53
...esti un geniu ,draga mea!
Visdeargint
Postat pe 31 Iulie 2010 14:02
...misss as incheia mereu ziua ascultind povestile tale....
cred ca ai multe si deosebite...de experienta.
RUY_BLAS
Postat pe 31 Iulie 2010 14:52
luminitagabriela ,draguta,nu din cauza povestilor ,fac copiii copii , asta vrei sa crezi ?eu citesc copiilor povesti de 10 ani de zile si nu am citit in aceste povesti asa ceva acest ''copii''de 13-14 ani de care vbesti ,vad lucruri sau aud explicit si sunt copii nebagati in seama de parinti sau prea stresati de parinti mai este si televizorul .asa ca nu praslea ii face sa conceapa poate hanna montana,da.sa lasam povestile sa si pastreze locul si rolul lor.
kudika006229
Postat pe 31 Iulie 2010 15:17
Eu sunt de parere ca nu parintii sunt de vina pentru comportamentul copiilor...

degeaba un parinte il invata si ii explica daca copilul are in cap sa faca asta asa va fi ,si va fi mai rau cand i se interzice sa faca ceva
doollcik_tha
Postat pe 31 Iulie 2010 17:36
cunosc o fata care a nascut la 14 ani si acum arata cred ca de 30 numi vine sa cred cum, arata cum se poarta ca o babalaca frate stau cu iubitu meu de 4 ani de 2 stam in aceeasi casa dar nu ne gandim la copii sau asa ceva si totsi sunt mai mare ca ea are copild e la 14 ani doamne fereste m...povestea a inceput asa sa dus la bunici in vacanta o saptamana sa culcat cu un baiat prima data si a ramas insarcinata si maicasa se chinuia sa fca un copil in final maicasa a ramas insarcinata si a pierdut copilu la 6 luni apoi a aflat ca fisa trebe sa nasca in cateva zile va dati seama sarcaa femei doamne daca asa avea un copil as vedea sa ingrsat nui vine menstruati mas ingrijora nu inteleg mamele in ziua de azi doamne......
tzuqghy
Postat pe 31 Iulie 2010 17:48
tergiversat topic.
povestile prin natura lor se cer a fi verosimile,nu credibile.Tin de o sfera ideatica de care copilul este deja constient in faza post-anala.
"Femeile mai si vorbesc" ? Gabriela,frustrarea ta vizeaza educatia formala a copilului sau statutul femeii ? Mi se pare ca ai amalgamat o serie de evidente.
kudika005869
Postat pe 31 Iulie 2010 19:36
Buna dupa parerea mea in mare parte o de vina au si parintii pentru ca uneori prefera sa taca si sa se imbie unul pe celalalt care sa ii spuna copilului despre viata sexuala si mai bine se gandesc normal si cum sa ii spuna ca poate sa afecteze ori negativ ori pozitiv dezvoltarea psihica a copilului. Eu sincer mi s-a explicat de la varsta de 13-14 ani despre sex si mai multe despre viata sexuala .
Efectele negative asupra psihicului copilului ii atunci cand parintele nu s-a facut inteles pentru ca la varsta aceea frageda nici nu stii cum sa pui problema spun asta din prispa mea nu am inca copii ,dar vorbesc din prispa unui om care a fost si el copil si stie cum este la varsta pubertatii si este adevarat .
Dupa parerea mea si televizorul si calculatorul au o mare parte din vina pentru ca de multe ori se intampla sa vezi desene in care toate personajele se bat si vezi numai razboi si razbunare,batai peste batai, urlete tipete de unde sa inveti asta este lumea reala si actuala .
Parintii uneori trebuie sa tina copilul din frau si sa i se explice de ce asa si nu asa ,nu hai ca nu ii spun si ii spun ca ii prea mic si nu trebuie sa stie eu cunosc persoane care au nascut la varsta de 11-12ani copii cu alti copii in brate si nu realizau ca au copii si spuneau eu ma duc sa ma joc cu papusile .Ei nu stiau ce este ala copil ,de schimbat scutece ce sa stie nimic pentru ca parintii nu le-a spus si nu le-a facut o educatie nu au vorbit deschis pe aceasta tema,plus provin din familii mai sarace si alte cele ,dar nu conteaza din ce familie provii trebe sa iti faci timp si pentru copilul tau sa ii explici si sa ii dai prezervativul de ii nevoie si sa ii spui si ce ii aia contraceptie,avort , mai ales sex,bolii transmisibile si mai ales urmarile sexului fara protejare pot duce la sarcina nu luat pe slau ca nu rezolvi nimic vorbesc pentru ca eu am fost prezenta la cateva ore de educatie pentru sanatate ,dar dupa parerea mea nu lasati numai specialisti sa le explice si parinti trebuie sa contribuie ca dejaba vb ei la scoala pentru ca orice copil este curios normal de necunoscut ca orice om.
Trebe sa gasesti o metoda nu directa normal mai pe slau ,dar se pot si prin alte metode facem la inceput ore de anatomie si dupa acea ii intrebam ce stiu ei despre adica sex nu trebe sa le areti filme porno ii lasi pe ei sa spuna ce stiu pentru ca multi poate parintii nu isi dau seama atunci cand fac sex probabil copilul ii vede sau ii asculta lasa nu se stie niciodata unde prinde ocazia si vede o scena sau la televizor ,sau pe net ,ii de lasat sa vezi ce stie si apoi il iei incet si ii explici organul feminin,cel masculin si ce se intampla daca cei doi se plac .Asa mi s-a explicat mie sa predau de la scoala de cei care au organizat programul prima data .
gdeia
Postat pe 31 Iulie 2010 23:13
AI grija de copii tai si nu da vina pe povestile pe care si tu cand erai mica le adorai, si despre asta la 14 ani ai devenit mamica? Wow ce idei mai ai Povestile astea sunt de ani buni, daca erau de vine ele. atunci trebuia ca si pe atunci sa avem mame la 14 ani, iar acum sa fie ceva normal lucrul asta, ceea ce nu e, deci nici vb k povestile sa aiba vreo treaba cu asta. Si apropo, daca tu nu crezi in Dumnezeu, atunci cum crezi ca a aparut lumea, oamenii, animalele si toate astea? Asa dintr-o stea uriasa? Reactzie chimica sau ce? Mai gandeste-te si vezi minunile care au loc in fiecare an in lume si nu fi atat de increzatoare in ideile tale.Ai copii? Tzi i-ai botezat? Ai mers la biserica? Daca ai facut astea, pentru ce le-ai facut? Asa din amuzament sau doar sa te intalnesti cu oameni sa le comentezi imbracamintea?! Te-ai casatorit sau cand te vei casatori, cum vei face asta, rochia de mireasa o pui ca sa te simti printesa sau ca asa e lasat si ca exprima ceva? Te vei cununa religios sau doar civil? Ah nu stii ce e cu tine, de unde ai viata? unde ajungi dupa ce mori? iad sau rai? crezi in astea sau crezi k te vei reincarna si vei fi njt ce animal intr-o alta viata? Trezeste-te si vezi adevarul draga mea. Daca nu crezi ca exista Dumnezeu, atunci de ce nu vrei sa te convingi de asta cercetand, cautand raspunsuri? Te temi ca vei fi dezamagita? Mergi si vezi adevarul k din punctul asta de vedere esti oarba. Ai auzit de Sfanta Lumina care coboara la Sf. Mormant din Ierusalim? Flacara care nu te frige? Ai auzit? Ai auzit de raul Iordan care are cursul normal, iar la Boboteaza isi schimba cursul si se aduna mii de credinciosi sa vada minunea? Un sfat iti dau: crezi in El ca exista cu adevarat si asculta asta ca vei vedea dupa ce sufletul tau va fi judecat, traiesti in miopie draga mea, trateaza-te prin credinta si vei gasi fericire!!!
Magdutzaaa
Postat pe 31 Iulie 2010 23:45
de vina nu sunt nici povestile, nici calculatorul, nici televizorul, nici dumnezeu si alte mai stiu eu ce cauze...

de vina sunt parintii, uneori copii, bunicii, educatorii, invatatorii, profesorii. in societatea noastra nu se face educatie sexuala deloc. noi romanii am ramas cu nivelul de dezvoltare al societatii undeva in anii `80. ceea ce facem noi este spoiala din orice, cultura, intruire, educatie, munca. supeficialitatea noastra ne aduce aici.
leo_
Postat pe 1 August 2010 00:28
lipsa celor 13-14 ani de acasa
geogeo84
Postat pe 1 August 2010 04:36
Protestul povestilor pe Garbo
Noi povestile, basmele si ce mai exista prin folclor protestam in mod categoric cu privire la implicarea sexuala in educatia copiilor.Singurele lucruri pe care le amintim in cadrul nostru narativ este ca Fat-Frumos pleaca sa o ia pe Ileana Cosanzeana in casatorie dar ca peste tot in lume, intampina greutati in acest sens fie din cauza altor pretendenti, fie ca strica echilibrul politic din regiune.Pana la urma imparatul moare plin de bun simt si in plina gloirie la momentul oportun si tinerii se casatoresc cu o nunta care tine de la trei zile in sus fara sa fie afectata de crize sau de TVA.Spre deosebire de asta, aratam ca singurul loc in care fiul de imparat apare in pielea goala este pe malul unui rau in povestea: Motanul incaltat.Dar nu se dedulcea cu vecina prin clase, la toalete sau in boscheti, asa cum suna povestile actuale de la TV.In aceste conditii ne desolidarizam de astfel de comportari aberante si aratam ca negam orice implicare in viata voastra sociala.Iar daca ne cititi, va rugam sa nu ne confundati cu alte basme care circula pe siturile porno pe care le vizitati fara sa stie ceilalti, la miez de noapte.Noi povestile Fratilor Grimm, a lui Ispirescu, Reteganul si a celorlalti autori pe care nu-i mai enumeram aici ca sa nu va doara burtica de plictiseala.
kudika023770
Postat pe 1 August 2010 10:07
De la: leo_, la data 2010-08-01 00:28:28de vina nu sunt nici povestile, nici calculatorul, nici televizorul, nici dumnezeu si alte mai stiu eu ce cauze...

de vina sunt parintii, uneori copii, bunicii, educatorii, invatatorii, profesorii. in societatea noastra nu se face educatie sexuala deloc. noi romanii am ramas cu nivelul de dezvoltare al societatii undeva in anii `80. ceea ce facem noi este spoiala din orice, cultura, intruire, educatie, munca. supeficialitatea noastra ne aduce aici.



Foarte adevarat-apreciez raspunsul tau.

Povestile nemuritoare sunt citite la varste foarte mici- adultii care le expun sunt responsabili de ceea ce transmit prin lectura, ma refer la ton, gesturi, nuantari ale vocii- pana spre 10 ani cat inca mai citesc povesti copiii rar isi aleg singuri lectura- deci tot noi parintii trebuie sa fim atenti ce le oferim o carte de povesti sau orice la intamplare. Dar problema e dincolo de lectura. Oare cand apar primele intrebari legate(la inceput) de dezvoltarea corpului, de asazisele iubiri copilaresti, chiar despre sex noi, parintii suntem pregatiti sa raspundem ; le acordam timpul necesar copiilor nostri sau suntem superficiali si-i lasam sa descopere raspunsuri la intrebarile lor cel mai adesea pe net ori prin diverse carti?
Cred ca cea mai mare responsabilitate o au parintii- ambii- copiilor trebuie sa le acorzi timp, rabdare, explicatii chiar la obiect- nu-i subapreciati- daca poti si stii sa antrenezi un adolescent intr-o discutie legat de educatia sexuala ei sunt deschisi , trebuie sa le dai ocazia sa o arate.

Dar va intreb cat de responsabili vor fi cei/cele care acum la 13-14 ani aduc pe lume copii??
kudika229973
Postat pe 1 August 2010 16:33
asa e dar generatia comunista din romania cred ca e o rusine de a sti copilul tau unele lucruri si ai interzici si se tr la un moment dat ca nu stie cum sa reactioneze fetitele raman gravide baietii devin homosexuali romanii sunt foarte an urma cu unele lucruri si pe plan sexual si pt a avata copii niste lucruri elementare spre exemplu an afara sexul oral nu rusineaza pe nimeni si nici nu se spune copiilor sa nu al faca sau o iesire la nudisti cu copii e ceva normal la noi mai dureaza
MONALISSY
Postat pe 1 August 2010 17:48
Eu cred ca e vina anturajului. Chiar daca o fetita are parinti grijulii care o cresc cat pot de bine, daca are o prietena f buna cu care vorbeste toate tampeniile(care probabil nu a avut parte de atentie prea mare din partea parintilor) si aceasta a facut deja "prostioare" cu prietenul ei, degeaba ii spui ca parinte ce efecte negative are si cat de rau poate sa fie, fetita ajunsa la pubertate nu va asculta de parinti va vrea si ea sa aiba parte de "iubire" acea iubire de copil de o crezi cea mai puternica. Si daca are parte de asa ceva..nimic nu o va mai impiedica. Nici parinti nici profesori pt ca ei nu sunt "cool" si nu trebuie ascultati. In schimb daca are prietene bine crescute..si invatate diferenta dintre bine si rau..nu vor fi probleme. Acum e vorba de noroc. Parintele nu va stii niciodata cu adevarat ce prieteni are copilul lor chiar daca ii cunoaste personal.. Copii nu vor spune adultilor ce fac chiar daca stiu ca e rau..dar deh.. asa e "cool".
crissu_
Postat pe 1 August 2010 19:03
Cel mai destept post care l-am citit pe acest forum.
ligiapop19
Postat pe 1 August 2010 19:11
Voi sunteti oameni care chiar va plictisiti...
ExpressionistDoll
Postat pe 2 August 2010 03:24
De la: ExpressionistDoll, la data 2010-08-02 03:24:40Voi sunteti oameni care chiar va plictisiti...


pai spune-ne o poveste ca sa nu ne plictisim :)
leo_
Postat pe 2 August 2010 10:33
De la: crissu_, la data 2010-08-01 19:03:37Eu cred ca e vina anturajului. Chiar daca o fetita are parinti grijulii care o cresc cat pot de bine, daca are o prietena f buna cu care vorbeste toate tampeniile(care probabil nu a avut parte de atentie prea mare din partea parintilor) si aceasta a facut deja "prostioare" cu prietenul ei, degeaba ii spui ca parinte ce efecte negative are si cat de rau poate sa fie, fetita ajunsa la pubertate nu va asculta de parinti va vrea si ea sa aiba parte de "iubire" acea iubire de copil de o crezi cea mai puternica. Si daca are parte de asa ceva..nimic nu o va mai impiedica. Nici parinti nici profesori pt ca ei nu sunt "cool" si nu trebuie ascultati. In schimb daca are prietene bine crescute..si invatate diferenta dintre bine si rau..nu vor fi probleme. Acum e vorba de noroc. Parintele nu va stii niciodata cu adevarat ce prieteni are copilul lor chiar daca ii cunoaste personal.. Copii nu vor spune adultilor ce fac chiar daca stiu ca e rau..dar deh.. asa e "cool".


exista 3 factori de baza care influenteaza un om:
1) predispozitia genetica
2) mediul
3) educatia

in mod logic, daca macar unul dintre cei 3 e nealiniat cad toti cei trei. cand se aliniaza sunt atenuate efectele. mediul si educatia pot fi modificate, iar genetica poate fi oarecum adormita prin ele. dar daca tu ca parinte sau ca educator nu stii nimic despre mediul in care traieste copilul cum sa il lucrezi? daca nu faci educatie tot acolo ajungi.
sigur ca daca anturajul nu este ok fata va ajunge la sex. dar macar va sti sa foloseasca un prezervativ pana la o varsta mai avansata cand va recurge la sterilet etc. sau va sti sa spuna parintilor la timp ca sa ia decizii. poate ei opteaza sa nu pastreze copilul. dar pentru asta trebuie sa aiba niste parinti deschisi. si asta nu e o chestiune de noroc.
desigur nu poti tine copilul cu hainele pe el, dar poti preveni neplaceri ulterioare.
leo_
Postat pe 2 August 2010 10:40
De la: adrianaadytza, la data 2010-07-31 17:48:48cunosc o fata care a nascut la 14 ani si acum arata cred ca de 30 numi vine sa cred cum, arata cum se poarta ca o babalaca frate stau cu iubitu meu de 4 ani de 2 stam in aceeasi casa dar nu ne gandim la copii sau asa ceva si totsi sunt mai mare ca ea are copild e la 14 ani doamne fereste m...povestea a inceput asa sa dus la bunici in vacanta o saptamana sa culcat cu un baiat prima data si a ramas insarcinata si maicasa se chinuia sa fca un copil in final maicasa a ramas insarcinata si a pierdut copilu la 6 luni apoi a aflat ca fisa trebe sa nasca in cateva zile va dati seama sarcaa femei doamne daca asa avea un copil as vedea sa ingrsat nui vine menstruati mas ingrijora nu inteleg mamele in ziua de azi doamne......


pe la scoala ai mai ajuns? vad ca la barfit te pricepi, dar la limba romana ioc.. macar niste povesti sa fi citit si ai fi invatat sa te exprimi... chiar daca nu ai copii, nu inseamna ca esti de felicitat ca ti-ai inceput devreme viata sexuala...
camiflorea
Postat pe 2 August 2010 12:44
De la: camiflorea, la data 2010-08-02 12:44:08
De la: adrianaadytza, la data 2010-07-31 17:48:48cunosc o fata care a nascut la 14 ani si acum arata cred ca de 30 numi vine sa cred cum, arata cum se poarta ca o babalaca frate stau cu iubitu meu de 4 ani de 2 stam in aceeasi casa dar nu ne gandim la copii sau asa ceva si totsi sunt mai mare ca ea are copild e la 14 ani doamne fereste m...povestea a inceput asa sa dus la bunici in vacanta o saptamana sa culcat cu un baiat prima data si a ramas insarcinata si maicasa se chinuia sa fca un copil in final maicasa a ramas insarcinata si a pierdut copilu la 6 luni apoi a aflat ca fisa trebe sa nasca in cateva zile va dati seama sarcaa femei doamne daca asa avea un copil as vedea sa ingrsat nui vine menstruati mas ingrijora nu inteleg mamele in ziua de azi doamne......


pe la scoala ai mai ajuns? vad ca la barfit te pricepi, dar la limba romana ioc.. macar niste povesti sa fi citit si ai fi invatat sa te exprimi... chiar daca nu ai copii, nu inseamna ca esti de felicitat ca ti-ai inceput devreme viata sexuala...


ce pretentii ai si tu! da'o dreacu de romana!
size_back
Postat pe 2 August 2010 12:54
De la: adrianaadytza, la data 2010-07-31 17:48:48cunosc o fata care a nascut la 14 ani si acum arata cred ca de 30 numi vine sa cred cum, arata cum se poarta ca o babalaca frate stau cu iubitu meu de 4 ani de 2 stam in aceeasi casa dar nu ne gandim la copii sau asa ceva si totsi sunt mai mare ca ea are copild e la 14 ani doamne fereste m...povestea a inceput asa sa dus la bunici in vacanta o saptamana sa culcat cu un baiat prima data si a ramas insarcinata si maicasa se chinuia sa fca un copil in final maicasa a ramas insarcinata si a pierdut copilu la 6 luni apoi a aflat ca fisa trebe sa nasca in cateva zile va dati seama sarcaa femei doamne daca asa avea un copil as vedea sa ingrsat nui vine menstruati mas ingrijora nu inteleg mamele in ziua de azi doamne......


si eu m-as fi ingrijorat daca as fi avut un copil ca tine! mama ei de ignoranta!
fante_de_dorobanti
Postat pe 2 August 2010 12:58
CIBELA, cazul relatat despre eleva ce a nascut la 15 ani este alarmant si cu doua taisuri> poate ca programul de educatie sexuala prin care se exerseaza imbracarea prezervativului pe banana are multe hibe si decat sa-i invatam pe copiii-adolescenti (fii/fiice sau elevi) cum sa se masturbeze (in acest context sunt studii care demonstreaza scaderea capacitatii mintale la elevi, studenti) si/sau care sunt mijloacele de protectie sexuala(acestea, oricum, costa ceva si nu cred ca parintii le dau copiilor sai bani de prezervative cand ii trimit la scoala!) mai bine am pune accent pe moralitate (cum zice cineva mai sus) invatatura religioasa si abstenenta!!!
Adevaratele valori se invta din familie, de la varsta cea mai frageda - dk incepi sa-ti educi copilul la 2 saptamani deja ai intarziat! Si prin educatie ma refer la crearea bazei emotiv-volitive, apoi intelectuale, pentru construirea ulterior a acelor repere social-axiologice care definesc personalitatea! Copii aducati prin povestile nemuritoare, fabule, proverbe si zicatori, preiau si asimileaza intelepciunea familiei, natiunii, omenirii, care in ultima perioada au suferit mult!

IRIS - iti admir umorul si perspicacitatea dar cred ca ideea cu sexualizarea povestilor nu-i apartine autoarei acestui forum, desi apare "jignita si indignata" de raspunsuri in comentarii...

DARILINE - felicitari pt colapsul satiric!!!! am ras din suflet si cred ca am sa-i citesc povestea asta si fiului meu adolescent, ca sa nu ramana in urma cu "educatia sexuala" sau "asexuala"?
silverwood
Postat pe 2 August 2010 17:01
Doua adolescente discutau intre ele:
-Vai ce romantice sunt povestile cu Fat-Frumos. Ai vazut? Fat-Frumos alearga sa o salveze pe Ileana Cosanzeana , il omoara pe zmeu si se casatoreste cu ea.
-Pai doar nu vroiai sa se insoare cu Zmeul.Si cum s-a terminat povestea?
-Cum nu stii? Au facut impreuna trei copiii si...
-Proasta mai esti fa. Aia erau copiii zmeului.Fat-Frumos nu a facut nici unul pentru ca era impotent.
kudika023770
Postat pe 2 August 2010 18:21
Lipsa de credinta in Dumnezeu si a parintilor care sunt in strainatate a adus la acest val de sex fara limite.
kudika123276
Postat pe 2 August 2010 19:26

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Piscine indoors si accesibile in Bucuresti? 5 De la: speranta1 9 Aprilie 2010 13:50
gradul de imunitate 1 De la: oana_iftemi 24 Iulie 2009 17:19
Cum sa ma despart de el ?! 80 De la: mdvio2006 25 Iunie 2011 08:23
Ochelari de vedere 1 De la: kudika471710 11 Martie 2012 21:13
simt nevoia sa vorbesc cu cineva...cu oricine... 8 De la: Summer_ 7 Noiembrie 2009 17:46